Oluen paneminen itse

Liittynyt
30.08.2019
Viestejä
20


Tuli pyöräytettyä ekat vehnäset Muntonsin uutteesta. Täytyy sanoa, että aika hyvää tuli noinkin.

Mites jos haluaisi maustaa olutta esim. appelsiinilla tai sitruunalla? Voiko tuonne käymisastiaan heittää sitruuna/appelsiinisiivua ihan sekaan vain niinkuin simassa? :hmm:
Suosittelen heittämään sitrushedelmien tapauksessa kuorista vain sen uloimman värillisen osan (zest englanniksi), valkoinen osa (pith) on epämiellyttävällä tavalla katkeraa.
Itse olen laittanut witbieriin appelsiinin kuoria ja appelsiinien mehut, tuli aika raikasta ja hyvää. Tosin mehua en välttämättä laittaisi uudestaan, sen kanssa voi tulla turhan hapanta tai laattaan viittaavia aromeita.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 885
Itse olen tehnyt kuivahumalointia ja saanut sillä itseäni miellyttävän hedelmäisen aromin käyttämällä uusseelantilaisia humaloita. Tämä siis uutteisiin.

Vehnäolueen, jos olisin tekemässä/tehnyt, laittaisin tätä:

50g tai 100g ja 4pv päästä sinne vaan humalasukassa sekaan. Ei mitään muita toimenpiteitä. Pullottaessa sukka pois.

Täysin oma mielipide ja en ole tehnyt vehnäolutta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
897
Vehnäolut on aika iso kategoria. Olen tehnyt sellaista neljällä eri hiivalla (SafAlen US-05, WB-06, K-97 sekä Lallemandin Munich Classic) ja sekä aromihumaloiden että kuivatulla appelsiinilla. Kuivahumalointi on jäänyt ohraisempiin oluisiin tosin.

Hiiva noin alkuun vaikuttaa reilusti tyyliin.

Banaanisuutta tulee teoriassa WB-06:lla (vain vähän, en suosittele) ja Munich Classicilla (korkkaan huomenna ekan pullon, mutta oli lupaavampi ennen pullokäymistä). Tämä on se saksalainen tyyli johon ei yleensä tule överisti hedelmöintiä. Heitin kyllä tuota Mandarina Bavariaa aromihumalina keiton lopussa silti ihan kivan läjän sekaan. Esimerkkejä tästä tyylistä on Erdingerit, Wehenstephanerit ym. sameat korkeassa lasissa tarjottavat.

K-97 tekee belgialaistyylisemmän oluen. Hiiva tuottaa enemmän sellaista pippurista mausteisuutta. Näihin lisätään yleensä mausteita. Sitrushedelmän kuorta ja korianteria useiten. Näitä tarjotaan myös usein baareissa limelohkon kanssa. Suomessa tunnetuin esimerkki tyylistä on lähes varmasti Hoegaarden.

US-05 on se yleinen IPA/APA-hiiva, joka ei juuri tuota makua. American Wheattia ei tunnu Suomessa niin hyvin saavan. Erona ylempiin, se humaloidaan yleensä vähän vahvemmin kuin eurooppalaiset tyylikaverinsa. Aromihumalilla on myös osansa, mutta en ehkä laittaisi ihan hirveää määrää kuivahumalia. Viimeksi meni keiton lopulla aromihumalat kun tätä tein, mutta voisin kuvitella kevyehkön kuivahumaloinnin tekevän ihan kivan oluen.

Noin mitä tulee siihen alkuperäiseen kysymykseen niin oikeilla hedelmillä saa - tietenkin -. mielestäni puhtaammin sen hedelmän aromia jota lisäsi. Sellaista geneeristä hedelmäisyyttä, riippuen humalasta sitrukseen tai sitten johonkin vaikeammin tunnistettavaan trooppiseen hedelmään nojaavaa, mutta ei kuitenkaan selvästi sen makuista. Molemmat on ihan jees.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
897
:redface: Siis Kölsch-tyylinen hiiva sulla teki belgiat?????? Todella outoa.... Mikä oli käymislämpötila jä pitchausmäärä?
Ei siinä vahvasti niitä makuja ollut verrattuna esim. Belle Saisoniin. Pitkälti jäivät appelsiinin ja korianterin alle. Käymislämpötilat tupanneet olemaan verrattain korkeita, joten voi johtua siitä. Yllätyin vähän kun tuota jossain suositeltiin witbierille, mutta toimi.

Tosin nyt kun tuli puheeksi niin pitää, kunhan kotiin pääsen, kurkata tarkemmin josko muistin hiivan väärin. Olen kuitenkin aika varma että se oli tuo eikä T-58, koska avasin T-58 pussin viime viikolla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 885
Ja täällä on taas failattu. Toinen Kiinasta tilaamistani kegeistä ei nähtävästi pidä painetta. Olen tosin vaihtanut sen likaisen silikoniletkun, joka tuli mukana ihan normaaliin olutletkuun, mutta jossain on nyt vuoto. Pitänee testata paineet jatkossa. Myös voi käyttää sitä keg lubea, joka tarttuu kaikkialle ja on ikävää käsitellä. On vielä kolmas vaihtoehto, että saumat on kegissä huonosti, mutta täytyy katsella. Lisäksi ihan kaikki kamat on uineet ChemiPro OXIssa, että ovat puhtaita ja soveltuvat olutkäyttöön. Ja saman firman Sania on ruiskuteltu kohtuudella.

Kiva ylläri ja nyt on 5L olutta (oli pieni kegi), josta ei tiedä, onko se juotavaa vai ei. Jos on huomenna maha sekaisin, tämä oli huono päätös. Maistuu Cooper'silta, mutta on muistikuvien perusteella sameampaa kuin edellinen. Lisäksi vähemmän yllättäen se on laimeaa litkua, kun ei 20 psi paineessa tullut co2 tarpeeksi yön aikana, kun paine oli aamulla 0 psi .. Jääkaappi oli kuiva, niin ei ole isosta vuodosta kyse.

Täytyy tänään miettiä oluen kulutusta, ja huomenna vuodon selvittämistä. Miten sen kanssa lähtisi liikenteeseen?

PS. Kegejä tilasin useamman, mutta niistä on nyt kaksi jäämässä kokonaan saapumatta, niin näillä pitäisi selvitä. Nyt on 2x 5L kegiä ja täysin erilainen 10L kegi. Riittää kätevästi 20L erälle.

edit: aiheeseen liittyen: jos tarvitsen o-renkaita, niin mistä niitä saa kätevimmin ja kohtuurahalla? Olutkäyttöön/elintarvikekäyttöön, niin ei saa olla mitään autontiivisteitä (tai saa, jos ne on puhtaita ja soveltuu)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 885
Itte ostaisin käytetty 19L AEB kegin panimonurkasta ja unohtaisin kaikki ne kiinalaiset schaisse.
Eivät ne edes elintarvikerosterista tehty, mut jos tykkäät molibdeenistä oluessasi nii toki ne oot sopivat.
Se ei mahdu jääkaappiin ja nyt ei ole kegeraattori vielä suunnitelmissa. Tosin toinen niistä 5L kegeistä on kunnossa, niin eiköhän se riitä. Ja 10L on makkarissa ja siinä on paineet kunnossa. Ja voi olla edelleen vaan riittämättämättömät tiivisteet tai huono kiristys.

