Masennus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja oestrus taurus, 23.10.2016.

 1. Jukkis

  Jukkis

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Pakkoa sanoa lääkkeistä jotakin tietävänä ja lukeneena että vaikka bentsoissa on se riippuvuustekijä niin neuroleptit ovat tutkimuksien mukaan vaarallisia pitkään syötynä (muistelisin muutamien vuosienkin riittävän). Toisaalta tämä neurolepti tietämys on vain kirjaviisautta eli omaa kokemusta niistä ei ole.

  edit."Neuroleptien yksi vaikutusmekanismihan (1. polven neurolepteillä oikeastaan ainoa merkittävä vaikutusmekanismi) on dopamiinin D2-reseptorien salpaus. Liikkeiden normaalia toteuttamista varten aivot tarvitsevat jatkuvaa dopaminergistä stimulaatiota striatumissa. Kun dopamiinin vaikutus epäselektiivisesti estetään koko keskushermoston alueella, saadaan aikaan samanlainen vaikutus kuin Parkinsonin taudissa, jossa dopamiinin eritys on vähentynyt. Oire on yleensä pysyvä ja tälle on oma nimityksensäkin: lääkeparkinsonismi. Neurolepteillähän on jäätävä määrä muitakin haittavaikutuksia, kuten juuri kuvailemasi muistiongelmat, painonnousu ja muut antikolinergiset oireet ja esim. maligni neuroleptioireyhtymä (n. sadasosalla käyttäjistä), joka hoitamattomana tappaa nopeasti 10-15% sairastuneista."
   
  Atapio, Kuvaaja ja jm82 tykkäävät tästä.
 2. jm82

  jm82

  Viestejä:
  2 680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lääkäri ei ole tosiaan osannut selittää että miksi pitää syödä Risperidon psykoosilääkettä (on epätyypillinen eli toisen polven psykoosilääke). Selvä haittavaikutus on ollut ainakin painonnousu (toki tähän voi itse vaikuttaa). Muistiinkin varmasti vaikuttaa ainakin isommat määrät. Muistaakseni tuota risperidonia määrätään myös haastavaan käytökseen, mutta vain lyhyeksi aikaa.

  Nyt olen syönyt yhden 120 kpl paketin (1mg), eikä siitä oikein mitään hyötyäkään ole ollut. Jossain vaiheessa kokeilin jättää syömättä ja siitä ei seurannut oikein mitään, ehkä väsytti vain normaalia enemmän. Nyt ajattelinkin kokeilla olla ottamatta ja ainakaan vielä ne ei ole tarkistelleet lääkkeiden määriä, eli olen syönyt vähemmän kun olisi pitänyt syödä.

  Hyvä kumminkin kun varoitit :) Ei ne apteekissakaan osanneet kertoa juuri tuosta psykoosilääkkeestä tai Ketipinoristakaan oikeastaan yhtään mitään. Paitsi että paino nousee ja Ketipinor väsyttää huomattavasti enemmän. Ketipinoria "tyrkytti" ensimmäinen lääkäri ja Risteridonia sitten psykiatri. Toki omalla käytökselläkin luultavasti saa aikaan "risperidonin vaikutuksen", eli olemalla vain hiljaa ja kuunnella tyynesti.

  edit:
  Mun muistiongelmat oli siltä ajalta kun ei ollut vielä mitään lääkkeitä käytössä. Toki muistia ei ole "mitattu" nyt viimeisen vuoden aikana ollenkaan. Muistin toimintaan auttoi parhaiten sairausloma ja nukkuminen normaalisti ja samalla unirytmillä kokoajan.
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2017
 3. Jukkis

  Jukkis

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Olen itse syönyt bentsoja n.17v. erilaisilla annostuksilla, vaihdoin vasta alaa ja aloin opiskella datanomiksi. Onhan minulla oppimiskyky huonontunut, mutta en sitten tiedä kuinka paljon ikä ja huonot elämäntavat (ennen) asiaan vaikuttavat. Niin ja koulu etenee hyvin ja aikataulussa...

  Edit. Lyrica on myös todella hyvä mielialalääke, siihen ei toleranssi kasva ja päihdekäyttö ei ainakaan omasta mielestä mukavaa. Jos ottaa liikaa tulee olo niinkuin huono humala...kallistahan se on kuin...näytönohjaimet:geek:
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2017
  jm82 ja barkhorn tykkäävät tästä.
 4. barkhorn

  barkhorn

  Viestejä:
  701
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Muistia bentsot saattaa heikentää pitempään käytettynä. Ilmeisesti sinulla kuitenkin ei pahemmin vaikuttanut, jos opiskelet jne.
  Menestystä! Ja kaikkea hyvää toivon.
   
 5. Jukkis

  Jukkis

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Juu en sitten tiedä..aina olen aivoja paljon myös rasittanut(kaikki kiinnostaa historiasta tulevaisuuteen), lukenut paljon ja pelannut tietokone pelejä..liekö vaikuttaa...
   
  barkhorn tykkää tästä.
 6. Jukkis

  Jukkis

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Kiitos ja samaa sinulle ja kaikille muillekin:)

  edit. Ettei mene liian lässyksi niin ei ääliöille (niille toivon, että oppisivat nöyryyttä ja elämän totuuksia)
   
  barkhorn tykkää tästä.
 7. Jukkis

  Jukkis

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Kannattaa ottaa selvää noista lääkkeiden vaikutuksista ja haastaa lääkäriä jos ei usko/ymmärrä, söin jokunen vuosi takaperin n. vajaan vuoden jotain masennuslääkettä (olisko ollut escitalopram), eikä toiminut minulla oikein mitenkään. Sitten kun aloin vähentämään niin tuli kuin sähköiskuja ja oli epätodellinen olo. Otin vähän selvää näistä tanskalaisten rahanteko sammosta mitä suomen lääkärit jakaa (esim jos on varvas kipeä:p) niin ei ollut kaunista luettavaa. Sitä en kiellä etteikö niistä vakavaan tai keskivakavaankin masennukseen olisi apua, muttei montaa vuotta ja ainoastaan terapian kera!!
   
 8. jm82

  jm82

  Viestejä:
  2 680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellekin tuli niitä sähköiskuja Cymbalta lääkkeen lopettamisen aikoihin. Mutta vaikka olen säätänyt Venlafaxin lääkkeen määrää, niin siitä ei ole tullut mulle mitään sähköiskuja. Venlafaxin on aika tehokas 150 tai 225mg annoksella, ainakin itsellä. Luinkin jotain psykoosilääkkeistä ja ilmeisesti niitäkin määrätään tehostamaan masennuslääkkeen tehoa, jos masennuslääke on jo maksimi annoksella.

