Lidl:n ruuat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja -KH-
  • Aloitettu Aloitettu
Se joku vaalea maalaisleipä jossa porkkanaa ja oliko perunaa, on ihan jees. Ja hapankorppua ostan, toki se on vaasan korppua vaan eri nimellä.

Toinen mitä lidlistä ei voi, on maidot/piimät. Ostan yleensä vain Valion eilaa maitona(kevyt, kahviin pääasiallisesti) ja piimissä Valion gefilus rasvaton tai Valio rasvaton piimä. Lidlin maidot/piimät järjestään aivan hirveää paskaa.

Leivän päälle levite myös näitä mitä ei lidlistä, olen jo parikymmentä vuotta käyttänyt vain kevyteviä(ent.voilevi), sitä ei lidlistä saa ja muuta ei vaan voi käyttää.
En tiennytkään että maitojen mauissa on eroja. Itelle kaikki punainen maito maistuu samalle, ja maitojuomat samaten ja kelpaavat hyvin leivontaan. Piimää ei taida Lidlissä olla ollenkaan?

Leivän päälle kun laittaa voita niin löytyy joka kaupasta. En tiedä mitä jollain kevytlevikissanrasvalla tavoitellaan mutta ei se ainakaan leivän makua paranna ja epämääräisten aineiden lista on pitkä.

Leipähylly ei ole kaksinen Lidlissä, mutta niiden oma täysjyväpaahtoleipä on hyvä, ja saa sieltä ruispuikulaa. Iso kansainvälinen firma, niin huomaa ettei fokus ole leivän puputtamisessa kuten supmalaisilla. Välillä saa puolivalmisteena tummia siemensämpylöitä jotka on tosi hyviä.
 
Se joku vaalea maalaisleipä jossa porkkanaa ja oliko perunaa, on ihan jees. Ja hapankorppua ostan, toki se on vaasan korppua vaan eri nimellä.

Toinen mitä lidlistä ei voi, on maidot/piimät. Ostan yleensä vain Valion eilaa maitona(kevyt, kahviin pääasiallisesti) ja piimissä Valion gefilus rasvaton tai Valio rasvaton piimä. Lidlin maidot/piimät järjestään aivan hirveää paskaa.

Leivän päälle levite myös näitä mitä ei lidlistä, olen jo parikymmentä vuotta käyttänyt vain kevyteviä(ent.voilevi), sitä ei lidlistä saa ja muuta ei vaan voi käyttää.
Niissä maidoissa ei ole mitään eroa. Suomalaiselta meijeriltä ihan samaa kamaa kuin siinä sinun Valio tölkissäsikin.
En tiennytkään että maitojen mauissa on eroja. Itelle kaikki punainen maito maistuu samalle, ja maitojuomat samaten ja kelpaavat hyvin leivontaan. Piimää ei taida Lidlissä olla ollenkaan?

Leivän päälle kun laittaa voita niin löytyy joka kaupasta. En tiedä mitä jollain kevytlevikissanrasvalla tavoitellaan mutta ei se ainakaan leivän makua paranna ja epämääräisten aineiden lista on pitkä.

Leipähylly ei ole kaksinen Lidlissä, mutta niiden oma täysjyväpaahtoleipä on hyvä, ja saa sieltä ruispuikulaa. Iso kansainvälinen firma, niin huomaa ettei fokus ole leivän puputtamisessa kuten supmalaisilla. Välillä saa puolivalmisteena tummia siemensämpylöitä jotka on tosi hyviä.
Siellä on piimää niinkuin muissakin kaupoissa, rasvatonta ja kevyttä.
 
Leipähylly ei ole kaksinen Lidlissä, mutta niiden oma täysjyväpaahtoleipä on hyvä, ja saa sieltä ruispuikulaa. Iso kansainvälinen firma, niin huomaa ettei fokus ole leivän puputtamisessa kuten supmalaisilla. Välillä saa puolivalmisteena tummia siemensämpylöitä jotka on tosi hyviä.

Saksalainen ketjuhan se Lidl on, ja Saksa se vasta leipämaa onkin verrattuna Suomeen. Mutta siellä taas ei ole niinkään valtakunnallisia leipätehtaita jotka toimittavat samat pussileivät duopolikauppoihin maan jokaisessa nurkassa.

Useammassakin Lidlissä, Aldissa, Normassa ym. saksanmaalla tullut poikettua, eipä niillä juuri muuta leipätarjontaa ole kuin paistopisteet. Sensijaan samassa yhteydessä on usein jonkinlainen leipomomyymälä josta saa tuoretta leipää.
 
Saksalainen ketjuhan se Lidl on, ja Saksa se vasta leipämaa onkin verrattuna Suomeen. Mutta siellä taas ei ole niinkään valtakunnallisia leipätehtaita jotka toimittavat samat pussileivät duopolikauppoihin maan jokaisessa nurkassa.

Useammassakin Lidlissä, Aldissa, Normassa ym. saksanmaalla tullut poikettua, eipä niillä juuri muuta leipätarjontaa ole kuin paistopisteet. Sensijaan samassa yhteydessä on usein jonkinlainen leipomomyymälä josta saa tuoretta leipää.
Olen eri mieltä Saksasta leipämaana. On niillä jonkin verran tarjontaa mutta leivän syönti ei ole samanlaista kuin meillä jossa porukka korvaa aterioita sillä kun ei jaksa tehdä ruokaa tai muuten vaan jumiuduttu tapoihinsa (aamupala, välipala, iltapala ja vielä ruuuallakin pitää olla leipää ohessa).

Hollannissa taas leipä on hyvin tyypillistä ja syövät usein lounaaksi täytettyjä leipiä. Heillä kyllä löytyy sitten valikoimaa kaikenlaisista siemenleivistä lähtien. Samaan en ole törmännyt Saksassa siinä määrin.
 
Kateellisena aina katsoo ruokaohjelmista niitä jenkkien "leipiä" joissa 5-10cm kaikenlaista lihaa yms päällä. Kunpa täälläkin saisi yhtä halvalla vastaavia.
 
Kateellisena aina katsoo ruokaohjelmista niitä jenkkien "leipiä" joissa 5-10cm kaikenlaista lihaa yms päällä. Kunpa täälläkin saisi yhtä halvalla vastaavia.
Ei muuta kuin Lidliin ostamaan tarpeita ja veistelemään sillä varmasti löytyy tarvittavat ainekset tuollaisiin. Ehkä joku kastike kannattaa tehdä siihen kylkiäisiksi ellei mene majoneesipohjaisella.
 
"Kartanon" maksalaatikkoa ei pysty syömään. Tai no menee se alas nenästä pidellen.. Jopa Coopin vastaava pieksee tuon tekeleen.
Täytyy todeta sama viikon takaisena kokemuksena. Itselle ja puolisolle maksalaatikko on aina maistunut, mutta nyt ei tehnyt kummankaan mieli syödä tai olisi pitänyt mennä nenästä kiinni pitäen. Epäilytti jo ennen lämmitystä, kun väri oli vaaleanpunaiseen taittuva eikä rusehtava. Ja lämmityksen jälkeen asuntokin haisi pahalle.

Saarioisten rusinoilla on ainut oikea. Ehkä se onkin hyvää, kun voimakkain sian- ja broilerin maksan maku saatu häivytettyä. En tiedä miltä nuo maksat maistuu tai haisee pelkästään, mutta eivät ainakaan tuossa Kartanon laatikossa mitään naudan tai riistan maksaan verrattavia.

Nykyään tullut käytyä entistä enemmän Lidlissä, kun ainut kävelyetäisyydellä oleva kauppa. Ja tullut taas todettua Lidlin surkeus, kun kaikkea ei saa yhdestä kaupasta joko tuotteita ei saatavilla tai loppu taikka se ainut valikoimassa oleva ei ole omaan mieleen. Enkä ole edes kovin nirso, mutta osa tuotteista on yksinkertaisesti surkeita verrattuna mihin tottunut Prisma-asiakkaana. Esimerkiksi välipalarahkat ja leipäosasto. Eniten kuitenkin ärsyttää todella yleiset ihan perus tuotteiden loppumiset hyllystä jos on ollut ennen kauppaa menoa suunnitelma.
 
Saksalainen ketjuhan se Lidl on, ja Saksa se vasta leipämaa onkin verrattuna Suomeen. Mutta siellä taas ei ole niinkään valtakunnallisia leipätehtaita jotka toimittavat samat pussileivät duopolikauppoihin maan jokaisessa nurkassa.

Joku puolet Saksan leipätuotannosta on teollista, eli kyllä siellä niitä tehtaitakin on, mutta paljon muutakin. Hollanti ja UK lienee samalla linjalla Suomen kanssa, eli valtaosa (80+ %) on teollista. Sit taas Ranska ja siitä etelään niin teollisen tuotannon osuus putoaa roimasti.
 
Vähän offtopiccia mutta on kyllä harmi että suomessa ei ole kunnollista leipomokulttuuria, vaan suurin osa leivistä on näitä isojen tehtaiden pussileipiä ja oikeita leipomoita ei ole oikein missään. Tai on mutta yleensä ne ei ole kauppakeskuksissa jne että vois samalla ostaa. Sama lihakauppojen suhteen.
Onneks monissa Prismoissa ja Cittareissa on omat leipomot joista voi sitten ostaa oikeaa tuoretta vastapaistettua, mutta hinta on kyllä aina sen mukainen että ei niitä osteta kuin herkutteluun..
 
Joku puolet Saksan leipätuotannosta on teollista, eli kyllä siellä niitä tehtaitakin on, mutta paljon muutakin. Hollanti ja UK lienee samalla linjalla Suomen kanssa, eli valtaosa (80+ %) on teollista. Sit taas Ranska ja siitä etelään niin teollisen tuotannon osuus putoaa roimasti.

On toki tehtaitakin, mutta ei sellaisessa mittakaavassa mitä meillä. Samat teollisuusleivät löytyy Utsjoelta Hankoon, paikallisia voi löytyä tai olla löytymättä kaupasta riippuen. Saksassa ei oikein voi olettaa että mistä tahansa kaupan leipähyllystä löytyy joku tietty leipä. Tai tehdasleipää lainkaan.

Mutta tuo leipätuotannon jakauma ei ollut se pointti, vaan Lidl = saksalainen ketju, eikä Saksan Lidleissäkään kovin kaksinen tehdasleipätarjonta ole, sensijaan se leipomomyymälä ja/tai paistopiste löytyy kyllä. Nykyään suomi-Lidleissäkin on paistopisteet mutta tuon leipäteollisuuskompleksin johdosta leipomomyymälät ovat yksisarvisia.

Vaan tämä tästä aiheesta ennenkun menee kauemmas ketjun topicista.
 
Kokonaisessa kanassa puolustaa paikkaansa toi kevyt suolaaminen. Eikä marinoituja lihoja välttämätää suolata erikseen. Kyllä marinadi imeytyy lihaan muutenkin ja sen huomaa kanankoivissakin, vaikka pesee ne niin silti marinadi maistuu. Kun marinadissa on suolaa niin meneehän se sinne lihaan ihan kemian lakien mukaisesti imeytymällä väkevämmästä miedompaan.

Marinadi ei imeydy millään tapaa. Suola kyllä, mutta sekin hitaasti.

Typerää väittää muuta.

Mitä leipään tulee, niin sitä ei tarvitse kukaan.
 
Täytyy todeta sama viikon takaisena kokemuksena. Itselle ja puolisolle maksalaatikko on aina maistunut, mutta nyt ei tehnyt kummankaan mieli syödä tai olisi pitänyt mennä nenästä kiinni pitäen. Epäilytti jo ennen lämmitystä, kun väri oli vaaleanpunaiseen taittuva eikä rusehtava. Ja lämmityksen jälkeen asuntokin haisi pahalle.

Saarioisten rusinoilla on ainut oikea. Ehkä se onkin hyvää, kun voimakkain sian- ja broilerin maksan maku saatu häivytettyä. En tiedä miltä nuo maksat maistuu tai haisee pelkästään, mutta eivät ainakaan tuossa Kartanon laatikossa mitään naudan tai riistan maksaan verrattavia.

Nykyään tullut käytyä entistä enemmän Lidlissä, kun ainut kävelyetäisyydellä oleva kauppa. Ja tullut taas todettua Lidlin surkeus, kun kaikkea ei saa yhdestä kaupasta joko tuotteita ei saatavilla tai loppu taikka se ainut valikoimassa oleva ei ole omaan mieleen. Enkä ole edes kovin nirso, mutta osa tuotteista on yksinkertaisesti surkeita verrattuna mihin tottunut Prisma-asiakkaana. Esimerkiksi välipalarahkat ja leipäosasto. Eniten kuitenkin ärsyttää todella yleiset ihan perus tuotteiden loppumiset hyllystä jos on ollut ennen kauppaa menoa suunnitelma.
Tuo on kyllä jännä että miten paljon noissa maksalaatikoissa on eroja, itse suostun syömään vain itsetehtyä sekä Saarioisten rusinoilla olevaa (vaikka en rusinoista tykkääkään). Käytännössä kaikki muut maksalaatikot vaan maistuvat jotenkin pahalta.

Nyt tuli pitkästä aikaa käytyä (vuosien tauon jälkeen) Lidlissä kun sellainen avautui työmatkan varrelle. Täytyy sanoa että oli kyllä ihan hukassa aluksi kun ei ollut vuosiin käynyt. Näin yhtäkkiä ensimmäisellä käynnillä pitkästä aikaa ei kyllä ihan hirveästi osannut sieltä ostaa kun piti käydä ihan nopeasti eikä ihan ole vielä tottunut toisenlaiseen logiikkaan tuotteiden sijoittelussa. Jotenkin kyllä tuli sellainen fiilis että tuolta ei tulevaisuudessakaan tule "päivittäisostoksia" ostettua vaan jotain kamppis / tarjoustuotteita ja ehkä jotain yksittäisiä erikoisempia tuotteita ja edelleen tulee pääsääntöisesti käytyä muissa kaupoissa. No, aika näyttää kun muutaman kerran käy ihmettelemässä...
Onneks monissa Prismoissa ja Cittareissa on omat leipomot joista voi sitten ostaa oikeaa tuoretta vastapaistettua, mutta hinta on kyllä aina sen mukainen että ei niitä osteta kuin herkutteluun..
Nuo Prismojen ja Cittareiden "leipomot" ovat aika monesti todellisuudessa vain paistopisteitä ja siellä paistetaan vain valmiiksi leivottuja pakasteita jotka tulevat esimerksiksi Fazerilta.
 
Nuo Prismojen ja Cittareiden "leipomot" ovat aika monesti todellisuudessa vain paistopisteitä ja siellä paistetaan vain valmiiksi leivottuja pakasteita jotka tulevat esimerksiksi Fazerilta.

No ei tosiaan ole. 138 Fazerin myymäläleipomoa ympäri Suomen. Kyllä noissa ihan itse suurin osa leivotaan Fazerin työntekijöiden toimesta.

Tottakai jokaisella kaupalla on lisäksi nämä omat paistopistetuotteet.
 
Viimeksi muokattu:
Prisman ja Cittarin paistopisteiden Fazerin patongit maksaa noin 4€/kpl. Lidlistä saa tuohon hintaan 2 ranskalaista maalaispatonkia, jotka ovat minusta hyviä maultaan. Hakee heti aamulla kun ovat tulleet juuri uunista niin ovat parhaimmillaan.

Fazun paistopiste ( Prisma ja CM ) leipien kilohinnat lihan hinnoissa, 8-12€/kg.
 
Prisman ja Cittarin paistopisteiden Fazerin patongit maksaa noin 4€/kpl. Lidlistä saa tuohon hintaan 2 ranskalaista maalaispatonkia, jotka ovat minusta hyviä maultaan. Hakee heti aamulla kun ovat tulleet juuri uunista niin ovat parhaimmillaan.

Fazun paistopiste ( Prisma ja CM ) leipien kilohinnat lihan hinnoissa, 8-12€/kg.
Kuten edellä mainittu, Prisman ja Fazun leipomukset on paikan päällä taikinasta saakka tehty, Lidlissä on pakasteista lämmitetty.
 
Kuten edellä mainittu, Prisman ja Fazun leipomukset on paikan päällä taikinasta saakka tehty, Lidlissä on pakasteista lämmitetty.
Suurimmalle osalle ihmisistä tämä on kai selvä asia. Pointtina nyt oli ettei se Ranskasta pakasteena tuotu valmiiksi muotoiltu leipätaikina silti tarkoita että olisi huonompaa kuin paikan päällä tehty, tuolla nyt vaan on saatu kustannuksia alas kun isossa tehtaassa tehdään isoja määriä. Tehdään uunitusta vaille valmiiksi ja lyödään teollisuuspakkaseen odottamaan kuljetusta. Jokainenhan sen itse lopulta päättää haluaako maksaa 100% korkeampaa hintaa siitä että saa leivän alusta asti kaupassa tehtynä vai riittääkö että on paistotuoretta pakastetaikinasta tehtyä, itse en ainakaan eroa maista maussa. Ehkä joku toinen maistaa ja katsoo että kaupassa alusta asti tehty on sen arvoinen kun hintalappu kertoo.

Ja mitä tuohon lämmitykseen tulee, niitä ei lämmitetä, ne paistetaan koska on raakaa taikinaa.
 
Marinadi ei imeydy millään tapaa. Suola kyllä, mutta sekin hitaasti.

Typerää väittää muuta.

Mitä leipään tulee, niin sitä ei tarvitse kukaan.
Erikoista miksi kanankoivet sitten edelleen maistuu marinadille vaikka ne on pesty huolella ennen paistamista. Aika kova statement sanoa noin varsinkin kun helposti voi todeta että monet maut imeytyvät, esim valkosipuli ja kurkuma.
 
Prismoissa olevat Fazerin leipomoiden tuotteet ei ole mitäänkään erikoisia ja sokkotestissä voisi luulla täysin teolliseksi. Mahtavatkohan oikeasti tehdä kaiken itse vai tuleekohan näidenkin raakataikina valmiina ja myymälässä sit pyöräytetään "artesaanileiväksi"? Kyllä itsekin valitsisin mieluummin sen Lidl paistopisteen maalaispatongin puhtaasti hinnan takia. Fazerin tuotteita tulee ostettua vain -60% ilta-alesta.

Hyvien ja itsenäisten leipomoiden tuotteet on sit jo eri tasolla jos eivät yritä kopioida teollista leipää. Toki tuotantomäärät on paljon pienemmät, mutta yleensä hinta ei ole enää niin iso harppaus verrattuna kauppojen Fazerin leipomoihin, joissa on kaupankin kate päällä. Liian vähän tulee hyödynnettyä leipomoiden valikoimaa, mutta pitäisi enemmän, että jatkossakin saa oikeasti hyviä ei-teollisia herkkuleipomuksia.
 
Prismoissa olevat Fazerin leipomoiden tuotteet ei ole mitäänkään erikoisia ja sokkotestissä voisi luulla täysin teolliseksi. Mahtavatkohan oikeasti tehdä kaiken itse vai tuleekohan näidenkin raakataikina valmiina ja myymälässä sit pyöräytetään "artesaanileiväksi"? Kyllä itsekin valitsisin mieluummin sen Lidl paistopisteen maalaispatongin puhtaasti hinnan takia. Fazerin tuotteita tulee ostettua vain -60% ilta-alesta.

Hyvien ja itsenäisten leipomoiden tuotteet on sit jo eri tasolla jos eivät yritä kopioida teollista leipää. Toki tuotantomäärät on paljon pienemmät, mutta yleensä hinta ei ole enää niin iso harppaus verrattuna kauppojen Fazerin leipomoihin, joissa on kaupankin kate päällä. Liian vähän tulee hyödynnettyä leipomoiden valikoimaa, mutta pitäisi enemmän, että jatkossakin saa oikeasti hyviä ei-teollisia herkkuleipomuksia.
Omassa Prismassa ainakin tehdään ihan alusta koska sinne leipomopuolelle näkee ja sillä ne vääntää taikinaa ja pyörittelee leipiä.
 
Erikoista miksi kanankoivet sitten edelleen maistuu marinadille vaikka ne on pesty huolella ennen paistamista. Aika kova statement sanoa noin varsinkin kun helposti voi todeta että monet maut imeytyvät, esim valkosipuli ja kurkuma.

Sitten on varmasti Mr.Lideli mullistanut fysiikan lakeja ja tuonut markkinoille jotain jota universumissa ei ennen olla nähty.


Lidlin kuten kaikkien muidenkin kauppojen marinoidut tuotteet on kyllä hirveetä kuraa ja ihmettelen, että kuka näitä edes ostaa ja miksi.
 
Lidlin kuten kaikkien muidenkin kauppojen marinoidut tuotteet on kyllä hirveetä kuraa ja ihmettelen, että kuka näitä edes ostaa ja miksi.
Taikasana on "suomalaiseen makuun". LIDLin tarjontahan oli Suomen valloituksen alkutaipaleella ilahduttava tuulahdus uusia makuja ja tuotteita. Matkan varrella kävi selväksi, että isot voitot täällä periferiassa kääritään tuulipukujen ahmiessa oransseja kanankoipia ja harmaita suikalelihoja. Leivän päälle oltermannia ja valion arkijuustoa. Valitettavasti on tultu tähän, että jokainen marketti tarjoaa vain sitä samaa makua. Suomalaiseen makuun. Erä!

Sama konsepti on muuten ainakin Englannin LIDLeissä. Sielläkin elintarvikevalikoima oli alkujaan mannermaisempi ja nykyään lähinnä kopioita brittien perinteisistä "herkuista". Vahvaa siideriä ja pakastettuja burgerpihvejä.
 
Taikasana on "suomalaiseen makuun". LIDLin tarjontahan oli Suomen valloituksen alkutaipaleella ilahduttava tuulahdus uusia makuja ja tuotteita. Matkan varrella kävi selväksi, että isot voitot täällä periferiassa kääritään tuulipukujen ahmiessa oransseja kanankoipia ja harmaita suikalelihoja. Leivän päälle oltermannia ja valion arkijuustoa. Valitettavasti on tultu tähän, että jokainen marketti tarjoaa vain sitä samaa makua. Suomalaiseen makuun. Erä!

Sama konsepti on muuten ainakin Englannin LIDLeissä. Sielläkin elintarvikevalikoima oli alkujaan mannermaisempi ja nykyään lähinnä kopioita brittien perinteisistä "herkuista". Vahvaa siideriä ja pakastettuja burgerpihvejä.
No, toisaalta moni valitsee mieluummin eettisen, puhtaan ja turvallisen kotimaisen lihan kuin salmonellalla ja antibiooteilla kyllästetyn ulkomaalaisen, puhumattakaan siitä että firmat ei itsekkään ole varmoja minkämaalaista tai edes mitä lihaa tuotteissa on kuten klassinen hevosenliha keissi..
Se on sitten toinen juttu että menestysikö kotimainen liha jos se valmistettaisiin samaan tapaan kuin ulkomainen. Meinaan makumaailmaltaan. Esim kotimaista chorizoa jne.
 
Ja mitä tuohon lämmitykseen tulee, niitä ei lämmitetä, ne paistetaan koska on raakaa taikinaa.
Tietääkseni Lidlin pakasteet ovat kypsäksi asti paistettuja ja sitten pakastettuja ennen myymälään toimittamista. Ainakin kaurapalat ja briossisämpylät, joita olen ostanut erikseen henkilökunnalta pyytämällä isomman erän suoraan paistopisteen pakastimesta ovat olleet kypsäksi asti paistettuja ja vaatineet käytännössä pelkän sulattamisen ollakseen käyttövalmiita.

Patongeista en tiedä ovatko jätetty ns. esipaistoasteelle, mutta vähän kehtaan veikata, ettei ne käytä kahta eri prosessia noille, koska random työntekijän dumb factor, energiankulutus, sekunnintarkat vahtimisvaatimukset etteivät palaisi jne. Välillä kuulee miten ne uunit siellä piippaa ohjelman valmistumista minuuttikaupalla eikä ketään näy, silti palaneita tuotteita ei käytännössä koskaan näe. Raaka patonki vaatii todella kuuman uunin eikä kestä uuniin unohtamista. Eli uskoisin, että vetävät vaan kaiken matalalla lämmöllä kovassa kiertoilmassa suliksi ja lämpimiksi ja sitten tiskiin, kunhan joku ehtii jossain vaiheessa tulla ne sinne siirtämään.
 
Kenenkä valmistamaa on paistopisteen ruisleivät?

Ovat parasta, vaikka ruispitoisuus lähentelee varmaan 60%, mutta silti.

Hodareita pari kertaa kokeillut ja ovat kyllä hyviä nekin, ellei loistavia.
 
Eli uskoisin, että vetävät vaan kaiken matalalla lämmöllä kovassa kiertoilmassa suliksi ja lämpimiksi ja sitten tiskiin, kunhan joku ehtii jossain vaiheessa tulla ne sinne siirtämään.
Olen kerran odottanut brezeleitä 15 tai 20 minuuttia (en muista aikaa varmaksi), kun pyynnöstä laittoivat uuniin. En nähnyt minkä värisinä menivät sisään, mutta ovat niin ohuita että luulisi sulavan nopeammin jos olisivat täysin kypsiä.
 
Olen kerran odottanut brezeleitä 15 tai 20 minuuttia (en muista aikaa varmaksi), kun pyynnöstä laittoivat uuniin. En nähnyt minkä värisinä menivät sisään, mutta ovat niin ohuita että luulisi sulavan nopeammin jos olisivat täysin kypsiä.
Ota huomioon, että ne ei ole koko tuota aikaa uunissa vaan niiden pitää ehtiä myös jäähtyä sellaisiksi, ettei niistä voi polttaa näppejään, eli käytännössä alle 50-asteisiksi. Ei ne leipäpussien muovikalvoikkunatkaan juuri kestä kuumuutta.
 
Tietääkseni Lidlin pakasteet ovat kypsäksi asti paistettuja ja sitten pakastettuja ennen myymälään toimittamista. Ainakin kaurapalat ja briossisämpylät, joita olen ostanut erikseen henkilökunnalta pyytämällä isomman erän suoraan paistopisteen pakastimesta ovat olleet kypsäksi asti paistettuja ja vaatineet käytännössä pelkän sulattamisen ollakseen käyttövalmiita.

Patongeista en tiedä ovatko jätetty ns. esipaistoasteelle, mutta vähän kehtaan veikata, ettei ne käytä kahta eri prosessia noille, koska random työntekijän dumb factor, energiankulutus, sekunnintarkat vahtimisvaatimukset etteivät palaisi jne. Välillä kuulee miten ne uunit siellä piippaa ohjelman valmistumista minuuttikaupalla eikä ketään näy, silti palaneita tuotteita ei käytännössä koskaan näe. Raaka patonki vaatii todella kuuman uunin eikä kestä uuniin unohtamista. Eli uskoisin, että vetävät vaan kaiken matalalla lämmöllä kovassa kiertoilmassa suliksi ja lämpimiksi ja sitten tiskiin, kunhan joku ehtii jossain vaiheessa tulla ne sinne siirtämään.
Olen saanut vuosien aikana jokusen kerran raa'aksi jääneen siemensämpylän ja kerran korvapuustin ja lisäksi välillä tulee vastaan tummiksi paistuneita tuotteita. Tietenkään niitä liian tummiksi paistettuja ei laiteta myyntiin, joskus ollut kyllä siinä rajalla. Luultavasti Lidliin tulee osa raakoina ja osa sulattamista vaille valmiina, samoin kuin Prismassa ja CM:ssä.
 
Kenenkä valmistamaa on paistopisteen ruisleivät?

Ovat parasta, vaikka ruispitoisuus lähentelee varmaan 60%, mutta silti.

Hodareita pari kertaa kokeillut ja ovat kyllä hyviä nekin, ellei loistavia.
Monet paistopisteen tuotteet ovat suomalaisista leipomoista tulleita koska Lidl vie näitä tuotteita myös muiden maiden Lidleihin. Ruisleivän osalta meillä on vahvat perinteet ja sen kautta osaaminen, joten vahva veikkaus että ruistuotteet ovat suomalaisia, samoin korvapuustit.
 
Taikasana on "suomalaiseen makuun". LIDLin tarjontahan oli Suomen valloituksen alkutaipaleella ilahduttava tuulahdus uusia makuja ja tuotteita. Matkan varrella kävi selväksi, että isot voitot täällä periferiassa kääritään tuulipukujen ahmiessa oransseja kanankoipia ja harmaita suikalelihoja. Leivän päälle oltermannia ja valion arkijuustoa. Valitettavasti on tultu tähän, että jokainen marketti tarjoaa vain sitä samaa makua. Suomalaiseen makuun. Erä!

Sama konsepti on muuten ainakin Englannin LIDLeissä. Sielläkin elintarvikevalikoima oli alkujaan mannermaisempi ja nykyään lähinnä kopioita brittien perinteisistä "herkuista". Vahvaa siideriä ja pakastettuja burgerpihvejä.
Hieman tähän liittyen, joskus oli (nyttemmin edellisen?) Lidlin toimarin haastattelu jossakin aviisissa. Kuvaili alkuaikojen asiakaskuntaa eräänlaisella käänteisellä Gaussin käyrällä, hyvin edustettuna olivat vähävaraiset joille hinta oli ylivoimaisesti tärkein kriteeri.. ja varakkaat, enemmän matkustelleet, jotka olivat tottuneet ulkomaisiin ruokakauppoihin.

Sen sijaan kansan syvät rivit, samat joille ulkomaanmatka on parhaimmillaan vuosittainen pakettimatka Kanarialle, mielellään samaan hotelliin, ja matkatavaroissa on aina vähintään ruisleipää ja Juhla Moskaa koska ei siellä uluko mailla osata edes leipää tai kahvia tehdä, loistivat poissaolollaan.
 
Tulipa testattua Lidlin paistopisteen hodareita ja onhan nuo hyviä. Harmillisen kalliita tosin, kun 1,89/kpl. Joku 1,19 ois sopivampi hinta kinkku-juusto croissantin tapaan.
 
Voisin vaikka vannoa, että nämä punalaputetut olivat vielä hetki sitten -30% :hmm: Tietenkään ei yllätä, että tästä uudistuksesta ei liputeta niin kauhean näkyvästi...

PXL_20241110_184948305.jpg
 
Voisin vaikka vannoa, että nämä punalaputetut olivat vielä hetki sitten -30% :hmm: Tietenkään ei yllätä, että tästä uudistuksesta ei liputeta niin kauhean näkyvästi...

PXL_20241110_184948305.jpg
Tämä taidettiin liputtaa kyllä ihan IP lehdissä. Vähän aikaisemmin -20% laput ja sitten, olikohan viimeiseksi päiväksi -60%?

Edit: lopullinen ale oli se -50%, kun tarkisti lähteensä.
 
Kyllä tuosta liputettiin ihan tyyliin kaikissa medioissa, myös tässä ketjussa.

 
Jäänyt siis vain allekirjoittaneelta huomaamatta. Kurja juttu kuitenkin. Vähän kuin se "pysyvästi halvempi" kampanja jokunen vuosi sitten :) Ei tullut kaivettua silloin kameraa esille, mutta varmaan jokainen hinta on sittemmin noussut.

Hyvä että mediakin aina välillä huomaa nämä. Helposti jää aina itsekseen kiroilun asteelle kassakuittia tarkastaessa.
 
Jäänyt siis vain allekirjoittaneelta huomaamatta. Kurja juttu kuitenkin. Vähän kuin se "pysyvästi halvempi" kampanja jokunen vuosi sitten :) Ei tullut kaivettua silloin kameraa esille, mutta varmaan jokainen hinta on sittemmin noussut.

Hyvä että mediakin aina välillä huomaa nämä. Helposti jää aina itsekseen kiroilun asteelle kassakuittia tarkastaessa.
Tai klassinen "sama hinta hangosta sodankylään". Hissussee kadonnut slogani liiteristä :asif:
 
Saksalainen ketjuhan se Lidl on, ja Saksa se vasta leipämaa onkin verrattuna Suomeen. Mutta siellä taas ei ole niinkään valtakunnallisia leipätehtaita jotka toimittavat samat pussileivät duopolikauppoihin maan jokaisessa nurkassa.

Useammassakin Lidlissä, Aldissa, Normassa ym. saksanmaalla tullut poikettua, eipä niillä juuri muuta leipätarjontaa ole kuin paistopisteet. Sensijaan samassa yhteydessä on usein jonkinlainen leipomomyymälä josta saa tuoretta leipää.
Suomessa alkaa tuoreen ranskanleivän jossa rapea kuori saaminen olla lähes mahdotonta.
 
Vaan kun itse muistan ranskanleivän olevan juuri se valkoisin ja läpeensä pehmein, höttöisin leipä.
Kaikkea ei voi muistaa. Hävinnyt noin 1995 unionin myötä yleisesti. Harvasta leipomosta saa irtonaisen tuoreen ja rapekuorisen ranskanleivän enää. Aikanaan 1970 ja 1980 luvuilla sen suosio perustui juurikin tuohon rapeuteen ja tuoreuteen.
Saksassa ja paikoitellen Ruotsissakin saatavilla lämpimiä ranskanleipiä joissa tuo kuori 2024.

Se vetelä muoviin pakattu, viikon vanha ranskis jäänyt ostamatta jo pitkään. Kerran pari lähiaikoina lidl myymälästä ostanut maistiaisiksi.
Nykyään kyseiset leivät tehdään valtaosin parissa isossa kolhoosi leipomossa keskitetysti, josta jakelevat omia väyliään. Leipä tulee useamman päivän vanhana vasta myyntiin.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä ranskiksessa oli aikoinaan rapea kuori, oli kuin ylisuuri patonki. Tosin silloin se ei ollut muovipussissa hyllyssä vaan myytiin paperipussissa tiskiltä.
 
Kyselin paikallisessa Lidlissä, että missä ne -50% tuotteet on mutta ei mamma saanut mitään järkevää vastausta. Lidlihän mainosti, että nyt kun vaihtoivat -20% niin piti olla enemmän -50% myös mutta ei ainakaan omassa Lidlissä ole näkynyt. Kyselin, että onko myynti vähentynyt nyt kun on vain -20% ja ei kuulemma, ihmiset ostaa paljon vaikka samaan aikaan nuo vaan lojuu siellä laarissa ja kaikki kenen kanssa olen jutellut on vähentänyt noiden ostoa.

Myös näitä "huippu" tarjouksia on alkanut näkemään yhä enemmän:
lidl.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Kyselin paikallisessa Lidlissä, että missä ne -50% tuotteet on mutta ei mamma saanut mitään järkevää vastausta. Lidlihän mainosti, että nyt kun vaihtoivat -20% niin piti olla enemmän -50% myös mutta ei ainakaan omassa Lidlissä ole näkynyt.

Niin eihän niillä ole erikseen välttämättä mitään paikkaa vaan saattavat löytyä hyllystä muiden tuotteiden kanssa. Mitä -50% tuotteita olit etsimässä, eihän tuollaiseen kysymykseen osaa kukaan vastata :lol: Viimeisen käyttöpäivän tuotteet lähtökohtaisesti myydään ko. alella, jos niitä vaan on..
 
Omasta mielestä harmillisen huono kuori tuossa Paesanossakin. Muuten ostaisin tota selvästi enemmän jos kuori olisi ok. :)
LIdlistä saa paistopisteestä Chiabattaa, joka on hyvin samankaltaista kuin ranskalaiset kovakuoriset leivät vaikka italialaistyyppinen onkin. Ja taatusti vaaleaa sisältä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 289
Viestejä
4 486 425
Jäsenet
74 133
Uusin jäsen
Jaakko0000000

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom