Nyt sais kyllä halvalla CRO:ta.
Voi toisaalta ajatella, että miten määritellään halpa, kun kyse on arvottomasta tuotteesta?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Nyt sais kyllä halvalla CRO:ta.
Avaatko tätä mielipidettä vähän enemmän.
Miten Binancen taloudellisen vakavaraisuuden voi arvioida, jotain riskejä sillä ilmeisesti FTXssä?
Reaalitalous on menossa kokoajan kohti taantumaa, ihan edelleen, joten johinkin cryptoon sijoittaminen on melkoisen varma tapa hävitä rahaa, ainankin tällä hetkellä.. Eiköhän noita "cryptopörssejä" kaadu vielä monia. Kun niitä ei valvota ja siellä mennään ihan mitensattuu, niin nousun loppuessa hommat tahtoo kusta hyvinkin helposti.Nyt alkaa savu laskeutua ja harkitaan jo pientä lisäsijoitusta bitcoiniin. Eiköhän joulun tienoilla ole nämä taas unohtuneet ja mennään ylös reippaasti.
Ei kannata kuitenkaan sijoittaa enempää kuin mistä on valmis häviämään puolet!
Reaalitalous on menossa kokoajan kohti taantumaa, ihan edelleen, joten johinkin cryptoon sijoittaminen on melkoisen varma tapa hävitä rahaa, ainankin tällä hetkellä..
Hyvä pointti tuossa lopussa. Jos tosiaan on aivan varmaa että "kryptopyramidihuijaukset" romahtaa, niin sillähän tekee isot rahat kun vaan shorttaa. Olisi jo tehnytkin jos olisi rahaa laittanut sinne missä suu on.Reaalitalous ja bitcoin eivät korreloi, ei lähellekkään. Pörssi ja bitcoin korreloivat jonkin verran, tosin siinä ei ole suoraa syy-seuraus suhdetta ja se on osin sattumaa. Ja viime aikoina bitcoin on laskenut mutta pörssi ei. Jos olet aivan varma laskusta voit toki shortata!
Tottakait ne korreloivat. Kun talous kusee, niin varoja tarvitaan säästöistä ja sijoituksista käyttöön. Toisinsanoen pörsseistä nostetaan rahaa ja varsinkin nuo kryptopörssit eivät kestä sitä, koska on ylläpidetty olettaen vain nousun jatkuvan.Reaalitalous ja bitcoin eivät korreloi, ei lähellekkään. Pörssi ja bitcoin korreloivat jonkin verran, tosin siinä ei ole suoraa syy-seuraus suhdetta ja se on osin sattumaa. Ja viime aikoina bitcoin on laskenut mutta pörssi ei. Jos olet aivan varma laskusta voit toki shortata!
Edustatko jotain yhteisöä joka sijoittaa bitcoiniin, tai tarjoaa aiheeseen liittyviä palveluita, tai muuta sidonnaisuuksia.Nyt alkaa savu laskeutua ja harkitaan jo pientä lisäsijoitusta bitcoiniin. Eiköhän joulun tienoilla ole nämä taas unohtuneet ja mennään ylös reippaasti.
Edustatko jotain yhteisöä joka sijoittaa bitcoiniin, tai tarjoaa aiheeseen liittyviä palveluita, tai muuta sidonnaisuuksia.
Onneksi annat niin lavean vaihteluvälin ennustuksellesi, että eihän tuolla kovin helposti voi mennä pieleen. Ja mitä ikinä nousulla sitten kaiken kaikkiaan muutenkaan tarkoitetaanNyt veikkaan lähiaikoina tai parin vuoden sisällä uutta nousua bitcoinille (ja sivussa muutamalle altille), voitte sitten rinkihaukkua jos ei toteudu!
Onneksi annat niin lavean vaihteluvälin ennustuksellesi, että eihän tuolla kovin helposti voi mennä pieleen. Ja mitä ikinä nousulla sitten kaiken kaikkiaan muutenkaan tarkoitetaan
No jos kaikki bitcoinit hukkuu ja löytyy yksi miljardisosa, ja sille joku markkina, niin voi sitä noinkin ajatella.Se on ihan no-brainer että Bitcoinin kurssiarvo dollareissa kasvaa "loputtomiin" ajassa X. Bitcoineja on vain 21 miljoonaa, dollareita loputtomasti, määrä kasvaa koko ajan.
Osaako kukaan kertoa että mitä palvelua kannattee käyttää siihen tarkoitukseen että ostaa cryptoja vain sen takia että siirtää ne ledgeriin?
mulla on nyt northcrypto, coinmotion sekä binance. jokaisessa tällähetkellä ja siirrän ne tuohon tikulle kunhan jaksan. Mutta muistan lukeneeni joskus että se siirto maksaa kun siirtää tuonne ledgeriin, onko se siirtomaksu jokaisessa ylläolevissa palveluissa sama?
sähkölaskuSori, jos on jo moneen kertaan kysytty, mutta mites tuo Binancen varmennus ja tarkemmin oman osoitteen varmennus menisi läpi?
Pitäisi siis jokin soveltuva lasku lähettää, missä näkyy oma nimi ja osoite. Kokeilin kuituliittymän laskulla, mutta sitä ei hyväksytty. Selityksenä vain "Unqualified documents".
Millaisilla laskuilla olette saaneet hyväksyttyä osoitteen? Voisiko mulla hylkäämisen syynä olla se, että laitoin e-laskun sellaisenaan, eli ei näytä valokuvalta laskusta? Printtaanko paperille, taitan puolivälistä ja kuvaan sellaisen?
Ei meinannut löytyä mitään järkevää paperia kun 99% tulee sähköisenä niin otin taloyhtiön saunalaskusta kuvan ja sillä meni läpiSori, jos on jo moneen kertaan kysytty, mutta mites tuo Binancen varmennus ja tarkemmin oman osoitteen varmennus menisi läpi?
Pitäisi siis jokin soveltuva lasku lähettää, missä näkyy oma nimi ja osoite. Kokeilin kuituliittymän laskulla, mutta sitä ei hyväksytty. Selityksenä vain "Unqualified documents".
Millaisilla laskuilla olette saaneet hyväksyttyä osoitteen? Voisiko mulla hylkäämisen syynä olla se, että laitoin e-laskun sellaisenaan, eli ei näytä valokuvalta laskusta? Printtaanko paperille, taitan puolivälistä ja kuvaan sellaisen?
No se tässä mullakin, kun ei tule mitään paperisena. Jos kokeilen tuota printtaamista ja sen kuvaamista...Ei meinannut löytyä mitään järkevää paperia kun 99% tulee sähköisenä niin otin taloyhtiön saunalaskusta kuvan ja sillä meni läpi
Otin vaan kuvan kännykällä sähkölaskusta tietokoneen näytöltä hyvin meni läpi, vaik todella epäselvä kuvaNo se tässä mullakin, kun ei tule mitään paperisena. Jos kokeilen tuota printtaamista ja sen kuvaamista...
Se on ihan no-brainer että Bitcoinin kurssiarvo dollareissa kasvaa "loputtomiin" ajassa X. Bitcoineja on vain 21 miljoonaa, dollareita loputtomasti, määrä kasvaa koko ajan.
En nyt ihan pysynyt kartalla mitä yrität sanoa. Oletko siis sitä mieltä että jos dollarin pienin kappale olisikin 0.0001 dollaria eikä yksi sentti niin dollarin arvo jotenkin muuttuisi? Ei kai sillä ole mitään väliä kuinka monta desimaalia lisäät kokonaisen dollarin perään, saman arvoinen se yksi dollari on.Fyysisiä dollareita on noin 1200 miljardin dollarin edestä. Dollarin pienin kappale on sentti. Eli fyysisten dollarien arvo on 120000 miljardia kertaa pienimmän kappaleensa verran.
Bitcoinin market cap on nyt noin 300 miljardia dollaria. Bitcoinin pienin kappale on satoshi, eli sadasmiljoonas osa Bitcoinia. Eli bitcoinien arvo on 30000000000 miljardia kertaa pienimmän kappaleensa arvo.
Vaikuttaako siltä että Bitcoin on paljon harvinaisempi kuin fyysinen dollari? Satoshi on 2500000 kertaa yleisempi kuin fyysiset dollarit.
Mikronesian saarivaltioissa on varmasti dollariin verrattuna harvinaisia rahayksiköitä. Ei se harvinaisuus tai niukkuus automaattisesti tarkoita arvokkuutta.
Bitcoinia voi ajatella myös niin että niitä on ohjelmoitu olemaan max 2 100 000 000 000 000 satoshia. Kyseessä voisi aivan yhtä hyvin olla virtuaalivaluutta jota on olemassa max 2100 kpl, joista kunkin voi jakaa 1000 miljardiin osaan. Tai 21 miljardia kpl joista kunkin voi jakaa 100 000 osaan. Tai 1 bitcoin jonka satosheja louhitaan ja käytetään, ja satosheja olisi siis tuon 21+14 nollaa verran.
Ei sen montako kokonaista on olemassa ja moneenko osaan sen kokonaisen voi jakaa pitäisi vaikuttaa arvokäsitykseen. Market cap ja kuinka iso osa maksimimäärästä on "löydetty" (ja mihin sitä voi käyttää ja mitä sillä voi tehdä) pitäisi olla ne pääparametrit arvon määrittämiselle. Kuin myös sen millä todennäköisyydellä maksimimäärä voi muuttua. Bitcoinissakin sen päättää konsensus. Eli se voi muuttua, vaikka ei olekaan kovin todennäköistä. Voi se muuttua myös alaspäin...
ps: tietääkseni nykyisin Bitcoinin voi jakaa jopa pienempiin osiin kuin satosheihin, eli tuo pulatunnuksen skenaario miljardisosan löytymisestä on mahdollinen. Mutta jos niitä on vain 10, niin ketkä niitä treidailisivat ja miksi?
Kummallista, että tulkitset viestiäni noin, koska viestissäni lukee "Ei sen montako kokonaista on olemassa ja moneenko osaan sen kokonaisen voi jakaa pitäisi vaikuttaa arvokäsitykseen."En nyt ihan pysynyt kartalla mitä yrität sanoa. Oletko siis sitä mieltä että jos dollarin pienin kappale olisikin 0.0001 dollaria eikä yksi sentti niin dollarin arvo jotenkin muuttuisi? Ei kai sillä ole mitään väliä kuinka monta desimaalia lisäät kokonaisen dollarin perään, saman arvoinen se yksi dollari on.
Pääosin arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan, oikeastaan kaikessa, ellei tätä balanssia manipuloida jotenkin. Kysyntäpuolelle voidaan määritellä useita syitä, Bitcoinin suhteen syyt vaihtelee riippuen yksilöstä. Tarjontapuoli taas on pääosin suoraan varannon mukaan pitkässä juoksussa. Ehkä se mitä haet on tuo kysyntäpuolen määritys. Se että tarjonta on vähäistä ei yksinään anna arvoa, tarvitaan se kysyntä puoli myös.Huonoin perustelu Bitcoinin arvolle on heitto siitä että niitä tulee koskaan olemaan vain maksimissaan 21 miljoonaa.
Aivan oikein. Toteat tässä matemaattisesti juuri sen asian, että sillä 21 miljoonalla kappalemäärällä on merkitystä arvoa määriteltäessä. Kunhan se kysyntäpuoli on olemassa. Jos yhtäkkiä Bitcoiniin tulisi päivitys jossa Bitcoineja lisätään 1000 kertaisesti siten että jokaisessa lompakossa olisikin 1000 kertaa enemmän Bitcoineja, olisi arvo 1000 kertaa pienempi.Jos niitä tulisi maksimissaan olemaan 21 miljardia, eli tuhat kertaa enemmän, niin Bitcoinin arvo olisi promille nykyisestä, eli noin 17 euroa. Bitcoinin market cap olisi kuitenkin sama. Asiaa voi ajatella niin että kun Tesla teki osakkeiden splitin (muistaakseni nelinkertaisti osakkeiden määrän) niin Teslan market cap pysyi samana. Koska 1*1 on sama kuin 0,25*4. Kun kertolaskun toinen puoli jaetaan sadalla ja toinen kerrotaan sadalla niin päädytään silti samaan kuin yhteen.
Aivan oikein. Jos jälkeenpäin aletaan printtaamaan osakkeita, dollareita tai Bitcoineja tyhjästä ei se nosta koko market capin arvoa mihinkään, se vaan devaluoi yksikön arvoa. Jokainen kappale tuossa varannossa menettää silloin arvoaan. Kuten oskaspliteissä, market cap ei nouse, yhden osakkeen arvo tippuu, mutta osakkeen omistajat saavat lisää osakkeita säilyttääkseen oman osuutensa kakusta.On matemaattista valehtelua väittää että Bitcoinin market capiin vaikuttaa täysin mielivaltaisesti valittu 21 miljoonaa Bitcoinia. Ei osakkeillakaan osakkeiden määrä vaikuta liikkeellelaskun jälkeen (paitsi siinä harvinaisessa tapauksessa että suoritetaan ylimääräinen osakeanti). Eikä osakkeissakaan kukaan mieti että tolla ja tolla yhtiöllä on vain noin ja noin monta osaketta. Hyvin harva taloussivu edes listaa montako osaketta Koneella tai Nokialla on. Ainoat mitkä ratkaisee on osakkeen arvo ja market cap (kiinnostunut voi laskea osakkeiden määrän näistä).
Ei ole. Kukaan ei tähän suostuisi. Vaatisi hard forkin ja tähän forkattuun verkkoon tuskin kukaan lähtisi mukaan vaan ylivoimainen enemmistö pysyisi nykyisessä verkossa. Bitcoinille on tämän kaltaisia muutoksia tehty varmaan satoja joista vain muutama on saanut näennäistä kannatusta ja ovat shitcoineja.Bitcoinin maksimimäärän kasvattaminen on mahdollinen skenaario siinä missä Nokian ylimääräinen osakeantikin, tai markan devalvaatio (vaikka hiukan eri asia, mutta lopputulokseltaan sama eli arvon laimentuminen).
Missään muussa mielessä kuten pitkäaikaisena sijoituksena en Bitcoiniin laittaisi varojani kiinni sillä se tulee romahtamaan ennemmin tai myöhemmin.
Mitä tarkoitat romahtamisella? Dollari kurssi laskee nollaan vai yksinkertaisesti se ei enää toimi? Vähän absurdeja ajatuksia molemmat.
Laittaisin bitcoinin kategoriaan että pari vuotta sitten sen merkitystä yliarvioitiin ja nyt pitkällä tähtäimellä aliarvioidaan. Vallankumous ei toteudu hetkessä.
Rahassa on tarkoituskin olla inflaatiota: inflaatio kannustaa kuluttamaan. Rahan arvon nousu kannustaisi hodlailemaan, ja taloudet ja yhteiskunnat sortuilisivat.
Muusta pitkälti samaa mieltä, paitsi tästä. Ei esimerkiksi kultakanta romahduttanut yhteiskuntia, eikä jengi jättänyt tavaroita ostamatta, kun rahan arvo ei jatkuvasti laskenut. Päinvastoin, kultakannassa esimerkiksi hintataso pysyi hyvin vakaana, ja yhteiskunnat kukoistivat. Se, miksi kultakannasta luovuttiin oli lähinnä siinä, että näin valtiot saivat vapaat kädet tuhota valuuttansa arvoa, velkaantua yli äyräiden. Rajoitettu rahakanta taas pakottaa todelliseen vastuullisuuteen taloudenpidossa.
Deflaatiotakaan ei pelätä oikeasti sen takia, että väki jäisi pitämään rahoja hyppysiinsä, vaan siksi, että se tekee velanhoidosta kalliimpaa. Ja nykyisessä pelkästään perustuvassa taloudessa se on pahinta, mitä voi tapahtua. Sitten taas taloudessa, joka ei perustu velkaan, ei tuo olisi mikään ongelma. Elektroniikka on hyvä esimerkki deflaatiosta käytännössä. Jääkö laitteet ostamatta siksi, että se on ensi vuonna halvempi.
Tarkoittaen että jos henkilöllä on tilillään käyttörahaa 1500 euroa niin ehkä 20-50 euroa pitäisin järkevänä määränä tungettavaksi nettivaluuttoihin. Not financial advice. Yritän vaan ääneen ajatella miten itse määrittelen maalaisjärjen näissä asioissa...
Tosiaan noihan voi romahtaa jo piankin niin, että kädessä on vain kasa paskaa. Ei ole olemassa mitään automaattista taetta, että kryptot vaan nyt heilunnan jälkeen taas palaavat kasvuun. Itse katsoisin sijoituksia ihan vain Nordnetistä.
Suomalaiset kauppapaikat ovat turvallisia vaihtoehtoja tuolla on vastattu muutamiin noihin kysymyksiin noiden firmojen henkilöiden kautta (en ota kantaa kysymyksiin tai vastauksiin, enkä tuohon sivustoon tai videoon)En ymmärrä miten ne eivät ole alttiina ollenkaan hakkeroinnille tai siihen että kaikki varat katoaisivat sieltä jos firma laittaa lapun luukulle.
Suomalaiset kauppapaikat ovat turvallisia vaihtoehtoja tuolla on vastattu muutamiin noihin kysymyksiin noiden firmojen henkilöiden kautta (en ota kantaa kysymyksiin tai vastauksiin)
Ei ole olemassa mitään automaattista taetta, että kryptot vaan nyt heilunnan jälkeen taas palaavat kasvuun. Itse katsoisin sijoituksia ihan vain Nordnetistä.
Olet aivan oikeassa. Ei mihinkään tälläiseen osapuoleen voi täysin luottaa. Bitcoin maxit on jauhaneet ikuisuuden mantraa "not your keys, not your coins". On lukuisia tapoja hallinnoida omia Bitcoinejaan, nykyään vielä todella helppoja sellaisia. Jokainen on lopulta Bitcoin maxi, polut on vain erilaiset.Uutis- ja markkinakatsaus 16.11. - YouTube
tuossa kommenttiosiossa sekä videon aivan lopussa sanotaan, että suomalaiset northcrypto sekä coinmotion ovat turvalliset. En ymmärrä miten ne eivät ole alttiina ollenkaan hakkeroinnille tai siihen että kaikki varat katoaisivat sieltä jos firma laittaa lapun luukulle.
Eikö näitä kahta suomalaista firmaa kannattaisi nyt mainostaa ympäri maailmaa, että on keksitty turvallinen paikka cryptoille siten ettei tarvi lompakossa edes pitää..
Eli lyhyesti, bitcoinin arvo perustuu siihen että joku uskoo siitä saavansa myöhemmin enemmän. Tyypillinen vertaus se Tulppaanimania. tosin Ilman tulpaaneja.Pääosin arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan, oikeastaan kaikessa, ellei tätä balanssia manipuloida jotenkin. Kysyntäpuolelle voidaan määritellä useita syitä, Bitcoinin suhteen syyt vaihtelee riippuen yksilöstä. Tarjontapuoli taas on pääosin suoraan varannon mukaan pitkässä juoksussa. Ehkä se mitä haet on tuo kysyntäpuolen määritys. Se että tarjonta on vähäistä ei yksinään anna arvoa, tarvitaan se kysyntä puoli myös.
Jos bitcoinia markkinoidaan sillä että niitä on jokin rajattu maximimäärä, niin sen lupauksen romuttaminen romuttaisi sen ajatuksen.Aivan oikein. Toteat tässä matemaattisesti juuri sen asian, että sillä 21 miljoonalla kappalemäärällä on merkitystä arvoa määriteltäessä. Kunhan se kysyntäpuoli on olemassa. Jos yhtäkkiä Bitcoiniin tulisi päivitys jossa Bitcoineja lisätään 1000 kertaisesti siten että jokaisessa lompakossa olisikin 1000 kertaa enemmän Bitcoineja, olisi arvo 1000 kertaa pienempi.
Aivan oikein. Jos jälkeenpäin aletaan printtaamaan osakkeita, dollareita tai Bitcoineja tyhjästä ei se nosta koko market capin arvoa mihinkään, se vaan devaluoi yksikön arvoa. Jokainen kappale tuossa varannossa menettää silloin arvoaan. Kuten oskaspliteissä, market cap ei nouse, yhden osakkeen arvo tippuu, mutta osakkeen omistajat saavat lisää osakkeita säilyttääkseen oman osuutensa kakusta.
Ei, FIAT valta valuutoissa kierrossa oleva setelien/kolikoiden määrä ei ole se juttu, se että niitä painetaa lisää ei johda valuutan arvon alenemiseen, vaan enemmän vastataan siihen kysyntä tarpeeseen.Aivan oikein. Jos jälkeenpäin aletaan printtaamaan osakkeita, dollareita tai Bitcoineja tyhjästä ei se nosta koko market capin arvoa mihinkään,
Osa bitcoin markkinoijista yrittää nostattaa arvoa sillä että vertaa bitcoinia kultaan.Eli lyhyesti, bitcoinin arvo perustuu siihen että joku uskoo siitä saavansa myöhemmin enemmän. Tyypillinen vertaus se Tulppaanimania. tosin Ilman tulpaaneja.
...
Kyllä. Bitcoinin dollariarvo perustuu siihen että joku uskoo saavansa siitä myöhemmin enemmän dollareita. Tai oikeammin sanottuna Bitcoinin dollarikurssi määrittää kuinka monta dollaria markkinat on tällä hetkellä valmiita yhdestä Bitcoinista maksamaan.Eli lyhyesti, bitcoinin arvo perustuu siihen että joku uskoo siitä saavansa myöhemmin enemmän.
Bitcoinissa ON rajattu maksimimäärä, ei sitä voi muuttaa. Sen muuttaminen vaatisi hard forkin josta syntyy uusi lohkoketju. Samaan tapaan kuin lukuisat muut hard forkit, ne ei ole enää Bitcoinia vaan jotain muuta.Jos bitcoinia markkinoidaan sillä että niitä on jokin rajattu maximimäärä, niin sen lupauksen romuttaminen romuttaisi sen ajatuksen.
Bitcoinilla omistat Bitcoineja, eli rahajärjestelmän rahaa. Bitcoin on luonteeltaan digitaalinen raaka-aine, paras rahanmuoto mitä ihmiskunta on koskaan keksinyt.Osake, osuuvertaus on vähän kaukaa haettu.
Bitcoinilla etä omista mitään(*, et omista sitä miljardisosaa firmasta, tonnista raaka-aineesta tai mistään muustakaan.
Ja mitä tapahtuu FIATin arvolle jos tuohon kysyntään ei vastatakkaan? Jos rahaa ei painetakkaan lisää?[/QUOTE]Ei, FIAT valta valuutoissa kierrossa oleva setelien/kolikoiden määrä ei ole se juttu, se että niitä painetaa lisää ei johda valuutan arvon alenemiseen, vaan enemmän vastataan siihen kysyntä tarpeeseen.
Bitcoinilla omistat Bitcoineja, eli rahajärjestelmän rahaa. Bitcoin on luonteeltaan digitaalinen raaka-aine, paras rahanmuoto mitä ihmiskunta on koskaan keksinyt.
Teknisesti voi, käytännössä ei, ainakaan riittävän laajalla skaalalla. Ei ennen kuin adaptaatio on riittävän pitkällä.Toki sillä erotuksella, ettei sitä voi käyttää kuin rahaa.
Toki sillä erotuksella, ettei sitä voi käyttää kuin rahaa.