- Liittynyt
- 03.04.2017
- Viestejä
- 6 526
Minusta tuo ihan järkevää (säästää turhista lämmityskuluista). Itsekin pysäytän patterin kierron kesäksi. Tuossa vaan tulee ymmärtää, että pumppua tulee 2-3 kertaa n. tasaisin välein pyörittää esim. 1min (3-tieventtiili täysin auki). Sitä venttiiliäkin kannattaa silloin heilutella sekin voi muuten jumiutua.Oma talo on -97, syy pumpun jumiutuminen johtui siitä että alakerran patterikierto oli sammutettuna kesät/talvet. Edelliset asukkaat pyrkivät minimoimaan asumisen kulut, poltettiin puita kattilassa ja säästettiin lämmityksessä niin että yläkerran vesijohto oli jäätyä... Myös lattialämmityksen jakotukit oli pitkälti väännetty kiinni.
Yhtenä vuonna unohdin tuon => pumppu jumiutui => venttiili täysin auki kopautin pumpun kylkeen ja lähdi pyörimään. Toimii vieläkin. Noi niitä "talonmiehen hommia"
Noin minäkin sen olisin korjannut.Kieron oven näkee jos osaa katsoa, mutta jos on lähemmäs 200 neliötä (josta 140m2 asuin) katsottavana niin kaikkea ei yksinkertaisesti huomaa. "Ilmaväli" on nyt korjattu 10mm tiivisteellä, sekään ei riittänyt vaan alaosaan piti liimata vielä toinen tiiviste...
Halvalla olet saanut. Toi selonottovelvollisuus on määrätty myyjän suojaksi ihan hyvästä syystä. Jos sijoitat 200t€, kunnon selvittämiseen on aikaa, ellei niitä euroja ole rajattomasti käytävissä. Kierot ovet ja ikkunat omat ominaisuus, puu elää kosteuden vaihtelun mukaan.Tuollaista pientä ja isompaa fiksaamista tuli ensimmäisenä vuotena tehtyä ihan älyttömästi, uutta ei tosiaan oltu ostamassa mutta ihan markkinahinta (Salossa) tuosta maksettiin (200t€).
Muuta keskeneräiseen taloon ja asu keskeneräisessä talossa Kun asuu isossa talossa oppii tulemaan suurpiirteisemmäksi.Heh, omassa on vielä suurin osa noista pintaremonteista tekemättä kun ensimmäinen vuosi tuli tehtyä niitä pakollisia ja nyt ei tahdo enää jaksaa. Pinnat on juurikin remontoitu noin, tapetti revitty melkein pois ja sitten vaan maalattu päälle. "Ammattilainen" ollut tekemässä.
Viimeksi muokattu: