Mikähän mahtaisi olla ongelma, kun Neipassa maistuu sellanen kielelle hieman karkea ja tavallaan hapan maku, jota tuoksussakin on? Hiivauksesta on nyt 5 päivää ja käyminen ainakin hiilidioksidintuotannon osalta on pysähtynyt. Kyseessä on vaalea mallaspohja pääosin pilsnermaltaasta lisättynä kaurahiutaleilla ja n. 300g kuivahumaloitu pariin otteeseen. Käytetty paineessa ja otin maistiaisen käymisastiasta paineen alla hiilarihuuhdeltuun limupulloon jonka jäähdytin pakastimessa.
Voisiko kyse olla asetaldehydistä tai tanniineista? Diasetyyli käsittääkseni maistuisi hieman pehmeämmälle popcornille, käymisastiassa ei pitäisi olla mitään pöpöjä, koska edellinenkin olut samoilla rutiineilla tuli ilman virhemakuja ulos. Kai tuota aika parantaisi, mutta ongelmana osittain on se, että mulla on tosiaan 300g kuivahumalaa tuolla käymisastiassa sunnuntailta lähtien, enkä viitsisi antaa tuon olla viikkotolkulla humalamuhjuineenkaan tuolla fermzillassa odottelemassa käymisen loppua. Kannattaisikohan tuo siirtää paineen alla kegiin "sekundääriin"? Humalat enimmäkseen valuneet pohjalle ja mahdollinen ylimääräinen hiiva kyllä kegissä asettuu pohjalle. Mitään värivirheitä tai muitakaan tuossa ei ole, mutta tuo "karkeus" vähän samaan tapaan kuin hapettuneessa oluessa, mutta hapettunutta tuo ei satavarmasti ole.