- Liittynyt
- 21.10.2016
- Viestejä
- 4 867
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Valmiiksi kaasattu iSpindelit tarjoilla.
Toimii WiFi verkossa (tosin kun Tilt, jossa on Bluetooth)
Tasapainotettu ja testattu
2 erilaista mallia - "mini" ja "midi"
ISpindel ominaispaino- ja lämpömittari(midi) 3 kpl, Hämeenlinna
ISpindel ominaispaino- ja lämpömittari(mini) 4 kpl, Hämeenlinna
Kiitokset infosta. Taitaa olla siis suht suora star san kopio, hinta tosin samaa tasoa... Ausseissa saavat nauttia sellaisesta tuotteesta kuin StellarSan joka on puolta halvempi kopio...Desinfiointiaine ChemiPro San tuosta tuli ainakin maininta lappon uutiskirjeessä toimitukset ei näköjään ole vielä alkanu.
Luulisi tollasen kloriitin ja etikan hajun imeytyvän aika tehokkaasti noihin muovisiin käymisastioihin, jos niiden desinfiomiseen käyttääKiitokset infosta. Taitaa olla siis suht suora star san kopio, hinta tosin samaa tasoa... Ausseissa saavat nauttia sellaisesta tuotteesta kuin StellarSan joka on puolta halvempi kopio...
https://beerliever.com/bleach-no-rinse-sanitiser-home-brewing-beer/
Tollanen kommentti tuli vastaan, käytännössä natriumhypokloriittiliuos neutraalissa ph:ssa (7,5-8 tuntumassa) on ilmeisesti käytännössä tehokkain vaihtoehto pintojen puhdistukseen eli käytännössä perus kloriittia tuon ohjeen mukaan 1 teelusikallinen vajaaseen viiteen litraan ja saman verran etikkaa aikaansaisi tujun desinfiointiaineen.
Sellanen n. 1 litranen pullo kloriittia maksaa varmaan euron-pari...
Niin noh jos sitä kloriittia käytetään nyt esimerkiksi 25ml 10 litran vesimäärään ja vastaava määrä etikkaa, niin eipä siinä kauhean isoista pitoisuuksista puhuta enkä suoraan sanottuna usko, että noi tuoksut imeytyvät yhtään mihinkään. Kloriitin käytöstä desinfiointiaineena oli Aussien terveysviranomaisten valtiollisella sivullakin kommenttia ja ohjeistusta, joten ei tuo homma nyt täysin tuulesta temmattua ole. Ei ole myöskään täysin yksiselitteistä, millaista hajua tuo valmis seos edes antaa, koska siinä neutraloidaan emäs hapolla ja desinfioinnin suorittaa pääasiassa yksi kemiallinen yhdiste. Samaa kemiallista yhdistettä kuin tuo kloriitin vaikuttava ainesosa taidetaan käyttää myös uima-altaiden vedessä, joten antaa varmaan hyvää osviittaa lopputuotteesta, jos kyseisellä aineella pestään pinnat ja annetaan kuivua. Tuskin kauheasti maistuu ja haisee millekään.Luulisi tollasen kloriitin ja etikan hajun imeytyvän aika tehokkaasti noihin muovisiin käymisastioihin, jos niiden desinfiomiseen käyttää
Aika mielenkiintosesti sakkautunut pintaan. Voit varmaan ihan jollain desinfioidulla siivilällä kuoria tosta päältä jos eivät itekseen laskeudu mutta kyllä mulla on hot brake aina pohjalle päätynyt käymisen pysähdyttyä.milläs saa nuo proteiinisotkut painumaan pohjalle. pari päivää on käynyt .
milläs saa nuo proteiinisotkut painumaan pohjalle. pari päivää on käynyt .
Mallaspohjana
Ohra 65%
Vehnä 25%
Kaurahiutale 10%
Ensimmäisen kuva asteikko taitaa olla sokerin määrä grammaa/litra. Toisessa kuvassa on sitten se ominaispaino, josta yleensä puhutaan. Asteikon luvut ovat tuhannesosia, ja alaspäin mennessä ollaan yli yhden, eli lukema on 1,046 tai jotain, hankala nähdä kuvasta. Kaksi viimeistä kuvaa sanovat 404.
Ensimmäisen kuva asteikko taitaa olla sokerin määrä grammaa/litra. Toisessa kuvassa on sitten se ominaispaino, josta yleensä puhutaan. Asteikon luvut ovat tuhannesosia, ja alaspäin mennessä ollaan yli yhden, eli lukema on 1,046 tai jotain, hankala nähdä kuvasta. Kaksi viimeistä kuvaa sanovat 404.
Jeps, kuten antti alien tuossa mainitsi niin ominaispaino on tiheys suhteessa veden tiheyteen eli 1,xxx* veden tiheys, jos tiheys on suurempi kuin veden tiheys ja toisinpäin 0,xxx jos tiheys on alempi kuin veden tiheys.
Tuolle ominaispainojen erotukselle alussa eli OG (original gravity) ja FG (final gravity) on laskukaava, josta saa alkoholipitoisuuden. Käytännössä tuollainen n. 1,050 ominaispaino tarkoittaa, että perus hiivalla oluen vahvuus asettuu 5% suuruusluokkaan. Kuvien perusteella toinen kuva, jossa nesteen pinta on punaisella segmentillä merkityn 40 luvun alla on kuva tuosta ominaispainoasteikosta. Käytännössä bissehommissa ollaan aina noissa viimeisessä kahdessa kymmenyksessä ja viineilläkin ehkä päästään sataseen tms joten mittarintekijälle riittää nuo 2 viimeistä lukua ja on selkeämpilukuinen.
1,046 on ihan hyvä lähtökohta sinne perus markettivahvuisten bissejen nurkille.
Ei muuta kuin tsemppiä uuteen harrastukseen!Aivan, itse ominaispainon ja siitä alkoholipitoisuuden laskeminen yms. onkin hallussa, kun viinejä tullut tehtyä, mutta tuollon ammoisina aikoina oli käytössä mittari jossa oli suoraa nuo arvot 1,xxx ja se tässä pisti miehen pään sekaisin.
Varsinkin kun tuossa mittarissa oli kolme eri asteikkoa ja käyttöohjeista ei harmainta haisuakaan.
Mutta nyt asia on selvää kuin pässin liha, kiitos vastauksista!
Ei hätää, mulla ainakin edelliset 2 gefilusmehusouria on lähteneet käymään villihiivalla mutta oon silti sen n. Vuorokauden jälkeen todennut että ph on mitä pitää ja jatkanut siitä. Haju on ollut mun kaikissa soureissa pitkälti sellanen rajun marjapuuroinen ja jotenkin ammoniakkinen/pistävä mutta keiton jälkeinen panimohiiva on hoitanut maun kohdilleen, ilmeisesti sille maistuu nuo hajunaiheuttajat. Rohkeesti vaan maaliin sen kanssa ja jos jatkossa stressaa niin keitä ennen hapatusta. Mua ei stressaaTaisi toinen kettle sour kokeilu mennä pieleen. 15min vierteen keiton jälkeen jäähdytin 40c tienoille ja lisäsin litran gefilusta. Tällä tuli viimeksi juurin sopiva hapanta mutta nyt toisella kertaa vastassa oli 36h jälkeen vaahtoa pinnalla (selvästi lähtenyt käymään jollain hiivalla?) ja hieman marjakeittomainen oksennuksen haju...
Og oli tippunut 1.050 > 1.040 joten ei tuota pelkkä lacto ole syönyt. Keitin uudelleen tappaakseni kaiken kattilasta ja lisäsin uudet bakteerit tällä kertaa maitohappokapseleista. Voi olla että pönttöön menee mutta pitää kokeilla jos saisi vielä pelastettua jotenkin.
How to Use Gelatin to Clarify Your BeerHaluaisin saada oluestani kirkkaampaa. Täälläkin puhuttu liivatten käytöstä. Oluet laitan keg:iin. Missä vaiheessa liivate laitetaan ja onko kyseessä isinglass tuote vai ihan liivate vai joku muu.
Haluaisin saada oluestani kirkkaampaa. Täälläkin puhuttu liivatten käytöstä. Oluet laitan keg:iin. Missä vaiheessa liivate laitetaan ja onko kyseessä isinglass tuote vai ihan liivate vai joku muu.
Haluaisin saada oluestani kirkkaampaa. Täälläkin puhuttu liivatten käytöstä. Oluet laitan keg:iin. Missä vaiheessa liivate laitetaan ja onko kyseessä isinglass tuote vai ihan liivate vai joku muu.
Tuon videon mukaan tehnyt ja ihan hyvin usein onnistunut.
Kai se toimii ihan yhtä hyvin cold crashin aikana, täysin sama efektihän lopulta on kyseessä. Kegiin laitettuna toki saat samantien hiilidioksidilla vaivatta huuhdottua ilmatilan, miksei kegivermeet omistavana käymisastiastakin tietysti.Tuon katsoinkin. Löysin myös videon jossa laitettiin käymispönttöön ( taisi olla coldcrashin aikana).
Onko kukaan testannut kummin toimisi paremmin? Noin ei tulisi keg:in pohjalle muhjua, vaikka eipä siitä suurta harmia ole.
Sama, mielestäni hieman utuinen olut näyttää lasissa paremmalta kuin täysin kirkas.Ite en vaivaudu laittamaan gelatiinia, koska se bisse ainakin brulosophyn testien mukaan maistuu yleensä ihan samalta. Jos sakea väri häiritsee niin ymmärtäähän sen toki, mutta ainakin itselläni, kun tietää ettei kyseessä ole hiivaa vaan muita luonnollisia tuotteita niin jopa preferoin sitä hieman kotikutoista ulkoasua.
Itse tykkään että olut olisi kirkasta. Makuunhan se tuskin vaikuttaa, tiedän. Ja jos olutta tarjoaa jollekkin, joka ei ole perehtynyt oluen kotvalmistukseen, saattaa ajatus olla "mitähän kiljua tämä on". Mutta makuasia kummasta tykkää.Sama, mielestäni hieman utuinen olut näyttää lasissa paremmalta kuin täysin kirkas.
Löysin myös videon jossa laitettiin käymispönttöön ( taisi olla coldcrashin aikana).
Sakka vaan asettunut? Kyllä mulla semisti utuisat ipat/apat on kirkastuneet ajan myötä.Laitoin jo kegissä olevaan olueen liivatteen. Silloin kun siirsin käymisastiasta oluen kegiin, niin kaikki ei mahtunut joten laitoin loput pariin litran pulloon ja kylmään. Nyt kun kippasin nämä pullot tynnyriin, niin niissä olut oli huomattavasti kirkkaampaa, miksiköhän?
Varmaankin näin. Ja taisi mennä vähän liian kiireellä tynnyriin, vaikka käyminen olikin loppunut. Ominaispainoa ei tullut mittailtua.Sakka vaan asettunut? Kyllä mulla semisti utuisat ipat/apat on kirkastuneet ajan myötä.