Palkkakeskustelu

Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 595
Näkisin, että jotain on mennyt perkeleesti vikaan, jos projektipäällikkönä on teknisesti pätevin henkilö. Yleensä tuppaa olemaan jopa niin, että teknisesti pätevin ei ymmärrä tuon taivaallista projektien hoitamisesta. Projektihemmot ovat ihan oma "rotu". Hyvälle kannattaa maksaa, oli sitten asiantuntija tai projektipäällikkö.
Meillä taas odotetaan että projektipäällikkö tekee kaiken työn, myös sen teknisen osuuden. Monesti ei muita resursseja edes irtoa. Nyt kun käsillä on itsellä kertaluokassaan yrityksen suurimpia projekteja, oli tänään pakko muistuttaa että projektipäällikkö ei ole projektin ainoa resurssi.

Siihen sitten aloitettiin jo mantra "No meillä tämä projektipäällikön rooli on mietitty niin että myös projektipäällikkö tekee". Ilmoitin että tekee toki, mutta ei kys. tehtävää joka on tällä kertaa parin liiketoiminta-alueen palveluprosessin palastelu siihen kuntoon että siitä saadaan järjestelmään työtyypit.
 

lelfonso

Tukijäsen
Liittynyt
27.07.2018
Viestejä
740
Olet oikeassa. Oma kommentti koski täysin rakennesuunnittelualaa. Minulta tulee tälläistä katkeraa tilitystä, josta huomaa oman pettymyksen alavalintaansa. Hyvä projektipäällikkö on erittäin arvokas ja on niitäkin tullut useita vastaan.
Mihin olet kyseisessä alassa pettynyt?
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 277
Näitä on kyl aika vaikee yleistää. Projektipäälliköitä ja muita vastaavia tuntuu näkevän ihan laidasta laitaan, jotkut on tosiaan tiiminsä teknisesti selkeesti pätevimpiä henkilöitä ja toiset on taas sit lähes täysin hyödyttömiä middle managereita jotka on ajat sitten tippunu täysin kelkasta.
Mä olen projektipäällikkönä ollut samaan aikaan pääsuunnittelija ja projektin vetäjä. Ja sitten toisena ääripäänä pelkkä resurssien hallitsija, aikatauluttuja, budjetoija jne. ilman, että oma työ edistäisi teknistä puolta juuri yhtään. Mä olen ollut vain tuotekehitysprojekteissa, joissa vastaan talon sisällä olevista resursseista ja tekemisestä, kun taas joku toinen voi olla pelkästään asiakasrajapinnassa osittain vastaten myös myynnistä eli projektipäälliköt voivat tehdä aivan eri tyyppistä työtä.

Mä voin kuvitella, että moni tekijä miettii juuri munkin roolista, että teen ihan turhaa työtä ja heidän työ olisi paljon tehokkaampaa ilman mun roolia. Mun työ on suurelta osin täysin näkymätöntä noille tekijöille. Esimerkiksi todella usein taistelen projektissa olevista resursseista ja varmistan kyseisten tukifunkioiden esihenkilöiltä, että resursseilla on tarvittava apu olemassa ja riittävästi aikaa tehdä oma hommansa loppuun ilman että heidät revitään johonkin toiseen hommaan. Siinä, että projektissa on nyt kolme resurssia niin ilman mun osuuttaa siinä saattaisikin olla vain yksi, jolla on koko kuorma itsellään tehtävänä. Tätä he eivät kuitenkaan välttämättä näe eivätkä osaa sitä työtä siksi arvostaakaan. Mikromanagerointia en kuitenkaan tee kuin aivan pakottavista syistä, jos hommat eivät näytä muuten edistyvän. Muuten kyllä hommien edistyminen kiinnostaa ja autan tarvittaessa mahdollisissa ongelmatilanteissa hakemalla apua ylempää / laajemmalta alueelta oman projektin ulkopuolelta.
 
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
1 790
Näkisin, että jotain on mennyt perkeleesti vikaan, jos projektipäällikkönä on teknisesti pätevin henkilö. Yleensä tuppaa olemaan jopa niin, että teknisesti pätevin ei ymmärrä tuon taivaallista projektien hoitamisesta. Projektihemmot ovat ihan oma "rotu". Hyvälle kannattaa maksaa, oli sitten asiantuntija tai projektipäällikkö.
Se menee taas siihen, että kilpailutuksissa täytyy olla projektipäällikkönä ja/tai pääsuunnitteljana henkilö, jolla on referenssejä vastaavista kohteista. Sillä ne pisteet saadaan. Tämän takia joudutaan raahaamaan eläkeiässä ja sen ylikin olevia ukkoja vielä töihin kun vaatimukset ovat kovat.
 
Liittynyt
11.01.2017
Viestejä
1 487
Kylhän täällä pitäs alkaa palkkojen nousemaan, ite tässä seurannu pidemmän aikaa tota firmojen haluttomuutta nostaa palkkaa ainaki Teollisuus / Teknologia alalla.. samaten tuntuu olevan kaikissa muissakin "matalapalkka" aloissa eli niissä missä suurin osa saa sen alle 12e/h.

Samaa aikaa on työmatkakulut noussu +100e , sähkön / sähkönsiirtojen hinnat noussu 100%,ruuan hinta +20% ainaki... palkat taas on noussu n.1.5% verran per vuosi tässä viimiset 6 vuotta, millon mikäki syy, ettei voi nostaa palkkoja vaikka samaa aikaa suurin osa firmoista tekee huipputulosta.
Eli, se että jos ennen on tolla samalla palkalla on jääny kätee se n.1550e(verojen ym. pakollisten jälkeen.), ni nyt jää sit sen -200e ainaki, verrattuna 4v takaseen.. kyl toi on ihan puhtaasti pientulosen ostovoimasta pois kun se että koko palkka menee kädestä suuhun / siihen, että voit käydä töissä..
Sit pitäs kaikkien siirtyä vielä sähköautoihin, kun todellisuudessa niihin ei oikeesti o varaa suurimmalla osalla, Suomessa kun työläiset ajelee niillä alle 5000e autoilla.

Mut ohan toi, vastuut kasvaa kokoajan työpaikoilla ja enemmän pitäs tehä ilman lisärahaa.. mielellää pitäs vielä tinkiä omasta palkasta ja kiitellä, että saa olla duunissa.... pitäköö tunkkisa.
Onneks nää nykyajan nuoret on sen verran fiksuja, että jättää hakematta noihin paskasti palkattuihin ammatteihin, missä joutuu vääntää niskalimassa duunia joka pv.. esim. hoitajissa taitaa olla 40k työntekijän vajaus seuraavan x vuosien aikana, vaikka kaikki Suomessa olevat koulutus paikat sais täytee sillä ajalla(mitä ne ei saa, kun ei nuoret halua tehä sitä raskasta duunia huonolla palkalla).
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 914
Palkat alkaa kyllä jäämään jälkeen kun inflaatio kasvaa kohtuullisen kovaa tahtia. Autolla työssä käyvien sähkölämmitettyjen asuntojen asujien ostovoimasta on tänä vuonna alkanut lähteä 200-300 euroa pois kuukaudessa sähkön hinnan sopimuksien 2,5 kertaistuessa ja viime kesästä polttoaineiden hintojen noustua 25%. Sähköenergian hinnan nousu on jo alkanut vaikuttaa myös ruuan hintoihin kaupoissa. Tähän jos vielä tulee korkojen nousu päälle, niin voi alkaa mielenkiintoiset ajat hyvinkin monille suomalaisille.

Jo nyt jotkut miettii, että kannattaako edes käydä töissä kun kuluihin menee enemmän rahaa päivässä kuin, mitä työstä saa. Perus(it)tekkiläisen ongelmiahan nämä ei ole yleisesti. Matalapalkka-aloilla työskentelevillä rahat menee yleensä aikalailla kädestä suuhun.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 674
Palkat alkaa kyllä jäämään jälkeen kun inflaatio kasvaa kohtuullisen kovaa tahtia. Autolla työssä käyvien sähkölämmitettyjen asuntojen asujien ostovoimasta on tänä vuonna alkanut lähteä 200-300 euroa pois kuukaudessa sähkön hinnan sopimuksien 2,5 kertaistuessa ja viime kesästä polttoaineiden hintojen noustua 25%. Tähän jos vielä tulee korkojen nousu päälle, niin voi alkaa mielenkiintoiset ajat hyvinkin monille suomalaisille.

