Parisuhteen kiemurat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja MinttuViina, 11.11.2016.

 1. valexi

  valexi

  Viestejä:
  300
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Hyvä juttu. Ajattele asiaa niinpäin, että jos et olis kääntänyt tuota korttia, niin kuinka kauan se olisi kaivanut mieltä jälkeenpäin? Jos nyt sattuu tyhjä arpa jäämään käteen, niin rahaa korkeintaan menee. Aikuiset ihmiset kun deittailee, niin "riskit" suhteessa aika pienet, jos rahanmenoa ei pelkää ja eukko ei satu olemaan psykopaatti ja ota henkeä pois. Muut riskit lienee hallittavissa.
   
 2. Tarnado

  Tarnado

  Viestejä:
  79
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Raskaus ja mielialan vaihtelut... Onneksi alkaa jo pikkuhiljaa helpottamaan.
   
 3. Centteri

  Centteri

  Viestejä:
  188
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toi on paha. Vaimolla jäi vaan päälle noi mielialan vaihtelut. Moneksi vuodeksi ja jatkuu edelleen.....
   
  Kaiser Soze, Ihmemies ja Zonveine tykkäävät tästä.
 4. Zacksa

  Zacksa

  Viestejä:
  346
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  ns. Hullun lehmän tauti.

  Olin myös sijaiskärsijänä noista. Voimia, kyllä se lapsi kuitenkin pyyhkii tuollaiset muistot mielestä:)
  Ellei sitten käy kuin centterille ..
   
 5. Diziet Sma

  Diziet Sma

  Viestejä:
  228
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Omasta yli 20 vuoden kokemuksesta voin antaa yhden yleispätevän neuvon kiemuroiden välttämiseksi/helpottamiseksi: Parisuhteessa molempien pitää osata avata suunsa ja sanoa ääneen toiselle, mitä haluaa. Telepatia ei vain toimi. (Jos toimisi, joku olisi jo hakenut rahat Randilta ja Skepsikseltä.)

  Toiseksi vinkki naisille: Jos nainen haluaa puhua parisuhteen tilasta, niin sitä EI pidä tehdä niin, että mennään suoraan miehen eteen, tuijotetaan silmiin ja sanotaan "meidän pitää puhua parisuhteestamme". Paitsi jos tarkoituksena on saada mies tuntemaan olonsa mahdollisimman kiusalliseksi ja olemaan hiljaa - silloin tuo lähestymistapa toimii oikein hyvin. Mutta yleensä parempaan tulokseen pääsee istumalla vierekkäin ja johdattamalla keskustelu hienovaraisesti haluttuun asiaan.
   
  Ihmemies, streissi ja JaySon tykkäävät tästä.
 6. Mestaritonttu

  Mestaritonttu

  Viestejä:
  1 133
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Mieleen tulee paljonkin.

  Tätä voisi pohdiskella kyllä, eli sitä miksi suora puhe ei toimi "parisuhde-asioissa" ja miksi mies tuntee astuvansa kuin ansaan aina kun asia tulee puheeksi. Voisiko syy kiusaantuneisuuteen löytyä siitä että koko "parisuhde" ja rakkaus on yksipuolista, vai onko tunteista puhuminen vain yksinkertaisesti kiusallista koska siinä paljastaa omat haavoittuvaisuutensa toiselle osapuolelle joka voisi käyttää tilannetta hyväkseen?
   
 7. Tarnado

  Tarnado

  Viestejä:
  79
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Hui. :D toivottavasti ei sentään. Puolison yksi parhaita puolia aikanaan oli se että luonne ei heitellyt, ja pystyi aina luottamaan että aamulla vieressä heräsi sama nainen mikä siihen illalla meni nukkumaan. Sen takia tämä nykyinen meininki tuntuukin niin omituiselta. Vuoristorataa jokainen päivä, iloinen, onnellinen, surullinen, vihainen, iloinen, onnellinen, surullinen, vihainen...
   
 8. Diziet Sma

  Diziet Sma

  Viestejä:
  228
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Suora puhe toimii ainakin meidän perheessä oikein hyvin. Neuvoni pointti olikin tavassa, jolla puhumisen aloittaa.

  Hieman sinne päin olevana analogiana: miltä tuntuisi, jos töissä pomo tulee naaman eteen sanomaan, että "meidän pitää puhua työsuhteestamme"?

