Painonpudotusprojekti ruokavaliolla, ruokailuvinkit, reseptit, jne. (vähähiilarinen)

Onko kukaan joka on jollain dieetillä pudottanut nopeasti esim 10kg saanut painoa pysymään poissa? Itselläni viimeiset vuodet olleet melkoista jojoilua, pudotan aina sen 5kg jollain dieetillä ja se tulee kuukaudessa takaisin.

Elämäntaparemontti on ainoa joka auttaa meitä jojoilijoita, jospa itsekkin saisin painon pysymään nyt normaalina kunhan ensin sinne päästään. Hiljaa hyvä tulee toivottavasti!

Ainahan se tulee takaisin jos palaa niihin vanhoihin tapoihin millä se paino alun alkaen tulikin. Vain pitämällä muutoksesta kiinni se paino pysyy alhaalla.

Hiilari ”skarppauksella”, eli VHH ruokavalion periaatteita noudattamalla ja terveesti liikuntaa harrastamalla tippui vuosikymmen sitten viitisentoista kiloa painoa pois aika nopealla tahdilla ja se pysyikin poissa ihan kivasti viitisen vuotta kun vähän jaksoi harrastaa liikuntaa ja katsoi mitä suuhunsa tunki. Sitte kun sai lapsen joka ei nukkunut pariin vuoteen, kävi 8-16 päivätöissä ja suoritti samalla AMK:ta niin olikin takki sen verran tyhjä ettei paljoa kiinnostanut mitä söi tai liikkuiko ollenkaan ja paino tuli takaisin korkojen kera.

Nyt sitä tiputellaan taas jotta pääsis jälleen takaisin järkevään painoluokkaan. Ruokavalio on jo suht hyvässä kuosissa ja liikuntaakin tulee harrastettua tasaisesti niin suunta on ollut jonkin aikaa oikea. Mitään ”kuureja” ei ole nyt viittinyt lähteä vetämään vaan perinteisellä ”enemmän liikuntaa ja vähemmän roskaruokaa” sapluunalla mennään. Kyllä tämä tästä taas saadaan pakettiin :tup:
 
Onko kukaan joka on jollain dieetillä pudottanut nopeasti esim 10kg saanut painoa pysymään poissa? Itselläni viimeiset vuodet olleet melkoista jojoilua, pudotan aina sen 5kg jollain dieetillä ja se tulee kuukaudessa takaisin.

Elämäntaparemontti on ainoa joka auttaa meitä jojoilijoita, jospa itsekkin saisin painon pysymään nyt normaalina kunhan ensin sinne päästään. Hiljaa hyvä tulee toivottavasti!

Täysin kiinni siitä, mitä tekee sen jälkeen kun tavoitteeseen on päästy. Jos menee takaisin sille mäkkäri/kalja/karkki ruokavaliolle niin ei ne tulokset kauaa kestä.
 
Onko kukaan joka on jollain dieetillä pudottanut nopeasti esim 10kg saanut painoa pysymään poissa? Itselläni viimeiset vuodet olleet melkoista jojoilua, pudotan aina sen 5kg jollain dieetillä ja se tulee kuukaudessa takaisin.

Elämäntaparemontti on ainoa joka auttaa meitä jojoilijoita, jospa itsekkin saisin painon pysymään nyt normaalina kunhan ensin sinne päästään. Hiljaa hyvä tulee toivottavasti!
Siitä on 15 vuotta kun aloitin, syynä oli paheneva esidiabetes mutta 10 kg ylimääräistä hupeni samalla. En käyttäisi sanaa dieetti vaan keto elämäntapa. Diabetes on pysynyt remissiossa ilman lääkkeitä.

Tässä pidetään hiilarit n. alle 50-100 g päivässä. En itse viitsi näitä laskea, kaikki veren sokeria nostavat vähiin niin hyvä tulee. Sokeri, viljat ja peruna veks, rasvoista ok on voi ja eläinrasvat, kookos ja oliiviöljyt. Rypsi ja rapsi prosessoidut pois. Tätä on helppo noudattaa kun aterialla syödään kylläisyyteen asti. Liikuntaa en juuri harrasta, pitäisi kyllä tätä lisätä. Kokeilemalla pitää edetä, kun ihmisten metabolia vaihtelee. Näistä on hyviä kirjoja mm. Dahlqvist, Heikkilä, Eenfeldt, Taubes, Somppi.. Luomua ja mahdollisimman luonnollista itse tekemällä on parasta. Silloin tällöin repsahtaa ja olutta menee joskus liikaa, mutta en nyt ota siitä liikaa ressiä.
 
Ketoilussa tuota rasvaa tulee usein tosi paljon joten jos se ei tunnu hyvältä niin miten jos leikkaisi vain ylimääräisiä hiilareita pois. En tunne ruokavaliotasi tai elämäntapojasi joten voi mennä ohjeet ihan mettään, mutta hiilareita tulee usein ruokavaliossa ihan älyttömästi varkain jos syö pastaa, leipää ja riisiä. Siihen päälle kaikki piilosokerit (jugurtit, valmiskastikkeet jne.) joita tuntuu kaupan joka toisessa tuotteessa olevan.

Ketoilusta sen verran että itse en näe sitä kovin kestävänä ruokailutottumuksien muuttamisena useimmille juuri tuon suuren rasvamäärän takia, paino kyllä lähtee putoamaan nopeasti. Johtuneeko sitten siitä että sama energiamäärä on vaikeampi saada kasaan vai rasva vaan alkaa ällöttämään ja tulee syötyä vähemmän. Harvoin hiilarit ällöttää ja on muutenkin turboahdettua energiaa. Lähtisin rakentamaan hommaa pienillä muutoksilla tuolta hiilarien vähentämisen kautta ja katsomaan miten se vaikuttaa, voihan sekin lopulta päätyä ketoiluun kun tarpeeksi vähentää. Kuitenkin mitä pienemmillä poikkeutuksilla ns. yleisistä ruokailutottumuksilla pääsee tuloksiin niin sitä helpommin ne jää pysyväksi osaksi elämää.

Juu ei. Jos ketogeeniseen ruokavalioon lähtee, niin se energia, mitä keho polttaa, tulee nimenomaan rasvasta. Joko keho polttaa sen omista varastoista tai ruoasta saatavasta rasvasta.

Mutta jos ruokavaliotaan alkaa lähestyä niin, että alkaa pelkästään vähentämään hiilareita ilman, että ruoan energianlähteitä twiikkaa myös, on tiedossa lopulta todellinen katastrofi. Tuossa on nimittäin nopeasti seurauksena se, että ruokavalio muuttuukin vain vähäkaloriseksi riudutusdieetiksi, joka on erittäin epäterveellinen ja kehon aineenvaihdunnan sekaisin laittava keino, jossa edelleenkin keho polttaa sokeria polttoaineenaan mutta niukasti.

Rasva ei ole ketogeenisessa ruokavaliossa mikään ongelma, koska ei sitä tarvitse pelkiltään syödä. Kasviksia runsaasti. Rasvaista lihaa. Voita, oliiviöljyä, kookosöljyä paistorasvaksi. Jokaiseen ruokalajiin saa myös laitettua oikein helposti mukaan lisää rasvaa, jolloin maku vain muuttuu täyteläisemmäksi.

Ja edelleenkään ei sitä ruokaa tarvitse rasvassa siltikään uittaa. Se kun on energiatiheää ja proteiinin ohella tuottaa täyden olon hyvin nopeasti.
 
Tässä pidetään hiilarit n. alle 50-100 g päivässä. En itse viitsi näitä laskea, kaikki veren sokeria nostavat vähiin niin hyvä tulee. Sokeri, viljat ja peruna veks, rasvoista ok on voi ja eläinrasvat, kookos ja oliiviöljyt. Rypsi ja rapsi prosessoidut pois. Tätä on helppo noudattaa kun aterialla syödään kylläisyyteen asti. Liikuntaa en juuri harrasta, pitäisi kyllä tätä lisätä. Kokeilemalla pitää edetä, kun ihmisten metabolia vaihtelee. Näistä on hyviä kirjoja mm. Dahlqvist, Heikkilä, Eenfeldt, Taubes, Somppi.. Luomua ja mahdollisimman luonnollista itse tekemällä on parasta. Silloin tällöin repsahtaa ja olutta menee joskus liikaa, mutta en nyt ota siitä liikaa ressiä.

Tää on suurin piirtein samantyylistä mitä itse tein kun tuon aiemmin mainitun 15 kiloa tiputtelin. "Laihdutusvaiheessa" rajasin hiilarit yleensä 30-50g luokkaan ja sitten kun olin tyytyväinen painoluokkaan niin yritin pitää suunnilleen 100g pinnassa jokapäiväisessä elämässä. Kaljaa kului joinain viikonloppuina sen verran kuin kaksvitosella yleensäkin ja roskaruokaa tuli syötyä satunnaisesti. Hesehampparin ja keburanskisten sijasta kun söi kebun salaatilla (tekevät tämän joka paikassa oman kokemuksen mukaan vaikkei listalla oliskaan) ja ravintolassa perunan sijasta uunikasvikset niin ei rajoittanut nautintojakaan liikaa. Kotiruuissa sitten perunan sijasta lisukkeena salaattia, kaaleja, papuja ym kasviksia niin sai tehtyä ihan fiksua ja maistuvaa kotiruokaa huomattavasti vähähiilarisempana kuin perus perunalisukkeilla.
 
Onko kukaan joka on jollain dieetillä pudottanut nopeasti esim 10kg saanut painoa pysymään poissa? Itselläni viimeiset vuodet olleet melkoista jojoilua, pudotan aina sen 5kg jollain dieetillä ja se tulee kuukaudessa takaisin.

Elämäntaparemontti on ainoa joka auttaa meitä jojoilijoita, jospa itsekkin saisin painon pysymään nyt normaalina kunhan ensin sinne päästään. Hiljaa hyvä tulee toivottavasti!

Minä olen. Vaikka sitä moni täällä vihaakin, niin oma ratkaisuni on viimeiset kymmenen vuotta ollut niin ketogeeninen kuin myös vain hyvin vähähiilihydraattinen ruokavalio. En lähde väittämään, etteivätkö muut ratkaisut toimi. Toimivat. Kyse on siitä, mikä lopulta on kullekin helpoin noudattaa ja tuottaa parhaimman olon. Itselle tämä ratkaisu on ollut kuntosaliharjoittelun ohella se, mikä on auttanut pitämään painon terveissä rajoissa koko ajan.

Kuten itsekin sanot, dieettejä seuraamalla paino ehkä hetkellisesti lähtee muttei pysy poissa. Edellä mainittu keino oli alunperin itselleni sellainen, jossa minun ei tarvinnut milloinkaan varsinaisesti rajoittaa itseään (vaikka nykyään onkin jo kaloreita seurattava), koska varsinaista nälkää ei tunnu edes parin päivän paastolla, ja makeanhimoa ei tunnu koskaan. Näin ollen mikään sellainen, mikä edesauttaa läskin kertymistä ei aiheuta minkäänlaisia himoja nykyään.
 
Itse lähdin ketoon osittain senkin takia, että liha on mielestäni parasta mitä ihminen voi suuhunsa laittaa. Melkein muodossa kuin muodossa liha vaan on hyvää. Joten tällä saan sitä vielä lisättyä ruokavalioon yhdistettynä toivottavasti painon putoamiseen, niin tämä on pelkästään win win meikäläiselle. :)
Oma ongelma on ollut annoskoot ja sipsit. Sipsitkin kun vaihtaa jerkyyn kaikki hyvin.
 
ässä päästäänkin mielenkiintoiseen pohditaan, tuolla skenen aallonharjalla kasvisrasvat on tuomittu myrkyiksi jo vuosia sitten ja osa jättää jopa sian & kanan syömättä liian omega-6 takia. Eli jakautuu oikeastaan kahteen leiriin, uskooko virallisterveelliseen ohjeistukseen vai uusimpia tutkimuksia seuraaviin tyyppeihin. Itse kuulun jälkimmäiseen leiriin. Olen jo päälle 10 vuotta lätrännyt niin paljon tyydyttyneitä rasvoja kuin voin (aina kun en ole pizza & bisse kuurilla + minun pitäisi olla kuollut 2010 uutisten mukaan, silloin kerrottiin karppaajien kuolevan sydänkohtauksiin muutaman vuoden sisään) ja arvot ovat olleet hyvät, olen myös havainnut vointini olevan sitä parempi mitä enemmän syön tyydyttyneitä rasvoja.

Tekevät melko mielenkiintoisia kokeiluja juuri nyt, yhdessä hiiritutkimuksessa syötettiin tyydyttynyttä rasvaa ja hiirien paino laski, vähärasvaisella paino pysyi samana, tyydyttymätön rasva lihotti. Toisessa tutkimuksessa saatiin sama tulos: tyydyttynyttä rasvaa nauttineet olivat laihimpia. Joku tyyppi keksi sitten kokeilla samaa ihmisiin ja sai samat tulokset: "ranskalainen ruokavalio" eli steariinihapolla kyllästetty kroisantti sai painon putoamaan. Tuon touhun tulokset ovat mielenkiintoisia, osoittavat lisää siihen suuntaan ettei hiilarit olekaan se paholainen vaan kasvisrasvat.

Omega-6 ei tutkimuksissa ole osattaunut terveydelle haitalliseksi, enemmänkin hyödylliseksi.

Hiirikokeista puheen ollen Sydneyn yliopistolla(Stephen Simpson, Samantha Solon-Biet) tekivät hiirikokeita syöttämällä hiirille vähän proteiineja(15%), paljon laadukkaita hiilihydraatteja(60%) sekä rasvoja(25). Näin hiirien ikääntymisprosessi hidastui ja terveys parani.
Idea näillä tutkijoilla on tässä se, että elimistö saadaan "korjaustilaan" ilman kalorivajeita runsaasti laadukkaita hiilihydraatteja sisältävällä ja vähäproteiinisella ruokavaliolla.

