Numeroin lainauksen kohdat jotta voin vastata paremmin.
Okei: Yöllä käyttämäni vätys-ilmaisu oli turhan hyökkäävä, alkuperäisen viestiin tyyliin huonosti istuva ja syöksee keskustelun ihan sivupolulle.
Epäkohtia saa tietysti tuoda julki, mutta ei antaa väärää kuvaa tai muuten johtaa harhaan.
1. Se että lasten huoltajuus menee useimmiten äideille on ihan oikea epäkohta, johon tarvitaan muutos. Kuvasarjassa miehelle lasten hankinta ja kasvatus(puistoon liukumäkeen vieminen) oli naisen pakottama ikävä velvollisuus, mutta silti lasten menetys kurjaa. Kakku syötiin ja pidettiin yhtä aikaa.
2. Erossa(ilman avioehtoa) omaisuus jaetaan puoliksi, jolloin köyhempi osapuoli hyötyy. Kuvasarjassa nainen saa sekä rahat että talon, mikä ei vastaa tasajakoa.
3. Nopean googletuksen perusteella naiset laittavat tosiaan melkein 70% eroista vireille, mutta miehet pettävät enemmän. (
Infidelity - Wikipedia)
Ensimmäisessä viestissäni (
Nettitreffit + tinder) koitin tiiviisti ilmaista kuvasarjan vikoja. Avaan tähän enemmän:
Kuvasarja on, jos ei naisvihamielinen, niin asenteellinen. Otsikointi "Marriage in the 21st century" antaa ymmärtää että tässä kuvataan jotenkin tyypillistä nykyavioliittoa. Nainen esitetään pelkästään miehen alistajana(I want -ilmaukset ja huuto/nalkutus) ja mies nöyränä palvelijana. Miehen paha olo ja negatiiviset tunteet ovat suuntaamattomia (savuava pää), mutta naisen negatiiviset tunteet ovat aina kohdistettuja mieheen(nalkutus/huuto, "he doesn't give me attention"). Lisäksi avioliiton työnjako kuvataan hyvin epäreiluksi: mies on töissä ja tekee myös töiden jälkeen naisen käskemänä askareita. Kotityöt ja lasten hoito jätetään kuvaamatta. Oletan etteivät ne ei sopisi kuvasarjan agendaan. Outona lisäyksityiskohtana kuvasarjassa naisen pettämiskumppani on ainoa jolla on kasvot: liittynee ihon väriin jotenkin. Lopulta eron koittaessa vain mies on allapäin(kaksi viimeistä kuvaa) ja nainen on iloinen (nostaa rahasäkit ilmaan).
Yritin alunperin ilmaista itseäni tiiviisti ettei nettitreffiketju ajaudu oudoille urille. Selvästi pitää hioa ilmaisua, kun kerran tulin väärin ymmärretyksi.