  Lisäys: En tarkoita, että nainen olisi pomo ja mies alainen, vaan sitä, että keskustelun aloitus tuolla tavalla tuntuu useimpien ihmisten (niin miesten kuin naisten) mielestä ärsyttävältä.
   
 9. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  2 370
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Puhumisen ja puhuttelemisen välillä on iso ero. Hommaa ei pitäisi päästää siihen saakka että täytyy pitää vakava keskustelu toisen kanssa vaan asioista pitäisi puhua kun ne tulevat eteen.
   
 10. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja

  Viestejä:
  3 765
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei taida meidän sukulaisissa ainakaan olla? Hyvin harvat ihmiskulttuuritkaan tätä luonnollista asiaa vastaan taistelevat.

  Ja minkä takia yritys haluaisi palkata työntekijän joka voi jäädä porsimislomille koska tahansa? Sellainenhan on todella tuottamaton työntekijä. Oon täysin varma että luopumalla porsimislomista työntekijä voisi tehdä itsestään paljon nykyistä houkuttelevamman. Varsinkin nuorta naista ei missään nimessä kannata palkata jatkuvalle työsopimukselle tämän päivän Suomessa.
   
  WaspPike tykkää tästä.
 11. Mestaritonttu

  Mestaritonttu

  Viestejä:
  1 133
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Syntyvyys tuppaa laskemaan jos työ- ja "porsimis"-elämää ei voi yhdistää taloudellisesti kannattavalla tavalla, ja siitä kärsii koko yhteiskunta.
  Ainoa keino vaikuttaisi olevan työnantajien kustannuksien pienentäminen silloin kun työntekijöitä jää vanhempainlomille, muuten suomelle käy
  kuten japanille.
   
 12. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja

  Viestejä:
  3 765
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mutta tuohan ei pidä ollenkaan paikkaansa. Suomessa taitaa olla objektiivisesti parhaat porsimisalmut jne ja silti täällä ei jakseta lisääntyä. Samaan aikaan Keniassa on vähän toinen meininki. Eli ei ole mitään yhteyttä lailla ja porsimisella.
   
 13. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  2 956
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se olis sitten avioero:facepalm: Eilen nykyinen tuleva ex ilmoitti että tämä oli tässä. Lähti tänään aamulla pankkiin neuvottelemaan itselleen uutta asuntoa. Kaipa tuo kohta tuo eropaperit allekirjoitettavaksi.

  Jotenkin takaraivossa tiesin että jossain kohtaa näin tulee käymään, en vaan uskonut enkä toivonut.

  Hieman vituttaa.
   
 14. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja

  Viestejä:
  3 765
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hmm miten voi tulla noin isona yllätyksenä? Jos toinen on jo seuraavana päivänä hankkimassa asuntoa itselleen.
   
 15. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  2 956
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onhan se sitä miettinyt jo monta kuukautta, mitään ei vaan ole mulle sanonut. Onhan tässä omat haasteensa ollut, mutta en uskonut että tässä nyt näin kävisi. Puhumiset puhuttu eilen, ehkäpä tänään kuulen koska muuttaa pois.
   
 16. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja

  Viestejä:
  3 765
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tarkotan siis että merkit on varmasti olleet ilmassa pitkään. Ja että ei kuullosta hyvältä idealta yrittää jatkaa jos toinen on noin varma asiastaan. Nää on siis vaan mun mielipiteitä.
   
 17. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  2 956
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin pitkään oltu yhdessä, että kasvettu vähän erilleen. Ihmiset muuttuu vuosien kuluessa ja yhteistä on ollut viime vuosina aika vähän. Olisihan tämä suhde tälläisenäänkin mulle kelvannut, mutta en nyt ala jarrua lyömään kun asia on yksipuoleisesti päätetty.
   
 18. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja

  Viestejä:
  3 765
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Oon käsittänyt että se on miehillä melkein poikkeuksetta noin.
   
  Ihmemies, Radikus ja Myrkky tykkäävät tästä.
 19. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  2 370
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Tsemppiä! Parempaan päin muuttuu yleensä kun saa erokuviot taakseen ja ajatukset selkiintyy.
   
  James tykkää tästä.
 20. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  2 956
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Thanks, tänään vasta alkoi tajuamaan mikä on tilanne. Tässä on monta asiaa opittavana ja tehtävänä. Jos nyt jotain niin draamaa tähän ei sentään liity.
  Vaikka nyt yleisesti ottaen viihdyn hyvin omissa oloissa yksin, niin kahdestaan tätä hommaa on ollut helpompi pyörittää. Sanoisin etten voi kovin hyvin nyt.
   
 21. Jage

  Jage

  Viestejä:
  308
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  En nyt lyötyä halua lyödä, mutta yleensä jälkikäteen selviää onko draamaa vai ei.

  Itsellä vastaava tilanne vuosi sitten ja voin sanoa että nyt menee paljon paremmin kuin silloin ennen eroa. Vähän aikaa tuntuu paskalta, pidä yhteyttä kavereihin, keskity itseesi ja pidä arkea pyörimässä normaalisti. Jonkin ajan päästä huomaat että kyllä tässä pärjää ja kenties hameväkikin alkaa joskus kiinnostamaan uudelleen. Ota kuitenkin oma aikasi itsellesi.
   
 22. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  2 956
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eilen puhuttiin mitä puhuttiin, aiheesta mikä on mennyt pieleen. Jos esim. kolmansia osapuolia olisi ollut, niin olisin kyllä siitä ollut tietoinen ja hänkin olisi asian kertonut jos näin olisi ollut. Omia mielipiteitä eräistä asiosta en kyllä maininnut vaikka mieli teki, turha sitä tehdä tilanteesta vaikempaa.

  Näin kyllä tänään kavereitakin, mutta mitään en asiasta maininnut, sen ehtii sitten - ja enkä oikein tästä mitään halua kertoilla kenellekään, ehkä jossain vaiheessa sitten.
  Arjen pyörittäminen tulee kyllä eteen kuin märkä tiskirätti, kulut ja laskutkin on mennyt 50/50, ja muut asiat, kuten ruoan laitto, en osaa.

  Ei kyllä jaksa edes miettiä mitään uutta suhdetta nyt tai koskaan. Jollei joku 100v rikas mummo ilman perillisiä ja testamenttia satu vastaan.

  Omaa aikaahan tässä tulee olemaan ihan riittävästi.

  hmmm... nythän tuo tuli kotiin, niitä näitä puhuttiin kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan. En ala kyselemään että joko kämppä on ostettu yms.
   
 23. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  1 135
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä, nyt vasta tajunnut mistä ne kaikki uniongelmat, ärtyneisyys ja vittu mua ei kiinnosta mikään asenne johtui. Itseasiassa ensimmäinen viikko oli vittumaisin kun siinä oli joulu ja selvisi että akalla oli jo uusi mies valmiina, mutta sen jälkeen huomasi että virhe as fuck että en jäännyt itsesääliin makaamaan! Mulle jäi koirat, kämppä, prätkä, vaihdoin auton uuteen ja pilluakin saa nyt silloin kun haluaa ja kukaan ei ole tuossa vieressä käskemässä, pahinta oli se epävarmuus mutta lopulta kun antaa viinan ym. olla poissa niin asiat järjestyy ja kavereiden kanssa kannattaa asiasta puhua jos on yhtään sellainen luonne.

  ja paras koko hommassa on se että ex. appivanhemmat ja koko suku sieltä puolelta pitää ihan normaalisti vieläkin yhteyttä vaikka jotain mustamaalamista oli yrittänyt, ainoa kenen kanssa en ole missään tekemisissä on exä ja onnea ja menestystä hänelle.
   
  James tykkää tästä.
 24. Jage

  Jage

  Viestejä:
  308
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tämä aika pitkälti näin.

  @Myrkky otat nyt vain iisisti, teet mitä haluat ja alat oppimaan siihen että tekemisesi kuuluvat vain itsellesi. Kokkaaminen (menee harrastuksena), kotitöiden tekeminen sun muu kyllä alkaa maistumaan kunhan antaa sille aikaa ja ottaa itseään niskasta kiinni. Itse asiassa myöhemmin kun hameväki alkaa taas kiinnostamaan niin ruokaa laittava mies kerää pisteitä. Joka tapauksesa turhaa on jäädä itsesääliin makaamaan, koska siten et varmasti pääse eteenpäin koskaan.

  Mitä tulee tuohon uuteen mieheen, niin jopa M:I 2 se sanottiin: "You know women, mate. Like monkeys they are - won't let go of one branch until they've got hold of the next."
  Toisaalta jos on uusi niin sitten on, tärkeintä on käsittää se että keskityt nyt itseesi ja annat muikkelin säätää omiaan. Oma on valintansa.
   
