Lisävalot

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja Noz, 18.10.2016.

 1. Viliz03

  Viliz03

  Viestejä:
  515
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mitä diodin on tarkoitus tehdä? Ite lähtisin ferriitillä kokeilemaan ja jos ei auta niin tämän jälkeen LC-filtteriä vois kokeilla.
   
 2. superapina

  superapina

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Diodi estää ettei ledin virtalähde syötä jännitettä la-puhelimen maadoituspuolelle.
  Omissa hommissa tämä aiheuttanut ongelmia, kun käytössä on ollut huonolla virtalähteellä varustettu led-valo. Yksi ratkaisu on itselläni ollut laittaa suojaerotusmuuntaja syöttämään ledille virtaa, niin on radion suhinat loppuneet.
   
 3. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 607
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Häiriönpostajan sille lisävalolle laittaisin, mutta miten tasavirtasysteemissä voi käyttää suojaerotusmuuntajaa?? Eihän siitä mene mitään läpi.
   
  Rensu tykkää tästä.
 4. Rensu

  Rensu

  Viestejä:
  475
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Suojaerotusmuuntajalla häiriöt kyllä poistuu, ku lampulle ei mene sähköä ollenkaan. Ei ole kuitenkaan tavoitetila?
   
 5. Tctic

  Tctic

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Onko kenelläkään kokemuksia Optibeam ultra 6:sta? 149€:n kittinä menisi budjettiin. Toki ultra 10 menisi myös, mutta joku tuossa pienemmässä miellyttää.
   
 6. Gagarin

  Gagarin

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ite tekisin niin, että laittaisin sen sopivan olosen työvalon ja asentaisin siten, että sen saa katsastusta varten irti. Tienpäällä ketään ei kiinnosta mitä lamppuja autosta löytyy. Jos autosta löytyy jo kerta lisävalot, niin tuskin kovin kummosta tuikkua pystyy enää edes laittamaan jos haluaa sallituissa referensseissä pysyä.
   
 7. Mariini

  Mariini Tukijäsen

  Viestejä:
  641
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Laitoin tämän tammikuussa Rellun keulalle kilvenalustelineellä kun tarkoitus oli selvitä esteettisesti maltilla tilanteessa, jossa auton omat ledivalot jäävät silti hieman vajaiksi; Olin tyytyväinen valintaani ja kuljettaja on edelleen, koostaan huolimatta kuutonen puskee kantamaa ja levittää sitä hiukan noiden enemmän sivuille suunnattujen reunalediensä ansioista. Mielestäni hinta/koko/laatu/asennettavuus suhteeltaan erinomainen lisäpitkä "istuvaan" asennukseen jossa ei tavoitella 2km kantamaa Lapin yössä metrin levyisellä poikkipalkilla tai kolmella isolla Tokmannin ämpärillä keulassa. :comp: Rellun puskuri (missä kilpi) on melko hentorakenteinen, joten raskaat valot muodostuisi ongelmaksi ja keulan "estetiikka" leviäis käsiin paljoa leveämmillä palkeilla.
   
 8. Tctic

  Tctic

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Kiitos tästä kommentista. Laitoin ultra 6:sen tilaukseen. Tässä t27 fl avensiksessa on ihan ok lyhyet (xenonit), mutta pitkät on toteutettu varjostimella ja niihin ei riitä tehoa.
   
 9. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 607
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Jos on kovin helposti irroitettavissa ne ovat myös kovin helposti varastettavissa.. :( Tosin eipä noiden nykyistenkään ehjänä varastaminen edellyttäisi kuin riittävän pitkää hylsyä ja jatkovartta.

  Sinänsä jos joku olisi oikeasti referenssin ynnännyt ja mitannut jostain isosta työvalosta, ei siitä mitään mielettömän isoa lukemaa tulisi (koska työvalo). Sitäpaitsi käsittääkseni vaihtokytkimen käyttö on sallittua, kun se on vaan kytketty niin että kummatkin ei pala yhtäaikaa.
   
 10. Gagarin

  Gagarin

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Lähinnä mietin koko hommaa vaan siltä kantilta, että tulee varmaan aika paljon halvemmaksi ostaa joku työvalopaneeli jos se kerran siihen käyttöön on tulossa kuin maksaa maltaita vastaavasta valosta vain sen takia että se on hyväksytty lisävaloksi.
   
 11. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 239
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Pienenä nippelitietona ja offtopiccina tuossa avensiksessa on "pitkän heijastin" maalattu mustaksi. Halogeenien kanssa siinä on pitkän polttimo heijastimineen, mutta xenonien kanssa pelkkä tyhjä musta paikka.
   
 12. superapina

  superapina

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sekoilin aiemmin jostain suojaerotusmuuntajasta :vihellys:.
  Tosiaan siis häiriötä aiheuttaville valoille olen laittanut jännitteenalentimen 24V->12V. Kuorma-autojuttuja siis.
  Pahoittelen vielä sähläystäni.
   
 13. Tctic

  Tctic

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Aivan sekopäistä, mutta asialle ei taida olla tehtävissä mitään?
   
 14. Huliwali

  Huliwali

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  06.09.2017
  En ole yhtään perillä lisävalojen sähköhommista. Autossa tällähetkellä ehkä nämä Halogeeni-lisävalosarja Hella Comet FF200 - Pyöreä / 13 cm / Ref. 17.5

  Noissa alkaa kiinnikkeet olla rikki ja toinen lasi on halki, niin olen miettinyt uusien ostamista. Jos haluaisin tilalle lisävalopaneelin, pitääkö tehdä muutoksia sähköihin? Vai riittääkö, että toisen nykyisestä johdoista tyrkkää kiinni paneeliin?
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2019
 15. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  903
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Nuo valot syttyy pitkien kanssa? Jos niin, niin siellä on sitten ilmeisesti relesarja ja virta jaettu molemmille valoille. Nuo voi yhdistää ja liittää uuteen valoon tai vetää yhtenä uutena kaapelina releeltä valolle. Yhdistämällä ainakin varmistaa että johdoissa riittää paksuus paneelin vaatimaan virtaan.

  Eli vanhojen valojen miinus miinukseen ja plus plussaan ja nuo kiinni paneeliin.
   
 16. Huliwali

  Huliwali

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  06.09.2017
  Kyllä syttyy. Kiitos neuvosta!
   
  Gobi tykkää tästä.
 17. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 239
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joku näppärä henkilö saattaisi ottaa pöydälle halogeeni- ja xenon-umpiot ja yhdistää näiden parhaat puolet, mutta mitenkään yksinkertaisesti tai ennen kaikkea halvalla ei asialle voi mitään.
   
 18. Tctic

  Tctic

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Ei näyttänyt olevan tosiaan edes reikää umpiossa ja pitkän polttimon paikalla oli laippa. Eilen tutkin valoja kun yritin saada asennettua tuo Optibeamin. Tai muuten kait se olisi asennettu, mutta heräte pitää saada jostakin. Oletetaan, että ruotsalaiset tietävät mitä tekevät ja mennään tuon ohjeen mukaan:
  Avensis T27 LED X-ljus installation. - www.toyotaclubsweden.com

  Yksi ongelma tuossa Optibeam Ultra 6:ssa on, kaltevuussäätö on mahdotonta valo paikallaan jos käyttää pohjakiinnikkeitä (ainakin avensiksessa). Pitää melkein kokeilla laittaa tuo kiinni päätykiinnikkeillä, nekin passaavat tuohon kilpitelineeseen. Paitsi jos ne vievät valoa lähemmäksi puskuria, sitten ei onnistu millään, nyt on 3-4mm väliä puskuriin.

  No nyt sitten vasta löysin kuvan Ultra 6:n valosta:
  Lisävalot

  Ei tuo nyt kaksiselta näytä vs paremmat, mutta se nyt oli oletettavaakin 99€:n pötköltä. Jos tuo rupeaa ahdistamaan, niin pitää hommata parempi tilalle. Tuohon telineeseen käy suoraan esim. Lazer Linear 12 Elite, sen pitäisi olla hyvä. Avensiksen puskuri on surkea rekisterikilven kohdalta, pelkkään muoviin saa telineen kiinni vaikka tekisi mitä, joten ei pysty mitään 3kg pötköä ruuvaamaan siihen.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2019
 19. Vklnuppi

  Vklnuppi

  Viestejä:
  392
  Rekisteröitynyt:
  28.07.2017
  Onko jossain vielä myynnissä niitä valmiita "releytyssarjoja" ajovaloille ? Biltemasta ja motonetistä löytyy lisävaloille, mutta voisin ottaa suoraan H1+H7 yhdistelmälle sopivan setin ettei tarvitse itse hirveästi askarrella kuin johdoista löysät pois.

  Tietty onnistuu ostamalla kaksi esmes. näitä eli yksi per puoli ja vaihtaa sitten vaan liittimet.
   
 20. rapuli

  rapuli

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lisää valoa pitäisi saada keulalle, mielellään jos vähän päälle 100€ selviää niin hyvä. Missä olisi tämän hetken paras hinta-laatu suhde, lediä vai jotain muuta? Autossa on ihan perinteiset halogeenit
   
 21. Gagarin

  Gagarin

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Varmaan ledipaneeli nykyään se halvin ja helpoin vaihtoehto.

  Tämmönen laitettiin viimen talvena veljen auton keulalle ja ollut tyytyväinen:
  LED-lisävalo W-light Comber Ref.45 - Lumise.fi verkkokauppa

  Ylemmän valon pikkuveli:
  LED-lisävalo W-light Wave 500 Ref.45 - Lumise.fi verkkokauppa

  Mulla oli itellä pitkään tästä toisen valmistajan identtinen malli keulalla ja kyllä silläkin näki hyvin:
  LED-lisävalo W-Light Typhoon 590 Ref.40 - Lumise.fi verkkokauppa

  Tossa on myös tuommonen, mutta ei oo kokemuksia itellä kyseisestä merkistä. Liikenteessä kyllä nähnyt monen auton keulalla kyseistä valoa:
  Arctic Bright Led-lisäkaukovalo paneeli 120W

  Jotkut ostelee nykyäänkin vielä jotain bilteman halogeeni halpislautasia ja laittaa niihin itse kiinalaisia xenon-polttimoita sisälle, mutta en kyllä siinäkään touhussa näe kauheesti järkeä nykyhinnoilla.
   
  rapuli tykkää tästä.
 22. Viliz03

  Viliz03

  Viestejä:
  515
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eipä niitä biltemalaisia pelkästään hinnan takia rakenneta. Aika harva paneeli pääsee edes lähelle perinteisten kattiloiden valokuvion kanssa. Ite tykkään huomattavasti enemmän NBB Alphoista kuin Genesis 800 paneelista. Olishan se kiva että alphat syttyisivät heti mutta ei kaikkea voi saada samassa paketissa.
   
 23. Starglazer

  Starglazer

  Viestejä:
  1 508
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaa myös katsoa ne umpioiden referenssit. Joskus saattaa olla auton omissa valoissa yllättävän isot lukemat. Omassa autossa on umpioissa 37,5 joten lisävaloille jää yhteensä jäljelle 25.
   
 24. Gagarin

  Gagarin

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Kyllä niissä kattiloissakin on valokuviota joka lähtöön, vaikka joissain se todellakin on hyvä. Mutta esim NBB Alphat edustaa tai ainakin edusti ennen markkinoiden kärkeä, joten ei kannata odottaa saavansa samaa tasoa biltemasta.
  Mun mielestä nuo biltema-ratkaisut edusti lähinnä sitä aikaa kun keulalla piti ensinnäkin olla parillinen määrä valoja eikä kohtuuhintaiset ledit dominoineet markkinoita. Silloin myös parhaat xenon-kattilat makso useita satoja kappaleelta, joten joku keksi että halvemmallakin saa hyvää.

  Ledipaneeleissa toki omat heikkoutensa esim omasta mielestä monesta tulee liikaa valoa suoraa auton eteen, mutta sekin oli ainakin mulle pieni ongelma verrattuna siihen ettei auton omilla pitkillä nähnyt mitään. Loppupeleissä melkeen kaikki on parempaa kuin autojen omat lamput, varsinkin jos on vielä halogeenit.

  Nykyään itellä on 3kpl power x80 valoja keulassa ja hintaan nähden paras ratkaisu tähän mennessä.
   
 25. Mariini

  Mariini Tukijäsen

  Viestejä:
  641
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hieman aiemmin linkkasin kaks Siriuksen normaalia halogen vaihtoehtoa, erot referensseissä. @Tctic joko olet saanut asennuksen tehtyä, joko näkyy eteenpäin muutakin kuin lähin auraviitta?
   
 26. Tctic

  Tctic

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  En ole saanut. Minun kädet eivät mahdu johtoliittimelle niin, että saisin sen irti umpiosta. Työkaveri soitteli paikalliselle Toyotan edustajalle ja he ottavat herätteen rosvoliittimellä umpion johtonipusta (kuten minäkin haluaisin) ja meinasivat, että umpio lähtee irti autosta kun tietää mitä tekee, ei ole kuin kahdella pultilla kiinni. Epätoivoon tuon kanssa vaipuu, mutta ei auta kuin yrittää tai sitten maksaa merkkihuollolle, että he laittavat herätteen kiinni. Luulisi olevan maksimissaan tunnin homma.
   
 27. Mariini

  Mariini Tukijäsen

  Viestejä:
  641
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei se merkkihuoltoa kaipaa, paikallinen autosähköasentaja kyllä saa sen nätisti tehtyä.
   
 28. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  903
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mikä malli ja vuosi jos löytyisi apuja liittimen irroitteluun täältä?
   
 29. Tctic

  Tctic

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  2012 Avensis xenoneilla. Ei täällä ole sellaista ylellisyyttä kuin autosähköasentaja.
   
 30. Mariini

  Mariini Tukijäsen

  Viestejä:
  641
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mikä paikkakunta?
  e: Onhan siellä autohuoltoja, Ad autokorjaamo, Osaset, Bosch...?
   
 31. Tctic

  Tctic

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Raahe. On täällä autohuoltoja, merkkihuollossa vain useimmiten tietävät mitä tekevät eikä mene aikaa ihmettelyyn. Joku autohuolto josta työkaveri kysyi oli laittamassa can-boksia (70€ + asennus pari tuntia). Toki homman saa silläkin hoidettua, mutta turhaa työtä sen asentaminen on. Kaikkein helpoin olisi ottaa heräte suoraan pitkien valojen sulakkeelta johdollisella sulakkeella, mutta en ole onnistunut löytämään 10A matalaa minisulaketta johon olisi kolvattu johto kiinni.

  Yritän vielä saada umpion irti, jos se ei onnistu, niin luovutan. Parempi käyttää joku kymppi ammattilaisapuun kuin tuhota umpio.
   
 32. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  903
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Sulla on sulake tiedossa josta herätteen saa otettua? Biltemasta saa johdollisia sulakepitimiä: Sulakkeenpidin
  Ja pitäisi noita löytyä ihan joka tarvikeliikkeestä.

  Niin mikäs tuossa oli ettet saa herätettä otettua suoraan johtonipusta?
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2019
 33. Tctic

  Tctic

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Sulake josta herätteen olisi saanut on tiedossa ja tuollainen on ostettuna:
  Haaroitin sulakerasia mikro
  Muuten hyvä, mutta ei mahdu sulakerasian kannen alle enkä halua rueta kantta pilkkomaan. Minäkin luulin, että ongelma oli ratkaistu tuollaisella.

  Tuollainen mahtuisi, mutta saatavuus on ongelma:
  STM Pigtail Fuses

  En tiedä millä umpion johtonipun liitin on liimattu kiinni, mutta en ole onnistunut saamaan sitä useista yrityksistä huolimatta auki. Tuossa kuva kyseisestä liittimestä:
  https://www.toyotaclubsweden.com/download/file.php?id=4130
   
 34. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  903
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  [​IMG]
  Tuossa kuvassahan näkyy rosvoliitin (punainen runko, sininen johto ohjaus releelle), samantapaisella otin omalle 12 Elitelle ohjauksen T6ssa. Suoraan tuosta johdosta vaan, kuori sen verran auki että sai ryöstäjän väliin.
   
 35. Tctic

  Tctic

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Näkyy, mutta liitintä ei saa irti ja minun käsillä ei mahdu rosvoa kytkemään siihen liittimen ollessa paikallaan umpiossa. Nyt olisi tarvetta pienikätiselle autosähköasentajalle. :D
   
 36. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 570
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sama koskien myös halogeenilisävaloja sellaisenaan. Kyllähän ne isot ja tehokkaat kalliit merkkivalot maksoivat alkaen lähemmäs satasen kappale, mikä esimerkiksi minusta kuulosti silloin paljolta. Vaihtoehtona oli totuttu pitämään halpoja ja helvetin huonoja valoja, jotka lähinnä kuormittivat laturia. Yhtäkkiä Biltemasta sai testissä menestyneen ison ämpärin halpisversion murto-osaan merkkituotteiden hinnasta. Todella pitkän kantaman valo oli kyseessä ja juuri sellaiset silloin halusin keulalle. Hyvät olivat. En kyllä enää juuri sellaisia kaipaisi vaan katselen nykyiseen ledipaneelia vähän eri estetiikalla ja mitoilla.

  Nykyiset Biltemat ovat vähän eri näköisiä eli se alkuperäinen versio ei ole enää myynnissä. Muistelen, että hinta oli vielä halvempi kuin nykyinen 29 euroa kappale. :confused2:
   
 37. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  903
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No sitten on vaikea autella jos kädet ei mahdu väliin. :D Sitä ei saa ryöstettyä mistään "ylempää" nipun varrelta?
   
 38. Pow_82

  Pow_82

  Viestejä:
  315
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla on vanhan Skodan keulalla noi nykyiset Bilteman 9" kannut ksenonsarjalla. Ballastit in lamppujen sisässä. Pieksevät ainakin Wlight Typhoon 590 mallin selvästi. Lisäetuna tietenkin se, että kannut saa suunnattua ojiin, yhtä suoraa ledivaloa ei saa. Mutta koska REF luku on 50 per lamppu:eek:, niin katsastukseen joutuu valot irrottamaan tai sitten johdot pois auton omilta pitkiltä. Ulkonäkö aika rallye, mutta hinta-laatusuhde on kerrassaan lyömätön. En kyllä minäköön mihinkään 2010 luvun kulkineeseen ehkä laittaisi..
   
 39. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 570
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joo. Hyvä tuote mutta luovutin ilmaiseksi romikselle. Ei vaan pysty uuteen autoon laittamaan ja traktoriin tai ruohonleikkuriin ei oikein tuollainen kilometrivalo käy.

  Eri juttu jos saan jonkun mielenhäiriön tai keski-iän kriisin ja hommaan harrasteautoksi takavetovolvon. Sitten pitää taas ostaa noita, tällä kertaa kolme.
   
 40. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 239
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Oliko tätä vielä linkattu tänne? Tuolla joku on taitellut itse kaljatölkistä haaroittimen sulakkeelle.
  Sulakerasiahaaroittimet

  Se sinikehyksinen malli? Uudempikin taisi olla aluksi 19,90e, mutta täsmäinflaatio on iskenyt kovasti juuri tähän lamppuun. Vanhassa valokuvio on taskulamppumaisen pyöreä, mutta uudessa pystysuunnassa melko tarkkaan rajattu. Uudemmat ainakin on helppo suunnata, vanhemmista ei ole kokemusta.

  Välillä tulee mieleen, mitä jos laittaisi nykyisten ledien lisäksi nuo bilteman pöntöt keulalle tuomaan lisää pituutta valokeilaan.
   
 41. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 570
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Juuri se ja jotain sellaista muistelin, että neljällä kympillä olisi saanut silloin parin. Valokuvio tosiaan muistutti pitkän kantaman perinteisen mallista heijastintaskulamppua, vaikka spotti ei ihan niin tiukka ollutkaan. Hankalasti suunnattava mielestäni.

  Eiköhän se sininen kehys ollut ylimääräistä suojalasia varten ja valoja olisi voinut käyttää ilmankin?
   
 42. Trautman

  Trautman

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  05.07.2018
  Mulla on bilteman 9" ämpärit ja niissä 70w xenonit. Olisiko x-vision genesis 600 parempi ku nuo biltemat? Ulkonäkö ainakin olisi inhimillisempi.
   
 43. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 691
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Kyllä ovat aika huonot.
  Pitäisi vielä koittaa kääntää ne ympäri jos auttaisi mutta epäilen.
  Koitan räpsiä kuvan valoista joku ilta niin ette erehdy niitä ostamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2019
 44. M3TAL_L0RD

  M3TAL_L0RD

  Viestejä:
  157
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Molemmat löytyy itseltä ja Biltemoilla näkee paremmin/kauemmas kunhan vaan kerkeävät kirkastumaan.
   
 45. rapuli

  rapuli

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  W-light wave tuli sitten tilattua. Onko asennuspaikalla miten paljon väliä? Mietin jos asentaisin puskuriin kiinni kuvan mukaisesti. Vai pitäisikö suosiolla asentaa kilven päälle?
  nimetön.jpg
   
 46. Snowman

  Snowman Peräsmies RTX ON

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  09.02.2017
  Mitä ylemmäs, sitä enemmän tiehen valoa, tai paremminkin tiestä takaisin heijastuvaa valoa.
   
 47. Jo_Hani

  Jo_Hani

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  30.05.2018
  Itse olen vastaaviin mk2/mk2.5 focuksiin asentanut kilven päälle, tarvi kyllä sen pidemmillä korvakkeilla olevan kilpitelineen commanderille.

  Olen ymmärtänyt että tuossa wavessa on "kirkas valoverho" heti edessä, et suosittelen asentamaan kilven päälle niin kuvittelisi minimoivan vähän sitä etukirkkautta.
   
 48. Matolaatikko

  Matolaatikko

  Viestejä:
  1 003
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2018
  Kilven päällä ulos törröttäen on näkyvyys varmasti parempi, mutta ulkonäkö on mallia oksennus.
   
 49. Gagarin

  Gagarin

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Yllättävän huomaamaton tuo kyseinen valo on jopa kilvenpäälle asennettuna. Eipä henkilöautoissa pahemmin oo mitään muutakaan järkevää ratkaisua, jos haluaa parhaan hyödyn irti. Ton ikäsessä autossa ulkonäkö ei varmaan muutenkaan oo enää ykkösprioriteetti, uudemmissa autoissa ymmärrän paremmin että täytyy näyttääkin hyvältä.
   
 50. CodeThroll

  CodeThroll

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  11.01.2018
  Itsekkin miettinyt että miten iso ero näillä Bilteman valoilla ja ~200€ led-lisävalopaneelilla on. Sattuisko olemaan jotain vertailukuvaa?