- Liittynyt
- 23.11.2023
- Viestejä
- 766
On samaOnko näissä paneliin lisäksi sama prosessori?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS-foorumin Piparkakkutalokisa 2024 -äänestys käynnissä! Käy äänestämässä 22 osallistujan joukosta kolme mielestäsi hienointa kilpailutyötä ja osallistu arvontaan! Linkki äänestykseen >>>
On samaOnko näissä paneliin lisäksi sama prosessori?
Niin, en tiedä. Voi olla näin. Onko näissä paneliin lisäksi sama prosessori?
Löysin kuitenkin tuolta avs-forumilta nyt settingsit mitä kokeilla tämän modin kanssa.
muutama lisäkysymys heräsi foorumia lueskellessa. Onko muut tehneet factory resetin telkkarille modauksen jälkeen? Onko tämä tarpeellista jotta modaus toimii oikein? Mikälaiset HDR-kalibrointi arvot hyväksi todettu xboxilla tämän modauksen jälkeen? Nyt minulla: minTML:0 maxTML: 2000 maxFFTML:2000. Lisäksi onko xboxin tulolähteen muuttamisesta PC:ksi mitään hyötyä? Vai jopa haittaa. Muistan, että lg c2:lla tästä hyötyi, jotta sai full croma:4/4/4 käyttöön. Näin maallikkona ymmärrän, että värikirjo on laajempi pc-moodilla tai jotain sinne päin? joku myös mainitsi jollain foorumilla, että input lag olisi parempi PC-moodilla.
kiitos vinkeistä jo etukäteen.
Mikälaiset HDR-kalibrointi arvot hyväksi todettu xboxilla tämän modauksen jälkeen? Nyt minulla: minTML:0 maxTML: 2000 maxFFTML:2000. Lisäksi onko xboxin tulolähteen muuttamisesta PC:ksi mitään hyötyä? Vai jopa haittaa. Muistan, että lg c2:lla tästä hyötyi, jotta sai full croma:4/4/4 käyttöön. Näin maallikkona ymmärrän, että värikirjo on laajempi pc-moodilla tai jotain sinne päin? joku myös mainitsi jollain foorumilla, että input lag olisi parempi PC-moodilla.
Konsolit kannattaa kalibroida niin, että peak white on jossain 1300-1500 välillä.
Päivitys tilanteeseen. Lg totesi että on normaalia, koska ei ylitä viallisten pikseleiden prosenttia. Elisa tarjosi 100e hinnasta pois ja neuvottelin sitä suuremmaksi niin totesivat lopulta palautuksen ilman kustannuksia ja uuden tilalle tarjoushinnalla. Haluavat tehdä esimerkkicasen LG:lle tästä sillä perusteella, että asiakas kokee tuotteen virheelliseksi.Tuo on hyvä pointti tuo lika kerrosten välissä. Ihmettelinkin miten vaikea on todeta onko pikseli vai pikseleitä.
Odotellaan Elisan vastausta. LG:n takuu pikselivirheissä tuntuu olevan netin mukaan riippuvainen eri malleista ja vähän maistakin
Kiitos!Xboxilla tosiaan kun kaikki asetukset on ok telkusta (HGiG) ja kalibroi sitä HDR tilaa, niin ne ruudut katoavat siinä missä telkkarin huippukirkkaus kutakuinkin on, eli toimii ihan oikein. Kannattanee siis pistää tosiaan noi luvut päälle kuten sulla onkin ja katsoa milloin häviää. Eli oletettavasti näillä asteilla.
MInkähän takia jossain ohjelmissa, sarja/elokuva 4k, HDR tjsp mitä nämä nyt tätä nykyä on niin on selkeästi näkyvissä jonkinlaista kohinaa kuvassa? Esim. vaikka AppleTV:n puolelta katsottaessa joka laittaa kuva-asetukset automaattisesti Dolby Visionilla niin näkyy selkeää kohinaa kuvassa? Ei siis, että se häiritsisi juurikaan itseä, mutta ihmettelenpä vaan.
Philips tätä yritti parin vuoden ajan aikoinaan, mutta ei nuo 21:9 TV:t kuitenkaan lähteneet lentoonSe kohina on tarkoituksella kuvassa lisäämässä "elokuvamaisuutta". Samaa haetaan nykyisin monella tavalla, esimerkiksi sumentamalla kuvan reuna-alueita. En ihan täysin ymmärrä nykysuuntausta, mutta kaipa nämä kohinat sun muut tehokeinot jonkun mielestä näyttävät hyvältä. Itse olen alkanut ärsyyntymään enemmän siitä, että nykyisin 16:9-kuvakoko alkaa olla sarjoissakin mennyttä maailmaa. Tilalle on tullut 2:1 ja sitä matalammat kuvaformaatit, jotka mielestäni syövät ihan turhaan ison telkkarin efektiivistä kuvapinta-alaa. Ehkäpä lähitulevaisuudessa töllöjen kuvasuhde muuttuu nykyistä laajemmaksi.
Se kohina on tarkoituksella kuvassa lisäämässä "elokuvamaisuutta". Samaa haetaan nykyisin monella tavalla, esimerkiksi sumentamalla kuvan reuna-alueita. En ihan täysin ymmärrä nykysuuntausta, mutta kaipa nämä kohinat sun muut tehokeinot jonkun mielestä näyttävät hyvältä. Itse olen alkanut ärsyyntymään enemmän siitä, että nykyisin 16:9-kuvakoko alkaa olla sarjoissakin mennyttä maailmaa. Tilalle on tullut 2:1 ja sitä matalammat kuvaformaatit, jotka mielestäni syövät ihan turhaan ison telkkarin efektiivistä kuvapinta-alaa. Ehkäpä lähitulevaisuudessa töllöjen kuvasuhde muuttuu nykyistä laajemmaksi.
Tuskin lienee ongelma, LG ainakin lyhensi puhdistussyklien välin 500 tuntiin aiemmasta 2000 tunnista C2 myötä, niin pysyy paremmin pikselit "tasakuntoisena" (en tiedä Samsungin tuntimäärää).Oledissä palkit ovat tosiaan täysin mustat, eli siinä mielessä asia on kunnossa. Kuvapinta-alan pieneneminen on tosiaan toinen juttu ja omakin 77" telkkari näyttää kolmen metrin etäisyydeltä aika pieneltä, kun puolet ruudusta on mustaa palkkia. Tulipahan muuten mieleen, että mitä oled tuumailee pitkällä aikavälillä palkeista? Olettaisi, että ajan myötä palkkien "kulumattomat" oled-pikselit alkavat näyttäytyä muuta ruutua kirkkaampina.
En ole omassa 7v vanhassa b7v:ssä havainnut tuota, vaikka muuten on ruutu reilusti kiinnipalanut. Toki suurin osa katsomastani sisällöstä ei sisällä noita palkkeja. Rohkenisin kuitenkin väittää ettei ole ongelma.Oledissä palkit ovat tosiaan täysin mustat, eli siinä mielessä asia on kunnossa. Kuvapinta-alan pieneneminen on tosiaan toinen juttu ja omakin 77" telkkari näyttää kolmen metrin etäisyydeltä aika pieneltä, kun puolet ruudusta on mustaa palkkia. Tulipahan muuten mieleen, että mitä oled tuumailee pitkällä aikavälillä palkeista? Olettaisi, että ajan myötä palkkien "kulumattomat" oled-pikselit alkavat näyttäytyä muuta ruutua kirkkaampina.
Sorry offtopic ja mielipideasioitahan nämä varmaan on. Itseä kyllä nämä keinotekoiset efektit ärsyttää ja katse jopa tarttuu esim. tuohon out-of-focukseen kun se sattuu olemaan luonnotonta vaikka kai sillä on tavoiteltu, että katse hakeutuu siihen terävään kuva-alueeseen "huoh". Shogunissa esim. pisti välillä ikävästi silmään kun kerrankin olisi 4k oled mistä katsoa terävää kuvaa niin sitten se on isolta alalta suttua.Se kohina on tarkoituksella kuvassa lisäämässä "elokuvamaisuutta". Samaa haetaan nykyisin monella tavalla, esimerkiksi sumentamalla kuvan reuna-alueita.
Tuskin lienee ongelma, LG ainakin lyhensi puhdistussyklien välin 500 tuntiin aiemmasta 2000 tunnista C2 myötä, niin pysyy paremmin pikselit "tasakuntoisena" (en tiedä Samsungin tuntimäärää).
Syklin intensiivisyyttä toki laskettiin todennäköisesti samassa suhteessa ja 4 tunnin kumulatiivisen katselun jälkeen sammuttaessa sekä LG:n että Samsungin ruudut tekevät pienen puhdistuksen.
En ole omassa 7v vanhassa b7v:ssä havainnut tuota, vaikka muuten on ruutu reilusti kiinnipalanut. Toki suurin osa katsomastani sisällöstä ei sisällä noita palkkeja. Rohkenisin kuitenkin väittää ettei ole ongelma.
Puhut vissiinkin film grain-ilmiöstä. Kuuluu asiaan silloin kun kuvataan filmikameralla ja lisätään myös usein keinotekoisesti digitaalisilla kameroilla kuvattuun materiaaliin taiteellisista syistä.
Hyvä kuulla! Näin alussa tuntuu, että ruutua pitää varoa kuin kipeää p****a, ettei vain vahingossakaan tule mitään näkyvää ongelmaa kuvaan. Eipä ole kyllä kännykkäänkään tullut minkäänlaisia palamisia, vaikka siinä on staattisia elementtejä näytön ylälaita täynnä. Ehkä pitää siis vain katsella tyytyväisenä erinomaista telkkaria.
Toivottavasti sisällössäkin palattaisiin vanhaan hyvään aikaan ja unohdettaisiin kaikenlaiset sutut ja kohinat sarjoista. Leffoissa ei onneksi ole tällaisia efektejä liiemmin vielä näkynyt ja toivottavasti ei näykään.
Mites muuten paras ratkaisun Samsung S90C kanssa estää kuvan palaminen kun kuuntelee Spotifya? Tuossahan on melko staattinen kuva välillä kauankin aikaa kun kuuntelee musaa. Eikä mun mielestä nopsaa kokeiltuna triggeröi näytönsäästäjää tuon aikana.
Hei,
kauan joutui kikkailemaan samsung s90c(modattu 95c) kuva-asetusten kanssa, jotta löytyi SDR-peleissä mieleinen kuva. Pixel-shift asetuksen kävin nappaamassa pois päältä ja kontrastin tiputin 49–>38. Olikohan tuolla pixel shiftillä oikeastaan edes vaikutusta? Aivanko olisi hieman zoomannut kuvaa? Kontrasti asettui xboxin kalibrointiohjelmalla arvolle 49, mutta tällä arvolla kuva paloi ns. puhki ja yksityiskohtia katosi.
Tämän videon pohjalta nyt kuvasäädöt:
Hei,
kauan joutui kikkailemaan samsung s90c(modattu 95c) kuva-asetusten kanssa, jotta löytyi SDR-peleissä mieleinen kuva. Pixel-shift asetuksen kävin nappaamassa pois päältä ja kontrastin tiputin 49–>38. Olikohan tuolla pixel shiftillä oikeastaan edes vaikutusta? Aivanko olisi hieman zoomannut kuvaa? Kontrasti asettui xboxin kalibrointiohjelmalla arvolle 49, mutta tällä arvolla kuva paloi ns. puhki ja yksityiskohtia katosi.
Tämän videon pohjalta nyt kuvasäädöt:
Hei,Kuulostaa oudolta, että contrast 50 poltti yksityiskohdat puhki. Oletko varma ettei siellä ollut vahingossa päällä myös contrast enhanceria tai jotain muuta vastaavaa asetusta?
Mitä tuohon Spotify S90C tulee, niin kyllähän Spotifyssä on automaattinen näytönsäästäjä. Lisäksi Spotifyssä on night mode, joka näyttää vain kappaleen nimen ja pienen kuvan levynkannesta kulmassa.
Joo outoa on, varsinki kun xboxin kalibroinnilla arvo asettui arvolle 49. Epäilen, että tämä johtuu tuosta huippukirkkaus asetuksesta, joka minulla on arvolla ”keskitaso”, jos tämän laittaa arvolle off, kontrasti voi olla 49(50) ilman että ”kuva palaa puhki”.
Toki tämä vain mututuntumalla, mutta voisikohan kyse olla tuosta.
Tässä videolla sama kaveri(jonka videon linkkasin aiemmin) käy enemmän läpi noita peliasetuksia samsung s95c-mallille, mutta olettasin että samat pätevät myös s90c-mallille, varsinkin jos on tuo s95c-modaus tehty. Mainitsee lopussa myös tuosta sdr-pelien ”kuvan puhki palamisesta”, jos kontrasti on yli 38.
Hei,
Ei ole ikinä ollut tuota contrast enhanceriä päällä, eikä muitakaan kuvan parannus-apuja. Nämä kytken aina yleensä ensimmäisenä pois.
Joo outoa on, varsinki kun xboxin kalibroinnilla arvo asettui arvolle 49. Epäilen, että tämä johtuu tuosta huippukirkkaus asetuksesta, joka minulla on arvolla ”keskitaso”, jos tämän laittaa arvolle off, kontrasti voi olla 49(50) ilman että ”kuva palaa puhki”.
Toki tämä vain mututuntumalla, mutta voisikohan kyse olla tuosta.
Tässä videolla sama kaveri(jonka videon linkkasin aiemmin) käy enemmän läpi noita peliasetuksia samsung s95c-mallille, mutta olettasin että samat pätevät myös s90c-mallille, varsinkin jos on tuo s95c-modaus tehty. Mainitsee lopussa myös tuosta sdr-pelien ”kuvan puhki palamisesta”, jos kontrasti on yli 38.
Mielenkiintoinen ero tässä tullut muuten havaittua, kun olkkarissa on tuo S95C modattu Samppa 2nd gen paneelilla ja tietokonenäyttönä erikseen MSI MEG 342C, jossa on käsittääkseni gen1 QD-OLED paneeli. Tätä tietokonenäyttöä käyttäessä ruutu lämpiää niin paljon, että tuon lämmön tuntee ihan kasvoilla saakka. Etenkin joku parin tunnin word-sessio saa näytön todella helottamaan kuumana. Tuossa telkkarissa taas paneeli tuntuu ihan viileältä sekä edestä että takaa, ainakin normikäytössä. Voikohan todella olla, että noissa paneeleissa on noin paljon eroa virrankäytössä? Selittäisi myös sitä, miksi tuo 2nd gen paneeli pärjää niin paljon paremmin Rtings burn-in testissä.
Jep,Huippukirkkaus toki kannattaa laittaa täysille jos haluaa hdr kirkkaudesta nauttia.
Kontrasti on joskus erikoinen, voi toimia hdr vs sdr eri lailla ja eri valmistajilla oikea asetus voi olla vähän missä vaan.. 0-100 asteikolla esim. 90-100.
Pelitilassa tuota klippaamista voi helposti kompensoida asettamalla pelin/systeemi hdr maksimikirkkaus hiukan alemmaksi ettei sitten oikeasti klippaa, tai sitten sovittelemalla molempia että saa maksimi kirkkauden ulosmitattua sopivalla klipillä.
Pelien ulosannit ei aina noudata noita säätöjä joten kompromissin etsimistä..
Kyllä niitä voi lappeellaankin turvallisesti kuljettaa. Itsekin kaksi oledia kuskannut pitemmänkin matkan takaa. Toisen omassa laatikossaan ja toisen farkun kontissa petauspatjan päällä irrallaan. Pitää vain muistaa, että paneelipuoli ylyspäin.Tuli ostettua Panasonicin Oled TV. Nyt se on asennettu ja heti huomasin että ruutu heijastaa aika voimakkaasti kun huoneessa sattuu ikkuna olemaan sopivasti. Ei tuo heijastus vielä itsessään haittaa, vaan se että heijastus ei ole suora vaikka ikkunan karmi oletettavasti on. Aloin sitten tarkastaa myös ruutua toiselta sivulta ja siellä on myös samanlaista aaltoilua heijastuksissa. Kun Posti toi television niin eikös he kuljettaneet sitä lappeellaan vaikka paketissa selvästi luki ja oli kuva , että kuljetettava pystyssä. Onko tuo lappeella kuljettaminen aiheuttanut ruudun aaltoilun vai mikä on? Onko muilla ollut Oledeissa vastaavaa?
Nyt en enää muista kummin päin laatikko oli pakun perällä. Luin englanninkielisiltä sivustoilta että tuota heijastusten aaltoilua voi olla Oled paneeleissa.Kyllä niitä voi lappeellaankin turvallisesti kuljettaa. Itsekin kaksi oledia kuskannut pitemmänkin matkan takaa. Toisen omassa laatikossaan ja toisen farkun kontissa petauspatjan päällä irrallaan. Pitää vain muistaa, että paneelipuoli ylyspäin.
Jos kovasti heijastelee ja aaltoilee, niin tuli mieleeni kysyä otitko suojakallvon pois?Tuli ostettua Panasonicin Oled TV. Nyt se on asennettu ja heti huomasin että ruutu heijastaa aika voimakkaasti kun huoneessa sattuu ikkuna olemaan sopivasti. Ei tuo heijastus vielä itsessään haittaa, vaan se että heijastus ei ole suora vaikka ikkunan karmi oletettavasti on. Aloin sitten tarkastaa myös ruutua toiselta sivulta ja siellä on myös samanlaista aaltoilua heijastuksissa. Kun Posti toi television niin eikös he kuljettaneet sitä lappeellaan vaikka paketissa selvästi luki ja oli kuva , että kuljetettava pystyssä. Onko tuo lappeella kuljettaminen aiheuttanut ruudun aaltoilun vai mikä on? Onko muilla ollut Oledeissa vastaavaa?
Otin suojakalvon pois. Nyt tajusin katsoa myös puhelimen näyttoä. Siinä Oled ja myös sen heijastukset aaltoilee vaikka muuten kaikki mitä se näyttää ovat suorassa. Erikoinen ilmiö.Jos kovasti heijastelee ja aaltoilee, niin tuli mieleeni kysyä otitko suojakallvon pois?
Omassakin 7v vanhassa oledissa sellaista pientä aaltoilua, mutta sellaista niin pienen mittaluokan etten taipumiseksi ikään ole epäillyt. Oisko tuon lasin valu hieman epätasainen yms. Onneksi kuva ei sentään aaltoile, ainakaan itselläniOtin suojakalvon pois. Nyt tajusin katsoa myös puhelimen näyttoä. Siinä Oled ja myös sen heijastukset aaltoilee vaikka muuten kaikki mitä se näyttää ovat suorassa. Erikoinen ilmiö.
Ei tässäkään kuva taivu. Viivat on suorat. Vain heijastukset taipuu.Omassakin 7v vanhassa oledissa sellaista pientä aaltoilua, mutta sellaista niin pienen mittaluokan etten taipumiseksi ikään ole epäillyt. Oisko tuon lasin valu hieman epätasainen yms. Onneksi kuva ei sentään aaltoile, ainakaan itselläni
Täällä kans Panasonicin oled ja reunoilla aaltoilua heijastuksissa. Lappeellaan kuljetettiin muutama kilsa farmariautossa.Tuli ostettua Panasonicin Oled TV. Nyt se on asennettu ja heti huomasin että ruutu heijastaa aika voimakkaasti kun huoneessa sattuu ikkuna olemaan sopivasti. Ei tuo heijastus vielä itsessään haittaa, vaan se että heijastus ei ole suora vaikka ikkunan karmi oletettavasti on. Aloin sitten tarkastaa myös ruutua toiselta sivulta ja siellä on myös samanlaista aaltoilua heijastuksissa. Kun Posti toi television niin eikös he kuljettaneet sitä lappeellaan vaikka paketissa selvästi luki ja oli kuva , että kuljetettava pystyssä. Onko tuo lappeella kuljettaminen aiheuttanut ruudun aaltoilun vai mikä on? Onko muilla ollut Oledeissa vastaavaa?
G4:n ovatkin poistaneet sivuiltaan. Merkillisesti tänä vuonna kestää. Eikö LG:n mallit ole aiemmin olleet maaliskuun alkupuolella saatavilla ...ja LG:n suomi-sivuilla ei näy G4:n jalustallista versiota ollenkaan. Argh, sen kerran kun olisin ollut ostohousut jalassa jo julkaisuhetkellä.Gigantille tulossa LG OLED C4 65" malli keskusvarastoon 12.6.2024 ja LG OLED C4 77" malli 21.5.2024.
Kävin tekemässä samsungin s94c(ana_peak512), tuon s95c modin service menusta.
minkälaiset picture settingsit todettu hyväksi tämän modauksen kanssa?
Useita kalibrointiasetuksia kokeilleena nämä ovat toimineet parhaiten S95C-modin kanssa:
2023 Samsung 4K S95C / S90C / S89C Owners Thread (No...
www.avsforum.com
Isot pojat ovat todenneet ja itsekin olen tämän havainnut, että SDR on jo kohtuuhyvä automaattisella väriavaruusasetuksella, mutta HDR paraneekin sitten värien osalta selvemmin. HDR-asetukset kannattaa tehdä BT 2020:een pohjautuen, sillä se antaa teoriassa ja joskus käytännössäkin laajemman väriavaruuden kuin DCI-P3 ja hyödyntää täten paneelin ominaisuudet paremmin ("BT 2020/Rec 2020 was developed to represent more real-world colors. It covers 75.8% of the CIE 1931 color space, compared to DCI-P3’s 52.1%.). Tätä hyödyntävää materiaalia on tosin vielä vähänlaisesti. BT 2020:lla nuo väriavaruuasetukset ovat käytännössä välttämättömät tai muuten etenkin punaiset toistuvat miten sattuu.
Jos HDR näyttää valoisassa huoneessa liian pimeältä, voi Movie-tilaan luoda toisen esiasetuksen tuolla linkissä esitetyillä asetuksilla muuttaen Dynamic Tone Mapping (HDR-värisävymääritys) aktiiviseksi.
SDR:n osalta nuo kirkkausasetukset 120 ja 200 nits ovat vain esimerkkejä. Sopivaa kirkkautta voikin hakea omiin mieltymyksiin ja katselutilan valaistukseen perustuen Brightness (Kirkkaus) ja Peak Brightness (Huippukirkkaus) -asetuksia säätämällä.
Jos haluaa oikeasti perehtyä tämän paneelin sielunelämään, suosittelen lukemaan Avsforumilta asetuksille pyhitetyn ketjun:
S95C/S90C/S89C Settings Thread
www.avsforum.com
Itse päädyin lopulta ratkaisuun, jossa nostin sieltä 2-point white balancesta kaikkea +15, joka käytännössä nostaa kuvan EOTF:ia.
Tuota Active-asetusta ei tosiaan kannata käyttää kuin suhteellisen kirkkaassa ympäristössä, itsekin käytän Staticia vähänkin hämärämmässä katsellessa. Noilla kalibroiduilla asetuksilla Active ei mielestäni muuta kuvaa mitenkään erityisen räikeäksi, mutta nostaa kirkkautta tietysti aika tavalla. Tuo on kuitenkin se vähiten kuvaa tuhoava tapa saada HDR:ään lisää kirkkautta valoissa tilassa. Kuva ei näytä enää ihan siltä miltä sen on masteroitaessa tarkoittettu näyttävän, mutta ainakin siitä saa selvää olosuhteiden ollessa vähemmän optimaalisetVaikka tuo Dynamic tone mapping = active onkin periaatteessa paras tapa kirkastaa HDR kuvaa, siinä on pari ärsyttävyyttä. Ensinnäkin se vetää tuota kirkkautta todella reilusti ylöspäin, jos on tuo S95C modi tehtynä. Käytänössä usein liikaa, ja kirkkaampi HDR sisältö menee aika räikeäksi.
Niin siis CX:n kauko oli paritettuna CX:ään?
Koitinkin siis sanoa, että kahta magic remotea ei ilmeisesti pysty bluetooth parittamaan yhteen televisioon saman aikaisesti ja tällöin CX:n ohjain ei ole mm. tuota kursoria pystynyt käyttämään (?).
Tyhmänä IR kaukonahan nämä tosiaan toimivat ristiin, itselläkin olohuoneessa C9 ja tietokoneen näyttönä C2, niin voin kumman tahansa säätimellä mm. käynnistää molemmat ruudut.
Ehkä tuo ei sitten toimi noin päin, että vanhan säätimen voisi parittaa uuden ruudun oletukseksi, toisin päin pitäisi käsittääkseni toimia.
Hei,Useita kalibrointiasetuksia kokeilleena nämä ovat toimineet parhaiten S95C-modin kanssa:
2023 Samsung 4K S95C / S90C / S89C Owners Thread (No...
www.avsforum.com
Isot pojat ovat todenneet ja itsekin olen tämän havainnut, että SDR on jo kohtuuhyvä automaattisella väriavaruusasetuksella, mutta HDR paraneekin sitten värien osalta selvemmin. HDR-asetukset kannattaa tehdä BT 2020:een pohjautuen, sillä se antaa teoriassa ja joskus käytännössäkin laajemman väriavaruuden kuin DCI-P3 ja hyödyntää täten paneelin ominaisuudet paremmin ("BT 2020/Rec 2020 was developed to represent more real-world colors. It covers 75.8% of the CIE 1931 color space, compared to DCI-P3’s 52.1%.). Tätä hyödyntävää materiaalia on tosin vielä vähänlaisesti. BT 2020:lla nuo väriavaruuasetukset ovat käytännössä välttämättömät tai muuten etenkin punaiset toistuvat miten sattuu.
Jos HDR näyttää valoisassa huoneessa liian pimeältä, voi Movie-tilaan luoda toisen esiasetuksen tuolla linkissä esitetyillä asetuksilla muuttaen Dynamic Tone Mapping (HDR-värisävymääritys) aktiiviseksi.
SDR:n osalta nuo kirkkausasetukset 120 ja 200 nits ovat vain esimerkkejä. Sopivaa kirkkautta voikin hakea omiin mieltymyksiin ja katselutilan valaistukseen perustuen Brightness (Kirkkaus) ja Peak Brightness (Huippukirkkaus) -asetuksia säätämällä.
Jos haluaa oikeasti perehtyä tämän paneelin sielunelämään, suosittelen lukemaan Avsforumilta asetuksille pyhitetyn ketjun:
S95C/S90C/S89C Settings Thread
www.avsforum.com
Tämä yleensä myös clippaa kirkkaasta päästä.
Sullahan oli paljon kokemusta LG oledien kalibroinnista? Löytyykö tapaa nostaa HDR EOTF kurvia perus valikoista ilman että kusee kuvaa jollain muulla tapaa? Jos esimerkiksi 22-point white balancesta nostaa vaikka 5-70% alueelta +5-10 niin nostaako tuo käytännössä vain sitä EOTF ilman että esim värintoistossa muuttuisi jotain? Tuo tulisi valoisassa pelailuun, Itse peleistä yleensä voi säätää kirkkautta mutta monista puuttuu asetukset niin tulisi tarpeen. DTM on liian agressiivinen pelitilassa niin en sitä käytä mielellään. Eli tarkoitus olisi saada kirkkaus johonkin HGIG ja DTM välille samoin kuin Asorb teki omilla säädöillään.