Lomamatkalle

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sampsa, 31.01.2017.

 1. Unihiekkamyrsky

  Unihiekkamyrsky

  Viestejä:
  241
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2018
  Siis olen jo tehnyt yksin ja porukassa useita, lähes kymmenen omatoimimatkaa. Tähän asti vaan lennot+majoitus etukäteen suomesta varaten.

  Tasoon, niin itselle riittää että ei ole luteita eikä tule puukkoa kylkeen. Mutta varsinkin jos on pidempi reissu, niin sit ehkä yhdeksi kahdeksi yöksi välillä voisi käväistä myös hotellissa.

  Olin Lontoossa viikon hostellissa dormissa joitakin vuosia sitten, ja menihän se ok, mutta jotenkin siinä ei pystynyt rentoutumaan samalla tavalla kuin omassa huoneessa. Jos on kaupungilla liikenteessä klo 9 - 18 niin sitten ehkä saattaa haluta jo rauhoittua huoneeseen eikä joka ilta notkua kaljalla...
  Tekeekö tuolla lollareiden opuksella mitään vuonna 2020 kun netti ja Wifi on kaikkialla?

  Tripadvisor, hotels.com, hostelworld jne on tuttuja sivuja, nyt kysyin vain että voiko luottaa että majoitusta saa järjestymään lyhyellä varoitusajalla.
   
 2. Diplomaatti

  Diplomaatti

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2019
  En tiedä. Itse katselin aikanaan siitä suuntaa-antavasti. Kun ei nyt välttämättä koneessa tai kaarnalaivassa ole nettiä.
   
 3. sirguruz

  sirguruz

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2016
  Kyllä minusta seuraava yöpaikka pitää olla aina selvillä sama mihinkä on menossa. Imo helvetin noloja nämä tarinat kun sakki lähtee aivan kuutamolla (saati rahattomana) matkaan ja sitten luottaa paikallisten avuliaisuuteen järjestelyissä tai menevät pummimaan johonkin. Vähintään ne rahat pitää olla matkassa jolla sitten paikata suunnitelmien puutetta jos ei muu auta.

  Varmasti se yöpaikka löytyy aina jostain varsinkin isommissa kaupungeissa, mutta en jaksaisi itse tuhlata lomaa (aikaa) tarpeettomaan säätämiseen. Mutta jokainen tyylillään.
   
  varmaperquila tykkää tästä.
 4. Köntsä-Ana

  Köntsä-Ana

  Viestejä:
  84
  Rekisteröitynyt:
  26.06.2017
  Onko suosituksia reissulla ensi kesänä, euroopan ulkopuolelle. Japani kiinnostelisi, mutta kisojen takia hinnat ovat katossa. Jenkit hyvä vaihtoehto, mutta käyty ennenkin. Toki uutta nähtävää sieltä löytyy. Mites muita paikkoja tulisi teille mieleen? Sellainen hyvä lämpö oli tärkeä, eteläisellä pallonpuoliskolla taitaa olla vähän viileä noihin aikoihin? Varmaan joku 2 viikkoa voisi käyttää.
   
 5. aikonen

  aikonen

  Viestejä:
  93
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miten olisi Etelä-Korea? Finnarililta saa suorat lennot Souliin. Sitten jos tahtoo yhdistää lomaan rantalomaa, niin junailee itsensä Etelä-Korean alaosaan Busaniin. Finnari aloittaa ensi keväänä suorat lennot myös Busaniin, joten sieltä pääsee näppärästi sitten myös pois.

  Itse tuli viime kesänä käytyä muutama yö Soulissa ja oli kyllä ihan mukava Aasialainen kaupunki. Pitänee ehkä joskus käydä tarkistamassa tuo Busan, kun on paremmin aikaa :)
   
 6. bakugi

  bakugi

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Pikatsekkauksella lennot Tokioon taitaa olla satasen kalliimmat kuin viime kesänä? hotellien/hostellien hintoihin en ota kantaa, mutta Japanissa riittää muutakin nähtävää Tokion lisäksi. :)
   
 7. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  2 029
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Kevyt yleistys. Vähän niin kuin sanoisi, että ilman varauksia menevälle "koirankopin" olevan sinua varten sitten. Jokainen siis tyylillään. Kun on majoitukset valmiina, niin saa keskittyä olennaiseen majoituksen etsimisen sijaan.

  Itse molempia testannut ja nykyään tulee otettua usein ainakin pari yötä ennakkoon, että ei tarvi istua kodittomana rantabaarissa ihmettelemässä missä yönsä viettää. Usein tulee kyllä varattua vain tiettyjä öitä, jotta jää itselle liikkumavaraa reissulla (jos siis pidempi reissu). Jos kovin suosittu aika/paikka tai lyhyempi kaupunkiloma, niin kaikki yöt ennakkoon. Itseä ei kiinnosta kävellä enää paikkoja läpi kyselemässä yöpaikkoja eikä varsinkaan nukkua jonkun baarinpitäjän luona.
   
  sirguruz, kilroy1 ja Unihiekkamyrsky tykkäävät tästä.
 8. Sir

  Sir

  Viestejä:
  279
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2017
  No vähä jos yleistää :) Esimerkkinä vain aina sitä selviää. Mistä sitä tietää ennakkoon että koko maa on lomalla :cool:
  Tottakai lyhyille matkoille aina ennakkoon majoitus. Viikon reissullakin vaihtanut majoitusta kun yksin liikenteessä.
  Oletus oli että unihiekkamyrsky lähdössä vähän pidemmälle matkalle niin eiku huoletta matkaan.
  Nykyään airbnb kautta kaikki majoitukset euroopassa hoitanut. Aasia toimii vielä tämä esimerkki oikein hyvin:

  Ja miten sitten hostellissa tai hotellissa kerrotaan sisään kirjautuessa avoin matkasuunnitelma.
  "Päivää oisko huonetta?"
  "Löytyy, montako yötä?"
  "Saatan olla yhden yön tai viikon, ei vielä tiedä"
   
 9. Unihiekkamyrsky

  Unihiekkamyrsky

  Viestejä:
  241
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2018
  Silja Europalla ensi kesäksi erikoinen reitti – myös Riikan-risteilyt tekevät paluun

  Siitäpä risteilyfaneille ja miksei vaikka muillekkin vinkkiä. Tuo Pietari kieltämättä kiinnostaisi, olisihan se hienoa käydä oikein kunnon isolla risteilijällä siellä ;)

  Tosin varsinkin tuolle 1.kesäkuuta lähdölle saattaa käydä kuin Cheekin konserttilipuille, 5 sekunnissa loppuunmyyty :beye:
   
 10. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  3 066
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No itse olen tuolla tyylillä mennyt esim. juuri Indonesiassa ja Japanissa ja monessa muussakin maassa. Esim. Indonesiaan se sopi, koska turistiystävällisissä kehitysmaissa majoituspaikkoja riittää melkein missä tahansa ja siellä mennään enempi reissaajan ehdoilla. Lisäksi ihan tyypillistä jäädä vaikka jonkun naisen takia jumittamaan jonnekin ja menee alkuperäiset suunnitelmat uusiksi. Japanissa ainakin ennen älypuhelimia oli aika kätevää vaan tulla uuteen kaupunkiin, mennä rautatieaseman "turisti-infoon" ja odotella kun sieltä joku asiakaspalvelija varaa kohtuuhintaisen hotellin. Varmaan tuon nykyään tekisi ennemmin itse jostain sivustolta lennossa.

  Suomi on maailman varmaan toiseksi kallein maa Norjan jälkeen, joten "kohtuuhintaiset" asiat on aika hakusessa ylipäänsä. Eurooppa ei muutenkaan oikein sovi tuohon "lennossa varailuun" koska turisteja on liikaa ja paikat tuppaa olemaan täynnä silloin kun ulkona tarkenee olla. Etelä-Amerikassa ihan turvallisuudenkin takia on parasta että on etukäteen varannut fiksuilta alueilta majoituksensa, mutta pystyy sielläkin jossain määrin harrastamaan tuota "fiiliksen mukaan menemistä".
   
  Unihiekkamyrsky tykkää tästä.
 11. Make

  Make Tekee järkeä. Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  563
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Olen menossa Krakovaan. Haluan käydä Auschwitzissa, pitääkö varata etukäteen sinne lippu ym. ? Siellä vierailleet sukulaiset sanoivat että kun hotellin aspassa sanoo että haluaa käydä siellä, niin ne järkkää koko reissun. Onkohan oikeasti näin, kokemuksia?
   
 12. RouVix

  RouVix

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Keväällä oli tarkoitus käydä, mutta se osoitautui jotenkin niin vaikeaksi, että jäi käymättä. Ilmeisesti ilman opasta ei pääse sisään kuin ihan aamulla, tai myöhään iltapäivällä. Opastetuille kierroksille ei ollut englanniksi paikkoja, kuin yli viikon päähän. Sitten toki useampikin matkanjärjestäjä myy paketteja, joihin kuuluu kuljetukset sekä sisäänpääsy ja johdettu kierros. Jäi käymättä, koska ainoat jotka löysin johon oli paikkoja, oli aika tyyriitä ja nouto hotellilta oli aamulla niin aikaisin, että hotellilta ei edes saanut aamiaista siihen aikaan. Toki näin loppuvuodesta tilanne voi olla erilainen.

  Hotellin respa voi varmasti jeesata tälläisen pakettimatkan järjestämisessä.

  Muutenkin olin lopulta ihan tyytyväinen, että ei tullut lähdetty. Wielizckassa ja kaupungissa itsessään on ihan riittävästi nähtävää. Auschwitzin-visittiin menee koko päivä. Muutenkin lukemani perusteella se on lähinnä paikka, johon mennään fiilistelemään pahaa oloa ja kauhistelemaan, mutta muuten se ei suuremmin tarjoa mitään, mikä ei populäärikulttuurista tai yleissivistyksestä olisi jo tuttua.
   
 13. iltanen

  iltanen

  Viestejä:
  609
  Rekisteröitynyt:
  14.08.2017
  Ajatuksissa lähteä Pietariin uudeksi vuodeksi vaimon kanssa. Onko mitään huomioitavaa? Onko kaupunki ihan tukossa näinä päivinä? Pitäisi varmaan tuosta kohteesta tehdä ihan oma ketju :think:
   
 14. Mengele Arkel

  Mengele Arkel

  Viestejä:
  444
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Auschwitz ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka, jos Krakovaan menee. Tarjoaa paljonkin mitä ei historian kirjoja lukemalla pysty kokemaan.
   
 15. Tilipitappitippitappi

  Tilipitappitippitappi

  Viestejä:
  324
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Me käytiin 2016 Auschwitzissä niin, että mentiin junalla siihen lähimpään pisteeseen ja siitä marssittiin kiertämään paikka. Joku nimellinen pääsymaksu siinä portilla oli. Eihän tuosta kierroksesta kummoisia ilman opasta saa irti, vaan siellähän niitä oppaita turisteineen kiersi, joten niiden mukaan vaan roikkumaan :p
  Krakovasta turisti-infosta kysellessä taisivat pyydellä melkoista hintaa opastetulle reissulle, olisiko ollut jotain 30-40e / nuppi.
   
 16. RouVix

  RouVix

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Tätä vaihtoehtoa tutkittiin myös, mutta museon sivuilla on tieto, että esim kesällä Auschwitz I:seen ei pääse aamuyhdeksän jälkeen kuin ohjatulle kierrokselle. Juna Oswiecimiin taitaa ottaa yli puolitoista tuntia, eikä sekään siihen portille vie...

  Lisäksi Visit auschwitz -sivustolla on huomautus, että "Limited number of the entry passes for individual visitors is available on the day of the visit at the Museum from 7.30." Ei huvittanut lähteä sinne asti toteamaan että kiintiö olikin täysi. Ja kun opastetuille kierroksille ei ollut tilaa niin jäi sitten menemättä. Tietysti varmasti pahimman sesonkiajan ulkopuolella varmaan helpompaa.

  Vaikea tietysti väittää vastaan, kun en tosiaan käynyt, mutta ihan mielenkiintoista vaan, mitä se paljonkin sitten olisi? Dachau ja Sachenhausen tullut käytyä ja ne eivät varsinaisesti kauheasti tarjonneet varsinaista tietoa. Fiilistä ei tietysti saa kirjoista.
   
 17. Unihiekkamyrsky

  Unihiekkamyrsky

  Viestejä:
  241
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2018
  Montako yötä kannattaa varata Miami+Key West+Everglades reissulle?

  Mielellään olisi toki vaikka kuukauden hienoissa hotelleissa mutta budjetti ottaa vastaan, ja tuolla tuntuu että halvimmat 3-tähden kämähotlatkin on 120€/yö.

  Netissä kirjoittavat että Miami Beach olisi nähty parissa päivässä, ja jos tuohon lisää Downtown+Little Havanna+Wynwood niin ilmeisesti esim 5 päivää on riittävästi Miamiin? Mutta sitten Key Westin suhteen meneekin hankalaksi. Siellähän voi käydä ihan päiväseltäänkin jos oikein persepäristin surisee, mutta joskut sanoo että viikko kannattaa chillailla mestoilla jotta pääsee fiilikseen sisään. Itse järkeilin että 2 yötä olisi optimi siellä? Aamulla lähtö miamista, iltapäivä ja ilta siellä, seuraava päivä kokonaan siellä, ja sit seuraavana päivänä takas miamiin.

  Ja sit se Everglades. Miamista päiväreissu riittänee? Löysinkin palvelun jossa haetaan omalta hotlalta.

  Tästä jos laskee niin 9 päivää lienee minimi että ei tarvi koko ajan olla menossa?

  Mutta mutta.. alkaako 9 päivän aamuna harmittaa että pitää jo lähteä? Eli kannattaako suoraan vaan maksaa itsensä kipeäksi 14 yöstä, kun tuskin toista kertaa Miamiin raskii matkustaa?
   
 18. Jezetus

  Jezetus

  Viestejä:
  115
  Rekisteröitynyt:
  23.08.2018
  Paljon kysymyksiä, tässä sekalaisesti omia mietteitä joihinkin; Riippuu ihmisestä miten paljon kannattaa varata aikaa mihinkin. Itse olen tyyppiä "jaa tässä on nyt tämä Grand Canyon, eiköhän lähetä pois" (noin niinkuin kärjistettynä). Key Westiin riittää näin ollen päivä (1 tai 2 yötä riippuen monelta saapuu mestoilla ja miten myöhään lähtee pois). Evergladesiin päiväreissu on riittävä.

  Itse olisin Floridassa suoraan sen kaksi viikkoa jos on pinkka kestää. Miksi ylipäätään tyytyä vain Miamiin ja lähiseutuun? Auto alle ja vaikka piipahtamaan Orlandossa, siellä ei hotellitkaan ollut pahan hintaisia. En tiedä matkustusajankohdastasi, mutta kannattaa käydä tsekkaamassa urheilua esim. NHLää jos vain yhtään kiinnostaa. Myöskään en tiedä sinun kiinnostuksen kohteista tai harrastuksista, mutta varmasti tuolta löytyy kaikenlaista jokaiselle. Florida oli ainakin itselleni hyvin miellyttävä kokemus ja kaikista jenkkilän reissuista ehkä jopa paras.
   
  Enitax ja Unihiekkamyrsky tykkäävät tästä.
 19. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  966
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mielestäni ~viikon reissuksi soveltuu suunnilleen vain rantaloma kreikassa, turkissa, kroatiassa yms. Euroopan kaupungit min. to-su, pois lukien tallinna :). Muuten itse lähtisin siitä että se on aina min. 2 viikkoa jos mannerta vaihtaa (dubaita en laske ollenkaan matkakohteeksi:)), 10päivää vaatii jo erityisiä perusteita.

  Jenkkeihin tuhoutuu jo 3 päivää pelkkään matkustamiseem, 2 matkoihin ja 1 aikaeroon noin karrikoidusti. Toisin sanoen jos venytät 9->14 niin saa prosentuaalisesti paljon enemmän lomaa. Sitten jos laskee kuluja niin pelkät lennot on min 500e/nuppi, tässä yhtälössä 5 päivää tuo ~250e lisää majoituskuluja/nuppi eli ei tunnu enää missään kun lasket mukaan vielä vuokra-auton ja huvitukset, juot vaikka halvassa motellissa 2 päivää pussikaljaa, syöt pizzaa sekä katsot tv:tä (elämys se tämäkin) jos reissun elämiskulut tuon pituuden takia menee tiukalle.
   
  Enitax ja Unihiekkamyrsky tykkäävät tästä.
 20. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  966
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täällä oli joku aika siten puhetta malagan vuokra-autoista, voin suositella tätäkin lafkaa: Car hire in Malaga Airport and Marbella | Marbesol ® (toimistot kentällä ja marbellassa). Saapuvien aulassa ilmiannat itsesi henkilökunnalle, sitten kävelet ovesta ulos ja oikealle "tunnelissa" ~200m shuttle bus pysäkille, hyppäät firman autoon joka kuskaa sinut ~300-400m päähän (tuonne toimistolle ei pääse kävellen oikein mitenkään). Auto perseen alle ja palautus samaan paikkaan yläkertaan ja shuttle bussilla kentälle (kannattaa varata ~20min paluuseen, meillä kävi käytännössä huonoin mahdollinen mäihä ja tuon verran otti, mainostavat 5-12min keskimäärin joka varmasti pitää paikkansa)

  Täysillä vakuutuksilla (sis. unlimited kilsat ja full/full tankin) homma ainakin toimi kuin buick, palautat auton täyteen tankattuna ja sillä hyvä. Sellainen omituisuus tässä firmassa on että 2000km välein pitää vaihtaa autoa... 1 lisäkuski sisältyy vissiin aina hintaan ja ennakkoon maksamalla saa 10-15% alennusta ja jos tarttee/haluaa lastenistuimia niin näiden hinnoittelu on todella huokeata (en tosin ymmärrä että miksi ei ajaisi lähimpään markettiin ja ostaisi itse 10e istuinta jos pidempään kuin muutaman päivän). Maksoin golffista (guaranteed model - oli kyllä sitten niin karvalakki varusteilla että suomi-autokin on luxusta, mm. manuaali-ilmastointi ja vakkarista ei tietoakaan :)) 243e/14 päivää lokakuussa, i30 tai vastaava olisi ollut 217e.


  Yleisesti ottaen tuo vuokra-auto bisnes on kyllä _todella_ ihmeellistä, miten helvetissä hommaa saa harjoittaa täysin mielivaltaisilla ehdoilla
  - ei saa ajaa soratietä
  - ei saa ajaa huonokuntoista asfalttitietä
  - ei saa vetää peräkärryä
  - mitä vitun väliä sillä on että ketä/kuka sitä autoa ajaa - autossahan on kasko joka käytännössä lähes joka maassa on autokohtainen?
  - autoa ei välttämättä saa pitää kuin esim. 30 päivää ja sitten se pitää vaihtaa (yli menevien päivien 'sakko' ihan järjetön)
  - autolla ei välttämättä saa ajaa kuin N kilometriä ja se pitää vaihtaa (yli menevien kilsojen 'sakko' ihan järjetön)
  - peltipoliisi sakoista voidaan periä ihan mielivaltaisia käsittelykuluja
  - järjettömät tankkaus lisät
  + auto voidaan jopa vuokrata periaatteella "veloitamme min. 80e tankkauskulua ja 3e/litra" eli vaikka palautat auton tankin täytenä niin silti maksat 80e ilmoitetun vuokrahinnan päälle...
  - osa firmoista yrittää härskisti kusettaa vaikka olisit palauttanut auton tankki täynnä että se ei ole täynnä
  - jos ei ole vakuutusta niin kolhuista peritään rahaa, mutta autoja ei käytännössä korjata ja sitten samasta kolhusta voidaan periä rahaa seuraavaltakin
  + miten esim. suojaudut jos on vedetty vaikkapa värivaha kolhuihin
  - ....

  3. osapuolen vakuutus ei tule käytännössä kyseeseen kuin päivän/kahden autovuokrissa, koska lisäkilometrit on aivan helvetin kalliita. Itse on nyt 3 kertaa esim. tuolla malagassa autoillut, yhteensä 21 päivää ja ~3300km ja päivää kohti ilman "full insurancea" saisi ajaa ~70km eli ~1500km joten ~1800km:stä olisi pitänyt maksaa about 3600e "lisäkilsoja"...

  Autojen vuokriin on tuolla mennyt 115+151+243=509e täysillä vakuutuksilla eli ~0,15e/km + polttoaine -> mielestäni ihan helvetin edullista... Viimeksi meni 1800km matkaan ~105L bensaa (110hv golffi hörii motarilla käytännössä saman kuin oma 530d :)), josta tuli ~160e lasku ja maksumotareihin meni 14e, tästä tulee ~0,1e/km juoksevia kuluja. Eli autoilu maksaa ~25c/km jos ajaa vähänkin enemmän eikä vain seisota autoa pihassa -> täähän on halvempaa kuin omalla autolla ajaminen suomessa...
   
  Enitax tykkää tästä.
 21. InsaneFinn

  InsaneFinn

  Viestejä:
  56
  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Syksyllä käytiin ammattiosaston retkellä Krakowassa, joka ei itsessään sisältänyt Auschwitz retkeä. Me teimme lopulta homman niin, että hommasimme Cracow City Toursilta edellis iltana noin 10 hengelle liput Auschwiziin, joka sisälsi edestakaiset bussimatkat ja oppaan. Tämä "lysti" maksoi noin 30€/nuppi. Hotellista olisimme myös saaneet retken järjestettyä, mutta taisi olla kalliimpi vaihtoehto. Siellä on paljon vaihtoehtoja, joista retki myös järjestyy ja jotkut voi olla jopa halvempia, kuin meidän valitsema vaihtoehto. Eräänä aamuna oli hotellin edessä joku tyyppi tarjoamassa retkeä sinne tai suolakaivokselle, mutta itse en lähtisi moisen tyypin kyytiin.
   
 22. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 401
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Kaikki toki riippuu siitä mitä lomilta haluaa ja millainen ihminen on, pitääkö koko ajan ”olla tekemistä” vai haluaako siellä vain myös olla rennosti ja nauttia upeista rannoista, katsella mestoja ja nauttia ajastaan jne. Itse olen käynyt Floridassa kaksi kertaa, ekalla kerralla 8 yötä ja toisella 7 yötä kolmen Nykin yön perään. Molemmilla kerroilla tuntui että aika loppui ihan armotta kesken. Meille Florida on ollut sellainen rennon loman paikka, osa päivästä on aina mennyt rannalla/altaalla ja sitten joku kohde, aktiviteetti tai käynti kauppakeskuksessa tms. on ollut osana päiväohjelmaa, joten päiviä olis voinu olla enemmänkin kun ei koko ajan liidetty paikasta toiseen kello kädessä.

  Omien kokemusten perusteella ehdottomasti 2 viikkoa jos ei ole pakko tinkiä kun rahat loppuu kuten meillä aikasemmin oli, ei yksinkertasesti ollut varaa olla kauempaa.

  Varauspalveluita kaivelemalla voi löytää mukavia hotelleja alennuksella, pikkusen jos Miamista lähtee ylöspäin niin pääsee halvemmalla.
   
  Unihiekkamyrsky tykkää tästä.
 23. Hookkan

  Hookkan

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2019
  Krakovan bussiasemalta (juna-aseman kupeessa) alakerrasta bussi, liput voi ostaa sieltä alakerrasta hinta taitaa olla 10 zl (kaks egee). Ja bussilla sinne leirille, mahdollisimman ajoissa koska 10 jälkeen alkaa olla porukkaa aika huolella. Bussi tulee sinne leirin kulmalle semmosen roskiksen viereen, vieressä on vanhoja venäläisiä varuskuntataloja.

  Google Maps

  Sitten pääportille ja ostat kierroksen (olikohan 48 zl, kortit käy) millä kielellä haluut, saat kuulokkeet ja semmosen vastaanottimen. Sit eikun odottelet kun siun kierros alkaa ja kuljeskelet perässä. Kun eka kierros on käyty, bussi lähtee portilta Birkenauhun eikä maksa mitään ja tuo sit sen kierroksen jälkeen takas pääportille. Birkenaussa kantsii käydä siellä missä on "Kanada" ja jatkaa eteenpäin ihan sinne takakulmaan ja tulla sieltä takasin, yleensä siellä ei ole ihmisiä ollenkaan mutta siellä sen leirin koon vasta hiffaa ja yleensä siellä on jos jonkinlaista eläintä liikkeellä (kaneja, sammakoita, lintuja, villisikoja, peuroja..)

  Bussi sit takas cityyn tulee joko suoraan pääportilta tai sit venaat siinä paikassa mihin alunperin siut tuotiin ja lähet siitä pysäkiltä minibussilla. Hinta bussille on 10 -15 zl

  Minun mielestä on ihan daijua ottaa noita reissuja hotellista kun toi matkustelu ei ole mitään ydinfysiikkaa, toki pikkubussi sinne voi olla aika täynnä niin kantsii omasta paikasta jonossa pitää kiinni :) ja jos meet kesällä niin ota vettä mukaan ja isoja kasseja ei saa sisälle viedä vaan ne pitää iskee narikkaan.

  H
   
 24. Tekila

  Tekila

  Viestejä:
  131
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  Miamissa airbnb on kanssa ihan oiva valinta. Saa otettua kämpän keittiöllä niin säästyy rahaa kun voi osittain ruoat tehdä.

  oltiin keväällä Miamissa aluksi yö, siitä 2 yötä Key westissä, mikä riitti mutta olisi päivän voinut olla lisää niin olisi voinut mennä snorklaamaan / botskilla jonnekkin. Kannattaa ottaa yöpaikka niin, että saa pyörät sieltä. Selvää säästöä kun vuokrata ja niillä pääsee älyttömän iisisti kaikkialle. Siitä sitten yö Miami beachilla mihin olisi voinut varata yön lisää, seuraavana päivänä lähdettiin Karibialle. Loman lopussa sitten 3 yötä airbnbssä ja siinä ehti ihmetellä Miamia muuten.

  everglades oli pop, mutta ehkä enemmän tykkäsin siitä viereisestä puistosta. Autolla pääsi ajelemaan teitä ja bongaamaan omaan tahtiin ötököitä. Suoajelu oli pop, otettiin semmoinen privaattivene, oli hyvä valinta ja sai rauhassa ihmetellä.
   
  Unihiekkamyrsky tykkää tästä.
 25. yero

  yero

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itse en ole käynyt kuin Dachaussa. Ihminen on rakennettu niin, että on kaksi eri asiaa tietää asiasta ja oikeasti ymmärtää, mistä oli kysymys.