Se onko pankkitilit yleisempiä kun bitcoin lompakot ei ole relevanttia. Maailmassa on reilusti yli miljardi ihmistä ilman pankkitiliä.
Google sanoo että Nigeriassa alle 50% ihmisistä on pankkitili. Puhelin ja netti taas huomattavasti yleisempi. Näillä ihmisillä on parempi mahdollisuus käyttää bitcoinia kun saada pankkitili.
Bitcoinnia markkina-arvo maksuvälinenä on kyllä taputeltu. Jos mailmanvaltiosta Nigeria on se mistä odotetaan nousua, niin siinä pelataan niin sanottujen negerialais huijausten varaan.
Ihmiset, perheet joilla ei ole rahaa, ansiot kk tasolla 0-10-30 dollaria, niin jos rahaa tulee julkiselta puolelta, niin se on sitä valuuttaa mitä siellä päätetty käyttää, saaja vaihtaa sen johonkin hyödykkeeseen, ja oravannahkoihin joilla on todellinen arvo, niitä sitten voi vaihdella muiden kanssa.
Osassa maita on sähköisiä vaihdannan välineitä, esim puheaika/datasiirto , ovat käypää vaihdannan välineitä, mutta myös sellaisenaan käyttökelpoisia.
Jos nyt mennään henkilöissä joilla ei ole edes tuota, ja jos säästää sitä puhelintavarten, niin ehkä sinne markkinaan bitcoin ei ole se juttu. Hän säästää jotain vaihdettavaa, tai jotain luottamaansa valuuttaa.
Kryptoille, lohkoketjuille ideoita monenlaista käyttöön, mutta bitcoini ei nyt oikein mielletä sellaisena että se mihinkään sovellukseen taipuisi.
Bitcoinin arvo syntyy sen brändistä, tunnettavuudesta , ja se synnyttää sille jonkin verran oikeaakin käyttöä, esim noissa kiristys yms huijauksissa, sitä käytetään sen brändintakia, vaikka ei siihenkin on huono. Rikollisilla bitcoinia noin laajemminkin tavattu
Kuluttaja kaupassa olisi vuosia sitten kova hypetys, ei oikein lähtenyt lentoon edes noissa epävakaissa maissa.
Bitcoinin ongelma tuossa ei ole pelkästään tekninen toteutus, tehottomuus, vaan myös sen muu perusrakenne, se ei sopeudu kysyntään, tosin hassua että sitä juuri käytetään bitcoinin markkinoinnissa.