• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Itse en osaa sanoa kuinka tarpeellinen tai tarpeeton on. Mutta siitä olin varma jo etukäteen, että kaikki ne osapuolet, joilta se tarkoittaisi informaatio- ja valtasiirtymää valtioneuvostolle tulevat vastustamaan voimallisesti. Näin myös kävi. Mutta valtioneuvosto varmasti oli siihen kanssa etukäteen jo varautunutkin ja ajaa suunnitelmaa silti eteenpäin.

Sen sijaan heitän ilmoille, että kun Niinistön presidenttikausi päättyy alkaa uudelleen taistelu presidentin valtaoikeuksien kaventamisesta.
Nykyinen perustuslaki on aiheessa ongelmallisesti muotoiltu ja Niinistö on lukenut sitä siten, että on pyrkinyt maksimoimaan omaa valtaansa. Jos seuraaja on heikompi, kuten varmasti on, nousee varmasti poliittiseen keskusteluun kaventaa presidentin valtaoikeuksia ja viedä ulko- ja turpo-johtaminen molemmat entistä vahvemmin kulloisenkin istuvan pääministerin vastuulle.

Ymmärrykseni ei myöskään riitä arvioimaan tuon VNK:n uuden position tarvetta, pidemmällä aikavälillä se voisi olla tarpeellinen lisäys. Yleisesti näkisin kuitenkin, että ulko- ja turvallisuuspolitiikassa on hyvä olla tasapainottava voima, joka katsoo asioita puoluepolitiikan ulkopuolelta ja useamman vaalikauden yli, ja siksi suhtaudun karsaasti VNK:n ja hallituksen vallan kasvattamiseen muiden tahojen kustannuksella. Presidentti on ollut tässä omalla tavallaan hyvä, vaikkakin presidentit meillä käytännössä aina nousevat puoluepoliitikkojen parista, jolloin henkilön tausta näkyy linjauksissa. Itse olisin valmis jatkamaan ainakin toistaiseksi suunnilleen nykyisellä työnjaolla, tai jos presidentin valtaa halutaan vähentää, pitäisi tilalle tuoda jokin asiantuntijaelin, jonka valta on määritelty laissa.

Toinen juttu tietenkin on se, että kriisitilanteissa kansa odottaa johtamista nimenomaan poliitikoilta, ja asioihin pitäisi olla valmiit toimintamallit, ettei tarvitse lähteä säätämään paniikki/pistelakeja. Natoon liittyvän keskustelun yhteydessä, sitten kun jäsenyys realisoituu, pitää nämä varmaan linjata jotenkin uudelleen.

Tuossa olet varmaan oikeassa, että seuraava presidentti ei suurella todennäköisyydellä tule olemaan yhtä vahva ja suosittu kuin Niinistö, ja valtaoikeuksien jaosta tullaan käymään vääntöä seuraavien presidentinvaalien jälkeen.
 
En ole itse ko. puolueen väkeä, mutta puoluekokouksen aikaan monien ohjelmatyöryhmien linjapapereita käsiteltiin julkisuudessa. Niissä oli kyllä ihan konkretiaakin. En tiedä pitääkö puolue niitä jatkuvasti esillä jäsenistönsä ulkopuolelle.

Se taas, että puolueet ei kykene toteuttamaan (kaikkia) omia tavoitteitaan liittyy tietysti siihen, että ensiksikin puolueen sisällä pitää löytää yhteinen sävel, ts. eri sisäisten linjojen välinen konsensus, sitten seuraavaksi hallitusvastuussa pitää tehdä kompromisseja hallituskumppaneiden kanssa, parlamentaarisissa työryhmissä ihan kaikkien kanssa. Jokainen taistelu, jonka voitat, tarkoittaa yleensä häviötä jossain muussa. Näissä muiden puolueiden muisti on myös hyvin pitkä. Siksi usein laihakin kompromissi on parempi kuin selkävoiton hakeminen. Ja juuri siksi uudistaminen on vaikeaa. Kaikille puolueille.

Ja toki kaikki suomalaiset eduskuntapuolueet on sitoutuneet vahvasti suomalaiseen hyvinvointivaltioon (tai no VKK:sta en tiedä). Hyvinvointivaltionvastaisella politiikalla kun ei ole vaaleja voitettu vielä kertaakaan - eikä varmasti voi voittaakaan, on arvioinut aihetta paljon tutkinut prof. Juho Saari. Suomalaiset (=äänestäjät) kun on siihen tutkitusti erittäin kiintyneitä.

