Lidl:n ruuat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja -KH-
  • Aloitettu Aloitettu
Väärin arvattu, ei sanota. Mikroateria joka tarvii mukana kuskattavan lautasen sotkettavaksi olisi työmaalla varmaan monelle kiva yllätys.

1728848739125.png

Väärin muistettu. Olisiko sitten ollut, joku toinen Lidl:n pologneesi tai sitten jotain muuta.

🙋‍♂️
 
Itse olen tykännyt näistä lidlin tuotteista.

1729337452575.jpg

Pestokanasalaatti on minusta paras valmissalaatti mitä kaupoista löytyy. Salaattia jossa pestokastikkeella maustettuja lihapaloja, mozzarellajuustopalloja ja aurinkokuivattua tomaattia. Nopea valmistaa ja kevyt (n. 400kcal) lounas on minulle maistunut työpäivinä mainiosti. Miinuksena tämä on vähän kalliimmanpuoleinen 5,39 € salaatti.

1729337452588.jpg

Nämä hedelmäsorbetilla kuorrutetut vaniljajäätelöpuikot ovat minusta erittän hyvänmakuisia ja niissä on vain 90kcal. Jäätelökausi on jo vähän ohi, mutta toivottavasti pitävät nämä valikoimassa tulevina kesinäkin. Taisivat olla 2,40 € / 3 kappaleen paketti.

1729337452561.jpg

Lidlin kirsikan makuinen sokeriton cola. Kirsikka sopii minusta erinomaisesti colan maun kanssa ja lidlin versio taitaa olla ainoa vaihtoehto tölkkikoossa.
 
Väärin arvattu, ei sanota. Mikroateria joka tarvii mukana kuskattavan lautasen sotkettavaksi olisi työmaalla varmaan monelle kiva yllätys.

1728848739125.png
Hyvinvointivaltion suuri ongelma: ruoan lämmitykseen ja sen syömiseen tarvitaan lautanen.
Tuohan maistuu ihan hyvältä, kun muistetaan asiayhteys.
 
Harvoja sokerittomia kirsikanmakusia colajuomia jotka saan alas nikottelematta, se limeversio on kans oikein oivallista. Nykyään tosin ostan aika pitkälle vaan kofeiinittomia juotavia eli Pepsin decaf tölkissä se jota yleensä nappaan mukaan.

(Ja ei please kommentteja siitä mitä Pepsi tekee tuolla meidän rakkaassa naapurimaassa, ei kuulu tähän keskusteluun millään tapaa....)
 
Hyvinvointivaltion suuri ongelma: ruoan lämmitykseen ja sen syömiseen tarvitaan lautanen.
Tuohan maistuu ihan hyvältä, kun muistetaan asiayhteys.
Pastakin? Ei ole oikeasti tullut järkyttävämpää mautonta liisterimönjää vastaan yhdessäkään toisessa mikroruoassa.
 
Chicken noodles on hyvä
Pidän monesti hätävarana jääkaapissa, vähän laatuvaihteluita, välillä paksumpaa ja parempaa kastiketta, välillä mauttomampaa ja vetisempää. Vähän mustapippuria päälle myllystä ja ääntä kohti jos ei jaksa mitään tehdä :)

Edit: joku muukin näistä pitää, lähes järjestään loppu omasta Lidlistä ja vain bolognesea jäljellä.
Itsekin noita noita joskus. Tosin tuo ja se toinen noista huononi selvästi vuosi-pari sitten tms. Aasia vastaavista mieluiten ostan Chicken noodles, parempi kuin nasi/bami gorengit (tosin sitten taas isoina Culinan pakasteina ostelen Nasi/Bamia).
 
Itse olen tykännyt näistä lidlin tuotteista.

1729337452575.jpg

Pestokanasalaatti on minusta paras valmissalaatti mitä kaupoista löytyy. Salaattia jossa pestokastikkeella maustettuja lihapaloja, mozzarellajuustopalloja ja aurinkokuivattua tomaattia. Nopea valmistaa ja kevyt (n. 400kcal) lounas on minulle maistunut työpäivinä mainiosti. Miinuksena tämä on vähän kalliimmanpuoleinen 5,39 € salaatti.
Taisin ite kans vetästä tollasen pari viikkoa sitten Caesar-versiona ja ihan hyvää oli. Hinta noissa on aika posketon kanamäärään nähden. Markettien salaattipöytä saattaa tulla jopa halvemmaksi, jos ne ei nykyään ole jo 20e/kg :D
 
Yleensä soossia vaan niin vähän noissa, että saisi aina olla soosipullo duunissa/himassa yms josta voi kunnolla lisäspruittailla.
 
Taisin ite kans vetästä tollasen pari viikkoa sitten Caesar-versiona ja ihan hyvää oli. Hinta noissa on aika posketon kanamäärään nähden. Markettien salaattipöytä saattaa tulla jopa halvemmaksi, jos ne ei nykyään ole jo 20e/kg :D
olin Cittarin kahvilassa töissä aikoja sitten, yks asiakas laitto laatikon täyteen savulohta, kun oli halvempaa salaattipöydässä :rofl:
 
Pastakin? Ei ole oikeasti tullut järkyttävämpää mautonta liisterimönjää vastaan yhdessäkään toisessa mikroruoassa.
En syö pastaa koskaan sellaisenaan, joten en osaa kommentoida. En myöskään odota liikoja halvalta mikroaterialta. En myöskään syö koskaan sellaisessa paikassa, jossa on mikro lämmitystä varten, mutta ei ole edes kertakäyttölautasia saatavilla.

Ostin taas tänään maultaschen-paketin. Mukava osa nopeasti lämmitettävään ruokaan.
 
Lidlin taste of deutschland-viikot aika pettymys. Currywurstkastike loistaa poissaolollaan, Milka-suklaata ei ollenkaan, donauwelle-kirsikkakakkua ei myöskään taaskaan.
No olihan siellä muutamaa erilaista Bratwurstia sentään.
 
Lidliin oli tullut jotain uutta kebabbia, pussissa.
Ihan ok, mutta tämäkin niin helvetin rasvaista että vaikka kuinka paistoi niin ei meinannu saada paahtopintaa. Mutta lopulta paisto mutta koostumus oli semmosta rasvaista mössöä missä ei ole juuri mitään suutuntumaa, eli aikalailla samanlaista kuin muut halpispakaste kebabit. Mutta silti voitti sen vanhan pahvilootassa olevan Lidlin jännekebabin satanolla.
 
"Kartanon" maksalaatikkoa ei pysty syömään. Tai no menee se alas nenästä pidellen.. Jopa Coopin vastaava pieksee tuon tekeleen.
 
Itse ostan lidlistä mieluiten niitä "ulkomaalaisia" valmisruokia, miksi ostaisin sieltä samaa mitä voi ostaa muistakin kaupoista. Toki pätee muihinkin tuotteisiin, sääli että Lidlin eksoottisuus jo vesitetty melkein täysin.
 
Itse ostan lidlistä mieluiten niitä "ulkomaalaisia" valmisruokia, miksi ostaisin sieltä samaa mitä voi ostaa muistakin kaupoista. Toki pätee muihinkin tuotteisiin, sääli että Lidlin eksoottisuus jo vesitetty melkein täysin.
Juu, tuo oli ainakin itselläni "se juttu" kun Lidl tuli tänne nurkille. Nimenomaan ne erikoisemmat tuotteet kiinnostivat mitä muista kaupoista ei saanut. Nykyään valitettavasti valikoima taitaa olla aikalailla perus-S-market -tasoa muutamia tuotteita lukuunottamatta. Toki en ole hirveästi Lidlissä muutamaan vuoteen käynyt mutta nyt kun sellainen avautui työmatkan varrelle niin tarkoituksena olisi sielläkin taas välillä käydä ostoksilla.
 
Lidl marinoitu koipireisi pahinta ikinä. Maistuu samalle kun 3 vuotias pentu ois päässyt maustekaapille. Yleensä aina ite maustan ruuat mutta nyt oli saatava nopeasti jotain ja ei varmaan toista kertaa.
 
Lidl marinoitu koipireisi pahinta ikinä. Maistuu samalle kun 3 vuotias pentu ois päässyt maustekaapille. Yleensä aina ite maustan ruuat mutta nyt oli saatava nopeasti jotain ja ei varmaan toista kertaa.
Älä huoli, samaa sontaa ne on kaikkien marinoimana, ja samasta virheestä soimaan itseänikin jos lankean (yleensä en). Lidlin kokonainen yrttikana sen sijaan on hyvä mutta ei olekaan siinä mielessä marinoitu.
 
Lidl marinoitu koipireisi pahinta ikinä. Maistuu samalle kun 3 vuotias pentu ois päässyt maustekaapille. Yleensä aina ite maustan ruuat mutta nyt oli saatava nopeasti jotain ja ei varmaan toista kertaa.

Älä huoli, samaa sontaa ne on kaikkien marinoimana, ja samasta virheestä soimaan itseänikin jos lankean (yleensä en). Lidlin kokonainen yrttikana sen sijaan on hyvä mutta ei olekaan siinä mielessä marinoitu.

Pesee/pyyhkii marinadit pois, niin ongelma ratkaistu kriittisissä tilanteissa.

Ei ole. Makuasioita vai ”hifismiä”. Ihan esimerkkinä Kivikylän possumarinadi on hyvä. Toisaalta noissa tulee se suurin kusetus, ”pintamaustettu” vs. ”marinoitu”, kun ei ne mausteet sinne lihan sisälle mene, kun pintaan laittaa, oli ”pintamaustetta” tai ”marinadia”. Painoon toki vaikuttaa.

Edit: ja toki riippuen kilohinnasta.
 
Viimeksi muokattu:
Pesee/pyyhkii marinadit pois, niin ongelma ratkaistu kriittisissä tilanteissa.

Ei ole. Makuasioita vai ”hifismiä”. Ihan esimerkkinä Kivikylän possumarinadi on hyvä. Toisaalta noissa tulee se suurin kusetus, ”pintamaustettu” vs. ”marinoitu”, kun ei ne mausteet sinne lihan sisälle mene, kun pintaan laittaa, oli ”pintamaustetta” tai ”marinadia”. Painoon toki vaikuttaa.
Marinoiduissa piikitetään suolavettä sisään.
 
Ei, ja saadaan halvalla lisää painoa. Mielummin maustan ja suolaan ite kun syön 20% suolavettä sisältävää lihaa.
Tässä oli nyt kiire, eikä aikaa odotella suolan imeytymistä. Tuo 20% saattaa olla aavistuksen yläkanttiin. Onko tuolle, jotain lähdettä? Vesikin tulee sieltä aikalailla kyllä pois, kun kypsennät. Ruoka maksaa, mitä se maksaa silloin, kun on tarve.

Mitäs näille tulee hintaeroa, jos 20% on maksettu vedestä?

IMG_1089.jpeg


IMG_1088.jpeg
 
Kokonaisessa kanassa puolustaa paikkaansa toi kevyt suolaaminen. Eikä marinoituja lihoja välttämätää suolata erikseen. Kyllä marinadi imeytyy lihaan muutenkin ja sen huomaa kanankoivissakin, vaikka pesee ne niin silti marinadi maistuu. Kun marinadissa on suolaa niin meneehän se sinne lihaan ihan kemian lakien mukaisesti imeytymällä väkevämmästä miedompaan.
 
Tässä oli nyt kiire, eikä aikaa odotella suolan imeytymistä. Tuo 20% saattaa olla aavistuksen yläkanttiin. Onko tuolle, jotain lähdettä? Vesikin tulee sieltä aikalailla kyllä pois, kun kypsennät. Ruoka maksaa, mitä se maksaa silloin, kun on tarve.

Mitäs näille tulee hintaeroa, jos 20% on maksettu vedestä?

IMG_1089.jpeg


IMG_1088.jpeg
Jatkot täällä.
 
Olenko ainoa, jonka mielestä Lidlin leipäosasto on paljon huonompi kilpaileviin kauppoihin verrattuna? Merkkileipien valikoima on jotenkin yksipuolinen ja niukka. Lidlin omat leivät taas ovat ainakin omaan makuun kaikki aika mauttomia ja kuivia. Nyt en puhu paistopisteen tuotteista.

Tulisi varmaan käytyä asioilla enemmänkin, mutta näin leivän suurkuluttajana tulee nykyään harvemmin käytyä, kun kuitenkin pitäisi käydä toisessakin kaupassa sitä leipää ostamassa.
 
Olenko ainoa, jonka mielestä Lidlin leipäosasto on paljon huonompi kilpaileviin kauppoihin verrattuna? Merkkileipien valikoima on jotenkin yksipuolinen ja niukka. Lidlin omat leivät taas ovat ainakin omaan makuun kaikki aika mauttomia ja kuivia. Nyt en puhu paistopisteen tuotteista.

Tulisi varmaan käytyä asioilla enemmänkin, mutta näin leivän suurkuluttajana tulee nykyään harvemmin käytyä, kun kuitenkin pitäisi käydä toisessakin kaupassa sitä leipää ostamassa.
No kieltämättä. Kaipaisin vähän enemmän kaikenlaisia rouhe- ja siemenjuttuja, mutta tuntuu, että Lidlin valikoimissa on lähinnä samaa ruispuikulapalaa eri valmistajilta ja muutama erilainen pussi kumisämpylöitä, jos vähän kärjistetään.

Lidlillä oli aiemmin noiden ruispalojen kaltaisia siemenpaloja sellaisessa purppuraraitaisessa pusseissa, joka oli mun lempileipäni niiden omasta valikoimasta. Sisälsi muistaakseni lähinnä ruista, kauraa ja reilusti siemeniä ja leseitä. Menivät sitten jostain syystä lopettamaan sen pari vuotta sitten ja sen jälkeen on valikoimassa ollut kovin vähän itseäni kiinnostavia tuotteita. Tilalle tuli vähän ajan päästä valkoisessa paperipussissa oleva pyöreä siemen-ruispalaleipä, mutta eivät ne ole omaan suuhun yhtä hyviä, vaikka ihan ok ovatkin.
 
Olenko ainoa, jonka mielestä Lidlin leipäosasto on paljon huonompi kilpaileviin kauppoihin verrattuna? Merkkileipien valikoima on jotenkin yksipuolinen ja niukka. Lidlin omat leivät taas ovat ainakin omaan makuun kaikki aika mauttomia ja kuivia. Nyt en puhu paistopisteen tuotteista.

Tulisi varmaan käytyä asioilla enemmänkin, mutta näin leivän suurkuluttajana tulee nykyään harvemmin käytyä, kun kuitenkin pitäisi käydä toisessakin kaupassa sitä leipää ostamassa.

Kyllä se pussileipäosasto on melkoisen köyhä. Ainoat mitä sieltä (pakon sanelemana harvakseltaan) ostaa on reissumies-kloonit, jotka tosin mielestäni vetävät hyvinkin vertoja aidoille, ja lämpimiä/grillattuja leipiä varten paahtoleipää (sitä saksalaista). Muu kelpaa hädin tuskin kamiinaan polttoaineeksi.

Jos ei paistopisteellä satu olemaan tarjolla muutamaa kausittaista tuotetta ja ostoslistalla on leipää niin 9.99/10 kerroista en käy Lidlissä koska ei minuakaan kiinnosta kahdessa kaupassa kiertää kauppareissulla.
 
Se joku vaalea maalaisleipä jossa porkkanaa ja oliko perunaa, on ihan jees. Ja hapankorppua ostan, toki se on vaasan korppua vaan eri nimellä.

Toinen mitä lidlistä ei voi, on maidot/piimät. Ostan yleensä vain Valion eilaa maitona(kevyt, kahviin pääasiallisesti) ja piimissä Valion gefilus rasvaton tai Valio rasvaton piimä. Lidlin maidot/piimät järjestään aivan hirveää paskaa.

Leivän päälle levite myös näitä mitä ei lidlistä, olen jo parikymmentä vuotta käyttänyt vain kevyteviä(ent.voilevi), sitä ei lidlistä saa ja muuta ei vaan voi käyttää.
 
Viimeksi muokattu:
LIDL:n Dulano lihapyörykät. 0,99€ hinta ja yllättävän hyvä. Sisältää sika,nauta ja broileria. Kylmänä ruisleivän ja maidon kera nopeana välipalana.
 
Ne Poutun tms täytetyt lihapullat("nopeat" vai mikä tittelimääre niillä onkaan) mitkä ilmestyneet myyntiin viimeisten kuukausien aikana, ovat myös ok. Tosin löytyy esim isommista K-kaupoista myös noita, prismoissa tms ei ole näkynyt.

Ja niistä svedupullistahan monesti ollutkin juttua eli se 1kg rasia kätevä siksikin ostaa että laittaa siitä valtaosan sitten pakkaseen.
 
Se joku vaalea maalaisleipä jossa porkkanaa ja oliko perunaa, on ihan jees. Ja hapankorppua ostan, toki se on vaasan korppua vaan eri nimellä.

Toinen mitä lidlistä ei voi, on maidot/piimät. Ostan yleensä vain Valion eilaa maitona(kevyt, kahviin pääasiallisesti) ja piimissä Valion gefilus rasvaton tai Valio rasvaton piimä. Lidlin maidot/piimät järjestään aivan hirveää paskaa.

Leivän päälle levite myös näitä mitä ei lidlistä, olen jo parikymmentä vuotta käyttänyt vain kevyteviä(ent.voilevi), sitä ei lidlistä saa ja muuta ei vaan voi käyttää.
En tiennytkään että maitojen mauissa on eroja. Itelle kaikki punainen maito maistuu samalle, ja maitojuomat samaten ja kelpaavat hyvin leivontaan. Piimää ei taida Lidlissä olla ollenkaan?

Leivän päälle kun laittaa voita niin löytyy joka kaupasta. En tiedä mitä jollain kevytlevikissanrasvalla tavoitellaan mutta ei se ainakaan leivän makua paranna ja epämääräisten aineiden lista on pitkä.

Leipähylly ei ole kaksinen Lidlissä, mutta niiden oma täysjyväpaahtoleipä on hyvä, ja saa sieltä ruispuikulaa. Iso kansainvälinen firma, niin huomaa ettei fokus ole leivän puputtamisessa kuten supmalaisilla. Välillä saa puolivalmisteena tummia siemensämpylöitä jotka on tosi hyviä.
 
Se joku vaalea maalaisleipä jossa porkkanaa ja oliko perunaa, on ihan jees. Ja hapankorppua ostan, toki se on vaasan korppua vaan eri nimellä.

Toinen mitä lidlistä ei voi, on maidot/piimät. Ostan yleensä vain Valion eilaa maitona(kevyt, kahviin pääasiallisesti) ja piimissä Valion gefilus rasvaton tai Valio rasvaton piimä. Lidlin maidot/piimät järjestään aivan hirveää paskaa.

Leivän päälle levite myös näitä mitä ei lidlistä, olen jo parikymmentä vuotta käyttänyt vain kevyteviä(ent.voilevi), sitä ei lidlistä saa ja muuta ei vaan voi käyttää.
Niissä maidoissa ei ole mitään eroa. Suomalaiselta meijeriltä ihan samaa kamaa kuin siinä sinun Valio tölkissäsikin.
En tiennytkään että maitojen mauissa on eroja. Itelle kaikki punainen maito maistuu samalle, ja maitojuomat samaten ja kelpaavat hyvin leivontaan. Piimää ei taida Lidlissä olla ollenkaan?

Leivän päälle kun laittaa voita niin löytyy joka kaupasta. En tiedä mitä jollain kevytlevikissanrasvalla tavoitellaan mutta ei se ainakaan leivän makua paranna ja epämääräisten aineiden lista on pitkä.

Leipähylly ei ole kaksinen Lidlissä, mutta niiden oma täysjyväpaahtoleipä on hyvä, ja saa sieltä ruispuikulaa. Iso kansainvälinen firma, niin huomaa ettei fokus ole leivän puputtamisessa kuten supmalaisilla. Välillä saa puolivalmisteena tummia siemensämpylöitä jotka on tosi hyviä.
Siellä on piimää niinkuin muissakin kaupoissa, rasvatonta ja kevyttä.
 
Leipähylly ei ole kaksinen Lidlissä, mutta niiden oma täysjyväpaahtoleipä on hyvä, ja saa sieltä ruispuikulaa. Iso kansainvälinen firma, niin huomaa ettei fokus ole leivän puputtamisessa kuten supmalaisilla. Välillä saa puolivalmisteena tummia siemensämpylöitä jotka on tosi hyviä.

Saksalainen ketjuhan se Lidl on, ja Saksa se vasta leipämaa onkin verrattuna Suomeen. Mutta siellä taas ei ole niinkään valtakunnallisia leipätehtaita jotka toimittavat samat pussileivät duopolikauppoihin maan jokaisessa nurkassa.

Useammassakin Lidlissä, Aldissa, Normassa ym. saksanmaalla tullut poikettua, eipä niillä juuri muuta leipätarjontaa ole kuin paistopisteet. Sensijaan samassa yhteydessä on usein jonkinlainen leipomomyymälä josta saa tuoretta leipää.
 
Saksalainen ketjuhan se Lidl on, ja Saksa se vasta leipämaa onkin verrattuna Suomeen. Mutta siellä taas ei ole niinkään valtakunnallisia leipätehtaita jotka toimittavat samat pussileivät duopolikauppoihin maan jokaisessa nurkassa.

Useammassakin Lidlissä, Aldissa, Normassa ym. saksanmaalla tullut poikettua, eipä niillä juuri muuta leipätarjontaa ole kuin paistopisteet. Sensijaan samassa yhteydessä on usein jonkinlainen leipomomyymälä josta saa tuoretta leipää.
Olen eri mieltä Saksasta leipämaana. On niillä jonkin verran tarjontaa mutta leivän syönti ei ole samanlaista kuin meillä jossa porukka korvaa aterioita sillä kun ei jaksa tehdä ruokaa tai muuten vaan jumiuduttu tapoihinsa (aamupala, välipala, iltapala ja vielä ruuuallakin pitää olla leipää ohessa).

Hollannissa taas leipä on hyvin tyypillistä ja syövät usein lounaaksi täytettyjä leipiä. Heillä kyllä löytyy sitten valikoimaa kaikenlaisista siemenleivistä lähtien. Samaan en ole törmännyt Saksassa siinä määrin.
 
Kateellisena aina katsoo ruokaohjelmista niitä jenkkien "leipiä" joissa 5-10cm kaikenlaista lihaa yms päällä. Kunpa täälläkin saisi yhtä halvalla vastaavia.
 
Kateellisena aina katsoo ruokaohjelmista niitä jenkkien "leipiä" joissa 5-10cm kaikenlaista lihaa yms päällä. Kunpa täälläkin saisi yhtä halvalla vastaavia.
Ei muuta kuin Lidliin ostamaan tarpeita ja veistelemään sillä varmasti löytyy tarvittavat ainekset tuollaisiin. Ehkä joku kastike kannattaa tehdä siihen kylkiäisiksi ellei mene majoneesipohjaisella.
 
"Kartanon" maksalaatikkoa ei pysty syömään. Tai no menee se alas nenästä pidellen.. Jopa Coopin vastaava pieksee tuon tekeleen.
Täytyy todeta sama viikon takaisena kokemuksena. Itselle ja puolisolle maksalaatikko on aina maistunut, mutta nyt ei tehnyt kummankaan mieli syödä tai olisi pitänyt mennä nenästä kiinni pitäen. Epäilytti jo ennen lämmitystä, kun väri oli vaaleanpunaiseen taittuva eikä rusehtava. Ja lämmityksen jälkeen asuntokin haisi pahalle.

Saarioisten rusinoilla on ainut oikea. Ehkä se onkin hyvää, kun voimakkain sian- ja broilerin maksan maku saatu häivytettyä. En tiedä miltä nuo maksat maistuu tai haisee pelkästään, mutta eivät ainakaan tuossa Kartanon laatikossa mitään naudan tai riistan maksaan verrattavia.

Nykyään tullut käytyä entistä enemmän Lidlissä, kun ainut kävelyetäisyydellä oleva kauppa. Ja tullut taas todettua Lidlin surkeus, kun kaikkea ei saa yhdestä kaupasta joko tuotteita ei saatavilla tai loppu taikka se ainut valikoimassa oleva ei ole omaan mieleen. Enkä ole edes kovin nirso, mutta osa tuotteista on yksinkertaisesti surkeita verrattuna mihin tottunut Prisma-asiakkaana. Esimerkiksi välipalarahkat ja leipäosasto. Eniten kuitenkin ärsyttää todella yleiset ihan perus tuotteiden loppumiset hyllystä jos on ollut ennen kauppaa menoa suunnitelma.
 
Saksalainen ketjuhan se Lidl on, ja Saksa se vasta leipämaa onkin verrattuna Suomeen. Mutta siellä taas ei ole niinkään valtakunnallisia leipätehtaita jotka toimittavat samat pussileivät duopolikauppoihin maan jokaisessa nurkassa.

Joku puolet Saksan leipätuotannosta on teollista, eli kyllä siellä niitä tehtaitakin on, mutta paljon muutakin. Hollanti ja UK lienee samalla linjalla Suomen kanssa, eli valtaosa (80+ %) on teollista. Sit taas Ranska ja siitä etelään niin teollisen tuotannon osuus putoaa roimasti.
 
Vähän offtopiccia mutta on kyllä harmi että suomessa ei ole kunnollista leipomokulttuuria, vaan suurin osa leivistä on näitä isojen tehtaiden pussileipiä ja oikeita leipomoita ei ole oikein missään. Tai on mutta yleensä ne ei ole kauppakeskuksissa jne että vois samalla ostaa. Sama lihakauppojen suhteen.
Onneks monissa Prismoissa ja Cittareissa on omat leipomot joista voi sitten ostaa oikeaa tuoretta vastapaistettua, mutta hinta on kyllä aina sen mukainen että ei niitä osteta kuin herkutteluun..
 
Joku puolet Saksan leipätuotannosta on teollista, eli kyllä siellä niitä tehtaitakin on, mutta paljon muutakin. Hollanti ja UK lienee samalla linjalla Suomen kanssa, eli valtaosa (80+ %) on teollista. Sit taas Ranska ja siitä etelään niin teollisen tuotannon osuus putoaa roimasti.

On toki tehtaitakin, mutta ei sellaisessa mittakaavassa mitä meillä. Samat teollisuusleivät löytyy Utsjoelta Hankoon, paikallisia voi löytyä tai olla löytymättä kaupasta riippuen. Saksassa ei oikein voi olettaa että mistä tahansa kaupan leipähyllystä löytyy joku tietty leipä. Tai tehdasleipää lainkaan.

Mutta tuo leipätuotannon jakauma ei ollut se pointti, vaan Lidl = saksalainen ketju, eikä Saksan Lidleissäkään kovin kaksinen tehdasleipätarjonta ole, sensijaan se leipomomyymälä ja/tai paistopiste löytyy kyllä. Nykyään suomi-Lidleissäkin on paistopisteet mutta tuon leipäteollisuuskompleksin johdosta leipomomyymälät ovat yksisarvisia.

Vaan tämä tästä aiheesta ennenkun menee kauemmas ketjun topicista.
 
Kokonaisessa kanassa puolustaa paikkaansa toi kevyt suolaaminen. Eikä marinoituja lihoja välttämätää suolata erikseen. Kyllä marinadi imeytyy lihaan muutenkin ja sen huomaa kanankoivissakin, vaikka pesee ne niin silti marinadi maistuu. Kun marinadissa on suolaa niin meneehän se sinne lihaan ihan kemian lakien mukaisesti imeytymällä väkevämmästä miedompaan.

Marinadi ei imeydy millään tapaa. Suola kyllä, mutta sekin hitaasti.

Typerää väittää muuta.

Mitä leipään tulee, niin sitä ei tarvitse kukaan.
 
Täytyy todeta sama viikon takaisena kokemuksena. Itselle ja puolisolle maksalaatikko on aina maistunut, mutta nyt ei tehnyt kummankaan mieli syödä tai olisi pitänyt mennä nenästä kiinni pitäen. Epäilytti jo ennen lämmitystä, kun väri oli vaaleanpunaiseen taittuva eikä rusehtava. Ja lämmityksen jälkeen asuntokin haisi pahalle.

Saarioisten rusinoilla on ainut oikea. Ehkä se onkin hyvää, kun voimakkain sian- ja broilerin maksan maku saatu häivytettyä. En tiedä miltä nuo maksat maistuu tai haisee pelkästään, mutta eivät ainakaan tuossa Kartanon laatikossa mitään naudan tai riistan maksaan verrattavia.

Nykyään tullut käytyä entistä enemmän Lidlissä, kun ainut kävelyetäisyydellä oleva kauppa. Ja tullut taas todettua Lidlin surkeus, kun kaikkea ei saa yhdestä kaupasta joko tuotteita ei saatavilla tai loppu taikka se ainut valikoimassa oleva ei ole omaan mieleen. Enkä ole edes kovin nirso, mutta osa tuotteista on yksinkertaisesti surkeita verrattuna mihin tottunut Prisma-asiakkaana. Esimerkiksi välipalarahkat ja leipäosasto. Eniten kuitenkin ärsyttää todella yleiset ihan perus tuotteiden loppumiset hyllystä jos on ollut ennen kauppaa menoa suunnitelma.
Tuo on kyllä jännä että miten paljon noissa maksalaatikoissa on eroja, itse suostun syömään vain itsetehtyä sekä Saarioisten rusinoilla olevaa (vaikka en rusinoista tykkääkään). Käytännössä kaikki muut maksalaatikot vaan maistuvat jotenkin pahalta.

Nyt tuli pitkästä aikaa käytyä (vuosien tauon jälkeen) Lidlissä kun sellainen avautui työmatkan varrelle. Täytyy sanoa että oli kyllä ihan hukassa aluksi kun ei ollut vuosiin käynyt. Näin yhtäkkiä ensimmäisellä käynnillä pitkästä aikaa ei kyllä ihan hirveästi osannut sieltä ostaa kun piti käydä ihan nopeasti eikä ihan ole vielä tottunut toisenlaiseen logiikkaan tuotteiden sijoittelussa. Jotenkin kyllä tuli sellainen fiilis että tuolta ei tulevaisuudessakaan tule "päivittäisostoksia" ostettua vaan jotain kamppis / tarjoustuotteita ja ehkä jotain yksittäisiä erikoisempia tuotteita ja edelleen tulee pääsääntöisesti käytyä muissa kaupoissa. No, aika näyttää kun muutaman kerran käy ihmettelemässä...
Onneks monissa Prismoissa ja Cittareissa on omat leipomot joista voi sitten ostaa oikeaa tuoretta vastapaistettua, mutta hinta on kyllä aina sen mukainen että ei niitä osteta kuin herkutteluun..
Nuo Prismojen ja Cittareiden "leipomot" ovat aika monesti todellisuudessa vain paistopisteitä ja siellä paistetaan vain valmiiksi leivottuja pakasteita jotka tulevat esimerksiksi Fazerilta.
 
Prisman ja Cittarin paistopisteiden Fazerin patongit maksaa noin 4€/kpl. Lidlistä saa tuohon hintaan 2 ranskalaista maalaispatonkia, jotka ovat minusta hyviä maultaan. Hakee heti aamulla kun ovat tulleet juuri uunista niin ovat parhaimmillaan.

Fazun paistopiste ( Prisma ja CM ) leipien kilohinnat lihan hinnoissa, 8-12€/kg.
 
Prisman ja Cittarin paistopisteiden Fazerin patongit maksaa noin 4€/kpl. Lidlistä saa tuohon hintaan 2 ranskalaista maalaispatonkia, jotka ovat minusta hyviä maultaan. Hakee heti aamulla kun ovat tulleet juuri uunista niin ovat parhaimmillaan.

Fazun paistopiste ( Prisma ja CM ) leipien kilohinnat lihan hinnoissa, 8-12€/kg.
Kuten edellä mainittu, Prisman ja Fazun leipomukset on paikan päällä taikinasta saakka tehty, Lidlissä on pakasteista lämmitetty.
 
Kuten edellä mainittu, Prisman ja Fazun leipomukset on paikan päällä taikinasta saakka tehty, Lidlissä on pakasteista lämmitetty.
Suurimmalle osalle ihmisistä tämä on kai selvä asia. Pointtina nyt oli ettei se Ranskasta pakasteena tuotu valmiiksi muotoiltu leipätaikina silti tarkoita että olisi huonompaa kuin paikan päällä tehty, tuolla nyt vaan on saatu kustannuksia alas kun isossa tehtaassa tehdään isoja määriä. Tehdään uunitusta vaille valmiiksi ja lyödään teollisuuspakkaseen odottamaan kuljetusta. Jokainenhan sen itse lopulta päättää haluaako maksaa 100% korkeampaa hintaa siitä että saa leivän alusta asti kaupassa tehtynä vai riittääkö että on paistotuoretta pakastetaikinasta tehtyä, itse en ainakaan eroa maista maussa. Ehkä joku toinen maistaa ja katsoo että kaupassa alusta asti tehty on sen arvoinen kun hintalappu kertoo.

Ja mitä tuohon lämmitykseen tulee, niitä ei lämmitetä, ne paistetaan koska on raakaa taikinaa.
 
Marinadi ei imeydy millään tapaa. Suola kyllä, mutta sekin hitaasti.

Typerää väittää muuta.

Mitä leipään tulee, niin sitä ei tarvitse kukaan.
Erikoista miksi kanankoivet sitten edelleen maistuu marinadille vaikka ne on pesty huolella ennen paistamista. Aika kova statement sanoa noin varsinkin kun helposti voi todeta että monet maut imeytyvät, esim valkosipuli ja kurkuma.
 
Prismoissa olevat Fazerin leipomoiden tuotteet ei ole mitäänkään erikoisia ja sokkotestissä voisi luulla täysin teolliseksi. Mahtavatkohan oikeasti tehdä kaiken itse vai tuleekohan näidenkin raakataikina valmiina ja myymälässä sit pyöräytetään "artesaanileiväksi"? Kyllä itsekin valitsisin mieluummin sen Lidl paistopisteen maalaispatongin puhtaasti hinnan takia. Fazerin tuotteita tulee ostettua vain -60% ilta-alesta.

Hyvien ja itsenäisten leipomoiden tuotteet on sit jo eri tasolla jos eivät yritä kopioida teollista leipää. Toki tuotantomäärät on paljon pienemmät, mutta yleensä hinta ei ole enää niin iso harppaus verrattuna kauppojen Fazerin leipomoihin, joissa on kaupankin kate päällä. Liian vähän tulee hyödynnettyä leipomoiden valikoimaa, mutta pitäisi enemmän, että jatkossakin saa oikeasti hyviä ei-teollisia herkkuleipomuksia.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
295 624
Viestejä
5 046 631
Jäsenet
80 967
Uusin jäsen
Samppa__

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom