Oluen paneminen itse

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja Strutter, 04.11.2016.

  1. otaar

    otaar

    Viestejä:
    311
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Jos se on jo tuomittu menetetyksi, ei sekoittamisen kokeilemisesta liene haittaa kuin hetki menetettyä vapaa-aikaa...
     
  2. Antti Alien

    Antti Alien

    Viestejä:
    1 344
    Rekisteröitynyt:
    05.11.2016
    Tämä. Jostain syystä pano-ohjeissa ei painoteta ilmaamisen tärkeyttä. Hiiva kaipaa aluksi runsaasti happea ja vasta myöhemmässä vaiheessa hapesta tulee ongelmia. Ravistele sitä pönttöä niin kuin se olisi sinulle velkaa.

    Aerating Wort Techniques - Brew Your Own
     
  3. dniwe69

    dniwe69

    Viestejä:
    819
    Rekisteröitynyt:
    11.03.2018
    Kasvaako tontillasi vanha humala?

    LuKen eli Luonnonvarakeskuksen humalatutkija Juha-Matti Pihlava kertoi eilen (5.9.2019), että LuKen humalaprojektin puitteissa voidaan vielä tämän vuoden aikana analysoida näytteet ilmaiseksi.

    Lähetä tukevassa kuoressa vähintään 20 kypsää käpyä osoitteeseen

    Juha-Matti Pihlava
    Luonnonvarakeskus
    Myllytie 1
    31600 Jokioinen.

    Laita mukaan kaikki tietosi kyseisestä humalaköynnöksestä. Tarkka sijainti, kauanko tiedetään tai luullaan sijainneen kyseisellä paikalla, mahdolliset karttakuvat (vanhoissa kartoissa humalistot merkitty). Myös mistä humala on alunperin lähtöisin.

    Kotimaisten humalien alphahappopitoisuus on yleensä hyvin matala, tyypillisesti jossain 3-4 alpha-%:n paikkeilla. Sen vuoksi ne sopivat parhaiten oluen aromihumalointiin. Olisi hienoa löytää kotimainen kanta, jossa olisi katkeroaineita enemmän!
     
  4. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Olut menossa cold crashiin, taisi lipsahtaa NEIPA kategorian puolelle humaloinnit, kun keitossa meni se yli 100g pääosin 5min ja 0min lisäyksiin jäähdytellen ja sitten humalatee 30g + kuivahumalointi 60g tonne n. 18 litran satsiin. Tollanen sakean neipainen, pieni määrä humalaa vielä laskeutumassa pinnalta kohti pohjaa. Pari päivää viilentelyä ja pulloihin kunhan hiiva ilmestyy pohjalle.
    IMG_20190906_074501.jpg
     
    Munavoi, Nikkis ja Suikalemarmelaadi tykkäävät tästä.
  5. Antti Alien

    Antti Alien

    Viestejä:
    1 344
    Rekisteröitynyt:
    05.11.2016
    Vuorossa tattariolut, tätä reseptiä soveltaen: Gluten-Free Buckwheat Beer Recipe | Quality Wine And Ale Supply | HomeBrewIt.com :: HomeBrewIt.com

    Korvaan riisisiirapin durra-uutteella, Saaz-humalat Northern Brewerilla ja Hallertauerin Tettnagerilla. Tavoite 5,3 % ja 32,5 IBU.
    Lisäksi kokeilen käyttää kaksi pakettia hiivaa ja lisään hiivaravinnetta, ja kokeilen josko viiniliitu auttaisi durra-uutteen happamuuteen. Tattari on tietysti itsessään myös jokseenkin hapanta, joten katsotaan mitä tästä tulee.

    edit: Itse asiassa ei ollut ainakaan ennen uuttamista lainkaan happaman makuista, vaan mukavan paahteista ja maltaista.
     
    Viimeksi muokattu: 07.09.2019
  6. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Sain ton uusimman bissen pulloihin. Tosi hyvät pehmeet katkerot mutta suht voimakkaat ja kova kuivahumalan maku. Värikin varsin maukkaan erikoinen.
    IMG_20190907_162419.jpg
     
  7. Antti Alien

    Antti Alien

    Viestejä:
    1 344
    Rekisteröitynyt:
    05.11.2016
    Panohommat valmiit ja kattila on kylmässä kylvyssä jäähtymässä. OG jäi tavoitteesta pikkiriikkisen, 1,048 sanoi resepti ja n. 11,5% brix sanoi refraktometri, eli 1,046 suurinpiirtein. Maku ainakaan näin keittämisen jälkeen ei ollut lainkaan niin hapan kuin aiemmin. Sopivan humalainen ja neutraali. Parin viikon päästä nähdään, mitä tuli.
     
  8. Kultahattu

    Kultahattu

    Viestejä:
    12
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Jouluolut juuri kiehumassa

    Winter Seasonal Beer - Holly (Christmas Ale)

     
  9. osmodraama

    osmodraama

    Viestejä:
    114
    Rekisteröitynyt:
    06.10.2017
    Olen tässä aloittamassa uutta harrastusta ja oluen panolaitteita ollaan hankkimassa kovaa vauhtia, grainfather, fermantasaurus, maltaita, humalia yms. on jo tilauksessa, mutta käymiseen ajattelin myös panostaa kerralla ettei tartte vain huoneen lämmössä olohuoneen nurkassa olutsammioita säilytellä, joten...

    Miten ja mistä olisi näppärin rakennella käymiskaappi, jossa olisi sekä viilennys, että myös lämmitystoiminto?

    Perus gigantin viinikaappi tai vanha jääkaappihan on halpa investointi mikäli tarvitsee vain pitää viilennystä päällä, mutta ongelmana on itsellä että panimohuoneeni meinaa talvella vetää jo liian kylmäksi ja tällöin pitäisi myös lämmitys toimia.

    Onko markkinoilla valmiita kaappeja tähän tarkoitukseen vai onko tuollaisen hankita turhaa jos asia onkin näin, että tuollainen pieni viilennyskaappi kuitenkin ennemmin lämpeää liikaa kuin että viilenee, jos huoneen lämpötila missä kaappi on, pyörii talvella siinä 14 - 16 celsiuksen tietämillä?

    Kokemuksen syviä rintaääniä kaivataan sekä tuon kaapin tarpeellisuudesta ja siitä kuinka sitten sellainen on helpoin väsätä.
     
  10. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Laitat sinne kaappiin pienen puhaltimen ja lämmitysvastuksen termostaatilla siten että puhallin ja lämmitin käynnistyy samalla kertaa niin tasoittuu mahdollisimman lämpimäksi tuo jääkaapin lämpö. Sit vaan myös viilennykselle oma termostaatti (taitaa olla sellasia seinän ja sähköjohdon väliin tulevia) ja sit vaan talveksi sopivat parametrit esim 17 asteessa kytkeytyy lämmitys joka kytkeytyy pois 18 asteessa ja sitten 19 asteessa kytkeytyy kaappi viilentämään joka loppuu 18 asteessa. Tai jotain tollasta.
     
  11. osmodraama

    osmodraama

    Viestejä:
    114
    Rekisteröitynyt:
    06.10.2017
    No joo, tuo vois olla ihan iisibiisi rakennella, itseltäni kaapista yksi lämmitinvastus löytyy jossa on aika iso siili ja tuuletinkin valmiina, harmiksi vain 24V toimiva niin pitää jostain muuntaja siihen vielä etsiskellä. Löytyy myös ihan matkailuautojen jääkaapille tarkoitettu termostaatti pitkällä anturin johdollo varustettuna mutta siinä myös tuo jännite oltava 24V ja toki kytkentä hieman hankalampi kuin tuo pelkästään pistorasian ja roikan väliin tulevan kapistuksen.. täytyypä katsella mistä sellaisia sitten saisi.
     
  12. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Ainakin jääkaapin viilennyksen säätöön lienee löytyvän noita valmiita ratkaisuja, kun rakenteleehan porukka pakastimistakin noita viilentimiä kegeille ("keezer") niin voit tsekata vaikka jostain sellasesta rakenteluprojektista sopivaa palikkaa. Ei tuon silti erityisen hankala projekti pitäisi olla, ainoastaan tuo lämmittimen säätö termostaatilla voi vaatia hieman kikkailuja.
     
  13. osmodraama

    osmodraama

    Viestejä:
    114
    Rekisteröitynyt:
    06.10.2017
    Eikös periaatteessa viilennyksen ohjaus jääkaapilla toimi ihan vain vetämällä kaapin alkuperäinen anturi käymisastian kylkeen ja säätämällä lämpötila kohdilleen, siis jos kyseessä digitaalisella näytöllä oleva jääkaappia joissa nykyään saa hyvin tarkasti säädettyä kaapin lämpötilaa.

    Sitten vaan esim. tuo omistamani 24 jännitteellä toimiva lämmitin sinne erikseen oman termarin perään. Koska tuossa mietin että tuskin nuiden kuitenkaan rinnan tarvii olla kytkettynä päälle, koska tuolla huoneessa on yleensä joko liian kuuma tai liian lämmin. Kesällä vain viilennys päällä ja talvella sitten nappaa sen pois päältä ja antaa lämmittimen hoidella homman.. sillain tässä helpoimmalla pääsee kun ei tartte toisen laitteen sammua, silloin kuin toinen lähtee päälle. ... täytyy melkein kokeilla käytännössä millaisessa lämpötilassa olut on jos nakkaa näin syksylläkin sen tuonne huoneeseen ja sulkee pieneen jääkaappiin tai pakastimeen ja jatkaa sitten suunnittelua lisää.

    STC-1000+ Upgraded RC-316M 250V 10A Digital Temperature Controller Regulator Thermostat With Cool Heat Auto Switch Grey

    Miten jos tuollasen nykäsis paikalleen ja kytkis jääkaapin kompuran tuohon viilennyksen kytkentään ja sitten vaikka koirankopin pakkasvahdin + tuulettimen lämmityksen nastoihin.
     
    Viimeksi muokattu: 09.09.2019
  14. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Kannattaa huvikseen katsella noita toteutuksia jostain foorumiprojekteista tai youtubevideoista esim jenkeistä. Luultavasti aika helpolla löytää ohjeet. Ne taitaa sitä termarin lämpömittaria nimenomaan teippailla käymisastian kylkeen, mutta itse kytkentä on kutakuinkin toteutettu niin että ulkopuolinen laite vaan kytkee jääkaappia päälle tai pois ja jääkaappi itsessään on kylmällä asetuksella. Veikkaan että hinta-laatusuhteeltaan järkevimpään koboon pääsee tuolla tavalla eikä tarvetta millekään erityisen modernille jääkaapille ole.

    Tuo lämmitys on sellanen probleema mitä ehkä monella ei olekaan, mutta sen voit hyvin hoitaa erikseen jollain termarilla, esim roikotat jääkaapin katosta tms ja annat puhaltimen kierrättää ilmaa, joka tollasen pistemäisen lämmönlähteen tapauksessa ehkä on järkevää, jääkaappi itsessään ei varmaan tota tuuletinta juuri tarvitse.
     
  15. Kojashi

    Kojashi

    Viestejä:
    174
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    InkBird ITC-310T Lämpötilansäädin - Viinitalo Melkko/kotiviini.fi

    Inkbird on helppo, jos ei jaksa johtoviritellä. STC toimii sekin vallan hyvin.
    Anturi (mukana) vaan kaappiin, jonne myös vaikka se pakkasvahti/lämpöpuhallin (mikäli sen lämmityksen tarvitsee)

    Jos lämmityksen haluaisi tehdä kenties paremmin, niin eristettynä lämpömatto suoraan käymisastian kylkeen, eli mallia vaikka SS Brewtechin härpäkkeistä. Ohjaus sitten millä vain.

    [​IMG]
     
  16. ossid

    ossid

    Viestejä:
    542
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Vanha jääkaappi ja saksan amazonista ITC-308 termostaatti. Helpompaa ratkaisua ei vain ole.
     
  17. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Onko suositella mitään alottelija kittiä kegityshommiin tai jotain listausta hyvän hinta-laatusuhteen kamoista esim ebayn puolelta. Eikös noita kegejä saa ainakin käytettynä?

    Mulla on taloyhtiössä kylmäkellari jossa yhden kegin kylmäsäilöminen tilan puolesta helppoa ja kelasin jos yhden sellasen hommaisi tollasella party tap hanalla ihan sellasta kavereiden kestitsemistä varten ja humaloidumpia ipoja ajatellen missä hapettumisen riski on isompi. Noita regulaattoreita on ilmeisesti myös soda stream pulloille joten sellastakin voi vinkata tai sitten yleisesti avata vähän isompien hiilidioksidipullojen täyttökustannuksia, hankintahintoja, paikkoja jne.

    Setti siis varmaan olis suurinpiirtein: regu+hiilidioksidipullo, party tap, kegi, sopivat liittimet.

    Vinkit tervetulleita
     
  18. FLC

    FLC

    Viestejä:
    49
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
  19. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Mites toi homma toimii, jos mulla olis esim 2 kegiä niin voiko tollasen regun haarottaa ja pitää molemmat paineessa vai riittääkö kegille käytännössä sellanen että pitää hiilihapotuspaineita tarvittavan ajan ja sitten vaikka irrottaa kokonaan ton kaasun ja sitten ennen käyttöä kytkee taas?
     
  20. osmodraama

    osmodraama

    Viestejä:
    114
    Rekisteröitynyt:
    06.10.2017
    No nyt on tilattu sekä InkBird ja STC-1000 niin saa pari käymiskaappia nuilla huilaamaan.

    Mitähän ovat malliltaan nuo amerikkalisten paljon käyttämät lämmitysputket, ei nuin nopealla vilkaisulla löytyny suomen maalta moisia. Vai oisko sama nekin unohtaa ja ostaa kerralla tuollanen SS:n lämpömatto.o_O
     
  21. dniwe69

    dniwe69

    Viestejä:
    819
    Rekisteröitynyt:
    11.03.2018
    Molemmat toimii.
     
  22. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Jees, hyvä tietää vähän tuota perus toiminnallisuutta. Kegittely kiinnostaa kyllä ihan siitä syystä, että pääsis enimmän osan ajasta vähän helpommalla ja vaikka kegit oliskin erillisessä kylmävarastossa niin esim illanviettoihin voisi tarvittaessa laskea esim patenttikorkkipulloihin kulutettavan määrän olutta jos haluaa ottaa mukaan eikä tarvitsis sitten noiden pullojen siirtelyn kanssa stressata että lähteekö hiivasakat liikkeelle. Samaten myös varmaan voisi ehkäistä mahdolliset epäonnistuneet oluterät ja saahan kegistä myös yksilöpulloihin pullotettua esim noilla beer guneilla.
     
    dniwe69 tykkää tästä.
  23. dniwe69

    dniwe69

    Viestejä:
    819
    Rekisteröitynyt:
    11.03.2018
    Pullotus kegista vaatii kuiteski jonkin verran kokemusta ja erityisvälineitä ;)
     
  24. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Ei varmaan silti kauheesti erikoisempaa ku pullotus muuten :D
     
  25. dniwe69

    dniwe69

    Viestejä:
    819
    Rekisteröitynyt:
    11.03.2018
    On. Paljon erikoisempi. Varmasti ymmärät mitä mä tarkoitin kun saat kegistä pulloon abaut 1/4 olutta ja loput vaahtoa. Ja muuten huomaat että kaikki hillarit karkasivat pullotetusta oluesta.

    Sit varmasto guglaat mikä ihmeessä "vastapainepullotin" on :vihellys:
     
  26. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Eikös toi mainittu beer gun ole käytännössä vastapainepullottimen tapainen härpäke? Ymmärrän toki, että jotain sellaista tossa tarvitaan eikä pelkästä hanasta voi pulloon laskea olutta. Mikähän noissa vastapainepullottimissa esim lapolla ja panimonurkalla aiheuttaa tuon pullon korkeusvaatimuksen kun panimonurkalla todetaan esim että puolen litran pullot toimisivat käytännössä ainoastaan? Johtuuko se tuosta puikon pituudesta. Näyttäisi tuo toimivan jotenkin niin, että olut lasketaan pullon pohjalle ja kuminen korkki estää tai rajoittaa paineen karkaamista pullosta jolloin pullo pysyy paineisena koko prosessin ajan.
     
  27. otaar

    otaar

    Viestejä:
    311
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Hiilarien irtoaminen ja täten vaahtoaminen vähentyy todella paljon kun jäähdyttää oluen 0-asteiseksi. Myöskin virtauksen rajoittaminen pienemmällä letkulla saattaa auttaa.
     
  28. Soakki

    Soakki

    Viestejä:
    77
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Käsittääkseni vastapainepullottimessa paineistetaan pullo CO2:lla, jolloin kuohumista (CO2 poistumista) ei tapahdu siinä määrin.

    Blichmannin Beer Gunissa (jollainen itseltänikin löytyy, tosin versio 1) on kaksi venttiiliä, joista toisella tulee putken päästä tulee CO2 jolla saa aluksi poistettua ilman pullosta ja toisella neste täytettyä kegistä.

    En tiedä onko miehestä kiinni mutta olen todennut ainakin Beer Gunin todella hyödyttömäksi laitteeksi. Ne vähät mitä nykyään laitan kegistä pulloon niin laitan rauhallisesti hanasta valutellen, ensin kegistä paineet vapauttaen, co2 hana kiinni jääkylmään pulloon ja annan hiukan vaahtoa päästä pullon kylkeä pitkin valumaan.

    Lisäksi Beer gunin virittely ja puhdistus parin pullon takia tuntuu niin ylivoimaiselta että on jäänyt kyllä kaappiin käyttämättömänä.

    Tällaisella systeemillä ajattelin lähteä seuraavaksi kokeilemaan jos saisi vielä hiukan apua:



    Ennalta viisas laskee kegityksen yhteydessä nämä ns. illanviettopullot valmiiksi kaappiin ja pullokäymisellä hiilihapotus...
     
  29. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Ilmeisesti ainakin kovemmin humaloiduilla neipoilla tuo hapettuminen on kuitenkin ihan kotihommissa riski niin funtsin tuota kegittelyä ihan sellaseksi vaihtoehdoksi, että tekisi satsin aina kegiin ja kun uusi on tulossa niin pullottais sitten kegistä loput oluet pulloihin. Mua ainakin häiritsee noissa pullokäytetyissä oluissa muutenkin se, että niihin kertyy jälkikäymisestä sitä hiivasakkaa pohjalle joten kuskailu on käytännössä mahdotonta ilman että se sakka sekoittuu sinne pulloon.

    Katoin videon tollasesta vastapainepullottimen käytöstä niin näyttäähän se toki semi työläältä tavalta pullottaa.
     
  30. Jage

    Jage

    Viestejä:
    653
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Osta kaksi kegiä jos on tilaa, itselläni on kolme ja vaikka eivät olekaan jatkuvasti käytössä niin hyvä olla varalla. Se kegi itsessään ei paljoa kustanna.
     
  31. dniwe69

    dniwe69

    Viestejä:
    819
    Rekisteröitynyt:
    11.03.2018
    Ei. BeerGun ei ole vastapainepullotin.
     
  32. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Joo hoksasin eron kun katoin kummastakin käyttövideot.
     
    dniwe69 tykkää tästä.
  33. FLC

    FLC

    Viestejä:
    49
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Tälläkin onnistuu pullotus tosin rajottaa vain muovipulloihin itse käytän letkujen puhdistukseen.

     
  34. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Oiskos jollain jotain raikkaasti humaloidun kevyemmän alen tekoon jotain vinkkiä. Tuo aiemmin postaamani oranssihtava neipa-tyylinen bisse on erinomaista, mutta olosuhteiden pakosta kuluu varmaan suhteellisen nopeasti, joten uutta erää olisi syytä alkaa valmistelemaan. Meneeköhän paljon pieleen jos tekee jonkun perus pale ale ohramallas + vähän kaurahiutaletta mallaspohjan ja humaloi pelkästään flameoutissa esim 30 minuutin hop standilla esim citra + el dorado?
     
  35. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Tilasin kuvan kaltaisen kegisetin. Eikös tuohon reguun sovi suoraan tuollainen esim lapossa myytävä 2kg hiilidioksidipullo? Missäs noiden pullojen täyttö onnistuu?

    CO2-säiliö 2 kg täytetty

    Screenshot_20190917-093702.jpg
     
  36. Viiltäjäsepi

    Viiltäjäsepi

    Viestejä:
    77
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2017
  37. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
  38. Mäskis

    Mäskis

    Viestejä:
    2
    Rekisteröitynyt:
    17.09.2019
    Täältä löytyy harrastuksen pariin muutaman vuoden tauon jälkeen hakeutunut paluumuuttaja. Olen kotiolutta tehnyt n. 8 vuotta, mutta viimeiset kolme vuotta on ollut tilanpuutteen takia pakkosiestaa. Nyt kun oluita pääsin taas panemaan, olen kesän mittaan harmitellut Kotiolut.com:n kaatumista. Oli mukavaa, kun alan tietoa löytyi kätevästi aiheittain jäsenneltynä.

    Päätinkin syventyä kotioluen ohella toiseen harrastukseeni: sivustojen rakenteluun. Väsäsin parin viikon aikana uuden nimenomaan kotioluen tekoon keskittyvän keskustelupalstan. Palsta löytyy osoitteesta www.maltaasta.fi (linkki vie suoraan verkkosivulle).

    Perusasioiden pitäisi jo toimia. Moni juttu on kuitenkin vielä alkutekijöissään ja pyrin sivuston toimivuutta, mobiiliversiota ja ulkonäköä jatkuvasti parantamaan ja kaikki palaute otetaan kiitollisuudella vastaan.

    Toivottavasti ei mennyt liikaa mainostamisen puolelle. :)
     
    sl4yer94 ja Munavoi tykkäävät tästä.
  39. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Tervetuloa takaisin harrastuksen pariin, rekkasin supportin vuoksi tuonne foorumille. Kiva jos saadaan nyt tulevaisuutta ajatellen pitkäikäinen foorumi aikaiseksi.
     
    Munavoi tykkää tästä.
  40. Antti Alien

    Antti Alien

    Viestejä:
    1 344
    Rekisteröitynyt:
    05.11.2016
    Hieman offtopicia, mutta laitanpa palautteen tähän: evästeiden hylkääminen johtaa valittamiseen pakollisista evästeistä. Se on tietosuoja-asetuksen vastaista. Sivuston teknisen toiminnan kannalta oikeasti välttämättömien keksien tallentamiseen ei tarvitse kysellä lupia. Sivuston käytön estäminen markkinointi- ja muiden ei välttämättömien evästeiden hylkäämisen perusteella on vastoin velvoitetta saada vapaaehtoisesti annettu lupa tietojen keräämiselle.

    Yksityisyyden suoja verkossa. Evästeiden käyttö verkkosivustoilla - Sinun Eurooppasi
     
  41. Mäskis

    Mäskis

    Viestejä:
    2
    Rekisteröitynyt:
    17.09.2019
    Kiitos palautteesta! Pitääpä jumppailla tuon kanssa lisää ja katsoa, jos löytäisin tuohon GDPR:ään paremmin soveltuvan plugarin. Olen yleensä ollut kovinkin EU-myönteinen, mutta nyt kun tein ensimmäistä sivustoa uuden tietosuoja-asetuksen aikana, tuli pakosta mieleen erään entisen kansanedustajan "Missä EU, siellä ongelma"-lausunnot... :)

    Mutta sitten aiheeseen: Kannattaa kysellä CO2-säiliöiden (2kg) vaihtoa ihan paikallisista palosammutinhuollon firmoistakin. Ainakin Turun seudulla tuo vaihto taisi olla viimeksi 7 euroa, eli murto osan siitä, mitä alaan erikoistuneissa puljuissa. Samaa tavaraa kuitenkin molemmissa.
     
  42. dniwe69

    dniwe69

    Viestejä:
    819
    Rekisteröitynyt:
    11.03.2018
    Ompa halpa Turussa! :tup: Hämeenlinnassa 2kg pullo maksaa 18-20e :wtf:, tosin kävin keväällä mut veikkaan että tuskin halputus puri ja nyt siellaki neekereiden hintoja pyysyvästi.
     
  43. Antti Alien

    Antti Alien

    Viestejä:
    1 344
    Rekisteröitynyt:
    05.11.2016
    Tuossahan tulee limsakoneisiin sopivat pikkupullot halvemmaksi. Agan hiilidioksidi maksaa ainakin paikallisessa marketissa 5 e/vaihto ja joka viides on ilmainen. 20 eurolla saa siis 2,125 kg kaasua. :bored:
     
  44. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Tolla matikalla toki, mutta toisaalta sitä agan pulloa joudut myös täyttämään tämän tästä että kyllä se käytön helppous vähän siinä painaa. Todennäköisesti hiilarin saa kyllä täyteen halvemmallakin kuin tuolla 20€ pintaan kun vaan löytää sopivan pajan.
     
  45. Viiltäjäsepi

    Viiltäjäsepi

    Viestejä:
    77
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2017
    Mistäs porukka on ostanut happea vierteen ilmaukseen? En meinaa löytää mistään myynissä?
     
  46. Maaku

    Maaku

    Viestejä:
    6
    Rekisteröitynyt:
    29.12.2017
    IKH:lta saa pieniä happipulloja ja venttiileitä.

    KERTAKÄYTTÖHAPPI (KEM555K)
     
    Viiltäjäsepi tykkää tästä.
  47. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Onko tuosta erillisestä hapesta varsinaisesti mitään iloa vs vierteen ilmaus ravistelemalla tai muuten? Itse lasken vierteen tuonne käymispulloon mittakannulla lorotellen enkä ikinä sen enempää ole ilmaillut ja kaikki oluet kuitenkin tulleet ihan hyvin tuollakin tavalla.
     
  48. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Tuli youtubessa mielenkiintoinen video vastaan ja nyt kun itsellänikin on kegi tilauksessa, niin tuo voisi olla harkinnanarvoinen vaihtoehto elikkäs:

    Fermentosaurus käymisastia, jossa kannessa on ball lock liittimet ja ylipaineventtiili josta olut voidaan siirtää suoraan käymisastiaan nestelinjaa pitkin. Käymisvaiheeseen kaasulinjan ball lockiin laitetaan rajapaineventtiili ja painemittari, jolla käymisen aikainen paine saadaan hallitulle tasolle ja olut on periaatteessa happojen puolesta juomakelpoista heti käymisen loputtua. Kun nestettä lähdetään siirtämään vaihdetaan tuo rajapaineventtiili kegin kaasuliitäntään, "huuhdellaan" kegi hiilidioksidilla, paineistetaan tuon rajapaineventtiilin paineeseen nestelinjan kautta ja sen jälkeen hiilidioksidipullosta työnnetään mietoa ylipainetta fermentosauruksen kaasulinjaan jolloin neste pusketaan nestelinjaa pitkin siirtoletkulla kegiin rajapaineventtiilin reguloidessa nestevirtauksen nopeutta.

    Onko palstalaisilla mitään tuollaisia virityksiä käytössä? Periaatteessahan homma toimii millä tahansa painetta kestävällä käymisastialla.

     
  49. Maaku

    Maaku

    Viestejä:
    6
    Rekisteröitynyt:
    29.12.2017
    Kyllä itsellä on vastaava viritys, mutta tein sen ss -brewtech 7gal ja half barrel käymisastioihin, laitoin väliin 1u:n inline filtterin. En hapota olutta käymisastiaan, koska mielestäni olut ei ole parhaimmillaan heti käymisen jälkeen vaan vaatii joka tapauksessa jonkinlaisen kypsytysajan(min 2-3vko). Käytän viritystä vain oluen siirtoon käymisastiasta tynnyriin, oluen "hapotan" erikseen tynnyrissä(noin 2vko)
     
  50. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 287
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Joo okei, tosiaan tuo hapottaminen lienee triviaalia tuossa, mutta tollanen rajapaineventtiili vaikka pienelläkin paineella toimii tossa hommassa varmaankin hyvin, koska sillä voi ensinnäkin korvata vesilukon ja toisekseen sillä voi hyvin rajoittaa tuota virtausnopeutta kun tuupataan tavaraa kegiin. Täytynee harkita tuollaista viritystä kunhan oon ensin sulatellut ton kegin hankintahinnan, tollanen kirkas astia varmaan sikälis kiva, että näkee ton oluen pinnan siirtäessä ja voi välttää sakkojen siirtymisen tuolta käymisastian pohjalta.