Heikkilä samalla ruokavaliolla paransi samaa vaivaa jo aikaisemmin ja sai kaikkien vihan niskaan, eikö hänen kirjakin yritetty poistaa myynnistä vaarallisena? Niin taisi käydä kyllä uudellekin, itse en ole niitä lukenut enkä välitä koko tyypistä, toistelee vain ulkomaiden oppeja omilla höysteillä varustettuna 5 vuotta jäljessä.

Kannattaisi tutustua Heikkilän asiavirheisiin joita on todella paljon. Suurin ongelma hänessä on juuri se, että asiavirheistä ei voi edes keskustella, vaan tekee suoria hyökkäyksiä niistä huomauttaville. Itsekin kerran vastasin hänen tulkintaansa tutkimuksesta, josta tyypilliseen tapaansa antoi virheellisen kuvauksen. Samantien lähti viesti seinältä, vaikka ei tarvitse kuin käydä tutkimus lukemassa ja asia todentamassa.
 
eihän se eroa "normaalista ruokavaliosta" juuri muuten kuin ettei leipää, perunaa, riisiä, pastaa jne höttöä syödä.

Paitsi että suurin osa kansasta syö aamu- ja iltapaloiksi leipää ja ruuaksi lähes pelkästään perunaa, riisiä ja pastaa eri lisukkeiden kanssa, eli juuri niitä ainesosia jotka ovat kiellettyjä....
 
Itse lähdin ketoon osittain senkin takia, että liha on mielestäni parasta mitä ihminen voi suuhunsa laittaa. Melkein muodossa kuin muodossa liha vaan on hyvää. Joten tällä saan sitä vielä lisättyä ruokavalioon yhdistettynä toivottavasti painon putoamiseen, niin tämä on pelkästään win win meikäläiselle. :)
Oma ongelma on ollut annoskoot ja sipsit. Sipsitkin kun vaihtaa jerkyyn kaikki hyvin.

Tuossa kannattaa vain pitää mielessä se, että ketoilu ei ole liha- ja proteiiniruokavalio vaan rasvaruokavalio. Se on tärkeää siksi, että jos proteiini vs. rasvasuhde on pielessä, ei sinne ketoosiin oikeasti päästä tai se on hyvin lievää. Eli kun lihaa syö, se kannattaa ole rasvaista palaa, muttei sitäkään "liikaa".

Keho nimittään pakkaa muuttamaan liiallisen proteiinin takaisin glukoosiksi.
 
Paitsi että suurin osa kansasta syö aamu- ja iltapaloiksi leipää ja ruuaksi lähes pelkästään perunaa, riisiä ja pastaa eri lisukkeiden kanssa, eli juuri niitä ainesosia jotka ovat kiellettyjä....

Niin syö. Mutta se sama kansanosa myös jotenkin omituisesti olettaa, että niitä jää muutoksen jälkeen jotenkin kaipaamaan. Ikään kuin heiltä riistettäisiin jotain. Erityisen kummallisia reaktiot ovat siihen nähden, että eihän siihen kukaan pakota. Ongelmana on pinttynyt tapa ja jonkinlainen pelko erilaista kohtaan. Asiaa ei tietysti auta se, että THL on pelotellut hömpällään kansan ruotuun rasvojen osalta viimeiset vuosikymmenet.
 
Ei siinä diabeteksessä edes mihinkään asiavirheisiin viitattu vaan koko ideaan. Valtsua joka sai karppauksesta "burnoutin jota rajoitusruokavalio edisti" (mitä ravinteita se rajoittaa???) ja parani täysjyväviljojen ihmeellisyyteen pidän vielä säälittävämpänä kuin Heikkilää, luin hetken sitä listaa ja oli jotain jotain tyyliin "Asiavirhe: mustikoissa on 4,19g hiilihydraatteja eikä 4,2g". Toki siellä oikeitakin virheitä on ja paljon. Heikkilälle olen itsekin laittanut viestiä, joku tuttu kysyi voiko sen kirjan 30g proteiinia/pv suositus olla oikein, no sehän vastasi heti, että oikein on. Onneksi sain kaverille annettua paremmat ohjeet. Heikkilälle siitä pisteet, että vastasi viestiin ja vastasi vielä kun tivasin vastaan. Ja kuten sanoin, en välitä koko tyypistä, lähinnä haitallinen suomiskenelle.

En edes käsitä, miksi porukka jumittaa jonkun Heikkilän horinoissa, kun netti on englanniksi täynnä aitoa tutkimustietoa ja ihan oikeiden tutkijoiden luentoja jne. aiheesta kuin aiheesta.
 
En edes käsitä, miksi porukka jumittaa jonkun Heikkilän horinoissa, kun netti on täynnä aitoa englanniksi tutkimustietoa ja ihan oikeiden tutkijoiden luentoja jne. aiheesta kuin aiheesta.

Suomessakin tarvitaan tieteen populisoimista suomalaisille, mielellään luotettavia sellaisia.

Hyvänä esimerkkinä mielestäni toimii Juhani Knuuti jonka asiallinen ja tieteeseen nojautuva lähestymistapa juttuihin mitä käsittelee on todella hyvä. Esim. tässä jutussa perehtyy VHH ruokavalioon diabeetikoilla: Vähähiilihydraattinen (VHH) ruokavalio ja diabetes – TS Blogit

Hänelle voi myös laittaa kritiikkiä, jonka osaa ottaa kyllä vastaan.
 
Suomessakin tarvitaan tieteen populisoimista suomalaisille, mielellään luotettavia sellaisia.

Hyvänä esimerkkinä mielestäni toimii Juhani Knuuti jonka asiallinen ja tieteeseen nojautuva lähestymistapa juttuihin mitä käsittelee on todella hyvä. Esim. tässä jutussa perehtyy VHH ruokavalioon diabeetikoilla: Vähähiilihydraattinen (VHH) ruokavalio ja diabetes – TS Blogit

Hänelle voi myös laittaa kritiikkiä, jonka osaa ottaa kyllä vastaan.
Juhani Knuuti syytti Heikkilän kirjaa, "Lääkkeetön elämä" vaaralliseksi. Tämän sitten Yle, Hs ja Mtv levittivät eteenpäin. Olen lukenut kirjan, enkä tiedä, mikä siinä on vaarallista. Lääketeollisuutta siinä arvostellaan ja senhän tietää, mitä siitä seuraa. Jos haluaa lukea lääketeollisuudesta kritiikkiä, niin Peter Götzsche "Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus" on oikeasti kovaa kamaa. Tässä blogissa on Knuutin sanomisia ruodittu ja Knuuti vastaa kommenteissa:
 
Milloin ne tyydyttyneen rasvan haitat alkaa näkymään? Silloin karppauksen kovimpina aikoina 2010 sanoivat, että pari vuotta ja sydänkohtaukset raketoi. Ei raketoineet. Kyllä sille haitallisuudelle pitäisi pikkuhiljaa alkaa jotain todisteitakin saamaan. Jostain syystä vaan porukan veriarvot on täydelliset ja sepelvaltimoiden kalsiumpitoisuus parhaimmillaan laskee skannauksissa. Juuri kuten modernit tutkimukset sanookin tapahtuvan.