  Ihmemies tykkää tästä.
 25. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  2 956
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kotitöistä sen verran että OMAT pyykit olen hoitanut jo useamman vuoden, kun aikaisemmin tullut sanomista että väärin pesty ja kuivausrumpu kutistaa ja tuhoaa vaatteet.
  Nurmikon osaan ajaa, lumityöt hoituu lingolla (ja naapurin traktorilla), pidän siivoamisesta, tosin vaatii sen että eukko on töissä tms pois näkyviltä. Puhdas ja siisti kämppä on mukava. Nythän tämä on sellainen kaatopaikka ja mitään ei voi heittää pois, no kohta lähtee ylimääräiset rojut.

  Se kaupassa käynti, jos tulee tekstari että hae 1-2 tuotetta kaupasta, niin ok. Nyt sitten pitäisi keksiä mitähän sieltä kaupasta oikeeen tarvin, ja opetella laittamaan ruokaa. Mikropitsa ei ole vaihtoehto ja mun kokkaustaidot: ei ole.

  Uutta miestähän sillä ei ole, olisi sen kyllä sanonut, ja eipä se mulle kuulu mitä jatkossa tekee. Ystävinä pysytään.

  Irvokkainta tässä on se että joutuu jatkossa maksamaan joka sentin, kun ennen kumpikin osallistunut kuluihin. Pitää nämä talousasiatkin miettiä uudestaan.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 26. k334

  k334

  Viestejä:
  216
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Alku hässäkässä se voi tuolta tuntua mutta anna viikko tai pari aikaa niin semmoinen katkeruus jopa vihaisuus sieltä saattaa riipiiä ylös, ei kannata valmiiksi taputella selkään.
   
  Myrkky tykkää tästä.
 27. WaspPike

  WaspPike BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 151
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Itse en kyllä missään nimessä minkään exän kanssa ystävinä pysyisi. Varsinkin jos itse olisi jätetty osapuoli. Tietty joku teiniajan parin kuukauden suhteessa toi toimii, mutta av(i)opuolisona ei mitään mahdollisuutta. Kyllä luulis tulevan katkeruus pintaan kun tapaisi uuden miehen eikä itellä olisi kumppania, tai muuta hyvää mitä exä on eron jälkeen saanut ja itellä mennyt vaan paskemmin. Eikä vihassakaan mitään vikaa ole, helpommin pääsee vihalla asian ylitse kuin kaveerauksella.
   
  Wudur, Ihmemies ja Myrkky tykkäävät tästä.
 28. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  2 956
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En mä jaksa olla pitkävihainen oikeastaan kenellekään, entisten exienkin kanssa väleissä, vaikka ne nyt oli ja on lähinnä teiniaikojen juttuja. Siihen en kyllä usko että yhteyksiä paljoa pidetään jatkossa, tänäänkään ei olla sanaakaan vaihdettu sen mitä on pyörähtänyt, no laittanut sentään ruokaa ja lähti taas jonnekin. Tiettyä katkeruutta toki on, mutta en aio sitä näyttää.

  Toinen totuushan on että itsellä tulee menemään paljon paskemmin jatkossa, vaikka tässä on hyviäkin puolia. Sillä ei ole väliä jos hankkii uuden ukon, ja itseä ei näiden vuosien jälkeen voisi juurikaan pahemmin kiinnostaa uusi suhde. Jos nyt jotenkin omillaan pärjää niin hyvä.

  Yksi olisi ehkä kiinnostunut meikäläisestä ja jotain vispilänkauppaa on ollutkin, mutta en kyllä sitten tiedä miten homma toimisi. Näkee sitten kun tämä soppa alkaa näkyä virallisesti josko alkaa ottaa yhteyttä entistä enemmän.
  Itse en ole asiasta avautunut kenellekään, tämä on ainoa paikka missä jutusta naputellut. Eukon facessa näkyy vielä parisuhde status naimisissa, joko unohtanut tai muuttaa myöhemmin.

  Avioehto tuli sentään aikoinaan tehtyä, koska itsellä omistuksia, ja eukolla tulevia perintöjä. Ei sentään materiasta tarvi tapella, tai eipä tässä ole jaettu muuta kun lemmikit tässä vaiheessa. Loput jää nähtäväksi.
   
 29. Jage

  Jage

  Viestejä:
  308
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Älä ainakaan lähde mihinkään vispilänkauppaan mukaan, ennen kuin itsestäsi tuntuu siltä että aika on oikea. Mieti asiaa näin: Et ole oikeasti valmis ja saatat huonolla tuurilla pilata a) toisen ihmisen elämän omasi lisäksi ja b) mahdollisuudet siitä mitä olisi voinut tulla jos olisit malttanut ottaa aikasi. Ota siis ihan rauhassa, ennen pitkää se parisuhde alkaa varmasti kiinnostamaan vaikka nyt ei siltä tunnukaan. Nyrkkisääntönä taitaa olla tuo about kuukausi/vietetty parisuhdevuosi mikä tuossa menee "palautuessa". Toiset nopeammin, toiset myöhemmin mutta kiirettä ei kannata pitää vaan olla rehellinen itselleen (ja muille).

  Käytännössä olette kuitenkin vielä naimisissa kun paperit on vasta vetämässä (onko?). Sopiiko kysyä minkä ikäinen olet?

  Ja tuosta ruikutuksesta eroon niin pian kuin mahdollista. Sait uuden mahdollisuuden, käytä se.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2017
 30. Benji

  Benji

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Syökö vaimos mahdollisesti e-pillereitä? mm. exällä selkis pää dramaattisesti ku lopetti pillerit. Hän kertoi asiasta myös kavereilleen, joilla yllättävän monella kävi samoin. Valmistuu kohta lääkäriksi ja sanoi aikovansa valistaa nuoria naisia tästä harmitellen, ettei hänelle itselleen kerrottu moisista "pikku" sivuvaikutuksista...
  Mielialan lisäksi kuulemma seksihalut nousivat pillereiden loputtua! Kiva kuulla jälkikäteen...

  Veikkaanpä, että e-pillereillä voi olla aika suuri vaikutus monenkin parisuhteeseen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2017
 31. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  2 956
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuosta vispilänkaupasta, eilen laittoi viestiä yhdestä toisesta asiasta, ja sitten vähän avauduin omasta tilanteesta - no pyysi käymään vaikka heti, mutta jätin väliin koska tänään mulla oli muuta tekemistä ja aikainen herätys. Tänään taas sitten sopisi kummallekin mutta mitään en ole luvannut ainakaan vielä:facepalm: Juttuseuraa siitä nyt ainakin, mutta esim sänkyyn en ole hyppäämässä tai mitään sellaista.
  Onhan tämä nyt liian aikaista alkaa säätämään mitään kun entisetkin asiat on vielä levällään. Ja tuon toisen olen tuntenut yli 25 vuotta, joten eipä senkään suhteen kiire ole. Itse olen neljäkymppinen noin suunnilleen.
  Tarkoituksena ei ole antaa mitään väärää signaalia. Kuvio on sen verran erikoinen että sitä voisi olla aika vaikea alkaa kertomaan, mutta historiaa on.

  Papereita en ole vielä edes nähnyt, enkä ole tutustunut koko prosessiin sitten pätkän vertaa, sen tiedän että puolen vuoden päästä ero astuu voimaan virallisesti, sanoi ex. Ja mulle se on aika yks ja sama koska se on virallista, enemmän kiinnostaa milloin muutto tapahtuu. No toki mitä nopeammin sitä parempi, ettei tule jälkikäteen mitään erimielisyyksiä mistään.

  Ei syö eikä ole syönyt vuosiin. Rumasti sanottuna veikkaan että sillä flippaa päässä jostain muusta syystä, onko sitten stressi tai mitä lie, mutta tekemiset ei aina ole kovin rationaalisia ja viime vuosina hommat on menneet pikku hiljaa oudommiksi. En ole edes jaksanut kysyä että mitä järkeä taas tuossakin asiassa x on nyt tälläkin kertaa. Suuttuisi vaan.
   
 32. Benji

  Benji

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Kierukka? Sillä voi olla myös em. vaikutuksia, vaikka niistä vielä vähemmän puhutaan..
   
 33. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  2 370
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Yleensä kai kuparikierukkaa käytetään, ei hormonaalista. Tai siis en ihan hiffaa, että jos joku ei tahdo syödä pillereitä niin miksi haluaisi käyttää hormonikierukkaa.
   
 34. James

  James

  Viestejä:
  292
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Turha narrata itseään kuvittelemaan ettei eron haluavalla naisella olisi jo toinen mies ja ettei niitä olisi ollut enemmänkin jo pitkään. Se että itse on uskollinen ja rehellinen ei tarkoita sitä että toinenkin olisi, vaan sitä että on helppo narrattava kun ei pysty kuvittelemaan toisen uskottomuutta ja epärehellisyyttä.

  Avioero ei tosiaankaan ole elämän romahdus vaan uuden, paljon paremman elämän alku. Ainakin jos ei erehdy sitä esim. liialla viinoittelulla pilaamaan. On oikeasti mahtavaa kun saa toisen, uuden elämän.
   
 35. Benji

  Benji

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Käsittääkseni hormonaalisessa kierukassa hormonin määrä paljon vähäisempi, koska sitä tulee tasaisesti. Ja sitä jopa markkinoidaan niille, joille pillerit ei sovi. Omalla puolisolla meni mieli matalaksi nimenomaan kuparikierukasta, minkä vuoksi se otettiin pois ja homma palautui. Jos miettii tuota "miten mekaaninen laite voi aiheuttaa mielialan muutoksia" -ajatusta, niin mielestäni sen on täysin järkeenkäypää. Ihmisen biologia on optimoinut lisääntymistään monta sataa tuhatta vuotta (ainakin tosi pitkään siis) niin tuntuisi mielestäni erikoiselta, että aiheuttamalla tulehdus lisääntymisen kannalta kriittiseen järjestelmään ei olisi vaikutusta muualle kuten mielialoihin esim. hormonitoiminnan muutosten kautta.
   
 36. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  2 370
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  No pahimpiin mahdollisiin skenaarioihin hyppäämisessä on sitä vähemmän järkeä.
   
  Myrkky tykkää tästä.
 37. Juha™[FIN]

  Juha™[FIN]

  Viestejä:
  371
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Olen kai sitten poikkeus mielipiteessäni, että parisuhteen ylläpito ei pitäisi tuntua työnteolta.
  Jos toisen huomiointi ei tule luonnostaan, ja kumppanin kanssa ei ole luonnollista vetoa olla ja harrastaa asioita yhdessä, se on vain merkki siitä on aika siirtyä eteenpäin.
  Yleensä ottaen mielestäni parisuhde on yliarvostettu asia yhteiskunnassa, ja ehkäpä asiat on muuttumassa pikkuhiljaa toiseen suuntaan.
  Luonnollisesti pariutuminen ja lasten teko on tietenkin yksi ihmiskunnan olemassaolon perustuksista, mutta "kristillinen" ajatusmalli yhteisestä elosta loppuun saakka
  voi olla myöskin ahdistava ajatus. Niin suhteessa kuin sinkkunakin.

  Jos voisin tehdä omat aviovalani tms se olisi "katsotaan kuinka pitkälle yhdessä päästään".
  Jos loppuelämä, mikäpä siinä. Mutta jos ei niin mitä yhdessä oli, riittäköön ja siitäkin varmasti jäi muistoja ja opetuksia taskuun.
  Eronnut isäni sanoi joskus aikoinaan että ero oli vaikea. Mutta kun aikaa kului, ymmärsi sen että 20v oli juuri riittävästi, sopivasti heille ja turha muusta surra, aikansa kutakin.

  Ps. Ja kyllä, olen ollut kahdessa pitkässä suhteessa (yht. 13v) ja sinkkunakin muutamia vuosia, joten vertailupintaa tätä kautta jo.
   
 38. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  2 956
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Enköhän mä ole oppinut tuntemaan sen menemiset ja tulemiset aika minuutilleen näiden vuosien aikana. Sekä se että jos olisikin jotain joku muu, niin olisi sen kyllä sen jo kertonut, koska tietää etten mä alkaisi riehumaan. Rehellinen ihminen, ja mä kyllä huomaisin jos tietyt rutiinit muutuisi. Onhan täällä facet auki, luurit levällään, niin koska tahansa olisin voinut mennä urkkimaan.

  Ryyppäämään en tämän takia ala, ei krapulat napostele ja autolla pitää päästä liikkumaan.
  Noo kunhan tämä arki alkaa rullaamaan jossain kohtaa, niin sitten näkee miten menee, kun joutuu kaiken tekemään ja maksamaan itse.
   
 39. teho75

  teho75

  Viestejä:
  118
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Mun kokemus noista e-pillereistä on sellainen että ainakin yhdelle naiselle ne aiheuttivat univaikeuksia. Tilanne korjaantui kun pillerit jätettiin pois.
   
