Mikä ärsyttää kanssa-autoilijoissa?

Liittynyt
17.03.2022
Viestejä
1 792
Ei tarvitse, voi myös tehdä selkeän vauhdin tiputukseen kun joku nuohoaa konttia. Ei ne sinne pitkäksi aikaa jää.
Kerran olen rekalle tehnyt tuon. Ajoin 80 rajoituksella valtatietä, taas se 90 vakkarissa eli todellista nopeutta 86-87. Rekka tuli painostamaan niin lähelle että en nähnyt taustapeilistä kuin rekan säleikön. Liekkö rajoittimet poistettu tjs. kun tuossa vauhdissa saavutti.
Muutaman kilsan katselin sitä säleikköä taustapeilistä, otin vakkarin pois ja annoin auton hidastua (tasaisella) johonkin 30-40. Ei sitä sit enää näkynyt kun kiihdytin takaisin matkavauhtiin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
997
Eilen, kevätlukukauden viimeisenä koulupäivänä ärsytti ilmeisesti ensin takana tulevaa, ja sitten ohituksen jälkeen minua.

Olin viemässä tytärtäni kouluun, ja lapsia liikenteessä ns. reippaasti. 40:n aluerajoitus. Alueena pikkukaupunki, suojateitä noin 300m välein. Ihan aiheellinen rajoitus.

Kyseisellä tienpätkällä monet alueen asukkaista ovat turhan kovista nopeuksista valittaneet - vajaa vuosi sitten yksi tuuhio jopa oli ajanut omakotitalon keittiöstä sisään. Hidastetöyssyjä ei kuitenkaan alueelle ole saatu - vaikka itsekään en niistä autoilijana välitä, tuossa kohtaa olisi kyllä aiheellisia.

Ajoin suht tarkasti rajoituksen mukaan, n. 43-44 mittarinopeutta. Eli en nyt mitenkään normaalia liikennettä selkeästi hitaammin, ja olihan siellä lapsia tosiaan silmiinpistävän paljon liikkeellä, kun koulu juuri alkamassa. Taustapeiliin ilmestyi suht nopeasti liikkuva auto, joka parin sekunnin arpomisen jälkeen lähti ohittamaan liikenteenjakajan kohdalta. Auto siis kiersi liikenteenjakajan väärältä puolelta, vastaantulijan kaistalta suojatien yli ja jatkoi arviolta 70-80kmh vauhdilla eteenpäin, kadoten suht nopeasti omasta näköpiiristä. Onneksi suojatiellä ei sillä hetkellä ollut ylittäjiä. Otin kyllä heti mieleen rekisterinumeron, ajatuksena oli kaivaa omistajatiedot ja soittaa perään että oliko tuo nyt ihan viisasta. Vissiin itsestä on löytynyt joku kotipoliisi.

Karma kuitenkin tavoitti autoilijan jo nurkan takana - seuraavaan risteykseen saavuttaessa n. 500m päässä tavoitin kyseisen auton uudestaan, joskin väliimme oli ilmestynyt moottoripyörä. Tarkemmin siviilimallinen poliisimopo. Vilkkujen rytmikkäässä tahdissa tuli hetki ääneen ilakoitua, ja harmitella ettei ollut kojelautakameraa, jäi iltapäivälehtien videopalkkiot saamatta.

Jos en olisi ollut muksua kouluun viemässä, olisin kyllä pysähtynyt poliisia jututtamaan, hän varmaankin sai vain tutkattua ylinopeuden. En tiedä olisiko tuosta mitään lisäsanktiota herunut, mutta toivottavasti tuollakin perseilyllä kortti lähti edes hetkeksi.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 348
Ei tarvitse, voi myös tehdä selkeän vauhdin tiputukseen kun joku nuohoaa konttia. Ei ne sinne pitkäksi aikaa jää.
Tapa sekin mutta aika pitkiä matkoja voi tulla kun noita kontissa nyysääjiä tuntuu aina välillä piisaavan vaikka ajaakin sen +10kmh rajotukseen. Varmaan vielä enempi jos ajelisi juuri rajotuksen mukaan.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 895
Itse teen vaan pahimmille perässänuohoojille tuon vauhdin tiputus kikan. Syynä se että todella moni provosoituu jo siitä että joku kehtaa tiputtaa vauhtia, ja vieläpä ilman jarruvaloja.
Kerran kävi esim niin että joku nuoripari, mies ratissa liimautui myöhäiseen kevätilta-aikaan peräkonttiin silloin kun ei ollut oikeastaan mitään liikennettä. Rajoitus vaihteli 80-100 välillä. Kun aloin tiputtaa nopeutta sopivan ohituspaikan tultua niin siellä alkoi näkyä takapeilistä ilmehdintää että mitä tuo kusipää tekee. Sitten kun eivät silti lähteneet ohi niin palasin takaisin normaaliin nopeuteen ohituspaikan mentyä. Tein saman uudelleen seuraavan ohituspaikan tultua. Mitä tapahtuu? No savushow alkaa ja älykääpiö paahtaa kaasu pohjassa seuraavat 5 kilometria niin että musta savupilvi peittää koko tien horisonttiin asti.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
1 095
Itse etsin mielummin jonkun tienpätkän tai pysäkin ja lasken konttaajan ohi. En kyllä näitä "kouluttajia" ymmärrä. Joku onnettomuuden todennäköisyys kasvaa kyllä hurjasti.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 895
Itse etsin mielummin jonkun tienpätkän tai pysäkin ja lasken konttaajan ohi. En kyllä näitä "kouluttajia" ymmärrä. Joku onnettomuuden todennäköisyys kasvaa kyllä hurjasti.
Juu varmasti kasvaa jos ruuhkassa tai muuten väärässä paikkaa tekee. Minusta kyse ei ole kouluttamisesta vaan sen ajan minimoimisesta mitä se vaarallinen kärpänen siellä roikkuu. Toisekseen on sekin riski jos alat hidastamaan jarrulla pysäkille kun joku roikkuu perässä. Riippuu tilanteesta kumpi pahempi.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
1 095
Yleensä tuo vilkun käyttö on kyllä rauhoittanut perässä roikkujaa, kun hän on siitä saanut tiedon, että kohta pääsee ohi ja ajamaan omaa nopeuttaan.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 895
Yleensä tuo vilkun käyttö on kyllä rauhoittanut perässä roikkujaa, kun hän on siitä saanut tiedon, että kohta pääsee ohi ja ajamaan omaa nopeuttaan.
Niin, joskus sitä miettinyt että pitääkö vaihtaa oma hidastustaktiikka siihen että korostaa sitä vilkulla tienreunaa päin. Että tyhmempikin tajuaa että mene nyt ohi jo.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
1 095
Itselläni on yleensä aika reipas nopeus, joten ei noita roikkujia niin usein omalle kohdalle satu. Mutta jos sattuu, niin en ainakaan rupea sitä tyyppiä provoamaan, kun sitä ilmeisesti jo valmiiksi minun ajonopeuteni nyppii.
 
