- Liittynyt
- 29.10.2016
- Viestejä
- 8 824
Just... Naton jäsenenä me lähdettäisiin valloittamaan maita usan käskystä, niinkös se toimiikin? Jos vastustaa jotain niin eikö kannattaisi hankkia edes jotain tietoa siitä mitä vastustaa?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Tämä lienee kaikille selvä. Näissä kuuluu hyvään keskustelutapaan laittaa linkki lainattuun tekstiin.Seuraavassa on sisennettynä lainaus netistä:
Syyriassa on muutamia NATO-maita osallisena, mutta puolustusliitto ei ole konfliktin osapuoli. Tämä keskustelu on muistaakseni täällä käyty aiemminkin.Libyä ja Syyriä ovat jokseenkin itse itsensä selittäviä.
Ei "sotilaallinen jengi" takaa mitään toistensa tekemisiä, vaan se on puolustusliitto, joka puolustaa toisiaan jos joku joutuu hyökkäyksen kohteeksi.Jos on sotilaallinen jengi, joka aseellisesti puolustaa ja takaa toistensa tekemiset, niin millä ihmeen ajatusloikalla sotilaallisen voiman käyttö muuttuukin joksikin yksittäistapaukseksi? Ei tämä mitään juristeriaa ole, vaan oikeudesta tehdä jotain tekoja tässä on kyse.
T -.-
Kerrotko miksi yksikään maa ei halua irtautua NATOsta, jos se kerran on moinen globalistien käsikassara? Ei edes Turkki ole sanonut mitään siihen viittaavaa, ja sillä sentään on kohtuullisen lämpimät välit Venäjän kanssa. Luulisi että vähintään euroopan pienissä jäsenmaissa oltaisiin huomattu asian oikea laita, vai mitä?Nato on tämän maailman globalistien omaksi hyödykseen käyttämä väkivaltakoneisto, joka aseellisesti nujertaa ne, jotka eivät tunnusta ko. valtaustavoitteiden oikeellisuutta. Lyhyesti sanottuna jokseenkin noin.
...
Eli Jugoslavia, Ukraina, Syyria ja Libyä... aivan täydellisiä malliesimerkkejä läntisen "jäseniään puolustavan" sotilasliiton pelkästä puhtaasta aseellisesta perseilystä pitkin maailmaa. Tähän örisevään ja rettelöivään zombie jengiin ei todellakaan tee mieli liittyä. Meidän asemamme heidän suunnitelmissaan on olla pelkkä rikkoontuva astinlauta. Olisimme (olemme?) hyväuskoisia tolloja, joita voidaan käyttää vain hyväksi.
...
Olisi äärimmäisen suuri virhe luottaa noihin tahoihin. Ne eivät ole meidän ystäviämme. Ne eivät ole kenenkään ystäväviä, eivät kenenkään muun kuin noiden kaikkein suurimpien jäsentensä omien kansallisten etujen.
Kerrotko miksi yksikään maa ei halua irtautua NATOsta, jos se kerran on moinen globalistien käsikassara?
On mukavampaa olla kiusaaja, kuin kiusattuna. Siksi. Vastaus voisi tietenkin olla myös pitempikin, mutta Nato myönteisen päätä ei voi kääntää. Osoitankin nämä kirjoitukset kannastaan vielä epävarmoille lukijoille.
Mielestäni "aktiivinen turvallisuuspolitiikka" tarkoittaa yhä edelleen sitä, että Suomi näkee vaivaa pitääkseen yllä hyvät suhteet kaikkiin maailman maihin. Ja yleisen arkijärjen mukaan jättää ainakin liittoutumatta omaa naapuriaan vastaan. Tämän maailman sotilasliitot tulevat ja menevät, ja vaipuvat siis historiaan, mutta venäjän kieltä puhuva kansa tuossa naapurissa tulee olemaan siellä tavalla tai toisella sangen pitkään. Ihan niin kuin mekin olemme täällä. Ne eivät meitä oikeasti uhkaa, niillä on omiakin ongelmia ihan riittämiin, joten meidän ei pidä lähteä tämän maailman riidankylväjien juttuihin mukaan. Ei ole mitään syytä lähteä. Yle ja Hesari eivät ole enää valideja lähteitä käsittelemään ainoatakaan Venäjä uutista tässä maailmassa, eikä noihin kirjoituksiin pidä enää uskoa. Nuo tahot ostavat kaikki uutisensa lännen suunnalta. Asiaan kannattaa nyt käyttää lähdekritiikkiä ja järkeä. Me olemme vaikuttamisen kohteena koko ajan. Asian huomaa kyllä, elleivät päässä ole nato myönteiset ruusunpunaiset silmälasit.
Meillä ei ole riitaa venäläisten kanssa. Se joka muuta väittää, valehtelee. Kannattaa miettiä, että miksi.
T -.-
Onneksi päättäjillä on hieman realistisempi tilannekuva Venäjän uhasta:Mielestäni "aktiivinen turvallisuuspolitiikka" tarkoittaa yhä edelleen sitä, että Suomi näkee vaivaa pitääkseen yllä hyvät suhteet kaikkiin maailman maihin. Ja yleisen arkijärjen mukaan jättää ainakin liittoutumatta omaa naapuriaan vastaan. Tämän maailman sotilasliitot tulevat ja menevät, ja vaipuvat siis historiaan, mutta venäjän kieltä puhuva kansa tuossa naapurissa tulee olemaan siellä tavalla tai toisella sangen pitkään. Ihan niin kuin mekin olemme täällä. Ne eivät meitä oikeasti uhkaa, niillä on omiakin ongelmia ihan riittämiin, joten meidän ei pidä lähteä tämän maailman riidankylväjien juttuihin mukaan.
Eli tämä on ainoa syy miksi euroopassakaan kukaan ei kritisoi Natoa, "parempi olla kiusaaja". Jos esimerkiksi tanskalaisilta kysyy niin noinko ne vastaisivat, tai virolaisilta? Viron historia viattomien naapurimaiden kurmoottamisessa onkin pitkä ja monivaiheinenOn mukavampaa olla kiusaaja, kuin kiusattuna. Siksi. Vastaus voisi tietenkin olla myös pitempikin, mutta Nato myönteisen päätä ei voi kääntää. Osoitankin nämä kirjoitukset kannastaan vielä epävarmoille lukijoille.
Suomi on maailman paras naapurimaa mille tahansa maailman maalle. Suomi on rauhaa rakastava maa, toisin kuin eräs suuri slaavilainen, fasistinen Putinstania tuossa naapurissa, joka puolestaan pyrkii aktiivisesti lietsomaan eripuraa länsimaissa ja kiusaa pienempiään.Mielestäni "aktiivinen turvallisuuspolitiikka" tarkoittaa yhä edelleen sitä, että Suomi näkee vaivaa pitääkseen yllä hyvät suhteet kaikkiin maailman maihin.
Meillä ei ole riitaa venäläisten kanssa. Se joka muuta väittää, valehtelee. Kannattaa miettiä, että miksi.
T -.-
Kiitos. Tämä selittääkin jo paljon...Minun käsitykseni Venäjän viime aikoina käyttämästä väkivallasta on se, että se on ollut lähinnä reaktiivista, eli se on vastannut itseensä kohdistuneeseen sotilaalliseen uhkaan.
Suomi kuuluu koko ajan "lännen etupiiriin" itsensä ja myös Venäjän mielestä. Venäjän näkökulmasta me ollaan Nato-maiden kanssa ihan samaa porukkaa eli vihollisia. Se, että ollaanko me virallisesti Naton jäseniä vai ei on ihan semantiikkaa.Suomen etu ei ole joutua minkäänlaisten ristiriitojen eikä etupiiri ajattelun väliin eikä pelinappulaksi. Tässä kannattaa nyt kylmästi miettiä vain omaa etuaan, niin ne nuo toisetkin tekevät.
Sinulla on hyvä käsitys Venäjän omasta näkökulmasta. Juuri noin he tulkitsevat vapaiden ja itsenäisten Euroopan maiden pyrkimykset kohti Euroopan Unionia ja pohjois-atlanttista sotilasliittoa.Minun käsitykseni Venäjän viime aikoina käyttämästä väkivallasta on se, että se on ollut lähinnä reaktiivista, eli se on vastannut itseensä kohdistuneeseen sotilaalliseen uhkaan. Tämän uhan luoja on ollut länsi omine pyrkimyksineen.
Ei, kaikkein typerin teko on pysyä Naton ulkopuolella. Toinen yhtä typerä teko on käyttäytyä kuin Venäjä olisi ystävällismielinen naapuri.En suoraan sanoen keksi yhtään mitään typerämpää tekoa, kuin mitä liittyminen natoon tässä tilanteessa meille olisi.
Tuo kannattaa kertoa Putinille. Ei täällä päin ole ketään muita paloja sytyttämässä.Kyllä maailma palaa aika helposti, eikä sitä bensiiniä valelemalla kyllä sammuteta.
Käsityksesi on yksiselitteisen väärä. Ehkä myös harhainen, sillä edes suurta osaa suomalaisista vaivaava pitkään jatkunut YYA-ajan aivopesu ei ole tehnyt muista noin innokasta Venäjän propagandan myötäilijää. Tai sitten olet yksinkertaisesti viideskolonnalainen Kremlin kätyri.Minun käsitykseni Venäjän viime aikoina käyttämästä väkivallasta on se, että se on ollut lähinnä reaktiivista, eli se on vastannut itseensä kohdistuneeseen sotilaalliseen uhkaan.
Tässä olemme täysin samaa mieltä. Juuri siksi Suomen täytyy liittyä Natoon niin pian kuin mahdollista.Suomen etu ei ole joutua minkäänlaisten ristiriitojen eikä etupiiri ajattelun väliin eikä pelinappulaksi. Tässä kannattaa nyt kylmästi miettiä vain omaa etuaan, niin ne nuo toisetkin tekevät.
Ei nykymaailmassa ole mahdollista olla jotenkin aidosti "puolueeton" maa. Se on ihan vanhan maailman juttuja se.
Mitään "välimuotoa" ei ole olemassa, vaan ne vaihtoehdot on nyt tässä.
Viittaat "Venäjän valtioliitolla" siis entisen Neuvostoliiton maiden symboliseen IVY-maiden yhteisöön? Retorisesti tämä mukailee isovenäläistä käsitystä nyky-Venäjän suvereeneista naapurimaista jonkinlaisina moraalisesti Venäjälle kuuluvina alusmaina tai puskurivuöhykkeenä. Mistä tällainen retoriikka on sinuun oikein tarttunut?Näyttää jotenkin siltä, että meidän pitäisi liittyä Venäjän valtioliittoa hajottamaan pyrkivään sotilasliittoon, ja saman aikaisesti sitten itse luopua omasta itsemääräämisoikeudestamme, ja liittyä täysin vastaavan kaltaiseen EU:n liittovaltioon?
Osuvaa, että mainitsit taistolaiskommunistit. Ennen Neuvostoliiton romahdusta suurin uhka itsenäisyydelle oli NL:n järjestelmää ihailevat vasemmistolaiset. Nykyään se on vastaavasti Venäjän järjestelmää ihailevat kansallismieliset eli nationalistit.Taistolaiskommunisteilla oli se asenne, että jos et kuulunut niihin, olet silloin vihollinen. Kummasti tämä nykyinen meno muistuttaa noista menneistä ajoista. Jos et ole samaa mieltä, niin...
Olen toista mieltä tästä asiasta. Maailma koostuu harmaan eri väreistä. Yleensä ne maat, joissa on oma armeija ja vahva puolustustahto, ovat voineet ja kyenneet pysymään erossa vastuuttomien hölmöjen kehittämistä konflikteista. 900 000 miehen reserviläisarmeijalla Suomi kykenee pitämään oman alueellisen koskemattomuutensa nykyisin oikeastaan aivan kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Sota on yhä edelleen aina taloudellinen kysymys, saavutettavan hyödyn on edes jossain määrin vastattava asian vaatimaa panostusta. Toisin kuin muilla mailla, meillä todellakin yhä edelleen on yleinen asevelvollisuus. Se takaa tälle pienelle maalle hyvin suuren sotilaallisen puolustuskyvyn. Meidän ei tarvitse eikä todellakaan edes pidäkään sotkeentua muiden valtioiden valtapyrkimyksiin tässä maailmassa.
