Zefram Cochrane
The Engineer
- Liittynyt
- 20.10.2016
- Viestejä
- 1 843
Suurituloisille saadut tulonsiirrot näyttävät olevan vuokratuloja. Tämän on varmaan kirjoittanut joku vasukki, koska vuokratulot on määritelty tulonsiirroiksi.





Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Eli olet kanssani samaa mieltä että roskakuskin tekemä rahavirta on eriasia kuin roskakuskin työn arvo, vai mitä (uutta) yritit tässä kertoa?
Itsellä lähinnä oli pointtina se että sen alimpana ”ravintoketjussa” olevan palkka on monesti murto-osa yhtiön kulurakenteessa. Silti se on samalla se mihin keskusteluissa kiinnitetään eniten huomiota ja se mistä suomalainen yritysjohtaja koittaa ensimmäisenä tinkiä.
No saa tuota tilastoa noinkin kivemman näköiseksi. Saaduksi tulonsiirroksi lasketaan myös "asuntotulo vuokra-asunnosta toiselta kotitaloudelta". Ei ihme, että näyttää saavan paremmin tienaavat tulonsiirtoa![]()
Omistusasujien asuntotulo luettiin tulonjakotilastossa tuotannontekijätuloksi (omaisuustuloksi) ja asuntotulo toiselta kotitaloudelta vuokratusta asunnosta saaduksi tulonsiirroksi. Asuntotulo muodostetaan tulonjakotilastoon edelleen, mutta sitä käsitellään tilastovuodesta 2011 alkaen omana erillisenä tuloeränä (ks. kohta "asuntotulo")
Jostain syystä sulta unohtui puolet lainauksesta
Toisaalta esimerkiksi maataloustukia ei lasketa tulonsiirroiksi, vaan "yrittäjätuloiksi"
Niinhän se tietty on. Lakkoileva paperimies voi uhota, paljonko rahaa maksaa jokainen päivä kun HÄN ei ole konetta katselemassa valvomon tuolista mutta se johtuu vain siitä, että työnantaja ei saa ottaa tilalle työtöntä, joka tekisi saman homman mielellään halvemmallakin.
Toinen tapa on mitata työn hintaa. Millä hinnalla joku toinen sen tekisi jos ei olisi sossua vääristämässä. Työvoimaintensiivisemmillä aloilla palkkakustannuskin on merkittävä mutta eipä täällä paljon mitään enää käsin tehdä, ehkäpä juuri siitä johtuen. Konetta tuijottamaan vielä voidaan "prosessinvalvoja" palkata mutta sekin rupeaa keulimaan, että hänelle kuuluu tulokseen suhteutettu liksa kun miestä ei voi kilpailuttaa.
Mistä tuo viha kumpuaa suorittavaa porrasta kohtaan?
Esimerkiksi postin tehtävä on kuljettaa paketti A -> B, sillo sen tekijä on tärkein siinä yhtiössä eli suurimman palkan ansaitseva. Tietysti ajattelen erinlailla tässäkin.
Jostain syystä sulta unohtui puolet lainauksesta
Toisaalta esimerkiksi maataloustukia ei lasketa tulonsiirroiksi, vaan "yrittäjätuloiksi"
Ei todellakaan näin. Työn arvo mitataan markkinoilla eikä jollain mielivaltaisella "tärkein tekijä"-kaavalla.Esimerkiksi postin tehtävä on kuljettaa paketti A -> B, sillo sen tekijä on tärkein siinä yhtiössä eli suurimman palkan ansaitseva.
Ei todellakaan näin. Työn arvo mitataan markkinoilla eikä jollain mielivaltaisella "tärkein tekijä"-kaavalla.
Joo aika jännä vertaus. Tuo tietenkin toimii alle 10 hengen pumpussa, mutta sitten kun työntekijöitä alkaa olemaan se 10k, alkaa se sekoamaan aika pahasti. Silloin se johto on suhteellisen tärkeässä asemassa.
Miksi toimitusjohtajan pitäis viedä paketteja?
Otappa se toimari ja hallitus pois, jaa palkka kaikille paketinjakelijoille ja kerro paljon on palkka? Arvioi samalla kauan on töitä?Eli tosta voisi päätellä että posti oli tekemässä oikein että se suorittava porras tekee nälkäpalkalla työn mikä on firman pääpointti ja toimitusjohtaja saa 82 000 kuussa vaikka ei vie yhtään pakettia asiakkaalle.
Riippuen siitä miten Marin (tai joku muu PM ehdokas) tulee populistiset pölinänsä muuntamaan todellisuudeksi, voi olla että SDP:n pahin katastrofi on vielä edessä vaikka Rinne kyllä teki vahinkoa hiki hatussa.Siihen loppui sitten hupiukon pääministeriys. Hauskaa tässä tällä hetkellä kyllä se, että oikeastaan Keskusta teki vaatimuksineen demareille palveluksen, mutta demarit ainakin esittävät nyt niin kovin suuttuneita. Vähän harmi kyllä sinänsä tämä, että olisihan se ollut mielenkiintoista nähdä montako sotkua Rinne olisi vielä lopun hallitustaipaleen aikana onnistunut saamaan aikaan.
Riippuen siitä miten Marin (tai joku muu PM ehdokas) tulee populistiset pölinänsä muuntamaan todellisuudeksi, voi olla että SDP:n pahin katastrofi on vielä edessä vaikka Rinne kyllä teki vahinkoa hiki hatussa.
että työnantaja ei saa ottaa tilalle työtöntä, joka tekisi saman homman mielellään halvemmallakin.
Konetta tuijottamaan vielä voidaan "prosessinvalvoja" palkata mutta sekin rupeaa keulimaan, että hänelle kuuluu tulokseen suhteutettu liksa kun miestä ei voi kilpailuttaa.
Itse pitkälti sitä mieltä että palkkoja turha ruveta poliittisesti alas ajamaan, antaa markkinatalouden hoitaa, niin kuin se on hoitanut tähänkin asti.
Toinen tapa on mitata työn hintaa. Millä hinnalla joku toinen sen tekisi jos ei olisi sossua vääristämässä.
Kerro toki oma näkemys. Minä heitin tohon vaan että Kiinan duunareiden kanssa voitaisiin kilpailla.
Tasaveroinen neuvottelumahdollisuus tulee siitä, että kummallakin on yhtä suuri mahdollisuus kieltäytyä toisen tarjouksesta. Tämä vaatii esimerkiksi perustuloa, jolla tulee toimeen. Ainakin nykyään Suomessa tämä asia on viritetty yritysten eduksi, koska ehdotuksesta kieltäytymisestä seuraa työvoimapoliittisia sanktioita vain työntekijälle.
Kukakohan on vuotanut lehdistöön vääriä tietoja Haaviston toimista ja mitkä on motiivit? Onko väärien tietojen antaja virkamies vai joku politikko... joka tapauksessa Haavisto-gate tussahti nolosti suutarina.
Hallitus on siunannut al-Holin leirillä olevien naisten ja lasten tuomisen tapauskohtaisesti takaisin Suomeen
HELSINGIN SANOMIEN tietojen mukaan koko Suomen hallitus on käytännössä siunannut toimet, joiden avulla on tarkoitus hakea al-Holin leirillä olevia naisia ja lapsia takaisin Suomeen. Myös tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä ja eduskunnan ulkoasiainvaliokuntaa on informoitu asiasta. HS:n tietojen mukaan ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) on värvännyt kokeneen diplomaatin johtamaan toimia täysipäiväisesti. Toimille on HS:n tietojen mukaan oikeuskansleri Tuomas Pöystin tuki. Haavisto vahvisti tiedot tiedotustilaisuudessa maanantai-iltana.
Ilta-Sanomat kertoi maanantaina, että Haavisto olisi yrittänyt painostaa ulkoministeriön konsulipäällikköä tuomaan Syyrian al-Holin pakolaisleirin suomalaislapset Suomeen, minkä jälkeen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko (ps) vaati Haavistolta asiasta selvitystä.
Haavisto kiisti tiedotustilaisuudessa painostaneensa konsulipäällikköä syrjään tehtävästään. ”Tämä ei pidä paikkaansa”, Haavisto sanoi. Haaviston mukaan ulkoministeriössä ei ole ollut muita henkilövaihdoksia kuin kokopäiväisen henkilön nimittäminen al-Holia koskevia toimia johtamaan. Haavisto sanoo, että Pasi Tuominen hoitaa yhä konsulipäällikön tehtäviä.
Eipä se näytänyt olleen ennen kuin rupesivat lakkoilemaan.Rinnen oli varmaankin liikaa duunareiden puolella, sen takia Keskustalaiset halusivat hänet pois pääministeri pallilta.
Työstä maksettava hinta määräytyy sen tuottaman lisäarvon pohjalta, matalan jalostusasteen duuneissa palkan tulisi olla selvästi alempi tätä kuvastamaan. Suomalaisen työn ei kannata alkaa kilpailemaan työn hinnalla, vaan laadulla ja työn tuottavuudella. Näin ollen kotimaisen teollisuuden elinehto on automaation lisääminen tulevaisuudessa. Tämä taas luo paineita työvoiman kyvylle omaksua uusia työtehtäviä.
Tietysti markkinahintainen hinnoittelu vaatisi sitä, että on todella isot markkinat ja että ihmisillä on vaihtoehtoja ja samoin työnantajilla. Tällöin mahdollisuuden kieltäytyä tarjoaa se, että uskoo saavansa paremman diilin muualta. Defaulttina oleva sossu tms. vääristää tilanteen koska se on aina liian lähellä sitä pienintä palkkaa, jolla elää ja siksi se ei kannata koska vapaa-aika viikossa vähenee 40-50h.
Vastikkeellinen sosiaaliturva voisi korjata vääristymän jos sitä käytettäisiin vain sellaisiin tehtäviin, jotka valtio kuitenkin hankkisi. Se olisi silloin se viimeinen tarjous, johon työntekijä tarttuu ja halvin palveluntarjoaja julkiselle sektorille.
Ja erityisesti se, että Rinne jää sinne taustalle sähläämään on tosi hyvä uutinen. Osaa sössiä Marinin asiat ja kusta siellä muroihin niin että kaikki sen huomaa.Näyttää siis varmalta, että uusi pääministerimme on Sanna Marin. Antti jättää ero anomuksen tuota pikaa. Mielestäni tämä on hyvä uutinen.
IL:n tiedot: Rinne jättää eronpyyntönsä ennen välikysymyskeskustelua - edessä hallitustunnustelut, SDP valitsee uuden pääministeriehdokkaan ensi viikolla
Ei se sossu vääristä markkinaa kunhan huolehditaan, että ihmisten sosiaaliturva ei riipu heidän tuloistaan esimerkiksi juuri perustulon avulla. Tällöin voi hyvinkin tarjota 1 e/h töitä ja joku saattaa sellaisen vastaan ottaakin, jos tykkää kyseisestä työstä paljon.
Tässä se ongelma juuri on. Kukaan ei lähde vapaaherran elämästä, jossa tulee jotenkin toimeen, hommaan, josta saa täyttä työviikkoa vastaan vain vähän paremman elannon.
Muuten perustulo kyllä voisi olla hyvä ajatus, mutta se ei voi olla niin korkea, että sillä yksin elää.
Jos perustulo ei ole niin korkea, että sillä elää yksinään, jää ainakin suuri osa ellei kaikki nykytukien ongelmista jäljelle, mm. työnantajien suosiminen työpaikkaneuvotteluissa.
Perustulossa ongelmana on se, että jos ihmiset saavat vaikka 800 euroa kuussa "perustuloa", niin työnantajat sitten maksavat palkkaa sen mukaan että maksavat palkkaa vaikka 500 euroa kuussa kun laskevat että ihminen saa sen 800 euroa taikaseinästä kuussa ja elää jo hyvin sillä 500 euron palkalla siihen päälle.
Eli se entinen 1600 euron tms. liksa vaihtuu sitten tuohon 500 euroa kuussa liksaan.
Sitä en tiedä miten tuon voisi estää. Pitäisi olla varmaan joku lakisäätäinen minimipalkka myös aloille joilla ei ole yleissitovan työehtosopimuksen kautta minimipalkkaa.
Miksi kummassa se pitäisi estää? Tuohan juuri tuo sitä kilpailukykyä ja työpaikkoja, joiden perään kaikki poliitikot ovat nykyisin. Ja eihän työnantajia nykyisinkään sen kummemmin kiinnosta miten palkalla elää - työn ostaja maksaa niin vähän millä myyjä suostuu työpanostaan myymään.
No jatkossa kaikki alle 2000 euroa bruttona kuussa tienaavilta työntekijöiltä alennettaisiin palkkaa sen perustulon verran eli sen 800 euroa kuussa nettona.
Jos niitä em. palkkaa saavia duunareita on vaikka yksi miljoona Suomessa, niin taikaseinästä pitäisi löytyä jostakin jatkossa sitten miljardi euroa siihen niiden miljoonan duunarin perustuloon. Siis se 800 euroa plus se saamatta alentuneesta palkasta jäävä vero per duunari.
Ei kait siinä jos joku onnistuu keksimään tuollaisen taikaseinän josta tulisi se 12 miljardia euroa vuodessa rahaa suomalaisille.
Orpon puheista paistaa kyllä melkoinen ylimielisyys ja helveksunta vasemmistolaista politiikkaa kohtaan, no ehkä se kuuluu politiikkaan, mutta en kyllä muista että vasemmisto olisi noin kärkkäästi puhunut porvareista oppositiossa ollessaan, saatan kyllä olla väärässä.
Tänään oli kyllä Orpon puheissa todella asiallista otetta. Hallitus on nyt kaatunut, eikä tästä jatketa ilman oikeita hallitustunnusteluita.
Jos palkka aletaan kierrättää yleisenä käytäntönä sossun/kelan kautta, näen siinä pahempiakin ongelmia kuin "poliittisesti mahdoton".Senhän pystyisi verottamaan kustannusneutraalisti työnantajilta, koska säästyneet palkkakustannukset menevät suoraan työnantajan tulokseen. Mutta tosiaan sama homma kuin perustulon kanssa yleensäkin - poliittisesti mahdoton, joten jää ajatusleikin asteelle.
Jos palkka aletaan kierrättää yleisenä käytäntönä sossun/kelan kautta, näen siinä pahempiakin ongelmia kuin "poliittisesti mahdoton".
Tänään oli kyllä Orpon puheissa todella asiallista otetta. Hallitus on nyt kaatunut, eikä tästä jatketa ilman oikeita hallitustunnusteluita.
Kuten vassareille aina niin tyypillistä, Marinia ei näytä perustuslainmukaisen prosessin noudattaminen kiinnostavan:
SDP:n Lindtman mittelöstä Marinin kanssa: Tulee tiukka kisa – Keskustan Kulmuni: Rinteen ero Suomen kannalta oikea, Halla-aho: Emme ole tyrkyllä hallitukseen, Yle seuraa politiikan superpäivää
klo 12:52:
Koska hallitus on muodollisesti jättänyt eronpyyntönsä, on käytävä hallitusneuvottelut. Sanna Marinin (sd.) mukaan nykyinen hallituspohja voi jatkaa.
– Minun mielestäni tämä kokonaisuus ei nyt vaadi yhtään uusia kierroksia. Katsotaan, mihin päädytään, hän sanoi eduskunnassa.
Tänään oli kyllä Orpon puheissa todella asiallista otetta. Hallitus on nyt kaatunut, eikä tästä jatketa ilman oikeita hallitustunnusteluita.
Kuten vassareille aina niin tyypillistä, Marinia ei näytä perustuslainmukaisen prosessin noudattaminen kiinnostavan:
SDP:n Lindtman mittelöstä Marinin kanssa: Tulee tiukka kisa – Keskustan Kulmuni: Rinteen ero Suomen kannalta oikea, Halla-aho: Emme ole tyrkyllä hallitukseen, Yle seuraa politiikan superpäivää
klo 12:52:
Koska hallitus on muodollisesti jättänyt eronpyyntönsä, on käytävä hallitusneuvottelut. Sanna Marinin (sd.) mukaan nykyinen hallituspohja voi jatkaa.
– Minun mielestäni tämä kokonaisuus ei nyt vaadi yhtään uusia kierroksia. Katsotaan, mihin päädytään, hän sanoi eduskunnassa.
Ylelle vuodettu muistio: Sirpa Paatero kertoi Postin tes-siirrosta myös pääministerille jo elokuussa – muistio ymmärtää Postin ratkaisua
Miksi kummassa se pitäisi estää? Tuohan juuri tuo sitä kilpailukykyä ja työpaikkoja, joiden perään kaikki poliitikot ovat nykyisin. Ja eihän työnantajia nykyisinkään sen kummemmin kiinnosta miten palkalla elää - työn ostaja maksaa niin vähän millä myyjä suostuu työpanostaan myymään.
Tarjotaanko myös työnantajalle "perustyövoima" valtion piikkiin ilmaiseksi, että heillä on myös mahdollisuus kieltäytyä kaikista työvoimatarjouksista tasapuolisesti? Hommanhan nimenomaan kuuluu olla niin, että kummallakaan osapuolella ei ole mitään kategorista mahdollisuutta kieltäytyä kaikesta, jolloin joku muu maksaa laskun. Kuten on silloin, jos työnantaja ei saa työvoimaa ilman palkkaa, ja työntekijä ei voi tule toimeen ilman palkkaa.Tasaveroinen neuvottelumahdollisuus tulee siitä, että kummallakin on yhtä suuri mahdollisuus kieltäytyä toisen tarjouksesta. Tämä vaatii esimerkiksi perustuloa, jolla tulee toimeen. Ainakin nykyään Suomessa tämä asia on viritetty yritysten eduksi, koska ehdotuksesta kieltäytymisestä seuraa työvoimapoliittisia sanktioita vain työntekijälle.
Tarjotaanko myös työnantajalle "perustyövoima" valtion piikkiin ilmaiseksi, että heillä on myös mahdollisuus kieltäytyä kaikista työvoimatarjouksista tasapuolisesti?
Tarjotaanko myös työnantajalle "perustyövoima" valtion piikkiin ilmaiseksi, että heillä on myös mahdollisuus kieltäytyä kaikista työvoimatarjouksista tasapuolisesti? Hommanhan nimenomaan kuuluu olla niin, että kummallakaan osapuolella ei ole mitään kategorista mahdollisuutta kieltäytyä kaikesta, jolloin joku muu maksaa laskun. Kuten on silloin, jos työnantaja ei saa työvoimaa ilman palkkaa, ja työntekijä ei voi tule toimeen ilman palkkaa.
Mahdollisuutta kieltäytyä työstä vain koska elää mieluummin muiden kustannuksella ei tarvita. Aivan kuten ei tarvita myöskään mahdollisuutta kieltäytyä palkanmaksusta, koska haluaa jonkun muun maksavan ne.
Jos perustulolla tulee mukavasti toimeen, ei ole mitään tarvetta tehdä töitä. Siis ennen kuin koko järjestelmä romahtaa omaan mahdottumuuteensa.
Kannattaisin kyllä perustuloa, mutta sopiva taso olisi se mitä nytkin saa ilman mitään velvoiteita, eli käytännössä toimeentulotuen alennettu perusosa eli luokkaa ~300€. Ja lisäksi tietysti verotuksen perusvähennyksiä pitäisi leikata, jotta tuo perusosa tulee pikkuhiljaa syötyä pois. Sillä tulee toimeen, mutta ei ole kivaa, kuten ei kuulukkaan olla jos ei elantoaan itse ansaitse eikä halua ansaita.
Perustulomalli voisi tosiaan muuten olla ihan hyvä idea, mutta kun siihen halutaan aina yhdistää jokin poskettoman suuri sosiaalitukien kasvattaminen, joka ei ole realistista. Sen pitäisi olla vain ja ainoastaa kaikista pienimpien tukien automatisointia.
Tarjotaanko myös työnantajalle "perustyövoima" valtion piikkiin ilmaiseksi, että heillä on myös mahdollisuus kieltäytyä kaikista työvoimatarjouksista tasapuolisesti? Hommanhan nimenomaan kuuluu olla niin, että kummallakaan osapuolella ei ole mitään kategorista mahdollisuutta kieltäytyä kaikesta, jolloin joku muu maksaa laskun. Kuten on silloin, jos työnantaja ei saa työvoimaa ilman palkkaa, ja työntekijä ei voi tule toimeen ilman palkkaa.
Mahdollisuutta kieltäytyä työstä vain koska elää mieluummin muiden kustannuksella ei tarvita. Aivan kuten ei tarvita myöskään mahdollisuutta kieltäytyä palkanmaksusta, koska haluaa jonkun muun maksavan ne.
Jos perustulolla tulee mukavasti toimeen, ei ole mitään tarvetta tehdä töitä. Siis ennen kuin koko järjestelmä romahtaa omaan mahdottumuuteensa.
Kannattaisin kyllä perustuloa, mutta sopiva taso olisi se mitä nytkin saa ilman mitään velvoiteita, eli käytännössä toimeentulotuen alennettu perusosa eli luokkaa ~300€. Sillä tulee toimeen, mutta ei ole kivaa, kuten ei kuulukkaan olla jos ei elantoaan itse ansaitse eikä halua ansaita.
– En ole tietoinen sellaisesta päätöksestä, ja hallituksesta on moneen kertaan vakuutettu, että sellaista päätöstä ei ole tehty, Niinistö sanoo Verkkouutisille.
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) kertoi maanantai-iltana pitämässään tiedotustilaisuudessa, että lasten palauttamiseen liittyvistä suunnitelmista on informoitu presidenttiä