  Tässä lähiaikoina olen miettinyt tuota että mikä tässä nyt oikein kiikastaa ja tulin siihen tulokseen että ahdistus kasvaa joskus suureksi ja ahdistus toisi kipua jalkoihin ja käsiin. Tuollainen skenaario mielessä. Se lyrica lääke ehkä voisikin olla hyvä mulle. Lääkäri sen on kirjoittanutkin 2x 75mg päivässä, mutta en sitä sitten hakenut lääkkeen hinnan takia. Mutta jo 25mg auttoi sekin ainakin vähän. Hoitajalta voisin kysyä ansi viikolla Buspironi ahdistuslääkkeestä. Sitäkin voisin kokeilla jos sitä vaan olisi mahdollista saada. Ei varmaankaan olisi niin kallis lääke kun Lyrica. Mulla itsellä on se vaikea masennus ilman psykoottisia oireita, mutta ei onneksi muita juttuja ole löydetty. Yritän kysyä myös jostain ryhmäteräpiasta. Yhden ryhmän haastattelussa olinkin (ahdistus ryhmä), mutta ryhmä tuli täyteen ja en itse mahtunut siihen ryhmään. On tässä ehtinyt silti itse miettiä paljonkin että mistä asiosta sitä on ollut vaikkapa ahdistunut. Ajatellut että mitkä asiat voisi olla sitä ahdistusta ja mikä vaikka masennusta. Molemmathan taitaa olla hyvin samankaltaisia. Ei ole vain tullut koskaan ennen mieleen miettiä vaikkapa ahdistuneisuutta? Mulla se ahdistus tuntuu tai on tuntunut jo pienenä lapsenakin, että pää meinaa levitä siitä ahdistuksesta jollain tavalla. Että pitää vain "purra hampaat yhteen" ja mennä läpi ja sitten se ahdistus onkin joskus helpottanut. Eli ei tuota ahdistuneisuutta kukaan muu ole koskaan edes huomannut. Terapiassa varmasti osattaisiin käsitellä noita juttuja. Mulla olikin vuosi sitten psykologilla laaja ja pitkä työkykyarvio ja siinä saatiin käsiteltyä asioita hyvin läpi. Tuosta arviosta on se tuloskin mulla tiedossa ja luinkin sen tässä jotain viikko sitten. Psykologin mukaan mulla ei ollut vielä oikeaa sanastoa esim ahdistuneisuudelle tai masentuneisuudelle tai jollekin muille jutuille?

  Psykiatri ei ehkä helpolla vaihda tuota Risperidon psykoosilääkettä, koska olo tai ne käynnit psykiatrisella on helpottuneet. Toki voi olla syömättä ja kuulostella itse että miten se olo muuttuu. Jollain "hyvä olo" on kait jäänyt päälle, vaikka psykoosilääke on poistettu, eli periaatteessa käytös olisi parantunut pysyvästi (joku netin kirjoitus). Pahasti "vänkyrää" henkilöä on vaikea mitenkaan auttaa vaikka haluaisikin? Mitään psykoosia kun ei ole koskaan ollut, niin lääkkeen lopettaminen voisi siksi olla suht turvallista ainakin omasta mielestä. Ainut pieni ongelma voi olla, että uni ei välttämättä tule aivan niin hyvin. Uneen kumminkin on 7.5mg mirtatsapin joka on ollut ihan sopiva lääke. Lisäksi voi päässä tuntua vähän seuraavina päivinä tai väsyttää. Ei kumminkaan mitään maata mullistavaa ole ollut. Niin ja pari kertaa olen unohtanut ottaa illalla Mirtatsapiinin ja Risperidonin ja silti olen nukkunut yön ihan normaalisti.

  Sen verran kanssa itse olen lukenut, että Venlafaxin pitäisi tehota aika hyvin masennukseen. Toki on muitakin jotka tehoaa (yhtä hyvin) ja jotkut saattaa olla aavistuksen tehottomampia. Itse olen tykännyt myös mini annoksesta Mirtatsapinia joka tosiaan nukuttaa lievästi. Mirtatsapinin saisin lopettaakin, mutta ei ole oikein pystynyt lopettaa, koska lääke kerran auttaa. Ilmeisesti useampi eri lääke samaan aikaan voi tehostaa toisiaan ja teho olisi siksi parempi? Silti nytkin on jalat kipeät ja luulen että kipu voisikon olla siitä ahdistuneisuudesta johtuvaa juttua. Jalat tuntuu vähän siltä kun olisi kävellyt aivan liian kauan ja jalat olisi vähän "tulessa".

  Niin ja ehkä sekin voi olla totta, että masennuslääke auttaa kunnolla vasta kun on oikeasti ja pahasti masentuntut? Jos on vain jotain vähäsen lievempää juttua, niin lääke ei ehkä tehoakaan juuri ollenkaan? Tästä ei kumminkaan ole mitään omaa kokemusta. Toki nuo haittavaikutukset tulee kaikille terveillekin, eli turhaankaan ei kannattaisi alkaa syömään. Venlafakinissakin huomaa selvän eron haittavaikutuksissa jos annos on 75mg tai 150mg. Eli 75mg annoksella ei ole vielä juuri mitään haittavaikutuksia, mutta lääkkeen tehokin on vähän "kehno".

  edit: heräsin joskus 4 aikaan, ja päätin kumminkin ottaa sen määrätyn risperidon lääkkeen. Muuten olo ihan ok, mutta lisää unta vain tarvitsee.
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2017
 9. viskiritari

  viskiritari

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  15.04.2017
  Annanpa omat kaksi senttiä keskustelulle. Masennus on sairaus siinä missä alkoholismi. Molemmissa esiintyy täysin selvästi havaittavissa olevia fysiologisia oireita. Eli ne täyttävät sairauden määritelmän. Väittäisin silti, että ihmisen mieli ja ympäristö on tässä olennaisessa asemassa. Siksi vähän huolettaa tämä nykyaikainen trendi, että kaikkeen määrätään lääkkeitä, kun ne tavallaan vaan syrjäyttää sen ongelman.


  Mulla on ollut siis viikkoja, kuukausia ja joskus vuosi putkeen masennusta. Ei siis masentuneisuutta. Vaan aloitekyvyttömyyttä, kyynisyyttä, apaattisuutta, flegmaattisuutta, lihomista, yliajattelua, sulkeutuneisuutta. Tiedän homman juonen varsin hyvin. Se ei silti muuta sitä, että masennus mahdollistuu vain, kun tietyt ehdot sun elämässä täyttyy. Ja ne ehdot oman näkemyksen mukaan on:

  • -Epäterve kuva itsestä eli huono itsetunto: peilaat tekemisiäsi sen mukaan ansaitsetko nyt varmasti jotain, tai mitäköhän muut susta ajattelee. Olet liian ankara itsellesi ja asetat itsellesi turhia paineita. Et usko onnistuvasi missään, mutta pelkäät epäonnistumisia. Tää aiheuttaa lopulta sen, että pettymyksiä on vaikeampi sietää ja silti niitä lopulta jopa odottaa ja niihin turtuu. Koska on helpompi pettyä ja mukautua siihen omaan kuvaan itsestä kuin poistua tältä mukavuusalueelta. Mitä tällä asenteella voi saavuttaa muuta kuin masentumisen?
  • Varautuneisuus ja sulkeutuneisuus ihmissuhteissa. Pelkäät näyttää ihmisille todellista minääsi. Et aina sano mitä ajattelet, vaan muodostat kovan ulkokuoren, jonka läpi ihmisten on vaikea päästä. Tämä toimii defenssinä pettymyksiä vastaan, vaikka tosiasiassa se tekee sinusta vaikeasti lähestyttävämmän ja turhauttaa ajan myötä sinua itseä, koska et saa ilmaistua itseäsi niin kuin haluat ja ihmiset ymmärtävät sinut väärin. Eristyt ihmisistä. Tämä vaikeuttaa myös huomattavasti opiskeluja ja saavutuksia työelämässä, mikä ei ainakaan johda poispäin masennuksesta.
  • Negatiiviset kokemukset ihmisistä ja läheisyyden puute. Esimerkiksi toisen ihmisen kosketus tutkitusti helpottaa ahdistusta. Tämä voi olla tai olla olematta seurausta kahdesta edellistä, mutta yleensä se on seurausta niistä. Lopulta kyynistyt ja ahdistut ja masennus toimii kehon defenssinä.

  Jos olette masentuneita ja teidän elämässänne ei ole esiintynyt yhtäkään em. asioista, niin voi sanoa, että kyse on puhtaasti sairaudesta. Muuten, jos yksikään ehto täyttyy, niin kyse on psykosomatisaatiosta jolloin te itse voitte vaikuttaa sairauden syntyyn. Mieli ja keho on kokonaisuus. Ei placebo-efektikään ole keksitty juttu, tai alkoholismia kehity onnellisille ja sosiaalisille ihmisille. Ja kun kyse on mielestä, niin silloin sairauden vakavuuteen ja kehittymiseen voi aina itse vaikuttaa. Alkoholismin ja masennuksen tapauksessa 'sairautta' ei ole ilman mielen haavoittuvuutta. En ainakaan tälläiseen esimerkkiin ole törmännyt.

  Kiinostais nyt tietää, että onko täällä masennusta sairastavia ihmisiä joilla yhtäkään noista kolmesta asioista ei ole esiintynyt?
   
  Kaikkivarattu, Kambi, asentaja ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 10. Jukkis

  Jukkis

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Ainakin päihderiippuvuuksiin vaikuttaa perimä huomattavasti(enkä puhu nyt denso vanhemmista) ja kyllä se masennus iskee ihan "terveisiinkin ihmisiin", eikä vain introvertti kalsarikännääjiin joilla omakuva on pieni ja heiveröinen...
   
  barkhorn tykkää tästä.
 11. Jukkis

  Jukkis

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  niin ja masennus ja masentuneisuus on kaksi eri asiaa..
   
 12. viskiritari

  viskiritari

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  15.04.2017
  Jos näytät minulle esimerkiksi täysin onnellisen, hyväitsetuntoisen ja sosiaalisen ihmisen joka ryhtyi alkoholistiksi, niin ehkä voimme sitten keskustella siitä onko pelkkä sairaus sanana yhtään merkitsevä.

  Siksi puhuinkin masennuksesta.
   
 13. Jukkis

  Jukkis

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Totta.
   
 14. Jukkis

  Jukkis

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Enkä kyllä varsinaisesti usko että päihderiippuvuus on niinkään sairaus kuin seuraus..
   
 15. Jukkis

  Jukkis

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tämä on sellainen kumpi oli ensin, muna vai kana-juttu kuten mainitsit että odotan mielenkiinnolla ihmisaivojen kuvantamisen ja toiminnan tarkentumista.
   
  barkhorn tykkää tästä.
 16. viskiritari

  viskiritari

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  15.04.2017
  Laitan tähän vielä listan jonka avulla itse sain masennuksen lopulta karistettua. Varmaan aika usein kuultua monelle täällä, mutta nää toimii:
  • ala olemaan avoimempi ihmisten seurassa. Sinusta tulee helpommin lähestyttävä ja sosiaalinen elämäsi paranee. Kerro ihmisille mitä ajattelet sen sijaan, että sulkeutuisit. Optimisti voittaa eniten ja ei ahdistu häviöistä niin paljoa kuin pessimisti.
  • syö terveellisesti.
  • Liiku. Vedä edes yksi kunnon hikilenkki ja kerro mulle, että et tunne oloas hyväksi. Jos tunnet, niin ehkä haluat toistaa sen joku päivä.
  • hanki rutiineja. Laita elämäs kondikseen ja tee siitä merkityksellistä.
  • jätä alkoholi aluksi pois kokonaan

  Toki masennuksessa on myös sellasta rappioromantiikkaa, et usein siitä ei edes halua parantua. On paljon helpompi olla siellä omassa kuplassa, ilman pelkoa epäonnistumisesta ja sattumisesta.

  Aiheesta lisää tässä Hesarin artikkelissa:

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  En ole kirjoittajan kanssa samaa mieltä sosialismin hypetyksestä. Suomihan on hyvin sosialistinen maa ja tuon kirjoituksen perusteella masentuneita pitäisi olla täällä hyvin vähän, vaikka tilanne on päinvastoin. Muuten ihan hyviä pointteja juurettomuudesta ja rappioromantiikasta.
   
  Raskolnikov ja calysto tykkäävät tästä.
 17. jm82

  jm82

  Viestejä:
  2 680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jäi vielä lukematta, mutta luen kyllä tässä kun ehtii.

  Kaverilla oli "löytynyt" tuollainen juttu, mutta itsellä ei ole kyllä mitään pienintäkään käsitystä että mikä tuo sitten on? Ihan terveeltä se näyttää, eikä mitään lääkkeitäkään ole tietääkseni "koskaan" syönyt.
   
 18. jm82

  jm82

  Viestejä:
  2 680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla siis psykiatrikaan ei ole keksinyt syytä että miksi esimerkiksi jalat ja kädet on kipeät. Ja omasta mielestä en ole edes yhtään masentunut tai mitään muuta. Mutta enpä silti ole työkykyinenkään. Eli nää on vähän vaikeita juttuja, kuten ne "kaikki" sanoo.
   
 19. Armatt

  Armatt

  Viestejä:
  141
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Jotenkin maagisella tahdonvoimalla voisi kääntää kaikki introvertit ekstroversteiksi. Varmaan sopisi nykyiseen hallitusohjelmaan.
  Kasvikset maksavat huomattavasti enemmän kuin liha per/kg.
  Itse en ole saanut lenkkeilystä mitään kiksejä, jälkeenpäin tekee mieli tupakkaa.
  Onko niillä rutiineilla mitään merkitystä jos seuraavanakaan päivänä ei ole mitään odotettavisssa.
  Viimesin pointti varmaan se tärkein. Ei helpota ensimmäisen viikon aikana, kolmisen viikkoa kun selviää niin alkaa elämää kirkastumaan.

  Laita elämäs kondikseen kommentti tuskin auttaa ketään.
   
 20. Vais

  Vais

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Allekirjoitan jokaisen noista listan kohdista.

  Ihmisseura:

  Itsekin olen introvertti, mutta olen huomannut, että fiilis nousee aina kun tapaan kavereita, kunhan sen jälkeen saa ladata akkuja rauhassa. Jos sinulla ei ole kavereita, niin nettituttavuudetkin ovat hyvä korvike.

  Ravinto:

  Salaatti on ravintoarvoiltaan melko turha kasvis, osta esim. porkkanoita (euron kilo), kaalia (reilu euro per kilo, paljon esim. C-vitamiineja), vihreitä linssejä (halpaa kuin saippua, voi keitettynä lisätä esim. pastakastikkeeseen tai syödä sellaisenaan idätettynä salaatinkastikkeen kanssa, paljon proteiineja, googleta), valkosipulia (eurolla saat parin viikon annoksen, vedä raakana, superterveellinen, googleta), jne.

  Juo ainakin kolme litraa vettä päivässä, luovu sokerilitkuista. Huomaat nopeasti eron olossa. Vähennä kahvia, korvaa vihreällä teellä.

  Omenat, appelsiinit ja banaanit ovat halpoja. Samoin kuin pakastemarjoista etenkin mustaherukka ja puolukka, lisää vaikka maitorahkaan (paljon proteiinia, 500g purkki alle euron) sellaisenaan. Mustaherukka on melkein yhtä terveellinen kuin mustikka.

  Jos et syö kalaa, osta Omega 3:sta purkissa (DHA+EPA). Jos et saa D-vitamiinia auringosta, vedä ravintolisänä. Ravinnosta et tuota saa tarpeeksi.

  Liikunta:

  Jos et saa liikunnasta kiksejä, teet jotain väärin. Pelkkä kävely ei välttämättä riitä, jos et saa kunnolla sykettä nousemaan. Kävele jyrkkiä ylämäkiä vaikka ruokaostokset repussa. Jos et kehtaa juosta ihmisten ilmoilla, pyöräile korkealla vaihteella ylämäkiä. Kotona voit tehdä vaikka mitä omalla painollasi, googlaa "reddit bodyweight fitness" ja "high interval training". Kun huomaat kehossasi positiivisia muutoksia, motivaatio kasvaa. Totut myös jossain vaiheessa treenaukseen, eikä se enää tunnu vittumaiselta, vaan odotat seuraavaa treenikertaa:  Googlaa myös "Joe Rogan on depression".

  Rutiinit:

  Aivot välittävät dopamiinia, kun saat tehtyä asioita - olivat ne kuinka pieniä tahansa. Saat hyvänolontunteen, kun esimerkiksi vihdoin päätät siivota tai vaikka tiskata tiskivuoren. Googlaa "dopamine task completion".

  Alkoholi:

  Tunnen parikin alkoholistia, jotka tuhoavat elämäänsä, joten on sanomattakin selvää, että käytä kohtuudella, jos et voi elää ilman.

  Noilla pääsee ainakin alkuun.
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2017
  Gampela ja viskiritari tykkäävät tästä.
 21. Ryydike

  Ryydike

  Viestejä:
  713
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  Näköjään muron/suomi24 sohvapsykologit ovat löytäneet tämän ketjun...:facepalm:
   
 22. Jukkis

  Jukkis

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Kannattaisi vilkaista vaikkapa tällainen luento:


  edit. niin ja hän lienee ihan oikea psykologi;)
  edit2.enkä tässä yritä kiistää ruokavalion, liikunnan ym. merkitystä, masentuneiden on vaan todella hankala sellaisia toteuttaa
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2017
 23. jm82

  jm82

  Viestejä:
  2 680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo toki fiilis nousee jos tapaa mukavia kavereita. Täytyy kuitenkin muistaa että kaikki kaverit ei ole hyvästä. Ehkä vain ne joista tuntee, että tulee hyvä olo kun niitä tapaa? Ei siis kannata haalia kavereita vain "määrän" takia vaan ennemminkin laadun?

  Toki olen samaa mieltä että pieni määrä liikuntaa tai vaikka kävelyä ulkona on ihan hyvästä, jos ei liiku yhtään. Ja kannattaa vaikka katsella tai yrittään jollain lailla "ihastella" jotain paikkoja ja jotain näkymiä. Eli jotain vähän eriä johon on tottunut? Ehkä löytyy sitten jotain josta voisikin tulla vähän hyvä mieli? Olin siis jossain ryhmäterapian haastattelussa ja siellä oli asiasta ainakin jotain puhetta. Jo ihan sisältäkin voi katsella ulos "kauaksi"? Ehkä se vaikuttaa sitten aivoihin jollain lailla?

  Kannattaa tosiaan vaikka siivota, mutta ei pakon omaisesti, vaan sitten kun jaksaa ja vähän kerrallaan. Onhan se sitten kait kiva jos huomaakin, että onkin saanut jotain "erikoista" tehtyä jota ei ole pitkään aikaan oikein jaksanut tehdä?
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2017
 24. Vais

  Vais

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Ooks sä tosissas? Olen kärsinyt masennuksesta sekä muista mielenterveysongelmista ja komppasin kaveria asioista, jotka olen itsekin hyväksi havainnut, niin ensimmäinen vitun viesti on kaltaistasi viisastelua. Ehkä en sitten vain ole ollut oikealla tavalla masentunut, mikä sopisi herralle.

  Mutta jatka toki valitsemallasi tiellä, pääset pitkälle tolla asenteella.

  Ja mikä tää lapsellinen me vastaan muu maailma -asettelu oikein on? Onko IO-Techissä jotenkin parempia ihmisiä keskustelemassa?
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2017
 25. Jukkis

  Jukkis

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Olisi mahtavaa jos (yleensäkään missään) tässä ketjussa ei tarvitse turhaan kinastella. On monenlaisia ihmisiä, monenlaisista taustoista ja se mikä auttaa toiselle ei välttämättä riitä kaikille. Minun juttuja saa ainakin haastaa, kunhan ei mene vittuilun puolelle. Se että olen saanut avun lääkehoidosta ei käsittääkseni ole keneltäkään muulta pois (-kelakorvaukset).. Liikunta, ruokavalio ja oikeat sosiaaliset suhteet varmasti kaikille hyväksi.

  Aurinkoista kevättä T Jukka
   
  Memory tykkää tästä.
 26. Vais

  Vais

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Hyvin sanottu.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Hezer, Memory, jm82 ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 27. jm82

  jm82

  Viestejä:
  2 680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuossa on myös juttua ahdistuksesta ja siinä on puhetta myös esim liikkumisesta ja muista. Kai siinä myös yritettiin kertoa, että pitäisi saada ajatuksesta kiinni, että miksi ahdistuu? Sama juttu se varmaan voisi myös olla masennuksen kohdalla. Ehkä aika harva taitaa olla pelkästään masentunut tai pelkästään ahdistunut?
  Lisäksi ilmeisesti ahdistus voi aiheuttaa myös erilaisia kipuja? Elimistö on valmiudessa hyökkäykeen tai pakenemiseen ja elimistö siis on hälytystilassa ahdistuksen aikana. Liikunta lievittää tuota hälytystilaa ja siksi liikunta saattaa auttaa oloa?

  Tuo siis saattaisi selittää omat kivut ja sen että esim Lyrica ahdistuslääkettä kannattaisi nyt kokeilla "tosissaan". Tuossa oli vielä siitä lääkkeestä. Apteekkarin mukaan lääkettä annetaan "useaan eri vaivaan" Pregabaliini – Wikipedia

  Mistä yleistyneessä ahdistuksessa on kyse?

  Tuossa jutussa on myös lyhyitä videoita. Tuossa ensimmäinen video:
  Siinä heti alkuun tulikin tuo yskä jota "ei ole". Ja erilaiset hengityksen vaikeudet. Venlafaxin lääke sai tuon yskimisen loppumaan, mutta kivut vielä jäi.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]


  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2017
 28. jm82

  jm82

  Viestejä:
  2 680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onkohan kukaan hakeutunut tuohon nettiterapiaan? Täytyisi varmaan kysyä hoitajalta tuosta asiasta ja mahdollisesta lähetteestä?
  Yleiset läheteohjeet nettiterapiaan


  Masennuksesta löytyi kanssa tuollainen omahoito juttu:
  Mielenterveystalo.fi: Masennuksen omahoito

  Tuossa vielä yksi video ahdistuksesta. Omasta mielestä tuo yleistynyt ahdistuneisuushäiriö on ihan yhtä "hankala" juttu kuin masennuskin?
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2017
 29. Memory

  Memory

  Viestejä:
  504
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  Yökyöpelit Oy kello on vasta 01:33 Keskiviikkona, jalkoja särkee enkä saanut unta, haukotus.
  Aamu 08;ksi sytostaattiin, perjantaina 14:n maissa himaan, onneksi on aikaa päivällä koisia sairaalassa :)
  Ketään en saanut hoitamaan koiraani, viedään se broidin kanssa koirahoitolaan perjantaiksi, ei paha-ottaa vain 60e koko keikasta hoitola, tosin tulee ikävä namipäätä, sniif...
  Jaksamista kaikille <3
   
  Jukkis ja jm82 tykkäävät tästä.
 30. jm82

  jm82

  Viestejä:
  2 680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täälläkin heräsin jo 4:00. Jätin 7.5mg Mirtazapin lääkkeen pois ja hassusti onkin paljon normaalimpi olo. Kääntöpuolena sainkin nukuttua vain jotain 3 tuntia ja en tiedä nukuttaisiko vielä lisää. Vähän sama että käsiä ja jalkoja vähän särkee, mutta onneksi ei kovin paljoa. Koira on kyllä ihan kiva elukka.

  e: Kaksi iltaa pystyin olla ilman Mirtatsapiinia ja sitten ahdistus kasvoi jo liian suureksi ja täytyi ottaa lääke. Otin lääkkeen päivällä, kun en jaksanut iltaan odottaa.


  edit: Huomasin tänään että telkkarista on tullut "kummalliset kammot" sarjaa. Tuossa pelle jaksossa huomaa ainakin millainen on paniikki ja miten se paniikki näkyy. Sitä ei tietenkään voi "nähdä" että miltä se paniikki tuntuu. Mutta ilmeisesti ahdistus ja paniikki tosiaan voi saada fyysisiä oireitakin, kuten vaikka hengenahdistusta tai kai myös lihaskipua voisi saada. Luin myös että voisi aiheuttaa myös vaikkapa selittämätöntä pääkipua?
  Kummalliset kammot - Kausi 1 - Jakso 2 - Punaisen nenän voima
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2017
 31. Algron28

  Algron28

  Viestejä:
  270
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä kuulostaa juurikin sellaiselta kun alkoholistille sanoisi että lopeta se kittaaminen tai univaikeuksita kärsivälle että silmät kiinni ja unta palloon vaan.

  Mitä tuossa spolerissa mainittuun alkoholismiin, venäjään ja sosialismin hajoamiseen ja niiden yhteyteen toisiinsa niin jos hieman jaksaa lukea historian kirjoja niin alkoholia on käytetty venäjällä aina runsain mitoin. Asiasta voi lukea lisää vaikka täältä: Viina vie Venäjää
   
  Ryydike tykkää tästä.
 32. Algron28

  Algron28

  Viestejä:
  270
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Komppaan tätä. Itselläkin vai heti tuli mieleen osasta postauksia joskus muropaketin vastaavassa ketjussa olleita kirjoittajia joiden mielestä masennus ja muutkin mielenterveyden ongelmat ovat enemmänkin yksilön oman mielen/tahdon heikkoutta tai jopa henkilökohtainen valinta ja asioita jotka ovat täysin henkilöstä itsestään kiinni. Voihan se joillain näin ollakkin mutta itse en ainakaan allekirjoita tätä. Tuo vain usein muotoillaan asuun "ainoa oikea totuus". Tuli itseasiassa mieleen tämä vanha kirjoitus murosta:

  [​IMG]
   
  Ryydike tykkää tästä.
 33. jm82

  jm82

  Viestejä:
  2 680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kieltämättä tuokin esimerkki viesti on puhdasta vittuilua ja provoa ja trollausta. Itsellä ainakin raskas liikunta saa masennuksen pahentumaan, siis jos tosiaan otan itseni tuolla lailla niskasta kiinni ja pakotan itseni siihen raskaaseen liikuntaan ja nimen omaan "pakotettuna" (niskasta kiinni). Itsellä nyt on vakava masennus, eli hunaja-muron kaltaisiin lievempiin tapauksiin raskas liikunta varmasti auttaakin!

  Toisaalta voiko oikeasti olla masentunut ilman sitä "mitään syytä"? Mielestäni olen samaa mieltä, että ei? Kyllä siihen masennukseen, pahaan ahdistukseen ja paniikkiin varmasti joku syy on? Sitä vaan ei ole käsittänyt vielä itse? Aikaa on kulunut liian vähän aikaa? Olen ymmärtänyt että juuri terapiassa yritetään löytää se "hukassa oleva" syy ja yritetään saada niitä solmuja auki? Jos syy on selvillä, niin eihän silloin ole "syytäkään" masentua, ahdistua tai panikoitua? Jos syy on selvillä, niin osaa paremmin elää niiden "omien ongelmiensa" kanssa?

  Niin se vielä unohtui mainita että masennus, ahdistus ja/tai paniikki saavat aikaan myös niitä enemmän tai vähemmän pahoja unen ongelmiakin.
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2017
 34. luujauho

  luujauho

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tämä kuvaus sopii minuun aika hyvin.
   
 35. jm82

  jm82

  Viestejä:
  2 680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuvaa minuakin oikeastaan ihan hyvin. Ainakin jos miettii että kaksi suhdetta on molemmat päättyneet ja muuta vastaavaa. Mulla itsellä ongelma luultavasti voisi olla ahdistus ja sosiaalisten tilanteiden pelko. Vaikka noista ei diagnoosiakaan kumminkaan ole.


  Nyt tajusin viimein soittaa lääkärille ja sain 3x 25mg lyrica reseptin ahdistuneisuuteen. Esim kädet on kipeät, jotain lihaskipua ja jännittynyt olo. Aloitetaan tuolla pienellä määrällä ja sitten varmaan myöhemmin nostetaan 75 mg, koska sellainen resepti minulla on ollut ennenkin, ainut että lääke jäi hakematta.

  Itselle oli jäänyt joku väärä mielikuva ett Lyrica lääke olisi ollut kallista tai sitten lääke on halventunut. Jotain 7 euroa oli 56 kpl paketti sen kela korvauksen jälkeen, eli olikin tosi halpaa? Tuo 25 mg pabletti ei juuri mitään vaikuttanut, mutta kai se ahdistus kummiskin väheni. Hyvä lääke mielestäni.
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2017
 36. Memory

  Memory

  Viestejä:
  504
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  Huoh, viimeinkin kotona *?KELE!! Meinasin vetää eilen jo itteni sängyn keulaan hirteen VATTU!
  #? kun menin 10.05 ja piti päästä himaan perjantaina niin eikös perkele veriarvot ollutkin perseellään :rage:
  piti olla <0.1 ja mulla paskalla oli 0.16, luovuin jo elämästä ja toivosta kun naapuri pääsi kotiin vaikka oli tehnyt sydänleikkaus ja meikä jää kaivamaan paskaa, evvk enää mikään, nukuin vaan ja rukoilin että perkeleen viikatemies tulisi yöllä duuniin :(
  Niin nukuin kun tuli hoitsukin sanomaan "arvaas mitä, pääset kotiin" kello 14:n maissa, kohta hakemaan koiruli hoiturista 17:n maissa, iloa se kait tuottaa vaikka masentaa v*tusti, eikä siinä vielä kaikki, saan olla pari vrk:tta kitumatta, sitten TAAS ke-pe uudestaan myrkkyjä imee :rage:
  Tästäkin satsista tuli paskat sivuoireet, pohkeita särki sikana, suonta veti, varpaat tunnottomat, sormet kosketus-arat. Sitten oli vielä ultra ja lekuri totesi "juuh sulla on lievä sydänpussin tulehdus ja 5ml vettä siellä että kaikki liikunta on kielletty, tarkkaillaan".

  Kohta alkaa tuntua että kyselen Cittarin kulmilta mistä niin perkeleen eutanasia piikkejä saa ostaa :(

  Koivistokin kupsahti, perässä tullaan vaikka hitaasti :itku:

  Kaikeasta huolimatta keväistä viikonloppua ja äiskänpäivää kaikille :)
   
 37. jm82

  jm82

  Viestejä:
  2 680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Neljä kuukautta olen syönyt tuota neurolepti Risperidonia. Nyt sain lääkäriltä 3*25mg pregabalin lääkettä joka auttaakin kai?

  Tuossa vielä yksi juttu jostain lääkkeistä. Taidettiin pitää Risperidonia huonona ja Lyricaa/Bregabalinia hyvänä lääkkeenä. Lääkkeillä vaiennetut vanhukset | MOT

  Tuossa taas eri juttua:
  Suositus - Käypä hoito
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2017
 38. Memory

  Memory

  Viestejä:
  504
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  6. kerta (kait) toden sanoen, meni taas ke-pe sytoissa, aina se sairaala vaan masentaa sikana, ei siellä jaksa muuta kuin nukkua itsesäälissä velloen, paska paikka :(
  Hyviä uutisia oli että joka toinen myrkytyskerta käy silleen että käyn päiväpolilla ja pääsen yöksi kotiin 3vrk:n satseissa, ei tartte maata kuolemassa sängyssä muiden muumioiden kanssa!
  Sitten toinen hyvä uutinen että keuhkovälien kasvain n. poistunut kokonaan.
  Huonot uutiset urolta, eturauhasen hermo tuhoutunut syövässä, lottovoiton mahis päästä kertakatetreista eroon, paskaas tässä- ihminen on sopeutuva eläin, parempi se kuin delata kokonaan veke.
  Viikonloppuja kaikille ja kiitos tuesta.
  ps. älkää työ ottako paineita meikän saikusta, riittää että yksi kantaa nämä masikset, thx :)
   
  Tommy Goldfish, Vais, oestrus taurus ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 39. Ile_26

  Ile_26

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  06.03.2017
  Minulla on ollut aina aikuisiällä, keväällä alkava masennus. Alakulo alkaa ensimmäisestä kunnon kesäpäivästä ja on voimistunut mitä pidemmälle kalenterissa edetään.

  Kaikkein veemäisintä maata pitkälle päivään peiton alla ---> koneelle ja tilata ruuat kotiin ---> pelata yömyöhään. Sama noidankehä jatkuu ja päässä takoo ajatus siitä, että nyt on kesä, pitäisi olla ja mennä, nauttia olosta.

  Tälläisiä oloja ollut kesäisin ja talvella ollut se perus mitättömyyden tunne.

  Olen kyllä onnellinen mies nykyään, päässyt irti useimmista riippuvuksistani, tupakanpolttokin on vähentynyt. Hirveää on ajatella minkälaisia tuhoja olen elimistööni saanut aikaiseksi, kun 7 vuotta "millään ei ole väliä" -asenteella käyttänyt energiani olotilan helpottamiseen päihdeaineilla.

  Kaikille tsemppiä masennuksen kanssa painimiseen, älkää luovuttako sen suhteen, että jotakin elämässä itsellesi tärkeää ei tulisi eteenne.
   
  jhalmu ja oestrus taurus tykkäävät tästä.
 40. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  1 295
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ähh... Nämä "äänteistä mauksi"-synestesia-ilmiöt tuntuvat sittenkin palautuvan. Luulin olevani herra ja kukkuloilla, kun sitten taas... Silloin kun ne olivat pois, oli sentään ajatukset muualla. Kuten vaikkenpa tässä sitä korttia menetänyt, jos suoritan näitä "pillerien ottamisesta kirjanpitoja" (kuin mummot lootassa, minä A4 arkissa) ja pieniä sivuhommia tehden, joihin korvausta vasten aktivoduin...

  Kaipa nämäkin ovat vain sen toispuolisen stressiin tuotosta, selitys miksi ne olivat pois tuon tovin aikaa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2017
 41. jm82

  jm82

  Viestejä:
  2 680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minullakin tuo valoisuus saattaa vaikuttaa nukkumiseen ja sitä kautta ehkä masennukseen, mutta vaikea sanoa. Voi olla että ei ole mitään vaikutusta. Viime kesä meni toisessa asunnossa ja jumitin sinne kun en jaksanut lähteä pihalle. Lisäksi koira haittasi, kun koirankin olisi pitänyt ottaa mukaan. Nyt sitten taas omakotitalossa ja täällä on helppo mennä vain pihalle aurinkoon ja koirakin pysyy pihassa vahtimatta (varjossa) jos itsekin on pihalla. Ainut että poltin jo kädet eilen, mutta nyt laitoin pitkähihaisen paidan päälle, niin pääsi taas pihalle ja otin kannettavankin mukaan. Saa kuunnella linnun laulua ja raitista ilmaa ja aurinkoa sekä lämpöä.

  Mullakin aamut on vaikeita. Ahdistaa ja masentaa ja sitten taas illalla olisi eniten virtaa. Siksipä se pelaaminen ehkä kannattaisi aloittaa jo aamusta ja illalla sitten ei enää pelaisikaan yhtään?

  Oikein hyvä kun olet päässyt riippuvuuksista irti. Ei ole mitään helppoa varmaankaan. Oloa kun pystyy helpottamaan ihan väärillä konsteilla ja se sitten ei ole oikein hyvä juttu.

  Tänäänkin herättyäni oli jotenkin aivan kipean tuntuinen olo, mutta olo helpotti kahvin jälkeen kun pääsin raahautumaan pihalle. Saattoi johtua siitäkin että eilen oli vähän migreeniä ja pää oli vähän kipeä. Ehkä ei ollut oikein apua tästä kirjoituksesta, mutta itsellä oli tosiaan sama viime kesänä että jumitin sisälle kun pihallakin olisi ollut ihan hyvä sää.
   
  Memory tykkää tästä.
 42. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  1 295
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kaveri kertoi 2015 vihaavansa juurikin pikkulintujen lauluja. Nyt kun tuota talitintin laulua oikein kuuntelee, niin jonkinlainen kalman sävy siinä kieltämättä on. Ja punatulkun ääni, se on omasta mielestä mitä melankolisin.

  En sitten tiedä sitten, oliko "pikkulintujen laulu" suora vihan kohde, vai olivatko "pikkulinnut laulaneet" silloin, kun jotain pahaa tapahtui. "Pikkulintujen lauluhan" silloin palauttaa kaiken pahan mieleen. Se on sitä psykologiaa. Voihan tämä tosin pohjautua myös johonkin tulevaan "pikku linnut lauloivat" Vares dekkariin, mutta mielikuvitus on rajana, mihin ei.

  Edit: unohtui tärkeä sana, "talitintin", joka määrittää subjektin.
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2017
 43. jm82

  jm82

  Viestejä:
  2 680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ehkä ei kuulunut talitintin tai punatulkun ääntä. Ehkä noita tai sinne päin :) västäräkki, mustarastas, peippo, kirjosieppo.

  edit:
  Nyt alkoi tuulemaan, niin ei enää niin hyvin kuule. Luultavasti olikin peippo useammasta eri suunnasta ja sitten joku toinen lintu. Vähän satakieleltä kuulostava mutta pelkistetympi.
  Nyt rupesi myös käki kukkumaan jossain kaukana.
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2017
  oestrus taurus tykkää tästä.
 44. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  1 295
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ehkä nämä sekaisin. Tuo olisi eräs ne kaikki selittävä, kun "sekametelisoppa" siitä syntyisi. Kaikki loilottaisivat omiaan yhtä aikaan.

  Tuo västäräkki tuntuu tosin olevan hiljainen vikittäjä. Laulurastas tuntuu edustavan soundia. Kirjosieposta en sitten yhtään tiedä, muuta kuin ulkonäön puolesta.
   
 45. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  1 295
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  mistä tämä n. tulee? Eikai se ole yhtä kuin "ns" röntgen-kuvissa? Vai onko se kasvaintyypin sijaintipaikan johdosta määritelty nimitys?