Jo nyt jotkut miettii, että kannattaako edes käydä töissä kun kuluihin menee enemmän rahaa päivässä kuin, mitä työstä saa. Perus(it)tekkiläisen ongelmiahan nämä ei ole yleisesti. Matalapalkka-aloilla työskentelevillä rahat menee yleensä aikalailla kädestä suuhun.
Joo kyllä se näin on. Vaikka kuinka yrittää varautua pahoihin skenaarioihin esim asuntolainaa hakiessa ja asumiskuluja laskiessa niin kyllä tää nykyinen hintojen nousu on ollut niin hurjaa että siihen ei pysty välttämättä mitenkään varautumaan. Sähkön, ruuan ja bensan nousu on ollu niin hurjaa että kyllä rupee monia jännittämään kun rupee vielä asuntolainojen korot nousemaan...

Onneks me laskettiin kaikki pahan skenaarion mukaan ja vielä päälle varmistus jonka päälle vielä pieni varmistus että pärjätään. Mutta kyllä saa vähän joka asiasta pihistää jos meinaa edes puolella sillä kuukausibudjetilla elää mitä pari vuotta sitten.. eikä tommoset 2% palkankorotukset ole kuin vittuilua tällä inflaatiomenolla.

Toki kuten sanottu niin perustekkiläisiähän tämä ei koske, mutta me matalapalkka-alalla aletaan kohta olla niillä vaiheilla että töissäkäynti ei enää kannata.
 
Liittynyt
09.10.2018
Viestejä
2 394
Meidän alalla olen kuullut selityksen, jonka mukaan asiantuntijalle maksetaan vähemmän kuin päälliköille sen takia, ettei ole taloudellista vastuuta. Ennemmin kyllä ”vastaisin” taloudellisesti isosta rahasummasta kuin rakennesuunnittelijana monen sadan ihmisen hengestä. Lisäksi harvoin edes ymmärretään kuinka vaativaa se asiantuntijan työ voi olla. Olen jopa projekti-päällikön titteliä kuullut kuvailtavan ylennykseksi, jos siihen siirrytään asiantuntijapuolelta. Joskus se toki sitäkin on.
Olet oikeassa. Oma kommentti koski täysin rakennesuunnittelualaa. Minulta tulee tälläistä katkeraa tilitystä, josta huomaa oman pettymyksen alavalintaansa. Hyvä projektipäällikkö on erittäin arvokas ja on niitäkin tullut useita vastaan.
Mitäs rakennesuunnittelijalle maksetaan? Itse olen vähän sinne päin eli lujuuslaskija (konetekniikka). Vuosipalkka on noin 50k vajaalla 10 vuoden kokemuksella, mikä on mielestäni vaatimaton mutta ei surkea.

Teknisiin vaatimuksiin nähden palkka on kyllä huono. Hallussa pitää olla kontinuumimekaniikka, värähtelyt, matemaattiset mallinnusmenetelmät ja ohjelmointi. Ja jonkin verran signaalinkäsittelyäkin. Kesätyöntekijöitä kun haetaan, niin on pakko suodattaa hakijat arvosanojen perusteella, kun ei siitä tekemisestä oikein muuten tule mitään.

Huvittaa, kun on joku tekoäly / data science / yms. pöhinäala ja palkka on reilusti enemmän. Valmiilla Python-kirjastoilla käytetään optimointialgoritmeja ja tilastollisia menetelmiä, jotka ovat olleet perinteisillä insinöörialoilla iät ja ajat käytössä. Vaihtaisin jos ala kiinnostaisi, mutta ei nappaa.
 

Awelonian

Residentti maahanmuuttaja
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 626
Suurin ongelma tässä näin "tekkipalkalla" on se, että jos pahin toteutuu ja korot nousee paljon, täytyy leikata siitä "ylimääräisestä" kulutuksesta pois - koska se on se helpoin säästökohde. Tämä taas johtaa siihen, että on enemmän "turhaa" rahaa kierrossa ja sitten mennään spiraalimaisesti alaspäin, kun muutkin tekkipalkkaiset rupeaa tekemään samoin. Huolestuttavaa tämä on sikäli, että mahdollisuudet ylimääräiseen harrastamiseen pienenee samoiten ja näin ollen tämä inflaatio vaikuttaa myös muihin EU-maihin ja kierra on valmis. Tähän Venäjä vääntää vielä kaasuhanoja hieman kiinni ja pian meillä onkin jännät energiahinnat, samalla kun valtio makselee miljardeja Italialle ja Ranskalle jossa pudotellaan polttoaineveroja ja energiaveroja "väliaikaisesti" meidän kustannuksella.

Muutenkin täytyy sanoa, että tämä ns. palkkamaltti on ollut turhaan pitkään päällä. Ennen kun vaihtoi työtehtävää sai helposti sen minimissään 500e lisää liksaa ja yleensä tonnin. Nyt ei enää tarjota edes pk-seudulla tonnia, vaan joitakin satasia korkeintaan. Samaan aikaan kaikki kulutushyödykkeet ja muut hinnat nousee sitä tahtia, ettei sillä hassulla käteen jäävällä parilla sadalla eurolla ole käytännön merkitystä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
15 143
Suurin ongelma tässä näin "tekkipalkalla" on se, että jos pahin toteutuu ja korot nousee paljon, täytyy leikata siitä "ylimääräisestä" kulutuksesta pois - koska se on se helpoin säästökohde. Tämä taas johtaa siihen, että on enemmän "turhaa" rahaa kierrossa ja sitten mennään spiraalimaisesti alaspäin, kun muutkin tekkipalkkaiset rupeaa tekemään samoin.
Missasin jotain. Eli siis kun korot nousevat, niin oletan että tarkoitit että lainakulut kasvavat ja se pitää rahoittaa harrastuksista sun muista ei-välttämättömyyksistä tinkimällä. Mutta mitä tarkoitat että on "enemmän 'turhaa' rahaa kierrossa"? Eikö korkojen nouseminen johda siihen, että on vähemmän turhaa rahaa kierrossa kun rahan hinta on kallis ja investointeja/lainoja pitää miettiä aiempaa tarkemmin ja vaatien kovempaa tuotto-odotusta?

(Mut ehkä missasin jotain).

Muutenkin täytyy sanoa, että tämä ns. palkkamaltti on ollut turhaan pitkään päällä. Ennen kun vaihtoi työtehtävää sai helposti sen minimissään 500e lisää liksaa ja yleensä tonnin. Nyt ei enää tarjota edes pk-seudulla tonnia, vaan joitakin satasia korkeintaan.
Toki tossa on sekin, että et sä voi olettaa että palkka nousisi rajattomasti. Jos devaajan palkka on 3k, on nostovaraa huomattavasti enemmän kuin jos se olisi 7k. Eikä tuossa ole kyse siitä, että nostovara olisi huonompi aiempaan nähden vaan siitä että yksinkertaisesti jossain menee raja, mitä devaajasta kannattaa (täällä) maksaa.
 

Awelonian

Residentti maahanmuuttaja
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 626
Missasin jotain. Eli siis kun korot nousevat, niin oletan että tarkoitit että lainakulut kasvavat ja se pitää rahoittaa harrastuksista sun muista ei-välttämättömyyksistä tinkimällä. Mutta mitä tarkoitat että on "enemmän 'turhaa' rahaa kierrossa"? Eikö korkojen nouseminen johda siihen, että on vähemmän turhaa rahaa kierrossa kun rahan hinta on kallis ja investointeja/lainoja pitää miettiä aiempaa tarkemmin ja vaatien kovempaa tuotto-odotusta?

(Mut ehkä missasin jotain).
Joo elikkäs kirjoitin huonosti. Tosiaan, kun korot nousee, samoin kuin kulutushyödykkeiden hinta (energia, ruoka, vaatteet jne.), jää vähemmän sitä ylimääräistä rahaa jota tulee käytettyä esim. kulttuuriin, tekniikkaan, heräteostoksiin tai "vaihdan auton koska haluan vaikkei tarvetta ole" -tasoisiin asioihin. Sijoitukset ovat ainoa tapa jolla raha ei menetä joka päivä arvoaan, mutta osakemarkkinatkin ovat olleet vähintäänkin mielenkiintoisia viime aikoina - vaikkakin onneksi vielä plussalla. Eli korjasit kyllä oikein tekstini. Muutenkin esim. ulkomaanmatkojen rajoittaminen (ei niitä nyt pariin vuoteen ole juurikana ollut) ja esim. erilaisten harrasteiden tukeminen vähenee, koska niihin menevät rahat menee sitten korkeampiin korkoihin.

Toki tossa on sekin, että et sä voi olettaa että palkka nousisi rajattomasti. Jos devaajan palkka on 3k, on nostovaraa huomattavasti enemmän kuin jos se olisi 7k. Eikä tuossa ole kyse siitä, että nostovara olisi huonompi aiempaan nähden vaan siitä että yksinkertaisesti jossain menee raja, mitä devaajasta kannattaa (täällä) maksaa.
Toki palkalla on olemassa kattonsa varsinkin Suomessa. Ennen sitä on päässyt esim. neuvottelemaan mahdollisesti asioista, että saa vaikka firman osakkeita tietyllä määrällä esim. CGI:n tyyliin (ostat osakkeita summalla X ja firma "antaa" sulle saman verran mitä ostit). On voinut olla enemmän etuja. Nykyään ainoa etu tuntuu olevan etätyö, mutta sekin on jo enemmän vakiintunut käytänne. Kuitenkin omasta ammattitaidosta ulkomailla ollaan valmiita maksamaan enemmän mikä nyt ei Suomen palkkatilastoissa ole mitenkään ennenkuulumatonta. Kaikkiaan on vaan nihkeähköä tuon rahan suhteen, ellei sitten siirtyisi suoraan laskutettavan padan ääreen mitä on tullut mietittyä useastikin. Itsellä kuitenkin valttina työmarkkinoilla oman ammattiosaamisen lisäksi on enkun, saksan ja italian kielitaito, jota Keski-Euroopassa tunnutaan arvostavan melko paljon. Ja ei, Suomi ei siis ole paska maa, lähinnä työnantajat täällä ovat...
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
212
Mihin olet kyseisessä alassa pettynyt?
Vastasin työelämäkeskusteluketjussa tähän.


Mitäs rakennesuunnittelijalle maksetaan? Itse olen vähän sinne päin eli lujuuslaskija (konetekniikka). Vuosipalkka on noin 50k vajaalla 10 vuoden kokemuksella, mikä on mielestäni vaatimaton mutta ei surkea.
Minulla on kokemusta vain isoista firmoista PK-seudun ulkopuolelta. Pikkufirmat maksaa kuulemma paremmin.

Lähtöpalkka diplomi-insinööreillä on luokkaa 3000€/kk tänä päivänä, insseillä ehkä pari sataa vähemmän. Siitä sitten joitain satasia vuodessa ylöspäin. 3500€/kk palkkaluokassa saatta olla jo melko syvissä vesissä, jos on erehtynyt ottamaan vastuuta. Noin neljässä tonnissa ollaan yleensä aika maksimissa ”tavallisissa” asiantuntijatehtävissa ilman erikoismuuttujia. Kuitenkin sopivassa tilanteessa ja hommassa uskoisin, että 5000€/kk on mahdollinen projektipäälliköille ja osaaville vastaaville rakennesuunnittelijoille 10 vuoden kokemuksella.

Tietysi 15-30 vuoden kokemuksella yksittäisiä kovapalkkaisia kavereita on varmasti erilaisissa tehtävissä. Tälläinen henkilö voisi hoitaa esim. Olympiastadionin tai Oodi-kirjaston rakennelaskentaa.

Isoin vuosibonus on ollut 1300€, yhdessä firmassa ei tullut penniäkään. Pienissä firmoissa olen kuullut, että bonarit saattaa olla yli 5000€ vuodessa.
 
Liittynyt
10.09.2019
Viestejä
46
Avaudutaas vähän. Sain selkeän ylennyksen projektinvetohommiin (vastuu budjetista, scopesta, aikataulusta, resursseista, ei teknistä vastuuta). Tuotekehitystä, ei softapuoli, isoimpien projektien vuosiliikevaihto jopa 12M€. Palkkakeskustelu ensi viikolla. Tiedustelin hieman esimieheltä etukäteen, millaista korotusta voisi olettaa, jotta paremmin pystyisi valmistautumaan keskusteluun. Keskustelun edetessä sit esimies totes, että palkankorotus ajoitetaan tulevaan yleiskorotukseen, ja korotus sulautetaan teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden yleiskorotuksen henkilökohtaiseen osuuteen. En tiedä, kuinka yleistä tämä on. Nyt siis korotusprosentit 0,9% kaikille yleiskorotusta ja toinen 0,9% henkilökohtaisia. Kai toi laillista on, mutta vähintäänkin moraalisesti vähän arveluttaa. Esim. jos ylennyksen saava on ansainnut kunnon korotuksen, mutta moni muu myös varmasti ansaitsis henkilökohtaista palkanlisää ilman ylennystä, on ylennyksen saavien palkankorotukset kaikilta muilta pois. Ja varsinkin, jos firma päättää katsoa noita henkilökohtaisia vielä osastoittain, niin oma korotus todennäköisesti aika rajattu, ja muiden vielä sitäkin rajatumpi. Tympäsee siis kaikkien muiden puolesta, mut toki myös omasta jos toi yleiskorotus rajoittaa mahdollisuuden reiluun ja ansaittuun korotukseen. Mitähän sitä nyt sit osais pyytää. :hmm:
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
3 767
Hoida ne uudet hommat kunnialla vuoden verran ja sitten murehdit sita palkankorotusta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 824
Kyllä siihen palkkaan on syytä tulla muutosta siinä kohtaa kun tehtäväkin vaihtuu vaativampaan. Jos ei nouse, niin voi todeta pomolle että kiitos ylennysmahdollisuudesta mutta ei kiitos, ennemmin jatketaan aiemmassa roolissa. Nyt tuo lähinnä haisee sille, että työnantaja ei ole antamassa korotusta ollenkaan ja yrittää sumuttaa noilla yleiskorotuksilla.
 

njs

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 223
Keskustelun edetessä sit esimies totes, että palkankorotus ajoitetaan tulevaan yleiskorotukseen, ja korotus sulautetaan teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden yleiskorotuksen henkilökohtaiseen osuuteen. En tiedä, kuinka yleistä tämä on. Nyt siis korotusprosentit 0,9% kaikille yleiskorotusta ja toinen 0,9% henkilökohtaisia. Kai toi laillista on, mutta vähintäänkin moraalisesti vähän arveluttaa.
Tämähän on näppärä tapa paketoida palkankorotuksia, firman luottamusmies voisi olla kiinnostunut tällaisesta tavasta.

Toivottavasti sun palkka on valmiiksi kohdallaan, kuulostaa siltä että paljoa ei ole lisää tulossa.

Miksi niin moni ottaa uuden tehtävän vastaan ja neuvottelee palkan jälkikäteen?
 
Liittynyt
06.11.2018
Viestejä
1 954
Mulla ei ole kyllä mitenkään automaattisesti noussut palkka työn vaativuuden kasvaessa. Jopa silloin kun minua on hyvän suorituksen vuoksi pyydetty siirtymään vaativampaan rooliin on ajateltu että ”onhan se hienoa että olet sitten senior manageri” kompensoi palkkaa.

Toisaalta, kokemus ja titteli on arvokasta. Ironisesti sen arvo yleensä realisoituu vasta työpaikan vaihdolla.

Mä siirryin pari vuotta sitten teknisestä vähän piilossa olevasta roolista (jossa sain paljon kiitosta) uuteen vaativampaan rooliin jossa siis työn vastivuusluokkakin nousi. Uudessa hommassa päätän pitkälti 50 miljoonan liikevaihdon omaavan softan pitkän ja lyhyen tähtäimen suunnitelmista ja ohjaan tuotekehityksen. Palkka ei siirron yhteydessä noussut ollenkaan, ja nyt pari vuotta myöhemmin 5%. Parin vuoden muutokset ovat saaneet kehuja, jopa kansainvälisiä palkintoja… Muuten ottaisin palkkauksen vittuiluna, mutta kyllä kokemuksella pidemmän päälle on paljon arvoa.
 

PCB

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 908
Avaudutaas vähän. Sain selkeän ylennyksen projektinvetohommiin (vastuu budjetista, scopesta, aikataulusta, resursseista, ei teknistä vastuuta). Tuotekehitystä, ei softapuoli, isoimpien projektien vuosiliikevaihto jopa 12M€. Palkkakeskustelu ensi viikolla. Tiedustelin hieman esimieheltä etukäteen, millaista korotusta voisi olettaa, jotta paremmin pystyisi valmistautumaan keskusteluun. Keskustelun edetessä sit esimies totes, että palkankorotus ajoitetaan tulevaan yleiskorotukseen, ja korotus sulautetaan teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden yleiskorotuksen henkilökohtaiseen osuuteen. En tiedä, kuinka yleistä tämä on. Nyt siis korotusprosentit 0,9% kaikille yleiskorotusta ja toinen 0,9% henkilökohtaisia. Kai toi laillista on, mutta vähintäänkin moraalisesti vähän arveluttaa. Esim. jos ylennyksen saava on ansainnut kunnon korotuksen, mutta moni muu myös varmasti ansaitsis henkilökohtaista palkanlisää ilman ylennystä, on ylennyksen saavien palkankorotukset kaikilta muilta pois. Ja varsinkin, jos firma päättää katsoa noita henkilökohtaisia vielä osastoittain, niin oma korotus todennäköisesti aika rajattu, ja muiden vielä sitäkin rajatumpi. Tympäsee siis kaikkien muiden puolesta, mut toki myös omasta jos toi yleiskorotus rajoittaa mahdollisuuden reiluun ja ansaittuun korotukseen. Mitähän sitä nyt sit osais pyytää. :hmm:
Tästä ei nyt selviä tarkkaan, että miten työnkuva/vastuut muuttui. Mutta jos jostakin suunnittelijasta projektipäälliköksi, niin kai sen pitäisi mennä tyyliin että 4000 eur/kk --> 5000-5500 eur/kk. Summat tässä vain suuntaa antavia. Ei liity yleiskorotuksiin ja sen henkilökohtaiseen osuuteen, ne ovat eri asia.

Mitä helvettiä työelämässä tapahtuu, että tällaista pohditaan edes? Sanoisin että sun työnantaja/esimies on kusettava mulkku.
 
Liittynyt
13.01.2019
Viestejä
895
Tämä on suomalainen toimintatapa. Työstä ja vastuunotosta ei saa kiitosta. Nuoret yleensä tähän ansaan kaatuvat kunnianhimossaan, mutta vanhemmiten se syö työmotivaation täysin.

Paras strategia on ottaa uudet tehtävät vastaan, työskennellä jonkin aikaa ja vaihtaa uuden tittelin avulla paremmin maksavaan työpaikkaan.

Tätä pitää Suomessa tehdä työurallaan usein. Aina kun saa enemmän vastuuta ja uuden tittelin, on hetken kuluttua vaihdettava työpaikkaa.
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 595
No itsellä ei tullut palkkaa lisää vaan pakotus tehtävänkuvan ja tavoitteiden kautta kun koetin sanoa että projektipäällikkö ei voi olla ainoa tekninen resurssi projektissa. :beye:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 824
Tämä on suomalainen toimintatapa. Työstä ja vastuunotosta ei saa kiitosta. Nuoret yleensä tähän ansaan kaatuvat kunnianhimossaan, mutta vanhemmiten se syö työmotivaation täysin.
Jep. Ei jostain syystä ymmärretä sitä, että lisävastuusta ja vaativammasta työstä kuuluu maksaa lisää. Ja jostain syystä tuo kokemus vs. raha vastakkainasettelu on edelleen vahvana, vaikka ihan samalla tapaa ne on pöydällä molemmat, kunhan ottaa. Jos työnantaja ei suostu palkkaa nostamaan ylennyksen yhteydessä, niin voi kyllä suoraan alkaa etsiä uutta firmaa, jolla palkkausjärjestelmä on vähemmän perseestä.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
Avaudutaas vähän. Sain selkeän ylennyksen projektinvetohommiin (vastuu budjetista, scopesta, aikataulusta, resursseista, ei teknistä vastuuta). Tuotekehitystä, ei softapuoli, isoimpien projektien vuosiliikevaihto jopa 12M€. Palkkakeskustelu ensi viikolla. Tiedustelin hieman esimieheltä etukäteen, millaista korotusta voisi olettaa, jotta paremmin pystyisi valmistautumaan keskusteluun. Keskustelun edetessä sit esimies totes, että palkankorotus ajoitetaan tulevaan yleiskorotukseen, ja korotus sulautetaan teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden yleiskorotuksen henkilökohtaiseen osuuteen. En tiedä, kuinka yleistä tämä on. Nyt siis korotusprosentit 0,9% kaikille yleiskorotusta ja toinen 0,9% henkilökohtaisia. Kai toi laillista on, mutta vähintäänkin moraalisesti vähän arveluttaa. Esim. jos ylennyksen saava on ansainnut kunnon korotuksen, mutta moni muu myös varmasti ansaitsis henkilökohtaista palkanlisää ilman ylennystä, on ylennyksen saavien palkankorotukset kaikilta muilta pois. Ja varsinkin, jos firma päättää katsoa noita henkilökohtaisia vielä osastoittain, niin oma korotus todennäköisesti aika rajattu, ja muiden vielä sitäkin rajatumpi. Tympäsee siis kaikkien muiden puolesta, mut toki myös omasta jos toi yleiskorotus rajoittaa mahdollisuuden reiluun ja ansaittuun korotukseen. Mitähän sitä nyt sit osais pyytää. :hmm:
Miksi ottaisit vaativampia tehtäviä, jos niistä ei saa enemmän rahaa? Nyt työnantaja käytännössä tuntuisi sanovan, ettet saa minkäänlaista palkankorotusta työtehtävien vaihtumisesta, pelkän liittojen neuvotteleman yleiskorotuksen. Jos et saisi pikkuista henkilökohtaista osuutta muutoinkin, niin työnantajahan yrittää väittää yhtäaikaisesti sinun olevan huono työntekijä, joka ei henkilökohtaista osuutta ansaitse, ja hyvä työntekijä, joka halutaan vastuullisempiin tehtäviin.

Jos uudet työtehtävät ovat sellaisia, että tekisit niitä mieluummin kuin nykyisiä, niin mikäs siinä sitten, mutta muutoin kyllä ainakin itse kieltäytyisin vaativammista tehtävistä samalla palkalla.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
3 767
Ja vuoden jälkeen pomo sanoo että katsellaan vuoden päästä. Näin saatiin taas yksi höynäytettyä ottamaan lisävastuuta ilman korvausta.
Ma voisin antaa tonnin palkasta pois jos paasisin seuraavalla levelille toissa. Se on kuitenkin ne tyoajat suurinpiirtein sama ja vaikka olisi kuinka vastuuta niin ei toissa mokaamisesta mitaan tarvitse maksaa. Jos se palkka ei 4 vuoden jalkeen ole korjaantunut niin mukavampi vaihtaa tyopaikkaa kun CV komeilee se isompi leveli ja sinut on siihen tasoon koulutettu.
 
