Mikä ärsyttää kanssa-autoilijoissa?

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja perusmuro, 18.10.2016.

 1. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 587
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Luulen että tässä tarkoitettiin eri asiaa. Tuo sama työntäen pitkille, vetämällä lyhyille (ja tietenkin vetämällä kaukovalovilkku) -toimintalogiikka on voidaan toteuttaa (ja on nykyään melko usein toteutettu) myös siten, että viiksen lepoasento on aina sama. Tällöin työntämällä aktivoituva kytkin on myös hetkellinen kuten vetämällä käytettäväkin.
   
 2. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 587
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Asia on aivan päin vastoin.

  Jos vain joka neljäs ajaa ihmisiksi, ei ole kysymys siitä että muilla eivät kyvyt riittäisi. Varmasti vähintään kolmella neljästä riittävät, ja suurin osa siitä viimeisestä neljänneksestä ei aja.

  Kysymys on asenteesta, välinpitämättömyydestä. Usein jopa jonkinasteisesta narsismista. Siis niillä sumuvalopelleillä ja vastaavilla kuupoilla. Ei meillä, jotka siitä valitamme.
   
 3. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  1 219
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Kaikki on suhteellista. Suomen liikenne on erittäin kurinalaista jos verrataan lähes mihin tahansa muualle maailmaan. Kuitenkin täältä sisältä päin katsottuna meidänkin liikenteessä on paljon perseilyä. Erona lienee se, ettei missään muualla perseillä tiukan liikennekurin takia niin, että aiheutetaan tahallaan muille ongelmia mm. hidastelemalla ohituskaistoilla, sivuteille pääväyliltä käännyttäessä tai ei anneta tietä, kun siihen olisi käytännössä mahdollisuus, mutta kun mikään ei siihen velvoita lain mukaan.
   
  dot1q, BurnHard ja GadnenMulkoSilmä tykkäävät tästä.
 4. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 071
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei jätetä sitä löysää valoista lähtiessä vaan reagoidaan välittömästi ja kiihdytetään reippaasti. Ainakin jos takana on muita.
   
 5. juuhokei

  juuhokei

  Viestejä:
  516
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Hieman nauratti jokunen viikko sitten viitostiellä kun pimellä tihkua sateli mutta tie ihan sula niin joku sankari ajoi takasumari päällä max 60km/h 80-alueella. Jos tuo on jonkun mielestä huono sää milloin pitää ajaa 20km/h alle rajoitusten ja sumuvalo päällä niin kannattaisi vaan kokonaan pysyä kotona. Mahtoi miettiä että kyllä on hullua porukkaa kun useampi kymmenen autoa painaa ohituskaistalla ohi noin järkyttävässä säässä! :D
   
  Perkeles tykkää tästä.
 6. GadnenMulkoSilmä

  GadnenMulkoSilmä

  Viestejä:
  181
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2018
  Kyllähän sitä harkintaa voi noissakin käyttää, eli jos olet kääntymässä 80/100km/h- tieltä jollekkin peltotielle tms, niin itse laitan vilkun 30s. ennen kääntymistä. Taajamassa jos risteys tyhjä ja talvella varmaan spandexohjuksiakaan tulossa, riittänee 5sek vilkutus.

  E: tuli lainaukset väärään vastaukseen, eli tuo vilkun käyttö siis:facepalm:
  Ja omassa "ohjuksessa" löytyy etusumarit, mutta en ole keksinyt minkäänlaista käyttöä. Edes sumussa, jos et aja 10 km/h.
  Takasumari vaan ikävästi etusien jälkeen eli ei saa päälle ilman jos et laita etusia päälle ensin.
  Ja kun se takasumari on oikeasti turvallisuustekijä joskus kun lunta pyryttää lähinnä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2019
 7. Jaamäävai

  Jaamäävai

  Viestejä:
  267
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2017
  Ennätys kohdallani lienee tiellä 41 Huittisissa, jossa valoista lähdettäessä edellä ajava sai autonsa lähelle sallittua 80 kmh runsaan kilometrin jälkeen. Ohi ei päässyt vastaantulijoiden takia.
   
