Kyllä se kuulostaa olevan pellicle . Se on infektio, mutta sitä tapahtuu
kuulemma sour- ja bretta-oluita tehdessä ja se ei
kuulemma vaikuta lopputulokseen. Itsellä ei ole vielä tapahtunut ja ei ole tätä olut-dilemmaa ollut. (Tosin kerran hajosi mäskäyskone kerran kesken keiton ja join sen oluen silti)
byo.com
Tämän mukaan alkutekijöissään:
I’ve been working on a sour beer experiment recently. I brewed 15 gallons of saison wort and split it into 3 batches. One batch was fermented with Conan yeast that had been harvested from…
thesinglehop.wordpress.com
--
@jonesky12345 suomensi tuon biofilmiksi ja sanoi , ettei siitä ole haittaa. Itse negaan täällä nurkassa ja en oikein tiedä..
--
Ehkä enemmän häiritsee, että laitoit tuohon sokeria. Kannattaa koettaa vaikka 500g dry malttia (spraymalt) ja 500g panimosokeria. Tai sitten ihan 1.2-1.5kg pönikkä LME:tä. Esim:
Mallasuutteet - Viinitalo Melkko/kotiviini.fi
Nostaa oluen hintaa noin kympillä. Sitten kun vielä vaihtaa hiivan, niin Cooper'sistakin saa hyvää. Tosin .. nyt on kesä ja mikään normaali oluthiiva ei välttämättä tee hyvää jälkeä, kun lämpötilat lähentelee 30C.. Kveikit erikseen.
Voi olla, että olen Brew Monkin ostamisen jälkeen alkanut suhtautua uutteisiin negatiivisemmin. Mutta kevyitä oluita voi tehdä ihan käyttämällä vaaleampaa mallaspohjaa/flaked corn ja vähentämällä humalointia ja IBUa. Lisäksi ne maksaa enemmän.
Palataan tähän asiaan, kun ryssin taas jonkun all grain -oluen. Silloin alkaa taas houkuttaa se helppous ja tasalaatuisuus, mitä uutteissa on.