Paljut, kylpytynnyrit, ulkouima-altaat -keskustelua

Liittynyt
23.08.2020
Viestejä
1 128
Meillä on ollut viime syksystä Novitek Levi premium allas. Nyt vasta huomasin että siinähän onkin pyöriviä suuttimia jotka hierovat leveämmältä alueelta. Vain yksi suutin on sellainen että se pyörii vapaasti. Pitääkö ne jotenkin vapauttaa siihen pyörimismoodiin vai mikä juttu on että muut eivät pyöri?
Ne välillä lakkaa pyörimästä, ainakin Welliksessä, kun jotain "kalkkeutumaa" menee sinne mekanismin väliin ja pitää käsin välillä pyöritellä. Kaikki suuttimet ei ole meilläkään pyöriviä, selkänojissa 2-4 kpl.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 511
Huoh, eilen tippui allas wifistä pois. Iltasella ihmettelin kun auton laturi ei vastaa myöskään. Allas ja auton laturi on saman vikavirran takana mikä oli lauennut. Nopeasti selvisi että allas pamauttaa vikavirran heti kun nostaa nallit ylös. Tänään taitaa sitten olla altaan avaus tiedossa. Pelon sekaisin tuntein, onko siellä konehuone puolillaan vettä?
Vesi ollut nyt 10kk joten aika olisi muutenkin vaihtaa. Juuri perjantain kylvyissä puhuttiin että pitäisikö tämän kylvyn jälkeen tyhjentää allas.
Veden vaihdossa vaan se ongelma että geckon näyttö on hajonnut ja in.touchin kautta ei näe suolatasapainoa. Eli arvuutteluksi menee veden laadun kanssa.
Yllättävän paljon näissäkin saa ongelmia tehtyä :(
Purin eilen allasta. Ensin mittailin ja yksitellen irroittelin ohjaimesta piuhoja. Lopulta vika löytyi kiertovesipumpusta. Tämän olisi kyllä ihan silminkin nähnyt, koska pumppu vuotaa vedet läpi. Rungosta maalit hilseilee ja tuulettimen välistä tiputtaa vettä. Eli vuotaa varmaan akselitiivisteestä ja vettä päässyt joka paikkaan.
Onneksi pumppu oli näköjään hyvinkin perus LX WTC50M jota sai vähän joka paikasta. Suomesta noin 200e, mutta tilasinpa ranskasta kun postikuluineen oli 133eur.
Samalla kun hintoja surffasin niin innostuin ja tilasin myös in.k1001 gen2 näytön kun vanha gen1 näyttö oli rikki ja suolan tasapainotus oli mahdotonta. Väittävät että gen2 näyttö olisi parempi joten toivotaan että se tarkoittaa kestävämpi. Alkuperäinen kun kesti kaksi vuotta. Geckon systeemit kyllä käy ristiin, mutta kun altaassa on ton mentävä reikä niin ei auta vaihtaminen napilliseen versioon minkä uskoisin kestävän paremmin kuin kosketusnäytön.
 
Liittynyt
23.08.2020
Viestejä
1 128
Onneksi pumppu oli näköjään hyvinkin perus LX WTC50M jota sai vähän joka paikasta.
Hyvä, että vika löyty. Omassa on se LAIN E10-mallin pumppu sen kestävyys on ollu ongelmallista lähinnä myyjille, kun hajoavat alle 2 vuoden ja siinä on 2 vuoden takuu. Pari olen saanut takuuna, yhden joutunut maksamaan 7v aikana. Seuraavan näyttää joutuvan maksamaan, kestänyt kohta sen 2 vuotta. Muutossarjalla sais laitettua tuollaisen peruspumpun tilalle. LAIN-pumppu kuluttaa sähköä kyllä todella vähän ja pyörii 24/7.
 
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
256
Ne välillä lakkaa pyörimästä, ainakin Welliksessä, kun jotain "kalkkeutumaa" menee sinne mekanismin väliin ja pitää käsin välillä pyöritellä. Kaikki suuttimet ei ole meilläkään pyöriviä, selkänojissa 2-4 kpl.
Saako suuttimet jotenkin otettua pois? Siis niin että altaassa on vesi. Ei ne kyllä mitenkään herkisty vaikka kuinka niitä pyörittelee.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 045
Viestejä
4 317 918
Jäsenet
71 962
Uusin jäsen
tatska00

Hinta.fi

Ylös Bottom