Mikäs on muuten sun näkemyksesi siitä, onko liberaalipuolueen 10 miljardin leikkaustavoite tai Korjausliikkeen 20 miljardin leikkaustavoite hyvinvointivaltion vastaista politiikkaa?

Kokoomuksen tavoitteet 2030-luvulle
En tiedä kuinka virallinen, koska tuossa ei lue, että päätetty puoluekokouksessa

ja tuolta niitä tavoiteohjelmia voi lueskella, vanhimmat vuodelta -57. Löytyy ihan Kokoomuksen sivuilta.
Lähiajan tavoiteohjelmat – Google Drive


Tosi avointa demokrattista toimintaa piilotella puolueen ydintavoitteita. Mistä puolueskenestä ulkopuolinen voi tietää mitä puolue ajaa, jos tiedot on johonkin dokumentaatioarkistoon piilotettu? Luulisi että tämä olisi etusivun juttu. Ainakin se on liberaalipuolueella. Jotkut puolueet tietävät mitä ne haluavat ja toiset eivät tiedä, tai eivät halua sitä sanoa kun oma aate ei kiinnosta vaan hallitusaudin takapenkit.


1675194179445.png




Demarien esikunta osaa kyllä junttauksen. Marinilla Kiurun keinovalikoima käytössä. Saman päivän lehdessä sanottiin että Suomi on toiseksi vähiten korruptoitunut maa :think:

 
osi avointa demokrattista toimintaa piilotella puolueen ydintavoitteita. Mistä puolueskenestä ulkopuolinen voi tietää mitä puolue ajaa, jos tiedot on johonkin dokumentaatioarkistoon piilotettu? Luulisi että tämä olisi etusivun juttu. Ainakin se on liberaalipuolueella. Jotkut puolueet tietävät mitä ne haluavat ja toiset eivät tiedä, tai eivät halua sitä sanoa kun oma aate ei kiinnosta vaan hallitusaudin takapenkit.
Maalitolpat vain siirtyy. Ensi valitetaan, että ohjelmaa ja toimenpiteitä ei löydy. Ja kun ne löytyy niin, sitten siirrytään siihen valitukseen, että niitä piilotellaan. EVO.
 
Maalitolpat vain siirtyy. Ensi valitetaan, että ohjelmaa ja toimenpiteitä ei löydy. Ja kun ne löytyy niin, sitten siirrytään siihen valitukseen, että niitä piilotellaan. EVO.

Katos, sekoomus-aktiivi spotattu!

Tosi uskottavaa tekstiä 2022 tavoiteohjelmassa:


Näin kokoomus toimii, jotta velaksi eläminenloppuu: Takaamme hyvinvointiyhteiskunnan palveluille kestävän rahoituksen. Vuonna 2030 julkinen talous on tasapainossa.

Parannamme julkisen sektorin tuottavuuttaja vaikuttavuutta. Hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksen riittäminen edellyttää, että yhä pienemmästä rahamäärästä saadaan yhä enemmän irti. Parannamme julkisten hankintojen osaamista ja kehitämme kilpailutusprosesseja.

Siis mikä oikeistopuolue tää on? 2030 asti täs ihmetellään ja sen jälkeen aletaan vasta hommiin? Toinen lainaus on kuin suoraan Marinin suusta.

Ja täällä väitetään kokoomusta keskustaoikeistolaiseksi puolueeksi.

:sclap:
 
Jaa, nyt mä ymmärrän tätä sun sekoilua paremmin, vika onkin sisälukutaidossa ja ymmärryksessä.

Ja mitä tästä olisi pitänyt ymmärtää? Periaateohjelma täyttä höttöä ja tavoiteohjelmassakin käsittämättömiä kirjauksia. Okei oli tuolla joitakin oikeistolaisia tavoitteita työhön liittyen, mutta siellä oli myös maininnat mm. työvoimapalveluiden vahvistamisesta. Käsittääkseni työvoimapalveluiden tavoitteena on ollut lähinnä työllistää siellä työskentelevät ihmiset.


•Kevennämme työn verotusta oikeudenmukaisesti kaikissa tuloluokissa.

Siirrämme verotuksen painopistettä työn ja yrittämisen verotuksesta haittojen, päästöjen ja kulutuksen verotukseen. Näin turvaamme ostovoiman. Verotus ei voi perustua kateuteen.

•Teemme ansiosidonnaisen työttömyysturvan kannustavammaksi porrastamallasen siten, että turva on työttömyyden alussa korkeampi, minkä jälkeen tukisumma laskee joko tasaisesti tai portaittain työttömyyden pitkittyessä.

•Mahdollistamme vapauden sopia paikallisesti työehdoista ja palkoista kaikilla työpaikoilla.Rajaamme työehtosopimusten yleissitovuuden minimiehtoihin.

•Helpotamme kansainvälistä rekrytointia. Poistamme ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnanjanopeutamme Suomeen muuttamisen lupaprosesseja. Puramme työvoiman kansainvälistä liikkuvuutta estävät verot.

•Helpotamme Suomessa opiskelleiden ulkomaalaisten jäämistä Suomeen.Korkeakouluista valmistuneetsaavat automaattisesti vähintään kahden vuoden oleskeluluvantyönhakua varten.

•Turvaamme kaikille mahdollisuuden osallistua kykyjensä mukaan.
Jokaisella on oltava oikeus työhön. Parannammeosatyökykyisten mahdollisuuksia työskennellä.Tuemme työssä jaksamista ja osaamisen päivittämistäsekä ehkäisemme kaikenlaista häirintää työelämässä.Vahvistammetyövoimapalveluja, jotta ne pystyvätriittävästi turvaamaan yksilöllisenja saavutettavantuen.Selkiytämmealustataloudenpelisäännöt.

•Luomme edellytyksiä kulttuuri-ja tapahtuma-alan menestymiselle, sillä ne 261ovat merkittäviä työllistäjiä ja luovat henkistä sekä taloudellista hyvinvointia Suomeen.




Lopetamme julkisen sektorin markkinahäiriköinnin. Tällä hetkellä julkinen sektori kilpailee yritysten kanssa yli 130 toimialalla.

Jaa mites meinasivat tuon lopettaa. Leikkaavatko saman verran kuin Liberaalipuolue esim. Yleltä (-440m€)? Mitä päätöksiä tehdään ja milloin, mikä menee leikkuriin?
 
Et ymmärtänyt lukemaasi tekstiä, ei siinä puhuttu mitään, että vasta 2030 aletaan hommiin.

Se oli sarkasmia. Tottakai noissa muutoksissa kestää, mutta vaikea on silti käsittää noin matalaa tavoitetasoa oikeistopuolueelta. Ensi vaalikauden loppuun mennessä olisi ollut vielä jotenkin perusteltavissa ollut tavoite (2027).

Sehän riippuu täysin ovatko hallituksessa ja minkälaisella hallitusohjelmalla.

Tämä on tyypillinen "ei saa antaa demareille tai muille puolueille lyömäaseita. "Miten noi kehtaa leikata meidän hillotolpista! Kylmäävää oikeistopolitiikkaa".

Se että piilotellaan ja salataan tavoitteita leikata julkisella rahalla pyöriviä markkinahäiriköitä ei anna mairittelee kuvaa puolueen tahtotilasta tai sen "oikeistolaisuudesta".
 
Mitä päätöksiä tavoitellaan? Milloin ne halutaan toteuttaa ja mistä halutaan leikata?
Varmaan kannattaa kysellä kokoomuksen suunnasta

Se että piilotellaan ja salataan tavoitteita leikata julkisella rahalla pyöriviä markkinahäiriköitä ei anna mairittelee kuvaa puolueen tahtotilasta tai sen "oikeistolaisuudesta".
Olipas piilossa 5 sekunnin googlettamisella löytyi. EVO.
 
Ja tämähän se kritiikki oli, ettei tätä ole tuotu avoimesti esiin. Muutoinhan sun olisi ollut helppo vastata noihin kysymyksiin.
Miksi mun pitää vastata kysymyksiin? Esitin yhdelle vain linkit kun ihmetteli mistä puolueohjelmat löytyvät. 5 sekunnin googlauksella löytyi se, mikä on kuulemma niin piilossa että.
 
Miksi mun pitää vastata kysymyksiin? Esitin yhdelle vain linkit kun ihmetteli mistä puolueohjelmat löytyvät. 5 sekunnin googlauksella löytyi se, mikä on kuulemma niin piilossa että.
Pointtihan oli ettei noihin löytynyt vastauksia ja mikä oikeistopuolue se sellainen on joka ei kerro konkreettisesti mitä tavoittelevat ja miten niihin tavoitteisiin päästään.

Mutta ihan sama. Mä en enään jaksa muotoilla noita kysymyksia ja ajattelua, niin että myös sun lukemisella ja luetunymmärtämisellä käsittää mistä on kyse ja mitä oikesti kysyttiin.
 
Pointtihan oli ettei noihin löytynyt vastauksia ja mikä oikeistopuolue se sellainen on joka ei kerro konkreettisesti mitä tavoittelevat ja miten niihin tavoitteisiin päästään.