Liittynyt
03.06.2019
Viestejä
220
Vastauksena otsikkoon: kaikenlainen muiden opettaminen liikenteessä.
Ensireaktio oli, että samaa mieltä, mut sit rupesin miettimään, että minkähän kukakin tulkitsee muiden opettamiseksi.

Jos joku nuuhkii persettä, niin siinä voi hienovaraisesti jo oman turvallisuutensakin takia himmata vauhtia ja vinkata pysymään kauempana. En koe sitä opettamisena, vaan vinkkinä painua helvettiin kontista.

Jos taas muuten tyhjällä kaksikaistaisella tiellä ajat oikeaa kaistaa ja näet, että joku on tulossa lyhyeltä kiihdytyskaistalta niin, että tulisitte olemaan siinä liittymispätkällä rinnakkain JA olet ollut sen verran tarkkaavainen ja ehdit tarkistaa vielä uudestaan, ettei vasemmalla kaistalla ole ketään, etkä silti väistä, niin mielestäni tämä voisi mennä kouluttamisen puolelle. Yleisin (ja itsessään ihan validi) selitys on se, ettet lain mukaan saisi väistää vasemmalle kaistalle (en edes tiedä mitä laki tarkalleen sanoo tästä, toistan vain apinana kuulemaani), mutta niin on laitonta se ylinopeuskin. Jos ajat ylinopeutta, mutta pidät tästä kiinni hamaan tappiin asti, on se jokseenkin tekopyhää ja menee vähän liikennesääntönörtteilyksi ja muiden kouluttamiseksi. Ja koska eri mieltä olevat haluavat tahallaan tai tahattomasti tulkita väärin, niin pitänee tässä vaiheessa korostaa, että suosittelen lähtökohtaisesti olemaan väistämättä, koska tän ei munkaan mielestä pidä olla mikään automaatio. Ei ole montaa sivua takaperin, kun asiasta oli hyvin havainnollistava video (vai linkki iltapäivälehden juttuun, jossa video) mihin se voi helposti johtaa. MUTTA, jos voit olla varma - siis niin varma kuin kaistanvaihdossa muutenkin, että voit turvallisesti vaihtaa vasemalle edesauttaaksesi joustavampaa liikennettä, niin miksi et tekisi sitä, jos muutenkin olet valmis joustamaan säännöistä yleisen sujuvuuden nimissä? Toki jos asenne on jääräpäisesti pitää oikeuksistaan kiinni muissakin asioissa, niin en varsinaisesti odota muutosta asenteeseen tässäkään asiassa.

Tää on taas vähän tällanen aihe, että riittää varmasti tulkintaa myös siitä, että onko se kouluttamista, vai sitä että olettaa toisen sovittavan vauhtinsa, kuten kuuluu. Itelle hyvin yleinen pätkä on Hämeenlinnanväylä ja siinä ainakin Kantsun liittymän kiihdytyskaista on aika lyhyt. Jos havaitsen ajoissa, että vasen kaista on tyhjä ja mun takana on reippaasti autoja jonossa (eli suoraan mun taakse on vaikea sovittaa liittymistä), niin vaihtamalla hetkeks vasemmalle se liittyvä auto mahtuu hyvin siihen "mun paikalle" sen sijaan, että se jää nököttämään siihen kiihdytyskaistan alkuun odottamaan sopivaa väliä. Tässä olennaista on toi "ajoissa havaitseminen". Sen takia liittyjän ei koskaan pidä olettaa saavansa tilaa tyhjälläkään tiellä, koska ikinä ei tiedä kuinka tarkkaavainen kuski on kyseessä, tai jos jokin juuri häiritsee keskittymistä.
 
Liittynyt
15.09.2020
Viestejä
386
Ensireaktio oli, että samaa mieltä, mut sit rupesin miettimään, että minkähän kukakin tulkitsee muiden opettamiseksi.

Jos joku nuuhkii persettä, niin siinä voi hienovaraisesti jo oman turvallisuutensakin takia himmata vauhtia ja vinkata pysymään kauempana. En koe sitä opettamisena, vaan vinkkinä painua helvettiin kontista.

Jos taas muuten tyhjällä kaksikaistaisella tiellä ajat oikeaa kaistaa ja näet, että joku on tulossa lyhyeltä kiihdytyskaistalta niin, että tulisitte olemaan siinä liittymispätkällä rinnakkain JA olet ollut sen verran tarkkaavainen ja ehdit tarkistaa vielä uudestaan, ettei vasemmalla kaistalla ole ketään, etkä silti väistä, niin mielestäni tämä voisi mennä kouluttamisen puolelle. Yleisin (ja itsessään ihan validi) selitys on se, ettet lain mukaan saisi väistää vasemmalle kaistalle (en edes tiedä mitä laki tarkalleen sanoo tästä, toistan vain apinana kuulemaani), mutta niin on laitonta se ylinopeuskin. Jos ajat ylinopeutta, mutta pidät tästä kiinni hamaan tappiin asti, on se jokseenkin tekopyhää ja menee vähän liikennesääntönörtteilyksi ja muiden kouluttamiseksi. Ja koska eri mieltä olevat haluavat tahallaan tai tahattomasti tulkita väärin, niin pitänee tässä vaiheessa korostaa, että suosittelen lähtökohtaisesti olemaan väistämättä, koska tän ei munkaan mielestä pidä olla mikään automaatio. Ei ole montaa sivua takaperin, kun asiasta oli hyvin havainnollistava video (vai linkki iltapäivälehden juttuun, jossa video) mihin se voi helposti johtaa. MUTTA, jos voit olla varma - siis niin varma kuin kaistanvaihdossa muutenkin, että voit turvallisesti vaihtaa vasemalle edesauttaaksesi joustavampaa liikennettä, niin miksi et tekisi sitä, jos muutenkin olet valmis joustamaan säännöistä yleisen sujuvuuden nimissä? Toki jos asenne on jääräpäisesti pitää oikeuksistaan kiinni muissakin asioissa, niin en varsinaisesti odota muutosta asenteeseen tässäkään asiassa.