 8. HengaHox

  HengaHox

  Viestejä:
  253
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2018
  Itse olen vasta nyt älynnyt miksi jotkut saattavat käyttää sumareita selkeällä kelillä, nimittäin joissain autoissa on niin huonot ajovalot ettei oikein näe. Itse olen tottunut omaan autoon jossa on erinomaiset valot, ja kun jouduin ajamaan eri autolla niin tuntui kuin olisi aurinkolasit päässä kun valot on niin himmeät. Päätin testata sumareita ja ne auttavat huomattavasti lähietäisyyden sivunäkyvyyteen.

  Itseäni ei myöskään ole häirinnyt muiden sumarikäyttö
   
 9. Manakuski

  Manakuski

  Viestejä:
  580
  Rekisteröitynyt:
  12.10.2017
  Sumuvalot lähinnä heikentävät näkyvyyttä yhtään kolmea metriä kauemmas. Ei kannata käyttää.
   
 10. renpeli

  renpeli

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Minulla on tämänkaltainen tilanne kesäautossani.

  Sumarit on sijoitettu ajovalojen kanssa samoihin umpioihin. Eli H4 kantaisille ajovaloille on perinteinen heijastinpinta umpiossa, ja niiden vieressä H3 kantaiset sumarit, jotka heijastuu linssien kautta maahan.

  H4 kantaisissa ajovaloissa lähi- ja kaukovalot hoidetaan samalla polttimolla. Tämä tarkoittaa ainakin omassa autossani sitä, että kaukovalojen ollessa käytössä, näkyvyys lyhyelle matkalle eteen on olematonta. Sumarit paikkaavat tämän lyhyen matkan näkyvyyden täydellisesti.

  Vältän kyllä sumareiden käyttämistä samaan aikaan lähivalojen kanssa.
   
 11. teppemies

  teppemies

  Viestejä:
  915
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kun parannat sumareilla näkemistäsi lähelle, heikennät samalla näkyvyyden sinne kauemmas, johon sinun juuri tulisi maantienopeuksissa nähdä.
   
  Perkeles, M3TAL_L0RD, pulatunnus ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 12. yamppi

  yamppi

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2016
  Tässä on nyt kahtena peräkkäisenä viikonloppuna meinannu palaa hermo totaalisesti parkkihallissa. Semmoinen parkkihalli missä ei pääse ohi, niin jäädään odottamaan paikan vapautumista, vaikka vasta lastataan vaunuja ja lasta autoon.
  Semmoisessa missä voi odottaa reunassa ymmärrän jotenkuten, mutta semmoisessakin odotettiin viime viikonloppuna ihan keskellä ajoväylää.
  Silloin on ihan ok odottaa ja ottaa paikka kun auto on käynnissä ja peruutusvalo(t) palaa.
   
 13. taski

  taski

  Viestejä:
  638
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miksi siihen auton keulan eteen edes tarvitsee nähdä? Et kuitenkaan pysty mitään reagoimaan jos siinä 2m keulan edestä jotain tapahtuu. Pitkillä näkee sen minkä tarvitsee.
   
  elliV tykkää tästä.
 14. Armatt

  Armatt

  Viestejä:
  609
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Omassa autossa ole toimineet sumuvalot sitten 2015 katsastuksen(saati sitä ennen), huomautuksen niistä saa. Varsinaiset ajovalot näkyvät paljon pidemmälle.

  Vanhemmalla romulla ajaessa löytyy aina jotain positiivisia kohtia. Kuten näkyvät jarruvalot, selkeät vilkut sekä näkyvät ajovalot.
   
 15. renpeli

  renpeli

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Olen törmännyt tähän ideaan aiemminkin.

  Se kokonaisuudessaan suurempi valomäärä on vain tuntunut aina paremmalta.

  Voihan se olla, että ilman niitä sumareita näkisi pidemmälle oikeasti paremmin. Lieneekö sitten joku pään sisäinen juttu, etten testaillessanikaan ole tähän lopputulokseen päätynyt :confused:
   
 16. arska638

  arska638

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On niille kertaalleen ollut käyttöä. Sellainen umpikujamallin autopesukone, jonka peilit huurtuivat täysin -30 asteen pakkasella oven avaamisen seurauksena. Lyhkäisillä vastassa oli vain kirkas suorakulmio, mutta sumuvaloilla näki sihtaamaan kotteron paikalleen. Mutta eihän sumuvaloja muuten ole tarkoitettukaan käytettäväksi kuin kelissä, jossa näkyvyys riittää noin kävelyvauhtia ajamiseen.
   
 17. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 501
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Oletko kenties testannut asiaa niin, että olet pitänyt sumuvaloja päällä, laittanut ne pois ja sitten todennut, että juu'u, heikosti näkee kauas? Silloin olet häikäistynyt niistä sumuvaloistasi ja näet tietenkin huonommin kauas.

  Koita ajella puoli tuntia pimeässä ilman sumuvaloja, jotta silmät tottuvat. Sitten laita sumuvalot päälle ja kas, et näe yhtä kauas.
   
  renpeli tykkää tästä.
 18. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 456
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Jotkut harrasteautopiireissäkin tekee noita modauksia että lähi ja kaukovalot palaa samaan aikaan. Ne lähivalot tosiaan sammuu syystäkin. Valoteho laskee etäisyyden neliössä ja tapahtuu kaukovaloilla kahteen suuntaan. Ensin se valo pitää saada autosta sinne kauas (toki tässä ei välttämättä vielä valotehoa menetetä vahvalla polttimolla ja hyvällä peilillä jne) mutta sitten sen valon pitää tulla vielä takasinkin silmiin sieltä kaukaa. Jos siihen heti auton eteen vedetään lähivaloilla tai sumareilla valoa niin se heikentää kykyä saada niistä kaukovaloista kaikki irti.
   
  renpeli ja baggio tykkäävät tästä.
 19. teppemies

  teppemies

  Viestejä:
  915
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Se tuntuu äkkiseltään paremmalta varmaan jokaisen mielestä. Täytyy vaan tiedostaa asian todellinen laita ja toimia ns. vaistoja vastaan.
   
  renpeli tykkää tästä.
 20. Käyttäjä

  Käyttäjä

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Valoshow, jos ohitat 30km/h alle rajoituksen ajavan henkilöauton tuplakeltaisilla korpitaipaleella. Kuitenkin esim. traktorin voi ohittaa tuplakeltaisilla, vaikka vastaan näkyy joku tulevan.
   
 21. kuoris

  kuoris

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Mielestäni kaupungeissa liikennevaloista lähteminen on viimeisen 10 vuoden aikana hidastunut merkittävästi. Usein siellä jää joku miettimään. Onko syynä se joku trendijuttu mikä aamuhämärällä loistaa kuskien (enimmäkseen naisten) sylistä ja jonne katse suuntautuu?

  Plussaa on uudet sähköpelit jotka lähtevät reippaasti.
   
  HengaHox tykkää tästä.
 22. arska638

  arska638

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tästä tulee mieleen Volvon Bi-Xenon, joka on siitä erikoinen viritys että xenon-lähivalo ei sammu pitkille vaihtaessa vaan koko lyhty kääntyy näyttämään kauemmaksi. Lisäksi xenonin rinnalle tulee halogeenipolttimo. Efekti on vähän jännä, kun värilämpötila muuttuu huomattavasti pitkille vaihtaessa.

  No sanopa muuta. "mehulingon" kans pääsee myös aika ripeästi liikkeelle. DSG sitten tuo vielä lisää viivettä, ja puhumattakaan start-stopista.
   
 23. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 651
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Jos se tuli sieltä vasemmalta eteen eikä kylkeen, sitten se ajoi ihan oikein ja sinun olisi kuulunut väistää.

  Tasa-arvoisessa risteyksessä vasen vs oikea sääntö pätee vain yhtä aikaa risteykseen saapuvien ajoneuvojen välillä, muulloin ensimmäisenä saapuva menee ensimmäisenä.

  Toki se, että se hidasti, antoi väärän kuvan siitä, että aikoisi väistää.
   
 24. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 501
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Olisi vissiin pitänyt kirjoittaa selkeästi auki se mielestäni ilmiselvä asia, eli että minä pysäytin autoni törmäyksen välttämiseksi. Jos olisin vain ajanut risteykseen, olisi vasemmalta tultu kylkeen.
   
 25. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 651
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  ok, tajusin tosiaan väärin tilanteen.
   
 26. kuoris

  kuoris

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Valitettavan yleistä, ei tuossa auta kuin jarruttaa ja välttää kolari. Ajan paljon kaupungissa ja sanoisin että vastaavia tulee ainakin kerran kahdessa kuukaudessa. Pakko vaan joustaa ja miettiä kuinka hiton hyvä kuski itse on. Nuorempana kun joku tuli kolmion takaa eteen painoin torven pohjaan ja jarrutin tarkoituksella ihan viime hetkellä nipin napin välttäen kolarin. Oli siinä välillä kauhua nähtävissä vastapuolen kuskilla kun ison citymaasturin keula on tulossa ovesta sisään. Tyhmää toimintaa oli ja verrattavissa tieraivoon. Kaikki tekevät virheitä ja maltti on valttia.
   
  emelianenko tykkää tästä.
 27. Gagarin

  Gagarin

  Viestejä:
  230
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Hmm, en oo yhtäkään autoa ajanut missä olis lähivalot sammuneet kun pitkät laittaa päälle paitsi Scaniaa. Tämän hetkisessä Subarussa ei sammu eikä myöskään sammu siskon Golf VI:ssä.
   
 28. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 509
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Kyllä ne lähivalot palaa kaikissa autoissa mitä olen itse ainakin ajanut pitkien kanssa.
   
 29. Mawerick

  Mawerick

  Viestejä:
  551
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  H4-polttimoilla olevissa ainakin sammuu lyhyet.
   
 30. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 509
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Autot missä yhdellä polttimolla tehdyt lähi/kaukovalot niin siinä tapauksessa ei kummatkin ainakaan pala samaan aikaan.
   
 31. Rikardo

  Rikardo

  Viestejä:
  296
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Pisti "vähän" ärsyttämään kun nyt illalla tuli Vanhalla Porintiellä (Tie 120) mutkan takaa kaksi autoa rinnakkain vastaan tuplakeltaisilla. Ko. kohdassa vielä kaide toisella ja syvähkö oja toisella puolella.
  Ei sentään tarvinut mitään hätäjarrutusta tehdä, mutta reilummasti sai kuitenkin jarruttaa.
   
 32. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 501
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Aiemmassa autossa oli DSG ja start-stop. Kiihtyvyys oli varsin mainiota ainakin diesel-moottorin kanssa, kun kakkoselle vaihto oli aikalailla välitön. Ainakin oman kokemukseni mukaan DSG arpoo lähinnä äkillisessä nopeuden muutoksessa, mutta liikkeellelähdössä ja tasaisessa kiihdytyksessä ei huomaa kuin pienen nykäyksen vaihteen vaihtuessa.

  Start-stop-tsydeemin viive taas ei aiheuttanut haittaa kuin silloin, kun itse tiesi ettei tarvi jarruttaa pysähdyksiin asti ennen jatkamista, mutta moottori päättikin sammua jo 10 km/h nopeudesta. Valoista lähtiessä riitti kun nosti jalkaa jarrulta keltaisten kohdalla. Usein sai edellä olevan vuoksi jarruttaa vielä uudelleen, kun vihreä palaa ja automaatti valuttaa jo autoa eteenpäin, mutta edessä ei tapahdu mitään.
   
 33. 0nanias

  0nanias Make ATK Great Again

  Viestejä:
  291
  Rekisteröitynyt:
  03.09.2018
  Ajelin nyt aamulla työkohteeseen ja samaa yksikaistaista katua pitkin ajoi mun edellä roska-auto joka teki kolme stoppia ennen kuin kääntyi toiselle sivukadulle. Ensimmäisen pysähdyksen kohdalla mun perseeseen liimaantui harmaa bmw jonka käpy ei kestänyt toista pysähdystä pidempään vaan ohi piti päästä jalkakäytävää pitkin torvi soiden.

  https://maps.app.goo.gl/jcHKsszPmAH9aNJd9
   
 34. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 272
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Just. Väkivaltaisia ajatuksia tulee aina näistä, mutta vähintään pitäisi kortti ottaa pois.
   
 35. pulatunnus

  pulatunnus

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2019
  Vähän kieliposkessa alla oleva lainaus
   
  Rikardo ja hkultala tykkäävät tästä.
 36. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  794
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tämä jooh ja se jonon ensimmäisen olisi tajuttava, että saa painaa kaasua, jotta mahdollisimman moni kerkee valoista.
   
