Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
jonkun low carb proteiinipatukan ? esim. leaderiltä. Eli proteiinipatukat joiden hiilarit koostuvat suurimmaksi osaksi polyoleista voit syödä. Koska VHH:lla voi hiilareita syödä enempi kuin ketoosidieetillä. Polyoli on sokerialkoholi eikä imeydy kuten tavan sokeri ja näinollen ei vaikuta juurikaan insuliinivasteeseen.Mitäs voisi vhh-dieetillä syödä kahvin kanssa? Tummaa suklaata?
Saako noita halvalla jostain?jonkun low carb proteiinipatukan ? esim. leaderiltä. Eli proteiinipatukat joiden hiilarit koostuvat suurimmaksi osaksi polyoleista voit syödä. Koska VHH:lla voi hiilareita syödä enempi kuin ketoosidieetillä. Polyoli on sokerialkoholi eikä imeydy kuten tavan sokeri ja näinollen ei vaikuta juurikaan insuliinivasteeseen.
Proteiinipatukka Valkosuklaa Keksi, 61 g, Leader | Matsmart <- esim tuolta. Joskus noita löytyy myös fiksuruoka, urjalan makeistukku etc. puljuista. Tuossa patukassa hiilareita 19gr mutta polyoleja tuosta 16gr. Itsellä ei ole koskaan kahvin kanssa uponnut mikään vanukas / proteiinipannari etc. Joillakinkin nekin varmasti toiminee ja niistäkin kyllä löytyy low carb versioita.Saako noita halvalla jostain?
Sama vetää vain nopeasti niin minimiin kuin pystyy (max 20g), mitä nopeampaa on ketoosissa sitä nopeampaa nälkä ja himot lähtee. Jos heikottaa niin elektrolyyttejä naamariin.
Joo vähän tänään ollut heikotusta ja päänsärkyä, siksi kyselin. mineraaleja täytyykin hommata
Kunhan itekin hölisen koska ei tullut vielä uni silmään... Monivitamiinit on hyvä olla menossa mukana ja niitä ottaa vaikka joka toinen pvä. Magnesiumia ja D-vitamiiniä joka pvä (kattot vaan että on magnesiumista hyvin imeytyvä muoto, eli esim. joku aatti -päätteinen.. kuten sitraatti, biglysinaatti etc). two per day on mielästäni hyvä monivitsku, aineet on siinä hyvin imeytyvässä muodossa. Karppaus tai ihan vaan VHH on oiva tapa laihduttaa, mutta siltikin kannatta käydä mittauttamassa kolesterolit nyt vaikka kuukauden päästä. Samoin maksa-arvot. Vihreä tee muistaakseni teki hyvää maksalle, samoin kolesterolille. Itsekin olen joka vuosi ketoosissa noin parin kuukauden ajan. En käytä juuri ollenkaan kovia rasvoja (juustot, eläinrasvat, keltuaiset) vaan rasvat tulee kalaöljystä, avokadosta, pähkinöistä ja siemenistä sekä oliiviöljystä. Hyvä kuitulisä on esim. psyllium tai vi-siblin. Kuituja pittää olla joka ruokavaliossa sopivasti, myös niitä elimistöön liukenevia (esim. pellavansiemenrouhe ei ole sellaista). Psylliumissa tais olla 50/50 imeytyvää ja ei imeytyvää..Itse 180cm 100kg 40v, kolesterolit rajojen yli, maksa-arvot rajojen yli (rasvamaksa), 20v ollut refluksitauti ja nyt tuoreimpana ibs ja kaikenmaailman lihas ja rankaongelmia. Olin aatellut että ei kiinnosta, kuollaan sydäriin jos kuollaan, mut kun syntyi lapsi tuossa niin sitä alkoi miettimään et ois kiva nähdä sen 20v synttärit ja pystyä juoksemaankin menossa mukana...
Minun ongelmana on se, että ihan sama miten paljon syön, aina tekee mieli lisää ja jos vatsa on täynnä ja ähky niin herkkuja nyt vielä mahtuu. Käytännössä itsekuri ei vaan riitä rajoittaa, ei mitenkään. Polte on kuin narkkarilla. Joskus nuorempana karppailin ja muistelin et se oli helppoa ja auttoi närästykseenkin ja tiputti maksa-arvojakin, joten ajattelin nyt ottaa vielä viimeisen yrityksen elämässä, et pudottaisi painoa ja sit lisäisi liikuntaa (ainoa liikunta jota osaan on mallia täysiä kunnes silmissä sumenee ja lääkäri tuumas et tolla painolla se on sit akillesjänne tms. poikki kun alkaa täysiä vetämään).
Reilu viikko sitten alotin äijämäisesti pekoni jne. äijäkuurilla (tiedostan kovat rasvat) ja ketoosiin elimistö meni kolmantena päivänä. Tämän jälkeen pari päivää väsymystä ja voimattomuutta, olo nyt normaali ja jaksaa tehdä normaalisti hommia. Sapuskan himo on hävinnyt, ei tee mieli koko ajan syödä, vain silloin kun on nälkä. Närästys on melkein hävinnyt ja ibs ei enää oireile, 5kg paino tippunut (nyt 95kg), josta suurin osa varmasti nestettä. Emäntä kommentoi, että pöhötys on lähtenyt (siis nestettä). Närästyksen lievitys on outo juttu lääkärinkin mukaan, ibs tietty odotettua kun karppaus on automaattisesti myös fodmap jonka pitäisikin auttaa. Maksa-arvoja en uskalla mittauttaa, mutta nuorempana ne tosiaan putosi nopeasti vaikka lääkäri ajatteli et kävisi toisin.
Nyt sitten pitäisi pitää huoli, että tulee syötyä kuitenkin terveellisesti, 40v ei ehkä kestä pekonia, tulee sydäri. Jätin pekonin ja makkarat pois ja syön isot määrät salaattia, kasviksia jne. runsaalla oliiviöljyllä. Avokadoa, kohtuudella kananmunia ja juustoja, siemeniä. Näemmä saa syödä miten paljon tahansa vihreää ja ketoosi pysyy, eikä tule himo mässätä. Kanaa ja kalaa.
Nyt alkoi kivuliaat lihaskrampit, käsitykseni mukaan en saa tarpeeksi, magnesiumia tai suolaa? Pitää hakea magnesiumvalmistetta. En tiedä tarvitseeko vielä kuitua pellavasta tms. vai riittääkö kun kiskoo vihreää kaksin käsin. Lisäksi huolettaa et mikä muu jää vajaaksi, kun ei hermo riitä lukemaan aiheesta tarpeeksi.
No, ei minulla sinänsä mitään kyssäriä ollut kunhan jäsentelin omia ajatuksia ja plärään tämän ketjun läpi. Karppausfoorumilla kävin katsomassa ja totesin ettei ole minun juttu...
Ymmärtäisin että kovat tahi tyydyttyneet rasvat näyttelee energian roolia suuressa osin ketoosilla ollessa. Itselläni olen huomannut että eläinperäset kovat rasvat nostavat kolesterolia joten niitä pyrin välttämään, mutta sen sijaan käytän esim. kookosöljyä joka sisältää keskipitkiä rasvahappoja eli toimii hyvin esim. treenilaturina salitreeniä ajatellen. Se ei nosta kohdallani kolesterolia. Kyllähän sitä voi oikeastaan rasvaa kun rasvaa käyttää kunhan veriarvot menevät parempaan suuntaan. Jos kovat rasvat nostavat esim. LDL:ää reilusti niin ei kannata käyttää. Kyllähän jos ruokavalioo rajusti muuttaa niin kannattaa käydä esim. kolet ottamassa. Olotila kun ei kerro missä kolet seilaavat.Jeps kiitokset kommenteista. Psylliumia olikin valmiiksi jo kaapissa, otin sen ruokavalioon ja lisäksi magnesiumsitraattia. Noi kovat rasvat on itselleni (ja varmaan aika monelle muullekin) vähän arvoitus, lie kiistatonta, että tilastoissa ne on pahasta, mutta sitten toisaalta taas on vastakkaisiakin esimerkkejä kuten yllä kerrottu. Kai kokonaisuus ratkaisee tyyliin lihava + hyviä rasvoja on kuitenkin huonompi kuin sopusuhtainen + kovia rasvoja tjsp, en tiedä oikein. Ois varmaan hyvä jos ois hermoja käydä mittauttamassa noita arvoja säännöllisesti, niin näkisi vaikutuksen. Se on itselleni selvä, että hillarit, ainakin nopeat, myös itselleni aiheuttaa suolisto jne. oireita, sekä mässäilynhimoa.
Mites noi sisäelinrasvat oot mittauttanut @Terou, onko siihen joku helppo konsti vai onko tää jotain ultraäänihommaa?
Mielenkiintoisesti noilla nörttifoorumeilla eivät puhu myöskään ikinä hyvästä ja pahasta rasvasta, ketonörtit välttelee lähes kaikkia kasvipohjaisia, suomalaisten suosikki rypsi on varsinkin paha, sisältää niin paljon PUFAa (Monityydyttymätön rasvahappo eli meidän hyvä rasva). Testasin itsekin niiden poistamista ja huomasin oloni parantuvan ja en ole niitä sen jälkeen syönyt kuin näin lipsumisen aikana.
Mittari mutta surkea, esim. tässä 2021 tutkimuksessa LDL on melko merkityksetön:
Paljonko näet huolta noista paljon paremmista mittareista? Et yhtään.Risk Factors by Age at Onset for Incident Coronary Heart Disease in Women
This cohort study evaluates risk factors associated with incident coronary heart disease in women by age at onset.jamanetwork.com
Tässä kolesterolin alentaminen ei auta mitään:
Triglycerides and low HDL cholesterol predict coronary heart disease risk in patients with stable angina - Scientific Reports
We assessed whether high triglycerides (TG) and low high-density lipoprotein cholesterol (HDL-C) levels, expressed by an increased TG/HDL-C ratio, predict coronary atherosclerotic disease (CAD) outcomes in patients with stable angina. We studied 355 patients (60 ± 9 years, 211 males) with stable...www.nature.com
Vastaavia tutkimuksia on varmaan jo tuhansia.
Rypsiöljyä vaikea sanoa uskomushoidoksi, lähdetään vaikka siitä, että se on pullollaan omega-6, mistä jo virallisterveelliset tahotkin varoittelee.
Omega-6 rasvahapot vähentävät LDL-kolesterolia, apolipoproteiini B:tä ja verensokeria korvatessaan tyydyttynyttä rasvaa tai (raffinoitua) hiilihydraattia. Tämän vuoksi saksanpähkinää, rypsiöljyä ja margariinia on voinut syödä sinänsä huoletta pelkäämättä lievää tulehdusta näiden omega-6 rasvahappojen vuoksi.
Laatikaisella on tosiaan ihan hyvää juttua. Tuoltakin löytynee -> Ravinnon merkitys terveyden edistämisessä: sydän- ja verisuonisairauksien ehkäisy – LaatikainenOmega-6 rasvahapoista sen verran että Reijo Laatikainen on ansiokkaasti perehtynyt aiheesta tehtyihin tutkimuksiin vuosien mittaan: Linolihapon ja muiden omega-6 rasvahappojen vaikutus tulehdukseen yllättää jälleen - PRONUTRITIONIST
Ei oikeastaan voi parempaa infoa aiheesta saada.
edit.typo
Eihän tuohon tarvita kun maalaisjärkeä. Jos kokonaiskolesteroli pomppaa vaikkapa 3 -> 7 ketoosidieetillä niin päin vittua menee vaikka miten koittaa pestä valkopestä partikkelikoolla (LDL:ää ei esim. voi mustavalkoisesti jakaa pieniin ja suuriin partikkeleihin. Myös partikkelikoko on jatkumo ja isojenkin partikkelien on päästävä tunkeutumaan intimaan, jotta se voi hoitaa hommiaan) Samoin menee päinvittua jos se pomppaa siihen runsas hiilarisella ruokavaliolla. Tällöin tarvii jotain muutosta alkaa tekemään johonkin suuntaan.Olisiko jotain tutkimusta jossa on ketogeenisesti syöty ja haittoja osoitetaan?
Tässä on hyvä esimerkki miksi en lue mitään guruja, lukeminen täytyi lopettaa kun alkoi ylistää Itä-Suomen yliopistoa, joka julkaisi muutama vuosi sitten tutkimuksen jota näyttävästi uutisoitiin todistamaan eläinproteiini pahaksi, vaikka mitään tilastollista merkittävyyttä ei löydetty. Selasin pikaisesti loppuun ja muita tutkimuksia ei ilmeisesti mainittu.
Nuo iltakaljat turvottaa ja väsyttää jo itsessään jolloin syömisen kontrollointi on vaikeampaa. Kun väsyttää, niin hiilarimättö himottaa luonnollisesti ihmistä enemmän.Täällä kans mennään vhh/keto -linjalla. Lopetin alkoholinkäytön kokonaan pari kuukautta sitten ja kohta kuukausi vedetty hiilarit minimissä ja täytyy myöntää että koskaan ei ole olo ollut näin hyvä. Pää toimii todella selvästi, koko kropassa on hyvä olo ja onhan tuota painoakin lähtenyt. Varmaan tuon jokailtaisen kaljan kittauksen lopettamisen takia tämä on tällä kertaa huomattavasti helpompaa kuin edellisillä kerroilla jolloin olen toki pudottanut painoa toista kymmentä kiloa joka kerta, mutta nyt on ollut helppo ujuttaa mukaan pätkäpaasto. Syön aamupalan 5:30, sen jälkeen lounas 11:30 ja siinä se olikin. Iltaisin ei edes ole nälkä, suoli toimii hienosti ja kuten jo totesin, olo ei ole ikinä ollut näin hyvä. Jopa mieliala on kokenut melkoisen kohotuksen.
Ei varmasti kaikkien juttu, mutta omalla kohdallani toimii
Eikö samalla kannattaisi siirtyä myös asumaan vastaviin oloihin luoliin kun tuohon aikaan on tehty, jolloin ei ole muitakaan nykyajan haittoja elämässä. Oliko tämän tarkoitus olla myöhästynyt aprillipila tai lankesinko trollaukseen?Alkuvuonna lähti toteutukseen uudenvuodenlupaukseni raakaruokaan siirtymisestä, joka on jatkunut sujuvasti kuluvaan päivään asti. BARF tulee englanninkielisestä sanasta Biologically Appropriate Raw Food tai Bones And Raw Food, joka kuvaakin varsin hyvin ruokavalion tarjontaa. Käytännössä tavoitellaan luontaista ruokavaliota lihansyöjänä, jossa pyritään imitoimaan vuosituhansia vanhaa elämäntapaa luonnon armoilla. Ruoka hankitaan luonnollisesti mahdollisimman luonnollisesti, ilman teollista prosessointia tai ylimääräistä käsittelyä. Parhaita ostopaikkoja ovatkin paikalliset metsästysseurat, teurastamot ja etniset ruokakaupat, joita löytyy tyypillisestä lähiöistä joka lähtöön. Lihan tulee olla tuoretta, ja sen tulee koostua monipuolisesti eri saaliseläimen osista, ruhosta ja sisäelimistä. Lihan ohella hankitaan luonnollisesti myös luita pureskeltavaksi ja tuoreita vihanneksia. Ruokaa ei tule kypsentää tai paloitella vaan se käytetään sellaisenaan. Ruoka nautitaan yhdestä suuresta metallikiposta lattiatasolla, jonka syömiseen koko lauma osallistuu yhteisellä ruokahetkellä. Syöminen on luonnollisesti paljon yhteisöllisempää ja lähempänä lajityypillistä käytöstä ja lisäksi myös Rekku on sopeutunut muutokseen oikein loistavasti. Nyt kolmen kuukauden jälkeen erityisesti hampaat ovat huomattavasti terveemmät, nivelrikon riski on vähentynyt ja iho on entistä kiiltävämpi. Mitään varsinaisia puutosoireitakaan ei ole toistaiseksi havaittu. Seuraavana askeleena olisikin tarkoitus siirtyä saalistamaan ruoka itsenäisesti
Eikö samalla kannattaisi siirtyä myös asumaan vastaviin oloihin luoliin kun tuohon aikaan on tehty, jolloin ei ole muitakaan nykyajan haittoja elämässä.
Tosin silloin kun syötiin kuvailemallasi tavalla niin elinikäkin oli siellä kolmen kympin huitteilla. Ei ole elintasosairaudet vaikuttanut länsimaissakaan parikymmentä vuotta sitten vielä tuossa iässä. Ruuanhankinta on ollut aikanaan todella aikaa vievää puuhaa niin siinä ei ole päässyt pulskistumaan ja kuntokin on ollut kova ja noilla tekijöillä on merkittävä vaikutus hyvinvointiin riippumatta onko syöty raakaruokaa vai ei. Ja kuten sanottu ihminen on kehittynyt sekasyöjäksi, eli pelkkä liharavinto ei ole ollut ihmiselle koskaan luontaista suurimmassa osassa maapalloa.Vaikka turkisten hinta on pudonnut huomattavasti viimeisen kolmen vuoden aikana, ei asumiskelpoisten luolia ole saatavilla, ainakaan sellaisia joissa kosteus olisi minimaalinen ja uteliaita turisteja ei eksyisi "kyläilemään". Suuremmassa mittakaavassa pohdittuna tekniikka on kehittynyt huomattavasti viimeisen 2000 vuoden aikana toisin kuin biologia. Näin ollen asiat eivät kulje käsi kädessä, jolloin modernista tekniikasta kannattaa poimia rusinat pullasta mutta vastaavasti palata elintavoissa takaisin perusasioiden äärelle. Nykyajan pitkäaikaissairauksista suuri osa johtuu ihan elintavoista ja tarjolla olevasta ravinnosta, joka on enemmän tai vähemmän haitallista, enkä nyt tarkoita pelkästään ylipainoa. Voisin jopa aistia sen, että riski sairastua syöpään tai sisäelimiin ja verisuonistoon kohdistuvat sairaudet saattavat vähentyä huomattavasti raakaruokaan siirtymisen myötä.
Pari edellistä päivää kannattaa siirtyä syömään pääasiassa proteiini/rasva voittoisesti. Silloin ei tule niin helposti päänsärkyä. Varsinkin jos tekee 2-3 päivän paastoa.Onko jengi toteuttanut paastoa? Ajattelin aloittaa yhdestä päivästä - viikonlopusta ja ku alkaa sujumaan niin kokeilla pidempiä aikoja.
Kysymys lähinnä että miten tuohon kandee valmistautua. Mitä nesteytysjuomia / jauhepusseja / nesteitä on hyvä varata kokeiluun?
Muistan pari vuotta sitten tehneeni n. 46h paaston ja pelkän veden voimalla olo oli suorastaan hirveä.
Onko jengi toteuttanut paastoa? Ajattelin aloittaa yhdestä päivästä - viikonlopusta ja ku alkaa sujumaan niin kokeilla pidempiä aikoja.
Kysymys lähinnä että miten tuohon kandee valmistautua. Mitä nesteytysjuomia / jauhepusseja / nesteitä on hyvä varata kokeiluun? Nopea googlaus ja sana "elektrolyytti" tuli esiin, ja näihin löytyy mm. jauhepusseja, mut mitä kaikkea muuta olisi hyvä huomioida?
Muistan pari vuotta sitten tehneeni n. 46h paaston ja pelkän veden voimalla olo oli suorastaan hirveä.