 40. JSoi

  JSoi

  Viestejä:
  95
  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Täällä ainakin seksielämä on käytännössä täysin kuollutta ja itsekin uumoilen, että pillerit voisivat olla taustalla.

  Mitään intohimoa ei tunnu olevan suhteessa enää. Suhdetta on kuitenkin useampi vuosi takana, joten sinänsä paskalta tuntuu kun tähän pisteeseen on ajauduttu. Eri paikkakunnilla asutaan tällä hetkellä joka tapauksessa ja tavataan kerran-pari kuukaudessa, joten ero ei sinänsä kovin hankala asia olisi käytännön järjestelyjen puolesta.
   
 41. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  1 135
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @Myrkky, kyllä se siitä. Arki on paras keino ja niin kauan kuin joku asia on uusi esim joku joulu tms. niin tunteet varmaan tulee pintaan ja se haikailu tulee että kahdestaan oli hauskempaa, mutta nopeasti sitä oppii nauttimaan asioista ihan yksin ja avoimin mielin eteenpäin niin varmasti joku tulee vielä vastaan. Ainoa Exä kenen kanssa olen jossain tekemisissä on lapsen äiti, mutta tämän viimesimmän kanssa en ole puhunut 6kk vaikka kesällä näin yhteisien kavereiden häissä.
   
 42. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  1 135
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Asiasta kannattaa puhua, itse yritin kun seksiä oli liian vähän, toinen ei vähää välittänyt joten ilmoitin että tämä suhde tulee kaatumaan tähän ja niinhän se kaatui lopulta. Tosin kaatumiseen meni aikaa ja lopulta kun suhde loppui ilmoitti exä että syy siihen oli ettei mua kiinnostanut mikään, totesin vain että yritin puhua asiasta monta kertaa vuoden sisään että jos seksi ei toimi, ei suhdekkaan toimi ja siksi muakaan ei kiinnostanut enään panostaa suhteeseen.
   
 43. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  2 956
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kolmivuorotöistä johtuen nuo joulut ja muut on mennyt ihan miten sattuu jo ennenkin, eli ei muutu mikään. Ja muutenkin kumpikin on ollut "omissa" huoneissaan jos pari vuotta, vähän kuin kaks olkkaria. No makkari on sentään yhteinen paikka ja osataan nukkua samassa sängyssä tästä huolimatta. No ei tässä juuri mitään yhteistä ole ollut aikoihin, muuta kun sukunimi ja osoite.
  Enkä uuden perään haikaile ihan heti. Tälle päivälle olis ollut yks juttu, mutta se peruttiin johonkin tulevaisuuteen, siis ehkä treffit...
   
 44. JSoi

  JSoi

  Viestejä:
  95
  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Kyllähän tuosta ollaan puhuttukin useampiakin kertoja viimeisen kolmen vuoden sisällä, ja viimeaikoina ihan suhteen lopettamisenkin kannalta. Kumpikin on oikeastaan saanut puhuttua suunsa puhtaaksi suhteen ongelmista ja odotuksista.

  Ongelma on sinänsä hyvin samanlainen kuin sinullakin oli, eli seksi alkoi hiipumaan, ja samalla väheni toisen huomioiminen omalta osalta, kun yrityksistä huolimatta ei seksiä irronnut. Siitä tuli sitten taas itseään ruokkiva kierre, ja lopuksi kumpaakaan ei oikeastaan kiinnostanut mikään. Nyt ollaan ikäänkuin hiipuvan nuotion äärellä, ja koitetaan sytytellä liekkiä kummankin osalta.
   
 45. jeppejehu

  jeppejehu

  Viestejä:
  321
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pakko kommentoida noita pillereitä. Vaimo meni tooodella kärttyisäksi joistain e-pillereistä. Itsehän olen sellainen luonne että jos tuntuu että toinen kiukuttelee turhasta niin heitän vaan lisää löylyä :btooth:

  Oli silloin ero lähellä. Seksistä en muista, mutta vaimo puhui silloin joidenkin kavereidensa kanssa joilla oli kanssa mielialaongelmaa että seksihalut palasi pillereiden jälkeen.
   
 46. ReliQ

  ReliQ

  Viestejä:
  161
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Seksin puute/tyydyttämättömyys on oire siitä, että jokin mättää suhteessa, ei toisinpäin.

  Omalta osaltani loppukeväästä päättyi pidempi 9v suhde. Olimme molemmat tyytyväisiä päätökseen ja elämä maistui taas hyvin. Jotain on nyt jäänyt itseltä kuitenkin käsittelemättä, kun aloin muutama viikko takaperin pelailemaan Tinderiä ja jaksoin sitä parisen viikkoa, kunnes meni maku lähes täysin siihen. Mätsejä on tällä hetkellä reilusti eikä jotenkin huvita viestitellä mitään. Swaippailuakaan ei oikein jaksa harrastaa, kun ei kuitenkaan huvita laittaa viestiä uusille mätseille. Yksi säätö sieltä jäi, mutta sekään ei hirveästi huvita. Nyt pitäisi keksiä jotain, että saisi pään taas kondikseen ja pääsisi nauttimaan elämästä, mutta en oikein tiedä miten lähteä purkamaan tätä vyyhtiä.
   
 47. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  2 956
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tinder ketjuja oon lukenut täällä ja räbässä, ja tuota pariutumisen hankaluutta tjn. Sen ainakin lukemastani ymmärsin että tinder ei tule olemaan se mun paikka mistä voisin kuvitella seuraa hakevani. Naiset dominoi ilmeisesti siellä aika täysillä ja miehet saa tehdä töitä tosissaan että tulisi huomatuksi, ellei sitten ole luonnostaan supliikkimiehiä ja adoniksia.

  Muutaman vuoden sisään mitä pari kaveria on eronnut, niin joidenkin deittisivujen tai kautta sai kyllä uuden eukon, no toinen yritti päästä pummiksi, se sai kenkää. Seuraava taas mukava nainen mitä tunnen, mutta kaukosuhde, välimatka ja kummankin työt yms. hiertää.
  Toinen taas vakavissaan oli suhteessa ja siinä oli jo kämppäkin melkein myynnissä ja muutto lorton luokse, johonkin se kaatui, ja nyt sitten jossain on/off suhteessa exäänsä.

  Itsellä ei kyllä mielessä mitään uuden hakua, eikä edes kannata tässä vaiheessa mitään ajatellakaan, vähän tyhjän päällä olo ja monesta asiasta epävarmuus kaivelee. Katsoo nyt sitten mikä on mieliala kun kämppä on tyhjennetty ja ihan aikuisten oikeasti olen yksin. Olipas sekavaa ja vailla sisältöä.
   
 48. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  2 370
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  No kuka sitä samaa aina jaksaa ja sitten kattellaan tilastoja netistä, miten pitäisi jaksaa 2-3 kertaa viikossa kun 70-luvullakin jaksettiin. Eikä siinä vielä kaikki vaan pitäisi jaksaa lämmitelläkin sitä toista ellei sillä juuri samalla hetkellä syty mieliteko. Liikaa muuta tekemistä, porno ja käsi on helppo ja nopea keino ;) Moni muutenkin liikaa katsellut elämänsä varrella ja jos ei se kaikilla mitään ongelmia aiheutakaan niin kyllähän se aika epärealistisia odotuksia saattaa asettaa.

  Seksi on ehdoton juttu parisuhteessa mutta kyllä siinä muutakin ehdotonta pitää olla että se kannattaa. Sikäli ihan itsetuhomoodi nuo joidenkin kuvailemat "seksi ei toiminut niin en sitten suostunut mihinkään muuhunkaan". Kantsii pistää suosiolla poikki, säästää aikaakin.

  Tääkin oli tajunnanvirtaa :D
   
  Koussikka tykkää tästä.
 49. TheDirkDiggler

  TheDirkDiggler

  Viestejä:
  9
  Rekisteröitynyt:
  25.07.2017
  Mistähän lie johtuu kun ei nappaa seksi enää emännän kanssa vaan sitä mielummin lätkii hanskaa?
  Akka ulkosesti ns täydellinen mutta ei silti vaan jotenki jaksa innostua seksistä. Mieli kyllä tekee mutta ei tuota :tdown:
   
 50. Vipa^

  Vipa^

  Viestejä:
  383
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Stressi, arki tullut suhteeseen, isoja riitoja, onko emäntä alkanut inhota itseään? Tässä muutama, mitä kannattaa oikeasti miettiä.

  Omalla kohdalla huomasin, että kun ex vain valitti kuinka hän ei ole tyytyväinen omaan kehoonsa ja yritti peitellä sitä koko ajan, tuli itsellekin olo, että hanska on parempi.