 37. sf78

  sf78

  Viestejä:
  359
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  No juuri näin. Vihreä palanut monta sekuntia ja ensimmäinen auto ei ole vielä saanut vaihdetta silmään. Sitten siitä ehtii joku 4 autoa läpi (viika keltaisilla) ja loput 6 jää keräämään jonoa peräänsä.

  Toinen homma on nämä jatkuvasti alinopeutta kaupungissa ajavat. On selvää, että keskustoissa on useimmiten se 40 rajoitus ja sillä mennään, mutta kun siitä ytimestä päästään vähän ulos rajoitus on pääsääntöisesti 50 ja joskus jopa 60, niin minkä helvetin takia edelleen hinataan sitä 40 vauhtia varsinkin jos ei olla edes tulossa sieltä keskustasta? Sama juttu kun ajetaan esikaupunkialueelta keskustaa kohti tai lähistölle, niin heti kun alkaa liikennevaloja ja muuta liikennettä olla enemmän vauhti putoaa 40 km/h vaikka rajoitus on EDELLEEN SE SAMA 50 kuten tähänkin asti. Ja nämä samat hinaajat löytävät kaasun siinä vaiheessa kun se valo edellä vaihtuu keltaiselle. Kunpa olisivat tajunneet ajaa sen koko matkan sallittua nopeutta, niin ehkä valoista oisi ehtiny kaikki muutkin siinä takana.

  Ne valojen rytmitykset on jopa joskus tehty ihan sen mukana, että kun ajetaan sallittua maksimia, niin homma sujuu. Nyt saa sitten seistä jonoissa mennen tullen. Eilenkin katoin kun vihdoin pääsin kääntyvälle kaistalle, että suoraan ruuhkassa menijät valuttelevat sitä autoaan jonossa niin, että siinä on 4-5 auton väli edellä menijään! No ei ihme jos alkaa olla sellanen parin kilsan letka kun välejä ei oteta heti kiinni kun kesämiehet liruttelee välejä kiinni ja samalla on tajuton haitariliike siellä jonon perällä ja kaikki edeltävät risteykset aivan jumissa.

  T: Matti "mua huvita taas oikeen mikään" Näsä
   
 38. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  3 253
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Valojen rytmitykset taitaa yleensä olla noin rajoitus -8km/h. Ajamalla tuon rytmin mukaan pääsee useammat yleensä valoista läpi ja edetään sujuvasti ilman pysähdyksiä. Ei tietty joka paikassa. Omakin työmatka lähtee 40 alueelta, sitten 50 ja 60. Koko matkalla valot kaikissa paitsi parissa viimeisessä risteyksessä. Jos tuon matkan ajaa rajoituksen mukaan niin joutuu pysähtymään pariksi tai kymmeneksi sekunniksi kaikkiin valoihin. Jos ajaa rajoitus -8km/h niin ei joudu pysähtymään kertaakaan eikä tule haitariliikkeitä.

  muoks: hieman tosin muuttuu kellonaikojen mukaan tuo rytmitys eli välillä hiljaiseen aikaan voi hyötyäkin rajoituksen mukaan ajamisesta. Tai siis voi hetkellisesti reitin varrella olla tietyssä pisteessä aikaisemmin, perille pääsee muutaman sekunnin tarkkuudella samaan aikaan rauhallisella tahdilla ja rajoitus +20 vauhdeilla, koska ne valot määrää rytmin lopulta kuitenkin.
   
 39. Bapsu

  Bapsu

  Viestejä:
  1 366
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tampereella taas pitää ajaa +10kmh kehäteillä ym että pysyy vihreässä linjassa. Rajoituksen mukaan niin sopivasti nenän edestä napsahtaa punaiselle. :(
   
 40. sf78

  sf78

  Viestejä:
  359
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Lahdessa ainakin toimii ihan päinvastoin, pitää ajaa sen rajoituksen mukaan, tai missaat alloon. Jos etummaiset himmailee, jono katkeaa keskeltä. Jossain kohti pitää jopa vetää pari kilsaa yli jos aikoo ehtiä seuraavista valoista.
   
 41. 0nanias

  0nanias Make ATK Great Again

  Viestejä:
  291
  Rekisteröitynyt:
  03.09.2018
  Ainakin helsingissä mäkelänkadulla pitää tykitellä vähintään 55-56 todellista nopeutta jos meinaa pysyä keltaisessa aallossa punaisten edellä, manskulla ei myöskään pysy aallon mukana jos ajaa alle rajoituksen. Ja sama koskee aika monia muitakin pks katuja.

  Suoraan sanottuna en osaa sanoa yhtään paikkaa missä tuo 8 alle rajoituksen pitäisi paikkansa...
   
 42. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 669
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Omalla työmatkalla on sellaiset valot, että kun oikein osan matkaa ajaa alinopeutta ja välillä painaa kaasua niin saattaa silloin tällöin päästä kaikista valoista vihreällä. Tiukoille kyllä menee, osa valoista just just kerkee vaihtumaan vihreäksi ennen kuin saapuu ja sitten osasta pitää jo keltaisen puolelle pyrähtää.

  Pari kertaa olen onnistunut. Useimmiten joutuu vähintään kerran pysähtymään, jonka takia sitten joutuu toisen tai kolmannenkin kerran.
   
 43. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  3 253
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Ok. Ehkä tuossa on paikkakuntakohtaisia eroja liikennesuunnittelussa. Turussa tuo -8 toimii useimmilla reiteillä. Jossain muuala ehkä laskettu että kannattaa poikkaista vihreää aaltoa ettei tule tietystä suunnasta liikaa autoja tukkimaan seuraavia risteysalueita.
   
  Bapsu tykkää tästä.
 44. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 281
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Corle, pulatunnus ja hkultala tykkäävät tästä.
 45. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 651
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Niinpä.

  Jos pitää päästä esim. kokeilemaan auton käyttäytymistä suurissa nopeuksissa, niin usein siihen matkaan moottoritiellekin menee heti aika monta kilomeriä, ja moottoritiellä kun ei pääse kääntymään U-käännöstä niin siellä pitää ajaa vähintään lähimpään risteykseen ja takaisin. Tuo 22.5km tulee mittariin aika helpolla hyvin asiallisella koeajolla.

  :D

  2300 euron oikeudenkäyntikulut taisi sentään jäädä hiukan auton arvoa pienemmiksi, mutta aika kalliita kilometrejä niistä miehen mielestä 17 ylimääräisestä kilometristä tuli ;)
   
  Powe tykkää tästä.
 46. itarumaa

  itarumaa

  Viestejä:
  1 229
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Halvalla tuo Audi mies typeryydestään selvisi mielestäni. Koko skenaario on kyllä täysin älytön, mutta en kyllä ymmärrä myöskään lakimiestä, joka suostuu moista juttua edes ajamaan. Eihän tuossa ole nyt mitään järkeä.
   
 47. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 456
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Jeps, korjaamohan voisi tosin etukäteen esimerkiksi mainita, että koeajo kuuluu tollaseen operaatioon ja että myös koeajon jne bensat tankataan, mutta siitäkin veloitetaan ne bensat + tankkausmaksu jos asiakas näin haluaa tehtävän. Aivan älytöntä. Se keissi missä sillä autolla oli ajettu tyyliin 200km tossa taannoin on sit vähän eri asia jo. Eihän parikytä kilsaa esim pk seudullakaan ole kuin vähän taajamaa, vähän motaria, vähän kehätietä jne ja kaikki on ihan perusteltu kokeilla kykän vaihdon jälkeen esim luistaako motarilla täydellä väännöllä jne.
   
 48. Kaapula

  Kaapula

  Viestejä:
  209
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Ylikirkkaat rekisterivalot, jotka on yleensä kiinalaisia paskaledejä jotka eivät kestä talven yli, vaan alkavat välkkymään kuukauden käytön jälkeen eikä se auton omistaja tajua että ovat vialliset.
   
 49. M3TAL_L0RD

  M3TAL_L0RD

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Kyllä itsellä ainakin ovat jo 2 vuotta toimineet.
   
 50. Kaapula

  Kaapula

  Viestejä:
  209
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Noh, tuo ensimmäinen lause se varsinainen ärsyke on.