Lisävalot

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja Noz, 18.10.2016.

 1. blastermaster

  blastermaster

  Viestejä:
  1 207
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vertailukuvaa ei ole mutta mulla oli 3 kpl noita Biltemalaisia edellisen auton keulalla ihan halogeeni polttimoin. Sittemmin olen kokeillut SAE Seeker Dual X ja nyt 2 x SAE Seeker 210. Jos noista pitää valita niin ehdottomasti Biltemalaiset. Niillä saa parhaan valojakauman ja aallonpituus sopii paremin auton omien valojen kanssa yhteen.
   
  CodeThroll tykkää tästä.
 2. plisken

  plisken

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  05.04.2017
  Työkaverin autossa 2x Hellan 3003 55W xenoneilla ja 70W ballasteilla näytti omasta mielestä paremmin kuin oma Striker 560+.
  Taidankin laittaa itselle kaks kattilaa xenoneilla ja pistää myyntiin tuon Commanderin. Rumahan siitä tulee varmasti mutta sen verta pienillä teillä ajelen ja pimeässä ettei haittaa.
  Viime talven Striker meni avovaimon auton keulaan ja niillä kilometreillä ihan riittävä parannus vrt auton omat.
   
  CodeThroll tykkää tästä.
 3. Marco_m

  Marco_m

  Viestejä:
  80
  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Sen enempää koko ketjua selaamaan läpi tai haulla onnea koittamassa, mites noissa lisävaloissa nuo kytkentä määräykset menee? Pitääkö olla omien pitkien takana, että lisävalot sammuu kun pitkät sammuttaa vai saako olla erikseen omalla kytkimellä, riippumatta auton omien pitkistä?
   
 4. ossid

  ossid

  Viestejä:
  562
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Määräyksistä en tiedä, mutta pitäisi olla sanomattakin selvää että pitkät sammuu tilanteessa kuin tilanteessa silloin kun viiksestä vetäisee.

  Kytkimen voi toki sitten asentaa, että saa valita polttaako auton omia pitkiä, lisäpitkiä vai molempia.

  Siinä kohtaa jos tarvitsee alkaa härväämään jotain erillistä kytkintä lisäpitkät sammuttaakseen, on kyse täydesta piittaamattomuudesta vastaantulijan turvallisuutta kohtaan.
   
  dot1q ja Tonnin Seteli tykkäävät tästä.
 5. Marco_m

  Marco_m

  Viestejä:
  80
  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Olisi tietenki tuohon voinut kirjoittaa vielä, et sellaset valot itsellä tulossa mitkä hajavaloa suuntaan ja toiseen enemmän antaa eteenpäin, eikä niinkään spotti lisäpitkiä, mitä metsäteillä yms lähinnä käyttäisin. Joten ei huolta että motarilla sohasen kavereita silmään :tup:
  Pakolla mitään pitkiä tarvitsis käytellä, kun muutenkaan montaa sataa metriä suoran pätkiä ole, niin mahtaako katsastus miehet suuttua jos oma kytkin valolle, vai saako aina kerran vuoteen ottaa valon irti keulilta :btooth:
   
 6. CodeThroll

  CodeThroll

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  11.01.2018
  Itsellä oli edellisessä autossa n.5 vuotta sitten ne Bilteman valot, jossa oli siniset kehykset. Hyvin kyllä tuli niillä lisää valoa. Nykyinenkin kulkine kaipaisi lisävalot ja tässä yrittänyt nyt hahmotella että onko nuo LED-valot pajonkin paremmat kuin nuo Bilteman nykyiset valot tai vaikka jotkin Hellan lisävalot. Onhan nuo LED-lisävalopaneelit helpompia asentaa, siromman näköiset ja "muodikkaat" mutta jos nämä ominaisuudet sivuuttaa niin ei kai halogeenitkaan kauheasti häviä LED-valoille.
   
