Omakotitalossa asuminen (yleistä höpinää elämisestä ja kustannuksista)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Mikkos, 24.08.2018.

 1. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 374
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sitten kerran vuodessa kivien vaihto. Ei ne nyt niin kalliita ole.
   
 2. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  777
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Meillä saunotaan 3-5× viikossa. Ekan kerran vaihdettiin kivet 7v kohdalla... kauheasti en eroa huomannut
  En kyllä aio vuosittain vaihtaa tällä kokemuksella. Kiviä on 100kg ja hirveä homma vaihtaa.
   
  Tonnin Seteli ja taxman tykkäävät tästä.
 3. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  513
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
  Uusin sähkökiukaan v. 2009 (Kastor Inferno II) . Vielä ei oo kiviä tarvinu vaihtaa. Ei oo muusinakaan, liekkö sattunut hyviä vaan... Vuoden välein asetellu/latonut uusiksi.
   
 4. Artsi_

  Artsi_

  Viestejä:
  543
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joo ei se autakun alkaa vaihtelemaan kerran vuoteen, uusin kiukaan kuitenkin tässä joulun tienoilla mikäli uudelleen latominen ei tuottanut tulosta. Muuten erinomainen sauna ym kaikenkaikkiaan. Ei ole kyllä parempaa kuin tulla töistä iltavuorosta ja korkata keskikalja ja nauttia hyvistä löylyistä - viime vuosina tuo toki hiipunut kun ei ole löylyä tullut.
   
 5. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 374
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En tiiä mutta ainakin meillä menee jo reilun puolen vuoden jälkeen kivet ihan valkosiks. Toki järkkäilen kiviä uudelleen useamman kerran vuodessa mutta kyllä uusien kivien löylyn tunnistaa.
   
 6. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  903
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kiukaista kun puhe, onko kenelläkään Narvin Black kiukaasta kokemusta? Pistin tilaukseen viime viikolla. Vanha Harvia vuodelta 2011 ja alkanut tuprutella savuja sytyttäessä ja välillä kun heittää reilut löylyt. Ilmeisesti reikä jossain päin palotilan yläpuolella, hitsaus auttaisi mutta luultavasti vain hetken aikaa. Saunotaan n. 150 kertaa vuodessa, tiuha lämmitystahti kai tuon syönyt.
   
 7. jarp

  jarp

  Viestejä:
  613
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Jep. Itse teen etätöitä kotona, huonelämpötila näin talvella 19 astetta tms. Jos en laita dödöä, kuten etäillessä en yleensä laita, niin 2 tuntia heräämisestä alkaa hikituoksut olemaan sellaiset, että itsekin sen havaitsen, saatika ulkopuoliset. Ja tämä siis ilman, että teen mitään muuta kuin istun. Voin sanoa, että en pystyisi ikinä nukkumaan käymättä joka ainoa ilta suihkussa, eikä tasan pystyisi puolisokaan... Kesällä onkin käytävä sitten 3-4 kertaa päivässä suihkussa, että voi olla oman itsensä kanssa samassa tilassa, mutta tähän tuli nyt parannus kun asennettiin ILP, ensi kesää innolla odotellessa.

  Jotkut taas eivät hikoile lainkaan kovissakaan lämpötiloissa, eli ei voi yleistää. Onneksi itselle vesi maksaa 70c kuutio, niin ei paljoa ahdista vedenkulutus.

  Vittumaistahan tällainen runsas hikoilu on, mutta on siitä hyötyäkin, kun pystyn tarvittaessa vetämään kovallakin helteellä kohtuullisen intensiteetin liikuntaa läkähtymättä, samalla kun vähän hikoilevat tippuvat kelkasta kuumuuden takia...
   
  kjns tykkää tästä.
 8. munse

  munse

  Viestejä:
  616
  Rekisteröitynyt:
  09.10.2018
  Hiiret kiusaa. Viime kesänä tuli laitettua hiiriverkot lautaverhoilun tuuletusraon alapäähän, mutta ei tunnu auttavan. Välipohjasta kuuluu rapinaa edelleen.

  Loukkuja kokeiltu niin sisällä kuin ulkona. Myrkyt auttaa jonkin verran, mutta pirulaiset kuolevat välillä rakenteisiin hajun perusteella. Kissaa en halua hankkia. Mikä avuksi? Lisää verkkoa erinäisiin paikkoihin?
   
 9. sirace

  sirace

  Viestejä:
  230
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Laitoithan hiiriverkkoa? Hiirien ei kyllä 3mm silmäjaolla olevasta verkosta pitäisi tulla enää läpi...
   
 10. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  1 028
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Hiirihän kiipeää vaikka sitä lautaseinän ulkopintaa sinne katolle. Myrkyt, loukut, elektroniset karkoittimet. Näillä vain hommiin. Juuri kävin taas seitsemän loukkua virittelemässä katolle. Työkaveri sanoi että heillä on mökillä joku elektroninen vinkuja toiminut mutta suhtaudun itse niihin vähän skeptisesti. Pitäisi ehkä kokeilla itsekin tuolla katolla.
   
  dot1q tykkää tästä.
 11. munse

  munse

  Viestejä:
  616
  Rekisteröitynyt:
  09.10.2018
  Nimikkeellä "hiiriverkko" tai "jyrsijäverkko" sen Honkkarista ostin. Silmäjako 5-6 mm pikaisesti mitattuna. Onkohan liian harva?
   
 12. Mörtti Röppönen

  Mörtti Röppönen

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nyt kun päästiin tuholaisiin, niin mikä auttaa myyriin? Jostain syystä ihastuneet meidän pihaan, naapurin pihoilla ei näy yhtään kekoa. Oma pihamaa alkaa muistuttaa yhtä multakasaa.
   
 13. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 374
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hajet väkevää ammoniakkia ja lirautat sitä muutamiin myyrän reikiin ja multaa päällä. Häipyvät aika hätäiseen pihalta.
   
 14. jarp

  jarp

  Viestejä:
  613
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Itse tänä syksynä pyytänyt välipohjasta 10+ hiirtä... Hiiriverkkoja on edellinen talon omistaja asennellut jossain määrin, mutta jostain löytäävät sisään. Kuulemma 6mm raosta tuleevat läpi parhaimmillaan ja kiipeävät kyllä seinää pitkin ylöspäin ja pujahtavat räystään laudoituksen välistä sisään. Eli likipitäen mahdoton homma tilkitä kaikki raot. Ajattelin silti kyllä yrittää ja parantaa verkotusta pala kerrallaan, alkutalvesta laittelin tuuletusrakoihin, pitää kesällä jatkaa sitten räystäslaudoituksen kanssa.

  Mutta niin pitkään kun pirulaiset sisään löytää, niin olen todennut loukutuksen toimivaksi ratkaisuksi, en ala kyllä myrkyttämän jos seinän sisään sitten kuolevat. Minulla on saranoitu luukku välipohjassa wc:n katossa, johon on ruuvattu kiinni vanha kunnon peltinen hiirenloukku. Tuommosen luukun tekee helposti kun kuuntelee vähän missä rapina käy ja valitsee kohdan, jossa tuntuisi elämää enitsen olevan. Poraa vaikka 210mm...250mm reikäsahalla reiän ja tekee vanerista ja saranoista avattavan luukun. Hiirenloukku sitten ruuvilla luukkuun kiinni, jotta raadon voi helposti tipauttaa ämpäriin.

  Syöttinä olen käyttänyt Fazerin sinistä, on erinomaista kamaa. Ekan kerran kun rapinaa tänä syksynä kuului, niin viritin loukun suklaalla ja 5 min päästä räpsähti. Tämän jälkeen olen iltaisin kuunnellut ja ihan selkeästi kuulee, milloin hiiri/hiiret lähtee liikkeelle vähän iltaysin jälkeen. Yleensä menee se 5-20min ja naps, siltä illalta loppui elämät siihen. Pari ovelampaa tapausta on tullut vastaan jotka ovat onnistuneet joko syömään syöttiä laukaisematta loukkua tai laukaisemaan loukun jäämättä nalkkiin, mutta nekin ovat parin päivän odotuksella kyllä lopulta kiinni jääneet.

  Toinen tärkeä asia minkä itse havaitsin, on itse loukku. Kaikenlaisille loukuille tuntuu olevan kannattajansa, mutta peltilousku on toiminut itsellä niin hyvin, että mitään muuta ei tarvitse. Pitää vain olla oikeankokoinen loukku, minulla oli aluksi sellaisia pieniä "perinteisiä", mutta kävi niin, että isot metsähiiret jäivät niihin kitumaan käpälistä. Ikävää touhua katsoa moista ja nirhata niitä käsin. Sellainen välimallin loukku pienen hiirenloukun ja rotanloukun välistä sen sijaan on toiminut erinomaisesti, yhtään kituvaa eläintä ei ole jäänyt, se on laaki ja vainaa.

  Eli oikeanlainen loukku välipohjan hyvällä syötillä, niin eiköhän se siitä. Sisällä huoneissa turha pitää loukkua, yksikään hiiri ei ole uskaltanut ainakaan minulla huoneisiin sisälle, välipohjassa pitää olla nimenomaan.
   
 15. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  697
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Muutamia mainitakseni:
  Leakomatic
  Veimart
  Uponorilta Phyn
  Grohe Sense

  Hinnat luokkaa 500-1000€.
  Jos halvalla haluaa päästä ja pelkkä helppo vedenkatkaisu riittää, niin magneettiventtiili tai moottori olemassa olevaan sulkuun, jolloin ei tarvetta koskea putkiin.

  [​IMG]
   
  Kvarkki tykkää tästä.
 16. Serbetli

  Serbetli

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2019
  Kiuaskivistä:
  Nuohousta varten otan kivet pois kiukaasta kerran vuodessa. Samalla vaihdan huonot kivet uusiin. Pinnassa olevat kivet kestävät noin 50 vuotta ja pohjalla olevat ehkä 2 vuotta.

  Meillä on alkanut näkymään sokerotoukkia. Näen lähes päivittäin yhden ja välillä kaksi. Luin, että tykkäävät kosteasta, ja siitä pelästyneenä kävin katsomassa salaojakaivot. Salaojat toimivat, eikä putkivuotoja pitäisi olla, eli kosteustason ei pitäisi olla muuttunut.
  Meillä tehtiin Anticimexin puolesta vuosi sitten talotarkastus. Olisin silloin ottanut sokeritoukat puheeksi, jos olisin niitä ennen sitä nähnyt. Uskallan siis väittää, että sokeritoukia on alkanut esiintyä vasta kuluneen vuoden aikana. Ehkä myös siisteystaso hieman laskenut samana aikana perheen lisäyksen takia. Viime keväällä kävi samojen ulkoseinien sisäpuolella olevassa pannuhuoneessa vesivahinko, jonka seurauksena pannuhuoneen lattiavalu purettiin. Ennen uuden lattian valua kuivattiin kolme viikkoa, ja mittareiden näyttäessä kuivaa, valettiin uusi lattia. Kosteudet mitattiin myös asunnon puolelta pannuhuoneen ulkopuolelta. Kyseessä on tiilitalo reunavahvistetulla laatalla vuodelta 75. Mitä niille pirulaisille pitäisi tehdä ja miksi ne ovat meille pesineet?
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2019
 17. Carmake

  Carmake

  Viestejä:
  56
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Sokeritoukkia on ilmaantunut täälläkin tiilitalon alakerran vessaan. Mitään kosteuteen viittaavaa ei ole löytynyt, eikä mitään muutoksia ole muutenkaan talossa tapahtunut. Kiehuvaa vettä oon hieman laskenut viemäriin, etikkaa perään. Ei mainittavaa vaikutusta. Täytyy tutkailla tilannetta ja panikoida myöhemmin, jos tarve vaatii.
   
 18. penttip

  penttip

  Viestejä:
  431
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei kannata välttämättä tosiaan mitään paniikkiratkaisua tehdä, ellei ötökkä-invaasio muodostu oikeasti radikaaliksi. Omakotitalossa on milloin mitäkin ötököitä ja vuosissa on paljon eroa. Yksi kesä meillä oli tosi paljon vyöihrakuoriaisia pitkin lattioita, mutta seuraavina kesinä ei enää ole näkynyt. Todennäköisesti oli joku hiirenraato jossain seinän sisällä tmv joka niitä houkutteli. Muurahaiset on myös jokakeväisiä vieraita, kun talon ympäristö on hiekkaista maata. Keväällä lauma sitten jossain vaiheessa tulee sisään tutkimusmatkalle ison populaation voimin. Nyt kun tuon homman tietää, niin osaa jo myrkyttää talon sokkelin vierustat heti keväällä, jolla saa invaasion estettyä.
   
 19. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  777
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Meillä oli kanssa uudessa ok-talossa noita sokeritoukkia aika paljon yhdessä vaiheessa. Oisko talo ollut jotain 3-4v vanha tuolloin. Joka aamu niitä näkyi useassa huoneessa.
  Kaatelin aikani viemäreihin kiehuvaa vettä ja sellaisella pintaan jäävällä hyonteisaerosolilla ruiskuttelin kaikki kolot ja kylppärien/vessojen ovenpielet. Muutama viikko meni noin ja imuroin noita kuolleita sokeritoukkia vähän sieltä täältä. Sen jälkeen ei ole näkynyt. Talo kohta 9v vanha.

  Meillä on valurautaviemärit kerrosten välillä (3 kerrosta) ja jostain luin, että tulevat erityisesti valurautaviemäreitä pitkin?
   
 20. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 262
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sokeritoukista pääsee kun ei tarjoile niille mitään syötävää (ruoan muruja ja hilsettä). Eli keittiöstä leivänmurut pois päivittäin, kylppärien ja pääoleskelutilojen imurointi pari kertaa viikossa. Suosittelen robotti-imuria ja varsi-imuria (Dyson) - helpottaa huomattavasti hyvän siisteystason ylläpitoa.
   
 21. LawnMoaner

  LawnMoaner

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Autokatos on osa sisäänkäyntiä ja katto jatkuu koko talon mitalta yhtenäisenä. Autokatoksen yläpuoli on laudoitettu, ja huomasin äsken että yhden laudan kohdalta tippuu hitaasti tippoja auton päälle. Lunta katolla. Tarkoittaako tämä nyt jo automaattisesti jotain suurta kattoremppaa, vai selviääkö tässä nyt jollain pienemmällä hommalla? Välikaton läpihän tuo tulee. Talo on 90-luvulta, ja katto lienee alkuperäinen.
   
 22. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 374
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vois kuvitella että riippuu siitä kauanko vettä on valunut. Jos ihan tuores niin luulis että paikkaa katon ja kovaa ajoa mutta jos vettä tullut kauan ja joka paikka mätä niin eri asia.
  Mitä materiaalia katto?
   
 23. LawnMoaner

  LawnMoaner

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Vuosi ollut omistuksessa, eikä viime talvena vuotanut. Silloin tehtiin myös tarkastus, eikä välikatossa huomautuksia. Katto on peltiä.
   
 24. Sonic Empire

  Sonic Empire

  Viestejä:
  604
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vuotaako vettä vai onko kondension aiheuttamaa tiputtelua?
   
 25. LawnMoaner

  LawnMoaner

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Laudan pohjassa on 3 isompaa tippaa joista se hitaasti tiputtelee alas.
  edit: välitila on siis myös tuuletettu/ilmastointi siellä pelaa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2019
 26. Raitlin

  Raitlin

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  No äkkiä sinne välitilaan tutkimaan mistä vuotaa ja miten paljon sieltä löytyy märkää?

  Edit: Niin siis jos nyt ymmärsin oikein että välitilalla tarkoitettiin yläpohja.
   
 27. tietokonerikki

  tietokonerikki

  Viestejä:
  791
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Ota lauta irti ja laita sinne vaikka kamera kuvaamaan, jos et muuten sinne helposti pääse katsomaan. Syitä voi olla monia; ei ole aluskatetta kondenssivesi valuu pellistä tai IV-kanavasta, pellin ruuvin tiivisteet vuotavat, tuuli painaa lumen/veden harjapellin kautta sisään, pellissä reikä jne..
   
 28. penttip

  penttip

  Viestejä:
  431
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eiköhän tuon saane paikattua. Jos nyt ymmärsin oikein kyse on katon kylmästä ja eristeettömästä osasta, joten ei pikku vuoto siellä mitään voi tuhota ellei ole vuosia lahottanut ruodelautoja tmv.

  Mulla on kylmän autotallin katolla vanhat pellit jossa miljoona reikää. Sateella näkyy kosteaa peltien alapinnalla ja paikoin ruodelaudoissa. Ei ole vielä 10 vuodessa mennyt miksikään, kun kuivuu nopeasti.
   
 29. tietokonerikki

  tietokonerikki

  Viestejä:
  791
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Minäkin suosin terveen järjen käyttöä. Ensin tukitaan, sitten harkitaan ja vasta tarvittessa korjataan.
   
 30. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 251
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Riippuu varmaan aika paljon veden kovuudesta alueella. Minä olen vaihtanut kiukaaseen kivet about 2v välein vanhasta tottumuksesta, mutta en ole niissä kertaakaan mitään merkittävää eroa havainnut sen kummemmin ulkonäössä kuin löylyissäkään. Taloudessa saunotaan vähintään kerran viikossa, talvisin 2-4 kertaa per viikko.

  Veden kovuus – Wikipedia
   
 31. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 374
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juu toi on varmasti suurin tekijä. Järvi ja kaivovedellä luulis olevan pienimmät kalkit sun muut.
   
 32. LawnMoaner

  LawnMoaner

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Vaikutti olevan ihan kuiva yläpohja, eikä katollakaan mitään näkynyt. Kondenssivettä se oli, mutta pitää tarkkailla tilannetta.
   
  Raitlin tykkää tästä.
 33. _wg

  _wg

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Osaisiko joku suositella sähköfirmaa PK-seudulla jolla voisi teettää (vanhaan) omakotitaloon pientä sähkötyötä? Pitäisi johtoja ehkä vedellä uusiksi, pistokkeita korjailla yms.
   
 34. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  513
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
  ^Top-Unit Oy
   
  _wg tykkää tästä.
 35. Makemich

  Makemich

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Etusivu - KJO-SERVICE kotisivu
   
  _wg tykkää tästä.
 36. Sepek

  Sepek

  Viestejä:
  645
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Nyt on paljon katseltu, luettu ja mietitty. Meidän talo on valmistunut v-75, yksi kerros ja matalat kynnykset=hiihtämällä läpi.
  Muurahaisia tuli sisälle, kun betonilattian sisäiset vesiputket vuotivat. > kaikki vesiputket katonrajaan.
  Sokeritoukat tulivat, kun jauhopussit/ruokaa oli saatavilla. > kaikki muovilaatikoiden sisälle.
  Hiiriä sisällä, tulevat ja olevat. > Kokeillaan äänikarkoittimia (ei toimi), nakkeja ja myrkkyjä. Yksi jäi nakkiin, yksi sai myrkkyä, taistelu jatkuu. Aika toivotonta.
  Kiuas: Narvi I kesti ~30v, loppui vain. Kota I kesti 4v, kuumat putket hajosivat täysin. Narvi II menossa, pohjalla tiilimäistä keramiikkaa n30kg, pinnalla normaali kiveä n 20kg.
  Kaksi isohkoa vesivahinkoa takana, jotka kaikki johtuivat betonin sisällä olleista vesiputkista ja toisen niistä porasivat tutkijat.
  Talo tehty hiekkakakulle sora-/multamaalle.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2019
 37. Falconi

  Falconi

  Viestejä:
  148
  Rekisteröitynyt:
  11.05.2017
  Hiiri ongelmaan topostop elektroninen karkoitin kuulemma on toiminut vissiin oli joku kamppis et sai rahat takas jos kolmeen viikkoon ei hiiret ole vähentyneet.
   
 38. jarp

  jarp

  Viestejä:
  613
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Sinulla on strategiassa joku väärin. Nimim. parisenkymmentä metsähiirtä tänä syksynä nakittanut. Yksi illassaan, varmaan olisi mennyt enemmänkin, mutta en yötä myöten viitsinyt tyhjentää loukkuja. Jos elektronisen karkoittimen valmistaja lupaa, että kolmessa viikossa pitäisi hiirten vähentyä niin mitä ihmettä, kolmessa viikossa ne on loukuilla jo tapettu kaikki? Ei sillä, ensi syksynä mietin, että laittaisiko elektronisen karkoittimen ennalta, jos jättäisivät tulematta kokonaan.

  Loukku sinne, missä niitä piruja suojassa menee (seinien sisään, välipohjaan, yläpohjaan). Kokeilin asuintiloissa itse loukkuja, ei yhtään saalista. Vältteleevät varmaankin avoimia paikkoja joissa haisee ihminen. Syötiksi vaikka Fazerin sinistä, juusto on piirrettyjen hommaa, ei kuulemma toimi hyvin. Jopa pitäisi napsua.

  Tai sitten sinulla on rottia...
   
 39. Sepek

  Sepek

  Viestejä:
  645
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Siis hiirulaiset on pääsääntöisesti olleet tuossa muutamien metrien päässä olevassa varastossa/ex autotallissa. Ja oma mokahan meillä on ollut, että siellä on säilytetty auringonkukan siemeniä. Nyt nekin on jossakin "purkissa".
  Rotan olen nähnyt lähistöllä/riistakameralla.
   
 40. MedHot

  MedHot

  Viestejä:
  1 038
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hiirille ylivoimainen este on kissa. Vuoden jälkeen ei paljoa hiiriä/rottia tai myyriä näy. Se vaan elää sitten sen 15-20v.
   
 41. ihottuma

  ihottuma

  Viestejä:
  272
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kissa on kyllä kaikkea muuta kuin ylivoimainen este hiirille, rotista tai myyristä nyt puhumattakaan.

  Tavallinen kotikissa tappaa lähinnä pihan linnut ja oravat, muihin kantoihin se ei tee edes lovea.
   
 42. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 374
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Puhumattakaan siitä että kissoja ei saisi edes pitää vapaan. Pöndepaukuthan tästä ei toki välitä koska kissa on vain hiirien torjuntaan tarkoitettu työkalu.
   
 43. Tuplis

  Tuplis

  Viestejä:
  121
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Kummasti loukutettujen hiirien määrä on meillä kissan jälkeen vähentynyt noin 90%

  Vieressä viljapeltoa ja metsää
   
 44. Boulder

  Boulder

  Viestejä:
  320
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  Aika yleinen käsitys on, että pelkkä kissan olemassaolo (=haju) laittaa hiiret hakemaan helpompia olinpaikkoja.
   
  TheMeII tykkää tästä.
 45. TheMeII

  TheMeII Übertaktungspotenzial Tukijäsen

  Viestejä:
  4 490
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Eikös kissan hajua myydä jossain spraypullossa ton takia?
   
 46. Mörtti Röppönen

  Mörtti Röppönen

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ai on vai?

  Ekana vuonna, kun tähän muutettiin, laitettiin kissahäkin viereen linnuille syöttöpiste. Söyttöpisteen alapuolelle alkoi sitten hiiret pesiytyä, ja kissat kantoi häkkiin eksyneitä sitten sisälle. Lopetettiin lintujen syöttö, niin loppuivat hiiretkin.
   
 47. Nizi

  Nizi

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Edellinen kissa tappo linnut, oravat, hiiret ja sammakot. Kanto ne sisälle jos kellarin luukut oli auki. Yön jälkeen olohuoneen lattialta löyty millon jäniksen jalka millon sammakon raatoja. Hiiriä ei kyllä enää ollut. Kissa kuoli tai hävisi, hiiret tuli takasi parissa viikossa. Nyt uus kissa eikä hiiriä ole kuin yksi ollut ja senki kissa tappo.
   
 48. OD.

  OD.

  Viestejä:
  848
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Onko kellään hyviä/huonoja kokemuksia kuntotarkastuksista tai tutkimuksista. Mietin, että jos teettäisi suoraan rakenteet avaavan kuntotukimuksen, niin saisi tarkemmat ja luotettavammat tulokset. Kuitenkin esim. Raksystems tarjoaa vain kuntotarkastusta ja tarkempia tutkimuksia voi teettää mikäli herää syytä epäillä vaurioita. Teettäisittekö itse suoraan kattavamman vai pintapuoleisen tarkastelun ja jatkotutkimuksia tarpeen mukaan?

  Kyseessä vanhempieni talo, 70-luvun lopulla rakennettu kivitalo (kytketty paritalo), joka on täysin saneerattu 95 ja rempattu isosti pari vuotta sitten. Suurin kysymysmerkki tällä hetkellä on sokkelin kunto. Salaojat toimivat, eikä sokkelissa näy merkkejä kosteudesta. Naapurissa vaihtui asukas pari vuotta sitten, joka kaivoi ensitöikseen talon seinustoja auki, mutta ne olivat niin hyvässä kunnossa että päätti siirtää remonttia myöhemmäksi.
   
 49. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  1 028
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Joidenkin yritysten kuntotarkastuksiin saattaa kuulua hintaan esimerkiksi 1 kpl rakenteiden avaus. Me teetimme myyjien kanssa puoliksi kuntotarkastuksen, jossa tehtiin kaksi rakenteiden avausta eli kipsiseinästä palanen irti mistä tutkittiin rakennetta. Mielenkiinnosta porattiin vielä yhdestä kynnyksestä reikä lattialaattaan ja katsottiin tuplalaatan eristemateriaali. Eli riippuu yhtiöstä ja saattaa olla esimerkiksi lisähinnoiteltu palvelu.
   
 50. Jonaz

  Jonaz

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  11.10.2017
  Nuo kuntotarkastukset harvoin paljastavat mitään "yllättävää" jos taloa on pidetty hyvin.
  Riskirakenteet laitetaan raporttipohjalle valmiista taulukosta talon iän mukaan. Nykymittapuulla tuommoinen 70-luvun talo on yhtä riskirakennetta vaikka hyvä talo vielä olisikin. Esim. valesokkeli, mahdollisesti puutteelinen yläpohjan tuuletus ja ilmanvaihto, sähköistykset ym.
  Jos pesutilat ovat yli 15 vuotta vanhat niin käyttöiän luokitellaan olevan lopussa.
  Rakenteita ei tosiaan kannata avata ellei ilmeistä epäilystä ole, ja vaikka olisikin niin esim. ulkoseinän alaohjauspuun tarkistamiseksi pitäisi purkaa kaikki sisäpuoliset seinälevytykset alaosasta, yhden kohdan tarkistaminen ei kerro missä kunnossa puu on talon toisilla seinillä.
  Kosteissa tiloissa voi tökkiä pintakosteusmittarilla, todennäköisesti kosteus on lattiakaivon ympärillä hieman koholla ja tarkempia mittauksia varten pitäisi porata reikiä.
  Tosinsanoen saat raportin joka ei todennäköisesti kerro mitään uutta oleellista, saati varmaa tietoa talon kunnosta. Toki joillekin asiat voivat tulla uutena tietona, mutta suurimalle osalle edes jotain taloista tietäville ei.
  Ostajia tuo ainakin karkottaa tehokkaasti. Kun välittäjä näyttää ostajaehdokkaalle raportin jossa listataan yksi sivu mahdollisia riskirakenteita niin moni perheenäiti kääntyy tulosuuntaan.