Itsellä 2020 valmistunut talo maalämmöllä ja 33m2 talli + autokatos. Talliin vedin putket vesikiertoiselle lattialämmitykselle ja lämpimälle käyttövedelle Talon teknisestä tilasta. Tallissa siten tietenkin myös viemäröinti. Tallissa pidän lämpöjä jossain +18c korvilla, mutta käytännössä lämmöt on +14,5c - +18,5c. Vaihtelua tulee kun tallin oven avaa ja ajaa sisään jäisen metallimöykyn jota autoksi kutsutaan niin se viilentää tallia useamman tunnin ajan. Yön aikana sitten aina nousee +16-17c nurkille lämmöt ja jos ei autoa käytä pitkilleen niin sit lähemmäs +18c. Sitten kun siellä käy nikkaroimassa ja puuhastelemassa niin lämpö usein nousee hieman yli +18c. Kosteuden tallista poistaa Mitsubishi Lossnay 100-E puhallin.
Sen lisäksi tallissa on pieni sähkövastus lattiassa tallin oven edustalla (sisäpuolella) jottei ovi jäädy kiinni lattiaan missään tilanteessa. Sähkövastus osaa kertoa oman energiankulutuksensa, en muista sitä nyt ulkoa mutta on ollut todella minimaalinen, mutta pohdiskelit mitä mahtaa kuluttaa autotallin lämpimänä pitäminen maalämmöllä.
Mitään suoraa mittausta minulla ei ole joten täyttä faktaa en voi numeroina osoittaa, mutta voin verrata suoraan kuukausittaiseen kulutukseen marraskuussa 2021 (jolloin tallissa ei ollut vielä lämmitystä) ja marraskuuhun 2022. Sähkönkulutus on 77kWh suurempi tuossa vertailuesimerkissä. Tässä lukemassa on mukana tuo tallin sähkövastus tietenkin.
Kuten mainittu luku ei ole tarkka, mutta ehkä antaa vähän osviittaa millaisista numeroista puhutaan kun mietit laitatko sinne maalämmön vai et
En ole todellakaan harkinnut pudottavani tallin lämpöjä alemmas kun huomasin miten vähällä se menee näillä pikkupakkasilla.