Tää on taas vähän tällanen aihe, että riittää varmasti tulkintaa myös siitä, että onko se kouluttamista, vai sitä että olettaa toisen sovittavan vauhtinsa, kuten kuuluu. Itelle hyvin yleinen pätkä on Hämeenlinnanväylä ja siinä ainakin Kantsun liittymän kiihdytyskaista on aika lyhyt. Jos havaitsen ajoissa, että vasen kaista on tyhjä ja mun takana on reippaasti autoja jonossa (eli suoraan mun taakse on vaikea sovittaa liittymistä), niin vaihtamalla hetkeks vasemmalle se liittyvä auto mahtuu hyvin siihen "mun paikalle" sen sijaan, että se jää nököttämään siihen kiihdytyskaistan alkuun odottamaan sopivaa väliä. Tässä olennaista on toi "ajoissa havaitseminen". Sen takia liittyjän ei koskaan pidä olettaa saavansa tilaa tyhjälläkään tiellä, koska ikinä ei tiedä kuinka tarkkaavainen kuski on kyseessä, tai jos jokin juuri häiritsee keskittymistä.
Ymmärrän täysin mitä haet takaa tuolla väistämisellä, ja teoriassa se on kaunis ajatus joka sujuvoittaa liikennettä. Kolikon kääntöpuolena, esimerkiksi Oulussa paikalliset ovat tottuneet siihen, että moottoritietä ajavat väistävät. Joka päivä näkee kylkeen liittyjiä. Tämä siis seurausta tuosta sujuvoittamisesta ja kohteliaisuudesta. Ja toki, jos liittymisramppi on lyhyt, niin mikä ettei, mutta Oulussa aika paljon paranneltu motaria, jossa kiihdytyskaistat ovat parhaimmillaan todella pitkiä, ja edelleen sieltä yritetään liittyä kylkeen muuten lähes tyhjälle motarille koska on totuttu että motaria ajava väistää. Parastahan se olisi että kaikki ajaisivat samojen sääntöjän mukaan konsistentisti. Ehkä joskus maailmasta tulee vielä hyvä ja valmis, mutta matkaa sinne vielä on.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 464
Kerran olen rekalle tehnyt tuon. Ajoin 80 rajoituksella valtatietä, taas se 90 vakkarissa eli todellista nopeutta 86-87. Rekka tuli painostamaan niin lähelle että en nähnyt taustapeilistä kuin rekan säleikön. Liekkö rajoittimet poistettu tjs. kun tuossa vauhdissa saavutti.
Muutaman kilsan katselin sitä säleikköä taustapeilistä, otin vakkarin pois ja annoin auton hidastua (tasaisella) johonkin 30-40. Ei sitä sit enää näkynyt kun kiihdytin takaisin matkavauhtiin.
Itse valitsin tuossa tilanteessa vielä pitkän jyrkän ylämäen alun matkavauhtiin pelaamiselle. Kyllä se rekka tosin tuli takaisin puskuriin joskus 30km päästä taas. Kaupinkialueelle saapuessa ja kaistojen lisääntyessä sitten painoi ohi päin punaisia valoja.
 
Liittynyt
03.06.2019
Viestejä
220
Ymmärrän täysin mitä haet takaa tuolla väistämisellä, ja teoriassa se on kaunis ajatus joka sujuvoittaa liikennettä. Kolikon kääntöpuolena, esimerkiksi Oulussa paikalliset ovat tottuneet siihen, että moottoritietä ajavat väistävät. Joka päivä näkee kylkeen liittyjiä. Tämä siis seurausta tuosta sujuvoittamisesta ja kohteliaisuudesta. Ja toki, jos liittymisramppi on lyhyt, niin mikä ettei, mutta Oulussa aika paljon paranneltu motaria, jossa kiihdytyskaistat ovat parhaimmillaan todella pitkiä, ja edelleen sieltä yritetään liittyä kylkeen muuten lähes tyhjälle motarille koska on totuttu että motaria ajava väistää. Parastahan se olisi että kaikki ajaisivat samojen sääntöjän mukaan konsistentisti. Ehkä joskus maailmasta tulee vielä hyvä ja valmis, mutta matkaa sinne vielä on.
Ajoin tossa hetki sitten Keski-Euroopassa (Belgia - Hollanti) ja siellä oli vallallaan aika vahva väistelyn - tai pikemminkin tilan antamisen / huomioimisen kulttuuri. Vasemmalla ei yleisesti notkuttu ja liittymiä ennen vilkuteltiin ajoissa jos oli aikomusta poistua isommalta tieltä ja toisaalta liittyjille annettiin hyvin tilaa*. Turvavälit siellä oli usein hälyyttävän lyhyet, mutta toisaalta aika verrannolliset kehiin tai valtaväyliinkin ruuhka-aikoina (lyhyellä otannalla vaikea sanoa oliko vain joku vahvistusharha). Mitä ajan takaa on se, että jos liikennekulttuuri olisi kokonaisuudessaan joustava, niin myös muut kuin oikeaa kaistaa ajavat huomioisivat ne liittyjät ja heitä keskikaistalla ja/tai oikealla väistävät. Nyt kun tätä kirjoittaa, niin ehkä se usein vähintään kolme kaistaa leveä tiekin mahdollisti tän paremmin. Noh, oon kuitenkin samaa mieltä, että tollanen oletus väistämisestä on perseestä täällä Suomessa, koska se monesti vaatisi sitä pelisilmää siltä vasemmaltakin kaistalta. Ja liittyjän kannalta kaikista helpointa tässä meidän liikennekulttuurissa on se, että pitää tasaisen nopeuden, johon sen liittyjän on sitten mahdollisimman helppo sovittaa se oma vauhti.

Käyn tosi harvoin Oulussa, mutta pitääkin hankkia se kojelautakamera ennen seuraavaa reissua :cool:

*Toisaalta niillä oli ihan älytön vasemmalle vilkuttamisen tapa ympyröissä. Kysyin siitä paikallisilta, niin joku sanoi, että jos ei poistu ekasta, niin saattavat vilkuttaa. Eihän se saatana kerro mulle mitään siitä, että aikooko se siinä just mun kohdalla poistua ympyrästä vai ei :D Ainoa jolle se kertoo mitään on siitä lähtökohdasta seuraavalle liittymälle, mutta silloinkin voi vilkuttaa oikealle valmiiks tai olla vilkuttamatta. Jos joku osaa valaista tän suhteen, niin kuulen kyllä mielelläni
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 348
Ajoin tossa hetki sitten Keski-Euroopassa (Belgia - Hollanti) ja siellä oli vallallaan aika vahva väistelyn - tai pikemminkin tilan antamisen / huomioimisen kulttuuri. Vasemmalla ei yleisesti notkuttu ja liittymiä ennen vilkuteltiin ajoissa jos oli aikomusta poistua isommalta tieltä ja toisaalta liittyjille annettiin hyvin tilaa*. Turvavälit siellä oli usein hälyyttävän lyhyet, mutta toisaalta aika verrannolliset kehiin tai valtaväyliinkin ruuhka-aikoina (lyhyellä otannalla vaikea sanoa oliko vain joku vahvistusharha). Mitä ajan takaa on se, että jos liikennekulttuuri olisi kokonaisuudessaan joustava, niin myös muut kuin oikeaa kaistaa ajavat huomioisivat ne liittyjät ja heitä keskikaistalla ja/tai oikealla väistävät. Nyt kun tätä kirjoittaa, niin ehkä se usein vähintään kolme kaistaa leveä tiekin mahdollisti tän paremmin. Noh, oon kuitenkin samaa mieltä, että tollanen oletus väistämisestä on perseestä täällä Suomessa, koska se monesti vaatisi sitä pelisilmää siltä vasemmaltakin kaistalta. Ja liittyjän kannalta kaikista helpointa tässä meidän liikennekulttuurissa on se, että pitää tasaisen nopeuden, johon sen liittyjän on sitten mahdollisimman helppo sovittaa se oma vauhti.

Käyn tosi harvoin Oulussa, mutta pitääkin hankkia se kojelautakamera ennen seuraavaa reissua :cool:

*Toisaalta niillä oli ihan älytön vasemmalle vilkuttamisen tapa ympyröissä. Kysyin siitä paikallisilta, niin joku sanoi, että jos ei poistu ekasta, niin saattavat vilkuttaa. Eihän se saatana kerro mulle mitään siitä, että aikooko se siinä just mun kohdalla poistua ympyrästä vai ei :D Ainoa jolle se kertoo mitään on siitä lähtökohdasta seuraavalle liittymälle, mutta silloinkin voi vilkuttaa oikealle valmiiks tai olla vilkuttamatta. Jos joku osaa valaista tän suhteen, niin kuulen kyllä mielelläni
En tiedä Hollannin systeemeistä, jos siis vilkkua käytetään vaan kun ei poistu heti vasemmalle?

Ausseissa missä siis vas puoleinen liikenne ajettiin ympyrään kuten t risteykseen, eli meet vasuriin, laitat vilkun vasuriin, suoraan ei vilkkua ollenkaan ja oikealle kääntyessä oikealle. Toimii. 30t tuli ajeltua tuolla ja ehkä 5 kertaa joutui turhaan pysähtymään sen takia ettei toisen liikkeistä tiennyt. Vähän aikaa menee hiffata mutta helvetisti helpompi systeemi kuin tämä Suomen ulosvilkutus joka jää puolelta tekemättä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 409
*Toisaalta niillä oli ihan älytön vasemmalle vilkuttamisen tapa ympyröissä.
Katselen aika usein yhden brittiläisen ajo-opettajan videoita. Videoista päätellen siellä myös vilkutetaan oikealle kunnes ollaan poistumassa, jolloin vaihdetaan vasemmalle, koska vasemmanpuoleinen liikenne. Laitan tähän alle yhden huonon esimerkin siitä, koska videolla näkyy lähinnä miniympyröissä ajelua, mutta tämä video saa aina minut kiitolliseksi siitä miten simppeliä Suomessa ajaminen on:

 
Viimeksi muokattu:

kolistelija

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.02.2018
Viestejä
1 162
Monessa Euroopan maassa tosiaa vilkutetaan ympyrässä ajamista ikään kuin se ympyrä olisi jatkuvaa käännöstä. Ainakin ne missä itse olen viime aikoina ajanut, eli Sveitsi, Ranska ja Italia.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 472
Katselen aika usein yhden brittiläisen ajo-opettajan videoita. Videoista päätellen siellä myös vilkutetaan oikealle kunnes ollaan poistumassa, jolloin vaihdetaan vasemmalle, koska vasemmanpuoleinen liikenne. Laitan tähän alle yhden huonon esimerkin siitä, koska videolla näkyy lähinnä miniympyröissä ajelua, mutta tämä video saa aina minut kiitolliseksi siitä miten simppeliä Suomessa ajaminen on:

Nämä brittien liikenneympyrät on kyllä täysin käsittämättömiä. Kuinkahan paljon tuolla kolisee....
 
Liittynyt
03.06.2019
Viestejä
220
En tiedä Hollannin systeemeistä, jos siis vilkkua käytetään vaan kun ei poistu heti vasemmalle?

Ausseissa missä siis vas puoleinen liikenne ajettiin ympyrään kuten t risteykseen, eli meet vasuriin, laitat vilkun vasuriin, suoraan ei vilkkua ollenkaan ja oikealle kääntyessä oikealle. Toimii. 30t tuli ajeltua tuolla ja ehkä 5 kertaa joutui turhaan pysähtymään sen takia ettei toisen liikkeistä tiennyt. Vähän aikaa menee hiffata mutta helvetisti helpompi systeemi kuin tämä Suomen ulosvilkutus joka jää puolelta tekemättä.
Käyttivät hyvin usein, ja meikäläisiin verrattuna suht ajoissa vilkkua oikealle, mikäli olivat poistumassa ensimmäisestä liittymästä ja saattoivat käyttää vilkkua vasemmalle, mikäli poistuivat muista kuin ensimmäisestä. Osa käytti vain oikeaa vilkkua
 
Liittynyt
03.06.2019
Viestejä
220
Videoista päätellen siellä myös vilkutetaan oikealle kunnes ollaan poistumassa, jolloin vaihdetaan vasemmalle, koska vasemmanpuoleinen liikenne.
Tossa on tietty se logiikka, että sen oikeanpuoleisen vilkun (tai meillä vasemman) näkee aiemmin, jolloin oikein käytettynä liikenneympyrässä olevan aikeet voi havaita aiemmin
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 409
Briteissä on kunnollinen liikenneopetus, ne oikeasti käyttää aikaa siihen ja tuurilla ei mennä läpi. Tuon näkee osaamistasossa.
Näin se tosiaan on. Tuon aiemmin linkittämäni ajo-opettajan sivustolla kerrotaan, että keskimäärin ennen koetta harjoitellaan 52 tuntia ammattimaisen ajo-opettajan avustuksella ja 25 tuntia omatoimisesti jonkun yksityisen valvojan kanssa.
 
