Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tää kuulostas toimivaltaOsta sellainen purnukka, jossa on mediasiltatila. Tällöin purnukka on sille tukiasemalle asiakastilassa, ja sen takana olevat laitteet näkyvät lisättyinä asiakaslaitteina, kytket ne vaikka langalla jatkoksi.
Oikeanlainen toistin oikeilla asetuksilla ei muuten tee nattia väliin.Wifi toistin tekee tuohon väliin natin, joten mesh on ainoa vaihtoehto jos haluaa ne koneet samaan verkkoon.
Mikäs tuollainen toistin olisi? Oikeanlaisilla asetuksilla tarkoitetaanko siltaavana?Oikeanlainen toistin oikeilla asetuksilla ei muuten tee nattia väliin.
Oletko nyt varma ettet ole sekoittanut toistinta ja reititintä keskenään? Reititin piuhalla kytkettynä toiseen tekee toki tuplanatin ja toimii periaatteessa muuten jos käyttää samaa ssid ja salasanaa mutta ei ole läheskään niin hyvä kuin mesh jolle vielä olisi oma wireless backhaul taajuus. Ihan perus toistin vaikka tp-linkiltä ei tee nattia.Mikäs tuollainen toistin olisi? Oikeanlaisilla asetuksilla tarkoitetaanko siltaavana?
Taisin sekoittaa joo. TP-Link:iä en ole hankkimassa, sen verta tuntui ongelmia olevan heidän toistimissa, mitä verkkokaupan palautteita katselin.Oletko nyt varma ettet ole sekoittanut toistinta ja reititintä keskenään? Reititin piuhalla kytkettynä toiseen tekee toki tuplanatin ja toimii periaatteessa muuten jos käyttää samaa ssid ja salasanaa mutta ei ole läheskään niin hyvä kuin mesh jolle vielä olisi oma wireless backhaul taajuus. Ihan perus toistin vaikka tp-linkiltä ei tee nattia.
Käytin sitä nyt vaan esimerkkinä.Taisin sekoittaa joo. TP-Link:iä en ole hankkimassa, sen verta tuntui ongelmia olevan heidän toistimissa, mitä verkkokaupan palautteita katselin.
Nyt olen omia decoja tutkinut ja siitä etu sivulta häviää nopeudet kun kytken verkkoon ip kameran?Tuli, en nyt ainakaan ihan saanut kiinni mikä kiikastaa. Etusivulla näkyy mitä kukin päätelaite siirtää ja maapallon kautta kun menee eri decoja katsomaan niin näkee mitä niiden läpi siirtyy.
Teidän tapauksessa näkisin että tuohon väliin pitäisi hankkia reititin johon saisi määritettyä kaksi erillistä sisäverkkoa ja lisäksi kytkimen pitäisi olla hallittava tai hankkia kaksi erillistä "tyhmää" kytkintä, esim 8 porttisia.
Omat sisäverkot on hyvä olla ihan tietoturvan kannaltakin niin ei näy naapurin laitteet omassa verkossa. Esim. Ubiquitin Edgerouterilla pitäisi hoitua. Sen konfigurointiin saa varmasti apua tuolta Ubiquiti ketjusta jos ei itse luonaa.
Ulkomodeemi pitää laittaa siltaavaan tilaan jos/kun hankkii erillisen reitittimen.
Tuo että decoissa ei toimi wlan mutta kaapelilla toimii kuulostaa kyllä oudolta, ei sen kai noin pitäisi toimia missään tapauksessa.
Decot tukiasema-moodiin koska reititin hoitaa nimensä mukaisesti reitityksen.
Liitteenä kuva verkosta. Yhdellä kytkimellä pärjää jos se on hallittavissa ja määrittelee vlanien kautta sisäverkot erilleen portteihin.
Hei,
ajatuksena olisi mesh-verkko kerrostalo neliöön, jossa paksut betoniseinät blokkaavat wifin kuuluvuuden osaan huoneista. Asunnossa on nousuja ainoastaan yksi eteisen kytkinkaapissa, josta on tällä hetkellä vedettynä piuha olohuoneeseen elisan kotiboksiin (Zyxel VMG3925). Kytkinkaapista ei siis ole ohjauksia/liitäntöjä muihin huoneisiin. Modeemissa on langallisena kiinni töllö ja ps5, välillä myös läppäri.
Harkinnassa on ollut Deco m4 tai m5. Kysymys kuuluukin, että voinko vain iskeä decot modeemin perään meshin luomiseksi niin että modeemi kuitenkin antaa nuo piuhalliset yhteydet töllölle ja konsolille?
Jes, näin ajattelin ja toivoinkin homman toimivan.Voit. Laita Decot käyttöönoton jälkeen tukiasema-moodiin niin silloin tuo Elisan kotiboksi hoitaa reitityksen ja kaikki laitteet ovat samassa sisäverkossa.
Onhan noita vaihtoehtoja. Täällä on Netgearin Orbit toimineet moitteetta.Mitä purkkeja tässä seuraavaksi lähtisi kokeilemaan?
tp link m4 decot. onko keinoa päästä siihen deco ohjelmaan koti pc:llä?
Eilen tuli toi orbi setti haettua kotiin ja illalla laitoin toimintaan. Ainakin mobiilisovellus tuntui paremmalta kuin decojen sovellus. Plussaa myös tuosta että selaimella voi asetuksia muokata.Tällä ei varmaan voi mennä pieleen jos ton M5 setin vaihtaa tähän.
Saattaa toki olla hieman yliampuva mun tarpeisiin, mutta jos miettii jotain 300e settiä, niin kannattaa varmaan ravistella hihasta toi 50e tohon? Joku orbin setti oli myös 300e:lla saatavilla.
Meni. Nyt luuri ei arvo satunnaista ja vaihtuvaa mac-osoitetta (mikä on kodin ulkopuolisessa verkossa ehkä yksityisyys- ja seurantamielessä järkevää, mutta ei niinkään kotiverkossa)Puhelimessani oli joku generate mac addres päällä. laitoin sen use device mac adress. menikö oikein?
Kiitos vastauksesta ja kuvasta.
Decot lähtivät toimimaan AP modella meidän asunnossa, kun lisäsin Telian reitittimen (Technicolor TG799 Xtream) 5G modeemin ja kytkimen väliin. Nykyinen setup: 5G -> Reititin -> Kytkin -> Räkit -> pistokkeista -> Deco: AP mode ja ethernet backhaul. Decon toiseen LAN portista taas ei tällä kertaa pääse nettiin asti. Reititttimen asetuksiin kyllä.
Reitittimen väliintulo myös hidasti nopeuksia jonkun verran ja nyt kun en pääse testaamaan Decosta johdollakaan niin se aiheuttaa pientä skeptisyyttä. Decon oman nopeustesti sanoo ~700mbit/s. Suoraan modeemista jotakuinkin samaa, mutta langattomasti Decon vierestä ~450mbit/s.
Naapuria pitäisi vielä haastatella, mutta kyllä pitänee palauttaa tuo yksi 16-porttinen kytkin kauppaan ja vaihtaa kahteen tyhmään tai yhteen hallittavaan, kuten ohjeistit.
TP-Link TL-ER7206 onnistuu suoraan tuo ilman erillisiä kytkimiä. Mokkula siltaavaksi (tai no se on oikeasti noissa ip passtrough eli mokkulan ip osoitteeksi täytyy ennen siltausta vaihtaa eri osoite kuin sen perään tulevalla reitittimellä on. esim. mokkula 192.168.0.1 ja reititin 192.168.1.1) ja saa tehtyä kaksi erillistä verkkoa, määrittää toiselle portin lan1 ja toiselle lan2. Aiemmin tuo ominaisuus vaati erillisen cloud controllerin mutta uusimmalla firmiksellä onnistuu myös lokaalisti tuon ominaisuuden käyttö. Mutta itse silti ostaisin tuon OC200 cloud controllerin niin pystyy vaikka puhelimella tai tabletilla appia käyttäen kätevästi säätämään asetuksia ja seuraamaan mitä verkossa tapahtuu. Muutenkin verkon juttujen seuraaminen on paljon parempaa tuolla controllerilla selaimellakin.Hei, apua kaipaisin seuraavassa tilanteessa:
Minulla on paritalossa DNA koti 5g 1000M netti Huawein ulkoyksiköllä ja mesh verkkona Netgear orbi AC3000 kahdella lisäsatelliitilla, tämä toimii oikein mainiosti. Nyt naapuriin olisi ajatus jakaa sama netti ja rakentaa heille oma mesh verkko. Ajatuksena olisi kuljettaa verkkokaapelilla netti naapurille ja siellä kytkeä heille oma verkko.
Eli tarvitsenko jonkun kytkimen ennen omaa meshiä, josta vedän kaapelin naapurin meshiin? Vai millainen ratkaisu olisi toimiva? Molemmat asunnot ovat noin 170m² kivitaloja joiden väliseinätkin ovat tiiltä.
Kiitos etukäteen.
Kyllä, myös Omada EAP:eissa kontrollerin kanssa ethernet-backhaulilla (ainakin, standalonesta en tiedä). Tässä yksi vastaus (niistä ei pääse eroon, paras ignoroida): What are these hidden networks and how to get rid of them - Home Network CommunityTekeekö teillä mesh purkit (tplink m4r) jonkun hidden wlan kentän myös?
Ja miksi se sen tekee ja miten saa pois?
Toimii pilvipalveluna alunperinkin... kätevä kun pystyy valvomaan etänä mitä verkossa tapahtuu. Toki itseäkin silti niiden turvallisuus mietityttää mutta helpottaa silti montaa asiaa. (ei olisi eka kerta kun joutunut jotain ongelmaa kotona diagnosoimaan etänä kun on itse pidemmällä matkalla)Oma laitteisto on zte7010 reitittävänä ja tp link m4 messit AP moodissa.
Hämmästys on suuri kun sammutin puhelimesta wifin niin pääsen edelleen puhelimella deco ohjelmaan katsomaan ja säätämään?
Toimiiko se deco ohjelma muka ulkomaailmasta käsin vai miten se voi toimia kun wifin sammuttaa?
Eli mun tp link lähettää kokoajan maailmalle tieto mun kotiverkosta ja pitäisi toivoa että se on tietoturvallistaToimii pilvipalveluna alunperinkin... kätevä kun pystyy valvomaan etänä mitä verkossa tapahtuu. Toki itseäkin silti niiden turvallisuus mietityttää mutta helpottaa silti montaa asiaa. (ei olisi eka kerta kun joutunut jotain ongelmaa kotona diagnosoimaan etänä kun on itse pidemmällä matkalla)
Mitähän sitten kehittelis.
Eli mun tp link lähettää kokoajan maailmalle tieto mun kotiverkosta ja pitäisi toivoa että se on tietoturvallista
Olin jo menossa hakemaan/tilaamaan TP Linkin MESH-laitteita korvaamaan tuon Archer C5:n, mutta huomasin että ongelmaksi tulee noiden ethernet-porttien määrä.
Nyt kun samassa huoneessa on ulkoa tuleva MC7010-kaapelointi, pöytäkone ja NAS-verkkolevy, niin laitteen 2 porttia ei riitä.
Mitähän sitten kehittelis. Ongelma on tällä hetkellä että Archer C5:n wifi-verkko ei kata koko asuntoa, vaan olohuoneen laitteet valittaa ajoittain heikosta verkosta.
Kertokaapa nyt mesh-ummikolle neuvoja. Iso omakotitalo kahdessa kerroksessa ja lisäksi eri katon alla oleva harrastetila. Autokatoksessa oleva Tesla tarvitsisi myös wifi-verkkoa.
Purkkien määrän osaan arvioida itse ja kokemus opettaa siinä. Mutta mikä on purkkien maksimietäisyys, montako ulkoseinää saa olla välissä? Ja se tärkein, tarviiko näistä jokainen ethernet-piuhan vai riittääkö että pistorasiasta saa virran ja kommunikoivat langattomasti keskenään?
Vai onnistuisko kotiverkon toimivuus, jos Archer:ssa pitäis kiinni nuo pc:n ja NAS:n. Ja lisäksi kytkisi Decon siihen kiinni tekemään loppu huoneistoon sen langattoman verkon?ZTE -> Deco -> 5/8port kytkin -> toinen deco + muut yhteydet kaapeleilla
Vai onnistuisko kotiverkon toimivuus, jos Archer:ssa pitäis kiinni nuo pc:n ja NAS:n. Ja lisäksi kytkisi Decon siihen kiinni tekemään loppu huoneistoon sen langattoman verkon?
Purkki per kerros ja talliin omansa. Talli tarvitsee ainakin sen johdon talolle. Talossa tarvitset johdon jos purkit ovat talon eri päädyissä omissa kerroksissaan. Yhteen sisäseinään häviää vähintään 1/6 signaalista. Ulkoseinät vie enemmän, riippuen materiaaleista.Kertokaapa nyt mesh-ummikolle neuvoja. Iso omakotitalo kahdessa kerroksessa ja lisäksi eri katon alla oleva harrastetila. Autokatoksessa oleva Tesla tarvitsisi myös wifi-verkkoa.
Purkkien määrän osaan arvioida itse ja kokemus opettaa siinä. Mutta mikä on purkkien maksimietäisyys, montako ulkoseinää saa olla välissä? Ja se tärkein, tarviiko näistä jokainen ethernet-piuhan vai riittääkö että pistorasiasta saa virran ja kommunikoivat langattomasti keskenään?
Itseäni vastaten niin pääseehän noihin ihan ip osoiteilla ja saahan sieltä hyvinpaljon samoja asioita katsottua kuin puhelimellakin.tp link m4 decot. onko keinoa päästä siihen deco ohjelmaan koti pc:llä?
Wlan ei tue clientin kohdalla kuin yhden mac osoitteen välitystä, eli speksin mukaan wlan toistin on mahdoton ilman nattia. Tähän on olemassa ainakin Brodcommilla ns. gludge-viritys joka toimii kohtuullisesti broadcom-broadcom yhteydellä ja kohtuullisen huonosti muitten AP:itten kanssa.Oikeanlainen toistin oikeilla asetuksilla ei muuten tee nattia väliin.
Mitäs tehdään kun deco ohjelma tuntee google assitantin? mitä voin sillä tehdä?
voinko jutella sille? (silleen et siitä on jotain hyötyä)
vai onko se jotenkin vaan google assistan yhteensopiva että voin sitä verkosta jotenkin ohjata?