Lomamatkalle

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sampsa, 31.01.2017.

 1. Simple

  Simple

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kaveri lensi Juneyaolla Shanghaihin pari viikkoa sitten ja sanoi että oli oikein hyvä palvelu jne.

  Päivässä ei paljoa nää mutta jos paikallinen historia kiinnostaa niin Yu Garden on ehkä se ykköskohde. Jos modernimpi meno kiinnostaa niin Lujiazuin pilvenpiirtäjät on hyvä valinta. Kolmas vaihtoehto on East Nanjing Roadin kävelykatu joka on itsessään jo vierailun arvoinen ja sitä pitkin kävelee n. 20min Bundille josta näkee tuo pilvenpiirtäjän joen toisella puolella.
   
 2. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  876
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Heitäppä ne vakuutuksesi ehdot tänne, kokonaisuudessa selityksesi ehdoista tuntuu aika absurdilta. Heitetään pari skenaariota olettamuksella että ehtojen mukaan olet ajoissa eli ennen check-in aikaa kentällä (et puhunut missään vaiheessa itse check-inin teosta).
  A) teet kentällä check-inin, mutta olet autolla perillä vasta viimeisellä minuutilla -> et ehkä ehdi tekemään check-iniä, mutta olit kuitenkin ehtojen mukaan perillä...
  B) olet tehnyt kotona check-ininja menet Suomesta Suomeen eli olet kentällä just 45min ennen -> nähdäkseni _voisi_ olla mahdollista (vaikkakin epätodennäköistä) että et ehdi turvatarkastuksesta läpi ennenkuin portti menee kiinni

  Caseissa a&b ei siis edes tarvita mitään ruuhkaa tms. ja vakuutus korvaisi vaikka käytännössä tilanne on täysin itse aiheutettu.

  Miten "ruuhkaton aika" määritellään, mistä se katsotaan, jonkun googlen reittisovelluksesta? Uskallan väittää että hesassakin on sen "ruuhkaa" että se ei googlen palvelussa näy, toisin sanoen se antaa lähes saman ajan kentälle perjantai iltapäivänä kuin sunnuntai yöllä...
  C) katsot ajoajan ja lähdet keskellä työmatkaliikennettä -> olet pommin varmasti myöhässä
  D) ulkona tulee lunta niin että et eteesi näe, katsot ruuhkattoman ajoajan -> ja olet pommin varmasti _todella_ myöhässä
  E) matkalla on joku ihan perustietyö joka ei tietenkään näy missään reittipalvelussa, extra ajoaikaa 10min ja myöhästyt

  Ei se vakuutus oikeasti voi mitään yllä olevia skenaarioita korvata tai tuntuu vähintäänkin erikoiselta jos se näin tekee. Sillä missään noissa ei ole kyse vielä mistään "odottamattomasta ja täysin ennalta-arvaamattomasta" tilanteesta...
   
 3. Jetula

  Jetula

  Viestejä:
  171
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018
  Korvaukset tulee aina tapauskohtaisesti. Pyytävät selvityksen johon voit sitten noita skenaarioita kirjoittaa rehellisesti. Jos jostain syystä turvatarkastuksessa on ollut poikkeuksellista ruuhkaa ainakin Finnair on lähettänyt tekstiviestin kuinka ajoissa tulee kentälle saapua (ja muulloin 45 min riittää turvatarkastukseen). Ulkomaalta lähdettäessä usein borading passissa lukee milloin sinun tulee olla kentällä.

  Ihan kotimaisten pankkien korttiasiakkaiden ilmaisessa perusvakuutuksessa on seuraavat ehdot:

  "matkalta myöhästymisestä aiheutuvia kuluja, jos vakuutettu ei ole
  noudattanut lentoyhtiön antamia ohjeita lentokentälle saapumisen
  suhteen eikä vakuutettu ole siten varannut tarpeeksi aikaa saapuakseen
  lentokentälle suositeltuun aikaan tai sitä ennen"
   
 4. sirguruz

  sirguruz

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2016
  Shanghai Towerissa tai Oriental Pearl Towerissa kantsii käydä, hyvät näkymät ylhäältä joka suuntaan. Yu Garden on vanha kiinalainen puutarha joen länsipuolella, puutarha itsessään on rauhallinen paikka mutta ulkopuolella on paljon kaikkea kojua ja sälän myyjää - hieno alue kuitenkin, vanhoja rakennuksia jne. The Bundissa kantsii käydä illalla pyörimässä, Pudongin skyline :tup:
   
  Sir tykkää tästä.
 5. Stargate2017

  Stargate2017

  Viestejä:
  1 680
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  Nyt mä taidan osittain olla petturi tässä threadissa. Katsokaas olen menossa töihin ulkomaille noin kuukauden kuluttua. Samalla tietysti pidän siellä lomaa vikonloput ja koetan nauttia mitä tarjotaan ja heh ei ole feministi maa kuin Suomi niin ehkä saa järkevää naista.

  Vielä lisätään tästä "lomamatkasta" että työnantaja tulee vastaan minua lentokentälle maksaa matkan tiettyyn summan asti ainakin.

  Noh siis on varaa kyllä tuhlata sitten muuten siinä maassa ja toki minulle tulee "turisti" elämästä kuluja.

  Maa on kyllä hieman vaarallisempi (ei murhia mutta esim ryöstö tai taskuvarkaus) kuin Suomi niin kuulostaa jännittävältä. Ei myöskään ole tyyliin Meksiko tai Pohjois Korea. Ei ole feministi maa kuten Ruotsi tai Suomi.

  Järjestäytynyt rikollisuus siinä maassa ei tapa turisteja mutta tursteilta otetaan rahat esim. prostituutio (laillista) ja huumeet. Huumeet on laitonta ja ei ole koskaan kiinnostanut minua.

  Deittailu, treffit, tyttöystävän saaminen ja mahdollisesti jopa vaimo tulee olemaan jännittävää siinä maassa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2019
  Sir tykkää tästä.
 6. Sir

  Sir

  Viestejä:
  265
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2017
  heh :lol::lol:
   
  Stargate2017 tykkää tästä.
 7. Zheme

  Zheme

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2018
  Marraskuulle olisi mietinnässä lomareissua 4-5 päivää.
  Top-2 vaihtoehtoina tällä hetkellä Lissabon ja Marrakech.

  Kokemuksia, suosituksia yms. olisi kiva saada näistä.
  Onko Marokko (erityisesti Marrakech) edelleen mielletty vaarallisena yms.?
  Reissulle olisin lähdössä tyttöystävän kanssa, eli se muuttuja vielä siinä. Ilmeisesti hänen ei kannata ainakaan minishortseja pitää :geek:
   
 8. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 262
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Mikäli ulkoministeriötä on uskominen, niin pitäisi olla suht turvallista, toki suosittelen lukemaan koko tiedotteen. Ihan mihin tahansa ei kannata lähteä tai voi päästä hengestään (kuten monissa muissakin paikoissa), mutta turistialueilla pysyminen lienee turvallista (kuten monissa muissakin paikoissa).

   
  Zheme tykkää tästä.
 9. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  793
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @Zheme , Lissabon.

  Marokko on kyllä varsin perseestä. Jengi on oikeesti aika kamelinkasvattajia tai koijareita jopa Casablancassa. Mikäs siinä on ravintolassa syödessä kun pihalla aviomies kurittaa vaimoansa pitkin asfalttia ja natiivit vaan kävelevät ohi. Onhan siinäkin toki oma tunnelmansa. :D

  Oman mimmin kanssa en ikipäivänä harkitsisikaan Marokkoa.
   
  GadnenMulkoSilmä, testeri, Voitonavain ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 10. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  316
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Naisen kanssa tuli käytyä. Reissu meni kaikin puolin hyvin, eikä koettu oloamme kertaakaan uhatuksi, vaikka toki jonkinlaiset ennakkoluulot itselläkin oli tuosta paikasta. Turistina tuolla ei tarvinut yksin olla, vaikka nyt ei ollut sesonki vilkkaimmillaan. Ranskalaiset taitaa olla luonnollisesti turisteista suurin ryhmä. Roinantyrkyttäjiä/sisäänheittäjiä tuolta toki löytyy, mutta niitähän löytyy jokaisesta etelän turistikaupungista. Ne kyllä jättää rauhaan kun vaan sanoo "no, thanks". Parhaimmillaan oli about 45 astetta lämmintä, mutta kosteusprosentti on matala, joten ei tuo oikeastaan tuntunut yhtään pahemmalta kuin kotona Parmassa, jossa kesällä on heinä-elokuussa aina +30 ja törkeän kosteaa. Kuiva, vähän kuumempi ilma on paljon siedettävämpää kosteaan verrattuna, kunhan vaan pysyttelee varjossa. Vatsaongelmia ei ollut. Vältettiin hanavettä myös hampaiden pesussa ja koitettiin valittaa ainoastaan kokonaan kypsennettyä ruokaa ja katuruoka skipattiin kokonaan.

  Sen verran muuttui suunnitelmat, että ei lähdetty Merzougaan kolmen päivän reissulle, koska Marrakechiin olisi jäänyt vain yksi päivä. Korvattiin Merzouga Agafay-aavikolla, jonne pääsee Marrakechistä alle tunnissa. 8h per suunta olisi kyllä tälle reissulle ollut liikaa.

  Palasin eilen Marrakechistä ja voin sitä kyllä matkakohteena suositella. Toki onhan tuo aika eksoottinen verrattuna eurooppalaisiin kaupunkeihin, mutta mitään megashokkia ei kuitenkaan tarvitse pelätä. Marraskuu on tuolla säiden puolesta parasta aikaa ja tuolloin tuolla on paljon muitakin turisteja. Mun avovaimolla oli aina päällä jotkut pitkät housut tai pitkä mekko ja paita, joka peittää olkapäät. Muita turisteja näin kyllä ihan minishortseissa, mutta en kuitenkaan suosittele. Paikalliset naiset pukeutuu usein normaalisti, mutta peittävästi. Pitkiä kaapujakin toki näkyy huivien kera vanhemmilla naisilla.

  Jos Marrakech kulttuurierojen vuoksi jännittää (meitä jännitti), niin suosittelen ottamaan Airbnb:stä tämän turistikierroksen. Tyyppi on todella asiantunteva ja sympaattinen kaveri. Kierros maksaakin vain 25-30€ ja on todellakin rahan arvoinen. Kierroksella voi olla enemmänkin porukkaa, mutta meidän kierroksella saatiin olla kahdestaa tuon oppaan kanssa. Kierroksen aikana voi sitten kysellä mitäs kaikkea muuta kannattaa käydä kattomassa, miten tinkiä Soukeissa, miten tunnistaa kusettajat jne.

  Majoituksena meillä oli Riad Carina. Todella mukava majoitus ja tonne oli kiva palata illalla päivän hulinasta. Rentouttavaa itämaista musiikkeja, sympaattinen kaveri respassa ja muukin henkilökunta oli avuliasta. Sijainti on myös optimaalinen. Lähes kaikki nähtävyydet on tuossa ihan lähistöllä. Ei kannata ottaa ihan halvimpia huoneita, koska niihin ei ole pääsyä pääportaikosta. Pääportaikon huoneista pääsee suoraan kattoterassille, jossa on uima-allas, aurinkotuoleja, pöytiä ja sohvia. Oli mukavaa nauttia tuolla herkulliset minttuteet päivän päätteeksi.

  Yksi yä vietettiin tosiaan Agafay-aavikolla La Pause -nimisessä majoituksessa. Tuotakin voin suositella, jos budjetti ei ole ongelma, koska hintaa tulee yölle aika paljon. Menopaluukuljetus on 80€ ja me maksettiin 350€ "suite with terrace" -huoneesta full boardilla. Tässä huoneessa on yksi seinä peitetty pelkillä verhoilla, joten jos pelkää, että äijät hyökkää huoneeseen sapelien kanssa keskellä yötä, niin tämä ei ole paras vaihtoehto. Hotellilla oli kuitenkin omat vartijat taskulamppujen kanssa passissa tuomassa turvallisuudentunnetta.

  Tuollakin on uima-allas ja mahdollisuus kameliratsasteluun, mönkiöihin, buggeihin ja muihin aavikkoaktiviteetteihin, jos ne kiinnostaa.


  Aavikkona tuo nyt ei ole kummoinen, koska se on kivikkoista ja sieltä löytyy myös vähän kasvillisuutta. Merzouga olisi ollut ihan kunnon hiekka-aavikko tuulen mukana liikkuvilla hiekkadyyneillä. 8h suuntaansa on kuitenkin liikaa viiden yön reissulle. Oltiin nyt siis Marrakechissä 4 yötä ja 1 yö Agafaylla.
   
  Zheme ja kjns tykkäävät tästä.
 11. Juhamies

  Juhamies Köyhä

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Qatar Airways järjestää ilmaisia kaupunkikierroksia kentältä kaupungille ja takaisin. Aikoja nyt en muista tietenkään mutta useampia päivässä niitä on. Toki jollain taxilla pääsee varmaan nopeammin ja pääsee juuri sinne minne haluaa :)
   
 12. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  876
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jotain "kevyttä" pikku tekemistä/näkemistä itse Kiovaan 1 päiväksi (ei siis Chernobylin reissua)?
   
 13. PotilasK

  PotilasK

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Muutama viikko sitten tultiin Dohan kautta Helsinkiin. Ensimmäinen huomio Dohassa oli että +46°C näytti lämpömittari, ei käynyt edes mielessä lähteä minnekään ilmastoidulta kentältä :)
   
  Juhamies tykkää tästä.
 14. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  2 923
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sen valtavan patsaan juuressa on ihan kiva kylmän sodan tunnelma, sotamuseo ja tankkeja ja muuta jännää.
   
 15. aikonen

  aikonen

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Manchesterissa käyneet. Riittääkö kaupungin näkemiseen 2 päivää (1 yö) vai onko hyvä varata enemmän aikaa kaupungin koluamiseen? Pohdinnassa, että olisiko useamman päivän Manchesterissa vai siirtyisikö loppu lomaksi Lontooseen.
   
 16. Seppo77

  Seppo77

  Viestejä:
  1 153
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Euroopassa parhaat kohteet ovat olleet Ukraina, Valko- Venäjä, Makedonia, Albania, Serbia ja Bulgaria.
   
  Viimeksi muokattu: 09.09.2019
 17. Blind-

  Blind-

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Sanoisin että riittää hyvinkin. Itse olin kaksi yötä viime vuonna ja itse kaupungin keskusta on kyllä todella pieni ja nopeasti kierretty läpi. Pääosa ajasta menikin hyviä pubeja kierrettäessä, joita löytyy mukavasti myös keskustan ulkopuolelta.
   
 18. |le

  |le

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  17.03.2017
  Olisi lähtö Espanjaan parin viikon kuluttua ja tarkoitus olisi vuokrata ensimmäistä kertaa auto. Hieman kyllä hermostuttaa auton vuokraus kun on kuullut ja lukenut niin paljon huonojakin kokemuksia asiasta. Vakutuus on autolle varmastikin hyvä ottaa, jottei tarvi stressata mahdollisista riitatilanteista.

  Osaako/jaksaako joku vääntää rautalangasta minkä firman kautta asia olisi helpoin ja varmin hoitaa (Hertz tms.) ? Toki plussaa on suht halpa hinta, mutta pääpointtina mahdollisimman stressitön operaatio. Autolla tarkoitus körryytellä vaihtelevassa määrin viikon mittaisella lomalla.
   
 19. Abe

  Abe

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2017
  No kannattaa varmaan käyttää jotain tunnetuimpia: Sixt, Avis, Hertz, Alamo tms. Vanhat kolhut kannattaa dokumentoida ennen kuin ottaa auton käyttöön. Jotain lisävakuutuksia varmaan kannattaa harkita ja tarkistaa minkälaisia ehtoja niissä sopimuksissa on.
   
 20. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  316
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Vältä Gold Caria, vaikka varmaan usein hintojen puolesta on houkutteleva vaihtoehto. Omat kokemukset tuosta firmasta on vuodelta 2012, mutta silloin koittivat vähän liian agressiivisesti tyrkyttää lisäpalveluitaan "pakollisina".
   
  |le tykkää tästä.
 21. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  563
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Ja mikäs tässä on ongelma, siis jos tietää ton? Jouduitko maksamaan ekstraa? Jos et, niin eikö GoldCar ole ok? Ja 2012 on 7 vuotta sitten...

  Mulla on autonvuokrauksia varmaan likemmäs 100 vuosien saatossa, eikä kertaakaan ole mitään ekstraa veloitettu. Pääosin Avis/Budget/Hetrz/Sixt jne. mutta joitakin kertoja myös paikallisia pienempiä toimijoita ja halpisketjuja.

  Itse käytän nykyään kolmannen osapuolen vakuutusta. Nyt on Annual Car Hire Excess Insurance from £42.99 | iCarhire© olen ottanut ton aina vuodeksi kerrallaan. En ole kyllä tarvinnut, eli toimivuudesta en osaa sanoa varmaksi. Aiemmin oli muualta ja kun jokunen vuosi sitten vuokra-autoon urtauduttiin ja kamaa vietiin + stereot ja ikkuna rikottiin, niin ihan hienosti sain rahat takaisin. Toki ensin pitää aina maksaa vuokrafirmalle noissa kolmannen osapuolen vakuutuksissa.

  edit: toi vakuutus maksaa joku 50-60e vuodessa vrt. vuokrafirmojen lisäturvat, jotka helposti liki tuplaa vuokrahinnan...
   
  tomih ja |le tykkäävät tästä.
 22. tomih

  tomih

  Viestejä:
  561
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Eipä ole koskaan ollut ongelmia autovuokrauksen kanssa ja tullut käytettyä isoja ja pieniä vuokraamoita. Usein on ollut omavastuunnollaus, mutta ei joka kerta. Esim. OP-visa goldissa on halvempiin autoihin käyvä omavastuun nollaus vakiona, joka kattaa 1000e asti tuon omavastuun.

  Ylivoimaisesti eniten on tullut vuokrattua Rentalcarssin kautta, kun sieltä on saanut yleensä parhaimman diilin + nolla omavastuun rentalcarssin kattamana tai lähes ilmaiseksi. Kannattaa tosiaan selvitellä tarkkaan miten tuo omavastuun nollaukset menee ja mitkä niiden ehdot on ja kuka sen tarjoaa. Esim. OP-visa goldissa on auton hinnalla katto. Monasti on tullut vuokrattua myös pienistä paikallisista, kun on halunnut jotain erikoisempaa, mitä isot ei tarjoa. Parhaimmat kokemukset itsellä Aviksesta, jossa autot ollut parhaassa kunnossa ja vastannut tilattua. Viime kesänä esim. oli käytännössä ajamaton vw beetle cabrio Avikselta Martiniquella reilu pari viikkoa. Keväällä tuli myös otettua Rhodos carssilta viikoksi a3 cabrio, joka oli varsin hieno peli sekin, mutta varustelu oli heikko.

  Ennen auton käynnistämistä olen yleensä ottanut nopsaan kännykällä kuvat katosta(jos avoauto), joka sivusta ja nurkasta, jos jotain sanomisia tulee jälkeenpäin, niin on mahdollista verrata. Koskaan ei tosin ole tullut mitään vahinkoa, kun ei parkkeeraa siihen ahtaimpaan koloon ja ei itse hölmöile. Paikalliset liikennesäännöt kannattaa koittaa selvittää ennakkoon tai kysellä vuokraamosta ja tietenkin vuokra-auton rattiin vain selvipäin. Lisäksi on hyvä varmistaa, että seurueen kaikilla kuskeilla on oikeasti oikeus ajaa autoa ja ostaa ne ajoluvat, jos niille on tarvetta. Paljon tulee nettiä selatessa negatiivista vastaan vuokraamoista, mutta itsellä ei ole ollut koskaan mitään koijausta tai ongelmaa. Voisin veikata, että suuri osa johtuu siitä, että on itse hölmöillyt tai autoa on vahingoitettu parkissa ja sitten koetetaan välttyä omavastuun maksuilta.

  Viimeisenä muistuttaisin myös luottokorteista, sillä autoa vuoratessa vuokraamot pääosin ottavat omavastuuta vastaavan katevarauksen luottokortille, joka erikoisemman auton ollessa kyseessä voi olla tuhansia, vaikka olisi otettu jotain kautta omavastuun nollaus. Kannattaa siis varautua, että reissussa on tarpeeksi luottokortteja matkassa ja niissä on katetta. Itsellä viime kesänä autovuokraamo otti vw cabriosta 1800e pantin ja hotelli otti 50e per yö pantin, niin siinä olikin yksi luottokortti jo aika pitkälle tukossa. Hotellin vakuus palautui tosin jo loman aikana, mutta autovuokraamon katevarauksen poistumiseen meni, n. 1,5kk. Eksoottisemmissa kohteissa ei ole myös itsestäänselvyys, että kaikki kortit toimivat ja korteissa voi olla esim. geoblokkauksia/päiväkäyttörajoja, joita sitten on varsin ärsyttävä muutella reissun päällä, kun roaming ei välttämättä toimikaan ja lentokentän wifi pätkii 30s välein. Kannattaa siis lähteissä jo miettiä mitä korttia käyttää mihinkin ja säätää rajat sellaiseksi, että saa auton vuokraamosta ja pääsee kirjautumaan hotelliin.
   
  |le tykkää tästä.
 23. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  563
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Toi OP Visa Gold jäikin mainitsematta. Hommasin ton kesällä. Enpä huomannutkaan, että siinä on joku katto...
   
 24. kilroy1

  kilroy1

  Viestejä:
  445
  Rekisteröitynyt:
  30.05.2018
  Tästä samaa mieltä.. Goldcar on pääosin lomakohteissa toimiva ketju jolla halvat hinnat mutta koittavat kaikin keinoin (eikä niin rehellisesti) kusettaa ja rahastaa asiakkaita. Jos joku ei usko niin kannattaa ottaa kvg käyttöön.
   
 25. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 217
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Hertziltä olen kolme kertaa vuokrannut auton (yksi kotimaassa) ja joka kerta mennyt yhtä vaivattomasti. Iso kansainvälinen toimija on tietysti aina luotettavampi kuin rehti-Alin autovuokraus ja varaosamyynti.

  Kannattaa varata valmiiksi verkosta auto ja täyttää kaikki tiedot lomakkeeseen, niin hakiessa ei tarvitse kuin vilauttaa henkkareita ja luottokorttia, ja kieltäytyä sikahintaisista lisävakuutuksista. Hertzin sivut tosin ovat melko perseestä, mutta silti kätevämmät kuin alkaa täyttelemään papereita ja tavaamaan ulkomaan elävälle suomalaisen ajokortin merkintöjä. Jonottamaan silti joutuu, vaikka olisi valinnut tietyn hakuajan, eli siihen kannattaa varata aikaa, ainakin isompien turistikohteiden lähellä.

  Teneriffalla palveluun kuului ainakin 10 vuotta sitten nouto hotellilta toimistolle ja auton haku hotellin vierestä, vaikka vuokrattiin vain yhdeksi päiväksi ja halvin ilmastoitu malli hintaan 35 euroa. Muualla sellaista ei kyllä ole edes tarjottu, tai en ainakaan ole huomannut.

  Jostain syystä tähän mennessä tankkaus on ollut joka kerta halvempaa jättää vuokraamon hoidettavaksi. Täynnä pitäisi palauttaa ja vuokraamo tankkaa omalla hinnallaan jos tankissa on vajausta, mutta toistaiseksi se on ollut selvästi halvempaa kuin tankata läheiseltä huoltoasemalta. Kannattaa pistää vuokraamon polttoaineen hinta muistiin, niin voi verrata.

  Kuvia kannattaa ottaa ennen ja jälkeen, vaikka luotettava firma olisikin kyseessä. Palautuksen yhteydessä kukaan ei ole koskaan viitsinyt tulla tarkistamaan auton kuntoa, vaan on vain saanut heittää avaimet tiskille ja morjens. Teneriffalla noutupalvelun yhteydessä piti vaan laittaa avaimet rengaskotelon päälle. Ei vissiin ollut kaksia avaimia vuokraamolla :D
   
  Mengele Arkel tykkää tästä.
 26. kilroy1

  kilroy1

  Viestejä:
  445
  Rekisteröitynyt:
  30.05.2018
  Mihin päin Espanjaa oot menossa ?
   
 27. |le

  |le

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  17.03.2017
  Malagan suuntaan. Lentokentältä tarkoitus napata auto ja sillä majoitusta kohti.
   
 28. laine

  laine

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Katsoo jonkin tunnetun firman ja hakuvaiheessa tsekkaa auton huolella, ottaa vaikka kuvat ja vertaa ilmoitettuihin vikoihin. Euroopassa toimii lisävakuutuksena hyvin esimerkiksi Insurance4Carhire.com tms palvelut, jolloin vuokrafirmalta ei tarvitse ottaa muuta kuin pakolliset vakuutukset.

  Auton vuokraamiseen löytyy kyllä paljon varoittavia juttuja, mutta enimmäkseen se varmaan menee hyvin. Kymmeniä kertoja olen vuokrannut auton, eikä koskaan ole ollut mitään ongelmaa.
   
  |le tykkää tästä.
 29. Sonic Empire

  Sonic Empire

  Viestejä:
  495
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kolme vuotta olen nyt käyttänyt Fuengirolasta löytyvää suomalaista Jari's Rentals autovuokraamoa ja voin suositella varauksetta puljua. Auto odottaa aina kentällä ja palautus joko Fugeen tai kentälle, miten ikinä sovitkaan firman kanssa.

  Ei takuumaksuja, depositteja tai muita piilomaksuja.
   
  |le tykkää tästä.
 30. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 133
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noissa kolmannen osapuolen omavastuun poistoissa kannattaa sitten katsoa tarkkaan mitä kaikkea dokumenttia vaativat korvaushakemuksen liitteeksi. Joissain tapauksissa esim. ehdoissa on poliisiraportti, jota jostain parkkipaikkakolhuista, joissa ei ole ollut kolmatta osapuolta mukana, on tietysti ihan mahdotonta ja älytöntäkään yrittää saada. Mm. https://www.autoeurope.eu/ on tunnettu tästä vaikka muuten ihan toimiva ja luotettava välittäjä (itsekin käyttänyt).

  Perussääntö kuitenkin, että maksa kaikki etukäteen netissä ja kieltäydy kohteliaasti kaikesta mitä siellä vuokraamon tiskillä yritetään tarjota. Jonkun bensadiilin voi joskus saada edullisesti. Taisi esim. Kreetalla viime syksynä olla että auton palautus tankki tyhjänä oli 50e. Halvemmaksi tuli siis ajaa melkein tyhjäksi kuin käydä tankkaamassa.
   
 31. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  563
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Edellyttäen, että se tankki tulee ajettua tyhjäksi (tai edes melkein)... Joku pikkudieseli (esim. mulla oli Mini diesel Mallorcalla), niin tolla ajaa 1000km tankilla. Tuleeko viikossa ajettu lähellekään tota?
   
 32. jleinonen

  jleinonen

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Pääosin nuo vuokraukset menee kyllä putkeen, mutta silloin tällöin tulee sanomista. Ihan sama mikä vuokraamo. Tietty mitä hakee, mutta itsellä esimerkiksi se että auton saanti ottaa reilun tunnin on jo huono kokemus :) Viimeksi sain vängätä kesällä Herzin kanssa Kroatiassa kun tarjottiin kolhiintunutta Alfaa Bemarin sijasta. Lopulta sain vähemmän kolhiintuneen Alfan :D Ja auto oli varattu suoraan Hertziltä. Ja mitä itse todennut niin tuo vuokraamon polttoaine on järjestään kalliimpaa, lisäksi siihen usein tulee joku vakio tankkausmaksu lisäksi.
   
  |le tykkää tästä.
 33. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  876
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Car Hire Malaga, Fetajo Rent a Car
  Tuolta itse vuokrannut 3 kertaa, kun ottaa CDW:n (6-8e/päivä), nollaa samalla omastuun eli ei depositteja, niin eivät kysely yhtään mitään lähtiessä eikä palauttaessa, auton voit palauttaa minne haluat tai ottaa mistä haluat heidän toimistosta. Yleensä odottavat kentällä tuloaulassa ja auto on parkissa heti siinä kadun toisella puolen parkkiksella ~50m päässä ulko-ovesta. Kentälle en ole kertaakaan palauttanut, ohjeessa oli joku halli (mikäli oikein ymmärsin niin lähellä kenttää) ja palautusmetodi oli ikkuna vähän auki, ovet lukkoon ja vippaat avaimet ikkunasta sisään :).
  Näissä suomalaiselta suomalaisille palveluissa on ihan helvetisti ylihintaa ihan joka maassa ja paikassa - eikä näytä olevan tämäkään poikkeus. Tostakin katsoin niin fiesta 3päivää 129e ja CDW:llä tuosta ylempää sama auto 83e. Viikkohinnat 229 vs 140 :)...
   
  |le tykkää tästä.
 34. Sonic Empire

  Sonic Empire

  Viestejä:
  495
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hyvä, että on löytynyt toimiva. Itse kyllästyin taannoin Goldcarin bensakusetukseen ja otettiin sitten, ehkä hieman kalliimpi mutta toimivaksi todettu suomalainen vuokraamo.
   
 35. Jezetus

  Jezetus

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  23.08.2018
  Aika samoja kommentteja suurimmalta osalta jotka myös itse allekirjoitan. Varmaan aika paljon riippuu maasta ja jopa toimipisteestä millaista palvelua saa. Itsellä huonot kokemukset Budgetista. Samaa settiä kuin osalla, eli pakkomyyntiä jne. Se nyt menee vielä olan kohautuksella, mutta sitten kun ruvetaan väittämään että haluttua autoa ei ole vaikka parkkipaikka on täynnä kyseisiä autoja ja pitäisi maksaa hirveästi lisähintaa vastaavasta autosta joka on toisen merkkinen tai vaihtoehtoisesti tyytyä johonkin pikku Mazdaan. Tästäkin selvittiin kun rupesi tarpeeksi kiukuttamaan ja tuli sanottua suorat sanat. Yllättäen heti tuli korvanappiin tieto, että toivottu auto oli vapautunut minun käyttööni.

  Eniten positiivisia kokemuksia on Hertziltä ja vuokraamisen olen pääsääntöisesti hoitanut ebookersin tai expedian kautta.
   
 36. maukka86

  maukka86

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Ei ole sattunut omalle kohdalle huonoa kokemusta autonvuokrauksesta, mutta kyllä tarkkana saa olla.

  Kaikki pienetkin jäljet ja naarmut pitää ehdottomasti merkkauttaa papereihin, ennenkuin ottaa auton vastaan. Etelä-euroopasta ei virheetöntä autoa vuokraamoista löydä, joten jos sattuu epärehellinen vuokraamo kohdalle, on vanhoista naarmuista ja lommoista helppo veloittaa lisää. Kaiken lisäksi vuokraamoiden omavastuiden poistot ei välttämättä kata kaikkea, esim laseja, renkaita, alustaa tms. Ja autoa palauttaessa pyydä aina paperi, jossa auto kuitataan palautetuksi ilman uusia vaurioita.
   
 37. Stargate2017

  Stargate2017

  Viestejä:
  1 680
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  Mitä kautta varatte jos haluatte varata vain lennon EU sisällä? Mistä saa pelkät lennot edullisesti? Lähtö Suomesta.

  Edit unohtakaa kysymys löysin halvan lennon.

  Heh tässä teille "lomamatka" ehkä olen "trolli".
  Työnantaja hakee minut lentokentältä ilmaiseksi! Työnanataja järjestää minulle eka asunnon muutamaksi viikoksi ilmaiseksi! Työnantaja maksaa minun lennon
  (economy class ei kaikkein kallein lento)!

  Työnantaja maksaa kuntosali, wifi (Internet), puhelin sim kortti yhteys tukea huomattavasti tosin kuntosali kustannukset siinä maassa voi olla kallista.

  Menen sinne jo selvästi ennen eka työpäivää tutustun eri kuntosaleihin.. ja dateiallu alkaa jne:) Kannettava pelitietokone mukana. Jotkut teistä ehkä ihmetteli miksi ostin uuden peli pöytä tietokoneen ja peli kannettavan?

  Tässä vastaus!
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2019
 38. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  316
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Kato vaikka Skyscannerista. Itse yleensä katon ensin Skyscannerilla mitä vaihtoehtoja on tarjolla ja sitten vielä suoraan eri lentoyhtiöiden sivuilta.
   
  Stargate2017 tykkää tästä.
 39. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  876
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vuokra-autoista oli keskustelua hetki sitten... Vinkaamani vuokraamo malagasta näyttäisi olevan melko kallis pitkille vuokrille kun taas 3-5 päivän vuokrille se on halvempi kuin "kusetusta" harrastavat lentokenttä firmat.

  Goldcar-firma, mikä voisi mennä pieleen jos ottaa heidän _omien sivun_ kautta:
  - full/full tankkauksen (valokuvat mittarista lähtiessä ja palauttaessa sekä viimeisen tankkauksen kuitista)
  - heidän oman super relax cover vakuutuksen (ei deposittia, 0 omavastuu, rajattomat kilsat)
  - priority checkoutin

  Golffi 11 päiväksi on 276e kaikki alekoodit ja kikat käyttäen kun vinkkaamani firma on ~400e. Astran saisi ~240e vs 300e, mutta mieluummin otan golffin kun hintaeroa astraan on vain pari kymppiä. Fiestan hinta on sen sijaan lähes sama firmojen välillä (mutta ei tämmöisellä kiululla viitsi ajaa ja toisaalta golffi gold-carista on vain ~50e kalliimpi)... Toki kysyin tuolta vinkkaamastani firmasta että kuinka piukat heidän hinnat todellisuudessa ovat että muut tarjoaa pitkiä vuokria tämmöisillä hinnoilla eli vastausta odottaessa.

  PS. juu, olen lukenut netistä goldcarista ja eihän se mairittelevaa kuvaa anna. Mutta toisaalta iso osa jutuista oli/on että on otettu auto jonkun agentin kautta ja siihen agentin tarjoama 3. osapuolen vakuutus ja autoa hakiessa sitten saatu "uhkailemalla" myytyä tuo firman oma päälle, lisäksi auton saanti on kestänyt (jonka uskoisin 10e priority checkoutilla välttäväni). Autojen perushinnat ovat mielestäni aivan liian halpoja (no vakuutus sitten maksaakin) vai miltä kuulostaa esim. golffi alle 10e/päivä? En siis yhtään ihmettele jos jonkinlaista kusetusta yritetään ilman vakuutusta... Tästä syystä en viitsi ottaa mitään icarhire-vakuutusta vaikka siinä ~100e säästäisi eli 110+60 vakuutus vs 270, sillä voi olla 99% varma että paperitöitä joutuu itse tekemään tekaistujen naarmujen yms. vuoksi ja mielestäni tuo 270e on sekin ihan edukas hinta...
   
 40. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  563
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Eiköhän toi ole ihan hyvä veto toi Goldcar tässä tapauksessa.

  Huomioita:
  -Useimmiten varattu auto ei ole just se kuvan Golf tai Astra (toki poikkeuksia on ja ne usein selvästi kerrottu vuokratessa), vaan vastaava. Olen mm. saanut Ford Focus farkku, tai vastaava, niin tuli Dacia Duster, Polo tai vastaava, niin tuli Corsa, jne.
  -Toi iCarhireinsurance tai vastaava ei nyt niin kauheasti ehkä kannata, jos vuokraa sen kerran vuodessa auton viikoksi. Itse vuokraan omalla rahalla 4-8x vuodessa autoja eripuolilta maailmaa (duunireissut sit tohon päälle, mutta ne on eri juttu), ja silloin toi on jo ihan järkevää ottaa.
   
 41. Sonic Empire

  Sonic Empire

  Viestejä:
  495
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Goldcarilla aikoinaan vuokrattiin auto viikoksi perheelle suoraan Malagan kentältä. Otettiin full/full tankkaus ja vakuutus firmalta.

  Palauttaessa tankattiin lähimpänä kenttää olleella bensiksellä aivan piripintaan tankki ja palautettiin auto. Viikon päästä oli kortilta hävinnyt kuutisenkymppiä Goldcarin nimissä. Meili sinne, että mitä helvettiä nyt. Vastauksena, että tankki ei kuulemma ollut täysi, joten ottivat tankkauksesta ja siitä käytetystä ajasta depositin.

  Laitoin kuitin ja kuvan auton bensamittarista, ei tähän päivään ole tullut vastausta. Eikä palautusta. Aikaa tästä on noin 6 vuotta.

  Ei enää ikinä Goldcarille vaikka olisi viimeinen vuokraamo maan päällä.
   
  Handeli tykkää tästä.
 42. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  876
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ^Ton olisit voinut reklamoida korttiyhtiölle, siksi kirjoitinkin tuohon ylös nuo kuvat (myös kuitista). Ilmeisesti tää on ainoa kusetus mitä voivat koittaa, laskin että luottokunnan kanssa tämä on ~15-30min omaa aikaa hoitaa kuntoon, 3 min menee kun pistää firmalle kuvat ja jos eivät vastaa viikossa niin suoraan luottokuntaan...