  Onnea tästä!
   
  Memory tykkää tästä.
 46. Memory

  Memory

  Viestejä:
  504
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  Kiitos, "noin" poistunut kokonaan, vielä pitää tunkea myrkkyjä ettei jää yhtään elämää syöpäsolua joka tahtoo duunata copy-pastella kehon täyteen paskaa :)
   
  Tommy Goldfish, jhalmu ja oestrus taurus tykkäävät tästä.
 47. Memory

  Memory

  Viestejä:
  504
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  Kivat sulle, pennit mulle!
  Yö meni perseelleen, keskiviikkona alkoi kurkkukipua, oikeastaan kielen vasen puoli turposi, nukkumisesta ei tullut mitään, kerran tunnissa 1g:n panadol, helpotti tunnin verran, aamulla sitten ea-polille, nieleminen koskee v*tusti, ihan kuin sydäntä revittäisiin rinnasta pihalle, syödäkkin pitäisi taikka tulee noutaja :(
  ea-polille mennessä bussia odottaen tunnin, sitten ea-polilla 4h, määräsi jotain puudute salvaa, antoi tuubin mukaan ja respan, onneksi tuttava tuli hakemaan veke, ei tarvinnut bussia pyhäpäivänä odotella.

  Nyt olen hölvännyt kielen syrjään illodinit, puudutteet, suuvedet ym. eikä auta, turhaan kyllä valitan, kotona ollut vasta 6h lääkäristä pääsyn jälkeen, sekään mikään Mc Gyver ole. Ihmetteli vaan että "mitäs me tähän keksittäisi" :eek:
  Kielen alla lisäksi ärjäkkä afta. huomenna 12:30 verikokeisiin ja ti-to(pe):ksi sitten myrkkyjä saamaan, toivottavasti tämä kieli paranisi, kärsii syöminen satasella :(
   
 48. Memory

  Memory

  Viestejä:
  504
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  Okkei, perjantai yö perseelleen, ylös 04. dogi ulos 05, sitten soitin ea:han ja roinat mukaan sekä linkulla sinne.. olin perillä n.07-osastolle pääsin 14:ksi, otettiin verikokeet, tungettiin kaksi pussia verta (hemot 70:ssä) crp:t 49:ssä, tiesin tuon ja verikokeen ottaja tätikin tiesi, näki heti että "nämä veriarvot eivät ole kunnossa, sen verran olen nähnyt näitä kokeita ottaessa" siinä se meni kivasti eristyksessä ollessa ja kaksi pakua antibioottia suoneen saadessaan, sairaala on kiva paikka kun on perkeleen tuskat, mutta jollei ole niin sinne kuollee viikossa, jollei muuten niin henkisesti sekoaa kuin käkikello :(
  Paskamainen oli syödä, niellä, juoda, puhua jne. kun aina kun nielaisi niin koski peesti aina sydänjuuria myöten, yöt olivat kivoja kun aina kun meinasi saada unen päästä kiinni niin meinasi tukehtua omaan räkäänsä ja sitten oli pakko nielaista ja 100:lla heräsi ylös :(
  Sytostaatit tältä viikolta siirrettiin Future-boxiin suosiolla kun kerran oli limakalvo tulehdus, mutta ensi viikolla on sitten 5pullon myrkyt taas 3vrk, onneksi on "päivävuorossa" eli 09:ksi polille ja 5h:n päästä himaan, eipä tarvi kuolla siellä sängyssä maaten 3vrk:tta peräkkäin.

  Suun aftoihin on muutes paras respa lääke kolmois-geeni, puuduttaa-desinfio ja auttaa pahimmatkin aftat 3vrk:ssa kun hölvää sitä ½h:n välein.
   
 49. jm82

  jm82

  Viestejä:
  2 680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Soitin tänään lääkärille ja Venlafaxin (SNRI) lääke vaihtuisi nyt 10 mg Escitalopram (SSRI) lääkkeeseen (myöhemmin nosto 20 mg). 2-3 päivää olisi hyvä syödä Venlafaxin lääkettä 75 mg annoksella ja sitten vaihtaa toiseen lääkkeeseen. Kysyin myös reseptin 25 mg Ketipinoriin. Jos saisi Ketipinor lääkkeen avulla lopetettua Mirtazapin lääkkeen.

  Katsoin että 100 kpl Escitalopram olisi aika halpaa. Huomattavasti halvempaa kuin 225 mg venlafaxin.
  https://www.yliopistonapteekki.fi/escitalopram-ratiopharm-tabletti-10mg.html
  Myös 100 kpl Ketipinor pitäisi olla aika edullista. Selviää sitten apteekissa että onko siellä samat vai eri hinnat :) https://www.yliopistonapteekki.fi/ketipinor-tabletti-25mg.html

  Pregabalin 25 mg on myös, mutta teho taitaa olla aika heikko noin pienellä annoksella. https://www.yliopistonapteekki.fi/pregabalin-ratiopharm-25-mg-kova-kapseli-56-fol-57320.html


  Aiemmin en ole syönyt mitään SSRI lääkettä. Eka lääke oli Ketipinor + Cymbalta (SNRI), sitten Brintellix (oli "täysin" tehoton) jonka jälkeen Mirtazapin ja sitten tuo Venlafaxin -> Essitalopraami. Muistaakseni nuo lääkkeet alkoi joskus 2015 syksyllä.

  edit:
  Kävin apteekissa ja 100 kpl paketit maksoi, Escitalopram actavis 100kpl 10mg 3.50€ ja Ketipinor 100kpl 25mg 3.69€. Heh, olipas halpaa. Otin jo yhden Escitalopram tabletin, mutta ei ole tullut mitään vaikutusta, eikä varmaan kuulukaan.


  Räbän puolelta löytyi "mielenkiintoinen" juttu:
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2017
 50. Melchor

  Melchor

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Hyvä viesti sisälsi paljon juuri niitä asioita joita olen itsekin yrittänyt saada omaan masennukseeni ja elämääni. Kun vihdoinkin olen lääkityksen ja terapian avulla saanut ns. Pyörän pyörimään.
  Kaikille nämä eivät toimi ja sehän on selvää, eikä siitä tarvitae tulla tänne heittelemään päivän selviä faktoja besswisserinä. Eiköhän kaikki ymmärrä masennuksen yksilöllisyyden joten se mikä toimii toisella ei toimi taas toisella jos näin ei olisi niin tuskin meillä olisi masentuneitakaan.