Toivon, että heikommat metallit on lähteneet pesussa, kun tosiaan kunnolla puhdistettu ennen käyttöä. Paineen testaaminen vain vähän jäi.. Oli eka kerta, kun siirsin koko zillan suoraan kegeihin, niin.. siinä prosesssissa olisi kanssa hiottavaa ja laitoin nuo liian täyteen.. Sitten ottelin joku 2-4 litran pulloa , johon siirsin kanssa ilman oksidaatiota olutta ja se oli niin kivaa, että jäi vaikka tuo painetestaus huomioimatta. Tästä piti tulla puhtain eräni koskaan, koska sen ei pitänyt joutua missään vaiheessa hapen kanssa tekemiseen... Nyt kävi kuitenkin näin..
 
Liittynyt
29.11.2016
Viestejä
17
Osaako joku antaa step by step ohjeet Ispindelin calibrointiin, sillä jotain meni itsellä pieleen calibroidessa ja ominaispaino oli ihan mitä sattuu
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
202
Kauan olen kyttäillyt puolikkaita 9,5l kegejä "tarjoiluastioiksi". Tänään katkesi kamelin selkä ja tilasin Panimonurkasta kaksi uutta. Kuusi perinteistä corny kegiä on ennestään, mutta tämä on hyvä aika sijoittaa ruostumattomaan teräkseen .


Noin muuten olen sitä mieltä, että kaikki natural keg purge -hommat menee samaan kategoriaan jonkun pelehybridiauton ostamisen kanssa. Turhaa viritystä jonkun 5c pullokaasun takia. Menee sinne "katso kuinka hipsteriviiksekäs olen" -osastolle.
Kannattaa muistaa että se 5c pullokaasu ei ihan vielä riitä saamaan sitä kegiä hapettomaksi. Tuo natural keg purge on vallan mainio ja helppo tapa saada kegit hapettomaksi joten en ihan pellevirittelyksi sitä laittaisi.
Tässä on hyvä linkki jos jaksaa lukea. Tästä käy hyvin selväksi paljonko kaasua oikeasti tarvitsee tuohon kegin hapettomaksi saamiseen.
Kegging With Care: A Guide to Purging. - Low Oxygen Brewing

Lopputuloksena voidaan kuitenkin sanoa että pelkästään hiilarilla, kegi pitää täyttää 16kertaa 30psi paineella, että kaikki happi on poistunut kegistä.
Starsanilla täytetyn kegin tyhjentäminen hiilidioksidilla on huomattavasti tehokkaampi tapa, mutta siinäkin tulee muistaa että kegi tulee olla aivan täynnä ja se pitäisi saada täysin tyhjäksi. Omien kokemuksien mukaan esim. yhdellä sodastream pullolla saa 3kpl tuollasia 19l kegejä tyhjennettyä, eli aivan ilmaista sekään ei siis ole.
Käymisestä aiheutuvalla hiilidioksidilla homman taas hoitaa ilmaiseksi ja kaikista luotettavimmin. Eli miksi sitä ei käyttäisi hyödyksi?
 

VeyoExxon

No Ma'am -setämies
Liittynyt
27.02.2019
Viestejä
82
Käymisestä aiheutuvalla hiilidioksidilla homman taas hoitaa ilmaiseksi ja kaikista luotettavimmin. Eli miksi sitä ei käyttäisi hyödyksi?
No joo, saattoi heikolla hetkellä karata hieman kärjistetty kommentti :). Oma 5kg pullo on kestänyt jo pari vuotta ja täyttö luvattiin pariin kymppiin, joten ihan kohtuutonta hiilarikaupassa juoksemista ei ole edellytetty. 10e Sodastream-täytöillä saattaisi olla eri ääni kellossa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 885
Tänne tiedoksi, että on tarkoitus kokeilla pussimäskäystä huomenna. Asiat voi mennä pieleen, mutta tehdään nyt olutta ensin.

Käytössä on 10L kattila, josta pitäisi Fermzilla täyttää, niin teen kaksi erää. Pakastimessa on 100g Motuekaa, ja kävin kympillä ostamassa maltaita. Tästä ei ainakaan tule suuret tappiot, jos ei onnistu.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
202
No joo, saattoi heikolla hetkellä karata hieman kärjistetty kommentti :). Oma 5kg pullo on kestänyt jo pari vuotta ja täyttö luvattiin pariin kymppiin, joten ihan kohtuutonta hiilarikaupassa juoksemista ei ole edellytetty. 10e Sodastream-täytöillä saattaisi olla eri ääni kellossa.
Joo itselläkin 10kg pullo hapotuksiin yms. säätöihin ja sodastreamillä sitten tarjoilu. Pari viikkoa sitten sain viimein täyttö adapterin sodastream pulloille niin saa nyt nekin täyttää siitä 10kg pullosta itse. 44€ tais olla heinontukussa tuo 10kg pullon vaihto täyteen.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
202
Tässä on se kohde missä vitsit loppuvat ja korkeapaine alkaa. Take care!





Yrittäjän pieni ilo? :)
oma pullo? Kaikki kyllä aina löytää noita kuvia internetistä, mutta kukaan ei koskaan kerro, että mistä syystä pullo on räjähtänyt. Tuokin näyttää olevan laitettu nuotiolle tms. kun noin nokinen on ympäriinsä.

Yhtään sen räjähtämis vaaraa väheksymättä, hiilari on kuitenkin siitä simppeliä tavaraa että kaasuna huoneen lämmössä paine on n.60baria ja se nestemäisen hiilidioksidin määrä pullon sisällä ei vaikuta paineeseen. Eli se kaasuuntuu vain siihen loppuun tyhjään tilaan mitä sinne jää. Jos hiilari pullon taas laittaa nuotiolle tai uuniin on räjähdys varmaa jos turvaventtiili ei ehdi toimia ajoissa, ja tuskin ehtii kun lämpötila nousee liian nopeasti.
Toki noita pullon suositus täyttömääriä on hyvä noudattaa ja vaa-an kanssa nuo pullot täyttelin, niin että hiilaria oli 5g vähemmän kun suositus ;)
Sodastream pullon jos haluaa saada ihan täyteen niin pullo kannattaa laittaa pakkaseen ennen täyttöä. Lämmintä pulloa kun täyttää niin saa vain noin puolet tuosta määrästä. Hiilari kun ehtii kaasuuntua liian nopeasti lämpimän pullon kanssa jolloin molempien pullojen paine on sama ja neste ei liiku.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 905
Tässä on se kohde missä vitsit loppuvat ja korkeapaine alkaa. Take care!





Yrittäjän pieni ilo? :)
oma pullo? Kaikki kyllä aina löytää noita kuvia internetistä, mutta kukaan ei koskaan kerro, että mistä syystä pullo on räjähtänyt. Tuokin näyttää olevan laitettu nuotiolle tms. kun noin nokinen on ympäriinsä.

Yhtään sen räjähtämis vaaraa väheksymättä, hiilari on kuitenkin siitä simppeliä tavaraa että kaasuna huoneen lämmössä paine on n.60baria ja se nestemäisen hiilidioksidin määrä pullon sisällä ei vaikuta paineeseen. Eli se kaasuuntuu vain siihen loppuun tyhjään tilaan mitä sinne jää. Jos hiilari pullon taas laittaa nuotiolle tai uuniin on räjähdys varmaa jos turvaventtiili ei ehdi toimia ajoissa, ja tuskin ehtii kun lämpötila nousee liian nopeasti.
Toki noita pullon suositus täyttömääriä on hyvä noudattaa ja vaa-an kanssa nuo pullot täyttelin, niin että hiilaria oli 5g vähemmän kun suositus ;)
Sodastream pullon jos haluaa saada ihan täyteen niin pullo kannattaa laittaa pakkaseen ennen täyttöä. Lämmintä pulloa kun täyttää niin saa vain noin puolet tuosta määrästä. Hiilari kun ehtii kaasuuntua liian nopeasti lämpimän pullon kanssa jolloin molempien pullojen paine on sama ja neste ei liiku.


Jos kegland ihan legittinä panimokaman kauppana tohtii mainostaa refill adapteria ja tekee sille ohjevideon, niin uskaltaisin väittää homman olevan täysin turvallista. Tuossa potin kommentissa olikin selitetty kaikki oleelliset jutut.

Tietysti jos on lähtökohtaisesti ns. palikka niin puukeppikin on vaarallinen käsissä. Suurin riski co2:n itsetäytössä on varmaankin se, että ei ymmärrä sen olevan erittäin kylmää tavaraa. Ja paineistettu kaasu on aina paineistettu kaasu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 885
Tänne tiedoksi, että on tarkoitus kokeilla pussimäskäystä huomenna. Asiat voi mennä pieleen, mutta tehdään nyt olutta ensin.

Käytössä on 10L kattila, josta pitäisi Fermzilla täyttää, niin teen kaksi erää. Pakastimessa on 100g Motuekaa, ja kävin kympillä ostamassa maltaita. Tästä ei ainakaan tule suuret tappiot, jos ei onnistu.
Itse itselleni vastaten. Ehkä ehdin tämän päivän puolella, ehkä en.
Tässä meni odotettua enemmän aikaa.

Lisäksi , sieltä tuli nestettä noin 7.5L ja seuraavasta tulee ~7.5L kun se 5min päästä valmistuu. Pitäisikö tätä laimentaa vai onko se tällä ok? Olen toki huuhdellut noita vedellä ja puristanut pussia, mutta tarra siinä Fermzillassa sanoo nyt, että on 7.5L.
 
Liittynyt
03.12.2017
Viestejä
377
Itse itselleni vastaten. Ehkä ehdin tämän päivän puolella, ehkä en.
Tässä meni odotettua enemmän aikaa.

Lisäksi , sieltä tuli nestettä noin 7.5L ja seuraavasta tulee ~7.5L kun se 5min päästä valmistuu. Pitäisikö tätä laimentaa vai onko se tällä ok? Olen toki huuhdellut noita vedellä ja puristanut pussia, mutta tarra siinä Fermzillassa sanoo nyt, että on 7.5L.
Niin keiton jälkeen 7,5 l tavaraa ? Eipä siitä 10 l kattilalla oikeen enempää voi saadakaan. Mittaa ominaispaino ja jos se on turhan korkea reseptiin nähten voi sitä vähän laimentaa. Ite tosi harvoin oon laimentanut. Harvoin niistä lisäprosenteista haittaa on :giggle:
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 586
Ensinnäkin kegland on aussifirma ainakin käsittääkseni ja toisekseen toi nestemäisen hiilarin fysikaalinen käyttäytyminen on juurikin niinkuin mainittu eli paine sielä pullossa ei muutu jos nestettä on pullossa. Näet saman varmaan ihan omasta regustasikin ettei se hiilaripaine sielä pullossa muutu vaikka hiilaria kuluu. Jostain kumman syystä tollanen räjähtänyt soda stream pullo on musta eli ollut nuotiossa varmaankin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 905
:lol: Tämä tässä on sun "aussifirma" brewmaster Official Store - Amazing prodcuts with exclusive discounts on AliExpress

Ja tuo "korkeapaineleikki"-draama mun puolesta nyt käsitelty loppuun - tehkää ihan mitä vain haluatte, ei mulla oo mitään vastaan :thumbsdown:
:facepalm:

Kegland on tasan tarkkaan aussifirma ja mielestäni varsin innovatiivinen sellainen. Liikevaihto näyttää olevan 8 miljoonan dollarin paikkeilla ja työntekijöitä n. 50. Toimistollakin voi mennä käymään osoitteessa 2-18 Lascelles St, Springvale, Victoria, 3171, Australia

Tottakai, kuten lähes kaikki muutkin alan firmat, Kegland valmistuttaa kamansa kiinassa. Osan se jakelee itse jälleenmyyjille ja nyt näköjään on uutena aiemman Brewmaster "official" storen tilalle tullut Kegland "official" store.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 885
Kegland lukee minun Fermzillassa ja kegland.com.au siinä pahvilootassa


Tuo Aliexpress-myyjä on vaan varastanut niiden logon ja myy niiden tuotteita (tai kopioita) ja en povaa sille pitkää ikää.

--

Mutta nyt on NEIPA tulossa ja sitä on tulossa 15L tai vähemmän. Kovin sameaa on vielä toistaiseksi. Ehkä teen dry hoppingin vaan heittämällä pelletit sisään päältä, niinkuin joku täällä ehdotti.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 905
Ehkä teen dry hoppingin vaan heittämällä pelletit sisään päältä, niinkuin joku täällä ehdotti.
Ehdottomasti näin. Ja fermzillassahan riittää kuivahumalointiin jo se, että avaa kannesta toisen niistä pienistä korkeista(jos otettu käyttöön, olikos ne sokealla peitetty vakiona?) ja pahvisen suppilon avulla pelletit sisään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 905
Tuo on kuin Biltema. Laffkat Suomessa/Ruotsissa/Norjassa. Kamat - suoran kiinasta. Etkohan usko että Biltema tekee jotain omaa kamaa Suomessa?
Tottakai, kuten lähes kaikki muutkin alan firmat, Kegland valmistuttaa kamansa kiinassa
Niin, aivan kuten sanoin. Valmistuttaa tavarat kiinassa.

Esim Savotta on suomalainen firma joka valmistuttaa osan kamasta Virossa. Tämä paha?

Omistan kaksi Keglandin valmistuttamaa kegiä ja ne on parasta laatua mitä olen koskaan nähnyt. Legiteillä firmoillahan on kiinassa oma mies jonka tehtävä on varmistaa, että tilattu kama on priimaa.

Ne kakkoslaadut päätyy sitten tehtaan johtajan suosiollisella avustuksella/toimesta Aliexpressiin myyntiin halvemmalla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 905
Ei noin taas. Ei "valmistuttaa", vain ostaa kiinakamaa joka brändätty sinisella ja "Biltema" kyltillä. Edes käyttöohjeet käännetty gugltransleitilla.
Ihan sama roina puuilossa punaisena, motonetissa - oranssi jne



Tuskin. Firman maine kärsisi.
Puhuin Keglandista, en Biltemasta. Kegland valmistuttaa kamansa kiinassa kuten 99% kaikista muistakin.

Erona vain se, että he tekevät kunnon laadunvarmistuksen.

Jos lueskelee tarkemmin kiinan valmistusbisneksestä, niin on ihan yleistä että ns. kakkoslaatu päätyy tehtaan johdon toimesta myytäväksi heidän voitoksi. Toki siis yksittäinen komponentti, ei kokonainen valmis tuote.

Esim. Panokattiloissakin hyödyllinen puolijohderele.(SSR). Aito Omron lupaa virrankestoa 40A ja kestää sen, feikki/2-laatu joka tulee samalta linjalta tai toiselta linjalta samalta tehtaalta lupaa samat mutta kestää 10A.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
897
Onko tämä nyt kyvyttömyyttä myöntää olleensa väärässä vai mitä? On verrattain todennäköistä että suuri osa oluentekovälineistä on kullakin Kiinassa tehtyä, kuten myös monesta muusta asiasta jota päivittäin käyttää. Kegland on, toisin kuin aiemmin on väitetty, ihan oikeasti australialainen lafka joka tuottaa ihan oikeasti järkevän laatuista kamaa Kiinassa, joten sodastream-pullon mahdollinen räjähdys tuskin johtuu siitä että heidän tuotteensa on huonolaatuinen.

Mulla on melko paljon esineitä jotka on tehty Kiinassa ja silti erinomaista laatua. Mukaanlukien puhtaasti kiinalaisten firmojen tuotoksia ulkoistetun tuotannon sijaan. Kyllä siitä maasta saa ostettua laatuakin, kunhan on valmis maksamaan siitä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 118
95% myös kaikesta elektroniikasta valmistetaan kiinassa, eihän tässä voisi ostaa edes telkkaria kun se voi räjähtää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 905
Joo eiköhän tämä ollut tässä. Pitkälle pääsee terveellä järjellä ja kriittisyydellä. Jos roina näyttää luokattomalta ja maksoi $0.99 ja tuli ilmaisilla posteilla ovelle, ei kannata mihinkään kriittiseen sovellukseen sitä laittaa.

Itsellä on tusinan verran tuolta brewmaster official storesta tilattuja duotight-liittimiä tulossa käyttöön ja aion kyllä testata ne huolellisesti kunnon paineella. Ulkoisesti identtisiä alkuperäisten kanssa. Letkua en sieltä tilannut, koska se on kosketuksissa olueeseen, enkä ota siinä muutaman euron riskiä. Mutta noissa duotighteissa tulee aika merkittävääkin säästöä, joten katsotaan.

Niin ja ikeggeristä tuli 2 hanaa jatkoineen lisää. Kohta on siis 4 hanan setuppi valmis.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
Mielenkiintoinen resepti haluaisi "Honey malt" -maltaita. Mitä, mistä, onko jotain korvaavia raaka-aineita? Suomalaisista ja ruotsalaisista kaupoista en löytänyt oikein mitään.

edit: Itse itselleni vastaten, brittiläinen The Malt Miller näemmä myy Honey maltia ja toimittaa Suomeen. Toimituskulut ovat tosin päälle 20 euroa, joten pitää keksiä muutakin tarpeellista ennen kuin tilaa :greedy:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
03.12.2017
Viestejä
377
Mielenkiintoinen resepti haluaisi "Honey malt" -maltaita. Mitä, mistä, onko jotain korvaavia raaka-aineita? Suomalaisista ja ruotsalaisista kaupoista en löytänyt oikein mitään.
Nopeella googlauksella vaikuttaisi olevan aika uniikki tuote. Monissa paikoissa puhutaan melanoidin maltaasta parhaana korvikkeena, mutta tästä on tehty exbeeriment ( Grain Comparison: Melanoidin Malt vs. Honey Malt | exBEERiment Results! ), jonka mukaan ne on kuitenkin aika erilaisia. Pienissä määrissä tuskin huomaa kovin suurta eroa.
Tätä hunajamallasta on panimonurkassa nimikkeenä, mutta varasto loppu. Halutessasi voit kysyä onko sitä tulossakaan lähiaikoina. Gambrinus Honey Malt
Panimonurkan kuvauksen mukaan Chateau Melano Light voisi korvata hunajamaltaan: "Punertavanoranssia väriä olueen tuova mallas. Tuottaa makean maltaisen, aavistuksen toffeisen ja hunajaisen aromin ja täyteläisen suutuntuman. Melko toimiva ratkaisu korvaamaan Kanadalaisen Gambrinuksen Honey Maltin jos pohjoisamerikkalaisia reseptejä koitat valmistaa."
Tämäkin Panimonurkasta loppu, mutta ainakin Laposta löytyy Ohramallas Château Melano Light 40 EBC

-edittiä: ei munich light vaan melano light
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
Kiitoksia vastauksesta. Selvittelin itsekin lisää, ja lopputulos taitaa olla, ettei todella vastaavia tuotteita ole. Reseptin vaatimaa Galaxy-humalaakin meinaa saada Suomesta vain Lappo.fistä, ja sieltä vain 250 gramman pakkauksessa, jossa on n. 50 kertaa liikaa omiin tarpeisiini. Turhan ison humalapussin hintaero sopivamman kokoiseen melkeinpä kattaa toimituskulut. Taidanpa siis tilailla saarivaltiosta.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
Jos meinaat tilata laposta, vois saman tien ostaa Weyermann Abbey Malt hunajamaltaan korvikkeeksi - aika lähellä.
Jollain ulkomaailmankieliselläkin foorumilla ehdoteltiin tuota. Osa oli sitä mieltä, että meni hyvin korvaajana, osa taas sitä mieltä ettei toiminut. Pitäisi vissiin tehdä omat sokkotestit. Tilasin jo reilummin maltaita ja paria eri humalaa Malt Milleristä.
 
Liittynyt
06.10.2017
Viestejä
139
Heipä hei!

Tulipahan pitkästä aikaa taas vietettyä aikaa oluen parissa, ollut muka niin kiire, että on joutunut vain tyytymään kaupan valmistuotteisiin.
Nyt kuitenkin tuli taas inspiraatio alkaa puuroa hämmentämään..
Päätinkin alkaa hulluttelemaan ja käyttää kaikki vanhat maltaat ja humalat pois ennen kuin menevät pilalle ja nakkasin vielä Claritytkin sekaan..o_O
Saapa nähä millanen litku tuollasesta yhdistelmästä tulee, mutta ensipuraisulla oli ainakin miehekkäästi katkeroa ja sitruksen makua.. tuohon laitan vielä lopuilla 12g amarillon jämillä ja 1200g aprikoosi soosilla jälkimausteet. Tuo BrewMaten resepti ei aivan oo sitä mitä lopulta tuli, mutta hyvin lähellä. Tuskin tuo juomatta jää ja tulipahan nyt kerranki käytettyä rohkeasti humalaa ja sain 95% kaikista vanhoista tarvikeista käytetty pois happanemasta. ... ehkä ensi kerralla sitten jotain hieman sivistyyneempää touhua luvassa..:lol:


 
Liittynyt
06.10.2017
Viestejä
139
No tässähän kävi nyt niin, että nuo meinas kokonaan unohtua keitosta, niin hätäpäishään keiton lopussa nakkasin sitte tuollasenaan muhimaan ja myöhästä se sitte siinä vaiheessa oli enää huomata virheensä.. noh, tästä nyt muutenki saattaa tulla aikamoista tärpättiä niin pieni moka taida haitata! :lol:

Miten muuten on nuiden nestehiivojen laita.. menevätkö miten pian lämpimässä pilalle, esim. jos joutuvat odottelemaan matkahuollossa/postissa päivän tai kaksi.. ja nuiden suositeltu säilytyslämpötilahan on aikasen matala.. normaalissa jääkaapissa kuitenkin vain n. +6 astetta vaikka pitäisi mielellään olla lähempänä +1 astetta.. kestääkö nuo siis kauan olla jääkaapissakaan?
Ajattelin vain kun tuonkin satsin hiivan kohtalo on sellainen että joutui yhden ylimääräisen yön viettämään matkahuollossa + rahtiin mennyt kaksi päivää ja sen jälkeen oli vielä yli kuukauden jääkaapissa.. meinas ainakin todella hitaasti lähteä olut käymään, että liekköhän tuossa jo hiivakanta ottanut nokkiinsa säilytyksestä!?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
06.10.2017
Viestejä
139
Pari päivää ei hätää.
Jääkaapista - mulla oo viisi lasipurkkia hiivaa joskus jemmattu startterista ja vanhin niistä ollut jääkaapissa +5c tienoilla keitetyn veden alla noin 2 vuotta. Sunnuntaina pistin tuon vanhuksen startteriin - heräsivät lähes heti ja tänään ovat jo käymisastiassa.
Elikä jääkaapissa säilyy hyvin ja kauan :thumbsup:
No hyvä näin, ei tässä sitte hätää! Miksi lie sitte kesti melkein vuorokauden ennen ku alko pulputteleen..:rolleyes:
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 552
Viestejä
4 166 017
Jäsenet
70 422
Uusin jäsen
Minibee

Hinta.fi

Ylös Bottom