Oletko itse huomannut laulavasi ihan samaa laulua imperialistisen lännen pahuudesta markkinavoimineen, kun nuo taistolaiset?
Et sinä mikään nationalisti ole, korkeitaan erään vieraan vallan nationalisti.Haluan vielä kerran korostaa, että Venäjä ei ole sitä täältä yrittämässä laskea, vaan ne ovat ihan muut tahot, mitkä meidän itsenäisyyttämme ja varallisuuttamme uhkaavat. Niiden tahojen käsikassara on tuo Nato.
T -.-
Merkkasin muutamia kohtia, jotka ovat faktuaalisesti väärin. Jos lähtökohdat ovat noin pielessä, ei ihme että niihin pohjaava ajattelukin menee päin seiniä.Kommunismi romahti omaan mahdottomuuteensa, ja Venäjä kääntyi niiden oman armeijan ja tiedustelukoneiston käytännössä otettua vallan kohti oman laistaan nationalismia. Sen jälkeen maailman vasemmistolaiset ovat Venäjää vihanneet aivan silmittömästi.
Minun mielestäni Venäjä muistuttaa nyt 1900 -luvun alun Amerikkaa, sielläkin olivat vallassa oligarkit, niitä ei vain nimetty tuolla nimellä.
Nato on aseellisella voimalla pannut maailmalla matalaksi juuri noita paikallisia vahvoja hallitsijoita, jotka eivät ole taipuneet tähän lähinnä länttä hyödyttävään globalismiin, ja luopuneet esim. omasta rahan luonti oikeudestaan. Gaddafin suurin synti oli panafrikkalaisuus.
Globalismin tuloksena on kuitenkin parhaimmillaankin yhteiskunta, mikä muistuttaa hyvin paljon nykyistä Amerikkaa. 85% ihmisistä siellä on köyhiä.
Juuri sen takia en käsitä, miksi kukaan haluaa jäädä Venäjän kaltaisen imperialistisen roistovaltion armoille
Ihan mielenkiinnosta, onko nykyinen Venäjä mielestäsi tällainen suuri liittovaltio?Missään eivät suuret liittovaltiot ole oikein onnistuneet, mutta väkisin sitä asiaa pitää taas yhä uudelleen ja uudelleen nyt EU:n toimesta kokeilla.
NATO on tällä vuosituhannella käyttänyt voimaa kolme kertaa. Ensin Afganistanissa vuodesta 2001, kun WTC-iskut tulkittiin hyökkäykseksi natomaata vastaan. Toisen kerran sitten Somalian merirosvoja vastaan, ja kolmannen kerran kansainvälisen yhteisön pyynnöstä pysäytti Gaddafin Libyassa, jota Venäjäkään ei vastustanut.Mistään puolustautumisesta ei ole ollut kyse enää pitkään aikaan, vaan pelkästä raa'asta sotilaalllisen voiman käytöstä. "Joko tottelet, tai pommitamme Sinut pakoilemaan perunakellareihin." Tätähän se toiminta tosiasiallisesti jo on. Alistamista väkivallan avulla.
Miten niin jäämässä? Olemme jääneet jo. Alati jatkuva selkärangaton puolueettomuus-/sitoutumattomuus-/liittoutumattomuuspelleily on vain vahvistanut Venäjän otetta Suomen asioihin.Mistä ihmeestä on syntynyt käsitys siitä, että me olisimme jotenkin jäämässä "imperialistisen roistovaltion" armoille?
Oh the irony.Voi elämän kevät tätä asiaa, kuinka helppoa on näemmä valheellisen propagandan syöttäminen.
Mitäs NATO-kannattajat on mieltä siitä kun Yhdysvaltain edustajat ovat useaan otteeseen sanoneet että heidän pääasiallinen intressinsä NATO-toiminnassa Euroopassa ei ole auttaa tai suojella eurooppalaisia NATO-jäseniä, vaan ajaa omia etujaan?
Mitäs NATO-kannattajat on mieltä siitä kun Yhdysvaltain edustajat ovat useaan otteeseen sanoneet että heidän pääasiallinen intressinsä NATO-toiminnassa Euroopassa ei ole auttaa tai suojella eurooppalaisia NATO-jäseniä, vaan ajaa omia etujaan?
Laita nyt vaikka muutama lähde, kun kerran on useaan otteeseen näin sanottu.Mitäs NATO-kannattajat on mieltä siitä kun Yhdysvaltain edustajat ovat useaan otteeseen sanoneet että heidän pääasiallinen intressinsä NATO-toiminnassa Euroopassa ei ole auttaa tai suojella eurooppalaisia NATO-jäseniä, vaan ajaa omia etujaan?
Mitäs Kremlin narratiivin toistajat sanoo siitä, että yksikään NATOn jäsenmaa ei silti ole irtisanomassa jäsenyyttään? Eikö olisi todennäköistä, että jos NATOn edustajat sanovat useaan otteeseen että liitto ajaa vain Yhdysvaltojen etuja, niin edes pienet jäsenmaat alkaisivat kyseenalaistaa jäsenyyden etuja?Mitäs NATO-kannattajat on mieltä siitä kun Yhdysvaltain edustajat ovat useaan otteeseen sanoneet että heidän pääasiallinen intressinsä NATO-toiminnassa Euroopassa ei ole auttaa tai suojella eurooppalaisia NATO-jäseniä, vaan ajaa omia etujaan?
Laita nyt vaikka muutama lähde, kun kerran on useaan otteeseen näin sanottu.
Sinänsä tuossa nyt ei olisi mitään ihmeellistä, kun NATO-jäsenyyden kannattajana minunkin intressini on Suomen edun ajaminen, eikä toisten puolustaminen. Se puolustaminen kuitenkin on se juttu, jolla niitä etuja ajetaan.
Olisi eri asia, jos USA sanoisi ettei puolusta sodan aikana liittolaisiaan.
Mieluummin vaikka selität ketkä näin ovat sanoneet ja missä yhteydessä.Löytyy tuosta kirjasta joka olisi hyvä kaikkien NATO-kantaansa miettivien lukea: Minne Suomi pommittaa?
Sä nyt väännät tuota asiaa omaan agendaasi sopivaksi. Tottakai kaikki mitä USA (tai mikä muu maa tahansa) tekee, on sen omien intressien ajamista.Minusta Yhdysvaltojen tunnustus että ajavat pääasiassa omia etujaan NATO-touhuilussa on melko ikävä fakta pienemmille jäsenmaille. Tuosta vetää äkkiä sen johtopäätöksen, että NATO:n apua saadaan kriisitilanteessa vain jos se sopii Yhdysvaltojen intresseihin. Käytännössä kyse on siis Yhdysvaltojen sotajoukkojen laajennuksesta joka tanssii johtomaansa pillin mukaan ja vähentää Yhdysvaltojen maailmanherruuden ylläpidon kuluja ja resurssitarpeita.
Vitun miljoonaan kertaan todettu tässäkin ketjussa, että NATO-jäsenyys ei velvoita lähtemään yhtään minnekään Lähi-Idän konflikteihin mukaan.Miksi ihmeessä meidän pitäisi lähteä NATO-jäsenenä sotimaan Yhdysvaltojen rinnalla Lähi-itään veronmaksajien rahoilla? Koko NATOon hivutus viimeisen 20v aikana on tapahtunut tuo päämäärä mielessä, ja mm. Suomen asevarustelu on tehty enemmän tuon kaukosotimisen ehdoilla kuin sen mukaan mikä olisi tärkeää oman alueemme puolustamiseksi.
Löytyy tuosta kirjasta joka olisi hyvä kaikkien NATO-kantaansa miettivien lukea: Minne Suomi pommittaa?
Mieluummin vaikka selität ketkä näin ovat sanoneet ja missä yhteydessä.
Sä nyt väännät tuota asiaa omaan agendaasi sopivaksi. Tottakai kaikki mitä USA (tai mikä muu maa tahansa) tekee, on sen omien intressien ajamista.
Jokainen vähänkin rehellisesti asioita miettivä tajuaa, että esim. Venäjän vaikutusvallan lisääntyminen Euroopassa on vastoin USA:n intressejä.
Vitun miljoonaan kertaan todettu tässäkin ketjussa, että NATO-jäsenyys ei velvoita lähtemään yhtään minnekään Lähi-Idän konflikteihin mukaan.
Kun kerran tuo 20v aikana tapahtunut muutos on noin selvä, niin laitappa vaikka oma top-5 asehankinnat, jotka ei sovellu Suomen puolustamiseen, vaan paremminkin "kaukosotimiseen".
Kuitenkaan kaikki NATO-maat ei siellä ole. Miksiköhän näin? Ettei vaan sun tulkintasi olisi väärä?Ei velvoita mutta käytäntö on toinen, ollaanhan me jo nytkin kumppanimaana sotimassa Afganistanissa. Käytännössä esimerkiksi Afganistanissa sotivat NATO-maat huolimatta ko. jäsenmaiden kansalaisten vastustuksesta. Eli ei meillä suomalaisillakaan olisi NATO-jäsenmaan kansalaisina mitään sanomista asiaan sen enempää kuin on nytkään.
Lopeta nyt hyvä mies se Sainion lukeminenHornetit ja niiden ilmasta ilmaan sekä ilmasta maahan -pommituskyky on TOP2 turhia hankintoja joka sopii paremmin NATO-sotimiseen maailmalla kuin omien rajojemme puolustukseen.
Kuitenkaan kaikki NATO-maat ei siellä ole. Miksiköhän näin? Ettei vaan sun tulkintasi olisi väärä?
NATO-jäsenyys ei velvoita osallistumaan niihin operaatioihin. Suomi on sinne mennyt ilmankin omaa tyhmyyttään.
Lopeta nyt hyvä mies se Sainion lukeminen
Hävittäjillä on helvetin tärkeä rooli Suomen puolustamisessa
Miten meidän puolustus eroaa "NATO sotimisesta" juuri noiden pommien osalta?Ja Suomi menisi varmasti vielä enemmän rinta rottingilla jos oltaisiin jäseniä --> verorahat valuisi kankkulan kaivoon vain Yhdysvaltain intressien edistämiseksi.
Maavoimien ja ilmatorjunnan kustannuksella hävittäjien hankkiminen ei ole järkevää, ja pommituskyky on varsinkin hyvin turhaa ja kustannustehotonta maamme puolustamisen kannalta. Mutta NATO-sotimiseen pommituskykyiset hävittäjät sopivat toki mainiosti.
...ja silti se NATO-jäsenyys ei siihen velvoittaisi.Ja Suomi menisi varmasti vielä enemmän rinta rottingilla jos oltaisiin jäseniä --> verorahat valuisi kankkulan kaivoon vain Yhdysvaltain intressien edistämiseksi.
Ne on kalliita joo, mutta ne on pakko hankkia. Hävittäjät on muuten osa ilmatorjuntaa. Maasta ilmaan ei paljon koneita tiputella, kun ne lentää riittävän korkealla.Maavoimien ja ilmatorjunnan kustannuksella hävittäjien hankkiminen ei ole järkevää, ja pommituskyky on varsinkin hyvin turhaa ja kustannustehotonta maamme puolustamisen kannalta. Mutta NATO-sotimiseen pommituskykyiset hävittäjät sopivat toki mainiosti.
Miten meidän puolustus eroaa "NATO sotimisesta" juuri noiden pommien osalta?
Aika kommando saat olla, ku käyt apilaksella tai edes spikellä vetelee komento/tutka/tulenjohto vaunua divisioonan sisällä.Olisi "hieman" halvempaa ampua samat pommit maasta käsin kuin hävittäjistä jotka on toki kätevä siirtää vaikka Lähi-itään "tarpeen" vaatiessa.
Olisi "hieman" halvempaa ampua samat pommit maasta käsin kuin hävittäjistä jotka on toki kätevä siirtää vaikka Lähi-itään "tarpeen" vaatiessa.