Alkaa olemaan aika taputeltu LDL-kolestrolin merkitys sydäntaudin keskeisenä osana. Taitaa olla ja täysin varma.

Tässä yksi meta-analyysi vuodelta 2020 päätyy vähän samaan kuin aikaisemmatkin katsaukset liittyen kovaan rasvaan.
Onneksi nykyään sydänkohtaukseen kuolee harvemmin:


We found 15 studies with over 59,000 participants. The evidence is current to October 2019. The review found that cutting down on saturated fat led to a 21% reduction in the risk of cardiovascular disease (including heart disease and strokes), but had little effect on the risk of dying. The review found that health benefits arose from replacing saturated fats with polyunsaturated fat or starchy foods. The greater the decrease in saturated fat, and the more serum total cholesterol is reduced, the greater the protection from cardiovascular events. People who are currently healthy appear to benefit as much as those at increased risk of heart disease or stroke (people with high blood pressure, high serum cholesterol or diabetes, for example), and people who have already had heart disease or stroke. There was no difference in effect between men and women.

This means that, if 56 people without cardiovascular disease, or 32 people who already have cardiovascular disease, reduce their saturated fat for around 4 years, then one person will avoid a cardiovascular event (heart attack or stroke) they would otherwise have experienced.
 
Noista kasviöljyistä tuon kyllä toisenkin näkökulman, niitä kun on monenlaisia. Oliiviöljyä on tehty varmaan tuhat vuotta ja oliiveja kasvatettu sen 4000 vuotta joten kyllä sen hyvistä ominaisuuksista alkaa olla näyttöä. Katoava välimerellinen ruokavalio, jossa käytetään todella paljon oliiviöljyä, on todettu terveelliseksi ja sitä noudattavat ihmiset erittäin terveiksi ja pitkäikäisiksi. He tosin syövät melko pieniä annoksia ja paljon kasviksia, eikä lihaa kovin paljon. Mielestäni tällöin on aika yksipuolista julistaa kasviöljyt epäterveellisiksi.

Muutenkin on ihan eri asia puhua jostain surkeasta rypsi- tai rapsiöljystä, saati sitten näistä jäteöljyiksi laskettavista friteerausöljyistä ja margariineista, kuin laadukkaista oliiviöljyistä. Niin ketoilu, kuin rasvatonkin ruokavalio ovat lopulta aika ääripäitä ja monen vaikea niitä noudattaa pidemmän päälle, kuten täälläkin on moni kertonut. Noudatteli sitten lähes mitä ruokavaliota vain on niissä lähes poikkeuksetta mukana kasvikset, ja niihin kun lisää kunnollista oliiviöljyä on maku hyvä ja samalla saa sitä rasvaa kuin itsestään. Pari esimerkkiä:
  • Salaatin päälle mausteeksi suolaa, pippuria ja reilusti extra virgine oliiviöljyä, siis kylmäpuristettua. Jos jotain lisämakua kaipaa niin hieman viinietikkaa, tai vaikkapa Tabasco-tyylistä maustetta. Salaatinkastikkeet sisältävät juuri sitä surkeinta öljyä, ja lisäksi paljon sokeria.
  • Paistamiseen tavallista oliiviöljyä. Ruoka maistuu paremmalle eikä haisekaan pahalle niin kuin rapsiöljyllä, saati margariinilla. Toisinaan käytän voita paistamiseen ihan maun vuoksi.
  • Uunikasvikset. Pilkotaan porkkanaa ja lanttua pieniksi kuutioiksi, lisätää oliiviöljyä reilusti, pippuria ja suolaa ja sekoitetaan ja laitetaan uunivuokaan tai pellille. Ruoka uuniin ja kun alkavat olla kypsiä niin uunista pois ja fetakuutioita sekaan - vielä hetkeksi uuniin (5min?). Tämä toimii hyvin perunan korvikkeena vaikkapa pihvin kaveriksi.
Oliiviöljy on aika paljon kalliimpaa kuin nämä rapsiöljyt, olen tarkistanut hinnat Espanjasta ja totta tosiaan ovat lähellä Suomen hintoja kaupassa, vaikka ovat oliiviöljyn tuottajamaa. Esimerkiksi paistamiseen tarkoitettu oliiviöljy on suomessa 4€ pullo kun se oli Espanjassa 2,5-3€. Sitten kun mennään extraneitsytoliiviöljyihin ero kapenee hyvin pieneksi. Perustan vertailuni LIDL Suomi vs. Mercadona. Eiköhän tämä kerro jotain öljyjen laadukkuudesta, tuskin hinta perustuu pelkkään markkinahumuun. Rapsiöljyä saakin sitten alle euron per litra ja ihan suomesta, näin vaikka öljy taitaa nykyään ollakin pääosin saksalaista eli tuontitavaraa.

Olisi hyvä tuoda esille näissä Keto- ja VHH-keskusteluissa että niihin helposti syntyy toinen sudenkuoppa: lihan syöntiä todella paljon. Itse olen tämän huomannut ja yritänkin pitää yhden aterian päivässä (kolmesta) lihattomana - iltapala se helpoin. On myös tutkimustuloksia jossa älytön lihansyönti on yhteydessä suolistosyöpiin. En osaa yhtään tutkimusta kaivaa esiin kun en ole puolesta tai vastaan, toin vain vähän mietittävää sillekin puolelle.

Meni sinne tai tänne laitaan niin aina tuntuu olevan pielessä. Siksi on helpointa olla melko keskellä ja pysyä monipuolisessa ruokavaliossa. Karkit, limpparit, sipsit, teollinen valmisruoka ja höttösontapikaruoka ei kyllä kuulu mielestäni kenenkään repertuaariin muuta kuin satunnaisesti, siis jos yhtään kiinnostaa mitä syö.
 
Viimeksi muokattu:
Hyvän tutkimuksen valitsit, ties mitä paskaa syövät ja tässähän sanotaan ettei juuri mitään tapahdu:

Mutta en tämmöiseen tutkimuslinkkailuun ala, se ei lopu ikinä. Tule puhumaan r/ketoscience jos haluat vääntää, siellä on minua viisaampia tutkijoita, lääkäreitä, tiedenörttejä ja muuta porukkaa jotka mielellään objektiivisesti keskustelee kanssasi.

Olet selkeästi uskomuksesi valinnut. Tiede on jo melko selvästi osoittanut kovien rasvojen vaikutuksen terveyteen ja LDL-kolestrolin osuuden sydäntapahtumiin.

Ketoilu voi sopia joillekin, mutta kannattaa rasvat valita pehmeistä, niin on hyvällä tiellä.

edit. ja se toisaan on ihan hyvä meta-analyysi useammasta tutkimuksesta ja kuten sanoin onneksi harvemmin nykyään ihminen kuolee ensimmäiseen tai toiseenkaan sydänkohtaukseen. 80-luvulla se oli melko varmaa menoa.
 
Viimeksi muokattu:
Eläinrasvat hyvä/paha on ihan loputon suo. LDL-partikkelien koosta ja kierrätyksestä puhuminen on liki mahdotonta. Jos siitä onnistuu puhumaan niin lopuksi kaivetaan esille healthy user bias ja todetaan jotain omaan agendaan sopivaa. imho. tärkein asia olisi saada paino, liikunta ja uni kuntoon oli se keino mikä tahansa. Sitten kun nuo ovat kunnossa voi alkaa viilaamaan. Jos on esim. ylipainoa 20kg niin on aika turha miettiä syökö tätä voi tuota rasvaa, jos edelleen menee ruokailut yli kulutuksen samalla kun ei nukuta hyvin koska alkoholi ja liikuntakin jää välistä kun ei vain jaksa. Tuohon päälle vielä stressiä ja ei tarvi ihmetellä, miksi terveys huononee.

imho. hyvälaatuinen oliiviöljy on pop. En myöskään pelkää eläinrasvoja. Yksi pointti eläinrasvoissa on myös se miten liha on valmistettu ja millä eläintä on ruokittu. Grillissä/pannulla polttaa lihat palaneeksi ja siitä karsinogeenejä naamariin, ei ehkä fiksuinta syömistä.
 
Viimeksi muokattu:
Juuri itse linkkasit paperin jossa juuri mitään ei tapahtunut, mutta ideologia sai silti vääntämään asian toiseksi. Lisäksi on tuhat paperia jotka sanoo muuta

Ihan uskomatonta. Käsittämätöntä. Mitä täällä tapahtuu?
Mutta joo, annetaan olla.
 
Tuo nyt on ihan surkea argumentti jos terveellisyyttä haluaa perustella, evoluutio ei noin nopeaa toimi. Mutta oliiviöljy on ihan hyvä valinta, melko vähän monityydyttymättömiä rasvoja.

Niin onkin surkea argumentti, mutta ainakin sitä on tutkittu enemmän kuin rypsi- ja rapsiöljyä kun sitä käytetään laajemmin, ja varsinkin osana terveellistä ruokavaliota. Lisäksi oliivit on hyötykasvina huomattavasti pidempään käytetty kuin rypsi. Ja kyllä historiasta ja sen pohjalta pitkästä kokemukseen perustuvasta tiedosta aina jotain jää käteen, ei tämä nykypäivän tieteellinen tutkimus autuaaksi tekevä ole varsinkin kun näissä ravintotutkimuksissa joka tapauksessa nojaudutaan paljon kokemusperäiseen tutkimukseen. En tiedä mistä evoluution tähän vedit, en sanonut siitä mitään. Tarkoitin kommentillani että alkaa olla aika pitkä kokemus oliiveista.

Tuo on lähinnä WHO:n mielipide joka liittyy nitraatteihin & nitriitteihin. Lisäksi hiukan huvittaa tuo suolistosyöpäpelko, suurin osa ihmisistä kuitenkin juo alkoholia joka nostaa syöpien riskiä huomattavasti enemmän kuin edes nuo hurjimmat arviot.

Koska tutkimuksia on joka lähtöön en alkanut tätä toitottamaan vaan mainitsin että kannattaa sekin puoli katsastaa kun siitä toistuvasti eri lähteistä kuulee. Itse en pelkää suolistosyöpää lihansyönnin tähden, vaan haluan vähentää tätä usein suomalaistille tyypillistä jatkuvaa lihan syöntiä. Välillä tuntuu ettei yksikään ateria voi olla ilman lihaa, usein vielä jalostettua sellaista.
 
Juuri itse linkkasit paperin jossa juuri mitään ei tapahtunut, mutta ideologia sai silti vääntämään asian toiseksi. Lisäksi on tuhat paperia jotka sanoo muuta :)

Meillä ketoilijoilla ei tarvi mitään uskomuksia valita kun ei mennä ideologia edellä vaan mitä tiede sanoo, kuten aikaisemmin kirjoittamani hiilaritestailukin kertoi. Jos huomenna tulisi tutkimukset jotka sanoo rypsin ja tofun parhaaksi r/ketosciencen tyypit vetäisi niitä innoissaan. r/vegan ei vetäisi pihviä ideologian vuoksi vaikka se antaisi +500 ÄO :lol: Mutta itse jätän tämän terveellisyydestä väittelyn tähän, se kun ei sinänsä liity painonpudotukseen.

katso liitettä 663900
Ja mitä tällä koitetaan todistaa? Onko kallonmittauskin kovaa tiedettä, jos kaikissa postauksissa jossain redditissä viitataan Ruotsalaisten tuloksiin 1870-luvulta? Trollausforumin tilastoilla juuri tämä on paras ruokavalio :D
 
Jokainen joka väittää nauttivansa vegaaniruokavaliosta, valehtelee

Vegaaniruokavaliosta olen samaa mieltä. Vegetaristiruokavalio taas on jo jotain, jossa ei maun puolesta ole ongelmaa, kun kaikki eläinkunnan tuotteet eivät ole pannassa. Intiassa tuo taidetaan erinomaisen hyvin. He tosin käyttävät runsaasti rasvaa makua tuomaan ja pehmentämään mausteidensa ohella. Suomessa en ole maukasta kasvisruokaa saanut muualla kuin omassa keittiössäni.
 
Maailma on niin yksinkertainen, jos sulkee silmät. Aika moni "kasvissyöjäkin" opportunistisesti syö lihaa, jos sitä on tarjolla.

 
Miksi pitäisi olla ilman lihaa? Hongkong vetää maailman eniten lihaa ja elää pisimpään. Australia kakkosena ja elää meitä pidempään.
En sanonutkaan että pitää elää ilman lihaa, vaan että haluan vähentää sen käyttöä. Oot kyllä sellainen sälli mouhoamaan ja tahallaan vääntämään miten haluat toisten sanomisia että lopetan tähän.
 
Omalta kohdalta olen kyllä vähentänyt lihansyöntiä. Semmonen 1-2g per painokilo päivässä riittää. Toisinaan tulee kasvisruokapäiviä. Lasken myös kalan, kananmunat, kollageeniproteiinijauheen jne. lihaksi tässä kontekstissa. Kasvisruoka on monesti todella hyvää, tosin vielä parempaa liha/kala kyljessä.

En laittaisi pahakseni, jos teollinen lihankasvatus kiellettäisiin. Tämä on esimerkiksi minun mielestä sangen eettisesti pyydystettyä lihaa: Maui Nui Venison

Vaikea on uskoa, että prosessoidut kasvisruuatkaan kuten beyondmeat/impossible burger/... olisivat terveyskamaa. Liha lihana ja kasvikset kasviksina. Prosessointi mieluusti minimiin.
 
Viimeksi muokattu:
Prosessointi käsitteenä on vähän hankala, eikä toki aina tarkoita huonoa laatua, vaan päinvastoin. Keittäminenkin on prosessointia.
Itse ajattelen ehkä enemmän ravintoarvojen suhteella. Prosessointi voi tehdä tuottteesta ravintoköyhän suolapommin tai sitten terveellisemmän vaihtoehdon esim. tomaattikastike, josta ravintoaineita ihminen pystyy käyttämään kypsentämätöntä tomaattia paremmin.
 
Olipa melko turha video, voisi tiivistää suunnilleen näin: syömisen normalisoiminen, ateriarytmin tasaaminen, syö vapautuneesti ja vapaasti, syö kasviksia, osittain vähärasvaisia tuotteita, täysjyvää.

Tutkitusti painoa pudotetaan noilla keinoilla. En tiedä miksi video on sinusta turha.
 
Prosessointi käsitteenä on vähän hankala, eikä toki aina tarkoita huonoa laatua, vaan päinvastoin. Keittäminenkin on prosessointia.
Itse ajattelen ehkä enemmän ravintoarvojen suhteella. Prosessointi voi tehdä tuottteesta ravintoköyhän suolapommin tai sitten terveellisemmän vaihtoehdon esim. tomaattikastike, josta ravintoaineita ihminen pystyy käyttämään kypsentämätöntä tomaattia paremmin.

Prosessointi on terminä vähän samaa sarjaa kuin "luonnollinen" tai "orgaaninen". Näitä jos joutuu markkinoinnissa käyttämään, niin todennäköisyys huuhaasta on jo korkealla.
 
Nesteet lähtenyt hyvin liikkeelle ekalla viikolla. -5kg tosiaan poistunut kropasta.
Eilen alkoi sitten kunnon keto kuuri, eli maks. 20g hiilareita päivä. Viimeviikon torstaina jo tiputin noin 50g päivä tasolle hiilarit.
Olo ainakin toistaiseksi ihan hyvä. Aterioiden välinen nälän tunnekin alkaa pikku hiljaa häviämään. Nyt vaan tiukkana niin hyvä tästä tulee!
 
Täälläkin lomat lomailtu (15 vko yhteensä isyyslomaa, kesälomaa ja saldovapaita) ja tällä viikolla palattu ruotuun ruokavalion suhteen. Pätkäpaasto + keto/VHH (en laske tarkkaan makroja, vaan menen aiemmin jo hyväksihavaitulla linjalla) käyttöön ja kesäkilot veks. Noin 6kg nousi paino loman aikana mistä osa toki pelkkää nestettä ja lähtenee hyvinkin nopeasti pois.

Itse tulee syötyä arkisin siis lounas noin klo 12 ja päivällinen noin 17-18 ja loppuaika paastolla, aamulla elektrolyyttijuoma + kahvi mustana. Lounas kaalisalaattia öljysinappikastikkeella + kanaa + salaattijuustoa ja päivällinen kanaa + parsakaalia + kukkakaalia + kirsikkatomaattia + jotain juustoa öljyllä ripoteltuna uunissa. Lisäksi pähkinöitä päivällisen yhteydessä ja tablettina sinkki+magnesium+omega+D-vitamiini. Tällä tyylillä mentiin melko pitkään syksystä 2020 eteenpäin ja paino putosi tasaisesti eikä näläntunnetta tule juuri lainkaan milloinkaan. Viikonloppuisin löysemmin ja välillä hiilaritankkauksiakin.
 
Viimeksi muokattu:
Täälläkin lomat lomailtu (15 vko yhteensä isyyslomaa, kesälomaa ja saldovapaita) ja tällä viikolla palattu ruotuun ruokavalion suhteen. Pätkäpaasto + keto/VHH (en laske tarkkaan makroja, vaan menen aiemmin jo hyväksihavaitulla linjalla) käyttöön ja kesäkilot veks. Noin 6kg nousi paino loman aikana mistä osa toki pelkkää nestettä ja lähtenee hyvinkin nopeasti pois.

Itse tulee syötyä arkisin siis lounas noin klo 12 ja päivällinen noin 17-18 ja loppuaika paastolla, aamulla elektrolyyttijuoma + kahvi mustana. Lounas kaalisalaattia öljysinappikastikkeella + kanaa + salaattijuustoa ja päivällinen kanaa + parsakaalia + kukkakaalia + kirsikkatomaattia + jotain juustoa öljyllä ripoteltuna uunissa. Lisäksi pähkinöitä päivällisen yhteydessä ja tablettina sinkki+magnesium+omega+D-vitamiini. Tällä tyylillä mentiin melko pitkään syksystä 2020 eteenpäin ja paino putosi tasaisesti eikä näläntunnetta tule juuri lainkaan milloinkaan. Viikonloppuisin löysemmin ja välillä hiilaritankkauksiakin.
Hyvä jos homma toimii. Ihan mielenkiinnosta kysyn tuosta hiilaritankkauksesta: pystytkö hyvin jättämään hiilarit siihen yhteen kertaan vai meinaako himo tulla niihin helposti?
 
Hyvä jos homma toimii. Ihan mielenkiinnosta kysyn tuosta hiilaritankkauksesta: pystytkö hyvin jättämään hiilarit siihen yhteen kertaan vai meinaako himo tulla niihin helposti?
Kyllähän hiilareihin äkkiä himo tulee (ainakin itselläni) ja näiden tankkauksien jälkeen kestää aina hetki ennenkuin tottuu nälän osalta paastoamiseen ja vähähiilihydraattisuuteen. Yleensä itselläni näissä siis ainakin maanantaisin aamupäivällä tullut nälkä, jos viikonloppuna on syönyt vapaammin. Tai ainakin näin muistelen olleen vielä aiemmin tilanne, katsotaan miten saa palattua nyt pidemmän tauon jälkeen ruotuun. Jos tämä ruokavalio ei toimisi itselläni niin hyvin painonpudotuksessa, niin ei varmasti tulisi käytettyä, mutta toimii tuohon niin hyvin, että se motivoi tätä jatkamaan ja ottamaan taas käyttöön.
 
Taustaa: olen about 185/90 ja ikää 40v. Koko aikuisiän olen pari kertaa vuodessa (tammikuussa ja elokuussa lomien jälkeen) aloittanut ruokavalio-remontin joka kestää sitten 3-4kk ja siinä paino tippuu 1-5kg. Suhteellisen paljon olen aina urheillut/liikkunut ja nuo puolivuosittaiset ryhdistäytymiset on pitänyt painon välillä 90-97kg. Aika samalla tavalla toistuvaa jojoilua mutta toisaalta aika pientä sellaista, on liikuttu yleensä n5kg sisällä, max ääripäät on varmaan jotain 8kg.

Nyt kuitenkin on jo reilu vuosi mennyt himpun tasapainoisemmin ja saanut painon pidettyä tuossa about 90-93kg joka on minulle hyvä paino eli oon saanut pidettyä tuolla mun painovaihtelun alaosassa koko ajan. Ajattelin ihan huvikseni kilon-pari pudottaa nyt syksyllä vielä kun sen verran helposti pysynyt tuolla alalukemissa paino jopa viime kesän grillausten ja oluiden jälkeen.

Ajatuksena on ollut että yritän tehdä ja pitää melko pieniä muutoksia jotka saisin pidettyä. Jonkinlaista "pätkäpaasto" tai 5/2 paastoa on tullut harrastettua jo pari vuotta (lomalla voin antaa tästä periksi) ja nykyisellään tuokin on hieman pehmentynyt niin että en laske kaloreita vaan pyrin vain kahtena arkipäivänä syömään todella hillitysti..eli nälkä saa jonkin verran olla ja silloin muutenkin syön se about 600kcl mitä jossain on suositeltu.

Itselle korona-aika on ollut hyvästä, liikunta on hieman muuttunut (joukkuelajit/palloilu -> kuntosali,hölkkä,kävely) ja ruuan suhteen iso muutos on ollut että syön arkilounaat aina kotona. Tämä tarkoittaa että lounaaksi on helppo syödä ihan hyvää safkaa ja pienempi annos, sen mukaan mitä kotona sattuu olemaan. Kun aiemmin tuli käytyä lounaalla 2-4krt vkossa työpaikalla (buffet) niin se on jäänyt pois. Luulisin että tämä "eväiden" syönti kotona on siis ollut isoin juttu itsellä.

Vielä pitää mainita että alkoholin ja sokerin osalta myös itsellä mennyt muutama vuosi niin että en ota arkena mitään alkoa enkä juurikaan sokeria. Nuo ei ole orjallisia (kuten ei muutenkaan oma ruokavalio) mutta pyrkimys. Nuorempana helposti tuli otettua alkoa viikolla joku annos ja ehkäpä sokeriakin syötyä enemmän mutta kun ikää tullut niin alkon suhteen on helpompi jos vetää viikolla nollalinjalla niin nukkuu paremmin. Ja jos otan alkoa niin yleensä myös sokeri maistuisi. Ja se tekee hirveästi "turhia" kaloreita.

Tarkennetaan siis että aiemmin paino heilahti aina tuonne +95kg lomien ja vuodenvaihteen jälkeen, nyt sellaista ei ole tapahtunut vaan "lähtöpaino" syksyllä on noin 5kg vähemmän kuin yleensä tässä vaiheessa vuotta.
 
Jos alkoholi tekee kovin nälkäiseksi niin sitä voi hillitä niin että vaikkapa perjantaina töiden jälkeen alkuillasta tekee salaattia ja kanaa ja syö samalla kun korkkailee viinit tai kaljat. Lisäksi illan aikana voi olla pähkinöitä ja vaikkapa suolakurkkuja pöydässä niin pysyy nälkä pois jos niitä silloin tällöin napostelee. Itselläni tyhjään mahaan jos juon alkoholia niin tulee myöhemmin illalla tunne että voisi syödä mitä vaan kun hirveä nälkä tulee puun takaa, eikä silloin enää ehdi valikoimaan mitä syö. Uskoisin ettei kylläisenä tule samalla lailla sokerinhimoakaan jos sellaista muuten ilmenee.
 
Kai se menee niin että alkoholi madaltaa kynnystä mieliteoille joten kaikenlainen herkuttelu maistuu entistä paremmin..noin ainakin itsellä. Eikä se pienissä määrin ole mun mielestä mitenkään huono juttu, tuossahan yhdistyy kaksi (kivaa) pahetta. Mutta yleisesti ottaen jos ottaisin viikolla oluen-pari iltaisin niin kyllä siinä olis kiva sit syödäkin kunnolla/enemmän ja myös makeaa. Hyvä näitä on miettiä ja pitää mielessä se että ei mitään liian orjallista (riippuu tietysti ihmisestä,jollekin se musta-valkoinen sääntö toimii paremmin).
 
Noniin, vallan unohtunut tännekin päivitellä.
Eli viikko 7 tätä ketoilua alkoi, viimeinen viikko tätä Keto49 dieettiä. Hyvin on kyllä mennyt.
Lähes 13kg on toistaiseksi lähtenyt.
Helppoa on kyllä ollut. Tällä hetkellä mennään 3 ateriaa päivässä eikä nälkä vaivaa oikeastaan koskaan.
Välillä vähän tehnyt mieli esim. hedelmiä tai kun muksuille antanut vähän karkkia niin tehnyt mieli laittaa yksi omaankin suuhun, mutta tiukkana on pysyttä ja ei ole ylimääräisiä omaan suuhun eksynyt.
Jatkan nyt heti tähän perään sitten Keto49-Jatkolla joka on 8 viikkoa. Koen, että vaikka tuon ruokavalion osalta menisi jo ihan omatoimisestikin, niin tuo Facebook ryhmä ja tarvittaessa valmentajan apu auttaa itseä pysymään paremmin ruodussa. Jouluun saakka ainakin ketoilen ja joulun pyhät vähän vapaammin ja sitten varmaan takas ketoileen. Jos vauhti pysyy nykyisenlaisena (n. 1kg/viikko) niin alkukeväästä/keväästä pitäisi olla aika hyvällä mallilla. Mutta ymmärrän toki, että todennäköisesti vauhti tulee hidastumaan kun paino tästä vielä tippuu.
Mutta alku hyvä ja vointi ja yleisfiilis paljon parempi.
 
Noniin, vallan unohtunut tännekin päivitellä.
Eli viikko 7 tätä ketoilua alkoi, viimeinen viikko tätä Keto49 dieettiä. Hyvin on kyllä mennyt.
Lähes 13kg on toistaiseksi lähtenyt.
Helppoa on kyllä ollut. Tällä hetkellä mennään 3 ateriaa päivässä eikä nälkä vaivaa oikeastaan koskaan.
Välillä vähän tehnyt mieli esim. hedelmiä tai kun muksuille antanut vähän karkkia niin tehnyt mieli laittaa yksi omaankin suuhun, mutta tiukkana on pysyttä ja ei ole ylimääräisiä omaan suuhun eksynyt.
Jatkan nyt heti tähän perään sitten Keto49-Jatkolla joka on 8 viikkoa. Koen, että vaikka tuon ruokavalion osalta menisi jo ihan omatoimisestikin, niin tuo Facebook ryhmä ja tarvittaessa valmentajan apu auttaa itseä pysymään paremmin ruodussa. Jouluun saakka ainakin ketoilen ja joulun pyhät vähän vapaammin ja sitten varmaan takas ketoileen. Jos vauhti pysyy nykyisenlaisena (n. 1kg/viikko) niin alkukeväästä/keväästä pitäisi olla aika hyvällä mallilla. Mutta ymmärrän toki, että todennäköisesti vauhti tulee hidastumaan kun paino tästä vielä tippuu.
Mutta alku hyvä ja vointi ja yleisfiilis paljon parempi.
Kandee käydä koletkin tsekkaamassa jossain vaiheessa, vaikkapa ennen joulua.
 
Kandee käydä koletkin tsekkaamassa jossain vaiheessa, vaikkapa ennen joulua.
Just kävin pari päivää sitten verikokeissa työterveyden kautta ihan vaan tarkastuksella. Pari vuotta sitten viimeksi mitattu sokerit, kolesterolit ja maksa-arvot yms.
Sokerit oli pitkä sokeri 42 -> 39 ja paasto 6,0 -> 5,2. Maksa-arvot 90 -> 54
Kokonaiskolesteroli 5,8 -> 6,1, Non-HDL 4,7 -> 5,0, LDL 3,3 -> 4,5, Triglyseridit 3,1 -> 1,2.

Eli nousua on, mutta aikanaan ollut korkeempikin. Tässä on myös lääkitys päällä joka saattaa kolesteroleja nostaa. Näistä on ajat varattu lääkärille.
Triglyseridit ei oo ollu näin alhaalla moneen aikaan.
 
Just kävin pari päivää sitten verikokeissa työterveyden kautta ihan vaan tarkastuksella. Pari vuotta sitten viimeksi mitattu sokerit, kolesterolit ja maksa-arvot yms.
Sokerit oli pitkä sokeri 42 -> 39 ja paasto 6,0 -> 5,2. Maksa-arvot 90 -> 54
Kokonaiskolesteroli 5,8 -> 6,1, Non-HDL 4,7 -> 5,0, LDL 3,3 -> 4,5, Triglyseridit 3,1 -> 1,2.

Eli nousua on, mutta aikanaan ollut korkeempikin. Tässä on myös lääkitys päällä joka saattaa kolesteroleja nostaa. Näistä on ajat varattu lääkärille.
Triglyseridit ei oo ollu näin alhaalla moneen aikaan.
Triglyseridi noista se tärkein arvo onkin ja myös tärkein muutos, onnea!
 
  • Tykkää
Reactions: |le
Just kävin pari päivää sitten verikokeissa työterveyden kautta ihan vaan tarkastuksella. Pari vuotta sitten viimeksi mitattu sokerit, kolesterolit ja maksa-arvot yms.
Sokerit oli pitkä sokeri 42 -> 39 ja paasto 6,0 -> 5,2. Maksa-arvot 90 -> 54
Kokonaiskolesteroli 5,8 -> 6,1, Non-HDL 4,7 -> 5,0, LDL 3,3 -> 4,5, Triglyseridit 3,1 -> 1,2.

Eli nousua on, mutta aikanaan ollut korkeempikin. Tässä on myös lääkitys päällä joka saattaa kolesteroleja nostaa. Näistä on ajat varattu lääkärille.
Triglyseridit ei oo ollu näin alhaalla moneen aikaan.
Hyvä että triglyt tippuneet. Villi veikkaus että lääkäri ehdottelee statiineja noilla arvoilla mutta itse katsoisin arvot joulukuussa uusiks koska uusi ruokavalio vaikuttaa. Sen jälkeen jos on lähellä viitteitä mutta snadisti yli (LDL) niin kannattaa miettiä esim. jotain lisäravinteita jotta pääsee viitteisiin. Niitä kyllä löytyy.
 
  • Tykkää
Reactions: |le
Noniin, vallan unohtunut tännekin päivitellä.
Eli viikko 7 tätä ketoilua alkoi, viimeinen viikko tätä Keto49 dieettiä. Hyvin on kyllä mennyt.
Lähes 13kg on toistaiseksi lähtenyt.
Helppoa on kyllä ollut. Tällä hetkellä mennään 3 ateriaa päivässä eikä nälkä vaivaa oikeastaan koskaan.
Välillä vähän tehnyt mieli esim. hedelmiä tai kun muksuille antanut vähän karkkia niin tehnyt mieli laittaa yksi omaankin suuhun, mutta tiukkana on pysyttä ja ei ole ylimääräisiä omaan suuhun eksynyt.
Jatkan nyt heti tähän perään sitten Keto49-Jatkolla joka on 8 viikkoa. Koen, että vaikka tuon ruokavalion osalta menisi jo ihan omatoimisestikin, niin tuo Facebook ryhmä ja tarvittaessa valmentajan apu auttaa itseä pysymään paremmin ruodussa. Jouluun saakka ainakin ketoilen ja joulun pyhät vähän vapaammin ja sitten varmaan takas ketoileen. Jos vauhti pysyy nykyisenlaisena (n. 1kg/viikko) niin alkukeväästä/keväästä pitäisi olla aika hyvällä mallilla. Mutta ymmärrän toki, että todennäköisesti vauhti tulee hidastumaan kun paino tästä vielä tippuu.
Mutta alku hyvä ja vointi ja yleisfiilis paljon parempi.

Onnistuisko vähän avata mitä keto49 pitää sisällään? Punnitaanko ruuat, onko monta ruokavaihtoehtoa, liikunta, jne.

Kiinnostaisi mahdollisesti kokeilla mutta fitfarmin sivuilla oli aika ympäropyöreä esittely.
 
Onnistuisko vähän avata mitä keto49 pitää sisällään? Punnitaanko ruuat, onko monta ruokavaihtoehtoa, liikunta, jne.

Kiinnostaisi mahdollisesti kokeilla mutta fitfarmin sivuilla oli aika ympäropyöreä esittely.
Tuo 49 on siis aloitus dieetti, ja siinä punnitaan ruuat, mutta se ei ainakaan itselle ollut mikään ongelma kun sitä oli hetken tehnyt.
Eli proteiinit mieluummin vähärasvaisista lähteistä (alle10%) kuten kana ja kala ja rasvat kasvirasvoina (oliiviöljy, avokado tms.) ja hiilarit rehuista. Listat löytyy hyvin kaikille ruoka-aineille ja korvaavuuksille löytyy kertoimet. Kasvikset kahdella eri listalla hiilareiden mukaan.

Ruuat saa siis annetuilla parametreillä valikoida aika hyvin itse. Välillä syönyt siis itsekin rasvaisempia makkaroita joissa vain vähän hiilareita ja ottanut sitten vähähiilarisempia kasviksia ja muita rasvoja vähemmän. Harvoin tulee itse enää punnittua ja siitä tässä jatkolla pyritäänkin eroon. Mutta tuo punnitseminen tulee kyllä jo luonnostaan kun siihen on tottunut. Alkuun ajattelin että aika perseestä kun pitää punnita, mutta nyt ei häiritse yhtään kun kaikki makromäärät on jo selkärangassa niin se touhu on helppoa.

Laihtumisvauhti on pysynyt aika hyvänä tämän jatkonkin alussa ja nyt ollaan 16kg kokonaispudotuksessa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 316
Viestejä
4 509 293
Jäsenet
74 352
Uusin jäsen
JuhaSaar

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom