Mitä juttu tämä on ? Lisää kaasua niin tulee lisää kanttausvaraa vai meinaatko että lähtee perä piirtelemään helpommin ?Tän kaltaset perus mekaniikat pitäisi olla selkeitä jokaiselle mopoilijalle, muuten voi yllättää tiukemmin kaartaessa kun pyörä laittaakin enemmän vääntöä tiehen kuin suoralla täysin pystyllä ajaessa... Ja hittoakos spekseillä on väliä, fiiliksen takia prätkiä ajellaan.
Prätkän kumin kulutuspinta on U:n mallinen niin pyörää kallistaessa akselin ja asfaltissa olevan kontaktipinnan välinen etäisyys eli vipuvarsi lyhenee. Tämän myötä sama (rengas)vääntö siirtää enemmän vääntöä kumille. Samalla moottorin kierrokset nousee, sen pystyy kuulemaan/näkemään tuosta videosta, ~15k rpm suoralla, kallistaessa kierrokset nousee ~16k.Mitä juttu tämä on ? Lisää kaasua niin tulee lisää kanttausvaraa vai meinaatko että lähtee perä piirtelemään helpommin ?
Eipä ole tullut tätäkään ajateltua eli aina oppii uutta vaikkei nyt maailmaa mullistakaanPrätkän kumin kulutuspinta on U:n mallinen niin pyörää kallistaessa akselin ja asfaltissa olevan kontaktipinnan välinen etäisyys eli vipuvarsi lyhenee. Tämän myötä sama (rengas)vääntö siirtää enemmän vääntöä kumille. Samalla moottorin kierrokset nousee, sen pystyy kuulemaan/näkemään tuosta videosta, ~15k rpm suoralla, kallistaessa kierrokset nousee ~16k.
Autopuolellahan useasti lasketaa nopeusmittarin virheitä eri rengaskoilla, isompi rengas = enemmän nopeutta samalla kierrosluvulla = vähemmän vääntöä kumin ja asfaltin välillä. Prätkällä rengaskoko muuttuu kallistuskulmasta riippuen, kun kallistaa enemmän niin rengaskoko pienenee. Punaista kehää käytetään suoralla ajaessa ja sininstä kallistettuna.
![]()
Vääntö pysyy vakiona, voima kasvaa. F = M/rPrätkän kumin kulutuspinta on U:n mallinen niin pyörää kallistaessa akselin ja asfaltissa olevan kontaktipinnan välinen etäisyys eli vipuvarsi lyhenee. Tämän myötä sama (rengas)vääntö siirtää enemmän vääntöä kumille.
Sama, mutta pois en myy... Perus huolto ja korjataan rikkoutuneet paikat.
Pitäsköhän talvi ajoille joku mopo. Mikä oisi kevyt ja pääsee jopa vähä lumessa? Joku kevari piikeillä menisi. Laiskahan se oisi mutta menisi se. Mopo ois menny mutta möin pois kun verojen pelko perseessä. 100km/h vielä ihan ajettava oli dt mopokin.
Onko sitä mitää kevyitä +250kuutioisia ja kohtuu edullisia rekisterissä olevia mitä suositella juuri talveksi vaan? Eli ei siis kyykkyä tms
Tämä on sinäänsä totta, mutta onhan tuo hintaero aivan posketon Suomen ja Saksan välillä.Kyllähän myyjä saa myydä sillä hinnalla millä se menee kaupaksi. Eihän MP myynti ole mitään hyvintekeväisyyttä.
Hornetissa kyllä minimit nostalgia-arvoa kun laittoivat twinin. Ja Brandtihan ottaa noista ihan reilusti välistä joka selittää hintojaTämä on sinäänsä totta, mutta onhan tuo hintaero aivan posketon Suomen ja Saksan välillä.
Hinta ei ole toki ainut tekijä, koska esimerkiksi MT 07 hinta-laatusuhteeltaan ylivoimainen. Tämä voidaan todeta esim. TM 13/2020 A2-vertailussa, jossa Yamaha pyyhki muilla lattiaa, ollessa samaan aikaan vertailun edullisin.
Harmittaa sillä näen uudessa Hornetissa huikean nostalgia arvon lisäksi aidosti potentiaalia myös omaksi pyöräksi. Nyt se on kuitenkin suomessa hinnoiteltu sen verran pilalle, jolloin se ei ole minulle, eikä varmasti monelle muulle vaihtoehto.
Toki nykyisillä kustannuksilla nelisylinterinen A2 Hornet olisi käytännössä täysi mahdottomuus. Kuten aiemman sivu taulukosta voidaan todeta, Yamahan ja Hondan hintaero saksassa on marginaalinen (reilu 200€). Tämä on Keski-Euroopan kuluttajalle optimaalinen tilanne, kun pyörien välillä on aito kilpailu. Toisin kuin suomessa, jossa Honda kilpailee vain ja ainoastaan sillä brändillä.Hornetissa kyllä minimit nostalgia-arvoa kun laittoivat twinin. Ja Brandtihan ottaa noista ihan reilusti välistä joka selittää hintoja![]()