Netflix

Liittynyt
24.02.2017
Viestejä
2 655
Resident Evil -sarja alkaa 14.7.

Lainattu Suomen Pravdasta.
"Kuuluisaan videopelisarjaan perustuva kahdeksanosainen kauhudraama tapahtuu kahdessa ajassa. Vuonna 2022 seurataan, kun Jade Wesker (Tamara Smart) saa vihiä isänsä ja Umbrella-korporaation vaarallisista salaisuuksista. Vuonna 2036 Umbrellan toimet ovat aiheuttaneet pandemian. Jade (Ella Balinska) taistelee maailmanlopun jälkeisessä Lontoossa verenhimoisia hirviöitä vastaan ja yrittää samalla saada selville, mitä tapahtui hänen sisarelleen Billielle."
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 108
Tämähän on ihan hauskan näköinen, pitääpä katsella kun seuraavan kerran otan Netflixin taas käyttöön :thumbsup:
 

namlepo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.06.2018
Viestejä
4 604
Onko tää manifest mistään kotosin? Eka jakso oli ok..mutta alkaako se junnata?
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 683
Ai se on Netflixiin tullut? HBOlta kattelin sen ekan kauden aikoinaan. Toinen ja kolmaskin kausi oli tarjolla mutta ei ole kerinnyt katsomaan toistaiseksi. Ei kait tuosta voi sanoa kuin että katso ja päätä itse, makuja kun on monia. Paskempiakin sarjoja nähnyt, toki myös parempia. Kuvastaa kyllä hyvin Netflixiä nykyään, että vuosia muilla ollut sarja nyt sinnekin löytää tiensä, on niin ankean vaisu palvelu ollut jo pidempään, että harvoin jaksaa edes avata ja on ns. liipasimella , itse en tartte mutta muija joskus katsoo sieltä jotain. Ei myöskään tuo kuvanlaatu häikäise vaikka jotain löytäisi katsottavaa.
 

Axu

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
81
Tänään meni Netflix tauolle, mutta ajattelin testata tätä kikkaa. Ei toiminut sovelluksella, antaa virheen "virhe maksutietoja käsitellessä. Tarkista että kaikki kentät on täytetty."

Maksukorttina MasterCard. Ei toimi selaimen kauttakaan ja jos yrittää korttia vaihtaa, haluaa varmistaa puhelinnumerolla. Argentiina kikka ei toimi ollenkaan sovelluksella, pyytää selaimella hoitamaan rekisteröinnin loppuun. Täytynee odotella kuhan loput Saulit ilmestyy ja ottaa sitten normisti. Kallishan tämä on, kun muuta mielenkitoista en itselleni löydä.
Tähän kikkailuun liittyen, niin Netflix Turkin lahjakortilla saa tilauksen päälle. En tiedä toimiiko sitten automaattilaskutus luottokortilta, mutta ainakin vähän halvempaa jo noilla lahjakorteilla.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
2 207
Tulipa katsottua Resident Evilin ensimmäinen jakso. Kannattaa suosiolla ihan kenen tahansa jättää väliin, oli kyllä semmonen floppi että en heti olisi uskonut. En ole yleensä niin tarkka siitä, jos alkuperäisestä materiaalista poiketaan ja otetaan vapauksia, mutta tällä ei vaan ollut mitään tekemistä Resident Evilin kanssa. Tuntui että katsoin jotain Resident Evil meets Smallvilleä, ja suoraan sanottuna katsoisin heittämällä mieluummin kauden verran Smallvilleä kuin seuraavan jakson Resident Eviliä.

Erityisen paha maku taisi jäädä ihan siksikin, että juuri aiemmin viikolla katsoin A Quiet Place I & II:n, joista taas oli vaikea löytää mitään valittamisen aihetta.
 

namlepo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.06.2018
Viestejä
4 604
Ihan hyvä se resident evil on. Voittaa ainakin ne elokuvat. Kuva vaan kumman rakeinen? Voi tietty johtua telkkaristani.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
2 207
Ihan hyvä se resident evil on. Voittaa ainakin ne elokuvat. Kuva vaan kumman rakeinen? Voi tietty johtua telkkaristani.
Muuttuuko tyyli jotenkin jaksojen edetessä? Lähinnä jäi vaivaamaan tietynlaisen tunnelman puute kauhun ja jännityksen suhteen. Dialogi ja teinien tapahtumat tuntui myös vähän päälle liimatuilta, vaikka koitinkin ajatella sen niin, että tässä rakennetaan hahmoja ja motiiveja tulevaa varten.
 
Liittynyt
08.05.2017
Viestejä
1 876
Aika pahalta vaikuttaa arvioiden perusteella tuo RE, joten taidan jättää välistä. Jännä, miten Netflix osaa tehdä välillä niin huonolaatuista tuotantoa. Tämä perustuu tosiaan vain muiden arvioihin, kun en noita huonosti pisteytettyjä viitsi katsoa.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 797
Katson, kun aloitin tuon Resident Evilin, mutta tuo kahdella aikajanalla hyppiminen ei oikein jaksa innostaa tässä.
 

namlepo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.06.2018
Viestejä
4 604
Mulla meni eka jakso hahmottaessa että kumpi noista on siellä tulevaisuudessa. No ihmekös tuo kun ovat kaksosia.
 
Liittynyt
23.11.2018
Viestejä
292
Eka ajatus esim. huiman alhaisesta imdb-skoresta oli että kun kyseessä on klassikkopelisarja niin mahtaako olla pelien maailmassa erityisen tuttu "review bombing" menossa, mutta tarkemman tutkiskelun jälkeen tossa taitaa mättää moni muukin asia ku klassikko-IP:n huono hyödyntäminen, tai "uskollisuus" sille.
 
Liittynyt
14.02.2017
Viestejä
868
Resident Eviliä on IMDB:ssä pommitettu aika paljon ykkösillä, joten siitä johtuu poikkeuksellisen huono arvosana siellä. Ensimmäisen jakson perusteella realistisempi arvio olisi 4 tai 5/10. Aikamoinen kalkkuna tosiaan ja todella vaivalloista katsoa. Periaatteessa tekisi mieli katsoa useampikin jakso ja varmistua siitä onko se tosiaan näin surkea tekele, mutta en taida pystyä.

En ole mikään RE-superfani enkä taida olla koskaan valittanut minkään sarjan liiallisesta ”wokeilusta,” mutta tätä katsoessa ei voinut miettiä mitään muuta kuin sitä, että nyt on tehty zombiejännäriä tiedostaville teini-ikäisille tytöille.
 
Liittynyt
08.05.2017
Viestejä
1 876
Päätin kokeilla tuon katsomista ja homma tyssäsi ennen ensimmäisen jakson puoliväliä, kun
teinityttöä kiusattiin koulussa, koska hän on vegaani.
Ja sarja on muka Resident Evil :facepalm:
 
Liittynyt
25.04.2019
Viestejä
107
Itse en Resident evil pelejä ole koskaan pelannut mutta elokuvat olen katsonut. Itse tykkäsin paljon tuosta sarjasta ja katsoin yhdessä päivässä kaikki jaksot. En tietenkään voi verrata tuota tarinaa peleihin mutta itse tykästyin sarjaan ja toivon että tulisi jatkoa. Hiukan epäilen että mahtaako jatkoa tulla kun niin huonot arvosanat on saanut.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 491
Kaikki tärkeät RE tunnelmaa luoneet tekijät loistivat poissaolollaan. Väkisin sovitetulta tarinalta vaikuttaa. En tykännyt yhtään.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 797
Weskerin roolituksessa ei mitään vikaa. Oikea näyttelijä kyseessä vielä. Itse tykkäsin, mutta sarja ei kyllä muuten lähde.
 
Liittynyt
23.11.2018
Viestejä
292
Pari jaksoa nyt kattellu Resident Eviliä, eniten ehkä häirittee ns. "zoomereitten emo-musan" liiallinen käyttö ja sitten se etten muista pelejä PS1:llä pelanneena, ja demoja remakeista myös viime vuosina, että niissä zombit nuin rivakasti tarpois, juoksuksi kai vois sanoa. Ja pari muuta spoileria
esim. koko pandemian alkaminen parin teinin, ja sitten vielä isukin, töhöilyistä oli huvittavan huono. En keksi toista spoileria nyt just vaikka lupasin.

Ois vaan nimenny Biohazardiks suoraan ni vaa osa jenkkiyleisöstä kärsis assosiaatioista peleihin, olin yllättyny miten paljon se häirittee vaikka fanipoikia vähän nenää pitkin aiemmassa kommentissa kattelin.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 334
Joskus oli juttua, että kehittelee systeemiä, että alkaa kyselee koodia (vähän kuin 2FA), jos käytellään eri osoitteissa tiliä ja oikeana omistajana tietenkin koodin saa "helposti" (esim. mobiili appi, ku näistä "kaikki tykkää"), mutta sitten ne kaverit, joille jaettu tiliä soittelee/viestittelee sulle vähän väliä ja pyytelee uutta koodia että saa taas auki. En usko että monikaan jaksaa pitkään tuollaista, jos lähes joka päivä siellä kaverit alkaa pyytelee koodia. Ja varmasti Netflix tuotakin sitten seuraisi ja aletaan tarkemmin seuraamaan tilannetta ja pyydetään selvitystä, miksi jatkuvasti pitää koodilla avata laitteita eri puolilla maata.
Mielenkiintoista kyllä, että miten tuo oikeasti tulee toimimaan täällä mobiiliverkkojen luvatussa maassa. IP-osoitteen mukainen sijainti, kun mobiiliyhteydellä on milloin missäkin, niin saattaa muksun tabletti olla Turussa kun olkkarin tv on Vaasassa. Ja sijainnin muuttumiseksi riittää, että napauttaa lentotilan päälle/pois. Mielenkiinnosta äsken testasin omalla luurilla naputella lentotilaa päälle/pois, niin oma luuri vaihtoi Helsinki -> Hollola -> Seinäjoki -> Vaasa -> Eura. Jos tässä pitää jatkossa jatkuvalla syötöllä olla todistamassa, että käyttääkö Netflixiä nyt tällä kertaa minä itse vai oma muksu tabletilla, niin lähtee Netflix tilaus katkolle ja sitten katsellaan vain Disney plussaa, HBO Maxia tai Amazon Primea.
webbisivu saa pyydettäessä myös sijainnin ym tietoa. Appi saa paljon muutakin tietoa. ei tarvi pelkkään ip-osoitteeseen turvautua tsekatakseen, onko sama käyttäjä.
Totta joo, mutta eikös selaimen sijanti-tietokin perustu IP-osoitteeseen, jos laitteen GPS ei ole käytössä? Telkkareista ei taida IP-pohjaista sijantitietoa kummempaa irrota. Tietysti voidaan esim. maccia vertailla, että onko tätä samaa käytetty aiemminkin, mutta ei tuokaan nyt tietysti mitään todista onko tunnus jaettu talouden ulkopuolisille vai ei.

Ehkä tällä kuitenkin pyritään torjumaan näitä tapauksia missä tunnuksia on "vuokrattu" eteenpäin mahdollisesti kymmenille ihmisille (ja tunnuksia käytetään jatkuvasti uusilla/eri laitteilla), eikä yritetä hankaloittaa niiden perheiden elämää, jotka kaikki käyttää samaa tunnusta vaikkei välttämättä saman katon alla asukaan. Aika näyttänee, että millainen tästä nyt sitten käytännössä tulee, kai ne Netflixin insinöörit on fiksumpia kuin minä :asif:
Nyt en iha varmaksi mene sanomaan, mutta ku sivu pyytää sijaintia, nii selain sen tarjoaa ja selain taas tietänee(?) esim. muun muassa mihin wlaniin on yhdistetty ja sitä kautta aika tarkka sijainti. + edelleen kaikki muu data käyttäjän tunnistamiseksi. Keinoja on mut miten sit tosiaan toteutetaan, että ei "normaalia" käyttöä kiusaa.
Selain ei tiedä missä wlanissa kone on, mutta monia muita menetelmiä on tosiaan mahdollista käyttää. Puhtaasti IP-pohjainen paikannus on yleensä vain fallback-menetelmä, jos tarkempi HTML5 geolocation yhdistettynä muihin tietoihin ei toimi. Paikannus edellyttää käyttäjältä sopivan laitteen lisäksi luvan kysymistä, mutta voi olla että lupaa on kysytty jo sovellusta asennettaessa. Lisäksi Netflixillä voi olla jotain omiakin menetelmiä tunnistaa samassa verkossa olevia käyttäjiä jne. Sitä en jaksa uskoa, että Netflix pelkän IP:n perusteella tekisi mitään toimia, kun se on niin epävarma menetelmä.
Hieman on vierähtänyt aikaa, kun tätä pohdittiin, mutta tätä Mikrobitin uutista lukiessani tuli mieleen nämä mietinnät.
Toisin sanoen tiliin on sidoksissa yksi pääasiallinen koti, jossa Netflixiä voi tykittää haluamillaan laitteilla. Rajoitus ei koske mobiililaitteita, vaan ainoastaan lisätelevisioita. Esimerkiksi hotellihuoneessa tai kaverin kotona Netflixin kautta voi katsoa sisältöjä paikkakohtaisesti vain kaksi viikkoa vuodessa.

Poistumisen oman kotiruudun äärestä Netflix havainnoi ip-osoitteen, laitteen id:n sekä tilin aktiivisuuden perusteella
 
Liittynyt
05.12.2019
Viestejä
124
Tähän kikkailuun liittyen, niin Netflix Turkin lahjakortilla saa tilauksen päälle. En tiedä toimiiko sitten automaattilaskutus luottokortilta, mutta ainakin vähän halvempaa jo noilla lahjakorteilla.
Tämä kiinnostaa ja toimi.
Edit. Saanko jotenkin otettua talteen suosikkilistani vanhasta tilistä, joka ei ole aktiivinen? Nyt en löydä keinoa, kun lukee vain "aloita jäsenyys uudestaan"?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.11.2018
Viestejä
292
Resident Evilin eka ja varmaan vika kausi ei ollu niin huono mitä voisi olettaa ekan jakson saati IMdB arvostelujen perusteella.

Olihan se todella junnaavaa teinidraamaa useasti, "juonenkäänteet" yhtä tai kahta poikkeusta lukuunottamatta niin kliseisen typeriä ettei tosikaan ja kahdeksan jakson käyttäminen noin vähään sisältöön ja tarinan etenemiseen on varmaan ollu vaa säästökysymys - koko eka kausi olis voitu hyvin hoitaa leffanmittasella aloitusjaksolla ja sitten tositoimiin, mut ei.

Kattelisin varmaan kakkoskaudenkin, mut ei jää ikävä jos/kun loppuu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 885
Ana de Armas :love:

Tästä pääseekiin aasinsiltana elokuvaan The Gray Man. Juoni on ohkainen kuin paperi, mutta siinä on Ana de Armas ja Jessica Henwick. Jälkimmäinen ei valitettavasti venyttele kehoaan action-kohtauksissa, vaan pistää jakkupuvun päälle ja esittää pomonaista.

Juoni kannattaa tosiaan unohtaa, se on aika pitkälle Jason Bourne, mutta pienemmällä salaliitolla ja eläköityneillä pomoilla.. Toista esittää Billy Bob Thorton, joka on tuttu naama vaikka mistä ja toista Alfre Woodard, joka oli Mariah Dillard Luke Cagessa. Molemmat sopivat rooliinsa hyvin.

Ryan Gosling on mielestäni suuri keskinkertaisuus, jolla on "ihan hyviä" elokuvia. Jos tykkäsit uudesta Blade Runnerista, niin tykkäät varmaan tästäkin - sama duo on kyseessä, kun Join esittäjä Ana de Armas pariutuu taas Ryanin kanssa. Kun Scarlett Johansson alkaa olla liian vanha, Analla on vielä pari vuotta jäljellä. Kaunis, notkea ja viihdyttävä näyttelijä. Tulen katsomaan hänen elokuviaan.

Chris Evans on oikeastaan hyvä pahis. Nähtävästi Marvel-sopimuksessa lukee, että pitää olla parta tai viikset pari vuotta, niin hän nyt sporttaa kalapuikkoviiksiä ja ihan hyvin kantaa niitä. Miehelle on kehittynyt karismaa, niin kerrankin uskottava pahis, ylemmän tason Carmichael on aika nössö verrattuna Chris Evansin hahmoon. Kunnon psykopaatti, joka kuvittelee olevansa kaikkia parempi, ja monessa asiassa saattaa jopa olla.

Erikoismaininta vielä Dhanushille, josta en ole aiemmin kuullut, mutta joku intialainen se on. Loistava kätyrin rooli ja toivottavasti siirtyy Hollywoodiin Bollywoodista. Skillsejä tuntuu riittävän.
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 119
Tuli katsottua viikolla tämä oheinen video ja pakko olla aika samaa mieltä. Eli Netflixin tarjonta on varsin surkeaa tällä hetkellä. Olin tuossa muutaman kuukauden poissa, ekana Primen tilaajana pari kuukautta (tarjosivat ilmaiseksi mutta enivei) ja sitten Disneyllä eikä kyllä ollut isompaa tunnetta, että voi kun olisin taas Netflixissä. Nyt toki on tilaus meneillään kun on tullut uudet kaudet Stranger Thingsistä ja Better Call Saulista sekä The Sandman tuloillaan, mutta muuten ei siellä ole mitään isompaa pakkokatsottavaa. Monet uudet sarjat ovat saaneet niin surkean vastaanoton, etten ole vaivautunut edes kokeilemaan, kuten Cowboy Bebop ja tämä uusi Resident Evil. Lisäksi ne harvat kiinnostavat sarjat saavat kirveestä kovin herkästi tätä nykyä, mm. Tribes of Europa lopetettiin vaivihkaa. Sääli, sillä jopa pidin siitä, kun ekan jakson yli pääsin. Myös Altered Carbon jäi saamatta kolmannen kauden, vaikka kirjasarja on trilogia.

Toinen juttu on leffat, joilla Netflix vissiin aloittikin toimintansa. Mulla on jonossa about tusinan verran katsomattomia leffoja, joista Netflixistä löytyy ainoastaan sen omatuotannot. Täysin käsittämätöntä. Joskus oli aika kun mulla oli Netflixistä jatkuva tilaus ja välillä otin kuukaudeksi jonkun toisen katsoakseni sieltä muutaman sarjan, mitkä vain siellä majailivat. Nyt Iso-N on vain yksi muista. Lisäksi kun ottaa huomioon hinnan, eli 8€/kk peruskuvanlaadusta, 12€/kk HD:sta ja jos haluaa 4K:ta ja Atmosta, pitää maksaa 16€/kk. Samalla vaikkapa Disneyltä saa 9€/kk 4K:na kaiken, mikä siellä on 4K:na tarjolla. Siellä on myös vuositilausmahdollisuus, 90€. Amazon Primen saa 6€/kk, siellä tosin on paljon ihan puhdasta roskaa. Ei siis ihme, että tilaajia kaikkoaa. Toki sekin vaikuttaa, kun korona vaimenee ja elämä normalisoituu ja jengillä on taas muutakin tekemistä kuin tuijottaa telkkaria sisällä.

Kyllä sitä toki aina välillä tänne tulee palattua, jo siitäkin syystä ettei tili kaikkoa. Siihen tosin riittää, että käy oliko kerran kymmenessä kuussa asiakkaana, eli vähän alle vuosi. Toivottavasti tilanne paranee tulevaisuudessa Netflixin osalta.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
38
Onko tää manifest mistään kotosin? Eka jakso oli ok..mutta alkaako se junnata?
Itsellä eka kausi paketissa ja kyllähän siinä melkein joka jaksossa pieni koukku on että pakko katsoa seuraava, vaikkakin aika ajoin junnaa paikallaan, vähän semmoinen kauniit ja rohkeat scifi tyyliin ja väännetään rautalangasta kaikki jutut.
 

Freeze

Elitisti
Team Folding @ Home
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 108
Onko tää manifest mistään kotosin? Eka jakso oli ok..mutta alkaako se junnata?
Kyllä sitä katselee, lähes joka jaksossa on jokin koukku mikä vetää katsomaan seuraavan. Neloskausikin on jo tuotantoputkella ja julkaistaan Nextflixissä, siinä oli muistaakseni messevät 20 jaksoa tai yli. Itsellä vähän BA-5:ttä ehkä kiikarissa, on ollut aikaa sohvalla katsella putkeen.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
43
Karut kadut (Espanja) vaikuttaa ihan hyvältä seitsemän jakson perusteella vaikka välillä toivoisi, että asiat tapahtuivat nopeammin.
 
Liittynyt
29.07.2017
Viestejä
532
Joo. Pystyisi helposti tiivistämään kauden jaksot kolmeen neljään. Kohtuu viihdyttävä oli silti.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
6 184
Saas nähdä mitä sieltä sitten tulee (5.8 perjantai), nykyään ei tule ainakaan itsellä kauhean suuria odotuksia uusien elokuvien/sarjojen suhteen, sen verta oppinut vuosien varrella...

 
Liittynyt
17.10.2017
Viestejä
302
Oliks tähän mitään fixiä kun dialogit on tajuttoman hiljaisella verrattuna muihin ääniin? Esim. Stranger Things aivan katsomiskelvoton näin illalla: et kuule yhtään mitä tyypit puhuu, ja kun nostat volumea jotta kuulisit, niin koko talo herää kun muut äänet räjähtää tajuttomalla voimakkuudella. Tilauksena toi parhaan laadun setti jotta saa uudella telkalla mehustella kunnolla HDR kamaa.

Luulin alkuun että ongelma korjautuisi katsomalla telkan omilla kaiuttimilla, eikä telkkaan optisella kaapelilla liitetyn streovahvari+kaiuttimet kombon kautta, mutta ei auta: sama homma myös telkan omilla kaiuttimilla. Ajattelin että luuleeko se että mulla on joku 5.1 systeemi tässä keskikaiuttimineen ja sillä kokeilin telkan kaiuttimilla mutta tosiaan, ei auta. Sillehän tää vaikuttaa että Netflix "pakottaa" jotain 5.1 äänimaailmaa ja sitten kun se dialogille tarkoitettu keskikaiutin puuttuu niin homma pissii.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Oliks tähän mitään fixiä kun dialogit on tajuttoman hiljaisella verrattuna muihin ääniin? Esim. Stranger Things aivan katsomiskelvoton näin illalla: et kuule yhtään mitä tyypit puhuu, ja kun nostat volumea jotta kuulisit, niin koko talo herää kun muut äänet räjähtää tajuttomalla voimakkuudella. Tilauksena toi parhaan laadun setti jotta saa uudella telkalla mehustella kunnolla HDR kamaa.

Luulin alkuun että ongelma korjautuisi katsomalla telkan omilla kaiuttimilla, eikä telkkaan optisella kaapelilla liitetyn streovahvari+kaiuttimet kombon kautta, mutta ei auta: sama homma myös telkan omilla kaiuttimilla. Ajattelin että luuleeko se että mulla on joku 5.1 systeemi tässä keskikaiuttimineen ja sillä kokeilin telkan kaiuttimilla mutta tosiaan, ei auta. Sillehän tää vaikuttaa että Netflix "pakottaa" jotain 5.1 äänimaailmaa ja sitten kun se dialogille tarkoitettu keskikaiutin puuttuu niin homma pissii.
Jos se tunnistaa äänijärjestelmän väärin, niin sen voi vaihtaa manuaalisesti sieltä sovelluksen asetuksista. Äänimiksaus/dynamiikka on sitten eri asia, eikä siihen voi vaikuttaa (jos ei sitten satu olemaan sellaista AV-vahvistinta, jossa on ominaisuus tuota varten).
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
425
Oliks tähän mitään fixiä kun dialogit on tajuttoman hiljaisella verrattuna muihin ääniin? Esim. Stranger Things aivan katsomiskelvoton näin illalla: et kuule yhtään mitä tyypit puhuu, ja kun nostat volumea jotta kuulisit, niin koko talo herää kun muut äänet räjähtää tajuttomalla voimakkuudella. Tilauksena toi parhaan laadun setti jotta saa uudella telkalla mehustella kunnolla HDR kamaa.

Luulin alkuun että ongelma korjautuisi katsomalla telkan omilla kaiuttimilla, eikä telkkaan optisella kaapelilla liitetyn streovahvari+kaiuttimet kombon kautta, mutta ei auta: sama homma myös telkan omilla kaiuttimilla. Ajattelin että luuleeko se että mulla on joku 5.1 systeemi tässä keskikaiuttimineen ja sillä kokeilin telkan kaiuttimilla mutta tosiaan, ei auta. Sillehän tää vaikuttaa että Netflix "pakottaa" jotain 5.1 äänimaailmaa ja sitten kun se dialogille tarkoitettu keskikaiutin puuttuu niin homma pissii.
Joissain vahvareissa on ominaisuus joka auttaa tuohon. Esim omassa Denonissa "dynamic volume".
 
Liittynyt
23.11.2018
Viestejä
292
Luulin alkuun että ongelma korjautuisi katsomalla telkan omilla kaiuttimilla, eikä telkkaan optisella kaapelilla liitetyn streovahvari+kaiuttimet kombon kautta, mutta ei auta: sama homma myös telkan omilla kaiuttimilla.
Jo edellämainittujen lisäksi en tiedä onko apua, mutta esim. Android TV:issä ja vastaavissa kun menee Settings/Preferences (tai vastaava) -> Advanced options (tai vastaava) -> Audio output (tai vastaava) -> Dolby DRC Mode (tai vastaava), niin siellä on monesti OFF, LINE, tahi RF.

OFF = ääni on kuten lähteessä, voi olla kovat paukut ja toooodella hissukat puheet.
LINE = pakkaa vähän äänen dynamiikkaa, joten paukut ei ole niin kovia ja puheet kuuluu paremmin
RF = kaikki enemmän tai vähemmän samalla volumella, ei kannata käyttää ellei ole ihan pakko ja syy ei ole jossain muualla
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 321
Joissain vahvareissa on ominaisuus joka auttaa tuohon. Esim omassa Denonissa "dynamic volume".
Taitaa olla Denoneissa vielä kätevästi moniasentoinen, night / heavy kompressoi dynamiikan aika tiukkaan pakettiin, tuo on itsellä käytössä kun muut nukkuu ja äänet todella hiljaisella. Ihan hyvin erottuu puheet, eikä koko kämppä herää efekteihin. Ehkä sen lightin ja offin välinen ero on vähän turhan suuri vielä, mutta aika paljon tuota tulee käytettyä kaikki-tai-ei-mitään -periaatteella.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Sillehän tää vaikuttaa että Netflix "pakottaa" jotain 5.1 äänimaailmaa ja sitten kun se dialogille tarkoitettu keskikaiutin puuttuu niin homma pissii.
Kuten tuossa todettiin, niin Netflixistä voi koettaa vaihtaa äänijärjestelmän. Itselläni on normistereo ja tuohon puheen suhteelliseen hiljaisuuteen auttaa hieman se, että Netflixistä laittaa stereoäänet päälle (eli se ei-5.1-valinta). Valitettavasti tuo pitää tehdä joka ikinen kerta kun aloittaa katsomisen. Vuonna 2022 meillä ei ole vielä sellaista teknologiaa, että appis muistaisi valinnan :facepalm:
 
Liittynyt
17.10.2017
Viestejä
302
Kuten tuossa todettiin, niin Netflixistä voi koettaa vaihtaa äänijärjestelmän. Itselläni on normistereo ja tuohon puheen suhteelliseen hiljaisuuteen auttaa hieman se, että Netflixistä laittaa stereoäänet päälle (eli se ei-5.1-valinta). Valitettavasti tuo pitää tehdä joka ikinen kerta kun aloittaa katsomisen. Vuonna 2022 meillä ei ole vielä sellaista teknologiaa, että appis muistaisi valinnan :facepalm:
Joo, tämä olikin outo. Koko ajan olin muistellut että ääniasetus vaihdettaisiin samasta paikasta mistä tekstitykset, mutta eipäs se näin mennytkään: äänijärjestelmää saa näämmä vaihdettua, mutta pitää mennä sarjan "omille sivuille" josta pääsee vaihtamaan jaksolle äänet. Jakson ollessa jo "käynnissä" ei ääniä enää pysty vaihtamaan, ja tällä tavalla olinkin jo yrittänyt ääniä korjata. Nyt homma taitaa skulata, kiitoksia!
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Jakson ollessa jo "käynnissä" ei ääniä enää pysty vaihtamaan
Mulla on LG:n OLED ja vaihdan ne äänet aina jakson ollessa käynnissä. Eli pausetan, ja ruudun alareunassa näkyy muutama valinta, sekä namista josta pääsee näkemään loputkin äänivalinnat. Sieltä sitten pitää klikata se stereovaihtoehto. Mutta tämä vain LG:n WebOS.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
273
Sandman ois voinu olla ihan jees 4/5 mutta aivan järjettömät pakotetut castaus valinnat veivät immersion kyllä roskiin sarjisfanilta
 
Liittynyt
25.02.2019
Viestejä
1 051
En ole lukenut sarjiksia niin ei hajua, mutta minulle on toiminut castaus. Mikä ei toimi sinulle?
Sarjan tekijöillä on tämmöinen asenne.

asdas.png

Millään ei ole mitään väliä. Sarjakuvan hahmot voivat muuttua miksi tahansa koska niiden visuaalisella ilmeellä ei tarvitse olla mitään yhteyttä Tv-sarjaan. Sarjakuvassa kaikki Endless hahmot näyttävät sisaruksilta samanlaisella epäluonnollisen valkoisella iholla.
Valkoinen Uni voi olla normaalin ihmisen näköinen, Valkoinen Kuolema voi olla tummaihoinen . Miespuolinen kirjaston hoitaja voi olla nainen. 1900 luvun valkoinen aristokraatti voi olla tummaihoinen. John Constantine onkin nainen. On todennäköisempää, että sarjankuvan hahmo Ei näytä miltä odotit kuin että ne näyttäisi odotetun kaltaiselta.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 797
Niin joo. No minua ei häiritse nuo seikat, kun sarjakuvan hahmot eivät ole mitenkään iskostuneet päähän. Ollut tosi hyvä. :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Ja kaikkia ei voi miellyttää. Joko otetaan se, jolla on oikea ihonväri, tai sitten se joka on paras rooliin. Jos nuo eivät ole yksi ja sama henkilö, niin luultavasti joku ei ole lopputulokseen tyytyväinen. Ei ole helppoa tekijöillä.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
273
Ja kaikkia ei voi miellyttää. Joko otetaan se, jolla on oikea ihonväri, tai sitten se joka on paras rooliin. Jos nuo eivät ole yksi ja sama henkilö, niin luultavasti joku ei ole lopputulokseen tyytyväinen. Ei ole helppoa tekijöillä.
Tuohon sarjaan ois kyllä sopinut ihan hyvin oikeasti monipuolinen näyttelijäkaarti, kun itse sarjiskin oli aika sateenkaarimainen. Nyt kuitenkin monipuolisuus tarkoitti aina mustaa ihonväriä eikä esim intialaista, arabia tai aasialaista. Vähän laiska valinta
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Tuohon sarjaan ois kyllä sopinut ihan hyvin oikeasti monipuolinen näyttelijäkaarti, kun itse sarjiskin oli aika sateenkaarimainen. Nyt kuitenkin monipuolisuus tarkoitti aina mustaa ihonväriä eikä esim intialaista, arabia tai aasialaista. Vähän laiska valinta
No totahan me ei tiedetä. Me ei voida kuin arvailla, mitä etnisyyksiä tai ihonvärejä koe-esiintymisissä nähtiin. Mutta veikkaan, että aina tulee ulinaa jostain, castattiin ihan kuka tahansa. Kuuluu toki taiteen olemukseen että herättää tunteita.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
385
Toisaalta Luciferin castaus oli aika nappisuoritus, vaikkakin oli nainen. Myönnän että myös itseäkin hieman häiritsi, ettei kuolema ollut vitivalkoinen. Muuten kuitenkin suoritti roolinsa hyvin.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 450
Viestejä
4 162 369
Jäsenet
70 410
Uusin jäsen
Acrat

Hinta.fi

Ylös Bottom