No käy itse googlettamassa. S-kaupassa halvin 9,88 eur/kg, kalliimmat 12-16 eur kilolta. Ja S-kauppahan on halpa.Onko muka näin kallista normihintaisina tuotteina, ainakaan jos ostaa jotain muuta kuin vähärasvaista paistijauhelihaa?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
No käy itse googlettamassa. S-kaupassa halvin 9,88 eur/kg, kalliimmat 12-16 eur kilolta. Ja S-kauppahan on halpa.Onko muka näin kallista normihintaisina tuotteina, ainakaan jos ostaa jotain muuta kuin vähärasvaista paistijauhelihaa?![]()
No käy itse googlettamassa. S-kaupassa halvin 9,88 eur/kg, kalliimmat 12-16 eur kilolta. Ja S-kauppahan on halpa.
Miten tämä liittyy ketjun keskusteluun?Ei kai kukaan nyt kuitenkaan syö kiloa jauhista per ruoka? Riippuen ja roikkuen mitä muuta ruuan kyljessä niin about 150g hyvälaatuista jauhista riittää siihen että proteiinitarve tyydytetty.
6,23€/kg näyttää olevan oikeampi tieto. Xtra Naudan Jauheliha 400g rasvaa 10% | S-kaupat ruoan verkkokauppaNo käy itse googlettamassa. S-kaupassa halvin 9,88 eur/kg, kalliimmat 12-16 eur kilolta. Ja S-kauppahan on halpa.
Ketjussa keskusteltu siitä, että veganismi on avain laihtumiseen. Lisäksi eläinperäistä proteiinia väitetty niin kalliiksi ettei ole vara syödä tavalla millä laihtuisi. Nostin esille vaihtoehtoja mitkä ei maksa paljoa ja tukevat laihtumista. imho. todella huono argumentti, että "olen läski koska ei ole varaa syödä fiksummin".Miten tämä liittyy ketjun keskusteluun?
Sinä ihmettelit, että ei kai nyt kukaan syö kiloa jauhelihaa kerralla, kun puheeksi tuli jauhelihan kilohinta. Skarppaa nyt vähän, lue huolellisemmin niin pysyt keskustelussa mukana.Ketjussa keskusteltu siitä, että veganismi on avain laihtumiseen. Lisäksi eläinperäistä proteiinia väitetty niin kalliiksi ettei ole vara syödä tavalla millä laihtuisi. Nostin esille vaihtoehtoja mitkä ei maksa paljoa ja tukevat laihtumista. imho. todella huono argumentti, että "olen läski koska ei ole varaa syödä fiksummin".
Missä?Ketjussa keskusteltu siitä, että veganismi on avain laihtumiseen.
7,48 eur/kg se on tuossa linkissäkin, että sikäli huono yritys.6,23€/kg näyttää olevan oikeampi tieto. Xtra Naudan Jauheliha 400g rasvaa 10% | S-kaupat ruoan verkkokauppa
Älähän nyt enää jaksa väärää tietoa antaa.7,48 eur/kg se on tuossa linkissäkin, että sikäli huono yritys. Mutta kuten todettua, nautajauheliha maksaa 10 eur/kg, seassa löytyy tuo yksi poikkeus, ja sitten sillä lähes identtisellä kympin kilohinnalla iso valikoima merkkejä ja kokoja. Loput sitten kalliimpia.
Ja nautaa ei ole pakko ostaa, on halvempiakin.
Ei muutakaan, Xtra-tuotteita ostetaan kun halutaan saada halvemmalla. Se on S-ryhmän halpamerkki. Sitten on kalliimpia ja vielä kalliimpia tuotteita jos haluaa sellaisia ostella. Ruuan hinnan tolkuton nousu on lisännyt halpamerkkien osuutta reippaasti, lähde: Kauppalehti.No, ehkä näissä on pieniä kauppakohtaisia eroja. Ei muuta isoa kuvaa miksikään muuksi.
Kannattaa myös jo varata seuraava aika veriarvojen mittaukseen jos aikoo tällä mennä. Eli oikeasti sen halvan jauhelihan syönti kannattaa minimoida ja vaihtaa se mahdollisimman vähärasvaiseen. Syödä rasvana tilalle parempaa rasvaa, kuten öljyt, pähkinät ja avokado.Laihduttajan olisi ihan hyvä muutenkin syödä niitä täysrasvaisia eli halvempia jauhelihoja.
Saturoitunut rasva nostaa ldl:aa. Korkea ldl huono asia vaikka miten päin yrittäisi tuijotella.Tuo eläinrasvojen epäterveellisyys on taas niitä Pekka Puskan horinoita, joita ei kannata kovin vakavasti ottaa. Osa kasviperäisistä öljyistä, kuten rypsi ja rapsi, ovat kyllä sitten ihan oikeasti epäterveellisiä.
Kyllä ne pitää ihan paikkansa. Tämän tiedon taustalla on tuhannet tutkimukset ja nämä toimivat mm. perustana valtaosan sivistyneiden valtioiden ravitsemussuosituksissa. Nuo Antti Heikkilän ja fanikulttinsa horinat ja pseudotiede kannattaa viskoa romukoppaan heti.Tuo eläinrasvojen epäterveellisyys on taas niitä Pekka Puskan horinoita, joita ei kannata kovin vakavasti ottaa. Osa kasviperäisistä öljyistä, kuten rypsi ja rapsi, ovat kyllä sitten ihan oikeasti epäterveellisiä.
Kyllä, ne tutkimukset. Jos joskus ymmärrät tiedettä, niin samalla saattaa avautua niiden tuottama painoarvo. Siinä ei paljon paina jonkun ravitsemusasiantuntijaa larppaavan kylähullun ortopedin jorinat.Ja jälleen kerran ne tuhannet tutkimukset...
Linkatusta kirjasta uusin tieto. Ldl huono asia senkin jälkeen kun kontrolloidaan muiden asioiden vaikutukset pois. Sytytyslangan pituus kymmeniä vuosia. Muutos vuositasolla niin pieni ettei sitä saa havainnoitua.Ja jälleen kerran ne tuhannet tutkimukset...
Pointti on, että matala ldl on suotuisa asia. Jos ldl koholla niin saturoituneen rasvan vähentäminen on yksi vipu muiden joukossa mistä kannattaa vääntää. Carnivore yms. jengi jotka väittää ettei korkealla ldl:lla ole merkitystä terveyteen ovat väärässä. Aikaisemmin linkatussa kirjassa on pitkä selitys ja viitteet. Koska sytytyslanka on vuosikymmeniä niin joku tein näin 5 vuotta ja olen elossa ei ole todiste suuntaan tai toiseen.Jostain syystä kuitenkin vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavilla näyttää järjestään olevan hyvät kolesteroliarvot, vaikka sitä pahaa eläinrasvaa kuluu valtavat määrät.
Anekdootteja. Se että nettifoorumeilla joku kertoo omaavansa ”hyvät kolesteroliarvot” ei todista mitään. Tutkimusnäyttö puuttuu.Jostain syystä kuitenkin vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavilla näyttää järjestään olevan hyvät kolesteroliarvot, vaikka sitä pahaa eläinrasvaa kuluu valtavat määrät.
Löytyskö tolle lähde? Siis tutkimusnäyttö.Jostain syystä kuitenkin vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavilla näyttää järjestään olevan hyvät kolesteroliarvot, vaikka sitä pahaa eläinrasvaa kuluu valtavat määrät.
Ei löydy. Aiheesta on tehty nettikyselyyn perustuva tutkimus, mutta mitään lääketieteelliseen seurantaan perustuvaa tieteellisesti vertailukelpoista tutkimusta ei ilmeisesti ole.Löytyy varmasti.
Tuo eläinrasvojen epäterveellisyys on taas niitä Pekka Puskan horinoita, joita ei kannata kovin vakavasti ottaa. Osa kasviperäisistä öljyistä, kuten rypsi ja rapsi, ovat kyllä sitten ihan oikeasti epäterveellisiä.
Tätähän tietty porukka tosiaan huutaa ja kovaa ilman mitään näyttöjä. Oikeasti näitä vhh ja keto tyyppejä löytyykin aika paljon (ihan foorumeilta ja netistä), joilla kaikki arvot pielessä, kun on vedetty voita voin päälle pidemmän aikaa. Ja kysellään, että miksi näin ja eihän näin pitänyt käydä.Anekdootteja. Se että nettifoorumeilla joku kertoo omaavansa ”hyvät kolesteroliarvot” ei todista mitään. Tutkimusnäyttö puuttuu.
Tätähän tietty porukka tosiaan huutaa ja kovaa ilman mitään näyttöjä. Oikeasti näitä vhh ja keto tyyppejä löytyykin aika paljon (ihan foorumeilta ja netistä), joilla kaikki arvot pielessä, kun on vedetty voita voin päälle pidemmän aikaa. Ja kysellään, että miksi näin ja eihän näin pitänyt käydä.
Kannattaa myös jo varata seuraava aika veriarvojen mittaukseen jos aikoo tällä mennä. Eli oikeasti sen halvan jauhelihan syönti kannattaa minimoida ja vaihtaa se mahdollisimman vähärasvaiseen. Syödä rasvana tilalle parempaa rasvaa, kuten öljyt, pähkinät ja avokado.
Ennemmin oliiviöljy, mutta ei erot ole sellaisia että unia kannattaisi menettää.Kannattaaks ostaa oliiviöljyä vai onks rypsiöljy myös ok?
Veikkaan, että pitäs popsia määrissä ja sittenkin joku pekonijuustomakkara tms. on ihan next level versus jauheliha. Asiahan kyllä selviää nopsaan kun käy otattaan verikokeet ja katsoo missä omat arvot on. Kesällä tulee menemään karsinogeenijuustomakkaraa, kun kala/venereissujen kyljessä nuotionpitoa ja makkaranpaistoa.Tarviikohan jauhelihaa popsia määrissä, että tuolla on merkitystä?![]()
Olet ihan oikeassa mutta kikka kolmonen on paistaa se jauheliha kunnolla pannulla ja kaataa rasvat pois. Haarukalla vielä painelee, että rasva tursuaa ulos lihasta. Tästä rasvasta voi tehdä talipallon linnuille.Kannattaa myös jo varata seuraava aika veriarvojen mittaukseen jos aikoo tällä mennä. Eli oikeasti sen halvan jauhelihan syönti kannattaa minimoida ja vaihtaa se mahdollisimman vähärasvaiseen. Syödä rasvana tilalle parempaa rasvaa, kuten öljyt, pähkinät ja avokado.
Juu eihän tolla hetkessä mitään merkitystä ole, mutta jossa aina valitsee sen eläinpuolen rasvan, niin sitten.Tarviikohan jauhelihaa popsia määrissä, että tuolla on merkitystä?![]()
Itse käytän rypsiöljyä paistamiseen ja oliiviöljyä ja avokadoöljyä ruan sekaan. Tämä oikeastaan siis ihan maun vuoksi. Kuitenkin niin kuin @finWeazel sanoikin, niin ei niillä oikeasti suurta eroa ole tässä tapauksessa.Kannattaaks ostaa oliiviöljyä vai onks rypsiöljy myös ok?
Olen joskus itsekin tehnyt juuri näin. Toimii oikeasti jos et syö tarkkaa ruokavalioo. Eli näin tehdessä ei toki voi tietää, että mikä on syödyn rasvan määrä siitä lihasta, kun osan kippaa pois.Olet ihan oikeassa mutta kikka kolmonen on paistaa se jauheliha kunnolla pannulla ja kaataa rasvat pois. Haarukalla vielä painelee, että rasva tursuaa ulos lihasta. Tästä rasvasta voi tehdä talipallon linnuille.
ennen suurempaa "tieteilyä" kannattaa pohtia miksi kaikenlaiset veriarvot eivät ole ihmiselle avointa tietoa ilman mittausta vrt. löin vasaralla sormeen => sormi sattuu ja kuinka typeriä tätä vasten kenenkään antamat yleiset suositukset ovat.Kannattaa myös jo varata seuraava aika veriarvojen mittaukseen jos aikoo tällä mennä. Eli oikeasti sen halvan jauhelihan syönti kannattaa minimoida ja vaihtaa se mahdollisimman vähärasvaiseen. Syödä rasvana tilalle parempaa rasvaa, kuten öljyt, pähkinät ja avokado.
Mihin suuntaan?Sittemmin aika moni uskottava taho muuttanut näkemystään etenkin pätkäpaastoista,...
Tota, kaikki eri mieltä sun kanssa olevat ei todellakaan huuda ja kovaa. Ihan rauhallisia tekstejä noihin olivat. Ihan pikkuvinkkinä, että tuo ei ainakaan vie keskustelua mihinkään.Tätähän tietty porukka tosiaan huutaa ja kovaa ilman mitään näyttöjä. Oikeasti näitä vhh ja keto tyyppejä löytyykin aika paljon (ihan foorumeilta ja netistä), joilla kaikki arvot pielessä, kun on vedetty voita voin päälle pidemmän aikaa. Ja kysellään, että miksi näin ja eihän näin pitänyt käydä.
Itse menen öljyillä ja pähkinöillä ja niillä ainakin arvot hyvät, joten ennenkuin joku tutkimus asian todistaa uskottavasti vääräksi, niin uskon tämän hetken tutkimuksiin ja niiden tuloksiin.
Veikkaan, että pitäs popsia määrissä ja sittenkin joku pekonijuustomakkara tms. on ihan next level versus jauheliha. Asiahan kyllä selviää nopsaan kun käy otattaan verikokeet ja katsoo missä omat arvot on. Kesällä tulee menemään karsinogeenijuustomakkaraa, kun kala/venereissujen kyljessä nuotionpitoa ja makkaranpaistoa.
Mulla oli LDL 3.6-3.9 välissä kun olin pääasiassa ulkoruokinnan varassa. Pysyi samassa haarukassa kun menin lowcarb/ketolla+pätkäpaasto ja dieettasin. Nyt syönyt itse tehtyä sapuskaa niin ldl 3.08. Edelleen hieman liian korkealla ldl. Tarvii yrittää josko tuota sais vielä hieman alaspäin ruokavalio ja liikuntaruuveja vääntämällä. Tänään kävin lekurin puheilla purkamassa verikokeiden tulokset. Ottivat melko laajasti kaikkea kun vaihtui lääkäri ja sairaala vuodenvaihteessa. LDL:n laskemisen voi aikalailla laittaa sen piikkiin, että nyt menee vähemmän tyydyttynyttä rasvaa alas kurkusta(ei uppopaistettua ulkoruokaa, vähempirasvaista lihavalintaa päivällisen osana)
Asiaa on ihan taidettu tutkiakin, esim tässä ja terveyshyötyjä kasvisperäisestä proteiinista näyttäisi siis olevan.Tuo eläinrasvojen epäterveellisyys on taas niitä Pekka Puskan horinoita, joita ei kannata kovin vakavasti ottaa. Osa kasviperäisistä öljyistä, kuten rypsi ja rapsi, ovat kyllä sitten ihan oikeasti epäterveellisiä.
Juu en ole aina ajatellut samalla tavalla, mutta silti näiltä samoilta ihmisiltä, jotka on leikannut oman jalan, hoitanut syöpäsairaita läheisiä jne. eli lääkäreiltä olen tästä omalla kohdalla kuullut. Myös jotain tutkimuksia asiasta lukenut. Eikä ne toki välttämättä oikeassa ole, mutta itsellä ei ole parempaa tietoa.ennen suurempaa "tieteilyä" kannattaa pohtia miksi kaikenlaiset veriarvot eivät ole ihmiselle avointa tietoa ilman mittausta vrt. löin vasaralla sormeen => sormi sattuu ja kuinka typeriä tätä vasten kenenkään antamat yleiset suositukset ovat.
vasta tämän pohdinnan jälkeen on valmis tulkitsemaan tuloksia.
Juu en viitannut tähän keskusteluun, vaan siihen mitä tulee välillä silmille monestakin lähteestä. Yleensä vhh/keto ihmiset ajaa tätä, että mikään ei vaikuta veriarvoihin, niitä ei pidä seurata jne. Sitten taas huippu-urheilijat ja lääkärit on monesti tästä täysin eri mieltä ja niitä kiinnostaa jokainen veriarvo.Tota, kaikki eri mieltä sun kanssa olevat ei todellakaan huuda ja kovaa. Ihan rauhallisia tekstejä noihin olivat. Ihan pikkuvinkkinä, että tuo ei ainakaan vie keskustelua mihinkään.
Veikkaan, että pitäs popsia määrissä ja sittenkin joku pekonijuustomakkara tms. on ihan next level versus jauheliha. Asiahan kyllä selviää nopsaan kun käy otattaan verikokeet ja katsoo missä omat arvot on. Kesällä tulee menemään karsinogeenijuustomakkaraa, kun kala/venereissujen kyljessä nuotionpitoa ja makkaranpaistoa.
Mulla oli LDL 3.6-3.9 välissä kun olin pääasiassa ulkoruokinnan varassa. Pysyi samassa haarukassa kun menin lowcarb/ketolla+pätkäpaasto ja dieettasin. Nyt syönyt itse tehtyä sapuskaa niin ldl 3.08. Edelleen hieman liian korkealla ldl. Tarvii yrittää josko tuota sais vielä hieman alaspäin ruokavalio ja liikuntaruuveja vääntämällä. Tänään kävin lekurin puheilla purkamassa verikokeiden tulokset. Ottivat melko laajasti kaikkea kun vaihtui lääkäri ja sairaala vuodenvaihteessa. LDL:n laskemisen voi aikalailla laittaa sen piikkiin, että nyt menee vähemmän tyydyttynyttä rasvaa alas kurkusta(ei uppopaistettua ulkoruokaa, vähempirasvaista lihavalintaa päivällisen osana)
Täysin totta ja tavallaan liikunnan pakotettu lisääminen ja proteiinin lisääminen liittyy enemmänkin tähän aikaan, kun tilastot kertoo, että ylipaino ja lihavuus on todellinen ongelma. Joskus aiemmin ei tarvinut lisätä elämään liikuntaa, kun kaikki sitä säännöllisesti sai ihan normaalissa arjessa. Samoin ei ollut järkeä syödä isoa määrää proteiinia, koska ei kukaan vaihtanut läskiä lihakseksi.Pitkää terveenä eläneitä ihmisiä kun on tutkittu, niin sieltä ei ole ainakaan korostunut proteiini voittoinen ruokavalio eikä liikunta. Taitaa enemmän olla monipuolinen, hieman kalorivajaa ruokavalio, sekä aktiiviisuus ja sosiaalisuus. Vanha välimeren ruokavalio taitaa olla se tutkituin ja hyväksi havaittu.
Mutta lihavuusepidemian kohdalla, jossa ympäristön muutos on vaikuttanut näin radikaalisti väestöön, niin monipuoliseen liikuntaan on hyvä kannustaa ja satsata siihen. Ruokavalioista juuri välimeren tyylinen ruokavalio lienee Suomessa helpoiten toteutettava yksilölle.
Tiede etsii keinoja ja ymmärrystä auttaa väestöä pysymään terveellisimmissä mitoissa esim. hoitojen muodossa, mutta ehkä myös itse ympäristöön voisi yrittää vaikuttaa enemmän, helpottamaan väestöä terveellisempien valintojen tekemiseen.
Tuo on mainiota. Minä syön tuota makeuttamattoman mustikkasopan kanssa. Jos haluaa jotain vastaavaa, joka ei tarvitse omasta toimesta sekaan mitään ylimääräistä, niin Valion Profeel-vanukkaat ovat ihan ok, vaikka niissä jo sitten onkin myös kaikenlaista muuta ylimääräistä mukana. Jos on pakko saada jotain jugurttia tai viiliä tms sokeripaskaa, niin kannattaa ehdottomasti valita tilalle vaikka joku tällainen.Maitorahka 25g proteiinia, 145kcal ja proteiinin laatu hyvä. 0.9e
Tuohon arkiliikunnan määrään ainakin vaikuttaa myös sellaiset seikat kuten kaupunkisuunnittelu. Näin esikaupungissa asuvana kaupat, pizzapaikat sun muut on sen verran kaukana että autolla joutuu lähtemään. Tässä lähellä on joskus 90-luvun alussa ollut kauppa mutta kuten muutkin palvelut niin keskustaa kohden hiipineet. Täällä julkinen liikenne on lähinnä vitsi.Täysin totta ja tavallaan liikunnan pakotettu lisääminen ja proteiinin lisääminen liittyy enemmänkin tähän aikaan, kun tilastot kertoo, että ylipaino ja lihavuus on todellinen ongelma. Joskus aiemmin ei tarvinut lisätä elämään liikuntaa, kun kaikki sitä säännöllisesti sai ihan normaalissa arjessa. Samoin ei ollut järkeä syödä isoa määrää proteiinia, koska ei kukaan vaihtanut läskiä lihakseksi.
Tällä hetkellä tilanne on taas, että ihmiset pitäisi saada sieltä kotisohvilta kävelemään edes siihen lähipizzeriaan, kauppaan, jne. mutta todellisuus on se, että joku kärrää ruoat ja ostokset kotiin. En usko, että Woltin kautta paljoa porkkanaa ja proteiinirahkaa tilataan. Eli se miten ylipaino ja lihavuus näkyy nykyään katukuvassa on vaan jäävuoren huippu, uskon, että sieltä kotisohvilta löytyy jotain vielä hurjempaa ja pelottavampaa, jotka on siellä tilastojen kärjessä.
Juu tiedän mitä tarkoitat, omassakin tän hetken sijainnissa lähin kauppa on 5km päässä, joten autolla sinne on mentävä, kelien salliessa tulee välillä fillaroitua. Mutta ei sitä nyt pyörällä mitään isompaa määrää ruokaa roudaa. Itse enemmän viittasin ihmiseen joka asuu Kampissa ja tilaa ruoat, sipsit, jäätelöt ja karkit kotiin, useita kertoja päivässä.Tuohon arkiliikunnan määrään ainakin vaikuttaa myös sellaiset seikat kuten kaupunkisuunnittelu. Näin esikaupungissa asuvana kaupat, pizzapaikat sun muut on sen verran kaukana että autolla joutuu lähtemään. Tässä lähellä on joskus 90-luvun alussa ollut kauppa mutta kuten muutkin palvelut niin keskustaa kohden hiipineet. Täällä julkinen liikenne on lähinnä vitsi.
Toki ruuan kotiatilaus ei ole liian iso houkutus täällä sillä se kuljetus maksaa enemmän kuin itse ruoka eli ei tule käytettyä.
Molemmat on ok. Rypsissä parempi rasvahappokoostumus, oliiviölyssä enempi polyfenoleja. Itaruuttani tulee enempi käytettyä rypsiä.Kannattaaks ostaa oliiviöljyä vai onks rypsiöljy myös ok?
Juu tiedän mitä tarkoitat, omassakin tän hetken sijainnissa lähin kauppa on 5km päässä, joten autolla sinne on mentävä, kelien salliessa tulee välillä fillaroitua. Mutta ei sitä nyt pyörällä mitään isompaa määrää ruokaa roudaa. Itse enemmän viittasin ihmiseen joka asuu Kampissa ja tilaa ruoat, sipsit, jäätelöt ja karkit kotiin, useita kertoja päivässä.
Onkohan siitä minkälaista tutkimusta miten nämä nykyajan pitkälle prosessoidut elintarvikkeet..
Teen pataa. Ei ole prosessoitu.
Eikös nykyään ole myös ilman sokeria tai makeutusaineita olevia jugurtteja. Esim Juustoportilta löytyy. Mä olen siirtynyt niihin ja aika huolettomasti niitä voi kai vetää?Jos on pakko saada jotain jugurttia tai viiliä tms sokeripaskaa, niin kannattaa ehdottomasti valita tilalle vaikka joku tällainen.
Miten niin nykyään? Iät ajat on ollut luonnonjogurttia ja se oli ainoa jogurtti jota söin viimeiset noin kymmenen vuotta Suomessa ennen kuin läksin muualle kymmenen vuotta sitten.Eikös nykyään ole myös ilman sokeria tai makeutusaineita olevia jugurtteja. Esim Juustoportilta löytyy. Mä olen siirtynyt niihin ja aika huolettomasti niitä voi kai vetää?
Tarkoitin lähinnä näitä ”sokeripaskoja” mistä lainaamassani viestissä puhuttiin. Niihin on nykyään olemassa parempia vaihehtoja. Ja täsmennetään nyt vielä, että siis näitä maustettuja jugurtteja löytyy ilman sokeria tai makeutusaineita, missä makeus on tuotettu hedelmällä pelkästään.Miten niin nykyään? Iät ajat on ollut luonnon jugurttia ja se oli ainoa jugurtti jota söin viimeiset noin kymmenen vuotta Suomessa ennen kuin läksin muualle kymmenen vuotta sitten.
Varmaan on joo. En ole perehtynyt niiden ravintoarvoihin, mutta veikkaan että aika ravintoköyhiä ovat. Kannattaa tsekata ne läpi ennen kuin syö turhaa höttöä pelkästään jonkin "ei lisättyä sokeria" -mainoksen vuoksi.Eikös nykyään ole myös ilman sokeria tai makeutusaineita olevia jugurtteja. Esim Juustoportilta löytyy. Mä olen siirtynyt niihin ja aika huolettomasti niitä voi kai vetää?
No riippuu siitä, että millaisena tuotteena maitoa pitää. Koska noiden jugurttien ravintoarvot ei paljoa siitä poikkea. Maito tietysti tuotteena saattaa jakaa mielipiteitä. Alla ainekset esim juustoportin banaanijugurttiin:Varmaan on joo. En ole perehtynyt niiden ravintoarvoihin, mutta veikkaan että aika ravintoköyhiä ovat. Kannattaa tsekata ne läpi ennen kuin syö turhaa höttöä pelkästään jonkin "ei lisättyä sokeria" -mainoksen vuoksi.