 7. Gagarin

  Gagarin

  Viestejä:
  235
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Taitaapi semmoset viritelmät, jossa autoon syttyy suuntaan tai toiseen kytkimestä jotain auton omista valoista riippumattomia valaisimia mennä kategoriaan työvalot. Työvalojahan ei saa henkilöautoihin asennella, mutta jos sulla sattuu esim lava-auto tai pakettiauto olemaan, niin niissä jos ei nyt suoraan sallita niin katsotaan kyllä sormien läpi ylimääräisiä valoja (ja monissa työautoissa ne on ihan välttämättömiäkin).
   
 8. Nippa_

  Nippa_

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  07.12.2016
  Jos vertaa suoraan lumenia niin

  55w halogen ~1500
  35w xenon ~3000
  55w xenon ~4500

  Noita sitten keulalle 2-3kpl

  Ledit vaihtelee mallista riippuen 2000-20000lumenin välillä.

  Eli suoraan ei voi sanoa kumpi on tehokkaampi. Omassa kakkosautossa on pienet hellan valot halogeeneilla ja toisessa x visionin genesis 600(8000lumen), niin onhan noilla eroa kuin yöllä ja päivällä.
   
 9. CodeThroll

  CodeThroll

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  11.01.2018
  Joo, näinhän se on. Malleja ja merkkejä riittää ledeissä ja halogeeneissa ja se mikä milloinkin on paras riippuu siitä mitä ominaisuuksia/malleja vertaillaan.
   
 10. plisken

  plisken

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  05.04.2017
  Ja lähes varmasti paranee valot jos vertaa auton omiin. Jos ruma ulkonäkö pelottaa voi suurimpaan osaan autoista ostaa tarvikeritilän maskiin ja pilkkoa siihen sopiva aukko valoa varten. Kesäksi sitten alkuperäinen ritilä takaisin. Valon saa aika tukevasti monessa autossa keulan rakenteisiin.

  Kesällä yhteen Kiaan asennettu valo:
  http://imgur.com/a/BHZvFlq
   
 11. ossid

  ossid

  Viestejä:
  562
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aa, eli ikäänkuin työvalot. Työvalot voi olla ainakin pakuissa, mutta muistaakseni noissa on ehtona että saavat syttyä vain kun on käsijarru päällä.

  Henkilöautojen osalta voi olla vaikeampi perustella katsurille työvaloja, ellei kyse ole selvästi työautosta esim. maasturi tms.
   
 12. pksto

  pksto

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2019
  Ehdotelkaapas joku hyvä paneeli tollaseen vanhaan E12 Toyota Corollaan?
  Missä olis paras hinta/laatusuhde ja antakaahan vinkkejä asennukseen, jos sellaisia löytyy! Ilmeisesti on ns. miinusohjatut valot, mistähän johdosta pitää heräte ottaa?
   
 13. Super Hessu

  Super Hessu

  Viestejä:
  911
  Rekisteröitynyt:
  29.09.2017
  Jaa, näin kyllä pari päivää sitten pakun, jossa työvalot paloivat liikkeessä.
   
 14. psinis

  psinis

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2017
  Itse laitoin Corollan keulaan Bilteman 9" pöntöt xenoneilla ja releelle herätteen otin konehuoneesta pitkien sulakkeelta sulakehaaroittimella.
   
 15. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 240
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Lisävalovertailu 2018 – 2019 | Jussinmäki.net Valovertailut

  Tuolta etsimään mieluisa. Vakioehdotuksena Genesis 600, jonka saa jussimäeltä ja lumiselta bänneristä saatavan alekoodin kanssa alle 200 eurolla.
   
 16. ossid

  ossid

  Viestejä:
  562
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pitäisi lukea tuo uusi tieliikenneasetuksen valoja koskeva kohta läpi tarkemmin, koska mutuilen että asia oli ainakin "ennen" niin, että ei saanut palaa työvalot liikkuessa. Voi olla että sittemmin asia on muuttunut ja onhan tuo katsuristakin kiinni.
   
 17. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  903
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onko muuten noissa 9" kannuissa xenon-hyväksyntä?
   
 18. Gagarin

  Gagarin

  Viestejä:
  235
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Tossahan toi pätkä, jos kiinnostaa ja sen perusteella työvalojen syttymisestä ei näytä olevan muuta vaatimusta kuin että niillä on oma kytkin.

  @Marco_m Ton koko pätkän perusteella voi mun mielestä varautua ottamaan valot irti joka kerta kun menee katsastamaan, jos aikoo jotain erikseen syttyviä lamppuja tavalliseen henkilöautoon asennella.

   
  ossid tykkää tästä.
 19. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 587
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Toistan edellistä eli on törkeää asennella laittomalla kytkentätavalla henkilöautoon. Tuollainen on vaarallista. Autoa saattaa joskus ajaa joku muukin. Ihan verrattavissa sumuvalopelleihin.

  Johan tuo on traktoreissakin tapana oikein asentaa: etutyövaloja voi käyttää ajovalojen kanssa pitkillä, mutta lähivaloille vaihdettaessa työvalot sammuvat. Niitä ei tietenkään saa käyttää normaalissa tieliikenteessä lisäpitkinä, mutta työkonekäytössä tietyin edellytyksin ja maastoajossa toki. Siispä on erittäin fiksua, että valot sammuvat kun vaihdetaan lähivaloille. Toisaalta työvalot menevät päälle myös, kun päävalokatkaisin on parkkiasennossa.

  Eiköhän se henkilöauton työvalotarve tule täytettyä magneettijalustoilla. Voi asentaa ihan samaan tapaan kuin yleensä taksikupu. Lamppu on siis nostettavissa pois hetkessä, ja johdotus voi tulla kiinteästi valmiiksi katolle eli ei tarvitse pitää mitään typeriä ikkunan välistä vedettyjä räpellyksiä.

  En tiedä mikä on sääntö pakujen työvaloissa, mutta laittomat valoasennukset ovat yleisiä. Häiritsevät valoasennukset ovat vielä yleisempiä.

  Saattaahan niissä olla, mutta ei se tee halogeenilisävaloista laillisia xenonkäyttöön.

  Jälkiasennussarjat eivät ole hyväksyttyjä tieliikennekäyttöön, koska halogeenipolttimon kantaan sopivat xenonit eivät ole ja halpa kiinanelektroniikka ei ole. Jos taas käytetään jotain muita, asennus on niinikään laiton, koska valaisin on modifioitu eli vastaa omavalmistetta eikä tehdastekoista hyväksyttyä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2019
 20. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  903
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Siksi kysyinkin asiaa, moni asentaa ne ilman mitään mietteitä ja on tyytyväinen. Toiset taas tarkistaa että xenon-leima löytyy ja taputtaa itseään selkään vääntäessään xenonia ja ballastia kuoriin.

  OT: Eilen tuli joku LED/Xenon-ihme vastaan, ledit lyhyissä ja xenonit pitkissä. Auto tietenkin vanha Volvon hoppana jossa umpiot parraat päivänsä nähny. :facepalm:
   
 21. TheMeII

  TheMeII Übertaktungspotenzial Tukijäsen

  Viestejä:
  4 521
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Mullakin tuli pari yötä sitten vastaan joku minirekka. Pitkät oli palkki katolla sekä rivi jotain alhaalla. Ajoneuvon kokoluokka oli semmonen että en usko että oli edes hiace mihin tuo rakennelma oli laitettu. Sen hetkinen liikennetilanne + se että se auto sokaisi mut niillä valoillaan ennen kuin laitto lyhyille aiheutti sen että en tiedä mitä siinä alla oli. Pitkiin se oli kytketty kun kaikki muut valot paitsi pari tuikkua katos kerralla.
   
 22. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  2 229
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Minulla on ennestään 2 x Lazer Triple R STD keulalla rekkaritelineellä. Minkähänlainen homma noiden vaihtaminen Genesiksen 1300:een on? Meneekö samalle rekkaritelineelle ja onko piuhojen suhteen vain plug&play-henkinen ratkaisu? Kiinnostaisi tuon Genesiksen huomattavasti leveämpi valokeila. Lazereilla tulee tuo älytön hotspotti keulan eteen.
   
 23. Gagarin

  Gagarin

  Viestejä:
  235
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Mikä auto kyseessä, kun tuo valo on 1,3 metriä leveä? Oon tuommosen kerran nähny liikenteessä ja se oli rekan katolla.

  Lazerin valot käyttää erilaista liitintä kuin nuo Genesikset (amp vs dt2), joten ainakin liittimen joutuu vaihtamaan.
   
 24. Wilmo

  Wilmo

  Viestejä:
  106
  Rekisteröitynyt:
  15.12.2016
  Meillä on tommoset isot Genesikset uusissa ambulansseissa. On erittäin miellyttävä valo ja ei tosiaan lainkaan hotspottia keulan edessä, vaan valo menee sinne missä sitä tarvitsee, eli pientareille ja pitkälle eteen.
   
 25. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  2 229
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Jahas, pitääpä unohtaa. :D
   
 26. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  2 229
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
 27. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 568
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ruuvailin Nightglow 9":t keulalta irti (siirtyy uuteen autoon).
  Nyt on kuitenkin toisessa tuo tukiraudan ruuvi hirttänyt totaalisesti kiinni. Asiaa ei auta että ruuvi on tehty jostain tinasta/kiinametallista, piti jo dremelillä vetäistä ura siihen mutta siltikään ei talttapäämeisselillä aukea ja kohta ei ole koko kannasta mitään jäljellä. Vinkkejä millä saa irti? Muuten lentää valo roskiin kun ei tukirautaa saa uusittua.
  Toisessa oli ruuvi myös tiukassa, mutta lähti auki kuitenkin.
   
 28. Persojet

  Persojet

  Viestejä:
  2 164
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siirtoleukapihdeillä itse avannut hankalimmat
   
 29. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 568
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Yritin, ei saa kunnolla otetta kun pallokantaruuvi:facepalm: Oishan sitä voinut asentaessa vähän miettiä ja katsoa että käyttääkö mukana tulevaa vai pistääkö jonkun toisen..
   
 30. Snowman

  Snowman Peräsmies RTX ON

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  09.02.2017
  Poraamalla pois ja uudet kierteet koteloon tarvittaessa, ei tuon takia nyt pois sentään kannata heittää.
   
 31. Jote

  Jote

  Viestejä:
  554
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Kunnolla lämpöä(kuumailmapuhallin) ja kylmäsprayta vuorotellen tusinan kertaa, niin murtuu liitos. Irroitusvaiheessa ruuvi kylmäksi.
   
 32. plisken

  plisken

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  05.04.2017
  Vihdoin sain kunnollisen kiinnityksen Optibeamille. Tuossa pari testikuvaa. Kamerana iPhone, valotus lukittu 1/15s.

  [​IMG]
  auton omat ajovalot, Philips White Vision H11
  [​IMG]
  auton pitkät, Osram Night Breaker Laser HB3 +150%

  [​IMG]
  auton pitkät ja Optibeam Commander
   
  Hair ja Mariini tykkäävät tästä.
 33. Makem

  Makem

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  11.10.2019
  Paljon suurin piirtein on matkaa tuonne mutkaan / tien päähän?
   
 34. plisken

  plisken

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  05.04.2017
  Retkikarta.fi:sta mittasin ja noin 380m noiden puiden juureen. Mutka viettää alaspäin ja siihen on noin 350m.
   
 35. N1kkel

  N1kkel

  Viestejä:
  1 073
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Onko kokemusta Bilteman 7" lisähalogeeneista? Niiden hinta on ainakin hyvin edullinen.
  Kaukovalo 7", halogeeni

  Aika harvoin tulee ajeltua pimeillä maanteillä, mutta niilläkin harvoilla kerroilla valotehoa olisi hyvä olla riittävästi.
   
 36. Gagarin

  Gagarin

  Viestejä:
  235
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  On ne paremmat kuin ei mitään jos auton omat ei riitä, mutta noissa on vaan hemmetin iso referenssiluku (37,5 per valo). 100 on se maksimi johon lasketaan sekä auton omat pitkät että lisävalot. Eli kannattaa perehtyä mikä se luku on auton omissa valoissa. Löytyy yleensä jostain päin umpiota ja jos ei mitään lukua löydy niin se on ainakin halogeenipitkissä 20 per valo. Viimeistään sitten katsastusukko käskee ottaa lisärit pois, jos menee yli.

  Jos haluaa mahdollisimman halvalla päästä ja eikä ref luvut ylity, niin ei taida Biltemalle löytyä vastusta.

  Arctic Bright S100 LED lisävalo | Karkkainen.com verkkokauppa
  Näissä on referenssi per valo vaan 12,5 eli pitäis mennä 2kpl minkä tahansa auton keulaan.
   
 37. Vklnuppi

  Vklnuppi

  Viestejä:
  397
  Rekisteröitynyt:
  28.07.2017
  Tarviiko lisävalon asennus canbus varustettuun autoon jotain erikoista vai voiko ryöstää releen ohjauksen perinteisesti pitkiltä?

  Ford Transit Custom - 13 kyseessä. En tiedä, mutta veikkaan siinä olevan tuo can väylä.
   
 38. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  903
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  CAN-väylä varmasti löytyy, eri asia mitä käy jos pitkältä ryöstää herätteen. VW T6ssa toimii ryöstämällä, löytyisikö UKn foorumeilta asiaan apua? Sieltä löytyi neuvoja volkkarin lisävalon asennukseen.
   
  Vklnuppi tykkää tästä.
 39. N1kkel

  N1kkel

  Viestejä:
  1 073
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Pitää tarkistaa vielä ref luku. Nuo ledit vaikuttivat myös olevan ihan ok. Onko jotain suosituksia valmiista johtosarjasta, joka on kunnon johdoilla?
   
 40. Gagarin

  Gagarin

  Viestejä:
  235
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ei ole itsellä kokemusta muista kuin luminalightsin sarjoista, mutta ne on ainakin omissa asennuksissa toimineet moitteetta tähän asti
  Relejohtosarja lisävalojen asennukseen DT-liittimillä, LuminaLights DT-liittimillä, LuminaLights - Lumise.fi verkkokauppa

  En tiiä erooko toi hirveesti laadultaan esim tästä:
  Arctic Bright Deutsch DT-2 relejohtosarja kahdelle lisävalolle katkaisijalla | Karkkainen.com verkkokauppa

  Jos on maaohjatut valot niin kuin mulla oli Subarussa (taitaa olla japsien erikoisuus tämä) niin joutuu ite hiukan säätämään tuon setin kanssa. Eurooppalaisiin sopii suoraan. Can-väylä ohjatut jutut on sitten erikseen ja saattaa vaatia jotain erilaisia virityksiä.
   
 41. plisken

  plisken

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  05.04.2017
  CAN-väyläohjattuun järkevin lienee hommata se CAN-rele. Halvempi kuin XBB-älyrele hall-anturilla ja pitäis toimia silti hyvin. Googlella toki kannattee varmistaa.
   
 42. Meisseli

  Meisseli

  Viestejä:
  871
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Se riippuu siitä, miten kyseisen auton valoja ohjataan. Jos valoille menee jokin yksittäinen johdin, johon ilmestyy +12VDC silloin kun pitkät valot kytketään, niin asennus menee aivan samalla tavalla kuin 80-luvun eskorttiin, ei mitään erikoista.

  Jos taas valoille menee vain väylä, jonka viesteillä pitkien valojen ohjaus hoidetaan valoumpion sisällä, niin homma hoidetaan eri tavalla.

  Transitissa on takuulla CAN-väylä, mahdollisesti useampiakin. Mutta ei se automaattisesti tarkoita sitä, että niillä olisi mitään vaikutusta tähän lisävalojen kytkentään. En valitettavasti osaa sanoa miten se kyseisessä autossa on, eikä välttämättä kukaan muukaan tietämättä esimerkiksi minkä tyyppiset valot tässä autoyksilössä on.

  Noin yleisesti monilla tuntuu olevan joku älyvapaa kuvitelma siitä, että jos autossa on yksikin CAN-väylä (ja niitä on ollut jo liki 30 vuotta, wikipedian mukaan W140 ässämersu oli ensimmäinen sarjavalmisteinen auto jossa CAN-väylä oli alkaen vuosimallista 1991) niin sitten sisävaloista alkaen pitää hommata jotain helvetin "CANbus" polttimia ja tupakansytyttimenkin tulee olla väyläohjattua mallia. Koko termi "canbus varustettu auto" on ihan järjetön, ainakin siinä mielessä että se automaattisesti merkitsisi jotain lisävalojen kannalta.
   
 43. N1kkel

  N1kkel

  Viestejä:
  1 073
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Tarkistin ref luvun ja umpiossa lukee 12.5. :eek: Jos katsoin umpiosta oikeat numerot, niin eipä ihmekään, että valot vaikuttavat niin onnettomilta. Sittenhän keulaan voisi laittaa jopa ne supertyylikkäät Bilteman lisäpitkä-ämpärit, mutta olisikohan led-paneeli kuitenkin parempi niin tulisi vähän leveyttäkin valokeilaan.
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2019
 44. Vklnuppi

  Vklnuppi

  Viestejä:
  397
  Rekisteröitynyt:
  28.07.2017
  Kiitoksia tiedosta. Täytyy perehtyä noihin kun näkee nyt autonkin ensin, isän auto siis kyseessä :D Ennakkoon vaan ajattelin tiedustella asiaa. Kaverin pakuun kun asennettiin, niin meinasi olla täysi työ saada se toimimaan.
   
 45. pelitys

  pelitys

  Viestejä:
  813
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Päinvastoin, ämpärit on ihan hyvät jos hakee leveyttä. Ne voi myös suunnata hieman penkkoihin päin. Halvoissa ledipaneeleissa on joko kapea keila tai kaikki valo tulee leveästi ihan keulan eteen eikä pidemmälle näe yhtään paremmin.
   
 46. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 240
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Nyt kun referenssejä lasketaan, oletettavasti halutaan täysin sallittu valokokoonpano. Tällöin ämpärien sisällä tulee olemaan halogeenipolttimot, joista ei kovin paljoa loppujen lopuksi tule lisää valoa. Kustannukset pysyy kuitenkin alhaalla. Bilteman xenon-ämpärit maksaa jo 159e kappaleelta. Näillä tulee valoa kauas ja leveälle paljon. Ledeilläkin homma onnistuu, mutta halpa ja hyvä ei silloinkaan tule samassa paketissa.
   
 47. psinis

  psinis

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2017
  Itsellä isompi Transit -15 ja siinä on ref 12,5. Itse otin herätteen pitkien sulakkeelta ja ihan tavan releellä.
   
  Vklnuppi tykkää tästä.
 48. Gagarin

  Gagarin

  Viestejä:
  235
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Jos pitäisi nyt itselle tai esim sukulaiselle satunnaiseen käyttöön ja halvalla laittaa lisävalo auton keulaan, niin valinta olisi varmaan tämä
  LED-lisävalo W-light Wave 500 Ref.45 - Lumise.fi verkkokauppa

  Valokuvion ja tehon osalta häviää varmasti kalliimmille valoille, mutta kyllä ledit halogeenin pesee mennen tullen kun valotehosta puhutaan. Noissa bilteman kannuissakin on ilmeisesti aika hyvä kuvio, mutta teho jättää varmaan ainakin hinnasta päätellen aika paljon toivomisen varaa, joten sen kuvion hyöty jää vähän pieneksi.
  Mulla ei ainakaan töissä kuorma-auto hommissa oo yhtään ikävä halogeenikannuja kun uudessa autossa on ledit.

  Monien led-paneeleiden ongelma on suoraan keulan eteen jäävä "valopallo", mutta omasta mielestä se on pienempi ongelma kuin heikot valot. Jos ei oikeasti tule paljoa säkkipimeessä ajeltua pitempiä matkoja, niin ongelma on aika mitätön verrattuna hyötyyn.

  Biltemat ottaisin jos kriteerinä on mahdollisimman halpa hinta.
   
 49. Jo_Hani

  Jo_Hani

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  30.05.2018
  Oletteko tyytyneet lisävalojen sähköissä pelkästään ryöstäjiin vai juottamalla tehneet y-haarat?