Lakeside Airpark Finland * Taas tyhmiä koijataan

Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
301
Ohessa valittuja paloja päivän Aamulehdestä. "Tämä on turvallinen hanke kunnalle. Mitä tahansa alueelle tehdään, ei se ainakaan huonommaksi mene", Lakeside Airpark-hankkeen puuhamies kommentoi. Hän myös rohkaisee 'kaikkia tekemään hulluja avauksia' sekä vakuuttelee, että kyse ei ole ole nigerialaiskirjeen tyyppisestä huijauksesta. Kiva olisi joskus tosiaan nähdä tuo 'tarkka riskikartoitus' joka Osannasta tehty.
Tässä on niin mahtavat ainekset jo parille tulevalle MOT-ohjelmalle, että tuskin jaksan odottaa sitä, kun televisioruudussa tutkiva toimittaja koputtelee Taavetissa Luumäen kunnantalon rakennuksessa tyhjän italialaistoimiston ovia. Pitää selvittää, jos joku jossain vaiheessa onnistuisi saamaan kuvan edes toimiston ovesta, ellei kyse ole sitten vain postitusosoitteesta, eli postilaatikosta, josta joku käy kirjepostin tarvitessa hakemassa.


riski.jpg
taavetti.jpg
vuokraakone.jpg
 
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
534
Helppohan se on näitä hulluja avauksia tehdä, kun artisti maksaa ja itse voi kilistellä kuohuviiniä.

Eikö tuolta kunnasta todellakaan löydy yhtäkään valittajaa?
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
301
Nyt oli viimein kaupungin sivuillakin asiallisia kysymyksiä ja vastauksia, joissa hankkeen vastustajille varmaan riittää pureskeltavaa seuraavaksi kahdeksi viikoksi. Tiedottaminen on ollut kaupungilla avointa ennen hankkeen valmistelutyötä, eli sinne syksyyn 2018 saakka, mutta viimeisen vuoden ajan aina tuonne 16.1.2020 saakka tietoa on kyllä harkitusti pimitetty, eivätkä kuntalaiset ole saaneet ajantasaista tietoa henkkeen etenemisestä.

Edelleenkin heikoin ja hämärin lenkki kuviossa on Suomen päässä Osannan Luumäelle rekisteröity Suomen tytäryhtiö. Rahoituskuviothan olisi ollut mahdollista Suomessa ulkoistaa jollekin luotettevalle sekä kokeneelle kotimaiselle rahoitus- ja luottotoiminnan konsulttiyhtiölle tai konsultille?

Erikoista muuten myös se Il Messaggio -lehden juttuun liittyen, että nähtävästi Osanna oli kutsunut paikallislehdet toimistoonsa, kun suomalainen media kävi häntä haastattelemassa.

Tämä oli Osannalta taitava strategia: uusoikestosta könsikkäänä hurmaantunut entinen latinalainen talonvaltaaja on kaukana Finlandiassa miljoonahanketta ajava konsulttiguru, joka istuu pian kallauksista pursuilevan raha-arkun päällä kuin Roope Ankka konsanaan. Sopii hyvin antiikin maailmaa valloittavan roomalaissankarin pirtaan, jollaisia tietyissä piireissä Italiassa ihaillaan. Tietääkseni roomalaiset matkustivat valloitusretkillään kuitenkin Etelä-Ruotsin Blekingessä saakka, joten Osannahan hyvin rinnastuu näihin valloittajiin myös (entisen?) esikuvansa Mussolinin ja sitä kautta diktaattorin suuren pakkomielteen -keisari Augustuksen - kautta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.02.2020
Viestejä
3
Tämä on sen verran mielenkiintoinen keskustelu ja aihe, että ihan tätä varten piti osallistua tälle foorumille.

Jos olen ymmärtänyt tämä casen oikein niin:

Osanna ACI Finland Oy sijoittaa 100 miljoona euroa Lakeside Airpark Finland Oy:n ja omistaa samalla yli 80 % tästä Lakeside Airpark Finland Oy:stä. Mänttä-Vilppula omistaa tästä yrityksestä epäsuorasti alle 20 % Yrke Kiinteistöjen kautta. M-V ei ole siis lainaamassa tai sijoittamassa itse 100-250 miljoona euroa.

Mielestäni tässä nyt jää huomioimatta yksi keskeinen tekijä eli kukaan ei tunnu tietävän mistä rahat oikeasti tulee. Osanna & co ovat ainakin vain välikäsiä tässä hommassa eli todellisuudessa rahat tulevat tästä RAIF-rahastosta, joka sitten antaa rahat Osanna & CO:lle.

RIAF rahasto ei sinänsä kerro mitään itsessään vaan se on enemmän laillinen yleinen tuote- ja riskikuvaus. RAIF rahasto on suunnattu kokeneille sijoittajille esim instituutio (esim. pankki, toinen sijoitusrahasto) kun taas esim. UCITS rahastot on suunnattu myös henkilöasiakkaille. Se, että sanotaan sijoittukset tulevat RIAF rahastosta on vähän sama kuin että sanoisi nyt käytetään ammattikäyttöön tarkoitettu liikennekalustoa eikä ajata henkilöautoilla.

Se ei kuitenkaan kerro kuka on sijoittanut oikeasti rahansa tähän rahastoon. Lehdistön pitäisi tonkia tätä enemmän ja M-V:lle pitäisi olla hyvä käsitys ketä nämä sijoittajat ovat ja kaikkein selkeintä olisi tuoda tämä julki.

On selkeätä että Osanna & Co:ssa on jotain hämärää ja ammattimainen yritys kommunikoisi eri tavalla, mutta uskon, että kaveri on oikeasti vain bulvaaneja. Oma veikkaus on, että tässä on rahanpesuoperaatio taustalla ja Osanna & Co tuntevat "oikeat" ihmiset. Pitäisi vähän miettiä miten tässä case:ssa se oikeasti toteutetaan.
Tästä voi saada idea: What is Money Laundering? [How the Scheme Works & Examples] ja kannattaa katso erityisesti Placement, Layering, integration. Voisiko pesu mennä siis jotenkin näin:

Jostain tulee rahaa rahastoon (placement) ja se sijoittaa ne eteenpäin ja tähän sekottuu muuta rahaa + ostetaan palveluita kallimmaalla (layering) ja sitten jossaain vaiheessa kun kiinteistö myydään eteenpäin niin raha on pesty (integration)?

Tietääkö kukaan myykö M-V kiinteistöja & maa-alueita ja milloin?

Kunnanjohtaja on sinänsä oikeassa että lehdistö/some-keskustelu antaa väärän kuvan, mutta se ei tarkoita että tässä ei olisi hämärää. Lehdistö ei vain kysyä kaikkia oikeita kysymyksiä.

Muita epäselviä asioita
- Voiko M-V:lle tulla velvotteita epäsuorasti jos Lakeside Airpark:ssa tulee ongelmia kun se vain omistaa 20 %?
- Mitkä ovat ne tarkat ehdot millä sulkutililtä voidaan siirtää rahat pois? En mitenkään usko, että varat voi noin vain siirtää pois (jostain luin että on suomalaisessa pankissa). Toki tästä ylimääräinen 100t-200t kustannus per vuosi joka on jostain muusta pois.
- Tuleeko jossain vaiheessa rahanpumppausmoodi eli M-V pitäisi sijoittaa lisää rahaa, jotta hommat etenee. Tämä muuttaisi asian luonnetta
- Mikä Osanna & Co kyky laittaa tällainen projekti pystyyn ja viedä se maaliin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
414
Hesarin uusin kirjoitus: Mänttä-Vilppulan kohuhankkeen italialainen rahoitusyrittäjä kiistää väitteet: “Meillä ei ole liiketoimintaa Krimin niemimaalla”

HS sanoi:
“Meillä ja meidän nykyisillä liikekumppaneillamme ei ole, eikä ole ollut, liiketoimintaa Krimin niemimaalla”, Osanna sanoo.
– –
Samaisen Osanna Advisors -yhtiön Facebook-seinällä on kuitenkin joulukuulta 2015 päivitys, jossa yhtiö hehkuttaa tulleensa merkityksi Venäjän hallituksen ylläpitämään listaan italialaisista yhtiöistä, jotka tulisivat osallistumaan Krimin jälleenrakennukseen. Miksi hehkutitte osallistuvanne Krimin jälleenrakennukseen venäläisten listoilla?

“Maaliskuun 20. päivä vuonna 2015 osallistuimme Milanossa yhdessä kymmenien italialaisyrittäjien kanssa Venäjän valtiollisten elinten järjestämään tapahtumaan, jossa annettiin tietoa liikemahdollisuuksista Krimin niemimaalla tuolloin jatkuvasti päivittyvän ja epävarman tilanteen vallitessa”, Orcese sanoo.

“Kun vuoden 2015 lopulla kävi selväksi, että EU:n rajoittavat toimenpiteet Krimin niemimaalla pikemminkin kiristyvät kuin loppuvat, meidän mahdolliset kuviot siellä haudattiin, vaikkeivat ne olleet kerenneet alkaakaan”, Orcese jatkaa.
– –
Helsingin Sanomat tutustui Osannan yhtiöiden kahdeksan hengen pääkonttoriin Italian Latinassa 60 kilometrin päässä Roomasta. Vajaan miljoonan euron vuotuisella liikevaihdolla pyörivän nuorehkon yhtiöryppään profiili on kasvua tavoitteleva myynti- ja konsulttiyhtiö. Osanna ei sijoita omia pääomiaan, vaan se myy lupaustaan löytää Mänttä-Vilppulan kaltaisille hankkeille vaihtoehtoisia rahoitusmuotoja.

Ilmailupuiston noin 100 miljoonan euron alkurahoituksen Osanna aikoo järjestää luxemburgilaisen RAIF-rahaston kautta. RAIF-rahastot ovat ammattisijoittajille tarkoitettuja korkean riskin ja tuotto-odotuksen rahoitusmuotoja.

“Tässä on nyt kyselty myös sitä rahan alkuperää – sitä pitää kysyä Euroopan keskuspankilta, joka säätelee jäsenmaassaan Luxemburgissa toimivia RAIF-rahastoja”, Osanna sanoo.
Tuon, että Osannan yhtiöillä ei ole hehkutuksesta huolimatta liiketoimintaa Krimillä[kään], voin kyllä uskoa.
 
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
2 145
On selkeätä että Osanna & Co:ssa on jotain hämärää ja ammattimainen yritys kommunikoisi eri tavalla, mutta uskon, että kaveri on oikeasti vain bulvaaneja. Oma veikkaus on, että tässä on rahanpesuoperaatio taustalla ja Osanna & Co tuntevat "oikeat" ihmiset. Pitäisi vähän miettiä miten tässä case:ssa se oikeasti toteutetaan.
Tästä voi saada idea: What is Money Laundering? [How the Scheme Works & Examples] ja kannattaa katso erityisesti Placement, Layering, integration.
Itsekin olen vähän sillä kannalla, että tässä huomio pyörii liikaa tuon escrow-talletuksen ja sen odotetun puhalluksen ympärillä. Olisi tosiaan syytä pohtia läpi myös skenaarioita, joissa rahoitus järjestyykin ja M-V:n hankkeella onkin käytettävissään se 100-250 milj € rahaa kovalla korolla.

Jos kyse on kovin taustaltaan kovin epämääräisestä rahasta, niin rahanpesun ei välttämättä edes odoteta onnistuvan 100% hyötysuhteella.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
325
Se ei kuitenkaan kerro kuka on sijoittanut oikeasti rahansa tähän rahastoon. Lehdistön pitäisi tonkia tätä enemmän ja M-V:lle pitäisi olla hyvä käsitys ketä nämä sijoittajat ovat ja kaikkein selkeintä olisi tuoda tämä julki.
En tiedä mitän on päättäjille markkinoitu, mailmalla yksi tapa vedättää on luoda mielikuvaa harmaasta rahasta, joka sitten saa uhrin ymmärtään miksi kannattamattomaan joku muka sijoittaisi.


Jos kuvitellaan että jossain metsäjärven rannalla olisi puolenkilometrin metsäautotie, ja joku saisi pesuri idean.

Öö, rakkentaan sinne lentokenttä pienkoneille ja hulppeitta asuntoja, siirretään sinne 30 miljoonaan puhdasta rahaa jolla ostetaan tuplahinnalla ylihintaista työtä, tuossa olisi hyötysuhde kovasti huono, vaikka puolet olisi ylimääräistä, niin siitä pitäisi hoitaa viralliset velvoitteet ja lopustakin maksaa verot. Sitten siellä olisi jotain rakennelmia millä ei mitään käytännön arvoa. Eli puhdas raha menetetään ja tilalla jotain vähemmän puhdasta.

No jos metsäpalstan omistaja ajattelee ettei ne mitään oikeesti tee, siirtävät vain puhtaa rahat tililtä tilille, öö mikä idea.

Jos ajatus että jossain Luxemburgilaisen pankin tilillä olisi jotain likaista rahaa, ja se siirettäisii jonkin pikkukunnassa konttoria pitävän firman Nordean tilille, niin Nordea nyky tilanteessa reakoisi hätäsesti, tuli se sitten tuhansina tili siirtooina, tai kymmenillä miljoona siirtoina. Ja jos hillot on jo hyvämainesssa pankissa, niin mitä niitä enään pestä.

Jos ajatus ettei missään Luxemburgin tilillä ole mitään, vaan siirrot tulisi jonain säkkikuljetuksilla, tai pimeänrahan pankeista, niin saa sitä Suomi konttorilla selitellä muutekin, saati tämän julkisuuden jälkeen.

Jos metsäpalstan omistaja ajattelee että isot luvut on vain mainostarinaa, ja todelliset summat on sitten murto-osa, niin tuskin hän menis jotain 10 miljoonan vakuustalletusta tekemään. Tai ainakin kannattaisi miettiä että miksi ihmeessä.

Jostain syystä joissain lehtijutuissa on korostettu että raha on puhdasta, en tiedä sitten ovatko juurikin epäilleet että olisi likaista.... varsinkin kun on jäänyt sellainen olo että rahan alkuperästä ei ole sen enempää kerrottua kuin jostain hienosto Luxemburgilaisesta rahastosta.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
325
En tiedä paljoko tämä O konserni on projektiin sijoittanut, lentolipput ehkä ne isoimmat matkakulut, jos samalla keikalla hoitaa useamman kohteen, niin tehokasta, muutamia yöpymisiä jne. Onko "työntekijät" sitten provikkapalkalla vai maksetaanko kulujen lisäksi jotain muuta, Jotain konsulttipalkijoita on voinut myös olla.

Potenttiaalisia kohteita on varmaan ollut paljon, niistä ensin karsittu roska pois, ja muutamaa helmee viedään pidemälle, jolloin voi ja kannattaa käydä kohteessa, vaikka tavoiteltu voitto ei olisi miljoonia.

Tiukalla budjetilla ehkä menty, kiireisen miehen palaverit voi sovittaa päiville joillain halvimmat lennot, lisäksi koristeeksi halvimmat kellot ja puvut jne. Jos on pakko mennä paikanpäälle (jos HKI ei riitä), niin kohteesta joku tulee hakemaan ja vähän tarjoilee sapuskaa, ja jos kohteen rapistunut lomakylä niin saa tustua (yöpyä) siellä.

Joten voisiko investointienosalta pärjätä joillain tuhansilla euroilla?

Tässä siis oletus ettei ole lypsetty matkakuluja kohteelta (tai kohteen sidosryhmiltä), saati jotain muita palkkioita.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.02.2020
Viestejä
3
Hesarin uusin kirjoitus: Mänttä-Vilppulan kohuhankkeen italialainen rahoitusyrittäjä kiistää väitteet: “Meillä ei ole liiketoimintaa Krimin niemimaalla”

“Tässä on nyt kyselty myös sitä rahan alkuperää – sitä pitää kysyä Euroopan keskuspankilta, joka säätelee jäsenmaassaan Luxemburgissa toimivia RAIF-rahastoja”, Osanna sanoo.

Tuon, että Osannan yhtiöillä ei ole hehkutuksesta huolimatta liiketoimintaa Krimillä[kään], voin kyllä uskoa.
Ihan hyvin vedetty Osannalta mutta tuo punainen kohta ei pidä vain paikkanssa.

RAIF perustuu Luxemburg:n paikalliseen sääntelyyn ja sillä ei ole mitään tekemistä EKP:n kanssa. EKP tehtävä on rahapolitiikka ja pankkien "Yhteinen valvontamekanismi" (Yhteinen valvontamekanismi) eli
  • varmistaa, että Euroopan pankkijärjestelmä on vakavarainen ja turvallinen
  • vahvistaa rahoitusmarkkinoiden yhtenäisyyttä ja vakautta
  • varmistaa pankkien yhdenmukainen valvonta.
EU-tasolla on ESMA on oikeampi valvova viranomainen joka parantaa sijoittajansuojaa ja rahoitusmarkkinoiden vakautta ja moitteetonta toimintaa. (Euroopan arvopaperimarkkinaviranomainen – Wikipedia). Rahastot ml vaihtoehtoisetrahasto ja arvopaperimarkkinat on ESMA:n vastuulla.

RAIF rahasto itse pitää tietää ketä sijoittajina on ja sääntely asettaa reunaehdot minkälaiset sijoittajat voivat laittaa rahansa tähän rahastoon eli vain ne instituutiot.

Osannan tehtävä on juuri hankkia ne rahoittajat ja niin kuin hän itse sanoo
”Tämä on meidän valttikorttimme. Meillä on tietotaito siitä, millaiset projektit tiettyjä rahoituslähteitä voisivat kiinnostaa, ja meillä on kontakteja näihin rahoituslähteisiin”, Osanna sanoo."
 
Liittynyt
03.04.2017
Viestejä
950
Tämä on sen verran mielenkiintoinen keskustelu ja aihe, että ihan tätä varten piti osallistua tälle foorumille.

Jos olen ymmärtänyt tämä casen oikein niin:

Osanna ACI Finland Oy sijoittaa 100 miljoona euroa Lakeside Airpark Finland Oy:n ja omistaa samalla yli 80 % tästä Lakeside Airpark Finland Oy:stä. Mänttä-Vilppula omistaa tästä yrityksestä epäsuorasti alle 20 % Yrke Kiinteistöjen kautta. M-V ei ole siis lainaamassa tai sijoittamassa itse 100-250 miljoona euroa.
Kuka takaa tuon 100 miljoonan lainan? Antaako esim. M-V takuun tuon Yrke Kiinteistöjen kautta?
- vai antaako M-V ostamansa maat tuon Yrke Kiinteistöille, jota sitten voidaan käyttää osana lainan vakuutta?

Mielestäni tässä nyt jää huomioimatta yksi keskeinen tekijä eli kukaan ei tunnu tietävän mistä rahat oikeasti tulee. Osanna & co ovat ainakin vain välikäsiä tässä hommassa eli todellisuudessa rahat tulevat tästä RAIF-rahastosta, joka sitten antaa rahat Osanna & CO:lle.
Muistelen lukeneeni, että joku Luxsenburgilainen "ympäristöä suojeleva" sijoitusyhtiö toimisi rahoittajana, 6% korollako?
-hanke (lentely lentokoneilla) ei maalikon silmin ihan ainakaan hiilineutraalisuutta lisänne?
Se ei kuitenkaan kerro kuka on sijoittanut oikeasti rahansa tähän rahastoon. Lehdistön pitäisi tonkia tätä enemmän ja M-V:lle pitäisi olla hyvä käsitys ketä nämä sijoittajat ovat ja kaikkein selkeintä olisi tuoda tämä julki.
Saattaa olla haastava homma?
Tietääkö kukaan myykö M-V kiinteistöja & maa-alueita ja milloin?
- tuossa on kiinnostavaa myös millä hinnalla kunta osti/ ostaa ja keneltä sekä jälleenmyyntihinta tuolle kiinteistöyhtiölle,
tässä kohtaa liikkunee paljon euroja.

Muita epäselviä asioita
- Voiko M-V:lle tulla velvotteita epäsuorasti jos Lakeside Airpark:ssa tulee ongelmia kun se vain omistaa 20 %?
Voi esim. jos kunta takaa yhtiön lainoja? Onko tuosta mitään tietoa?
- Mitkä ovat ne tarkat ehdot millä sulkutililtä voidaan siirtää rahat pois? En mitenkään usko, että varat voi noin vain siirtää pois (jostain luin että on suomalaisessa pankissa). Toki tästä ylimääräinen 100t-200t kustannus per vuosi joka on jostain muusta pois.
Rakentamisessa voidaan tarjouspyynnöt suunnata halutulle tahoille ja ollaan homma kilpailutettu. Isoissa hankeissa
muistaakseni halukkaat voivat tarjota.
- Vai saadaanko tuolla kiinteistöyhtiöllä hanke tuon julkisen kilpailutusehdon ulkopuolelle?

- Tuleeko jossain vaiheessa rahanpumppausmoodi eli M-V pitäisi sijoittaa lisää rahaa, jotta hommat etenee. Tämä muuttaisi asian luonnetta
Todetaan esim. että M-V ei voi totetuttaa hanketta riittävän nopeasti, josta seuraa sopimussakko?
-tai huomataan kaatopaikan vaativan lisätutkimuksia ja mahdollisesti laajamittaista massanvaihoa

- Mikä Osanna & Co kyky laittaa tällainen projekti pystyyn ja viedä se maaliin.
Hyvä kysymys. (Mikä on maali)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
301
Joku on joka tapauksessa ohjannut ja suunnitellut Suomen rahoituskuvioiden järjestämistä (M-V, Luumäki, Tahko) Suomesta käsin. Suomalainen luonnollinen henkilö, jolla on sopivasti suhteita sekä juridiikan tuntemusta. Olisi epätodennäköistä, että sama konsultti ajautuisi, melkeinpä samanaikaisesti,
rahoittamaan maassamme kolmea hanketta kolmella satunnaisella pikkupaikkakunnalla. Miksi Osanna ei samanaikaiseti ole ollut suunnittelemassa samaan aikaan bisneksiä vaikkapa Tanskassa tai Ruotsissa tai muualla EU:ssa. Jos hän on bulvaani, mitä erityistä sellaista Suomen kohteissa olisi, joka taustalla toimittavia vaikuttajia kiinnostaisi?
 
Liittynyt
22.02.2020
Viestejä
3
Kuka takaa tuon 100 miljoonan lainan? Antaako esim. M-V takuun tuon Yrke Kiinteistöjen kautta?
- vai antaako M-V ostamansa maat tuon Yrke Kiinteistöille, jota sitten voidaan käyttää osana lainan vakuutta?
Käsitykseni mukaan tässä ei olla ottamassa lainaa vaan tässä puhutaan sijoituksesta eli lainassa on takaisin maksuvelvoite kun taas (osake)sijoiituksessa sellaista velvoitetta ei ole, näin siis karkeasti. Kaksi eri asiaa.

Sijoittajat saavat rahansa takaisin joko osinkona tai sitten arvonnoussun kannalta kun myyvät osakkeensa pois, mutta tämä on epävarmaa ja sijoituksen tuotto on siis myös epävarma. Tämän takia sijoituksen tavoiteltu tuotto on korkeampi suhteessa lainaa. Lainaaja on korkeamalla perimmisjärjestyksessä.

Muistelen lukeneeni, että joku Luxsenburgilainen "ympäristöä suojeleva" sijoitusyhtiö toimisi rahoittajana, 6% korollako?
-hanke (lentely lentokoneilla) ei maalikon silmin ihan ainakaan hiilineutraalisuutta lisänne?
RAIF-rahasto on Luxemburgilainen rahastotyyppi, mutta sijoittajat voivat periaattessa tulla mistä vaan. Tämä on se suuri avoin kysymys eli mistä ne rahat tulee rahastoon. Tämän rahason odotettu tuotto voi olla esimerkiksi 6 % (tämä on vähän sama asia kuin korko, mutta kuitenkin eri koska rahastossa ei lähtökohtaisesti taata varmaa maksua versus laina jossa korko on määritelty.

Isoin käsienheiluttelu liittyy nimenomaan siihen Osanna & co eikä M-V avaa tätä lähdettä vaan puhuu epäämääräisiä.

Saattaa olla haastava homma?
Juu, mutta täysin keskeisestä. Osanna & Co on sanonut, että kunhan hanke saa lainvomaisuuden niin sijoittajat ovat valmiita. Tässä vaiheessa viimeistään odottaisi selkeyttä sijoittajien kanssa. Veikkaan että menee hallinto-oikeuteen ja kaatuu siellä koska on toimittu väärin suhteessa kuntalakiin, koska kuten Matti Muukkonen kirjoitti niin toiminta ei lain mukaista. Jos ei menisi ja vaikka menisi niin aivan varmasti tämä case on myös KRP:n tutkalla. Tämä on ihan mielenkiintoinen dokkari

Sivulla 3 on listattu epäilyttäviä signaaleja jotka indikoi rahanpesua ja M-V casessa käytännössä jokainen kohta täyttyy.

Rahasto pitää olla listattuna jossain kun ne perustetaan. Joku voisi penkoa että löytyykö tämän case ympäriltä rahastoja jotka yhdistuu Osanna & Co.

- tuossa on kiinnostavaa myös millä hinnalla kunta osti/ ostaa ja keneltä sekä jälleenmyyntihinta tuolle kiinteistöyhtiölle,
tässä kohtaa liikkunee paljon euroja.
Juuri näin, mutta mulla ei ole tästä tietoa ja kysynkin jos jollain on täällä tietoa. Käsitykseni on, että hankkeen alussa on tarkoitus tehdä maakauppoja, mutta tämän enempää en tiedä. Jos on joku kuntainfo sessio niin kyllä kysyisin siellä ainakin:
- selkeä esitys miten rahat liikkuu
- kuka on tehnyt kauppojen arvioinnin ja onko siihen käytetty riippumatonta tahoa (esim. tehtiin markkina-arvoon ei ole riittävä vastaus, koska puhutaan epälikvidistä asisata ja historiassa M-V:lle on kauppoja ollut varmasti vähän)

Voi esim. jos kunta takaa yhtiön lainoja? Onko tuosta mitään tietoa?
Käsitykseni kunta ei ole takaamassa mitään suoraan. Tämä on ollut selkeää, mutta voiko siellä olla jotain velvotteita jotka pakottavat kunnan tekemään projektin loppuun jos jotain tapahtuu ja siitä ei puhuta takauksena?

Rakentamisessa voidaan tarjouspyynnöt suunnata halutulle tahoille ja ollaan homma kilpailutettu. Isoissa hankeissa
muistaakseni halukkaat voivat tarjota.
- Vai saadaanko tuolla kiinteistöyhtiöllä hanke tuon julkisen kilpailutusehdon ulkopuolelle?
Kun rupesin miettimään niin pointti on kai se, että jos M-V ilmoittaa että me ei enää kaavoiteta tämän sopimuksen mukaan niin silloin pitää maksaa sakko. Näin voisi käydä jos esimerkiksi kunnanjohtaja ja valtuusto vaihtuu eikä haluta enää tukea projektia. Käytännössä tämä sitoo M-V kiinni tähän projektiin vaikka päättäjät vaihtuu. En usko, että Osanna & Co olisi valmiita kähveltämään sulkutilin rahat, etenkin jos on suomlaainen tunnettu liikepankki jossa on sulkutili. Homman pihvi on rahanpesussa.

Todetaan esim. että M-V ei voi totetuttaa hanketta riittävän nopeasti, josta seuraa sopimussakko?
-tai huomataan kaatopaikan vaativan lisätutkimuksia ja mahdollisesti laajamittaista massanvaihoa
Jotain tällaista. Tämähän olisi valtava riski ja kun kerraan ollaan mukana kumppanina jne.

Hyvä kysymys. (Mikä on maali)
Todennäköisesti alussa tapahtuu maakauppoja kallilla ja homma lähdetään rakentaa, mutta sitten hävitään kun tuhka tuleen?.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
301
Vuoden 2020 talousarviossa myönnetty M-V:lle 3 135 000 euroa määrärahaa Lakeside Airparkin maa-alueen kiinteistöostoille. Finnsilva Oyj:lle menee maakaupoissa 3 milliä, I-Portille loput. Ostettavien maa-alueiden koko mulle mysteeri, mutta selvinnee kaivelemalla. Alla vielä linkkinä esisopimus kaupasta Finnsilva Oyj:n kanssa. Alueellä on iso määrä pilaantunutta maata. Alla ote sopimuksesta. Olisi kiva nähdä nämä allaolevat selvitykset:

# Groundia Oy 14.9.2010, Maaperän pilaantuneisuusselvitys, Sassin alue.
# Ramboll 18.12.2014, Ympäristötekniset tutkimukset, Sassin vanha tuhkanläjitysalue.
# Ramboll 18.12.2014, Sassin vanha ampumarata, Mänttä, maaperän pilaantuneisuustutkimukset, tutkimusraportti.

"Ostaja ottaa vastattavakseen kaikki kaupan kohteena olevien maa-alueiden ympäristövelvoitteet sekä ympäristöhaittoihin ja korvauksiin liittyvät vastuut riippumatta siitä koska velvoite tai haitta on syntynyt sekä riippumatta siitä, mistä teollisesta tai muusta toiminnasta mahdollinen haitta tai velvoite on syntynyt. Ostaja sitoutuu korvaamaan Myyjälle aiheutuneet kustannukset, mikäli viranomaisen määräyksestä tai muusta syystä Myyjä velvoitetaan suorittamaan kaupan kohteeseen liittyviä ympäristön (ml. rakennukset, rakenteet, laitteet, maaperä, vedet ja pohjavedet) ennallistamistöitä tai mikäli Myyjälle aiheutuu muita ympäristövastuita myytyihin maa-alueisiin liittyen."


kolmemilj.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.02.2020
Viestejä
49
Vuoden 2020 talousarviossa myönnetty M-V:lle 3 135 000 euroa määrärahaa Lakesie Airparkin alueen kiinteistöostoille. Finnsilvalle menee maakaupoissa 3 milliä, I-Portille loput. Ostettavien maa-alueiden koko mulle mysteeri, mutta selvinnee kaivelemalla.


Koko pa-mysteeri: Kiinteistö 1 pinta-ala 8044 m2 hinta 135 000 €, kiinteistöllä vanha meijerirakennus, myyjä I-Portti Oy
Kiinteistö 2 pinta-ala 118,70 ha hinta 3 milj € myyjä Finsilva Oyj
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
301
Tällaista dataa löytyi Sassista.
"Mänttä-Vilppulan kaupungin merkittävä tuleva kunnostuskohde on Sassin alue. Kohteessa on tarkoitus muuttaa noin 2 hehtaarin alue entisestä saha-alueesta asuinalueeksi. Päätöstä kohteen puhdistamisesta ei vielä ole tehty. Kohteessa on myös tuhkaläjitysalue, joka on tarkoitus stabiloida. Suunnitellun Air Parkin alue on kooltaan noin 20 hehtaaria. Haitta-aineet Sassin alueella ovat lähinnä raskasmetalleja. Lisäksi alueen täytöissä on runsaasti jätettä. Kunta arvioi Sassin alueen puhdistustyön vaativaksi. Tällä alueella on pilaantuneita maita arviolta noin kolmen metrin syvyyteen asti."


Kyllä tuolta pitää urakalla maata siirtää, ennenkuin edes mitään päästään rakentamaan. Mahtaakohan olla käypä hinta tuo 3 000 000 euroa 20 hehtaarista pilaantunutta maata. Jätemaata ei noin vain kipata metsikköön, vaan se täytyy toimittaa kierrätykseen. Pilaantunen maaperän hnta kaatopaikalle viedessä on esim Oulun Kiertokaaressa 130,00 euroa / tonni. Montako tonnia pilaantunutta maata Sassissa voisi olla, jos 20 h x 3 metriä myrkkymaata about? Onko ympäristöluvat pilaantuneen maan kaivamiseen hankittu? Onko raskasmetallijäteongelmasta tai siitä, että alue on lähtöjään pilalla, juuri julkisesti hankkeeseen liittyen puhuttu? Hyvät kaupat on Finnsilva Oyj tehnyt, kun on päässyt paskasta eroon, kun Mänttä-Vilppula hoitaa alueen siivoamisen perinpohjin. Ja alla vielä lisää mietittävää, eli Kuntaliiton ohjekirja Kunta ja pilaantunut maaperä.
Tervetuloa Loka-side Airparkiin!!!
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
414
Aamulehden tämänpäiväinen juttu:
Toimivia ja toimimattomia yrityksiä, kumppanuuksia.

Mänttä-Vilppulan suurhankkeen rahoitusta kokoon juokseva italialaisyhtiö on usean yksikön kokonaisuus.

Francesco Osannan perustama Osanna Group muodostuu viidestätoista yhtiöstä tai kahdestakymmenestä, riippuen minkä Osannan sivun avaa. Jos sivulla Groupin kooksi mainitaan 15 yritystä, ovat loput viisi partnereita, kumppaneita. Erikseen kumppaneiksi mainitaan IIBC ja Inwex innovation business center. Jälkimmäinen sijaitsee Dubaissa. Inwexin perustaja on libanonilainen, Arabiemiraateista käsin liiketoimintaansa harjoittava Tajedinne Seif .

Osanna Groupin yhtiöistä Freyshot marine, Elebus, Malafemmana ja W wizard sijaitsevat Dubaissa samassa osoitteessa. Siinä sijaitsee Jafza One -keskus, missä myös Inwex toimii. Inwex puolestaan luettelee partnereikseen viisi Osanna Groupin yritystä.

Netistä löytyy kuvia, missä Francesco Osanna ja Tajedinne Seif poseeraavat yhdessä erilaisissa bisnestilaisuuksissa. Tajedinne Seif ei vastaa sähköpostiin eikä puhelimeen. Hänen toimistostaan vastataan ja sanotaan, että Seifin ja Osannan välit ovat poikki. Syytä tai ajankohtaa ei kerrota.

Laaja skaala

Osanna Group on monessa mukana. Pääosa liiketoiminnasta liittyy rahoitusjärjestelyihin, mutta aivan toisenlaistakin toimintaa harjoitetaan. Malafemmana toimii kosmetiikan ja tekokynsien parissa. Freyshot marine välittää huvijahteja, mutta kertoo myös suunnittelevansa aluksia viranomaisten käyttöön esimerkiksi salakuljettajien kiinni ottamiseen. Osannan yhtiöstä W wizars srl:n sivu avautuu vain satunnaisesti, ja kun avautuu, johtaa se Malafemmanaan. Samoin käy Osanna private equityn ja Thaddeus Italyn kanssa. Ne esittävät täysin identtiset tiedot sijoituspalveluistaan.

Pieniä lukuja

Italian yritysrekisteri tunnistaa Osannan yrityksistä vain kolme: Osanna Groupin, Osanna Advisorsin ja ACI Legal Italian.

Vuonna 2018 Osanna Groupin liikevaihto oli 994 euroa ja kulut 67 342 euroa. Tappiota kertyi 66 348 euroa. Edellisenä vuonna tulos oli ollut positiivinen, 131 379 euroa. Yhtiön 100 000 euron osakepääomasta Francesco Osannan osuus on 95 000 euroa ja Daniele Filosin 5 000 euroa. Vuonna 2018 Osanna Advisors teki 1 002 079 euron liikevaihdolla 38 103 positiivisen tuloksen. Yritys muun muassa harjoittaa kiinteistövälitystä ja auttaa italialaisia yrityksiä Arabiemiraattien markkinoille. Yhtiö on Francesco Osannan yksin omistama. Osakepääoma on 75 000 euroa. Työntekijöitä oli viime vuonna seitsemän. Yhtiön johtajaksi on viime vuoden tammikuussa rekisteröity Federico Bonesi . Toinen johtaja on Luigi Orcese . Hän oli tammikuussa Mänttä-Vilppulassa yhdessä Francesco Osannan kanssa seuraamassa kaupunginvaltuuston kokousta, jossa hyväksyttiin kaupungin osuus Lakeside Airpark Finland -projektista.

Rahanvälittäjä Suomeen Osanna Group linkittyy Asset & Capital investments limited -yhtiön eli ACI Legalin kautta. Francesco Osanna sanoo kotisivullaan, että hän on ACI Legalin Englannissa sijaitsevan yhtiön vanhempi partneri ja yhtiön Italian-yksikön perustaja ja toimitusjohtaja. Osanna ACI Finland oy on puolestaan yhtiö, joka toimii Mänttä-Vilppulan Lakeside Airpark Finland -hankkeessa.

Mänttä-Vilppulan kiinteistökehitysyhtiö Ykre Kiinteistöt oy:n toimitusjohtaja Otto Huttusen mukaan hankkeeseen liittyy väärinkäsityksiä. Yksi on se, että Osanna rahoittaisi hankkeen. Osanna ACI Finland toimii vain hankkeen rahoituksen välittäjänä. Huttusen mukaan Osanna Groupin ja Osanna Advisorsin liikevaihtoluvut kertovat, että sijoittajien raha ei ole kulkenut näiden firmojen kautta. Hänen mukaansa rahoitusalalla on tyypillistä, että rahoitus järjestetään maakohtaisesti, kuten Suomessa, jossa välittäjänä toimii Osanna ACI Finland. Ghanassa oleva projekti on ilmeisesti hoidettu Osanna Ghana Investment ltd:n kautta. Tätä yhtiötä ei kuitenkaan mainita Osanna Groupin kotisivulla.

Riskikartoitus

Huttunen sanoo, että ulkopuolelle hanke varmasti "näyttää liian erikoiselta ja liian elitistiseltä lentokenttineen". – Rohkaisisin kaikkia tekemään hulluja avauksia. Uusia ideoita, ei muita kopioiden, Huttunen sanoo. Osanna Groupista on Huttusen mukaan tehty tarkka riskikartoitus. Mitään laittomuuksia tai rahanpesukuvioita ei ole tullut esiin. – Eikä sitä, että kyse olisi nigerialaisesta huijauksesta, jossa vähän rahaa antamalla saa paljon rahaa takaisin, Huttunen sanoo.

Hankkeen odotetaan saavan lainvoiman 5. maaliskuuta. Sen jälkeen hankeyhtiö aloittaa toimintansa ja rahoitus lähtee pyörimään. Julkisuudessa on mainittu, että Osanna ACI Finland hoitaa 250 miljoonan euron hankkeesta 100 miljoonan euron rahoituksen. Rahoitus hoidetaan luxemburgilaisen Raif-rahaston kautta. Kertasummasta ei ole kysymys, vaan rahoitusta nostetaan tarpeen mukaan.

Mitä tapahtuu jos kokoon saadaan vain 50 miljoonaa euroa? – Kiinteistösijoitusyhtiö voi nostaa tai olla nostamatta rahoitusta sen mukaan mitä tehdään. Rahoitus elää hankkeen mukaan, Huttunen vastaa. Huttusen mukaan kunnalla ei ole mitään epäilyksiä siitä, ettei rahoitus toteutuisi. Jos Osanna ACI Finland ei kykenekään hoitamaan rahoitusta, hankitaanko pääomaa muusta lähteestä? – Mitään sellaisia suunnitelmia ei ole olemassa. Tämä on heidän omistamansa hanke. Miksi he tekisivät itselleen hallaa, Huttunen sanoo. Mitä, jos saadaan aikaiseksi vain lentokenttä ja kymmenen asuntoa? – Tämä on turvallinen hanke kunnalle. Mitä tahansa alueella tehdään, niin ei se ainakaan huonommaksi mene, sanoo Huttunen.

Rahoitusta tärkeämpänä asiana Huttunen pitää hankkeen myyntiä ja markkinointia. Lakeside Airpark Finlandin alueen asemakaavoitusta vielä hiotaan. Tässä vaiheessa rakennuspaikat on 150 asuinrakennukselle. Teollisuudelle on alustavasti varattu tilaa 23 000 neliömetrin verran. Alueelle tulee muun muassa kylpylähotelli. Operaattori on etsinnässä. Alueen maanrakennustyöt on määrä aloittaa kesällä lentokentästä.

Vuokraa lentokone

Lentokenttä on tarkoitus pitää auki ympärivuotisesti. Kaavailuissa on lähdetty siitä, että keskimäärin lentoja oli 30 päivässä. Huttunen myöntää, että määrä on suuri, mutta se voisi hyvin mennä rikki kesäviikonloppuisin. Merkittävä osa lentäjistä olisi ulkomaalaisia. – Luomme lentoturismia Suomeen, sanoo Huttunen. Ajatus on, että autolla saapuvat turistit vuokraavat Airparkista lentokoneen ja käyvät sillä päiväseltään esimerkiksi Kuopiossa tai Rovaniemellä. Vuokrattavien lentokoneiden määrään Huttunen ei ota kantaa, se on valittavan operaattorin tehtävä. Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Markus Auvinen ei valota Lakeside Airpark Finlandista tehtyjä kannattavuuslaskelmia eikä verotulo- ja työllisyysarvioita. Hän vetoaa siihen, että koko hanketta ei ole vielä olemassa.
Teksti on kopioitu sivun lähdekoodista, joten kappalejako saattaa poiketa Aamulehden sivuilla olevasta.
 
Liittynyt
06.02.2020
Viestejä
7
Miksi HS ei kysynyt että miksi Osanna Advisors on Fb-sivullaan kehunut Krimi-bisneksellä uusnatsin kanssa? Mikä firma laittaa tekstiä firman Fb-sivulle joka ei ole totta?
 

Liitteet

Liittynyt
03.04.2017
Viestejä
950
Tällaista dataa löytyi Sassista.
"Mänttä-Vilppulan kaupungin merkittävä tuleva kunnostuskohde on Sassin alue. Kohteessa on tarkoitus muuttaa noin 2 hehtaarin alue entisestä saha-alueesta asuinalueeksi. Päätöstä kohteen puhdistamisesta ei vielä ole tehty. Kohteessa on myös tuhkaläjitysalue, joka on tarkoitus stabiloida. Suunnitellun Air Parkin alue on kooltaan noin 20 hehtaaria. Haitta-aineet Sassin alueella ovat lähinnä raskasmetalleja. Lisäksi alueen täytöissä on runsaasti jätettä. Kunta arvioi Sassin alueen puhdistustyön vaativaksi. Tällä alueella on pilaantuneita maita arviolta noin kolmen metrin syvyyteen asti."


Kyllä tuolta pitää urakalla maata siirtää, ennenkuin edes mitään päästään rakentamaan. Mahtaakohan olla käypä hinta tuo 3 000 000 euroa 20 hehtaarista pilaantunutta maata. Jätemaata ei noin vain kipata metsikköön, vaan se täytyy toimittaa kierrätykseen. Pilaantunen maaperän hnta kaatopaikalle viedessä on esim Oulun Kiertokaaressa 130,00 euroa / tonni. Montako tonnia pilaantunutta maata Sassissa voisi olla, jos 20 h x 3 metriä myrkkymaata about? Onko ympäristöluvat pilaantuneen maan kaivamiseen hankittu? Onko raskasmetallijäteongelmasta tai siitä, että alue on lähtöjään pilalla, juuri julkisesti hankkeeseen liittyen puhuttu? Hyvät kaupat on Finnsilva Oyj tehnyt, kun on päässyt paskasta eroon, kun Mänttä-Vilppula hoitaa alueen siivoamisen perinpohjin. Ja alla vielä lisää mietittävää, eli Kuntaliiton ohjekirja Kunta ja pilaantunut maaperä.
Tervetuloa Loka-side Airparkiin!!!
tuon mukaan pilaantunut maa 10-200€/tn alv0% + kujetuskulut päälle, joten suuruusluokkasi ollee oikea

20ha =200000m2 => 200000m2*x3m x 1,5tn/m3 x 130€/tn = 117miljonaa euroa
toi 1,5tn/m3 ollee siellä aivan alarajalla, eikä sisällä raskasmetalleja.

- 118ha alueella näyttäisi olevan soistuneen lammen ja tuon 20ha ongelma-alueenlisäksi lähinnä rämettynyttä sekametsää/ hakattua aluetta => kattaneeko korjuu kuluja?
Arvio netin ilmakuvien/ tienvarsikuvien perusteella, paikalliset tietävät onko puustolla nettomyyntiarvoa?

Rantatonteilla ollee arvoa, jos noita lentokoneita ei sinne tule. Muutenhan tontit tuolla aika halpoja ovat.
Vaikuttais siltä, että kaupanvälittäjä on palkkionsa ansainnut.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
417
Suosittelisin tällaista tuttua elokuvaa tämän kunnan päättäjille ja myös tietenkin asiaa seuraaville. Saattaisi tulla näkökulmaa tähän lentokenttä touhuun. :)


 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
695
Tällaista dataa löytyi Sassista.
"Mänttä-Vilppulan kaupungin merkittävä tuleva kunnostuskohde on Sassin alue. Kohteessa on tarkoitus muuttaa noin 2 hehtaarin alue entisestä saha-alueesta asuinalueeksi. Päätöstä kohteen puhdistamisesta ei vielä ole tehty. Kohteessa on myös tuhkaläjitysalue, joka on tarkoitus stabiloida. Suunnitellun Air Parkin alue on kooltaan noin 20 hehtaaria. Haitta-aineet Sassin alueella ovat lähinnä raskasmetalleja. Lisäksi alueen täytöissä on runsaasti jätettä. Kunta arvioi Sassin alueen puhdistustyön vaativaksi. Tällä alueella on pilaantuneita maita arviolta noin kolmen metrin syvyyteen asti."


Kyllä tuolta pitää urakalla maata siirtää, ennenkuin edes mitään päästään rakentamaan. Mahtaakohan olla käypä hinta tuo 3 000 000 euroa 20 hehtaarista pilaantunutta maata. Jätemaata ei noin vain kipata metsikköön, vaan se täytyy toimittaa kierrätykseen. Pilaantunen maaperän hnta kaatopaikalle viedessä on esim Oulun Kiertokaaressa 130,00 euroa / tonni. Montako tonnia pilaantunutta maata Sassissa voisi olla, jos 20 h x 3 metriä myrkkymaata about? Onko ympäristöluvat pilaantuneen maan kaivamiseen hankittu? Onko raskasmetallijäteongelmasta tai siitä, että alue on lähtöjään pilalla, juuri julkisesti hankkeeseen liittyen puhuttu? Hyvät kaupat on Finnsilva Oyj tehnyt, kun on päässyt paskasta eroon, kun Mänttä-Vilppula hoitaa alueen siivoamisen perinpohjin. Ja alla vielä lisää mietittävää, eli Kuntaliiton ohjekirja Kunta ja pilaantunut maaperä.
Tervetuloa Loka-side Airparkiin!!!
Ja tämäkin projekti se näyttää aina vaan parantuvan. 250 miljoonalla miljonääreille lentokonekämppiä jätemaan päälle pikkukuntaan Suomessa. :rolleyes: On kyllä todella lennokkaat visiot ollut jollakin. Tulee vähän jo tämä vanha Pasilan jakso näistä lennokkaista visioista mieleen kieltämättä:


Koko jakso siis nimeltään Jyrsijä 2000. "Kausi 3, 6/40: Jyrsijä 2000. Pauli Mutikkala osaa ennustaa pörssikursseja. Pöysti epäilee organisaatiota pyramidihuijaukseksi, muta Mutikkalan asiakkaat eivät heilu uskossaan. T: Yellow Film & TV. (U)."
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
417
En ainakaan äkkiseltään huomannut että olisi käsitelty sen lentokentän mukanaan tuomia jätehaittoja. Kuinka paljon tuommonen kenttä sitten vois tuottaa sitä jätettä ja hiilijalanjälkeä? Eikö se olis lähiympäristölle aika ikävää ja varsinkin asukkaille?

Tällaisen löysin Helsingin lentokentästä, oliko tämän kentän tarkoitus olla suurempi?

Helsinki Airport handled more than 20 million passengers last year. A total of 2,241 tonnes of waste was generated on Finavia property over the course of the year.

 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
301
Kyse ei ole mahdollsen Lakeside Airparkin tulevaisuudessa tuottamasta jätteestä. Se maa-alue, jolle tämä 'luonnon keskellä' oleva lentokaupunki aiotaan rakentaa, on maa-ainekseltaan osittain erittäin pahasti pilaantunut, mahdollisesti myrkyllinen. Siellä on erilaisina cocktaileina esimerkiksi raskasmetallia sekä dumppausjätettä vuosikymmenten ajalta osassa aluetta kolmen metrin kerros maan alla. Kaupunki on ostanut alueen kovalla ylihinnalla Finnsilva Oyj:lta, alueen oikea arvo liikkuu noin miljoonassa eurossa. Alueen maiden pilaantumisesta on tehty kolme kartoitusta, mutta niitä en tähän hätään löydä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
301
Eläkeläinen Tauno Mäkeläkin on hiljennetty nähtävästi jollain tapaa painostamalla, kertoo tuo IS:n juttu. Hävettää kyllä jo valmiiksi niiden puolesta, jotka ovat häntä, 85-vuotiasta eläkeläismiestä, kormuuttaneet.


Kun kaupunginvaltuusto hyväksyi hankkeen tammikuun lopussa, osa poliitikoista uskoi velvollisuuden rauenneen. Hankkeen vastustajiin kuuluva kokenut poliitikko Tauno Mäkelä (kesk) kertoo IS:lle kohdanneensa jopa lievää uhkailua kriittisten julkisten puheidensa jälkeen.


– Niin siinä kävi, eikä minulla ole nyt mitään sanottavaa, Mäkelä kertoo.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
75
Rahanpesuaspektia miettiessä pitää muistaa että rahanpesussa ns. hyötysuhde ei tarvitse olla kovinkaan korkea. Esim. kasinoitten uhkapelit käy tähän vaikka rahoista pelatessa tuppaa häviämään valtaosa. Yllättäen kasinotkin joutuu nykyään selvittämään rahan alkulähdettä.. Joku 30-50% on ihan ok rahanpesussa joten kun miettii tätä M-V:n lentokylän tapauksessa niin kuvio voisi toimia jopa näin: M-V takaa sen 10M ja sitä vastaan saa epämääisessä hankkeessa sen 10M lainaa. No loppu 240M (250-10) tuleekin sitten ns. hämäränä rahana. Hämärä raha tulee vaikka suurimmaksi osaksi käteisenä ja aika moni urakoitsija tuon hyväksynee. Kokosummalla rakennetaan kiinteistöjä ihan aidosti. Tässäkin saattaa käydä niin että joku 20-30% häviää liian korkeina urakkataksoina tms. mutta siten että se raha päätyy oikeille henkilöille (siis rahan pesun tilaajalle). Varsinainen rahan uloskanto tapahtuu sitten kun lentokonekylän omistaja ottaa lainaa oikeita kiinteistöjä vastaan ja maksaa sillä oikeita osinkoja sitten omistajilleen. Tuota 250M lentokonekylää vastaan saanee sitten sen 100-150M lainaa joka onkin sitten jo puhdasta rahaa. Näin se ~240M epämääräistä rahaa muuttuukin ihan käyväksi, Suomesta kotoisin olevaksi osinkorahaksi summalla 100-150M ja vielä ne urakoinnin välistävedot kaupanpäälle. Rahanpesun hyötysuhteeksi jää siten (150+30)/240 = 75% joka on aika riittävä. Konkurssipesälle jää sitten kiinteistöt ja M-V:n 10M takaus. Kiinteistöjen valmiusaste riippuu siitä ehtikö viranomaiset väliin vai ei.

Kuvio siis hyvin sama kuin Airistonhelmessä. Työvoima tulee ulkomailta, palkat käteisessä, sosiaalikulut jätetään maksamatta jne. Tämä selittäisi sitä terveydenhoidon järjestämistäkin eli rahdataan tekijät vaikka Romaniasta. Ok palkka käteisellä + Suomalaistasoinen terveydenhoito urakan ajaksi on erittäin houkutteleva paketti ex-itäeuropassa. Urakkafirma maksaa osingot mutta kämähtää nurin ennekuin verottaja ja eläkefirmat saa osansa. Samalla hetkellä löytyykin yllättäen uusi urakkafirma jatkamaan ja saattaa palkata vanhatkin tekijät kätevästi suoraan! Tällä saadaan rahanpesu käyntiin heti päivänä 0. Kiinteistäfirman loppurahastus on vain bonusta jos KRP toimii normaalisti, eli reagoi vasta vahingon tapahduttua.

Yksi hyvä spekulaatio on se että Poliisi, Verottaja ja oikeuslaitos on Suomessa sairaan hidas. Kaikenlaiset Vincapitat ja Airistonhelmet sai pyöriä vuosikausia ennen kuin viranomaiset ehtii puuttua peliin. Tämä aikaikkuna on nyt havaittu maailmalla ja lomakylähankkeitaa alkaa kukkimaan siksi jokapuolella. Rahojen käärimiseen ja Bahamalle siirtymiseen jää hyvin aikaa. Suomessa jää sitten kiinni pari nimellistä kilpimiestä, eli paikallista pultsaria joita ei 10 vuoden liiketoimintakielto ja ehdollinen paljoa liikauta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
457
Jos kyse on kovin taustaltaan kovin epämääräisestä rahasta, niin rahanpesun ei välttämättä edes odoteta onnistuvan 100% hyötysuhteella.
Jos rahaa pestään valeostolla yrityksestä, so lyödään vaikka myyntiä yrityksen kassaan, ilman, että kukaan oikeasti ostaa, niin sadasta eurosta 19 menee ensin arvonlisäveroon, tuloveroon 16 euroa ja osinkoveroon vähintään 7.5 euroa. Max. 57 euroa jää siis satasesta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 232
Joku valtionleivissä oleva asiantuntija kommentoi jossain uutisessa tätä koko juttua. Silti kansanedustajat tai ministerit taitaa olla täysin tietämättömiä koko asiasta, ainakaaan mitään liikehdintää ei ole havaittavissa. Toki sisäministerillä on nyt muuta, ulkoministeri on tutkinnan alla, yksi ministeri menetti luottamuksen ja sai potkut, ja ennen kun potkut ehti astua voimaan niin saikulta äänestämään omaa luottamusta - ja nyt on sitten kuntaministeri. Onkohan tuolla kenelläkään valoja päällä?
 
Liittynyt
14.06.2017
Viestejä
117
Jotenkin tuntuu, että niiltä on unohtunut, se vanha "jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti ei ole sitä" sanonta. Ja mennään suut vaahdossa, silmät kiinni & korvat tukkituina "shut up and take the money!!!!" aseenteella.

Jotenkin tulee mieleen, American Greed:in jakso "Starstruck Studio Swindle". Ja "elokuvamoguli" Carissa Carpenter, joka kiersi USA:ssa melkein parikyt vuotta, tarjoammassa mahtavaa & ainutlaatuista tilaisuutta, sijoittaa elokuvastudioon. Ja aina kun piti laittaa, omat sadat miljoonat (köh köh...) & sijoittajien miljoonat tiskiin, että saataisiin pyörät pyörimään & maat lunastettua = Katosi kuin tuhka tuuleen.

Ja ilmestyi kohta taas toiseen paikkaan, tarjoamaan mahtavaa tilaisuutta, sijoittaa... (jne. / jne. / jne.)
 
Liittynyt
03.12.2016
Viestejä
1 255
En usko, että Osanna & Co olisi valmiita kähveltämään sulkutilin rahat, etenkin jos on suomlaainen tunnettu liikepankki jossa on sulkutili. Homman pihvi on rahanpesussa.
Jos olisi kyse rahanpesusta, olisi maailmassa paljon parempia kohteita, kuin Mänttä-Vilppula. Pankit ovat EU:n alueella nykyään hyvin varoivaisia rahanpesun suhteen. Varsinkin, kun Nordea on ollut tässä jo pahoissa vaikeuksissa:


Joten, jos Osannalla olisi kymmeniä tai satoja miljoonia likaista rahaa, hän ei käyttäisi mitään feikkikopiokelloa. Samoin hän välttäisi kaikkea ylimääräistä julkisuutta. Ja ennen kaikkea, hän sijoittaisi valmiiseen kiinteistömassaan sen sijaan, että lähtisi tekemään ikuisuusprojektia jossain muuttotappiokunnassa, missä kiinteistöt olisi hyvin vaikea myydä ja puhtaan rahan saisi vasta erittäin pitkän ajan päästä. Ja jos rahan lähde on harmaa ja kyse on sadoista miljoonista, niin Osannan oma henkikin olisi vaakalaudalla, jos mikä tahansa menisi pieleen.

Tässä projektissa poikkeuksellista on nimenomaan tuo sulkutili. En ole kuullut, että missään muussa projektissa olisi koskaan ollut vastaavia vaatimuksia kuntaa kohtaan. Jos tärkeää on sitoa kunta mukaan projektiin, siihen ei tarvita sulkutiliä, vaan se onnistuu helposti kirjaamalla sanktiot sopimukseen.

"Lainanantaja voi käyttää Escrow-summaa peruuttamattomana sitoumuksena Sopimuskohdan 2.3 mukaisesti velkarahoitukseen ja/tai strukturoituun varainhankintaan käytettävissä olevana talletuksena mistä tahansa eurooppalaisesta/sveitsiläisestä rahalaitoksesta"

Otetaan Best Case ja Osannalla ei ole mitään aikomusta huijata: Ellei tuo sopimuskohta 2.3 ole tarpeeksi tiukka (enkä ole nähnyt mitään syytä olettaa, että se olisi), Osanna voi periaatteessa käyttää tuota vakuutta missä tahansa muualla. Joten hän voi rakentaa vaikka Italiaan jonkun uuden kohteen käyttäen tuota vakuutta rahoituksen saamiseksi. Jos tuo kohde epäonnistuu ja Osanna ei voi maksaa lainojaan takaisin, Mänttä-Vilppula menettää vakuutensa.

Älkää antako tuon 120M€ hämätä. Voidaan puhua hienosti jostain Lux:n rahastosta, mutta sitä rahaa ei vaan ole olemassa. Mikään rahasto ei ole niin hullu, että sijoittaa tuohon kohteeseen.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
301
Joskus kannattaa pohtia jopa epäolennaisuuksia ja peräti järjettömiä lähestymiskulmia asiaan. Sherlock Holmes saattaisi kiinnittää huomiota HS:n uusimman jutun pystykuvan alanurkkaan yksityiskohtiin. Kirjahyllyssä on riviä ja nivaskaa monenlaisia talousopin kirjoja, joista suurin osa näyttää siltä, ettei niitä ole koskaan avattu. Vanhimmat kirjat jotka nimestä tunnistin, olivat 1980-luvulta (toki uudempi italialainen painos), uudemmat jostain kymmenen vuoden takaa. Miksi kokenut rahainhankkija ja massimies poseeraa taloustieteen oppikirjojen kanssa, kun kyse ei varsinaisesti ole kauppatieteiden opiskelijan haastattelusta. Jos kirjat olisivat olleet kovassa käytössä, niteet olisivat huomattavasti kuluneemman oloisia. Tässä kuvassa ne näyttävät lavasteilta.

Hain eilen myös kuvamateriaalia kuvioon linkittyvästä Tajeddine Seifistä ja löysin Twitteristä libanonilaismiehen pojan synttärikuvan, jossa miehen poika oli 10-vuotisjuhlan kunniaksi puettu sikaria pössytteleväksi 1930-luvun ökygangsteria muistuttavaksi pukumieheksi, mikä ei sekään tullut ensimmäisenä luottamusta herättämässä, jos miettii isän bisneksiä.

Olen samaa mieltä edellisen kanssa, Osanna tavoittelee sitä sulkutiln 10 miljoonan euron summaa.
Diiliä hänelle ovat ehdottaneet suomalainen tai suomalaiset, joista toisella on takanaan useita konkursseja sekä mittavaa valtion avustusten kähmintää ja toinen taas on nähtävästi terävä lainopillinen neuvonantaja. Sopimusluonnos on tehty alkujaankin suomeksi, jolloin on voitu varmistua siitä, että se on tarpeeksi kryptinen maaseutukaupungin valtuustolle, josta kuitenkin osa ponnistanut politiikkaan kansakoulupohjalta. Salauksilla ja vaitiolovelvollisuuksilla sitten mukavasti sekoitettu pakkaa, että saadaan näyttämään siltä, että jotain suurta ja mahtavaa on tulossa. Salaamista on kuitenkin vaadittu jo 2018 alkaen, mikä on hämmentävää. Vaadittiinko Tampereen kansi- ja areenahankkeessa, Helsingin Redissä tai vaikkapa Oulun Kivisiydämessä ehdotonta vaitioloa liikesalaisuuksiin tms vedoten X vuodeksi hankkeeseen liittyen, kun hankkeita vietiin valtuustotasolla eteenpäin? Ei vaadittu. Mutta Mänttä-Vilppulassa tehdään toisin.


talousoppaat.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
91
Jos olisi kyse rahanpesusta, olisi maailmassa paljon parempia kohteita, kuin Mänttä-Vilppula. Pankit ovat EU:n alueella nykyään hyvin varoivaisia rahanpesun suhteen. Varsinkin, kun Nordea on ollut tässä jo pahoissa vaikeuksissa:
...
Älkää antako tuon 120M€ hämätä. Voidaan puhua hienosti jostain Lux:n rahastosta, mutta sitä rahaa ei vaan ole olemassa. Mikään rahasto ei ole niin hullu, että sijoittaa tuohon kohteeseen.
Juuri näin. Siinä vaiheessa kun raha olisi Luxemburgissa, se olisi jo "pesty". Nordea, Danske jne on ongelmissa koska ottivat vastaan epämääräistä rahaa EU:n ulkopuolelta. Rahan liikuttelu Luxemburgista EU:n sisällä tietysti hävittää jälkiä, mutta suurin este on jo ylitetty.

Rahanpesu ylipäätään tehdään huomaamattomasti, eikä pähkähulluja hankkeita mediassa revitellen. Ulkopuolista rahaa ei ole, eikä tule. Kunnan vakuutta tässä ollaan kuppaamassa.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
301
Löytyykö jostain mustaa valkoisella Mänttä-Vilppulan valtuutettujen allekirjoittamista salassapito- ja vaitiolosopimuksista sekä mainintaa ajankohdasta, jolloin allekirjoitettu. Muistaakseni asiaa on täälläkin jo kerran käsitelty, mutta en jaksa perata kaikkea viestimassaa. Salassapito- sekä vaitiolosopimuksen kirjoittamisen ajankohta olisi erityisen tärkeä tieto juuri nyt. Ohessa screenshot Pentti Paanasen eriävästä mielipiteestä, jossa edellä mainitsemaani 'salassapitovelvoitteeseen' viitataan. Toinen dokumentti jolle olisi nyt käyttöä on se aiemmin täällä vilahtanut kuva toukokuun 2019 kuva Klaus Kurjen kabinetista, jossa alustava sopimus rahoitusjärjestelyistä tehtiin. Hotelli Klaus Kinskin kuva toukokuulta 2019 nyt löytyikin, kuvana tekstin alla.

EDIT 14:40 Tarvittava materiaali aiheesta saatu sekä saatu uutta pöyristyttävää vihjettä, jotka toimitettu eteenpäin! Salassapitosopimuksia hankkeeseen liittyen siis allekirjoitettu jo lokakuussa 2018, mikä on aika erikoista jos hankkeen etenemistä nyt muilta osin jälkeenpäin tarkastelee :) Hankkeeseen liittyvää rahoitusta on suunniteltu salassa jo pitkään ennen ensimmäistäkään sopimusta ns 'ei-julkisissa seminaareissa'. Jokainen voi päätellä itse, onko tällainen kaupungilta tai kunnalta läpinäkyvää ja kestävää päätöksentekoa.

salassapitovelvoite.jpg
MV_Klaus_Kinski.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
03.04.2017
Viestejä
950
Kiinnostavaa olisi tietää mitkä tahot asiasta hyötyvät?.

Tuosta kaatopaikan puhdistuksesta ( #924, #920, #917) vaikka se määrä jäisi 10-osaan puhutaan silti kymmenistä miljoonista, kun huomioidaan kaivut, kuljetukset ja uudelleen täytöt.

Jos tuossa sopimuksessa noiden kuntoon hoito on määrätty kunnalle esim. 4-vuoden ajan kuluessa.
Voisi kuvitella, että hoitamisen "tehosteena" olisi sopimussakko?
Eli mitä tuossa hankkeessa kuuluu kunnalle?

Kuntoon hoitamisen ongelmana voi olla
- Mistä löytyy laillinen kaatopaikka, kuljetuskulut (kaatopaikkamaksujen lisäksi) kasvavat matkan kasvaessa
- Uuden perustamiseen (valitusaikojen johdosta) tuskin tuo aika riittää.

- ei se tuhkan stabilointikaan aivan ilmaista puuhaa ole. Onkos jossain arvioitu sen aiheuttamia kuluja.
Erittäin vaikea kuvitella, että yksityinen henkilö/firma ottaisi tuollaista riskiä kantaakseen

Lisäksi saattaa päättäjät vaihtua, jos huomataan kustannusten todellinen suuruusluokka kunnalle kestämättömäksi.
Tehdyt sopimukset sitovat kuntaa vaikka henkilöt vaihtuvat.

Työpaikat kunnalle saattavat jäädä aika vähäisikisi, vaikka homma käynnistyisikin.
-tilataan autot ja koneet miehineen halvemmista maista?

Jossain vaiheessa jos asiat menevät pieleen todetaan, että "teimme asiassa parhaamme. Tiedotimme kyllä tuosta kaatopaikan mahdollisesti aiheuttamasta ongelmasta (täällä oli linkki videoo missä asiantuntijat siitä kertoivat)
Harmillista että tässä näin kävi ja ajouduimme konkursiin. Varsin ikävää alueet jäivät näin keskeneräisiksi"

Sitä olen kyllä ihmetellyt, etteivät kuntalaiset ole nostaneet meteliä tulevasta lentomelusta. Vai ovatko?
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
301
Löytyisikö jostain tietoa rahoittajaosapuolen - siis porukan Osanna, Orcese, Goff, Evansis tai Pekka Kähkönen - sekä Mänttä-Vilppulan yhteyksistä vuodelta 2018? Evansis lienee ainoa, jolla jo tammikuussa 2018 mainintaa ja päivityksiä Suomessa. Missä vaiheessa M-V nousee esiin ulkomaan päivityksissä? Missä vaiheessa Mänttä-Vilppula julkisesti ensi kerran kertoi julkisesti hankkeen 'rahoittajasta' tai 'ulkomaisesta rahoituksesta'?
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
3 677
Itsekin olen vähän sillä kannalla, että tässä huomio pyörii liikaa tuon escrow-talletuksen ja sen odotetun puhalluksen ympärillä. Olisi tosiaan syytä pohtia läpi myös skenaarioita, joissa rahoitus järjestyykin ja M-V:n hankkeella onkin käytettävissään se 100-250 milj € rahaa kovalla korolla.

Jos kyse on kovin taustaltaan kovin epämääräisestä rahasta, niin rahanpesun ei välttämättä edes odoteta onnistuvan 100% hyötysuhteella.
Vaikea uskoa että maailmasta niin hölmöä tahoa löytyisi että "sioittaisi" 100 miljoonaa euroa Mäntän pellon kiitotielle.

Rahanpesuakin lienee äärimmäisen epätodennäköinen vaihtoehto kun tuskin on odotettavissa että "sioitetusta" 100 miljoonasta eurosta koskaan saisi edes kymmentä prosenttia takaisin.

Eiköhän siinä rahanpesussakin se odotusarvo pitäisi olla toisinpäin eli sadasta eurosta saisi aina vaikka 90 euroa takaisin "pestynä".

Ainoastaaan silloin tuollainen 100 miljoonan euron "sioitus" voisi olla perusteltavissa jos siihen saisi Mänttä-Vilppulan kaupungin takauksen ja mieluummiin vielä Suomen valtion takauksen pääomalle ja sijoitetun pääoman luvatuille tuotoille.

Mielenkiintoista nähdä missä vaiheessa se kusetus alkaa realisoitua mikäli homma ei kaadu Mänttä-Vilppulan kaupungin 10 miljoonan euron "vakuustalletuksen" osalta jo hallinto-oikeuden tuomioon mikäli siitä sinne valitetaan.

Vaihtoehtoja taitaa olla kaksi eli tarkoitus on puhaltaa se 10 miljoonaa euroa hetimmiten Osannan taskuun. Sopparihan on kunnan kanssa sellainen että sen rahan Osanna saa käytännössä automaattisesti kun Mänttä- Vilppulan kaupunki on sitoutunut takaamaan ja resursoimaan hankkeen. Osanna vain ilmoittaa että tämä tarkoittaa sitä, että kaupungin pitää taata se 100 miljoonan euron laina ja järjestää vakuudet sille tai katsoo ettei muuten kunta ole resursoinut ja ja taannut hanketta sopimuksen tarkoittamalla tavalla ja sitten nauraa makeasti koko matkan pankkiin nostamaan rahojaan. Kuntahan taitaa ajautua konkurssiin jo tuolla kun velka lisääntyy 1000 euroa per nokko jokaista kunnan kymmentätuhatta asukasta kohti. Käytännössä valtio joutunee ottamaan kunnan kriisikuntana sitten pakko-ohjaukseen ja liitetään pakolla johonkin naapurikuntaan tai kaupunkiin.

Toki Osanna voi yrittää myös "tuplausta" yrittää ja yrittää saada takaukset ja vakuudet kunnalta siihen 100 miljoonan euron lainaan ja tehdä katoamistempun rahojen kanssa. Tämä vaihtoehto on kuitenkin epätodennäköinen kun tuskin maailmasta niin hullua "sioittajaa" löytyy että 100 miljoonaa euroa lainaisi pienen kunnan "takauksella" kun se vastuu tekisi 10 kiloeuroa jokaista kunnan asukasta kohti entisten velkojen ja alijäämän päälle. Sitä en tiedä itse onko tuollaisessa tilanteessa Suomen valtio sitten se joka maksaa tuollaisen idioottikunnan huijareille kuseman 100 miljoonan euron velan, koska Suomen kuntien luottoluokitus voi romahtaa totaalisesti jos kuntia Suomessa voikin mennä konkurssiin ja velat kaatua kunnalta luottolaitoksen niskaan luottotappioina. Eli vähän sama kuvio kuin Kreikan valtion kaatumisessa konkurssiin eurovaltioiden kannalta.

Isoin ongelma tuossa Mänttä-Vilppulan projektissa on perseaukisen ja "elämäm-kouluisen" Osannan lisäksi on se, että itse lentokenttähanke on niin pähkähullu ettei sitä voi saada kannattavaksi milllään matematiikalla eikä kenelläkään riitä mielikuvitus edes paperilla saamaan sen kannattavuuslaskelmia kannattavaksi.
 

OBS

Liittynyt
18.02.2020
Viestejä
3
Hanke on kokonaisuudessaan epärealistinen. Silti siellä Osannan ja kumppaneiden puolelta ei välttämättä ole mitään kovin monimutkaiata salasuunnitelmaa. Kunhan kokeillaan kepillä jäätä, josko saisi plakkariin suomalaisen pikkukunnan ja myös joidenkin riskisijoittajien rahoja tai ainakin osan niistä. Koko hankkeesta puuttuu konkretia muutamaa havainnekuvaa lukuunottamatta, kustannusarviotkin ovat järkyttäviä pyöristyksiä, 250, 100, 10 milj€.
 
Liittynyt
01.02.2020
Viestejä
11
Tori.fi:ssä jo otetaan kaikki ilo irti tulevasta lomakeitaasta:

” Muuta Mänttään, kaikki palvelut asunnon vieressä ja nyt kesällä alkaa iso hanke, Sassi Airparkin / kansanpuiston rakentaminen Keurusveden rannalle (Sassi Visualisoinnit 2020-02), joka sekin on asuntoa lähellä. Mäntästä tulee vilkas ja työtä tarjoava seudun keskus, unohtamatta jo olemassa olevaa monipuolista taidenautintojen tarjontaa. ”

Kyseessä siis vuokrailmoitus, joka ei käsittääkseni ole edes vitsi vaikkakin siltä enimmäkseen vaikuttaa. Huokeaan hintaan saisi tuosta miljonäärien vierestä kivan pikku yksiön vain 300€/kk!!
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
269
Vaikea uskoa että maailmasta niin hölmöä tahoa löytyisi että "sioittaisi" 100 miljoonaa euroa Mäntän pellon kiitotielle.

Rahanpesuakin lienee äärimmäisen epätodennäköinen vaihtoehto kun tuskin on odotettavissa että "sioitetusta" 100 miljoonasta eurosta koskaan saisi edes kymmentä prosenttia takaisin.

Eiköhän siinä rahanpesussakin se odotusarvo pitäisi olla toisinpäin eli sadasta eurosta saisi aina vaikka 90 euroa takaisin "pestynä".

Ainoastaaan silloin tuollainen 100 miljoonan euron "sioitus" voisi olla perusteltavissa jos siihen saisi Mänttä-Vilppulan kaupungin takauksen ja mieluummiin vielä Suomen valtion takauksen pääomalle ja sijoitetun pääoman luvatuille tuotoille.

Mielenkiintoista nähdä missä vaiheessa se kusetus alkaa realisoitua mikäli homma ei kaadu Mänttä-Vilppulan kaupungin 10 miljoonan euron "vakuustalletuksen" osalta jo hallinto-oikeuden tuomioon mikäli siitä sinne valitetaan.

Vaihtoehtoja taitaa olla kaksi eli tarkoitus on puhaltaa se 10 miljoonaa euroa hetimmiten Osannan taskuun. Sopparihan on kunnan kanssa sellainen että sen rahan Osanna saa käytännössä automaattisesti kun Mänttä- Vilppulan kaupunki on sitoutunut takaamaan ja resursoimaan hankkeen. Osanna vain ilmoittaa että tämä tarkoittaa sitä, että kaupungin pitää taata se 100 miljoonan euron laina ja järjestää vakuudet sille tai katsoo ettei muuten kunta ole resursoinut ja ja taannut hanketta sopimuksen tarkoittamalla tavalla ja sitten nauraa makeasti koko matkan pankkiin nostamaan rahojaan. Kuntahan taitaa ajautua konkurssiin jo tuolla kun velka lisääntyy 1000 euroa per nokko jokaista kunnan kymmentätuhatta asukasta kohti. Käytännössä valtio joutunee ottamaan kunnan kriisikuntana sitten pakko-ohjaukseen ja liitetään pakolla johonkin naapurikuntaan tai kaupunkiin.

Toki Osanna voi yrittää myös "tuplausta" yrittää ja yrittää saada takaukset ja vakuudet kunnalta siihen 100 miljoonan euron lainaan ja tehdä katoamistempun rahojen kanssa. Tämä vaihtoehto on kuitenkin epätodennäköinen kun tuskin maailmasta niin hullua "sioittajaa" löytyy että 100 miljoonaa euroa lainaisi pienen kunnan "takauksella" kun se vastuu tekisi 10 kiloeuroa jokaista kunnan asukasta kohti entisten velkojen ja alijäämän päälle. Sitä en tiedä itse onko tuollaisessa tilanteessa Suomen valtio sitten se joka maksaa tuollaisen idioottikunnan huijareille kuseman 100 miljoonan euron velan, koska Suomen kuntien luottoluokitus voi romahtaa totaalisesti jos kuntia Suomessa voikin mennä konkurssiin ja velat kaatua kunnalta luottolaitoksen niskaan luottotappioina. Eli vähän sama kuvio kuin Kreikan valtion kaatumisessa konkurssiin eurovaltioiden kannalta.

Isoin ongelma tuossa Mänttä-Vilppulan projektissa on perseaukisen ja "elämäm-kouluisen" Osannan lisäksi on se, että itse lentokenttähanke on niin pähkähullu ettei sitä voi saada kannattavaksi milllään matematiikalla eikä kenelläkään riitä mielikuvitus edes paperilla saamaan sen kannattavuuslaskelmia kannattavaksi.
Eikös jossain noissa sopimuksissa ollut kohta, että Osanna voi käyttää tuota 10 M€ Escrow talletusta lainan vakuutena, eli yksinkertaisimmillaan kusetus toimii niin, että kun tuo 10M kilahtaa escrow tilille, osanna ottaa 10M lainaa käyttäen tuota vakuutena ja painuu aasiaan palmun alle juomaan coctaileja loppuelämäkseen. Lainan myöntänyt pankki sitten saa tuon 10M€ sieltä escrow tililtä kun Osana ei sitä lainaa ei kumma kyllä ikinä maksa takaisin.
 
Liittynyt
06.02.2020
Viestejä
7
Onko kukaan laki-ihminen tulkinnut salaista escrow-sopimuksen pykälää (jonka piti olla salainen mutta joka vuotikin julki)? Mitä tämäs salattu pykälä oikeasti tarkoittaa? Onko paikalla juristia? Tämä kuulostaa että Osanna voi viedä rahat sillä verukkeella että ottaa lainaa ja lainaahan hän nimenomaan kai on ottamassa.
 

Liitteet

Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
3 677
Eikös jossain noissa sopimuksissa ollut kohta, että Osanna voi käyttää tuota 10 M€ Escrow talletusta lainan vakuutena, eli yksinkertaisimmillaan kusetus toimii niin, että kun tuo 10M kilahtaa escrow tilille, osanna ottaa 10M lainaa käyttäen tuota vakuutena ja painuu aasiaan palmun alle juomaan coctaileja loppuelämäkseen. Lainan myöntänyt pankki sitten saa tuon 10M€ sieltä escrow tililtä kun Osana ei sitä lainaa ei kumma kyllä ikinä maksa takaisin.
Itse en sopimusoikeutta niin tunne että osaisin tuota arvioida. Tuollaista tulkintaa joku täällä kuitenkin on myös esittänyt.

Siinä sopimuksessa oli myös kohta jonka mukaan Mänttä-Vilppula sitoutuu resursoimaan ja takaamaan sen kaupungin yrityksen osallistumisen hankkeeseen. Minun käsitykseni mukaan tuo sitoutuminen tarkoittaa myös sitä että kaupanki sitoutuu takaamaan ja järjestämään vakuudet sille 100 miljoonan euron lainalle ja jos ei suostu niin se on sopimusrikkomus ja Osanna kuittaa sen 10 miljoonaa euroa sulkitililtä jo sillä. Toki mielelläni kuulisin tästä mielipiteen jos jollakin on osaamista yritysjuridiikan ja sopimusoikeuden puolelta tuollaisista.

Kunnalle ja varsinkin pienelle kunnalla olisi todellinen lottovoittojen lottovoitto taloudellisesti jos jostakin maailmasta löytyisi joku hölmö joka "sioittaisi" 100 miljoonaa tai vaikka 250 miljoonaa euroa kuntaan rakennettavaan päättömään hankkeeseen. Vaikka tyyliin 150 miljoonan euron hintaisen rugby-pelin 50 tuhannen katsojan stadionin rakentamiseen vaikka keskelle Sodankylän erämaan suota. Sehän rakentaminen toisi kuitenkin vuosiksi paikkakunnalle työtä sadoille ihmisille ja paikallisille maansiirto- ja koneyritäjille ja sorakeisareille se toisi miljoonia euroja rahaa ja kunnalle verotuloja. Sille olisi ihan sama vaikka stadionilla ei olisi koskaan mitään käyttöä ja räjäytettäisiin maantasalle heti sen valmistuttua.

Harmi vain kun tuollaisia hölmöjä "sioittajia" ei ole maailmassa olemassa jotka oikeasti omista rahoistaan moisia kankkulan kaivoja rahoittaisivat. Kyse on niissä aina siitä että putsataan sillä tempulla esimerkiksi kunnan verorahat omaan taskuun.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
301
En tiedä, olisiko täällä juristia, mutta tuo juuri maalaisjärjellä tarkoittaa sitä, että Osannalla on vapaat kädet rahoihin heti, jos ne sulkutilille menee. Kaupungin tai kenenkään ei tarvitse tehdä sopimusrikettä.

Salaamis- ja vaitolovelvoitteisiin liittyen tiedän, että jossain vaiheeessa 2018 valtuutetuille on tiedotettu palaverissa tai sähköpostitse sanasta sanaan fraasi "rahoittaja vaatii vaitiolovelvollsuutta" mikä viittaa siihen että rahoittaja (henkilöllisyys tai tahot eivät tiedossa) tai rahoituksen järjestäjä, eli Francesco Osanna, ovat vaatineet valtuutetuilta vaitioloa 'rahoituksesta käytävistä keskusteluista' päivämäärästä xx.xx.xxxx päivämäärään xx.xx.xxxx mikä tekee kuviosta kaupungin toiminnan läpinäkyvyyden kannalta erittäin kyseenalaisen. Tämän jälkeen valtuutetuille on järjestetty "suljettuja (rahoitukseen liittyviä) seminaareja", joiden pöytäkirjat on nähtävästi jollain päätöksellä määrätty salaisiksi. Siellä on jollakulla juristilla ollut hauskaa, kun on päässyt rustaamaan salassapitomuksia oikein olan takaa.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
3 677
Joskus kannattaa pohtia jopa epäolennaisuuksia ja peräti järjettömiä lähestymiskulmia asiaan. Sherlock Holmes saattaisi kiinnittää huomiota HS:n uusimman jutun pystykuvan alanurkkaan yksityiskohtiin. Kirjahyllyssä on riviä ja nivaskaa monenlaisia talousopin kirjoja, joista suurin osa näyttää siltä, ettei niitä ole koskaan avattu. Vanhimmat kirjat jotka nimestä tunnistin, olivat 1980-luvulta (toki uudempi italialainen painos), uudemmat jostain kymmenen vuoden takaa. Miksi kokenut rahainhankkija ja massimies poseeraa taloustieteen oppikirjojen kanssa, kun kyse ei varsinaisesti ole kauppatieteiden opiskelijan haastattelusta. Jos kirjat olisivat olleet kovassa käytössä, niteet olisivat huomattavasti kuluneemman oloisia. Tässä kuvassa ne näyttävät lavasteilta.
--

Kuvassa näyttää olevan myös tämä kirja:


"Contains advice on how to: appear more confident; network and forge relationships; overcome obstacles in the workplace; take control; move outside your comfort zone; achieve job satisfaction, and much more. Whatever your career goals, in Buy Me! you will find the resources you need to sell yourself successfully every time."


Ei jumalauta. "Menestyvä" satojen miljoonien eurojen "sioituksia" pyörittävä "massipäällikkö" moisia seflmade kirjoja lukee. Yleensä tuollaiset kuuluvat Zinzino- ja OneCoin ja ja Wincapita koijarien opuksiin joita lueskelevat oppaaksi kun yrittävät esiintyä massipäällikkönä ja näytellä sellaista.

Kuvassa kiinnittää huomiota tuo huonosti istuva halvan näköinen puku, jonka kangaskin rypistynyt kuin 150 euron dresmannin muovipuvuissa. Luulisi että tuollaista satojen miljoonien eurojen pisnestä pyörittävällä massipäälliköllä olisi varaa mittatilaus- ja räätälin ompelemiin pukuihinkin laatukankaasta tehtynä.

(Toki Dresmannin puvut hintaisekseen ovat varmaan asiallisia ja monelle ihan järkevä valinta kun pukua tarvii kerran kymmenessä vuodessa jossain sukujuhlissa, mutta tuollaisia satojen miljoonien eurojen pisneksiä pyörittävältä ukolta odottaisi kyllä vähän laadukkaampaa pukeutumista.)

Kädetkin ja kynnetkin Osannalla näyttävät siltä että aika paljon fyysistä työtä tekisi. Toki noista on vähän vaikea tuon kuvan perusteella sanoa.

Mielenkiintoista olisi tietää onko Francesco Osannan nimi oikeasti oikeaksi verifioidussa passissa se mikä on ja kuinka kauan kaveri on kyseisen nimen omistanut ja onko vaihtanut joskus aiemmin nimeään.

Kuvasitaatti alla Hesarin jutusta:
66fb5f9f585b412796773b2b258f662d.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 232
Osanna nimeä voi käyttää naisen nimenä, oikeastaan mikään ei viittaa sitten että sukunimenä. Hosanna taas löytyy. Saman niminen bändi kyllä löytyy. 1600 luvulta löytyy yksi saman niminen.
Näin pikaisesti toteaisin että melko harvinainen nimi jos yksi kaima löytyy netistä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
84 787
Viestejä
1 743 638
Jäsenet
37 643
Uusin jäsen
Ladee004

Hinta.fi

Ylös Bottom