Mutta ihan sama. Mä en enään jaksa muotoilla noita kysymyksia ja ajattelua, niin että myös sun lukemisella ja luetunymmärtämisellä käsittää mistä on kyse ja mitä oikesti kysyttiin.
No luuletko sä ihan aikuisten oikeesti että noin konkreettisiin kysymyksiin, kuten koska ja mitä on kenelläkään vastauksia? Ei tietenkään. Mitään konkreettista kun yksi puolue ei voi kuitenkaan päättää, joten toteutuma riippuu täysin onko hallituksessa (ts. onko ylipäätään oikeaa mahdollisuutta vaikuttaa) ja hallitusohjelmasta, josta hallituspuolueet yhdessä neuvottelevat.
 
No luuletko sä ihan aikuisten oikeesti että noin konkreettisiin kysymyksiin, kuten koska ja mitä on kenelläkään vastauksia? Ei tietenkään.
Tottakai pitäisi tietää mitä halutaan ihan konkreettisesti. Sitten näitä tavoitteita ja keinoja yhteensovitetaan muiden puolueiden kanssa.
 
Täällä ei vissiin ole käsitystä siitä, miten puolueissa eri tavoite ja linjapaperit tehdään. Heitän tässä nyt raskaimman pään esimerkin, osa vaiheista ei toteudu joka puolueessa eikä joka paperin kohdalla. Se kuinka raskas prosessi on minkäkin paperin kohdalla missäkin puolueessa on tietysti kiinni heidän säännöistään.

1) Puoluetoimisto ottaa pohjaksi edellisen paperin
2) Työryhmä (kokoomuksella näyttäisi olevan 17 näitä) tai mikä elin se missäkin puolueessa on, tuottaa prosessikirjoittamalla uuden pohjapaperin. Työryhmissä on yleensä puolueen kaikkien linjojen edustajat. Usein jokaisesta sanasta ja pilkun paikastakin äänestellään.
3) Sama toistuu puoluehallituksessa. Lähes joka rivistä äänestellään ja uudellleenmuotoillaan.
4) Sama toistuu puoluevaltuustossa, edelleen äänestellään. Nyt paperi tosin on muuttunut hallituksen esitykseksi, jolla on aiempaa isompi arvovalta pohjalla.
5) Periaateohjelman kohdalla joillain puolueita lopulta sama toistuu vielä puolueen yleiskokouksessa. Näissä on jokerikortti, eli mitä tahansa voi vielä tapahtua (ilmestyä paperiin tai poistua siitä), koska yleiskokousväki on lopulta arvaamatonta. Tämä ei kuitenkaan enää nykyään taida olla kovin yleinen tapa, että yleiskokous muokkaisi, useimmiten se vain hyväksyy puoluevaltuuston esityksen (joka on siis puoluehallituksen esityksestä hyväksytty).

Lopulta tuloksena on puolueen periaateohjelmassa puolueen periaatteet ja arvot sekä yleiskuvaus, tavoiteohjelmassa pitkän tähtäimen isot visiot ja tavoitteet sisältävä jne. paperi, missä käytännössä kaikki jyrkimmät ideat on hioutuneet moneen kertaan maltillisemmiksi, mutta sitten kuitenkin ne puolueen sisäisten fragmenttien ko. ajankohdan mukaiset painotukset ja voimasuhteet kuitenkin näkyvät. Jne.

Nämä paperit ovat siis puolueen ohjelmatyötä ja ne on tarkoitettu sen toimijoiden selkärangaksi. Ja niiden muutaman vuoden välein tehtävä uusiminen on tosiaan kohtuullisen hidas ja raskas prosessi.

Nyt viimeksi pohjapaperien merkitys tuli suurelle yleisölle esille varmaan persujen pj. Purran EU-poliittisessa kannassa, jonka hän kertoi pohjautuvan puolueen v. 2019 tehtyyn EU-poliittisen ohjelmaan.
 
Viimeksi muokattu:
Käsittämätöntä sontaa tuo ennalistamistouhu ja sen vaikutukset Suomen kaupunkeihin. Helsinkiä pitäisi alkaa purkamaan ja rakentamaan uudestaan, koska metsää on liian vähän ja liian kaukana. Tätä cityvihreät kunnallispoliitikot vielä hehkuttavat erinomaisena uudistuksena. Ihan kuin Suomessa ei metsää olisi tarpeeksi. Voisivat ratkaista ongelman liittämällä Vantaan osaksi Helsinkiä, jolloin varmasti Helsingin osalta latva-asetus täyttyisi puuston määrän suhteellisen osuuden merkittävänä kasvuna.