Liittynyt
11.01.2017
Viestejä
1 487
Toi Teknologiateollisuuden henk.koht. lisä on myös aika hauska, sehän ei o pysyvää ja työnantajat mielellää sitä nostelee kyl kun sieltä voi ottaa aina myös pois sitä, samaten se kun ei lisää työnantajan muita kuluja kun tuo lisä ei nosta keskituntiansiota millään tavalla ja näin ei myöskään loma rahoja/sairasloma rahoja.
Ainoo laki siintä oli, että firman sisällä keskiarvo pitää olla 11% tällä hetkellä(muistaakseni), eikä sekää täyty suurimmassa osassa.. ja tuo tosiaan on ihan pärstäkertoimen mukaan määrättävä lisä, samoissa hommissa on jotku saanu välissä maximi 26% ja toiset 7%(5% on minimi) lisää :D

Ai hitto, en kyl mee ikinä tolle alalle enää töihin, hirveetä vääntöä saanu aina olla palkasta, et saa edes vähäset omansa pois... ehkä siellä niitä hyviäki työnantajajia on, en o vaa ite nähny.
 
Viimeksi muokattu:

Tilipitappitippitappi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 310
Toi Teknologiateollisuuden henk.koht. lisä on myös aika hauska, sehän ei o pysyvää ja työnantajat mielellää sitä nostelee kyl kun sieltä voi ottaa aina myös pois sitä, samaten se kun ei lisää työnantajan muita kuluja kun tuo lisä ei nosta keskituntiansiota millään tavalla ja näin ei myöskään loma rahoja/sairasloma rahoja.
Ainoo laki siintä oli, että firman sisällä keskiarvo pitää olla 11% tällä hetkellä(muistaakseni), eikä sekää täyty suurimmassa osassa.. ja tuo tosiaan on ihan pärstäkertoimen mukaan määrättävä lisä, samoissa hommissa on jotku saanu välissä maximi 26% ja toiset 7%(5% on minimi) lisää :D

Ai hitto, en kyl mee ikinä tolle alalle enää töihin, hirveetä vääntöä saanu aina olla palkasta, et saa edes vähäset omansa pois... ehkä siellä niitä hyviäki työnantajajia on, en o vaa ite nähny.
Tätäkö meinaat?
"Korotusprosentit 0,9% kaikille yleiskorotusta ja toinen 0,9% henkilökohtaisia."

Kyllä tuo 0.9% henk.koht. korotus on ihan pysyvä. Siinä vain työnantaja päättää kenelle siitä potista korotuksia jaetaan. Edellisessä paikassa siitä mm. annettiin prosentuaalisesti isompia palkankorotuksia niille, jotka oli ns. palkkakuopassa verraten muihin jotka vastaavissa tehtävissä toimivat.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
727
Tätäkö meinaat?
"Korotusprosentit 0,9% kaikille yleiskorotusta ja toinen 0,9% henkilökohtaisia."

Kyllä tuo 0.9% henk.koht. korotus on ihan pysyvä. Siinä vain työnantaja päättää kenelle siitä potista korotuksia jaetaan. Edellisessä paikassa siitä mm. annettiin prosentuaalisesti isompia palkankorotuksia niille, jotka oli ns. palkkakuopassa verraten muihin jotka vastaavissa tehtävissä toimivat.
Teoriassa noin, käytännössä ei.

Tiedän, että se jakeluperuste on mm. se, että tasoitetaan palkkaeroja, mutta todellisuudessa se on pärstäkerroin joka määrittelee tuon työnantajan kohdistaman puolen. Mielestäni tämä onkin oikea tapa - aina löytyy niitä ketkä tekevät enemmän kuin muut.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 011
Teoriassa noin, käytännössä ei.

Tiedän, että se jakeluperuste on mm. se, että tasoitetaan palkkaeroja, mutta todellisuudessa se on pärstäkerroin joka määrittelee tuon työnantajan kohdistaman puolen. Mielestäni tämä onkin oikea tapa - aina löytyy niitä ketkä tekevät enemmän kuin muut.
Eiköhän sieltä jokaisesta HR:stä löydy se paikallinen demari, joka jakaa "kavereille kanssa". Omakohtaisen kokemuksen perusteella erien osuminen ei juurikaan korreloi työpanoksen kanssa vaan on enemmän kiinni siitä miten paljon sopivaa persettä jaksaa nuolla. Normaalin työmoraalin ja selkärangan omaava henkilö saa sitten turvautua uhkailuun ja kiristykseen, että saa edes vähän mitä itselle kuuluu.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
434
Ite näytin olevan suunnilleen oman valmistumisajan mukaisesti DI-keskiarvopalkalla hommissa. Aiemmin en päässyt keskiarvoon, mutta vuoden vaihteessa sain 200 euron palkankorotuksen ihan pyytämättäkin. Vielä taitaa tulla tes-korotus tän tai ens kuun palkkaan.
 
Liittynyt
11.01.2017
Viestejä
1 487
Tätäkö meinaat?
"Korotusprosentit 0,9% kaikille yleiskorotusta ja toinen 0,9% henkilökohtaisia."

Kyllä tuo 0.9% henk.koht. korotus on ihan pysyvä. Siinä vain työnantaja päättää kenelle siitä potista korotuksia jaetaan. Edellisessä paikassa siitä mm. annettiin prosentuaalisesti isompia palkankorotuksia niille, jotka oli ns. palkkakuopassa verraten muihin jotka vastaavissa tehtävissä toimivat.
Jos menee ihan henkilökohtainen lisä nimikkeellä ja on eriksee eriteltynä tuolla nimikkeellä niin se ei o pysyvää, sitä voidaan laskea ja tarkastella, mikäli työntekijän suoritus heikkenee / työtehtävät muuttuvat.
Mut jos menee suoraa tunti/kuukausi palkkaa korotukset ni sithän ne on pysyviä.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
727
Eiköhän sieltä jokaisesta HR:stä löydy se paikallinen demari, joka jakaa "kavereille kanssa". Omakohtaisen kokemuksen perusteella erien osuminen ei juurikaan korreloi työpanoksen kanssa vaan on enemmän kiinni siitä miten paljon sopivaa persettä jaksaa nuolla. Normaalin työmoraalin ja selkärangan omaava henkilö saa sitten turvautua uhkailuun ja kiristykseen, että saa edes vähän mitä itselle kuuluu.
Perseen nuoleminen ja työnsä kunnolla tekeminen lienevät kaksi eri asiaa.

Aiemman liittokierroksen aikana/heti jälkeen pomo sano ihan suoraan, että ”oltiin yksimielisiä siitä, että sulle laitettiin TES-korotuksen toisesta puoliskosta isompi siivu pohjautuen päivittäiseen tekemiseen”. Ja ei, ei ollut palkkakuoppien tasoittelua.

Näin nämä vain hyvin usein menevät.
 
Liittynyt
10.09.2019
Viestejä
46
Huomaan että kokemuksia on monia, kiitos kaikille näkökulmista. Hieman historiaa, siirryin aikanaan suunnittelutehtävissä vähän spesiaalimpaan osaamiseen toiseen yksikköön ja esimiehen alaisuuteen, silloin palkkakeskustelussa pyysin jotain, sain hiluja ja silloisen esimiehen kommentti oli tyyliin "haluan nähdä ensin tuloksia ja keskustellaan sitten uudestaan". Sen jälkeen palasin muutamien organisaatiomuutoksien myötä takaisin alkuperäiseen yksikköön nykyisen esimiehen tiimiin. Jossain vaiheessa alettiin keskustella mahdollisesta projektipäällikön roolista, mutta lopulta kun päätös tuli, niin rooli olikin projekti-insinööriksi (hoitaa projektin puolen ilman vastuuta mistään, tekee teknistä suunnittelua ym.), taas palkkaa hitunen lisää ja uudelta esimieheltä sama kommentti "haluan nähdä ensin tuloksia ja keskustellaan sitten palkasta ja tittelistä uudestaan". Tämän toisaalta ymmärsin, koska olin just ilmoittanut lähteväni vuoden sisällä puoleks vuotta vapaalle. Nyt vuodenvaihteessa sitten rooli muuttui selkeästi projektinvetovastuuksi vastuullisena budjetista, resursseista, aikataulusta, scopesta. Teknisestä ratkaisusta vastaa eri henkilöt.

Näin se meilläkin menee, että jokaiselle yleiskorotus 0,9% ja sitten 0,9% palkkapotista jaetaan henkilökohtaisesti koko henkilöstölle jollakin perusteella. Ei siis näy palkassa henkilökohtaisena lisänä, vaan peruspalkka vaan muuttuu. Oma palkka nyt vajaa 3,7k€/kk ja koen olevani palkkakuopassa 2014 valmistuneena konetekniikan DI:nä, vaikken ruuhka-Suomesta olekaan. Jos veikataan että täällä on 30 ylempää toimihenkilöä, kaikki tienais keskimäärin saman, niin 30x3700x0,9% = 1165,5€ henkilökohtaista jaettavaa koko firman kaikille ylemmille toimihenkilöille. Ei kauheasti ole korotukselta odotettavaa, varsinki ku vastaavan ylennyksen sai kollegakin. Jotenkin surkuhupaistaa. Niin ja esimiehen kanssa oon tullut hyvin toimeen, se on ihan hyvä tyyppi eikä päätä näistä, vaan johtoryhmä.

Mut sen tästä oppii, että yhtään toimenkuvan muutosta en jatkossa hyväksy ilman, että palkka keskustellaan etukäteen.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
06.11.2018
Viestejä
1 954
En tiedä tarvitseeko tuonkaan olla noin mustavalkoinen, mutta onhan se hyvä lähtökohta. Olen itekin ollut joskus noin, että esimies vaihtui vuoden välein - jokainen oli tyytyväinen mun panokseen, mutta uusi halusi aina ”seurata vähän aikaa ensin”. Neljännen kohdalla vaihdoin työnantajaa ja palkka nousi ropisten.

Jälkiviisaana jo toisen kohdalla olisi pitänyt sanoa, ettei esimiehen vaihtuvuus johdu minun suorituskyvystäni, eli ei sekoiteta asioita… Jälkiviisaus on aina helppoa. Mutta edelleen mä ottaisin aina vastaan mielenkiintoisemmat hommat - koska niissä motivaatio pysyy korkeana ja oppii nopeammin (=oma arvo kasvaa).
 
Liittynyt
10.09.2019
Viestejä
46
En tiedä tarvitseeko tuonkaan olla noin mustavalkoinen, mutta onhan se hyvä lähtökohta. Olen itekin ollut joskus noin, että esimies vaihtui vuoden välein - jokainen oli tyytyväinen mun panokseen, mutta uusi halusi aina ”seurata vähän aikaa ensin”. Neljännen kohdalla vaihdoin työnantajaa ja palkka nousi ropisten.

Jälkiviisaana jo toisen kohdalla olisi pitänyt sanoa, ettei esimiehen vaihtuvuus johdu minun suorituskyvystäni, eli ei sekoiteta asioita… Jälkiviisaus on aina helppoa. Mutta edelleen mä ottaisin aina vastaan mielenkiintoisemmat hommat - koska niissä motivaatio pysyy korkeana ja oppii nopeammin (=oma arvo kasvaa).
Todellakin toivon, ettei ole noin mustavalkoinen tapaus ja kohtuu optimistinen koitan olla. Tympääntyneenä hieman liioittelee kirjoittelemisiaan.

Kyllä nämä hommat sopii mulle paljon paremmin. Työtyytyväisyys ollut paljon korkeampi itsellä nykyään. Ja oppii nopeammin, eli oma kyvykkyys ja markkina-arvo kasvaa. Sitä vain toivoisi, että saisi myös hyvän korvauksen, ettei täytyisi firmaa vaihtamalla saada isommalle vastuulle myös asiallinen korvaus. Mutta ens viikolla keskustelu ja päätös tulee milloin tulee.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
25.08.2020
Viestejä
484
Itselläni nousi palkka täysin yllättäen ja pyytämättä 3,7%. Koska olin jo aiemmin täysin ylipalkattu en ole lisää palkkaa pyytänyt. Enkä ole edes pomon kanssa mitään kehityskeskusteluja pitänyt puoleentoista vuoteen. Kun hän asiasta kertoi aloin nauraa ja pidin asiaa vitsinä sanoen etten ole saanut mitään aikaan. Mutta näillä mennään :rolleyes:
Samalla pääsin yhden rajapyykin yli kun kuukausipalkka ilman lisiä on nyt viisinumeroinen. Käteenhän korotuksesta jää reilusti alle puolet. Nimimerkillä 2024 oravanpyörästä pois.
 

Tilipitappitippitappi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 310
Jos menee ihan henkilökohtainen lisä nimikkeellä ja on eriksee eriteltynä tuolla nimikkeellä niin se ei o pysyvää, sitä voidaan laskea ja tarkastella, mikäli työntekijän suoritus heikkenee / työtehtävät muuttuvat.
Jos näin on mennyt, niin eikun vain luottamusmieheen yhteyttä ja asiaa eteenpäin. Kyseessä kun on neuvoteltu yleiskorotus, ei mitään henk.koht. lisiä...
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 025
...projekti-insinööriksi ...Nyt vuodenvaihteessa sitten rooli muuttui selkeästi projektinvetovastuuksi vastuullisena budjetista, resursseista, aikataulusta, scopesta, teknisestä ratkaisusta vastaa eri henkilöt.

...Oma palkka nyt vajaa 3,7k€/kk ja koen olevani palkkakuopassa 2014 valmistuneena konetekniikan DI:nä, vaikken ruuhka-Suomesta olekaan.
Jep, melkoinen palkkakuoppa tosiaan. Ota palkkakeskusteluun mukaan lista omia saavutuksiasi ja osaamisen kehittymistä. Näin näytät työnantajalle, että osaat argumentoida osaamistasi, mikä kertoo sinun pystyvän tekemään sen yhtä hyvin toisen yrityksen työhaastattelussa kuin nykyisessäkin. Tärkeintä on osata argumentoida oma arvo työnantajalle palkkakeskusteluissa. Sitten palkkapyynnöksi ainakin tonni lisää, niin pääset tuosta kuopasta edes vähän lähemmäs asianmukaista tasoa.
 
Liittynyt
11.01.2017
Viestejä
1 487
Jos näin on mennyt, niin eikun vain luottamusmieheen yhteyttä ja asiaa eteenpäin. Kyseessä kun on neuvoteltu yleiskorotus, ei mitään henk.koht. lisiä...
Niinhän tuossa jo aikasemmmin viestiin kirjotin et henk.koht lisä(jota esim. teollisuus/teknologiateollisuus käyttää) on eri asia kun se että menee palkkaan suoraa ne, sopivasti otit vaan pois sen tuosta lainauksesta.
Jos menee ihan henkilökohtainen lisä nimikkeellä ja on eriksee eriteltynä tuolla nimikkeellä niin se ei o pysyvää, sitä voidaan laskea ja tarkastella, mikäli työntekijän suoritus heikkenee / työtehtävät muuttuvat.
Mut jos menee suoraa tunti/kuukausi palkkaa korotukset ni sithän ne on pysyviä.
1645205999989.png


Eli tuosta ite puhuin, kelle vastasin tarkotti muuta.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
968
Jep perus io-techiläinen ei pärjäis viikkoakaa tolla 12e/h.
Korot kun nousee ni alkaa taas 90 luku ja lama kutsumaan.
Itse olen erimieltä. Vaikka yrittäjänä olen ollut reippaasti yli 10 vuotta ja tuntipalkka firman kulujen jälkeen about tuota luokkaa. Yksi velaton asunto vuokralla ja tonttia etsimässä kun pitäisi rakentaa omakotitalo. Pankista jo rahoitus neuvoteltuna valmiiksi.
 