Liittynyt
05.08.2021
Viestejä
767
Itse valitsin tuossa tilanteessa vielä pitkän jyrkän ylämäen alun matkavauhtiin pelaamiselle. Kyllä se rekka tosin tuli takaisin puskuriin joskus 30km päästä taas. Kaupinkialueelle saapuessa ja kaistojen lisääntyessä sitten painoi ohi päin punaisia valoja.
Vaikuttaa että kerrot tekosi ääni ylpeydestä väristen.
 
Liittynyt
05.08.2021
Viestejä
767
Vaikuttaa siltä että keksit omiasi ja pää ei toimi tarpeeksi hyvin että pitäisit keksintösi itselläsi.

Vielä pari pari vuotta tuota tilannetta ennen ajoin itse töikseni raskasta kalustoa.
Pääni toiminta riittää olemaan kehuskelematta, jos olenkin joskus syyllistynyt opettamiseen. En ihmettele jos et enää aja ammatiksesi.
 

kuoris

Tukijäsen
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
3 636
Itse valitsin tuossa tilanteessa vielä pitkän jyrkän ylämäen alun matkavauhtiin pelaamiselle. Kyllä se rekka tosin tuli takaisin puskuriin joskus 30km päästä taas. Kaupinkialueelle saapuessa ja kaistojen lisääntyessä sitten painoi ohi päin punaisia valoja.
Höhö.

Tien pätkä missä on keskikaide ja pysähdy siihen hätävilkut päällä odottamaan. Kun kuski tulee autosta niin kaasu pohjaan ja jätät sen :rofl: Eiköhän ymmärrä yskän.

No joo vitsi vitsinä mutta joskus teki mieli tehdä perseessä 3 metrin päässä roikkuvan Onnibussin kanssa noin..ei voinut mennä ohi vaikka hiljensin ja tilaa oli.
 
Liittynyt
05.08.2021
Viestejä
767
Taidat tehdä kaikki päätelmäsi ilman mitään tietoa ja puhtaasti oman mielikuvituksen varassa? Eiköhän lopeteta "keskustelu" olkiukoistasi tähän :)
Sen varassa mitä olet kertonut. Takanasi oli raskas ajoneuvo joka oli liian lähellä. Sen sijaan että olisit antanut tietä sinua nopeammin etenevälle, päätitkin odottaa että saat "opetettua" mahdollisimman tehokkaasti kuskin tavoille, hiljensit ennen jyrkkää mäkeä. Tehokasta? Kyllä. Laillista? Ei.

Itselläni meinaa keittää jos perseessä tulee henkilöauto, jolla on mahdollisuus ohittaa halutessaan. Jos raskas liikenne haluaa ajaa ylinopeutta tai itse köröttelen, annan heille tietä, ellen päädy ratkaisuun nostaa oma nopeus 91, jolloin useimmiten asia ratkeaa.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 464
Sen varassa mitä olet kertonut. Takanasi oli raskas ajoneuvo joka oli liian lähellä. Sen sijaan että olisit antanut tietä sinua nopeammin etenevälle, päätitkin odottaa että saat "opetettua" mahdollisimman tehokkaasti kuskin tavoille, hiljensit ennen jyrkkää mäkeä. Tehokasta? Kyllä. Laillista? Ei.

Itselläni meinaa keittää jos perseessä tulee henkilöauto, jolla on mahdollisuus ohittaa halutessaan. Jos raskas liikenne haluaa ajaa ylinopeutta tai itse köröttelen, annan heille tietä, ellen päädy ratkaisuun nostaa oma nopeus 91, jolloin useimmiten asia ratkeaa.
Ymmärrätkö mitenkään etten ole kertonut mitään tuollaista? Keksit skenaarion päästäsi. Et ole sen varassa mitä olen kertonut, vaan pääsi sisäisen satumoodin varassa.
 
Liittynyt
05.08.2021
Viestejä
767
Ymmärrätkö mitenkään etten ole kertonut mitään tuollaista? Keksit skenaarion päästäsi. Et ole sen varassa mitä olen kertonut, vaan pääsi sisäisen satumoodin varassa.
Kieltämättä en ymmärrä mitä olen keksinyt, kun luin uudelleen viestisi. Etkö siis hiljentänyt vauhtisi ennen ylämäkeä, jolloin takana tullut rekka joutui hidastamaan myös, eikä sillä massalla enää noussut mäkeä vaan jäi kauas taakse ja meni ohi vasta punaisia päin ajamalla.

Aion pyytää anteeksi jos kaikessa onkin kyse siitä, että olen keksinyt omiani, mutta en kyllä havainnut kertomastasi muuta kuin äsken mainitun.
 
Liittynyt
26.06.2021
Viestejä
691
Kiva kerätä ostokset pitkin autoa, kun joku vastaantuleva urpo pysähty päästämään pyöräilijää, joka vielä katsoi, että auto tulee ja silti meinasi survoa väkisin alle väistämisvelvollisena.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 412
Kiva kerätä ostokset pitkin autoa, kun joku vastaantuleva urpo pysähty päästämään pyöräilijää, joka vielä katsoi, että auto tulee ja silti meinasi survoa väkisin alle väistämisvelvollisena.
Jatkossa osaatkin pakata ostokset siten, että ne pysyvät paikoillaan ennalta-arvattavissa ja vähän arvaamattomissakin tilanteissa. :thumbsup:
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 895
Tuollahan varmistettiin 30 kilometriä ilman perässä roikkuvaa rekkaa, joka on erittäin hyvä saavutus
Itsekin tekisin jotain, joko pakottaisin sen ohi tai vetäisin levärille. Ei huvita kuolla rekan murskaamana.
Noita pyöräilijöiden takia turhaan pysähtymisiä olen nähnyt itsekin todella paljon nyt. Ja käynyt tuota samaa että viereisellä kaistalla pysähdytty ja sitten pyörä meinaa tulla kylkeen. Mut kyllä ne sähköpotkulaudat ym. vimpaleet vetää silti voiton vaarallisuudessa.
 
Liittynyt
26.06.2021
Viestejä
691
Jatkossa osaatkin pakata ostokset siten, että ne pysyvät paikoillaan ennalta-arvattavissa ja vähän arvaamattomissakin tilanteissa. :thumbsup:
Veljellä lensi koko kassi takapenkiltä ja oma heitti muutaman tuotteen mallia jarru pohjaan. Jos olisi sattunut itselle omalla autolla niin päätökset olisi pitänyt puntaroida kyytiläisen ja pyöräilijän turvallisuuden välillä, jolloin pyöräilijä jää kyllä siinä kakkoseksi, vöitä ei ole omassa kotterossa.
 
Viimeksi muokattu:

baggio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
2 884
Jos joku nuuhkii persettä, niin siinä voi hienovaraisesti jo oman turvallisuutensakin takia himmata vauhtia ja vinkata pysymään kauempana. En koe sitä opettamisena, vaan vinkkinä painua helvettiin kontista.
Kuorma-auton näköinen isompi auto hiillosti maantiellä aivan olemattomalla välillä. Ajattelin että siitä pääsee kun rajoitus nousee sataseen, mutta olikin ilmeisesti näitä uusia pakuja kun kulki yli 100. Ohituspaikan tullen hidastin sitten hieman ja näytin vilkkua oikealle, niin näytti ymmärtävän tahtotilani ja jätti turvavälin, muttei montaakaan kilometriä mennyt kunnes oli taas liimautuneena konttiin kiinni. Hidastin sitten bussipysäkille ja tämä ohitti minut, sitten ajelin yli sata kilsaa 100-200 metrin päässä ja katselin kun tämä on koko matkan edeltävän auton kontissa kiinni jarruvalot vähän väliä vilkkuen. Ilmeisesti sitä autoilijaa ei tämän ammattikuskin ajotapa niin haitannut.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 348
Itsekin tekisin jotain, joko pakottaisin sen ohi tai vetäisin levärille. Ei huvita kuolla rekan murskaamana.
Noita pyöräilijöiden takia turhaan pysähtymisiä olen nähnyt itsekin todella paljon nyt. Ja käynyt tuota samaa että viereisellä kaistalla pysähdytty ja sitten pyörä meinaa tulla kylkeen. Mut kyllä ne sähköpotkulaudat ym. vimpaleet vetää silti voiton vaarallisuudessa.
Tarviiko noita sähkövempuloita muuten väistää suojatiellä jos siis vastaavassa tilanteessa pyöräilijä olisi väistämisvelvollinen? Eli luetaanko sähköpotkulautailija jne. jalankulkijaksi vaikkei ne sitä ole?

Ja saako noilla ajaa kelvillä tai jalkakäytävällä laillisesti?
 
Liittynyt
03.06.2019
Viestejä
220
Kuorma-auton näköinen isompi auto hiillosti maantiellä aivan olemattomalla välillä. Ajattelin että siitä pääsee kun rajoitus nousee sataseen, mutta olikin ilmeisesti näitä uusia pakuja kun kulki yli 100. Ohituspaikan tullen hidastin sitten hieman ja näytin vilkkua oikealle, niin näytti ymmärtävän tahtotilani ja jätti turvavälin, muttei montaakaan kilometriä mennyt kunnes oli taas liimautuneena konttiin kiinni. Hidastin sitten bussipysäkille ja tämä ohitti minut, sitten ajelin yli sata kilsaa 100-200 metrin päässä ja katselin kun tämä on koko matkan edeltävän auton kontissa kiinni jarruvalot vähän väliä vilkkuen. Ilmeisesti sitä autoilijaa ei tämän ammattikuskin ajotapa niin haitannut.
:rolleyes: Välillä kyllä ihmettelee tätä ammattikuskien touhua. Isommassa autossa näkyvyys on tietysti parempi ja sieltä voi ennakoida suurimman osan tapahtumista, mutta sitten kun se yksi epäonninen tapahtuma(ketju) osuu omalle kohdalle ja menee siitä edessä olevasta pikkukotterosta läpi, niin siinähän elää sit sen ajatuksen kanssa, että sen olis voinu välttää...
 
Liittynyt
12.10.2017
Viestejä
880
Sähköpotkulauta on tieliikennelain kannalta käytännössä pyöräilijä, jota koskee pyöräilijän säännöt.
 
Liittynyt
08.05.2019
Viestejä
1 294
Sähköpotkulauta on tieliikennelain kannalta käytännössä pyöräilijä, jota koskee pyöräilijän säännöt.
Paitsi jos laitteen rakenteellinen enimmäisnopeus on max 15 km/h, rinnastetaan laitteen käyttäjä jalankulkijaan. Eli muiden liikkujien on käytännössä mahdotonta varmasti tietää, missä asemassa joku random-sähköpotkulautailija on. Tähän olisi aiheellista saada joku korjaus. Nuo yleisesti vuokrattavat sähköpotkulaudat kulkevat kyllä tuota rajaa nopeammin, eli rinnastuvat polkupyöräilijään.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 464
Kieltämättä en ymmärrä mitä olen keksinyt, kun luin uudelleen viestisi. Etkö siis hiljentänyt vauhtisi ennen ylämäkeä, jolloin takana tullut rekka joutui hidastamaan myös, eikä sillä massalla enää noussut mäkeä vaan jäi kauas taakse ja meni ohi vasta punaisia päin ajamalla.

Aion pyytää anteeksi jos kaikessa onkin kyse siitä, että olen keksinyt omiani, mutta en kyllä havainnut kertomastasi muuta kuin äsken mainitun.
Aloitetaanko ekasta viestistäsi, jonka sisältö oli pelkästään keksimääsi:

Vaikuttaa että kerrot tekosi ääni ylpeydestä väristen.

Jatketaan samalla vahvalla keksittyjen juttujen linjalla, ilmeisesti keksit jonkun oletuksen johon sitten piti keksiä vastaus, itsellesi?

Pääni toiminta riittää olemaan kehuskelematta, jos olenkin joskus syyllistynyt opettamiseen. En ihmettele jos et enää aja ammatiksesi.

Ja nyt vaikka tunnuit jo ymmärtävän pikkuhiljaa mitä siinä alkuperäisessä viestissä luki, vieläkin oli joku pakottava tarve lisäillä vähän fantasioitasi mukaan?
Plussana aloit keksimään tilanteelle laillisuusstatusta, vaikka olet yhä ilman mitään muuta tietoa tapahtuneesta kuin mitä kerroin. Kaikki lisäämäsi on puhdasta satuilua ja hyvin kaukana siitä mikä oikeasti johti tilanteeseen:

Sen varassa mitä olet kertonut. Takanasi oli raskas ajoneuvo joka oli liian lähellä. Sen sijaan että olisit antanut tietä sinua nopeammin etenevälle, päätitkin odottaa että saat "opetettua" mahdollisimman tehokkaasti kuskin tavoille, hiljensit ennen jyrkkää mäkeä. Tehokasta? Kyllä. Laillista? Ei.

Itselläni meinaa keittää jos perseessä tulee henkilöauto, jolla on mahdollisuus ohittaa halutessaan. Jos raskas liikenne haluaa ajaa ylinopeutta tai itse köröttelen, annan heille tietä, ellen päädy ratkaisuun nostaa oma nopeus 91, jolloin useimmiten asia ratkeaa.

Taustatiedoiksi nyt mikä tilanteeseen johti, niin ehkei tarvitse enää yrittää selittää omasta päästä satuja? Ja muutenkin vastaava tilanne on itselle syntynyt tasan tämän yhden kerran.

Talvella Tku - Hml - Tku, miltei koko matka 80km rajoituksella ja liikennettä hyvin vähän. Melko liukkaat tiet. Menomatkalla tuli jo pari hätäistä jarrutusta peurojen takia, joita tuolla reitillä on paljon.
Toisella näistä jarrutuksista jouduin jättämään jarrutuksen kesken, koska takana ajoi toinen henkilöauto liian lähellä ja peura ohitettiin suht läheltä. Vauhtina itsellä lähes koko reissun 80km/h (gps), paitsi peurakohtaamisten jälkeen hetken matkaa kympin alle rajoituksen.

Paluumatkalla 20 min ajettua jostain risteyksestä kääntyi perään täysperävaunuyhdistelmä, joka ajeli parin sadan metrin turvavälillä joku 30km kaukana perässä. Sitten kuski päätti siirtyä ajamaan 1-2m välilllä, koetin alkuun päästää tuota ohi kun tuli hyviä pitkiä suoria ilman näköesteitä, löysäämällä kaasua niin että vauhti tippui suunnilleen kympin, joka johtikin vain sen 1-2 metrin välin puolittumiseen entisestään. Tuossa oli jo niin tukala olla että vauhti takaisin 80. Yhdessä kohtaa koitin jopa vilkuttaa että menen bussipysäkille, mutta niin läheltä perästä ei tainnut vilkut näkyä kuskille asti kun ei syntynyt edes selaista rakoa että olisi voinut jarrua käyttää. Ajo jatkui aivan liian kontissa kiinni pitkään ja kun hermo rupesi menemään niin muutaman kerran irrotin kaasusta hetkeksi ja lopulta juuri ennen kun olisi tullut osumaa, rekan kuski kuitenkin himan jarrutti. Siitä kaasua polkaisemalla takaisin 80 vauhtiin sai edes pienen hetken jonkunlaisen turvavälin, muttei niin pitkäksi aikaa että olisi päässyt vaikka pysäyttämään bussipysäkille.

20-30km tuolla metrin-parin välillä kun oltiin ajeltu niin horisontissa tuli vastaan pitkä jyrkkä ylämäki johon sitten taktisesti löysäsin kaasun sopivasti että vauhti mäen alla oli ehkä 15km/h. Rekka aivan kiinni perässä koko tasaisen hidastuksen. Siitä sitten täyskaasulla mäki ylös ja sai ajella melkein turkuun asti ennenkuin perskärpänen tuli takaisin ja jatkoi ajamista taas siellä metrin päässä. Turun ohikulkutien kohdilla viereen tuli toinen kaista, edessä punaiset valot ja hidastin taas varsin ajoissa ja rekkakuski hyppäsikin toiselle kaistalle ja painoi reilua vauhtia päin punaisia.

Vieläkö jäi tilaa mielikuvitukselle?
 
Liittynyt
05.08.2021
Viestejä
767
Talvella Tku - Hml - Tku, miltei koko matka 80km rajoituksella ja liikennettä hyvin vähän. Melko liukkaat tiet. Menomatkalla tuli jo pari hätäistä jarrutusta peurojen takia, joita tuolla reitillä on paljon.
Toisella näistä jarrutuksista jouduin jättämään jarrutuksen kesken, koska takana ajoi toinen henkilöauto liian lähellä ja peura ohitettiin suht läheltä. Vauhtina itsellä lähes koko reissun 80km/h (gps), paitsi peurakohtaamisten jälkeen hetken matkaa kympin alle rajoituksen.

Paluumatkalla 20 min ajettua jostain risteyksestä kääntyi perään täysperävaunuyhdistelmä, joka ajeli parin sadan metrin turvavälillä joku 30km kaukana perässä. Sitten kuski päätti siirtyä ajamaan 1-2m välilllä, koetin alkuun päästää tuota ohi kun tuli hyviä pitkiä suoria ilman näköesteitä, löysäämällä kaasua niin että vauhti tippui suunnilleen kympin, joka johtikin vain sen 1-2 metrin välin puolittumiseen entisestään. Tuossa oli jo niin tukala olla että vauhti takaisin 80. Yhdessä kohtaa koitin jopa vilkuttaa että menen bussipysäkille, mutta niin läheltä perästä ei tainnut vilkut näkyä kuskille asti kun ei syntynyt edes selaista rakoa että olisi voinut jarrua käyttää. Ajo jatkui aivan liian kontissa kiinni pitkään ja kun hermo rupesi menemään niin muutaman kerran irrotin kaasusta hetkeksi ja lopulta juuri ennen kun olisi tullut osumaa, rekan kuski kuitenkin himan jarrutti. Siitä kaasua polkaisemalla takaisin 80 vauhtiin sai edes pienen hetken jonkunlaisen turvavälin, muttei niin pitkäksi aikaa että olisi päässyt vaikka pysäyttämään bussipysäkille.

20-30km tuolla metrin-parin välillä kun oltiin ajeltu niin horisontissa tuli vastaan pitkä jyrkkä ylämäki johon sitten taktisesti löysäsin kaasun sopivasti että vauhti mäen alla oli ehkä 15km/h. Rekka aivan kiinni perässä koko tasaisen hidastuksen. Siitä sitten täyskaasulla mäki ylös ja sai ajella melkein turkuun asti ennenkuin perskärpänen tuli takaisin ja jatkoi ajamista taas siellä metrin päässä. Turun ohikulkutien kohdilla viereen tuli toinen kaista, edessä punaiset valot ja hidastin taas varsin ajoissa ja rekkakuski hyppäsikin toiselle kaistalle ja painoi reilua vauhtia päin punaisia.

Vieläkö jäi tilaa mielikuvitukselle?
Ehh eli rekkakuski ajoi liian lähelle ja sinä entisenä ammattikuskina perseilit vielä kaksin verroin enemmän. Kaiken aiheuttamasi vaaran (ei vähennä rekkakuskin syyllisyyttä) olisit välttänyt noudattamalla lakia ja väistänyt nopeammin etenevää liikennettä. Ei ole totuudenmukaista väittää, ettei se onnistu, jos takana on joku liian lähellä. Onnistuu aivan varmasti joka kerta, kun ei tee äkkinäisiä liikkeitä.

Sinun tehtäväsi ei ole vahtia toisten ylinopeutta. Sen sijaan kiihdyttelit, hidastelit, jopa pakotit kertomasi mukaan liukkaalla kelillä raskaan ajoneuvon liki pysähtymään ennen mäkeä. En tiedä mitä olet ajanut, pulla-autoa kaupungissa vai tasamaalla irtoperiä, mutta oman kertomuksesi perusteella olet kaukana ammattikuskista.

Edelleenkin korostan: Rekkakuski on syyllinen tilanteeseen. Sinä et ratkaissut ongelmaa turvallisella tavalla, vaan aloitit käsittämättömän perseilyn.

Kiitos tarkennuksesta, ajokäytöksesi oli pahempaa kuin osasin kuvitellakaan.

Edit: Ilmeisesti kuitenkin hiljentäminen ennen isoa mäkeä onnistui turvallisesti 15 km/h vauhtiin asti. Miksi et silloin väistänyt sivuun vaan kiihdytit täysillä?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 464
Ehh eli rekkakuski ajoi liian lähelle ja sinä entisenä ammattikuskina perseilit vielä kaksin verroin enemmän. Kaiken aiheuttamasi vaaran (ei vähennä rekkakuskin syyllisyyttä) olisit välttänyt noudattamalla lakia ja väistänyt nopeammin etenevää liikennettä. Ei ole totuudenmukaista väittää, ettei se onnistu, jos takana on joku liian lähellä. Onnistuu aivan varmasti joka kerta, kun ei tee äkkinäisiä liikkeitä.

Sinun tehtäväsi ei ole vahtia toisten ylinopeutta. Sen sijaan kiihdyttelit, hidastelit, jopa pakotit kertomasi mukaan liukkaalla kelillä raskaan ajoneuvon liki pysähtymään ennen mäkeä. En tiedä mitä olet ajanut, pulla-autoa kaupungissa vai tasamaalla irtoperiä, mutta oman kertomuksesi perusteella olet kaukana ammattikuskista.

Edelleenkin korostan: Rekkakuski on syyllinen tilanteeseen. Sinä et ratkaissut ongelmaa turvallisella tavalla, vaan aloitit käsittämättömän perseilyn.

Kiitos tarkennuksesta, ajokäytöksesi oli pahempaa kuin osasin kuvitellakaan.

Edit: Ilmeisesti kuitenkin hiljentäminen ennen isoa mäkeä onnistui turvallisesti 15 km/h vauhtiin asti. Miksi et silloin väistänyt sivuun vaan kiihdytit täysillä?
Olisi pitänyt olettaa jo ekasta vastauksesta että mielikuvitusmaailmasi on ainut jonka kanssa kykenet toimimaan. Hyviä jatkoja, ei puhuta enää. :thumbsup:

Muoks: Näköjään mielikuvituksen käytön selittää lähes täydellinen luetun ymmärtämisen puute
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.08.2021
Viestejä
767
Pitöisikö perässä hiillostajaa väistää vaikka ojaan ?
Täällä on kyllä ihme perässä hinkkaajien fantasiointi.
Ei. Kertomansa mukaan liikenne oli vähäinen, joten hidastus ja oikeaan reunaan meno olisi ratkaissut tilanteen. Fantasiointisi voit tehdä omassa seurassasi.
 
Liittynyt
05.08.2021
Viestejä
767
Olisi pitänyt olettaa jo ekasta vastauksesta että mielikuvitusmaailmasi on ainut jonka kanssa kykenet toimimaan. Hyviä jatkoja, ei puhuta enää. :thumbsup:
Kertomasi perusteellahan minä saan käsityksen tapahtumista, en epäile ettetkö olisi perseillyt juuri kertomallasi tavalla. Jos et itse näe toiminnassasi moitittavaa, on se riski myös muille kuin sinulle. Toivottavasti kuitenkin joskus jotakin korjattavaa löydät myös omasta ajostasi.

Ps Miksi et vastannut kysymykseeni, vai etkö keksinyt lisää hätävalheita toiminnallesi kun tietoisesti jatkoit rekkakuskin kouluttamista, vaikka nopeus oli enää 15 km/h?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 345
Pitöisikö perässä hiillostajaa väistää vaikka ojaan ?
Täällä on kyllä ihme perässä hinkkaajien fantasiointi.
Johtuu siitä että kaikkien elämässäni ajettujen kilometrien aikana en ole kertaakaan nähnyt ketään hiillostettavan ilman että siihen on täydellisen hyvä syy. HIDASTELU
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
2 365
Johtuu siitä että kaikkien elämässäni ajettujen kilometrien aikana en ole kertaakaan nähnyt ketään hiillostettavan ilman että siihen on täydellisen hyvä syy. HIDASTELU
Et ole ikinä nähnyt tilannetta, jossa 80-alueella 80 km/h liikkuvaa oikeaa kaistaa ohittaa auto esimerkiksi 90 km/h vauhdilla ja tämän auton perään liimautuu metrin päähän kuumottamaan joku kiireisempi kuski?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 345
Huomautus - nollapostaus, keskustelun sotkeminen, jätä tällaiset kirjoittamatta
Joo, kaahaaminen on elämäm suala
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
247 640
Viestejä
4 322 479
Jäsenet
72 064
Uusin jäsen
Laatikko33

Hinta.fi

Ylös Bottom