EU:n uusi ”latva-asetus” voi pakottaa isot kaupungit purkamaan taloja – kokonaisia kaupunginosia vaarassa
 
Käsittämätöntä sontaa tuo ennalistamistouhu ja sen vaikutukset Suomen kaupunkeihin. Helsinkiä pitäisi alkaa purkamaan ja rakentamaan uudestaan, koska metsää on liian vähän ja liian kaukana. Tätä cityvihreät kunnallispoliitikot vielä hehkuttavat erinomaisena uudistuksena. Ihan kuin Suomessa ei metsää olisi tarpeeksi. Voisivat ratkaista ongelman liittämällä Vantaan osaksi Helsinkiä, jolloin varmasti Helsingin osalta latva-asetus täyttyisi puuston määrän suhteellisen osuuden merkittävänä kasvuna.

EU:n uusi ”latva-asetus” voi pakottaa isot kaupungit purkamaan taloja – kokonaisia kaupunginosia vaarassa
Hyvin neuvoteltu meidän hallituksen toimesta EU pöydissä. Katsotaan miten käy kun tätä pitää oikeasti alkaa toteuttamaan ja city vihreät joutuu muuttamaan maalle kun pk seudun uudisrakentaminen hiipuu/loppuu. Siinä onkin ihmettelimistä kun kaupunkilainen alkaa etsimään metroa Askolasta.
Luontoa pitää kyllä suojella, mutta rajansa kaikella millä tavalla. Miten se tuntuu näissä EU päätöksissä menevän aina niin että Suomelle jää se lyhyt tikku käteen???
 
Todella tyylitöntä heittää puujalkavitsiä pyörtyvästä ja pääkoppansa lyövästä ihmisestä, on puolue sitten mikä hyvänsä.




No onhan toi esitys ihan järjetön. Sopeutustoimet pääsääntöisesti verotusta korottamalla? Uutta Venezuelaako demarit haluavat Suomesta tehdä? Euroopan sairaanmiehen?

Toinen keino on toivotaan: toivotaan että työllisyys nousee 80%. Miten demareita edustavat lakkoilijat edesauttavat tässäkään asiassa? Sahaa oksaa kyllä ihan toiseen suuntaan. Demarit saavat korkeintaan velkarahalla julkisen sektorin työllisyyttä nostettua. Kaduntallaajakin tajuaa että ikiliikkujaa ei ole olemassa.

Kolmanneksi, petyin eniten siihen, kuinka haluttomia SDP on leikkaamaan yhtään mistään:

Menosäästöjä eli leikkauksia puolue esittää 400 miljoonalla eurolla. Näistä 300 miljoonaa euroa puolue laskee säästävänsä valtionhallinnosta kuten matkakuluista, valtion tilankäytöstä ja hankintakuluista. Puolue laskee myös nuorten työkyvyttömyyden vähenemiselle 50 miljoonan euron positiivisen vaikutuksen, kun tehostetaan ennaltaehkäisyyn, mielenterveyden vahvistamiseen ja tarkastellaan työkyvyttömyyseläkkeen myöntökriteerejä. 50 miljoonaa euroa säästettäisiin puolestaan kotihoidontukea joustavoittamalla ja lyhentämällä.

Matkalaskujen säästöistä? :rofl: :rofl: Nyt on kovan luokan sopeutumistavoitteet.

SDP:n talouspoliittinen asiantuntija, oikeustieteen ylioppilas Matias Mäkynen on ollut aktiivisessa roolissa SDP:n talouspolitiikan muovaamisessa. Matias näyttää ihan Boratilta ja tällä SDP:n valitsemalla tiellä ollaankin kohta Boratin Kazakstanin elintasossa. :cigar:
1675280456805.png




E: Itseasiassa lehdistötiedotteen kuva on parempi
 
Demarit löysi vähemmän leikattavaa kuin vasemmistoliitto, siitä vain sinipunaa pystyyn.

Päivän toinen uutinen, soteen pitää jälleen kerran lapata lisää rahaa, minä kun luulin, että sote-uudistuksella oli tarkoitus säästää rahaa tai edes saada samat palvelut samalla summalla.

edit: montakohan miljardia tässä vielä kerkee jakaa rahaa ennen vaaleja, siitä olisi hyvä siirtyä oppositioon ja valittaa seuraavat 4 vuotta ilkeiden porvareiden leikkauksista :lol:
 
Viimeksi muokattu:
Todella tyylitöntä heittää puujalkavitsiä pyörtyvästä ja pääkoppansa lyövästä ihmisestä, on puolue sitten mikä hyvänsä.
Tästähän alkaa tulla ns. "maantapa", koska jo suht lyhyen ajan sisään joku pyörtyy tiedotustilaisuudessa jossa myös suuri ja mahtava johtaja on läsnä. Ensimmäisestä keissistä oli jo selkeästi otettu opiksi ja harjoiteltu, kun nyt PM jo otti rivakoita askeleitakin.

 
Vähän jäi pehmeäksi demareiden ohjelma. Varmaan pyrkivät siihen, että sama hallituskokoonpano jatkaa.
Ihan utopiaa koko ohjelma, kaikkeen vastaus on talouskasvu ja työllisyys, vielä kun kertoisivat miten nämä meinataan saavuttaa, niin olisi muutakin kuin käsien heiluttelua.

Toisaalta on tänne demarit viestittänyt Marinin työllisyys-saavutuksia, unohtaen sen faktan, että nyt näkyy työllisyydessä lähinnä ne 2017 tehdyt päätökset ja tämän hallituksen tulokset sitten laajemmin tulevaisuudessa.
 
Onko persut muuten koskaan korjannut tätä? Jos joku vielä sanoo, että persut ei vedä populismilla eteenpäin, pitää olla kyllä kunnon kovan tason puupää, mikäli sitä ei näe/myönnä/tajua.

”Olen pettynyt siihen, että tällainen kanta esitettiin, vaikka sitä etukäteen pyrittiin korjaamaan”, sanoo Teollisuusliiton yhteiskuntasuhdepäällikkö Timo Nevaranta.

Perussuomalaisten äänenkannattaja Suomen Uutiset esitti saman väitteen Teollisuusliitosta jo sunnuntaina jutussaan, joka ennakoi maanantain tilaisuutta.

Nevaranta pyrki korjaamaan asiaa viestipalvelu Twitterissä sunnuntaina, jo ennen tilaisuutta. Hän sanoo myös olleensa etukäteen yhteydessä perussuomalaisten puoluetoimistoon.

”Toivomme, ettei tällaista tietoa levitetä, kun perussuomalaiset julkistavat huomenna maahanmuuttopoliittisen ohjelmansa”, hän muun muassa kirjoitti Twitterissä.


 
SDPn etu on että nyt kun translaki saatiin maaliin, niin ennen vaaleja ei ole edessä ikäviä asioita käsiteltävänä.
 
Kokoomuksen johto sulanut 21,5 prosenttiin Ylen gallupissa. Katsotaan kestääkö loppuun asti.
Viime syksynä palstan systeemiuskovaiset järjesti allekirjoittaneelle varoituksen, kun epäilin Suomessa harrastettavan pollagandaa, eli mielipidevaikuttamista "hienosäädetyillä" kannatusgallup-tuloksilla. Suomessa on 2-3 kannatuskyselyitä tekevää firmaa. Jos tässä maassa kyetään täysimittaiseen mediakontrolliin (esim 2015 "pakolais"vyöry), niin luulisi parin hassun gallup-firmankin kontrollointi onnistuvan.

Jos joku näyttää ankalta, kävelee kuin ankka ja ääntelee kuin ankka, niin se on silloin ankka.

Kannatusmittauksissa on jälleen kerran käymässä sama asia kuin edellisissä vaaleissa: vaalien lähetessä Kokoomuksen kannatusta joudutaan justeeraamaan alaspäin kohti todellista kannatusta. Fakta on se, että Kokoomuksen takana ei ole minkäänlaista hurmosta, joten puolueen toteutunut kannatus voi olla paljon nykyistä alempana.

Demareille kävi vuoden 2019 vaaleissa täsmälleen sama ilmiö. Demarit paistatteli 21-22% kannatuksissa. Viikkoa ennen vaalipäivää kannatus tipahti alle 20% ja toteutunut kannatus oli lopulta 17,73%.

 
Viimeksi muokattu:
Ei varmaan fantsut ajat edessä voitti mikä puolue vain, siksi kiinnostaa mistä mikäkin puolue on valmis leikkaamaan. Tuskin demaritkaan tohtisivat samalla velkarallia jatkaa, tai en tiedä..
 
Lisäys vielä edelliseen viestiini.

Kokoomuksen tipahtaminen toiseksi tai jopa kolmanneksi on täysin mahdollista. Heidän takanaan ei ole mitään sellaista hurmosta, joka oli aikoinaan oikeistolaispiireissä Sipilän takana, kun Keskusta voitti 2015 vaalit. Tilanne on verrattavissa Demareihin edellisissä vuoden 2019 vaaleissa, joissa Demarit romahti helmikuun/2019 21,3% kannatuksesta 17,7% toteutuneeseen kannatukseen.

