- Liittynyt
- 07.01.2017
- Viestejä
- 223
Ilmeisesti myös Turkissa asia etenee. Oletan, että kulissien takana USAn lisäksi parilla muullakin maalla on keinoja pistää Erdogan ruotuun. Nyt on saanut tarpeeksi öyhöttää.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Ilmeisesti myös Turkissa asia etenee. Oletan, että kulissien takana USAn lisäksi parilla muullakin maalla on keinoja pistää Erdogan ruotuun. Nyt on saanut tarpeeksi öyhöttää.
USA voi myös ilmoittaa, että yksi juttu pitää hoitaa, ennen kuin hävittäjien toimitukset alkaa.Willing to meet, eli suostuu tapaamaan. Ei vielä mielestäni lupaa vielä mitään merkittävää muutosta aiempaan, mutta toivotaan parasta. USA lupasi juuri myydä Turkille niitä hävittäjiä, joten sillä voi olla jotain vaikutusta... ehkä.
Realistinen minä ei odota mitään konkreettista ennen ensi kesää, mutta optimisti-minä toivoo edelleen salaa ensimmäistä oikeasti länteen kuuluvaa itsenäisyyspäivää Suomelle.
No onhan tuo nyt positiivista aiempii Erdoganin viestiin verrattuna, joka oli, että älkää lähetelkö mitään valtuuskuntia, koska ei ole mitään keskusteltavaa.Willing to meet, eli suostuu tapaamaan. Ei vielä mielestäni lupaa vielä mitään merkittävää muutosta aiempaan, mutta toivotaan parasta. USA lupasi juuri myydä Turkille niitä hävittäjiä, joten sillä voi olla jotain vaikutusta... ehkä.
No onhan tuo nyt positiivista aiempii Erdoganin viestiin verrattuna, joka oli, että älkää lähetelkö mitään valtuuskuntia, koska ei ole mitään keskusteltavaa.
Suomen valtuuskunnan on määrä matkata ensi viikon tiistaina Turkkiin neuvottelemaan terrorismista syytettyjen ihmisten luovuttamisesta. Asiasta uutisoi turkkilainen media Anadolu. Suomessa uutisesta kertoi ensin Yle.
Anadolun mukaan Suomen oikeusministeriön virkamiehet keskustelevat Ankarassa Turkin oikeusministeriön ulkosuhteiden ja EU-asioiden pääjohtajan Kasim Cicekin johtaman valtuuskunnan kanssa.
Myös suomen valtuuskunta matkaa Turkkiin tulevana tiistaina keskustelemaan
”Tieto pitää paikkansa, että suomalainen delegaatio oikeusministeriöstä on menossa Turkkiin”, sanoo Henriksson.
ANADOLUN mukaan osapuolten on määrä keskustella terroriteoista epäiltyjen kurdijärjestö PKK:n ja Gülen-liikkeen jäsenten palauttamisesta Turkkiin. Euroopan unioni ja Suomi pitävät PKK:ta terroristijärjestönä mutta eivät Gülen-liikettä.
Anadolun mukaan Turkin edustajat aikovat toistaa pyyntönsä Suomen delegaatiolle epäiltyjen terroristien palauttamisesta Turkkiin. Lisäksi Turkin edustajien on tarkoitus esittää ”todistusaineistoa” terroriteoista.
Henriksson ei vahvista Anadolun raporttia neuvottelujen sisällöstä tai luovutuspyyntöihin liittyvistä asioista, mutta sanoo aloitteen neuvotteluille tulleen tiettävästi Turkilta.
Oikeusministeriön virkamiehet tapasivat tiistaina kollegoitaan Turkin Ankarassa. Tapaamisessa keskusteltiin Turkin ehdoista Suomen Nato-jäsenyydelle.
Turkkilaismedioiden mukaan kuusituntiseksi venynyt kokous on nyt päättynyt. Asiasta kertoo muun muassa Turkin valtiollinen yleisradioyhtiö TRT Haber.
Suomesta paikalla oli oikeusministeriön virkamiehiä sekä Suomen Ankaran-suurlähetystön edustajia, ulkoministeriöstä kerrotaan Ilta-Sanomille.
Turkkilaismedioiden mukaan Turkin valtuuskuntaa johti Turkin oikeusministeriön ulkosuhteiden ja EU-asioiden pääjohtaja Kasim Cicek.
Ulkoministeriön mukaan tapaaminen liittyi yhteisymmärrysasiakirjaan, jonka Suomi, Ruotsi ja Turkki allekirjoittivat kesällä Madridissa Naton huippukokouksessa. Sittemmin osapuolten tulkinnat asiakirjan sisällöstä ovat eronneet toisistaan.
Turkkilainen uutistoimisto Anadolu ja Turkkilaismedia Daily Sabah kertovatkin, että tämänpäiväisessä tapaamisessa oli tarkoitus keskustella henkilöiden luovutuksista Turkkiin.
Daily Sabah kuvailee keskusteluja teknisiksi. Lehden mukaan Turkin odotettiin kokouksen aikana toistavan pyyntönsä Suomen valtuuskunnalle terroristeina pitämiensä henkilöiden luovuttamisesta. Lehden mukaan Turkilla on todisteita henkilöiden syyllistymisestä terroristisiin rikoksiin.
Uutistoimisto Anadolun mukaan Turkin oikeusministeri Bekir Bozdag totesi tiistaina, että Suomen ja Ruotsin on pidettävä lupauksensa koskien terroristien luovuttamista, jos ne haluavat liittyä Natoon.
Pitäisikö tässä jo kokeilla eri strategiaa ja lähettää tuonne Turkkiin jotkut psykologit tai kulttuuriantropologit yms. selittämään noille vuohennussijoille miksi oikeusvaltiossa poliitikot eivät pysty päättämään ihmisten luovuttamisesta ja tuomitsemisesta?Uutistoimisto Anadolun mukaan Turkin oikeusministeri Bekir Bozdag totesi tiistaina, että Suomen ja Ruotsin on pidettävä lupauksensa koskien terroristien luovuttamista, jos ne haluavat liittyä Natoon.
99.99% todennäköisyydellä Suomi ei ole suostunut mihinkään luovutuksiin paitsi tapauksissa joissa on todisteita ja oikeuslaitos toteaa syyllisyyden asianmukaisin keinoin. Turkki vain tahallisesti ylitulkitsee papereitansa.Onkos tuosta nyt tehty ihan selkeä tarkka sopimus vai ylimalkainen "Suomen luovutettava kaikki henkilöt joita Turkki pyytää"? Ilmeisesti hätäpäissäåän hyvin ylimalkainen, kerran tulkinnasta suuria näkemyseroja.
Turkkilainen päivälehti Hürriyet Daily News kertoo, että Turkki olisi eilisissä neuvotteluissa vaatinut yhteensä 15 terroristiksi luokitellun henkilön luovuttamista Turkkiin Suomesta ja Ruotsista. Suomesta luovutettaviksi vaadittavia olisi kuusi ja Ruotsista yhdeksän.
Suomen valtuuskunta neuvotteli eilen tiistaina Ankarassa Turkin luovutuspyynnöistä kuusi tuntia turkkilaisten kollegoidensa kanssa.
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp) ei keskiviikkona kommentoinut IS:lle Turkin luovutuspyyntöjä. Hän luonnehti keskusteluja yleisesti onnistuneiksi.
Hürriyetin näkemyksen mukaan PKK-järjestön terroristit ovat pitkään hyötyneet Suomen ja Ruotsin suvaitsevuudesta, jonka myötä terroristit olisivat saaneet oleskella ja jatkaa toimintaansa maissa.
Ankara ei turkkilaismedioiden mukaan ole vieläkään vakuuttunut Ruotsin ja Suomen antamista ”yhteistyölupauksista”.
Ankara vaatii terroristien luovuttamista konkreettisena osoituksena yhteistyöstä. Tämä vaatimus on toistettu kolmenvälisessä kokouksessa elokuun lopulla ja kahdenvälisessä kokouksessa Ruotsin valtuuskunnan kanssa.
Eikös toi paperi ihan julkinen ollut ja tosiaan sellainen, jossa on tulkinnan varaa. Muistaakseni oli myös kohtia, joissa voidaa ntodeta, että Turkkikaan ei ole pitänyt sopimuksista kii. Silloin ku toi allekirjoitettiin, niin asiasta oli paljon keskustelua, nii en nyt muista tarkemmin enkä mene varmaksi väitteitäni sanomaan.99.99% todennäköisyydellä Suomi ei ole suostunut mihinkään luovutuksiin paitsi tapauksissa joissa on todisteita ja oikeuslaitos toteaa syyllisyyden asianmukaisin keinoin. Turkki vain tahallisesti ylitulkitsee papereitansa.
Nato alkaa kohta menettää kasvonsa jos 2 maata pystyy pidentään ja torppaileen asioitaan mielinmäärin..
ehkä säännöstöä tulisi Natossa tarkastella ja muuttaa niin että 2/3 osan äänillä uudet jäsenet sisään täysjäseniksi ja mahdollistaa jäsenvaltioita potkittavaksi ulos jos demokratia yms säännöt ja normit eivät ole kohdallaan kuten maa aikoinaan päässyt sisään.
Parisivuinen soppari, voi lukea tästä (PDF):Onkos tuosta nyt tehty ihan selkeä tarkka sopimus vai ylimalkainen "Suomen luovutettava kaikki henkilöt joita Turkki pyytää"? Ilmeisesti hätäpäissäåän hyvin ylimalkainen, kerran tulkinnasta suuria näkemyseroja.
En ihan varma mitä kysyt, tulee mieleen että jokin väärinkäsitys. Jos vähän tarkennat kysymystä, niin saat tarkempia vastauksia.Mitä virkaa koko natolla on jos pari maata voi estää artikla 5:nkin?
Ei kai ne voi estää artiklan käyttöönottoa, mutta saavat itse päättää osallistuvatko ja millä tasolla osallistuvat talkoisiin. Pakko ei ole lähteä tappamaan ja tapettavaksi.Mitä virkaa koko natolla on jos pari maata voi estää artikla 5:nkin? Jos keharimaat sanoo että eipä kiinnostele vaikka joku hyökkääkin? Ei haittaa kun ei hyökännyt meidän kimppuun.
Terroristien luovutukset ilmeisesti eniten kivistävät Turkkia. tuossa sopimuksessa Suomi lupaa käsitellä Turkin luovutuspyynnöt viivyttelemättä ja noudattaen lakeja ja Euroopan ihmisoikeuspykäliä. Missään ei sanota, että Suomen on viipymättä toimitettava jonkin Turkin nimilistan ja tulevien nimilistojen henkilöt Turkkiin. Ihan varmasti Turkki tahtoisi tätä ja Suomi ei tule toimimaan niin. Pattitilanne sanoisin.Parisivuinen soppari, voi lukea tästä (PDF):
Tällainen on Suomen, Ruotsin ja Turkin allekirjoittama asiakirja, joka avasi Nato-jumin – lue se tästä
Maiden allekirjoittamassa asiakirjassa sovitaan muun muassa Kurdistanin työväenpuolue PKK:n määrittelystä terroristijärjestöksi ja maasta luovuttamisen helpottamisesta.yle.fi
Tuohon liittyviä mekanismeja oli hyvin avattu myös tossa ketjuun vähän aiemmin linkkaamassani YT-videossa. Esimerkiksi Turkin ja Yhdysvaltojen välit voivat olla nykyään aika jäiset, mutta niin kauan kun Turkissa on USA:n (ja Brittien) joukkoja ja jopa ydinaseita niin Turkilla on huomattavasti enemmän luottoa siihen, että ainakin nämä NATO-maat tulisivat hyökkäyksen tapahtuessa apuun kuin muuten olisi. Vastaavasti NATO:n antama pelote on vahvempi rajan toisella puolella.Ei kai ne voi estää artiklan käyttöönottoa, mutta saavat itse päättää osallistuvatko ja millä tasolla osallistuvat talkoisiin. Pakko ei ole lähteä tappamaan ja tapettavaksi.
Naton Stoltenberg matkustaa Turkkiin neuvottelemaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg matkustaa ”lähitulevaisuudessa” Turkkiin keskustelemaan Suomen ja Ruotsin Nato-hakemusprosessista. Stoltenberg kertoi asiasta keskiviikkona AFP:n mukaan.
Turkissa Stoltenberg tapaa Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin.
Stoltenberg puhui tulevasta matkastaan medialle Naton päämajalla toivottaessaan Romanian pääministerin tervetulleeksi. Stoltenberg ylisti "läheistä yhteydenpitoa", joka Suomella ja Ruotsilla hänen mukaansa nyt on Turkin suuntaan "kaikilla tasoilla".
- Tulen matkustamaan Istanbuliin tapaamaan presidentti Erdogania lähitulevaisuudessa itsekin, Stoltenberg sanoi.
Terroristien luovutukset ilmeisesti eniten kivistävät Turkkia. tuossa sopimuksessa Suomi lupaa käsitellä Turkin luovutuspyynnöt viivyttelemättä ja noudattaen lakeja ja Euroopan ihmisoikeuspykäliä. Missään ei sanota, että Suomen on viipymättä toimitettava jonkin Turkin nimilistan ja tulevien nimilistojen henkilöt Turkkiin. Ihan varmasti Turkki tahtoisi tätä ja Suomi ei tule toimimaan niin. Pattitilanne sanoisin.
Kiva oivallus tähän hätään Vastahan tästä asiasta on jauhettu satojen sivujen verran ketjussa jos toisessakin useamman kuukauden ajan. Ei ollut tarkoitus vittuila, mutta pakko silti hieman.Nyt kun miettii sitä että ketkä eivät ole ratifioineet Suomea niin ei tämä ainakaan itselle mikään yllätys ole. Molemmat maat ovat Putinin taskussa ainakin osittain ja se tuo tiettyjä oletuksia, koska ei nämä maat ole lähtökohtaisesti länttä.
Molemmat maat ovat lähtökohtaisesti ensin Venäjän puolella ja eurooppa tulee vasta kaukana takana päin.
Aika paljon oli täälläkin vähättelyä niitä kohtaan jotka epäili unkarin kanssa ongelmia prosessin allkaessa. Kuulemma mielikuvitushuutelua vaan sen takia kun "siellä osataan asioiden tärkeysjärjestys".Kiva oivallus tähän hätään Vastahan tästä asiasta on jauhettu satojen sivujen verran ketjussa jos toisessakin useamman kuukauden ajan. Ei ollut tarkoitus vittuila, mutta pakko silti hieman.
Itse näen että Turkki on se varsinainen ongelma. Unkari vain hidastelee eikä pidä kiirettä, mutta kyllä se Unkari ratifioi. Turkin kanssa pitää vääntää kättä.Aika paljon oli täälläkin vähättelyä niitä kohtaan jotka epäili unkarin kanssa ongelmia prosessin allkaessa. Kuulemma mielikuvitushuutelua vaan sen takia kun "siellä osataan asioiden tärkeysjärjestys".
Unkarilla on pelissä se ettei se varsinaisesti halua vihollisia EU:sta. Jälleen yksi sulka EU:n hattuun kun se vaikuttaa pehmeästi ohjaillen "oma-maa-eka!" pellejen tötöilyjä vähentäen.Itse näen että Turkki on se varsinainen ongelma. Unkari vain hidastelee eikä pidä kiirettä, mutta kyllä se Unkari ratifioi. Turkin kanssa pitää vääntää kättä.
Turkin olisi toki luullut välittävän enemmän siitä mahdollisesta EU jäsenyydestä, mutta eipä niitä pidäkkään päästää mukaan yhteiseen päätöksentekoon näillä näytöillä.
Eu:ssa on omat hyvät puolensa, enkä ole tätä missään vaiheessa kiistänyt. Mun suurin kritiikki kohdistuu euroon, tukipaketteihin, keskuspankkisosialismiin, omien sääntöjen rikkomiseen ja muuhun liittovaltiokehitykseen kun sinne mentäessä pienten maiden yli käveltäisiin yhä useammin. Eussa kaikki muut ajaa oman maan etua paitsi suomi. Oma maa ensin ajattelu on tervettä, kunhan se ymmärretään oikealla tavalla ja asiaa pitkällä tähtäimellä tarkastellen.Unkarilla on pelissä se ettei se varsinaisesti halua vihollisia EU:sta. Jälleen yksi sulka EU:n hattuun kun se vaikuttaa pehmeästi ohjaillen "oma-maa-eka!" pellejen tötöilyjä vähentäen
Turkkia ei ole eu jäsenyys oikeasti kiinnostanut pitkään aikaan, eikä niistä ole tulossa jäseniä ainakaan nykyisen pressan aikana.Turkin olisi toki luullut välittävän enemmän siitä mahdollisesta EU jäsenyydestä, mutta eipä niitä pidäkkään päästää mukaan yhteiseen päätöksentekoon näillä näytöillä.
Mielestäni Unkarista on turha jauhaa. Orban on sanonut, että Unkari ratifioi Suomen Nato-jäsenyyden viimeistää joulukuun puolessa välissä, joten kyllä se sieltä tulee.Aika paljon oli täälläkin vähättelyä niitä kohtaan jotka epäili unkarin kanssa ongelmia prosessin allkaessa. Kuulemma mielikuvitushuutelua vaan sen takia kun "siellä osataan asioiden tärkeysjärjestys".
Kyllä siitä Unkaristakin on syytä jauhaa ihan niin pitkään kunnes se ratifiointi on sieltä tehty. Unkari on viivyttelytaktiikalla veivannut edestakaisin eri asioita jo pitkän aikaa. Tämä on Orbanin paskapuolueelle jonkin sortin elinehto, mutta kukaan ei varmaan usko, että Unkari olisi EU-jäsenvaltiona ongelma kovin pitkään. Sen sijaan Turkki on se oikeasti epävarma pullonkaula.Mielestäni Unkarista on turha jauhaa. Orban on sanonut, että Unkari ratifioi Suomen Nato-jäsenyyden viimeistää joulukuun puolessa välissä, joten kyllä se sieltä tulee.
Turkki on se ongelma. Suomen ja Ruotsin hakemuksien naittaminen yhteen ei ainakaan helpota Suomen tilannetta. En ole alun alkaenkaan ymmärtänyt tuota koplausta.
No en pidätä vielä Unkari osalta hengitystä. Päästiin vasta parlamentin käsittelyyn, ja Putin ei ole vielä ilmoittanut koska Unkarin parlamentti ottaa asian käsittelyyn.Unkari: Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys parlamentin käsiteltäväksi - Politiikka - Ilta-Sanomat (is.fi)
Nyt alkanee Unkarissa tapahtumaan.
Ei menny ku päivä Niinistön puhelusta, on se kovaUnkari: Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys parlamentin käsiteltäväksi - Politiikka - Ilta-Sanomat (is.fi)
Nyt alkanee Unkarissa tapahtumaan.
Jos hallitus antaa parlamentille esityksen hyväksymisestä, niin on se jo aika paljon. Eiköhän tuo Unkarissa etene ihan kivasti tässä lähiviikkoina. Turkki on tässä edelleen se todellinen rikka rokassa.No en pidätä vielä Unkari osalta hengitystä. Päästiin vasta parlamentin käsittelyyn, ja Putin ei ole vielä ilmoittanut koska Unkarin parlamentti ottaa asian käsittelyyn.
ALEKSANTERI-instituutin itäisen Euroopan asiantuntija Katalin Miklóssy pitää ongelmana sitä, etteivät suomalaiset poliitikot ymmärrä, minkälainen poliittinen kulttuuri Unkarissa vallitsee.
– Suomessa on totuttu siihen, että annettu sana on pyhä. Jos suomalaisille vakuutetaan jotain silmästä silmään, uskotaan puhetta, mutta unkarilaiset pelaavat aivan toisenlaista peliä.
Unkarilaiset ovat kehittäneet Miklóssy mukaan oman kaksoiskielensä. He puhuvat EU:ssa, mitä EU:ssa toivotaan, ja kotona he puhuvat aivan toista kieltä.
Katalin Miklóssya surettaa se, että suomalaiset poliitikot menevät yhä edelleen nöyryytettäviksi Budapestiin ja soittavat Viktor Orbánille.
Hänen mielestään suomalaisten ei pitäisi mennä pyytämään Orbánille Natoon pääsyä. Orbán saa lisää puhtia siitä, että taas tullaan hattu kourassa.
Onko näkynyt mitään laskelmia tai arvioita että mitkä voisivat olla NATO:oon liittymisen kustannukset alkuvaiheessa ja myöhemmin vuosikustannukset?
Kyllä turvallisuus saa maksaa, tingitään vaikka ilmastotavoitteista.
Mielummin miljoonia turvallisuuteen kuin miljardeja hornan tuuttiin. Näissä tuppaa yksiköt hämärtymään.Kyllä turvallisuus saa maksaa, tingitään vaikka ilmastotavoitteista.
Ruotsi vetää Suomen mukaansa
Turkki on ilmoittanut, että vaikka maa on tyytyväinen Suomen toimiin sekä yhteistyöhön, se aikoo äänestää maan Nato-jäsenyydestä samanaikaisesti Ruotsin kanssa.
Bloomberg-lehti kirjoittaa, että nimettömänä pysyvien viranomaislähteiden mukaan Ruotsi ei ole tehnyt tarpeeksi Turkin vaatimusten eteen, eikä maan vastausta tämän vuoden aikana mitä todennäköisimmin tulla saamaan. Lehden tietojen mukaan mahdollisuudet päätöksestä ennen ensivuonna järjestettäviä vaaleja ovat myös kohtalaisen pienet. Vaalit on määrä järjestää näillä näkymin ensi kesäkuussa.
Jens Stoltenbergin mukaan jäsenyyksien on syytä toteutua "näinä vaarallisina aikoina" pikaisesti. Näin hänen mukaansa vältetään mahdolliset väärinkäsitykset ja lähetetään Venäjälle selkeä viesti siitä, että sotilasliiton ovi pysyy avoimena.
– Suomi ja Ruotsi ovat noudattaneet sopimustaan Turkin kanssa, Stoltenberg sanoi tänään torstaina iltasella Istanbulissa.
Hän viittasi muun muassa siihen, että Ruotsi kumosi asevientikieltonsa Turkkiin ja on uudistanut terrorisminvastaista lainsäädäntöään.
– Lisää karkotuksia ja luovutuksia tapahtuu, Stoltenberg tiesi kertoa.