Liittynyt
11.01.2017
Viestejä
1 487
Itse olen erimieltä. Vaikka yrittäjänä olen ollut reippaasti yli 10 vuotta ja tuntipalkka firman kulujen jälkeen about tuota luokkaa. Yksi velaton asunto vuokralla ja tonttia etsimässä kun pitäisi rakentaa omakotitalo. Pankista jo rahoitus neuvoteltuna valmiiksi.
No mut sä varmaan teet verosuunnittelua myös, se nyt on selvä ettei suomessa yrittäjänä hirveemmin tienaa/on pitkiä päiviä, eikä kannattakka liikaa nostella sieltä palkkaa.

Perus io-techiläisellä me kaikki varmaan tarkotetaa sitä IT alalla työskentelevää 5000e+/kk palkansaajaa, vaikk ohan meitä normaali duunareitakin täällä :)
 

JSoi

Make ATK Great Again
Liittynyt
14.02.2017
Viestejä
895
Rekryäjät ottivat yhteyttä ja esittelivät uusia hommia. Toimenkuva olisi pitkälti samaa mitä tähän mennessäkin on tullut tehtyä, mutta keskustelun perusteella noin tonni lisää nykyiseen palkkaan olisi ihan realistinen pyyntö. Hybridityö, n. 70% pitäisi olla tietokoneella etätyötä ja loput eri puolilla Suomea tilanteen mukaan projektien perässä kiertelyä.

Periaatteessa ei huvita vaihtaa työnantajaa, koska nykyinen paikka on kiinnostava ja tarjoaa paljon mahdollisuuksia talon sisällä, mutta palkkapolitiikka on aika nuiva ja tonni kuukaudessa olisi kuitenkin ihan tuuhea lisä.

Mitä kaikkea tuosta kannattaa vielä etukäteen selvittää ennen kuin laittaa lappuja vetämään? Bonukset, edut, työterveys, lomat, työviikkojen pituudet ja ylityöt rahana vai vapaana nyt ainakin tulee äkkiseltään mieleen.

Kyseessä projektinhoitotyöt satamaterminaalien parissa, jos jollain on kokemusta tai tietoa yleisestä palkkatasosta niin kertokaa toki.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
599
Rekryäjät ottivat yhteyttä ja esittelivät uusia hommia. Toimenkuva olisi pitkälti samaa mitä tähän mennessäkin on tullut tehtyä, mutta keskustelun perusteella noin tonni lisää nykyiseen palkkaan olisi ihan realistinen pyyntö. Hybridityö, n. 70% pitäisi olla tietokoneella etätyötä ja loput eri puolilla Suomea tilanteen mukaan projektien perässä kiertelyä.

Periaatteessa ei huvita vaihtaa työnantajaa, koska nykyinen paikka on kiinnostava ja tarjoaa paljon mahdollisuuksia talon sisällä, mutta palkkapolitiikka on aika nuiva ja tonni kuukaudessa olisi kuitenkin ihan tuuhea lisä.

Mitä kaikkea tuosta kannattaa vielä etukäteen selvittää ennen kuin laittaa lappuja vetämään? Bonukset, edut, työterveys, lomat, työviikkojen pituudet ja ylityöt rahana vai vapaana nyt ainakin tulee äkkiseltään mieleen.

Kyseessä projektinhoitotyöt satamaterminaalien parissa, jos jollain on kokemusta tai tietoa yleisestä palkkatasosta niin kertokaa toki.
Kannattaa laskeskella paljon siitä tuhannesta eurosta lopulta jää käteen.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
968
Lisäksi mitä ylläoleva sanoi niin jos olet nykyiseen palkkaan tyytyväinen ja tykkäät työstäsi/kiinnostavaa. Ainakin itse tekisin ennemmin työtä joka oikeasti kiinnostaa ja olisi mukavaa vähän pienemmällä palkalla kuin että saisi vähän parempaa palkkaa mutta olisi tylsää/ihan paskaa. Näin järjestettynä.
 

JSoi

Make ATK Great Again
Liittynyt
14.02.2017
Viestejä
895
Kannattaa laskeskella paljon siitä tuhannesta eurosta lopulta jää käteen.
Jotain 500€ paikkeilla arviolta. Palkka hyppäisi teoriassa 3,3k€ -> 4k+€, joka alkaa omaan korvaan kuulostamaan jo sellaiselta palkalta, mitä insinöörillä pitäisikin olla reilun viiden vuoden työkokemuksen jälkeen.

Muita vaihtoehtoja on pyytää palkankorotusta nykyisissä hommissa kun edellisestä korotuksesta on pari vuotta ja lisävastuita on kertynyt, ja/tai hakea talon sisällä esimiespositioon.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 293
Hybridityö, n. 70% pitäisi olla tietokoneella etätyötä ja loput eri puolilla Suomea tilanteen mukaan projektien perässä kiertelyä.
Näissä reissuhommissa kehotan kaikkia aina huomioimaan/pohtimaan seuraavia:

- Maksetaanko palkkaa myös matka-ajalta vai olettaako työnantaja sun matkaavan omalla ajalla
* Ajattele tilannetta että ajat 500km päähän työmaalle 6 tuntia autolla, juokseeko liksa vai ei (jos ei pysty matkaamaan 8-16 välillä). Yllättävän usein ylemmille toimihenkilöille tarjotaan vapaa-ajalla matkustusta.

- Maksetaanko reissupäivistä jotain lisäkorvauksia (menetetty vapaa-aika) vai saako vain normaalit päivärahat, miten ylityöt/pitkät päivät reissussa, päivät venyy helposti
* Ellei nyt varsin tykkää hotelleissa jumittamisesta niin se kotimaan parin kympin päiväraha on aika pieni korvaus siitä että olet illat jumissa jossain hotellintapaisessa etkä kotona perhaan kanssa tai harrastusten parissa. Se päivärahakin menee reissun päällä syömiseen.
* Jos teet reissussa töitä 10 tuntia päivässä maksetaanko niistä 2 lisätunnista A) ei mitään B) ylityöt C) tunti tunnista D) meneekö liukumiin?

- Mikä sun elämäntilanne on, salliiko se ensinkään noin paljoa matkustamista, haluatko itse olla noin paljoa reissussa?
* Onko sulla harrastuksia tai muita sitoumuksia? Puolisoa, lapsia? Mikä niiden fiilis on jos olet 30% työajasta reissun päällä? Jos on, niin kannattaa ihan oikeasti keskustella asia tarkasti läpi myös puolison kanssa, koska tollanen määrä matkustamista vaikuttaa koko perheen elämään, etenkin jos on pieniä lapsia.
* Ihan nopeasti laskemalla tulet 30% reissumäärällä olemaan vuositasolla (52vk - 5vk vuosilomat) * 0,3 = 14 viikkoa reissussa...

Tiedän omasta kokemuksesta että ei-kovapalkkaisille 500 euroa nettona joka kuu lisää liksaa tekee aika paljon, siirryin itse juuri pari vuotta sitten "vähän vajaa 3k" kerhosta "vähän vajaa 4k" kerhoon ja muutos rahatilanteessa on ollut ihan huomattava, joten en ihmettele että parempi palkka houkuttaa. Kannattaa kuitenkin selvittää kunnolla ja miettiä mitä lupautuu tekemään sillä lisärahalla ennen kuin vetää nimen paperiin.
 

JSoi

Make ATK Great Again
Liittynyt
14.02.2017
Viestejä
895
Näissä reissuhommissa kehotan kaikkia aina huomioimaan/pohtimaan seuraavia:

- Maksetaanko palkkaa myös matka-ajalta vai olettaako työnantaja sun matkaavan omalla ajalla
* Ajattele tilannetta että ajat 500km päähän työmaalle 6 tuntia autolla, juokseeko liksa vai ei (jos ei pysty matkaamaan 8-16 välillä). Yllättävän usein ylemmille toimihenkilöille tarjotaan vapaa-ajalla matkustusta.

- Maksetaanko reissupäivistä jotain lisäkorvauksia (menetetty vapaa-aika) vai saako vain normaalit päivärahat, miten ylityöt/pitkät päivät reissussa, päivät venyy helposti
* Ellei nyt varsin tykkää hotelleissa jumittamisesta niin se kotimaan parin kympin päiväraha on aika pieni korvaus siitä että olet illat jumissa jossain hotellintapaisessa etkä kotona perhaan kanssa tai harrastusten parissa. Se päivärahakin menee reissun päällä syömiseen.
* Jos teet reissussa töitä 10 tuntia päivässä maksetaanko niistä 2 lisätunnista A) ei mitään B) ylityöt C) tunti tunnista D) meneekö liukumiin?

- Mikä sun elämäntilanne on, salliiko se ensinkään noin paljoa matkustamista, haluatko itse olla noin paljoa reissussa?
* Onko sulla harrastuksia tai muita sitoumuksia? Puolisoa, lapsia? Mikä niiden fiilis on jos olet 30% työajasta reissun päällä? Jos on, niin kannattaa ihan oikeasti keskustella asia tarkasti läpi myös puolison kanssa, koska tollanen määrä matkustamista vaikuttaa koko perheen elämään, etenkin jos on pieniä lapsia.
* Ihan nopeasti laskemalla tulet 30% reissumäärällä olemaan vuositasolla (52vk - 5vk vuosilomat) * 0,3 = 14 viikkoa reissussa...

Tiedän omasta kokemuksesta että ei-kovapalkkaisille 500 euroa nettona joka kuu lisää liksaa tekee aika paljon, siirryin itse juuri pari vuotta sitten "vähän vajaa 3k" kerhosta "vähän vajaa 4k" kerhoon ja muutos rahatilanteessa on ollut ihan huomattava, joten en ihmettele että parempi palkka houkuttaa. Kannattaa kuitenkin selvittää kunnolla ja miettiä mitä lupautuu tekemään sillä lisärahalla ennen kuin vetää nimen paperiin.
Hyvää ajatuksenruokaa. Lapsia ei ole, mutta biologinen kello tikittää ja varmaan parin vuoden sisällä niitä pitäisi tehdä.

Olen nyt itseasiassa toista viikkoa neljän viikon reissusta hotellissa ja onhan tämä sinällään ihan perseestä. Nykyisissä hommissa reissaamista ei tule juuri koskaan ja tämäkin oli täysin vapaaehtoinen matka.
 
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
2 249
Olen nyt itseasiassa toista viikkoa neljän viikon reissusta hotellissa ja onhan tämä sinällään ihan perseestä. Nykyisissä hommissa reissaamista ei tule juuri koskaan ja tämäkin oli täysin vapaaehtoinen matka.
Itse vaihtaisin kyllä, jos matka-aika lasketaan työajaksi. Lisäksi jos saa ajella omalla pirssillä, niin pieniruokaisella suhtkoht halvalla autolla saa aika hyvä tienestin, esim. se edellä mainittu 600km suunta on kuitenkin melkein 600e verottomana käteen siitä reissusta miinus polttoaineet tietysti. Auton kulutkin pitää laskea, mutta jos autoa kuitenkin tarvitsee, niin mikäs siinä.

Itse ajelen noin 300km viikossa ja siihen päälle päivärahat, niin kyllä se 500-1000e kuukaudessa palkan päälle tuntuu paljon mukavammin, kuin vaikka 500e kk palkan nosto.
 
  • Tykkää
Reactions: eba
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 683
Olin edellisessä työpaikassa enemmän tai vähemmän reissuhommissa vetämässä projekteja ja työmaita vuodet 2009-2019, tosin olin 3 vuotta samalla työmaalla Turussa ja sitten joitain lyhempiä ja pidempiä pätkiä konttorilla tai alle 100 km päässä olevilla työmailla, joihin kuljin kotoa.

Matkat ( matkatunnit + kilometrit ) maksettiin yleensä työmaan alkaessa ja päättyessä, sekä lomille / pyhäpäiville lähtiessä, mutta viikonloppumatkat menivät omaan piikkiin.
Toki sellaisilla työmailla, joilla työnantaja ei tarjonnut majoitusta, veloitin kilometrit kodin ja työmaan väliltä joka päivä, sekä siihen päälle päivärahan tai voileipärahan ( ruokaraha ) sen mukaan miten kaukana kotoa olin.

Koska tekijät olivat yleensä kotoisin ympäri maata, niin yleensä tehtiin 4 päiväistä viikkoa ja lähdettiin torstaina ajoissa kotiin tai sitten tehtiin 7 päivää 12 tuntista.
Paras työaika oli tehdä ma-ke 12 tuntista ja lähteä torstaina lounaalta kotiin, tosin itse menin monesti vielä perjantaina konttorille tekemään normaalin 7,5 tunnin työpäivän, kun kaikkia hallinnollisia / laskutuksellisia / myynnillisiä yms. hommia ei viitsinyt / pysytynyt tekemään työmaalla tai hotellihuoneessa.

Nämä asiakkaalta laskuttamattomat ylityötunnit kerryttivät tuntipankkia 1,5 kertoimella ja tunteja pystyi maksattamaan ulos rahana sopivissa erissä, asiakkaalta laskutettavat ylityöt maksettiin sitten heti pois normaaleilla kertoimilla.

Jokusen ulkomaan reissunkin kävin tekemässä, pisimmillään Walesissa asti ja sitten jokunen reissu Ruotsiin, Viroon ja Latviaan, mutta pääosin kotimaassa.

Ruotsissa oli hyvä olla puolisen vuotta, kun vuoden tulot ( reilut 80 k€ ) menivät puoliksi kummankin maan välillä ja maksoin molempiin maihin verot 40 k€ vuositulojen mukaan.
Tosin ruotsissa reilun 60 € päivärahasta verotonta oli vain pyöreät 20 € ( ruotsin kotimaan päiväraha 220 kruunua ) ja lopuista joutui maksamaan tuloveroa.
Skatteverketistä sai hyvää palvelua veroasioissa ja monesti myös suomeksi, jos asiat menivät niin vaikeiksi, ettei kouluruotsilla enää pärjännyt.

Perhe-elämän ja vapaa-ajan harrastusten suhteen tuollainen jatkuva reissussa oleminen on kyllä aika tympeää.
Torstaina kun tulet kotia, niin siinä ehtii vähän illalla levähtää ja silitellä emäntää ( tai laskea lapset, jos niitä on ), perjantai menee sitten konttorilla tai omia juoksevia asioita hoitaessa ja viikonlopussa ainut oikeasti vapaa päivä on se lauantai, kun sunnuntaina pitää jo valmistautua lähtöön ja lähteä iltapäivällä / illalla tien päälle, että ehtii nukkumaan jonkun tunnin hotellissa.

Säännölliset harrastukset saa unohtaa kokonaan

Sitten kun olet vielä "jumissa" jollain myöhässä olevalla työmaalla useamman viikon putkeen ja teet 7 päivää viikossa vähintään 12 tunnin päivää, niin kyllä siinä alkaa tehokkaammallakin ukolla pää pehmenemään.
Oma "ennätykseni" oli 8 viikkoa putkeen samalla työmaalla joka päivä töissä ja työpäivän pituus oli jossain 13-16 tunnin välillä.

Nuorempana tuollainen ympäri maata ajelu ja eri paikoissa pyöriminen on ihan kivaa, mutta kun niitä samoja tehtaita ja hotelleja näkee vuodesta toiseen, häviää siitä hohto tehokkaasti.
Nykyisin olen töissä pelkästään PK-seudulla ja pääosin samassa paikassa säännöllisellä työajalla ( toki pieniä poikkeuksia on ), ja kyllä tämä on harrastamisen ja sosiaalisen elämän kannalta paljon parempi ratkaisu.

Toki joku tuollainen 30% työajasta reissussa ja loput konttorilla / etänä isommalla palkalla voisi olla ihan hyvä malli, siinä saisi tehdä välillä lyhyitä reissuja eri kaupunkeihin ja muuten voisi hoitaa työt kotopuolesta.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
246 405
Viestejä
4 304 726
Jäsenet
71 840
Uusin jäsen
dataunavailable

Hinta.fi

Ylös Bottom