Nykypäivän Suomessa tärkeintä on se, että maan johtoon ja pääministeripuolueeksi ei koskaan nouse nationalistinen, EU-vastainen ja maahanmuuttovastainen puolue.

Odotettavissa on massiivista Sanna Marin -henkilökultin palvontaa kun Demareista ruvetaan jälleen kerran tekemään sateentekijää Suomelle.
 
Mikä on kyllä aivan erinomaisen hyvä asia Suomen ja EU:n kannalta.

Britit tuossa jo ansiokkaasti demosi noita seikkoja, niin ehkä jos nillä jonkun kymmenen, kahdenkymmenen, vuoden päästä alkaa näkyä valoa tunnelin päässä, eikä se ole niiden yli ajava Kiina tms, niin siitä vaan sitten yrittämään uudestaan.

(e. näyttää kyllä, että aika kalliiksi tuli demo)
 
Samat ajatukset minullakin EUn suhteen. Todella hyvä jos persut ym. eivät ole johdossa puhumassa EU vastaan. Muuten olisi viidakon lait taas kun kaikki keksisivät omat pykälät.
 
Nähtävästi SDP:n Matias Mäkynen joka on tullut tunnetuksi epäloogisista ja ristiriitaisista heitoistaan on nyt Vaasan reissulla käynyt kairaamaasa jotain opiskelijaa eikä ole edes kauheasti yrittänyt piilotella asiaa kun kaikkien edessä on flirttaillut tälle naiselle ja sitten vienyt kämpälle.


Ei vissiin todellakaan ole mikään ruudinkeksijä kun 6kk ennen vaaleja tai ylipäätään ollenkaan töhöilee näin. Tosin neverknow vaikka tällä olisi vaimon kanssa joku aisankannattajasoppari.
 
Kunnon narautus.



Lähtikö tyttö sun mukaasi?
– Ei, kansanedustaja väittää.

Videohaastattelussa Matias kiistää peräti neljä kertaa lähteneensä opiskelijanaisen kanssa jatkoille tai vieneensä tätä kotiinsa.

Onko hän ollut sinun luonasi?
– Ei oo ollut, Matias yhä väittää sitkeästi.

Kun Matias haastattelussa lopulta kuulee toimittajalta, että nainen on myöntänyt olleensa kansanedustajan asunnolla, ääni kellossa muuttuu.

Jututin tyttöä, ja hän kertoi olleensa luonasi.
– Okei… joo, Matias sanoo vaivaantuneena.

Veit hänet siis asunnollesi?
– Öö... joo kyllä, Matias kääntää kelkkansa lennosta.

Kuhertelun jälkeen pari siirtyi vielä opiskelijakylään nukkumaan naisen asunnolle.

Oliko teillä intiimiä kanssakäymistä?
– Ei, Matias väittää.

Miksi valehtelit äsken, että olet mennyt yksin kotiin ja hän ei lähtenyt mukaasi?
– No... en halua näitä yksityisiä asioita käsitellä julkisesti.

Päätit sitten valehdella?
– Tein sen virheen, Matias lausuu lopuksi.
 
Mikä on kyllä aivan erinomaisen hyvä asia Suomen ja EU:n kannalta.
EU:n kannalta ja Suomen vanhojen valtapuolueiden itsensä kannalta se on hyvä, ettei Suomen johtoon nouse Perussuomalaisten kaltainen puolue.

Suomen kannalta se on katastrofaalista, että tätä maata vetää Demarien ja Kokoomuksen kaltaiset EU-viroilla ja ties millä muilla asioilla maasutetut puolueet. Aivovammainen hiirikin tajuaa tämän kuvion, jos on vaivautunut seuraamaan politiikkaa muualtakin kuin YLE:n ja MTV3:n uutisista ja Hesarista.

Faktisesti Suomi on ollut kohti konkurssia viimeiset 15 vuotta ja tämä tilanne ei muutu miksikään, tuli johtoon sitten Demarit tai Kokoomus. Ne ovat kummatkin antaneet näyttönsä viimeisen 10 vuoden sisällä ja kummankin tapauksessa tulokset olivat karmaisevia.

Tällä maalla oli 48 miljardia euroa velkaa vuonna 2008. Nyt on 136 miljardi euroa. Lisää tätä paskaa mitä?
 
Nähtävästi SDP:n Matias Mäkynen joka on tullut tunnetuksi epäloogisista ja ristiriitaisista heitoistaan on nyt Vaasan reissulla käynyt kairaamaasa jotain opiskelijaa eikä ole edes kauheasti yrittänyt piilotella asiaa kun kaikkien edessä on flirttaillut tälle naiselle ja sitten vienyt kämpälle.


Ei vissiin todellakaan ole mikään ruudinkeksijä kun 6kk ennen vaaleja tai ylipäätään ollenkaan töhöilee näin. Tosin neverknow vaikka tällä olisi vaimon kanssa joku aisankannattajasoppari.
Tarjotaanko foliota jos väittää, että kyseessä on jälleen yksi Demarien julkisuuskuvatemppu, jolla yritetään kasvattaa kannatusta nuorten keskuudessa?

Hommahan onnistui jo menestyksellä Marinin jauhotuksissa. Kuka tahansa muu olisi joutunut lähtemään pääministerin pallilta, mutta median ja woke-ilmiön suosiollisella myötävaikutuksella Marinin kannatus vain kasvoi.

Marinin ja Mäkysen kaltaisten ihmisten täytyy tajuta tasan tarkkaan, että nämä temput päätyvät 100% varmuudella julkisuuteen. Joko he ovat äärettömän typeriä (mikä sekin on tietysti mahdollista), tai sitten nämä ovat viimeisen päälle laskelmoituja temppuja.
 
EU:n kannalta ja Suomen vanhojen valtapuolueiden itsensä kannalta se on hyvä, ettei Suomen johtoon nouse Perussuomalaisten kaltainen puolue.

Suomen kannalta se on katastrofaalista, että tätä maata vetää Demarien ja Kokoomuksen kaltaiset EU-viroilla ja ties millä muilla asioilla maasutetut puolueet. Aivovammainen hiirikin tajuaa tämän kuvion, jos on vaivautunut seuraamaan politiikkaa muualtakin kuin YLE:n ja MTV3:n uutisista ja Hesarista.

Faktisesti Suomi on ollut kohti konkurssia viimeiset 15 vuotta ja tämä tilanne ei muutu miksikään, tuli johtoon sitten Demarit tai Kokoomus. Ne ovat kummatkin antaneet näyttönsä viimeisen 10 vuoden sisällä ja kummankin tapauksessa tulokset olivat karmaisevia.

Tällä maalla oli 48 miljardia euroa velkaa vuonna 2008. Nyt on 136 miljardi euroa. Lisää tätä paskaa mitä?
Itse pidän Persujen näyttöjä huomattavasti heikompana: puolue kesti hallitusvastuussa nipin napin kaksi vuotta, senkin kipuillen ja sitten hajosivat kahtia. Vastuuntuntoisimmat sentään hoiti homman loppuun, vaikka siihen loppuikin sitten poliittiset urat. Vaikka olin heidänkin politiikastaan eri mieltä, niin näin jälkeenpäin siitä sentään voi nostaa hattua.

On puolueiden politiikka mitä tahansa, kyllä ahterin sentään pitää kestää merivettä.
 
Minusta vois nää lässytykset kotimaassa lopettaa ja siirtää kaiken päätöksen teon euhun. Säästyneet rahat voitas myös lähettää sinne
 
Nehän hyppäs toiseen puolueeseen. Mitään vastuuta kantaneet.
Itse pidän Persujen näyttöjä huomattavasti heikompana: puolue kesti hallitusvastuussa nipin napin kaksi vuotta, senkin kipuillen ja sitten hajosivat kahtia. Vastuuntuntoisimmat sentään hoiti homman loppuun, vaikka siihen loppuikin sitten poliittiset urat. Vaikka olin heidänkin politiikastaan eri mieltä, niin näin jälkeenpäin siitä sentään voi nostaa hattua.

On puolueiden politiikka mitä tahansa, kyllä ahterin sentään pitää kestää merivettä.
 
Nehän hyppäs toiseen puolueeseen. Mitään vastuuta kantaneet.
Kantoivat hallitusvastuuta, vastuuta Suomesta.
Kritisoitko Sipilää, koska Halla-ahon persut olisi halunnut jatkaa hallituksessa?
En. Sipilän ja Orpon ratkaisu oli täysin oikea. Sääli, että Saarikosta ja Orposta ei nyt ole samanlaiseen suoraselkäisyyteen ja johdonmukaisuuteen. Samat perustelut kun sopivat edelleen - nyt niitä tosin käyttää demarit, vassarit ja vihreät.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
275 397
Viestejä
4 755 324
Jäsenet
77 303
Uusin jäsen
Seepra

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom