Tuo linkki ei johda mihinkään, mutta lienee sama asia kuin tämä:
Ymparistoministerio > Asuinrakennuksille myönnettävissä yhte
"Energiatehokkuuden paraneminen täytyy osoittaa energiatodistuksella.", mutta taas: " Avustusta voi siis saada myös toimiin, joiden vaikutus ei näy energiatodistuksessa, mutta jotka esimerkiksi tehostavat energian käyttöä."
Tällee nopeesti katsottuna vaikuttaa himmeliltä mistä ei nopeasti ota mitään selvää. Ainut mikä kiinnostaisi olisi paneelit katolla ja nekin itse asennettuna, eli jos matskuihin saisi jotain hyvää niin olisihan tuo ihan jees. Epäilen kyllä, että pitäs olla vähän kalliimpi projekti, että kannattais...
e:
Pientalojen lämmitystapa vaikuttaa eniten energiatehokkuuteen - Sitra
"E-luku
E-luku lasketaan rakennuslupaa varten tarvittavaan energiaselvitykseen. Luku lasketaan rakennukseen ostettavien energioiden ja energiamuotojen kertoimien tulona. Luku ilmaistaan yksiköllä kWh/m2 vuodessa. Kertoimet eri energiamuodoille: sähkö 1,7, kaukolämpö 0,7, kaukojäähdytys 0,4, fossiiliset polttoaineet 1 ja uusiutuvat polttoaineet 0,5. E-lukuvaatimuksen arvo pientaloissa riippuu hieman myös rakennuksen pinta-alasta.
Esimerkki: (ostettu energia kaukolämpö 100 kWh/m2 x kerroin 0,7) + (sähkö 50 kWh/m2 + kerroin 1,7) = E-luku on 155 kWh/m2"
Eli paneeleilla voisi kyllä saada luokkaa paremmaksi aika helposti suorasähkö talossa kun tippuu sen kautta tulevan sähkön kerroin 1,7 -> 0,5. Eri asia sitten kun talvella ne ei tuota mitään, että paljonko jostain 12MWh vuosikulutuksesta voi siirtää paneelien perään ja sekin vielä pitäisi jotenkin laskennallisesti tehdä. Varmaan joku vakio kaava paljonko siirtyy. Tuskin pitää odottaa vuotta ja osoittaa mittareista paljonko meni aurinkopaneelien taakse.
Jännä, että sähköllä on noin huono kerrroin verrattuna vaikka fossiilisiin.