Pointti oli siinä, että dynaamisen skenaarion esittäminen staattisen kuvan avulla ei tuo esille niitä muuttujia, jotka voisivat tilanteeseen oleellisesti vaikuttaa.
Ja juuri sen vuoksi sen staattisen kuvan lisäksi asia oli kerrottu sanallisesti, jotta muuttujat ovat selvillä.
Ajonopeuksista riippumatta molemmat autot voivat olla toisiinsa nähden väistämisvelvollisia. Väistämisvelvollisuus muita tienkäyttäjiä kohtaan on jo muodostunut kärkikolmion osoittamana.
Totta kai tarvitsee välittää myös muusta liikenteestä. Kärkikolmio hyvin yksiselitteisesti muodostaa väistämisvelvollisuuden muita ajoneuvoja kohtaan.
Nyt alan hahmottamaan paremmin, missä nämä ajatukset menevät ristiin. Kärkikolmio kertoo väistämisvelvollisuudesta kyseisessä risteyksessä. Ja sinä olet nyt virheellisesti ymmärtänyt, että kärkikolmiosta seuraisi jokin jatkettu väistämisvelvollisuus vielä senkin jälkeen kun risteys on ohitettu.
Eli kun kolmion takaa liitytään liikenneympyrään, niin silloin on velvollinen väistämään liikenneympyrään liittyessä muita. Mutta sen jälkeen kun muita häiritsemättä on liikenneympyrään liitytty ja kuljetaan liikenneympyrässä, niin siinä ei ole enää minkäänlaista jatkettua väistämisvelvollisuutta muita myöhemmin liikenneympyrään tulevia kohtaan. Tässä asiassa olet siis väärässä.
Sama analogia motarille liittymisessä. Kärkikolmio osoittaa sinulle väistämisvelvollisuuden liittyessäsi moottoritielle. Mutta sen jälkeen kun olet turvallisesti motarille liittynyt, niin ei sinulla ole enää mitään jatkettua väistämisvelvollisuutta niitä kohtaan, jotka motaria pitkin tulevat takaasi nopeampaa kuin sinä. Sen sijaan heillä on velvollisuus joko hidastaa tai ohittaa.