Tässä vähän tuosta ruoan prosessointiin liittyen:
Prosessoidun ruoan vaarat eivät tule yllätyksenä. Kuluttajia on vasta viime aikoina alettu varoittaa sen vaaroista, vaikka ongelma alkoi jo vuosikymmeniä sitten....
askelterveyteen.com
1. Ne aiheuttavat riippuvuutta
Ei ole epäilystäkään siitä, missä elintarviketeollisuuden etu piilee: rahanteossa. He eivät välitä siitä, että he käyttävät paljon
kemiallisia lisäaineita, jotka tuovat riippuvuutta aiheuttavan vaikutuksen saaden kuluttajat valitsemaan heidän tuotteensa säännöllisesti.
Luonnollisen ruoan ainesosat tyydyttävät nälän. Toisaalta prosessoitu ruoka stimuloi kehoa vapauttamaan dopamiinia, joka saa ihmisen tuntemaan olonsa kylläiseksi vaikka hän ei saisikaan kunnon ravintoaineita.
2. Prosessoitu ruoka johtaa liikalihavuuteen
Liikalihavuus on yksi suurimmista nykyajan terveysongelmista. Monet tapaukset johtuvat geneettisistä syistä.
Suurin osa tapauksista liittyy kuitenkin ruokailutottumuksiin sekä prosessoidun ruoan käyttämiseen.
Prosessoitu ruoka on täynnä sokereita, tyydyttyneitä rasvoja ja pelkkiä
hiilihydraatteja, jotka saavat rasvan kertymään paljon todennäköisemmin kehoon. Lisäksi ne sisältävät kemiallisia aineita, kuten natriumglutamaattia ja maissisiirappia, jotka molemmat yhdistetään ylipainoon ja liikalihavuuteen.
3. Ne vaikuttavat kehon pH-arvoon
Yksi prosessoidun ruoan suurimmista vaaroista on se, että se ei noudata ruokayhdistelmien pääperiaatteita. Sen tuloksena
keho ei pysty käyttämään saamiaan ravintoaineita, mikä johtaa veren happamoitumiseen ja terveysriskiin.
-----
Eli mitä vähemmän sörkitty ruokaa, sitä parempi.