  @Honzo joo, kategoriat on tiedossa, mutta mistähän helvetistä sen näkisi että mitä autoja tiettyyn kategoriaan todellisuudessa kuuluu ko. paikassa? focus/astra or similar -> vitun kiva tosiaan jos tulee joku duster :). golffissa on vain golffi or similar ja kun päiviä vähän muuttelee niin se on välillä jopa guaranteed model.

  Tuolla on vähän enemmän malleja mutta edelleen on "or similar": Car hire Fleet - Goldcar: compact, family, SUVs, automatic
   
 43. Namemma

  Namemma Huppistakeikkaa

  Viestejä:
  126
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kait kuitenkin luottokorttifirmasta sait rahasi takaisin?

  E tulikin jo yllä
   
 44. Sonic Empire

  Sonic Empire

  Viestejä:
  495
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En muista enää mikä oli lopputulos. Oppirahoja todennäköisesti.
   
 45. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  563
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Toi Duster tuli Ljubljanan kentällä. Vähän epäröin aluksi, mutta kyllä tolla 2 viikkoa kivasti meni. Yllättävän mukava ja tilava. Noi luokat kyllä voi olla ihan mitä vaan välillä. Parhaimmillaan on tullut uudenkarhea diesel-Mini alle, kun on pikkuaton varannut (Mallorca 2016, luokka oli Seat Ibiza tai vastaava), joskus tullut C-mersu Golf -luokassa jne. Siis kysymättä, joskushan kysyvät, että kävisikö toisenlainen auto. Olen saanut laskettelumatkalla Munchenistä 9.hengen pakun ison farkun tilalle (sopi enemmän kuin mainiosti), ison katumaasturin Focus farkun tilalle jne..
   
 46. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 262
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Nää on kyllä iloisia yllätyksiä välillä. Viimeksi kun olin Hertziltä varannut jenkkeihin "Corolla tai vastaava" auton, odotti parkkihallissa Chevy Captiva V6 katumaasturi. Mukavia kilsoja ja oli yllättävän näppärä peli kun pienet hurrikaanin jämät pyyhkäs Floridan yli reissun aikana :D

  Hertzillä sai silloin varattua Suomen sivustolta auton jenkkeihin, ja Suomessa myönnetyt alennukset päti kansainvälisiinkin varauksiin.

  Negatiivisista kokemuksista mainittakoon Avis, jonne päin en enää kyllä kusekaan. Mentiin eBookersin kautta hankitulla ja etukäteen maksetulla tilauksella tiskille, muija tiskin takana sanaakaan sanomatta kylmän rauhallisesti peru mun ~150 euroa maksaneen varauksen ja teki uuden 750 euron varauksen tilalle. Tilanne paljastui vasta reissun jälkeen kotona kun luottokorttilasku saapui, Avisin aspa ei auttanut asiassa pätkän vittua Suomessa tai jenkeissä, Suomen aspa ei koskaan edes vastannut mulle ja jenkkiyhtiön vastaukset oli aina sisällöltään täysin nolla, eikä mitään ongelmaa asiassa nähty (tunnustettu). Riitautin sitten saatavan pankkiin joka jäädytti maksun ja otin yhteyttä eBookersille, joka hoiti sitten homman kotiin ja veloitus hyvitettiin takaisin täysimääräisenä pari päivää sen jälkeen kun asiasta heille ilmoitin.

  Avis 0 pistettä, ensimmäinen ja viimeinen kerta heidän asiakkaana, eBookers 10+ käytän jatkossakin.
   
  mölyä, |le ja eba tykkäävät tästä.
 47. mölyä

  mölyä

  Viestejä:
  552
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Itelle on tullut joka kerta Hertziltä eri auto kuin minkä varasin, mutta täysin vastaava kuitenkin. Aika viitteellinen se tieto näyttäis olevan, aikamoista tahtia ne autot niillä kiertääkin.

  Viimeksi tuli Dublinissa Qashqain tilalle Tucson, mutta ihan kiva ylläri oli aikanaan Venetsiassa 5-ovisen Fiat Pandan tilalle 3-ovinen 500. Kun matkalaukku mahtui takakonttiin penkki alas käännettynä eikä meitä ollut kuin kaksi niin olihan toi nyt sata kertaa Pandaa katu-uskottavampi. :D
   
 48. oongee

  oongee

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2019
  Eihän ne varausta tehdessä kuvissa näkyvät autot ole tyypillisesti kuin havainnekuvia siitä, minkä kokoluokan autoa ollaan varaamassa.

  Ainakin kaikilla globaaleilla toimijoilla menee varausjärjestelmään tieto auton kokoluokasta ja perillä sitten saa sen kokoisen tai isomman, ihan riippumatta auton merkistä jne.

  Nämä kokoluokat ovat: Mini / Economy / Compact / Intermediate / Standard / Fullsize / Premium / Luxury

  Lisätietoja vaikka tuolta: Association of Car Rental Industry Systems Standards - Wikipedia
   
 49. kilroy1

  kilroy1

  Viestejä:
  445
  Rekisteröitynyt:
  30.05.2018
  Espanjassa vuokratessa autot ovat aina olleet ranskalaisia.. vaikka vuokraamoiden sivuilla onkin golf/Astra or similar
   
 50. |le

  |le

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  17.03.2017
  Saapa nähdä kuinka maanantaina käy. Ois Malagan päässä Marbesol-firmasta vuokrattuna Volkswagen Touran tai vastaava tilavampi auto.