Meillä oli suunnilleen samoissa lukemissa kulutus sähköpattereilla ok-talossa ja tuosta käyttösähköihin palaa sellainen ~650-750 kWh/kk. Siihen määrään ei ilppi tai vilppi vaikuta mitenkään, joten se potentiaalinen sähkönsäästö lasketaan vain lämmitykseen kuluvasta energiasta. Älä siis vahingossakaan laske säästöpotentiaalia kymmeninä prosentteina kokonaiskulutuksesta, vaan enemmänkin prosentteina lämmityskulutuksesta, uusissa taloissa kun kulutus on jo lähtökohtaisesti melko maltillista, tuo 16000 kWh 170 m2 kämppään ei ole nimittäin pahakaan lukema.
Jos nyt omia kokemuksia kertoilen, niin meillä on 2012 rakennettu OKT, n. 130 m2, suorasähkölämmitys pattereilla, poistoilman LTO ja nykyaikainen eristys, energialuokka A 2012 speksien mukaan. Varaava takkakin löytyy, ja sieltä painetaan motti tai pari puuta läpi talven aikana. Kulutus vertailukautena huhtikuu 2016 - maaliskuu 2017 ennen ilpin asennusta oli ~15500 kWh. Kahtena seuraavana jaksona kulutukset olivat 14400 kWh ja 14800 kWh. Jälkimmäisestä vuodesta voi laskea pois 100 kWh uutta kulutusta mitä aiemmin ei ollut (lämmitettävä allas pihalla), eli säästöä vuositasolla 800-1100 kWh. Viime kesänä toki viilennettiin aika pumpulla koko kesä, jos sen jättää tekemättä niin säästää enemmän, mutta tuskin jätät jos on samanlaiset helteet.
Jos sähkön hinta on 0,12 €/kWh, niin säästöä syntyy vuodessa keskimäärin ehkä jotain satasen paikkeilla. Meidän ilppi oli vielä halpa, asennettuna 1300 euroa, joten takaisinmaksuaika 13 vuotta. Ei tätä siis välttämättä taloudellisilla syillä perustella, mutta alentunut lämmityskulu yhdistettynä viilennykseen kesällä tekee ilpistä kannattavan sijoituksen ihan elämmisen laadun takia. Itse olisin varmaan tullut hulluksi viime kesänä ilman tuota ilppiä