Painonpudotusprojekti ruokavaliolla, ruokailuvinkit, reseptit, jne. (vähähiilarinen)

Laihdutuskuuri pääsi keskeytymään pääsiäisen & vapun takia ja vasta tällä viikolla olen päässyt kunnolla takaisin ruotuun. Pilkillä tuli syötyä paljon makkaraa ja sinappia, vapun aikaan taas salaattikebabbia useampi annos. Sentään en ole pizzaa, ranskalaisia tai leipää syönyt ollenkaan. Paino nyt 81 kg ja haluttais aivan saatanasti vääntää pizzaa tai tehdä kunnon hampurilainen, mutta pysyn lujana kuun loppuun asti. Toivottavasti.
Mikä oli Jumi lopputulema 8viikkoa.fi jälkeen? Aloitin itse maanataina ja toistaiseksi mene niinsanotusti helpolla. Ainoo mikä iski on se kauppalasku toistaiseksi. Safkaa syödään paljon ja nälkä ei tosiaankaan vaivaa. Tykkään valmiista resepteistä joita on helppo modata, esim en välitä viinimarjoista joten laitan mustikkaa tillalle.
 
Mikä oli Jumi lopputulema 8viikkoa.fi jälkeen? Aloitin itse maanataina ja toistaiseksi mene niinsanotusti helpolla. Ainoo mikä iski on se kauppalasku toistaiseksi. Safkaa syödään paljon ja nälkä ei tosiaankaan vaivaa. Tykkään valmiista resepteistä joita on helppo modata, esim en välitä viinimarjoista joten laitan mustikkaa tillalle.
Noudatin kuuria pilkun tarkasti (paria parin päivän lipsahdusta lukuunottamatta) ja se toimi kyllä hyvin. Paino tippui ja ylimääräistä lähti se 10kg että eron huomasi naamasta kun katsoi peiliin. Parasta oli että yleinen energiataso oli korkeammalla ja yllättävästi refleksit & tähtäys parantuivat PUBG:ia pelatessa huomattavasti. Epäterveellinen ruokavalio näyttää vaikuttavan pirun moneen asiaan.

Huonoa oli korkea kauppalasku. Marjojen ja soija yogurtin korkea hinta yllättivät.

Kesällä kun arki loppui homma alkoi luisumaan samaan vanhaan, eli epäsäännölliset ruoka-ajat, vaihteleva unirytmi, vitun isot kebabpizzeria annokset ja painoa alkoi tulla takaisin. Nyt kun arki alkaa painaa taas päälle on tarkoitus jatkaa kuuria ainakin osittain.
 
Viimeksi muokattu:
8 viikkoa on nyt ohi. 114 -> 105 kg lopputulema. Jatkuu "jatkokurssin" eli 8 viikkoa lisää.
Mitä toistaiseksi jäänyt käteen:
- Tää on helppo tapa mulle. Ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi.
- Aamiainen, jota ennen en syönyt
- Yksi viikon kalastusreissu, jossa oluttakin kului, ei kaatanut projektia. Tuli vähän takapakkia, mutta nopeasti kirin kiinni.
- Yhtään metriä tai sekuntia en liikkunut
- Tämä ei ole kuuri, vaan elämäntapa
 
8 viikkoa on nyt ohi. 114 -> 105 kg lopputulema. Jatkuu "jatkokurssin" eli 8 viikkoa lisää.
Mitä toistaiseksi jäänyt käteen:
- Tää on helppo tapa mulle. Ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi.
- Aamiainen, jota ennen en syönyt
- Yksi viikon kalastusreissu, jossa oluttakin kului, ei kaatanut projektia. Tuli vähän takapakkia, mutta nopeasti kirin kiinni.
- Yhtään metriä tai sekuntia en liikkunut
- Tämä ei ole kuuri, vaan elämäntapa
Miten uuden elämäntavan kanssa on mennyt? Joko sadat ovat paukkuneet? Itselläni takana reilu 10 viikkoa vähähiilarista. Kuurin alkaessa paino oli 98, nyt 87. Taisi tuo paino sadassakin hetkellisesti käydä ennen kuurin alkua. Nyt vielä tarkoitus vetää ketoilurutistus jouluun saakka, joka ei ihan hirveästi vähähiilarisesta ruokavaliosta eroa.

Jouluna aion sallia itselleni laatikkoihin yms. hiilaripommeihin sortumisen. Elämäntapaa tästä itselleni tuskin tulee (ne **tun mantelijauhot pursuaa jo korvista), mutta jatkuva päivittäinen makean mässyttäminen ja sokerijuomat joutavat jäädä pois, samoin myös einespaskeet. Pienemmät annoskoot ja säännöllisyys toivottavasti ovat tulleet jäädäkseen. Tavoitepainon saavuttaminen (80kg) ei ainakaan enää vaikuta niin epätoivoiselta kuin vielä 3kk sitten painokäyrän mennessä hitaasti mutta varmasti toiseen suuntaan.
 
1v ja 5kk takana nyt, paino on tippunut 119.5kg-103.0kg eli 16.5kg. Tosin viime aikoina se on jumittanut tuossa vähän yli 100kg haarukassa. Atkinsilla aloitin, sitten karppaus, keto ja viimeisenä pätkäpaasto. Atkins toimi alussa hienosti, mutta kokonaisuuden kannalta ihan perusketo tai karppaus on aika helppo ylläpidettävä. Töihin voi nykyään tehdä omat lounaat, niin se on auttanut paljon ja mukavaa on ollut kokata uusia ruokia ja olo on muutenkin pirteämpi. Pätkäpaasto on ainoa, mistä en oikein ole pitänyt, eikä sen tulokset ole kovin häävejä olleet muutenkaan. Nyt olen jotain 5 viikkoa ollut pätkäpaastolla ja paino on tippunut ehkä 3kg, joten eipä ole sen arvoista.

Jatkossa jatkan ketoa, mutta monipuolisemmin ja ajattelin syödä ihan 3-4 kertaa päivässä ilman pätkäpaastoa. Olis toki kiva jos paino olisi tippunut enemmänkin, mutta kokonaisuutena suunta on oikea.
 
Kesällä kyllästyin, kun kiipeilyharrastus otti sormien niveliin liikaa lievän ylipainon vuoksi.
Painoa oli heinäkuun lopussa 85,5kg.

Aloin sitten pohtimaan mitä tehdä. Mihinkään dietteihin ei rupea, koska en lähde jojoilemaan painon kanssa, vaan teen kerralla lopullisen muutoksen.

Aloin sitten pohtimaan, että mitä omassa ruokailussa voisi fiksailla.
Eli perjaatteessa kasviksia piti saada lisää ja niillä korvata sitä energiatiheämpää ruokaa.

Seuraava kysymys, miten lisään kasviksia riittävän helposti, niin että tykkään niistä.
Vastaus oli kypsennetyt kaalit, porkkanat, pavut jne. Näitä on kaupan pakastehyllyt pullollaan, eivätkä maksa juuri mitään. Nuo kuumennan tuollaisessa mikro höyrytys astiassa. Eli korvaan pastasta, perunasta jne. yli puolet edellä mainituilla, lisäksi sitä liha tms. lisuketta vähän vähemmän.

Samaan aikaan säädin, osittain hammas puolen syistä, pois nuo sokeria sisältävät limpparit, joita meni päivässä keskimäärin noin 3dl. Korvasin nämä makeutusaineella makeutetulla limpparilla, jota juon sen verran kuin huvittaa... Varmaan keskimäärin alle 0,5l.

Näiden lisäksi tehostin aamupalan syöntiä, nostin sen kalorimäärää entisestä olemattomasta aika reiluksi, lisäsin lounaan tuhdimmaksi ja töihin mukaan välipalaa.
Tästä seurasi olennainen muutos, kun iltavuorosta tulee kotiin yhdeksän jälkeen, niin ei olekaan halua enää syödä jääkaappia tyhjäksi.

Tällä ohjeella mentiin siis elo-lokakuu. Paino lokakuun lopulla oli 80, 4kg. Tähän olin ihan tyytyväinen, koska en mielestäni oikeastaan ollut tehnyt asialle juuri mitään. Alussahan elokuun, syyskuun paikkeilla paino tippui aika rivakasti melkein neljä kiloa.

Kiinnostus ruuan kanssa hifistelyyn oli kuitenkin herännyt. Seuraavana fiksailua jatkettiin muuten ruuan vaihtoon terveellisempään. Tulilinjalle osui Oivariini, jota jonkinverran käytin. Ostin pari öljy pulloa ja sotken nyt noihin kaikenlaisia mausteita ja leipää syön sen mitä syön, niin mauste öljyyn dippaillen. Aika pian Oivariini alkoi kuvottaa. Tällä tuskin on painon pudotuksen kanssa kauheasti tekemistä, energiapitoistahan nuo öljytkin ovat.

Samaan aikaan tehostelin vielä tuota ateriarytmiä, siten että ilta syöpöttely kaikenlaisilla herkuilla on muuttunut aika harvinaiseksi... Kun on syönyt päivällä riittävästi.

Nyt marraskuun puolivälissä paino 78,4 kg.

Painon pudotus, siis tekemättä omasta mielestä juuri mitään olisi v ajaassa 4 kk sellainen 7 kg. Jos tuota BMI:tä katsoo, niin olisi 1,5kg jäljellä "normaali" painoon. Tavoite minulla on 75kg:ssa, eikä haittaa vaikka menisi lähemmäs 70kg.

Koko tämän ajan olen syönyt kuten ennenkin, ruokavaliossa on vain kasvisten suhdetta kasvatettu ja ateriarytmiä järkevöitetty. Pizzaa, hamppareita jne. on tullut syötyä saman verran kuin ennenkin. Huomiota olen kuitenkin kiinnittänyt siihen, että lopetan syömisen kun olen kylläinen... Tässä vielä on kehittämistä.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: |le
Miten uuden elämäntavan kanssa on mennyt? Joko sadat ovat paukkuneet? Itselläni takana reilu 10 viikkoa vähähiilarista. Kuurin alkaessa paino oli 98, nyt 87. Taisi tuo paino sadassakin hetkellisesti käydä ennen kuurin alkua. Nyt vielä tarkoitus vetää ketoilurutistus jouluun saakka, joka ei ihan hirveästi vähähiilarisesta ruokavaliosta eroa.

Jouluna aion sallia itselleni laatikkoihin yms. hiilaripommeihin sortumisen. Elämäntapaa tästä itselleni tuskin tulee (ne **tun mantelijauhot pursuaa jo korvista), mutta jatkuva päivittäinen makean mässyttäminen ja sokerijuomat joutavat jäädä pois, samoin myös einespaskeet. Pienemmät annoskoot ja säännöllisyys toivottavasti ovat tulleet jäädäkseen. Tavoitepainon saavuttaminen (80kg) ei ainakaan enää vaikuta niin epätoivoiselta kuin vielä 3kk sitten painokäyrän mennessä hitaasti mutta varmasti toiseen suuntaan.
Pikkuhiljaa terä vähän tylsynyt. Viikot menee helposti vähähiilarisella, mutta viikonloput ei aina. Kohta joulutaukoa ja jatketaan tarkemmin tammikuussa. Pari kiloa on vielä lähtenyt, eli miinuksilla mennään silti.
 
Kesällä kyllästyin, kun kiipeilyharrastus otti sormien niveliin liikaa lievän ylipainon vuoksi.
Painoa oli heinäkuun lopussa 85,5kg.

Aloin sitten pohtimaan mitä tehdä. Mihinkään dietteihin ei rupea, koska en lähde jojoilemaan painon kanssa, vaan teen kerralla lopullisen muutoksen.

Aloin sitten pohtimaan, että mitä omassa ruokailussa voisi fiksailla.
Eli perjaatteessa kasviksia piti saada lisää ja niillä korvata sitä energiatiheämpää ruokaa.

Seuraava kysymys, miten lisään kasviksia riittävän helposti, niin että tykkään niistä.
Vastaus oli kypsennetyt kaalit, porkkanat, pavut jne. Näitä on kaupan pakastehyllyt pullollaan, eivätkä maksa juuri mitään. Nuo kuumennan tuollaisessa mikro höyrytys astiassa. Eli korvaan pastasta, perunasta jne. yli puolet edellä mainituilla, lisäksi sitä liha tms. lisuketta vähän vähemmän.

Samaan aikaan säädin, osittain hammas puolen syistä, pois nuo sokeria sisältävät limpparit, joita meni päivässä keskimäärin noin 3dl. Korvasin nämä makeutusaineella makeutetulla limpparilla, jota juon sen verran kuin huvittaa... Varmaan keskimäärin alle 0,5l.

Näiden lisäksi tehostin aamupalan syöntiä, nostin sen kalorimäärää entisestä olemattomasta aika reiluksi, lisäsin lounaan tuhdimmaksi ja töihin mukaan välipalaa.
Tästä seurasi olennainen muutos, kun iltavuorosta tulee kotiin yhdeksän jälkeen, niin ei olekaan halua enää syödä jääkaappia tyhjäksi.

Tällä ohjeella mentiin siis elo-lokakuu. Paino lokakuun lopulla oli 80, 4kg. Tähän olin ihan tyytyväinen, koska en mielestäni oikeastaan ollut tehnyt asialle juuri mitään. Alussahan elokuun, syyskuun paikkeilla paino tippui aika rivakasti melkein neljä kiloa.

Kiinnostus ruuan kanssa hifistelyyn oli kuitenkin herännyt. Seuraavana fiksailua jatkettiin muuten ruuan vaihtoon terveellisempään. Tulilinjalle osui Oivariini, jota jonkinverran käytin. Ostin pari öljy pulloa ja sotken nyt noihin kaikenlaisia mausteita ja leipää syön sen mitä syön, niin mauste öljyyn dippaillen. Aika pian Oivariini alkoi kuvottaa. Tällä tuskin on painon pudotuksen kanssa kauheasti tekemistä, energiapitoistahan nuo öljytkin ovat.

Samaan aikaan tehostelin vielä tuota ateriarytmiä, siten että ilta syöpöttely kaikenlaisilla herkuilla on muuttunut aika harvinaiseksi... Kun on syönyt päivällä riittävästi.

Nyt marraskuun puolivälissä paino 78,4 kg.

Painon pudotus, siis tekemättä omasta mielestä juuri mitään olisi v ajaassa 4 kk sellainen 7 kg. Jos tuota BMI:tä katsoo, niin olisi 1,5kg jäljellä "normaali" painoon. Tavoite minulla on 75kg:ssa, eikä haittaa vaikka menisi lähemmäs 70kg.

Koko tämän ajan olen syönyt kuten ennenkin, ruokavaliossa on vain kasvisten suhdetta kasvatettu ja ateriarytmiä järkevöitetty. Pizzaa, hamppareita jne. on tullut syötyä saman verran kuin ennenkin. Huomiota olen kuitenkin kiinnittänyt siihen, että lopetan syömisen kun olen kylläinen... Tässä vielä on kehittämistä.
Se on kyllä ihan muusta, kuin painosta kiinni, että sormien nivelet kiipeilystä kipeytyy. Yksinkertaisesti eivät vain ole tottuneet siihen varsinkaan, kun oikealla kiipeilytekniikalla kyse ei ole mistään voimasta vaan jalkojen käytöstä. Ei tarkoitus ole siellä käsienvarassa olla vaan jaloilla tarkoitus suurin työ tehdä.
 
Kyllä se vaan kiipeilyssä suht monella taso jämähtää sinne 6B-C tasolle ihan vain sen takia ettei sormet kestä. 7A:ssa alkaa jo olemaan sellaista crimpia, että vaatii jo pitkää totuttelua ja pienempi kehon paino ei ole ollenkaan huono asia tuossa. Ja sitten kun siirrytään muutenkin sinne negatiivisille seinille, niin ne vaatii jo ihan kunnolla sormi- ja käsivoimia (ainakin jos haluaa kiivetä reittejä 6B:stä ylöspäin). Vaikka jalkojen lihaksia on hyvä pyrkiä aina mahdollisuuksien mukaan käyttämään, niin ei se kiipeily nyt ihan niin yksinkertaista aina ole.
 
Se on kyllä ihan muusta, kuin painosta kiinni, että sormien nivelet kiipeilystä kipeytyy. Yksinkertaisesti eivät vain ole tottuneet siihen varsinkaan, kun oikealla kiipeilytekniikalla kyse ei ole mistään voimasta vaan jalkojen käytöstä. Ei tarkoitus ole siellä käsienvarassa olla vaan jaloilla tarkoitus suurin työ tehdä.

Juujuu... Viis vuotta tullut aktiivisesti kiivettyä, ei ole tottumisesta kyse. Crimpit huonoilla, olemattomilla jaloilla... Kyllä, siinä tuntuu joka hemmetin kilo.
 
Tuli korkattua shirataki nuudelia kiinalaistyyliin valmistettu mapo tofun kylkiäiseksi. Nuudeli oli aika mautonta mutta toi mapo tofun kastike teki nuudelista ihan syötävää.
 
Tuli tosiaan starttailtua tää topikki aikanaan ja silloin pudotin n. 105 lähtökohdista n. 10kg ketoosilla. Valitettavasti pidemmän päälle en seurannut painoa tai syönyt dieetin jälkeen hyvin joten muutamassa vuodessa paino hiipi takaisin ja nyt taas samoissa lähtökohdissa. Tällä kertaa aion ottaa lyhyemmän keton ja siirtyä siitä jatkamaan pudotusta normi ruokavaliolla. On pakko totutella omalle kulutukselle sopiva normaali ruokavalio, jottei paino jojoile.

Ketoosissa ei mitään ihmeellistä ole, joten voin koittaa availla millaiset hommat toimii normiruokailussa. Yksi isohko ongelma on duunipaikkaruokailu jota ei voi sosiaalisen puolen takia poistaa kuvioista, joten päivän muussa ruokailussa täytyy sitten kompensoida jatkossa, jos lounasbuffassa tulee mässäiltyä.
 
Nykyään syön lähes pelkästään lihaa, yleensä kerran päivässä. Kasveja käytän mausteena, esim. chilejä ja valkosipulia. Kasviöljyjä pyrin välttämään.

Ennen meni paljon salaatteja ja kasviksia, ne teki olon jotenkin huonoksi. Tutustuin sitten tutkimuksiin eikä niistä mitään mahtavia hyötyjä löytynyt, osa jopa löysi pelkästään haittoja, joten jätin kasvit pois. Olo parantui sen jälkeen ja kukkarokin on kiittänyt.

Tapahtumasta on aikaa jotain 5 vuotta, onkin ollut mielenkiintoista seurata kuinka carnivoresta on hiljalleen tullut suosittu dieetti ja ketosta kaikista suosituin (ainakin jenkkilässä).


Kai sielläkin voi jonkun salaatin tai lihanpalan ottaa mässäilyn sijasta? Tai sitten mässäilee niin hyvin ettei loppupäivänä tarvi syödä enää.
Joo, toki, mutta ihan perus lounasruokailulla saattaa tulla syötyä reippaammin, kun ruoka kuitenkin maksaa kohtalaisesti ja välillä sit jotain sushipäiviä tms jolloin tulee mätettyä. Päätin nyt kuitenkin, että jatkossa vuorokausikohtaista ruokailumäärää kyttään tarkemmin etenkin laihdutteluvaiheessa. Tavoite olisi nyt ensialkuun pudottaa 15 kiloa eli 90 painoon ja myöhemmin vielä 80-85. Kuntosaliharrastusta on ollut sen verran pitkään taustalla, että 85 saattaa olla todennäköisesti järkevä minimi mutta jää nähtäväksi. Sinne pääsyyn koitan mennä 90 alaspäin todella rauhakseen, jotta sopiva ruokailurutiini oikeasti tarttuu.
 
Raportoinpa sellaista, että ketoosia jatkui ensimmäiset n. 2 viikkoa, jonka aikana paino putosi n. 106,5 -> 102,5. Tästä toki osa on nestettä, mutta nyt muutaman päivän normaalimman ruokailun jälkeen paino on ollut tuolla 103,5 tuntumassa muutaman päivän, eli nesteitä tuli selkeästi takaisinkin päin.

Nyt vaihdoin ketoosin kevennettyihin työpaikkalounaisiin ja reippaasti kevennettyihin iltasyömisiin ja viikonloppuisin sallin enemmän ruokaa iltaisin, mutta vastavuoroisesti kevennän päivästä.

Täytyy katsoa mihin suuntaan paino lähtee kehittymään seuraavan parin viikon aikana hiilareita sisältävillä ruokailutottumuksilla.
 
Ne jotka on olleet pätkäpaastolla tai OMAD ateriarytmillä pidempään vois antaa vinkkejä miten estetään puutostilat? Itse ollut pätkäpaastolla 16-21 tuntia päivässä nyt n. 3v ja alkaa tuntumaan että jotain pientä puutosta taitaa olla kun nivelet ei meinaa palautua treeneistä.
 
Ne jotka on olleet pätkäpaastolla tai OMAD ateriarytmillä pidempään vois antaa vinkkejä miten estetään puutostilat? Itse ollut pätkäpaastolla 16-21 tuntia päivässä nyt n. 3v ja alkaa tuntumaan että jotain pientä puutosta taitaa olla kun nivelet ei meinaa palautua treeneistä.

Mites sun elektrolyyttitasot ? Etenkin treenit vie hikoilunkin mukana varmaan hyvän osan.
 
Täällä käynnissä Muscle Challenge Pro , eli paino vaan kasvaa. Hiilareita menee aika hulppeesti, johon en kyllä oikein ole vuosien saatossa tottunut, mutta kyllä treeni kulkee. Tämän jälkeen (~15 vkon päästä) sitten jos lähtis kiristelemään kesäksi jonkinlaiseen kuntoon. Ekaksi hiilareiden vähennys reilulla kädellä, jonka jälkeen pari viimeistä kk ketoosilla.
 
Viimeksi muokattu:
2½ vuotta takana ketoa, karppausta ja atkinsia. Paino on tippunut aika lailla tasan 20kg ja on nyt 99kg. Aika hidasta on ollut lasku viime vuosina, mielenkiintoista on että lääkärissä käynnin yhteydessä tuli tieto, että olen ketoosissa ja silti paino laskee todella hitaasti. No muuten olo on ihan hyvä, joten taidan jatkaa samaan tahtiin, makeaa ei tule syötyä oikeastaan juuri koskaan enää, koska ei vaan maistu jäätelö, tavallinen suklaa yms.
 
^ Ketoosihan on vaan "tila" ja miinuskalorit edelleen ratkaisee sen miten paljon paino putoaa tai on putoamatta. Itse joskus ketoosilla nostanutkin painoa, vaikka se aika perseestä olikin. Tokihan kropalle on kova rasitus vetää jatkuvasti minuskaloreilla. Mutta jos ongelmia ei ole ni antaa palaa.
 
Kaloreita en ole laskenut ollenkaan, pelkkiä hiilihydraatteja vaan. Varmasti olisi optimoitavaa ollut enemmänkin, esim tuntuu, että liiallinen maitorasva, kuten kerma pitää painoa yllä, mutta muuten tämä diettityyli on sopinut aika hyvin minulle. Ei tarvi olla nälässä eikä ole sellaista fiilistä, että jotain (makeaa) tekisi mieli koko ajan. Lisäksi on mukavaa kokkailla kaikenlaista ketoruokaa, kesäkurpitsalasagnea yms. Ei tule eineksiä syötyä ollenkaan.
 

Paljon löytyy tutkimuksia ketoosin hyödyistä ja siitä että huonot rasvat, liika hiilarit sekä prosessoitu ruoka aiheuttaa sairastumista. Silti ihmisille annetaan ohjeita vastoin oikeita metodeja, tai sitten he eivät halua kuunnella niitä.

Jos kaikki muuttaisivat ruokavalion oikeaan suuntaan, ruokateollisuus -ja lääketeollisuus kärsisi ja raha ei virtaisi enää. Kasviöljyjen, margariinien, eineksien sekä maidon ympärillä kun pyörii niin isot rahat. En yleistä, mutta tunnen erään joka likimain paransi 2-tyypin diabeteksen aloittamalla elämäntapaketoosin.

Monella varmasti on viljojen kanssa yliherkkyyttä sekä huonot rasvat pahentavat tilannetta - sitten ihmetellään kun on oiretta sun toista, joka todennäköisesti vain johtuu ruokavaliosta. Muutoksen kohdalla aivot ja koko keho varmasti boikotoi, mutta sinnikkyydellä siitäkin selviää.

Kun katsotaan kansaa joka kärsii sekä ylipainoisia on joka puolella, ei tarvi nykyään enää foliohattua päähän että uskoo Antti Heikkilään ja Lääkkeetön Elämä kirjaansa.

Itse syön tällä hetkellä aika monipuolisesti, mutta ketoosissa huomaan positiivisesti mielialan tasaisuuden, suoliston toiminta liki täydellinen sekä ei ole jatkuvasti nälkä. Aivot ja suolisto kiittää.

Tästä päästäänkiin siihen, että vappurientojen jälkeen alkaa kiristystä kesää kohti ketoosissa. Josko siitä löytäisi joskus ihan oikeasti pysyvän elämäntavan. Normaali ruokavalio ketoosista ei eroa muuten kuin, että hiilareitä on käytännössä mukana ja suhteessa rasvoja ei niin paljoa.

Ketosiin vastapainoksi varmasti VHH olisi myös hyvä tapa. Ainut vaan että siitä ketoosista on oikeasti silloin vain hyötyä kun aivot käyttää rasvaa polttoaineen lähteenä.
 
Viimeksi muokattu:
Kun katsotaan kansaa joka kärsii sekä ylipainoisia on joka puolella, ei tarvi nykyään enää foliohattua päähän että uskoo Antti Heikkilään ja Lääkkeetön Elämä kirjaansa.

Siinä vaiheessa kuuntelen Heikkilää, kun lopettaa salaliittohörhöilyt ja korjaa kantaansa kun selkeitä asiavirheitä paljastuu, joita on kyllä paljon.

Heikkilä postaa välillä facebookkiinsa yksittäisiä tutkimuksia ja väittää omassa kannanotossaan sellaista, jota tutkimuksessa ei edes ole. Silti moni nielee kaiken, ilmeisesti eivät edes perehdy asiaan vaan ottaa kaiken vastaan mukisematta.
Kävin joskus korjaamassa tälläistä virheellistä väittämää, mutta viestit ei kauaa seinällä pysyneet.
 
Jonkin verran tuli Heikkilän juttuja seurattua kun tutkin suht laajasti ketoosia/keto-ruokavaliota ennen sen testaamista. Aika nopeesti loppui ukon juttujen seuraaminen on lähti niin useaan kertaan laukalle ilman kunnollisten faktojen esittämistä väitteidensä tueksi. Ukko ei osaa myöskään ottaa kritiikkiä vastaan ja muutoinkin vastaväitteet ja liian hankalat kysymykset lakaistaan maton alle ja kohta on tullut jo 3 uutta vastaavaa huutelua "tutkimuksineen". Jäi tuntuma, että on se joissain asioissa suht perilläkin, mutta tuo tyyli oli sellaista, että aika nopeesti jäi omalle ignore-listalle.

Ketolle ja ketoosille iso peukku. Ruokavaliota noudatin puolisen vuotta eikä tullut vastaan kuin hyviä asioita. Ois tarkoitus aloittaa keto-hommat kohtapuoliin uudestaan.
 
Täältä myös ketoilulle peukku painonpudotusmielessä, itselläni toiminut ainakin todella luotettavasti jo kohta pari vuotta. Toki olen taukojakin pitänyt enkä yritäkään ruokavaliosta tehdä elämäntapaa, vaan silloin kun ketoillaan, niin herkuttelu jää myös pois, koska en vaan jaksa alkaa kikkailemaan minkään ketoherkkujen kanssa. Sitten kun herkutellaan, niin ketoilu saa jäädä itsellä rehdisti sivuun. Oman painon saanut tippumaan noin 100 kg -> 82 kg ja alkaa häämöttää oma 80 kg haamuraja pikkuhiljaa. Makrojen suhteen en ole pitkään aikaan enää tarkemmin laskenut tai punninnut ruokiani, vaan syönyt hyväksi havaittuja ruokia. Itselle ketolla syömistä on helpottanut se, että silloin ainakin itselleni paastoaminen on selvästi helpompaa ja tuleekin syötyä joko vain yksi ateria päivässä (klo 17) tai lounas + päivällinen (klo 12 ja 17) ja muu aika paastoa. Alla painokäyrää pidemmältä aikaväliltä:
1619765546872.png
 
Itselläni toimi tämä keto hyvin, mutta sitten loppui kuin seinään laihtuminen. Olen ketoa ylläpitänyt, mutta tilanne ei ole muuttunut. Ehkä elimistö tottuu ketodiettiin ajan kanssa. Vajaa 20kg sain pudotettua, että onhan se jotain.
 
Siinä vaiheessa kuuntelen Heikkilää, kun lopettaa salaliittohörhöilyt ja korjaa kantaansa kun selkeitä asiavirheitä paljastuu, joita on kyllä paljon.

Heikkilä postaa välillä facebookkiinsa yksittäisiä tutkimuksia ja väittää omassa kannanotossaan sellaista, jota tutkimuksessa ei edes ole. Silti moni nielee kaiken, ilmeisesti eivät edes perehdy asiaan vaan ottaa kaiken vastaan mukisematta.
Kävin joskus korjaamassa tälläistä virheellistä väittämää, mutta viestit ei kauaa seinällä pysyneet.

Hänellä on kyllä paljon jyrkkiä kannanottoja. Mutta se on kyllä fakta, että ruokateollisuudessa on paljon varjomaailmaa. Toki jokainen tekee valintansa jos esim hänen ravintovalmennukseen ajautuu. Sanoisin, että kaikkea kannattaa kokeilla. En suoraan usko kaikkea mitä hän lyö tiskiin, mutta kyllä tässä paljon asioita tutkineena ja oppineena voin suoraan sanoa, että oikealla ruokavaliolla pääsee jo todella pitkälle.

Idässä päin jo hoidetaan pitkälti ketoruokavaliolla diabetesta. Sitä en ymmärrä, miksi ei laiteta enemmän rahaa ketoosin tuomiin etuihin ja niihin liittyvyyn tutkimuksiin.
 
Tuo paastoaminen on mielestäni hyvä juttu vuorokausirytmissä, se antaa elimistölle aikaa tehdä muutakin kuin sulattaa ruokaa jatkuvasti. En ymmärrä missä vaiheessa kuvaan astui mukaan se jatkuvan syömisen suosittaminen, kai sen idea oli pitää liian kova nälkä ja sen seurauksena ahmiminen kurissa.

Itsekin syön kolme ateriaa päivässä, lounaan, päivällisen ja iltapalan, jolloin iltapalan (klo 21) ja lounaan (klo 12) välille tulee 15 tuntia väliä. Tai ehkä aamukahvi kermalla klo 8 aamulla katkaisee tuon mutta en kuitenkaan syö mitään.

Olen huomannut että melko yksinkertaisillakin toimilla ruokavalio kääntyy pakosti huonoista tottumuksista parempiin - siis minun kokemana parempiin. En väitä että nämä olisi kaikille samat, koska toinen pärjää ilman iltapalaa ja kokee aamupalan pakolliseksi ja toisella taas toisinpäin.

Esimerkkinä itse tein seuraavan remontin vuosia sitten:
  • Lopetin viljojen syöminen silloin kun se on pääasiallinen raaka-aine eli pasta, leivät ja leivonnaiset. Jos pihvin päällä on leivitys ei se haittaa.
  • Salaatti pääasiallinen lisäke ruuassa, eli pihvin, leikkeen, kastikkeen, kanasuikaleiden jne. kaverina. Joskus vähän perunaa tai riisiä jos kastiketta. Salaattia voi syödä niin paljon kuin haluaa ja jaksaa ruuan kanssa.
  • Jano- ja ruokajuomaksi vettä tai vischyä, en juo muutenkaan juuri muuta
  • En syö jälkiruokia enkä muutakaan makeaa kun en niistä tykkää
Näiden yksinkertaisten ohjeiden juju on siinä että jää höttöhiilareita paljon saamatta (pasta, mehut, limpparit, maito) ja välinärppimiset, herkut ja ruuan korvaamiset leivällä pois, eli pakko tehdä jotain kunnollista syötävää. Samalla kuin itsestään ei tarvitse rajoittaa itse syömisen määrää kerralla, kunhan lautanen on koottu oikein, ja jos jää nälkä voi lisää ottaa. Energian saanti on silti kohtuullinen ja tulee kylläinen olo. Tässä noudatin myös sitä 3 aterian sääntöä päivässä, ja olin kokonaisuuteen tyytyväinen. Huomasin että keho oppii uuteen rytmiin aika nopeasti, ja nälkä tulee vasta kun keho tietää että ruoka-aika tulossa. Ja jos nälkä välillä onkin ei se haittaa, se on myös ihan normaali olotila keholle.

Nyttemmin olen ottanut joskus iltapalan yhteyteen leivän, koska kananmunan, turkkilaisen jugurtin, paistetun makkaran, kanasalaatin jne. syöminen ei vaan aina nappaa. Ja sitten jos on ollut ilakoimassa viikonloppuna, niin voi olla että menee pitsa tai hampurilainen seuraavana päivänä. Tässä on se vaikeus että se ei saa jäädä päälle (vähän kuten ei luonnollisesti kaljanjuontikaan), mutta asiaa auttaa arkeen paluu rutiineineen. Hyvä huomioida vielä että en syö mitään eineksiä vaan kaikki syötävä valmistetaan itse raaka-aineista. Viikonloppuisin pätee edelleen se 3 ruuan paketti, ajankohdat vain hieman muuttuneina: aamupala klo 9-10, päiväruoka klo 14-15 ja illallinen klo 19-20.

Loppuun vielä huomio että tämä sopii minulle enkä sitä muille tyrkytä, toin vaan esiin miten yksinkertaisilla ohjeilla saa ruokailutottumuksia muutettua.
 
Loppuun vielä huomio että tämä sopii minulle enkä sitä muille tyrkytä, toin vaan esiin miten yksinkertaisilla ohjeilla saa ruokailutottumuksia muutettua.

Loppupeleissä säännöllinen ateriarytmi ja monipuolinen terveellinen ruokavalio pitäisi olla se lähtökohta ja elämäntapa. Tottakai sitten poikkeuksia sallittakoon.

Ketoosi on melkeinpä next level juttu sitten. Ongelma lienee siinä, että ruoka-aineet ovat aika rajoitettuja ja vaatii tutkiskelua ettei hiilareita syö liikaa. Vaatii hyvin paljon soveltamista eikä sitä sen takia yleensä jaksa pitkiä aikoja noudattaa. Elämäntapaketoosi on sellainen asia jota moni saattaa katsoa vinoon.

Helposti kerron ja jopa saarnaan muille, joka ei ole hyväksi. Se on vain ärsyttävää jos toinen on jo siinä pisteessä, että pakko tehdä muutos, mutta ei siihen kykene ja jatkaa samoilla linjoilla. Toisaalta miksi itse kulutan energiaa toisen auttamiseen joka ei ole valmis tai halukas muutokseen.

Olen miettinyt, että mitähän tapahtuisi ruoka- ja lääketeollisuudelle jos ihmiset alkaisivat syömään täydellisesti ja terveellisesti (oli se ketoosi, vhh tai jokin muu)?

Lopuksi. Sitä olen myös miettinyt, että olisi voinut vähemmänkin löytää tätä informaatiota eri suuntiin. Tieto lisää tuskaa vai miten se meni.
 
Viimeksi muokattu:
Kannattaa tunnistaa ruuasta ne tekijät jotka aiheuttavat itselle ongelmia, kuten monelle hiilarit aiheuttaa himon. Tuttu kertoi että karppaa kevyesti periaatteessa koko ajan, ja yksikin retkahdus voileipään aiheuttaa sen että leipää ja pastaa tekee koko ajan mieli seuraavan viikon. On sanomattakin selvää että tällöin sen kanssa pitää olla huomattavasti tarkempana kuin esimerkiksi minun, jolla hiilarit ei aiheuta erityistä himoa tai tyydytystä ja voin yhden leivän syödä ja helposti kieltäytyä seuraavalla kerralla.

Vaikkei karppaisi, saati tavottelisi ketoosia niin on hyvä tarkastella omaa ruokavaliota hiilareiden näkökulmasta, koska nykysuomalainen (ja varsinkin amerikkalainen) ruoka on niitä turvoksiin asti täynnä. Ei ole sama asia että 50-luvulla syötiin vähän lihaa, paljon kasviksia ja jonkin verran perunaa kuin se että vedetään iso lautasellinen pelkkää kanapastaa ja pari leipää. Ei tuosta vanhan kansan ateriasta vaan voi saada hiilareita noin paljon. Siihen päälle kahvitauolla pullaa ja parit kokikset työpäivän aikana, illalla sokerijugurttia isojen voileipien kanssa niin hiilarimäärät ja sitä myötä energian saanti on älytöntä päivän aikana. Hiilareiden ongelma on se että ne voi pakata todella tiiviiseen muotoon jolloin energian saanti per haarukallinen on jotain aivan muuta esim. salaatilla. Toki pihvissäkin on energiaa per haarukallinen, mutta myös proteiineja ja rasvaa jotka tuovat nopeammin kylläisyyden tunteen ja sulavat hitaammin luovuttaen energiaa pidemmän aikaa -> ei ole heti taas nälkä. Kasvikset ja vihannekset taas tuovat ruuansulatuskanavaan toivottua hitaasti sulavaa massaa ja kuitua, tätä ei pastat ja riisit samalla tavalla tee vaan häviävät sieltä huomattavasti nopeammin.
 
Kaikkia Heikkilän tyyli ei miellytä, joten silloin kannattaa katsoa muita. Suomeksi on käännetty ja löytyy helmet kirjastosta mm.
Sofie Hexeberg
Annika Dahlqvist
Andreas Eenfeldt
Gary Taubes

Tietääkseni ensimmäisen kerran Heikkilä otti yhteen viranomaisten kanssa ollessaan nuori päivystävä lääkäri Hesassa. Kaupunki sulki puliukkojen (silloin tätä termiä käytettiin yleisesti) yömajan ja pakkastalvella näitä ressuja jäätyi lumihankeen. Heikkilä amputoi urakalla jalkoja ja yritti saada jotain suojaa näille kaupungilta. Mikään rähinä viranomaisille ei auttanut.
 
@Paskisti hyvä kirjoitus. Lähtökohtana se VHH on sellainen, jota voi helposti ylläpitää läpi elämän. Ei tarvitse olla nero hallitakseen proteiinin, hiilarin ja hyvien rasvojen komboa.

Kun korkean hiilarin lähteitä syö vähemmän, voi hyvällä omallatunnolla syödä enemmän proteiinia ja rasvoja, sekä kasviksia tai hedelmiä niin paljon kuin melkein jaksaa. Homma toimii.

Suosittelen syömään marjoja joka päivä.
 
Laihdutin 6 vuotta sitten n. 25kg ruokavalion avulla laskemalla kalorit. Tähän meni aikaa noin vuosi. Viimeisimmän 5v aikana on tullut lisäännyttyä pari kertaa ja yöunet ovat olleet aika heikkoja niin omaa laiskuuttani paino on päässyt kipuamaan takaisin. Eilen liityin taas Sulamo.fi palveluun jonne tein viimeksi kaikki reseptit yms valmiiksi, joten nyt on helppoa kun ei tarvitse kuin punnita ruuat ja merkata ylös. Jospa saisi edes 10-12kg pois niin olisi pippelikin hieman isomman näköinen :) Yritän raportoida tänne hieman edistystä.
Alkupaino 86kg 170cm kääpiöllä.
 
17.5.2021 (83kg) -> 19.7.2021 (76kg) ja matka jatkuu ainakin Syyskuun alkuun asti. Eli ketoosi dieetti edelleen. Tavoite muuttui matkalla niin että yritän päästä aika kireeseen kuntoon jota sitten pyrin ylläpitämään pidemmän aikaa jotta kroppa alkaisi tottumaan. Saapo nähdä miten tässä käy :)

Eli nyt ihan oikeasti on se "rantakuntoon 2022" tavoite. No ei oikeastaan, mutta yritän ylläpitää sellaista rasvaprosenttia joka näyttää hyvältä ja on ylläpidettävissä. Lihaksia toki kun rupeen taas tahkoamaan niin sitä rasvaa jonkun verran tulee, mutta se on elämää.

Tosiaan olen 171cm ja lihaksia on reilusti.
 
Täällähän on oikea kääpioiden kokoontuminen menossa ;) T. kääpiö

Eihän sitä ole mikään pakko vetää jotain megabulkkia jossa pöhöttyy. Jos tykkäät olla ketolla niin treenaile sen kanssa, itse kun olin himotreenaaja pysyin sen kanssa melko kivuttomasti alle 10% rasvoissa vuoden ympäri. Siihen tilaan toivottavasti pääsen nyt taas takaisin.

Alle 10%. Oikeasti? Mikä tuon tarkoitus on jos ei kisaa?
 
Tässä oikeasti hyvää matskua siitä mikä tutkitusti toimii.

Tiivistettynä, niin tässähän käydään läpi nimenomaan niitä keinoja, joilla laihdutus on onnistunut, ei vuoden päästä, vaan viiden-kymmenen vuoden päästä tarkasteltuna. Täälläkin on sivu tolkulla keinoja, joilla varmasti se painon pudotus onnistuu, mutta se paino ei pysy kuitenkaan halutussa... Eli ns jojo-laihdutusta.
Tässä siis käydään läpi niitä keinoja, joilla tehdään oikeasti pysyvä, pitkäaikainen muutos ruokailutottumuksiin ihan tutkittuun tietoon perustuen.

 
Tässä oikeasti hyvää matskua siitä mikä tutkitusti toimii.

Tiivistettynä, niin tässähän käydään läpi nimenomaan niitä keinoja, joilla laihdutus on onnistunut, ei vuoden päästä, vaan viiden-kymmenen vuoden päästä tarkasteltuna. Täälläkin on sivu tolkulla keinoja, joilla varmasti se painon pudotus onnistuu, mutta se paino ei pysy kuitenkaan halutussa... Eli ns jojo-laihdutusta.
Tässä siis käydään läpi niitä keinoja, joilla tehdään oikeasti pysyvä, pitkäaikainen muutos ruokailutottumuksiin ihan tutkittuun tietoon perustuen.



Patrik Borgia suosittelen myös, jos haluaa saada asiallista ja tutkittua tietoa painonpudotuksesta. Borg osaa myös kertoa jos ei tiedä jotain tai jostain asiasta ei ole riittävästi tutkittua tietoa.

Itselläni on nyt alkamassa ryhtiliike, korona-aika ei ole tehnyt painolle hyvää vaan aikaisempien läskien päälle on tullut 6-7kg lisää vajaassa vuodessa ja liikunta jäänyt olemattomiin, ja sen huomaa myös olosta. Ainakin alkuun olisi tarkoitus vähentää hiilihydraatteja vaihtamalla lämpimien ruokien lisukkeet pelkkään salaattiin ja jättämällä makeat herkut pois. Jonkinlaista jojoilua aikaisemmat painonpudotukseni ovat olleet, toki vieläkin on onneksi 15kg matkaa siihen mitä olen painanut pahimmillani. Tuskin tästä mitään pysyvää dieettiä tulee, mutta jos nyt alkuun saisi edes tuon mainitun lisäyksen pois ja suunnan taas välillä paremmaksi.
 
Aloitin sitten maanantaina Keto49:n Fitfarmilta.
Kiloja on kertynyt ihan liikaa. Vuosien saatossa oon parikin kertaa tiputtanut painoa pois mutta sitten ne on tullut takaisin.
Nyt perheellisenä ja huonostinukkuvana ja liikkuvana on noussut taas uusiin lukemiin. Tässä toki jo pysynyt useamman vuoden samassa, eli enempää ei onneksi ole tullut, mutta ei ole kyllä lähtenytkään. Ketoilua miettinyt monesti mutta ei ole tullut lähdettyä. Nyt sitten niskasta kiinni ja toimiin. Alku lähtenyt helposti liikkeelle. Rasvan (esim öljy) määrä vaan välillä hankala saada upotettua ruokaan ilman, että siitä tulee öljyssä uivaa oksettavaa tavaraa. Pitää vähän reseptejä katsella mihin sitä olisi helpompi upottaa.
Tästä olis kuitenkin tarkoitus ottaa pidempiaikainen projekti joten päivittelen tänne välillä miten menee.
 
Aloitin sitten maanantaina Keto49:n Fitfarmilta.
Kiloja on kertynyt ihan liikaa. Vuosien saatossa oon parikin kertaa tiputtanut painoa pois mutta sitten ne on tullut takaisin.
Nyt perheellisenä ja huonostinukkuvana ja liikkuvana on noussut taas uusiin lukemiin. Tässä toki jo pysynyt useamman vuoden samassa, eli enempää ei onneksi ole tullut, mutta ei ole kyllä lähtenytkään. Ketoilua miettinyt monesti mutta ei ole tullut lähdettyä. Nyt sitten niskasta kiinni ja toimiin. Alku lähtenyt helposti liikkeelle. Rasvan (esim öljy) määrä vaan välillä hankala saada upotettua ruokaan ilman, että siitä tulee öljyssä uivaa oksettavaa tavaraa. Pitää vähän reseptejä katsella mihin sitä olisi helpompi upottaa.
Tästä olis kuitenkin tarkoitus ottaa pidempiaikainen projekti joten päivittelen tänne välillä miten menee.

Rasvainen liha, juusto ja pähkinät varmaan helpoimpia rasvan lähteitä. Mantelissakin niin paljon energiaa että kourallisestakin saa jo aterian verran kaloreita. Ja luonnollisesti kaikki rasvaiset maitotuotteet (smetana, creme fraiche etc.).
 
Aloitin sitten maanantaina Keto49:n Fitfarmilta.
Kiloja on kertynyt ihan liikaa. Vuosien saatossa oon parikin kertaa tiputtanut painoa pois mutta sitten ne on tullut takaisin.
Nyt perheellisenä ja huonostinukkuvana ja liikkuvana on noussut taas uusiin lukemiin. Tässä toki jo pysynyt useamman vuoden samassa, eli enempää ei onneksi ole tullut, mutta ei ole kyllä lähtenytkään. Ketoilua miettinyt monesti mutta ei ole tullut lähdettyä. Nyt sitten niskasta kiinni ja toimiin. Alku lähtenyt helposti liikkeelle. Rasvan (esim öljy) määrä vaan välillä hankala saada upotettua ruokaan ilman, että siitä tulee öljyssä uivaa oksettavaa tavaraa. Pitää vähän reseptejä katsella mihin sitä olisi helpompi upottaa.
Tästä olis kuitenkin tarkoitus ottaa pidempiaikainen projekti joten päivittelen tänne välillä miten menee.
Ketoilussa tuota rasvaa tulee usein tosi paljon joten jos se ei tunnu hyvältä niin miten jos leikkaisi vain ylimääräisiä hiilareita pois. En tunne ruokavaliotasi tai elämäntapojasi joten voi mennä ohjeet ihan mettään, mutta hiilareita tulee usein ruokavaliossa ihan älyttömästi varkain jos syö pastaa, leipää ja riisiä. Siihen päälle kaikki piilosokerit (jugurtit, valmiskastikkeet jne.) joita tuntuu kaupan joka toisessa tuotteessa olevan.

Ketoilusta sen verran että itse en näe sitä kovin kestävänä ruokailutottumuksien muuttamisena useimmille juuri tuon suuren rasvamäärän takia, paino kyllä lähtee putoamaan nopeasti. Johtuneeko sitten siitä että sama energiamäärä on vaikeampi saada kasaan vai rasva vaan alkaa ällöttämään ja tulee syötyä vähemmän. Harvoin hiilarit ällöttää ja on muutenkin turboahdettua energiaa. Lähtisin rakentamaan hommaa pienillä muutoksilla tuolta hiilarien vähentämisen kautta ja katsomaan miten se vaikuttaa, voihan sekin lopulta päätyä ketoiluun kun tarpeeksi vähentää. Kuitenkin mitä pienemmillä poikkeutuksilla ns. yleisistä ruokailutottumuksilla pääsee tuloksiin niin sitä helpommin ne jää pysyväksi osaksi elämää.
 
Ketoilussa tuota rasvaa tulee usein tosi paljon joten jos se ei tunnu hyvältä niin miten jos leikkaisi vain ylimääräisiä hiilareita pois. En tunne ruokavaliotasi tai elämäntapojasi joten voi mennä ohjeet ihan mettään, mutta hiilareita tulee usein ruokavaliossa ihan älyttömästi varkain jos syö pastaa, leipää ja riisiä. Siihen päälle kaikki piilosokerit (jugurtit, valmiskastikkeet jne.) joita tuntuu kaupan joka toisessa tuotteessa olevan.

Ketoilusta sen verran että itse en näe sitä kovin kestävänä ruokailutottumuksien muuttamisena useimmille juuri tuon suuren rasvamäärän takia, paino kyllä lähtee putoamaan nopeasti. Johtuneeko sitten siitä että sama energiamäärä on vaikeampi saada kasaan vai rasva vaan alkaa ällöttämään ja tulee syötyä vähemmän. Harvoin hiilarit ällöttää ja on muutenkin turboahdettua energiaa. Lähtisin rakentamaan hommaa pienillä muutoksilla tuolta hiilarien vähentämisen kautta ja katsomaan miten se vaikuttaa, voihan sekin lopulta päätyä ketoiluun kun tarpeeksi vähentää. Kuitenkin mitä pienemmillä poikkeutuksilla ns. yleisistä ruokailutottumuksilla pääsee tuloksiin niin sitä helpommin ne jää pysyväksi osaksi elämää.
Itsellä tuo hiilareiden pois jättäminen ei sinällään ole ongelma. Tokihan niitä meni päivässä loppujen viimein ihan älyttömästi nyt kun keto dieetin määriä katselee. Aamulla ja illalla leipää, kahdella muulla aterialla sitten peruna/pasta/nuudeli tms. Joku makaronilaatikkokin niin sehän on käytännössä pelkkää makaronia. Siihen vielä viikonlopun sipsipussit ja muut napostelut jota kaupassa käydessä tarttuu mukaan.

En tiedä onko ketoillessa sitä rasvaa sitten pakko olla noin paljon vai voisiko sen energian ottaa vaikka osin protskuista?
Tokihan sitä öljyä voi korvata esim avokadolla, pähkinöillä, siemenillä. Tein itse majoneesiä (1.3g/100g hiilareita) ja sillä meinasin korvata osan öljystä, ei ihan niin etovaa kuin raaka öljy.
 
Rasvainen liha, juusto ja pähkinät varmaan helpoimpia rasvan lähteitä. Mantelissakin niin paljon energiaa että kourallisestakin saa jo aterian verran kaloreita. Ja luonnollisesti kaikki rasvaiset maitotuotteet (smetana, creme fraiche etc.).
Aika paljon maitotuotteista vaan on pannassa kun sisältävät niitä hiilareita. Tässä kuitenkin vaan max. 5g/ateria ja 20g/päivä hiilareita niin siihen ei kasvisten lisäksi paljoa niitä mahdu. Tässä dieetissä on myös pointtina ottaa suurin osa rasvoista kasvirasvoina.
 
Itsellä koostuu nyt dieetti seuraavalla kaavalla:

Syön ma-pe yhden lämpimän aterian ja lisäksi esim proteiinipatukan tai vanukkaan, pääasia on että saan 100-140g proteiinia päivässä. Kaloreita en laske mutta pääasiassa syön riisiä, kasviksia ja lihana joko kana tai 10% naudan jauheliha.

Aamupalaa tai napostella en harrasta enää ollenkaan ja muutenkin herkuttelu on jätetty käytännössä kokonaan pois. Viikonloppuisin saatan syödä 2 ateriaa päivässä mutta herkuttelut pidetään edelleen poissa.

Tähän päälle tulee sit kehonpainotreeniä 3x viikko ja kävelyt ja muu hyötyliikunta sekä 1-2 paastopäivää jotka on yleensä lepopäiviä eli tiistai ja/tai torstai.

Paino on lähtenyt varsin vauhdikkaasti tulemaan alaspäin ja ei ole millään lailla tehnyt tiukkaa noudattaa tätä. Alkupaino oli vajaa 98kg heinäkuun lopussa ja tänään aamupaino 92,5kg.

Tavoite on 80-82kg (tai kun peilikuva näyttää hyvältä) vuoden loppuun mennessä.
 
Itsellä tuo hiilareiden pois jättäminen ei sinällään ole ongelma. Tokihan niitä meni päivässä loppujen viimein ihan älyttömästi nyt kun keto dieetin määriä katselee. Aamulla ja illalla leipää, kahdella muulla aterialla sitten peruna/pasta/nuudeli tms. Joku makaronilaatikkokin niin sehän on käytännössä pelkkää makaronia. Siihen vielä viikonlopun sipsipussit ja muut napostelut jota kaupassa käydessä tarttuu mukaan.
Hienoa että olet päässyt hyvään alkuun. Itse kun vastaavista ruokailutottumuksista aikanaan hiilareita leikkasin tein sen seuraavasti:
  • Aamupala pois kokonaan - jäljelle jää lounas, päivällinen ja iltapala
  • Leipä pois - iltapalalla turkkilainen jugurtti ja kananmuna tilalle.
  • Peruna, pasta, nuudeli ja riisi pois -> salaattia lisää sen tilalle, toimii riittävän hyvin myös perusmakkarakastikkeen kanssa. Jos nyt tekisin uudelleen säilyttäisin pienen määrän perunaa, painii ihan eri sarjassa kuin riisi ja pasta. Keitetyt tai paahdetut porkkanat ja muut kasvikset ovat hyvä vaihtoehto myös
  • Kaikki napostelu ja karkit pois.
  • Join viikonloppuisin kaljaa, vaihdoin viiniin ja esimerkiksi viski-soodaveteen (japanissa tunnetaan Highball-nimellä). Ei varmaan olisi ollut pahitteeksi lopettaa kokonaan, mutta kun on niin kivaa.
Noilla ohjeilla ei päästä lähellekään ketoilua mutta on helppo toteuttaa jos tulee käytyä työpäivinä esimerkiksi lounasravintolassa. Ja putoaa hiilarit päivittäisessä repertuaarissa huomattavasti. Turvotuskin vähenee kun viljat jää pois tai ainakin minimiin.

En tavoitellut varsinaista painonpudotusta mutta kun ikää alkaa tulemaan oli käyrä miedossa nousussa ja päätin katkaista sen ajoissa. Lisäksi tuo viljojen kanssa pelailu aiheuttaa joskus turvotusta, varsinkin kaljan kanssa ja se on ärsyttävä tunne.
 
varsinkin kaljan kanssa
Aika monella se painon nousun syy on tässä, muutama pullo illassa sisältää jo yhden lounaan verran kaloreita. En tietenkään tarkoita sinua vaan yleisesti :)
Itse olen nyt muutaman viikon aikana pudottanut noin 3.5kg ihan laskemalla kaloreita. Pyrin syömään täysin normaalia ruokaa kun dieetit eivät ole ikinä toimineet. Jospa saisin tällä elämäntapamuutoksen ja jojoilu loppuisi. Vielä olisi 7kg tavoitepainoon. Noin 1600kcal olen syönyt päivässä, menee kyllä helposti tämmöinen määrä.
Mietityttää vain että paljonko olen herkutellut aiemmin kun tuo 1600kcal tulee normaalista syömisestä ja siinä on reilusti miinuskaloria.
 
Ei tuossa ole mitään järkeä. Ameriikankielellä tykkäävät toistella "fat is a lever, not a goal ", eli sitä ei tarvitse väkisin vetää vaan sen verran, että nälkä ja heikotus pysyy poissa. Sanoisin, että ruokavaliossa on melkoinen ongelma jos joutuu edes öljyjen kanssa läträämään, ihannetilanteessa rasvat tulevat jo lihasta/kalasta.

Kävin katsomassa ja omaan korvaan tuo koko Keto49 on hirveä, tyydyttyneitä rasvoja ilmeisesti vältellään ja sitten syödään jotain rasvatonta kanaa ja salaattia omega-6 pursuavilla öljyillä höystettynä. Hälytyskellot alkaa myös soimaan kun lisäravinteita pitäisi ilmeisesti ostaa "vitamiinien ja kivennäisaineiden sekä nestetasapainon ja vatsan toiminnan tukemisen osalta".
Ei tullut hirveästi tutkittua eri ketoilu vaihtoehtoja ennen tähän lähtemistä.
Eli sinällään tyydyttyneitä ei tarvitse vältellä ja korvata kasvirasvoilla? Mieluummin syön sen rasvaisen pihvin kun vedän 0.5dl päivässä esim. sitä öljyä.
 
Oman silmään Keto49 näyttää yhdestä järkevimmistä, jos haluaa ketoilla. Nimenomaan rasvojen ja muun ruoan laadun suhteen.
 
Onko kukaan joka on jollain dieetillä pudottanut nopeasti esim 10kg saanut painoa pysymään poissa? Itselläni viimeiset vuodet olleet melkoista jojoilua, pudotan aina sen 5kg jollain dieetillä ja se tulee kuukaudessa takaisin.

Elämäntaparemontti on ainoa joka auttaa meitä jojoilijoita, jospa itsekkin saisin painon pysymään nyt normaalina kunhan ensin sinne päästään. Hiljaa hyvä tulee toivottavasti!
 

Statistiikka

Viestiketjuista
263 077
Viestejä
4 561 428
Jäsenet
75 105
Uusin jäsen
Bronto Skyleif

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom