Mihin viittaat tällä, vai onks tääki vaan taas sitä, et näin asian koet?Sinä ja sun kaltaiset olette Suomen syöpä. Te jos jotkaan olette ryssien hyödyllisiä idiootteja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Mihin viittaat tällä, vai onks tääki vaan taas sitä, et näin asian koet?Sinä ja sun kaltaiset olette Suomen syöpä. Te jos jotkaan olette ryssien hyödyllisiä idiootteja.
Eduskunnassahan on useampiakin tieteentekijä- eli tutkijataustaisia kansanedustajia, yksi sellainen myös ministerinä.
Kansanedustajista 14 on tohtoriksi väitellyttä, 7 lisensiaattia, mikä tekee 21 tutkijakoulutettua yhteensä.
Kokonaisuutena 2019 vaalien jälkeen 122:lla kansanedustajalla oli jokin akateeminen loppututkinto suoritettuna, useimmiten maisteri tai di.
Ehkä ne DI:t osaa tehdä päätöksiä oikean tiedon varassa, eivätkä välitä foorumimutuilijoiden tunnepurkauksista tässä yhteydessä?Jos meillä on useita DI:tä, niin miten on mahdollista, että syömävelkaa otetaan niin paljon ja rakenteita ei uudisteta? Vai istuuko kaikki DI:t oppositiossa?
Missä on muuten vanhojen puolueiden "vastaus" jollekin Sakari Puistolle? Ei niissä löydy logiikkaa eikä älyä haastamaan oikeita tiedemiehiä?
SDP:n eduskuntaryhmässä (40 edustajaa) on kolme tohtoria, yksi lisensiaatti ja 15 maisteria. Perussuomalaisilla (38) on niin ikään kolme tohtoria, ja maistereita on viisi. Kokoomuksella (38) on neljä tohtoria, lisensiaatti ja 26 maisteria.
Keskustan 31 edustajan ryhmässä on 21 maisteria, tohtorit ja lisensiaatit puuttuvat.
Vihreillä (20 edustajaa) on kaksi tohtoria, kaksi lisensiaattia ja 11 maisteria. Vasemmistoliitolla (16) luvut ovat kaksi tohtoria ja viisi maisteria. RKP:n eduskuntaryhmässä (9) on kuusi maisteria. Kristillisdemokraateilla (5) on maisteri ja kaksi lisensiaattia. Yhden hengen eduskuntaryhmien edustajilla ei ole suoritettuna ylempiä korkeakoulututkintoja.
23 minuuttia käsitteli taannoin EU-parlamentaarikkojen korruptiotapausta. Juttu meni jotenkin niin, että yhdelle raha-transaktioista oli silminnäkijä, joka oli raportoinut asian eteenpäin.Nyt on kyllä erikoisin puolustelu korruptiolle.
Ei se valvonta taida toimia kun tuo ei taida olla ihan ainoa case.
Italian mafia päätti lypsää EU-rahaa, ja huijaukset tuottavat jo enemmän kuin perinteiset rikokset – apuna poliitikkoja ja yrittäjiä - Suomenkuvalehti.fi
Sieltä Puiston kotisivuilta löytyy työhistoria yrityksineen, tietysti ymmärrän, että alkaa aseet loppua ja mongutaan vähän kaikesta.Mikä tekee Puistosta fyysikkona jotenkin ylivertaisen yhteiskunnallisen argumentoijan? Miksi Puisto muuten ei ole avannut työuraansa 2004 tohtoriksi valmistumisen jälkeen, vaan on vain mutissut jotain epämääräistä yksityisen sektorin duuneista?
![]()
Minne katosi eduskunnan tiedeväki? Emeritusprofessori Paloheimo paljastaa "päivänselvän selityksen" – Suomenmaa listasi kansanedustajien koulutustaustat - Suomenmaa.fi
Vähiten tohtoriksi kouluttautuneita on eduskunnan keskiryhmissä. Heikki Paloheimon mukaan politiikan ammattimaistuminen ja maisterivaltaistuminen tapahtuivat samaan aikaan.www.suomenmaa.fi
Nopealla tietokantahaulla Puisto ei ole julkaissut väitöskirjansa jälkeen mitään tieteellistä. On siis tutkijakoulutettu, mutta ei varsinaisesti tieteentekijä/tutkija ammatiltaan. Ja ei hän kai sellaista ole missään väittänytkään. Ja vaikka en suuri persujen ystävä ole - tai en siis ystävä ollenkaan, niin ei munkaan mielestä nyt ihan ensimmäiseksi kannata tuota Puistoa olla dissaamassa.Mikä tekee Puistosta fyysikkona jotenkin ylivertaisen yhteiskunnallisen argumentoijan? Miksi Puisto muuten ei ole avannut työuraansa 2004 tohtoriksi valmistumisen jälkeen, vaan on vain mutissut jotain epämääräistä yksityisen sektorin duuneista?
Kannattaa editoida tämä pois. Keskustelu käyttäjistä, yms on kielletty.muille apinoille
Ei. En poista omaa itteäni. Anteeksi.Kannattaa editoida tämä pois. Keskustelu käyttäjistä, yms on kielletty.
Itseppähän tiedät parhaiten. Se oli vain ystävällinen kehoitus/vinkki varoituksen/huomautuksen välttämiseen.Ei. En poista omaa itteäni. Anteeksi.
Tekniikan ja talouden mukaan eduskunnassa on n. 17 dippainssiä ja eniten vihreissä, perussuomalaisissa ja kokoomuksessa. DI-koulutus ei valitettavasti takaa aivoja vaikka se korreloikin sen kanssa eikä toisaalta myös edes kovin teknis/loogis-painotteista koulutusta (esim. Tuotantotalous). Sitten vielä korruptio, puoluekuri yms. kaupan päälle.Jos meillä on useita DI:tä, niin miten on mahdollista, että syömävelkaa otetaan niin paljon ja rakenteita ei uudisteta? Vai istuuko kaikki DI:t oppositiossa?
Nooh. Poliitikot ovat silti tutkitusti ihan fiksua porukkaa vrt. väestötaso. Koska tutkimusaineisto oli p-koe, Suomessa tulokset rajoittuvat miespoliitikkoihin. Ei ole silti mitään syytä olettaa, etteikö naispoliitikot olisi samaan tapaan ja samoilla mekanismeilla fiksuja - aineisto ei vain vastaa siihen joten suoraa yleistystä ei voi tehdä.Erityisesti Suomessa on joku kummallinen käsitys, että koulutus toisi älyn. Ei tarvitse kuin katsoa vanhuksia ja näkee mihin tuo äärimmillään menee: lääkärit ovat heille jumalia, jotka tietävät kaikesta kaiken.
Siinä on toki korrelaatio, että älykkäämmät kouluttautuvat pidemmälle. Mitä olen tutkinut niin
esim. sosiaalialalla saadaan vain ~100 ÄO keskiarvoksi, joka vastaa myös omia kokemuksia siitä porukasta. He ovat silti korkeakoulutettuja, eli älykköjä joidenkin mielestä.
Älykäs tajuaa, että tuo porukka ei välttämättä tiedä muusta kuin omasta alastaan, jos edes siitä. Minkä tahansa alan paperit voi saada jos on tarpeeksi hyvä muisti ja osaa edes jotenkin soveltaa sitä.
Siinä on toki korrelaatio, että älykkäämmät kouluttautuvat pidemmälle. Mitä olen tutkinut niin
esim. sosiaalialalla saadaan vain ~100 ÄO keskiarvoksi, joka vastaa myös omia kokemuksia siitä porukasta. He ovat silti korkeakoulutettuja, eli älykköjä joidenkin mielestä.
Islannilla on halpa uusiutuva energia, Norjalla öljy ja Sveitsillä sijainti ja histoallisesti vahva pankkisalaisuus. Suomella näistä on ehkä tulevaisuudessa halpa uusiutuva energia, jos tuulivoimarakentaminen edistyy kuten suunniteltu.Oma näkemys pohjautuu ihan siihen, kuinka kallis EU meille on kaikkiin hyötyihin nähden. Ja EU:n yhteinen valuutta ei toimi Suomen kannalta kovinkaan hyvin näin polarisoituneella valuutta-alueella. Norja, Islanti ja Sveitsi eivät ole EU-maita, mutta he roikkuvat hyvin muiden länsimaiden mukana, enkä näe niissäkään mitään älytöntä Venäjään päin kallistumista.
Norja, Islanti ja Sveitsi eivät ole EU-maita, mutta he roikkuvat hyvin muiden länsimaiden mukana, enkä näe niissäkään mitään älytöntä Venäjään päin kallistumista.
Kyllä. Eikö meidänkin kannattaisi cherry-pickata tiettyjä juttuja. EU:ssa on todella paljon hyvää, mutta myös todella paljon huonoa.Nuo maat ovat EU:n ulkopuolella, koska käytännössä kaikilla on suht hyvät perusteet siihen, että niiden kannattaa cherry-pickata tiettyjä juttuja EU:sta menemättä täysjäseniksi.
Mutta kaikki nuo maathan ovat hyvin pitkälle EU:hun sidottuja, ja joutuvat käytännössä kumileimaamaan ison kasan EU:n lainsäädäntöä ilman, että voivat vaikuttaa kyseisten lakien sisältöön. Ja joutuvat myös maksamaan noista EU:sta saamista eduistaan.
Ja sen lisäksi vielä tuo alempikin ammattikorkeakoulututkinto on käytännönläheinen, ei missään nimessä tieteellinen. Siinä toki astuu kuvioon alojen keskinäiset vaihtelut, ja uskonkin keskimääräisen inssin (amk) olevan merkittävästi "fiksumpi" kuin keskimääräinen sh (amk), vaikka molemmilla onkin sama koulutustaso.Isolla osalla sosiaalialan työntekijöistä on "vain" ammatillinen tutkinto. Ei alempaa korkeakoulututkintoa, eikä ylempää. Eli ehkä tuo esimerkki ei nyt päde tässä kovin hyvin.
Keskimäärin korkeakoulutetuilla on korkeampi ÄO kuin matalasti koulutetuilla. Se on sitten oma keskustelu, pitäisikö kansanedustajilla olla korkeampi ÄO kuin kansalla keskimäärin, vai pitäisikö sen olla edustava kaikella tavalla.
Valittavina EU, ETA, EFTA js Schengen, Norja kuuluu kaikkiin muihin paitsi EU:hun. Mikä olisi paras cherry picking?Kyllä. Eikö meidänkin kannattaisi cherry-pickata tiettyjä juttuja. EU:ssa on todella paljon hyvää, mutta myös todella paljon huonoa.
Miten olisi sama kuin Norjalla. Ei tarvitsisi tukipaketti/keskuspankki/ennallistamis hölmöilyihin lähteä kupattavaksi.Valittavina EU, ETA, EFTA js Schengen, Norja kuuluu kaikkiin muihin paitsi EU:hun. Mikä olisi paras cherry picking?
Miten olisi sama kuin Norjalla. Ei tarvitsisi tukipaketti/keskuspankki/ennallistamis hölmöilyihin lähteä kupattavaksi.
Itänaapuristahan sitä haittamedialainsäädäntöä jo löytyykin joten sinne ehkä kannattaa suunnistaa jos sellaisesta haaveilee... Onhan tuolla tietysti oma merkityksensä, että käräjäoikeudesta tuomio tuli. Ei varmaan kuitenkaan juuri kukaan oleta että tämänkaltainen asia olisi sen oikeusasteen ominta tonttia tai että asia jäisi siihen.![]()
Helsingin Sanomien toimittajat tuomittiin Viestikoekeskus-uutisoinnista
Oikeuden mukaan toimittajat julkaisivat tietoja, jotka olivat Suomen ulkoisen turvallisuuden vuoksi säädetty salassa pidettäviksi.www.is.fi
Hienoa että asialle saatiin viimein vahvistus. Hesarin toimittajat ovat syyllistyneet maanpetosrikoksiin ja käräjäoikeus jakoi tuomiot.
Seuraavaksi sitten case Wille Rydman ja voidaan toivottavasti alkaa suunnittelemaan jonkinlaista haittamedia lainsäädäntöä.![]()
Aika erikoista, että toimituksen johto päästetään kuin koira veräjästä, minun käsitykseni mukaan viime hetkellä johto on siitä vastuussa, mitä lehdessä julkaistaan.![]()
Helsingin Sanomien toimittajat tuomittiin Viestikoekeskus-uutisoinnista
Oikeuden mukaan toimittajat julkaisivat tietoja, jotka olivat Suomen ulkoisen turvallisuuden vuoksi säädetty salassa pidettäviksi.www.is.fi
Hienoa että asialle saatiin viimein vahvistus. Hesarin toimittajat ovat syyllistyneet maanpetosrikoksiin ja käräjäoikeus jakoi tuomiot.
Seuraavaksi sitten case Wille Rydman ja voidaan toivottavasti alkaa suunnittelemaan jonkinlaista haittamedia lainsäädäntöä.![]()
![]()
Helsingin Sanomien toimittajat tuomittiin Viestikoekeskus-uutisoinnista
Oikeuden mukaan toimittajat julkaisivat tietoja, jotka olivat Suomen ulkoisen turvallisuuden vuoksi säädetty salassa pidettäviksi.www.is.fi
Hienoa että asialle saatiin viimein vahvistus. Hesarin toimittajat ovat syyllistyneet maanpetosrikoksiin ja käräjäoikeus jakoi tuomiot.
Seuraavaksi sitten case Wille Rydman ja voidaan toivottavasti alkaa suunnittelemaan jonkinlaista haittamedia lainsäädäntöä.![]()
Onnittelut HS:lle. Millään muulla medialla ei taida olla tuomiota maanpetosrikoksesta.
Hesaria ei taidettu tuomita eikä muutoin ketään muutakaan maanpetoksesta.
Kannattaa ensin opetella lukemaan ja sen jälkeen lukea vaikka lakia:Hesaria ei taidettu tuomita eikä muutoin ketään muutakaan maanpetoksesta.
Sinnekin, mutta kokonaisuus: maanpetosrikos, PV, lehdistönvapaus/sananvapaus Suomessa etc. on myös kotimaan politiikkaa.Eiköstä tämä Hesari keskustelu kuulu tuonne media-ketjuun?
Sinnekin, mutta kokonaisuus: maanpetosrikos, PV, lehdistönvapaus/sananvapaus Suomessa etc. on myös kotimaan politiikkaa.
Ah nuo rakkaat suomettumisen kulta-ajat, kunpa pääsisimme sinne takaisin neuvottelemaan uudesta YYA-sopimuksesta!Törmäsin juuri tämmöiseen:
katso liitettä 1037608
Nopeasti on menty mahdottomasta niin rakkaaksi, että ero on lähes kielletty puheenaihe. EU oli hyvä idea jonka pilasivat yhteisveloilla ja liittovaltiohaaveilla.
Mitä ehdotat korjaukseksi? Jotain reilua siirtoa vasemmalle että tulot olisi samat siitä riippumatta mitä teet?Se on mielenkiintoista kuinka tietyillä tahoilla on mahdollisuus ”ottaa aikaa itselleen”. Irti työelämästä 55 vuotiaana.
![]()
60-vuotias | Työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen jätti työelämän jo yli neljä vuotta sitten eikä ole katunut
”Jos jotain työstäni kaipaan on se päivittäinen keskusteluyhteys ja ajatustenvaihto yritysmaailman terävimpien johtajien kanssa. Sitä suosittelisin poliitikoillekin”, sanoo Teknologiateollisuuden entinen varatoimitusjohtaja ja työmarkkinapomo Eeva-Liisa Inkeroinen, 60.www.hs.fi
Meille muille varataankin sitten sitä sorvin ääressä seisomista lähelle 70 vuoden ikää, ellei tuota ennen tule ilman eläkeputki mahdollisuutta siivottua peruspäivärahalle kortistoon.
Jotenkin kyllä korvaan särähtää tämä artikkeli. Varsinkin kun kyseessä on työmarkkinajohtaja. ”Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia, mutta jotkut eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset”.
Tjaa-a. Ehkäpä verotuksellisesti voitaisiin tehdä jotain, jotta samat mahdollisuudet avautuisivat myös meille ”normaaleille” 150 000 vuodessa tienaavilleMitä ehdotat korjaukseksi? Jotain reilua siirtoa vasemmalle että tulot olisi samat siitä riippumatta mitä teet?
Se on mielenkiintoista kuinka tietyillä tahoilla on mahdollisuus ”ottaa aikaa itselleen”. Irti työelämästä 55 vuotiaana.
Kotimaan politiikkaan tämä liittyy verotuksen ja eläkepolitiikan kautta. Jonkun on juhlat maksettava, ja tämä on johtanut siihen, että eläkeikää on nostettu. Tai oikeastaan eläkeikää ei ole käytännössä nostettu, sillä harva jaksaa 70: vuotiaaksi töissä (ainakaan yksityisellä puolella). Tuota ennen joko siivotaan ulos YT neuvotteluissa tai joutuu sairaseläkkeelle. Sairaseläkeläisen osalta tilanne on vielä jossain määrin ok, mutta jos joudut kilometritehtaalle 60 vuotiaana, käytännössä nykyrakenne on johtanunt siihen että sitten kun varsinainen eläke koittaa, sitä on leikattu. Tämä erikoiskohtelu on varattu meille nyt työelämässä vielä vaikuttaville, edellisillä sukupolvilla tilanne oli toinen.Mistä tässä pitäisi keskustella ja miten tää liittyy kotimaan politiikkaan? Työmarkkinajärjestöjen pomoilla on isot palkat ihan järjestäin, sitäkö sä nyt siis kritisoit? Eli eivät saisi maksaa sellaista palkkaa kuin haluavat? Tuo lienee järjestön jäsenten käsissä. Eli jäsenet valitsevat hallituksen, joka nimittää johtajan. Jäsenillä on siis valta valita sellainen hallitus, joka koettaa laskea palkkoja. Musta ei ole lainkaan ihmeellistä, että suurimpien etujärjestöjen johtajilla on kovat palkat. Riku Aalto tienaa lähemmäs 300k vuodessa. Teknologiateollisuuden TJ:llä varmaan yli 400k.
Inkeroinen varmaankin rahoittaa oman aikaistetun eläkkeensä ihan omasta pussistaan, eikä ole mitään sen kummempaa erikoisjärjestelyä. Tuo vaihtoehto on ihan kaikilla, joilla on kertynyt tarpeeksi sukanvarteen. Myös "meillä muilla".
Muutoin toi nyt kuulostaa taas lähinnä ns. kateellisten ulinalta.
Tasavero ei helpottaisi lähihoitajan aikaisempaa eläkkeelle jäämistä. Eli se olisi yhä epätasa-arvoinen siinä missä nykyinen. Lisäksi tuo veisi reilusti verotuloja jotka pitäisi korvata.Kotimaan politiikkaan tämä liittyy verotuksen ja eläkepolitiikan kautta. Jonkun on juhlat maksettava, ja tämä on johtanut siihen, että eläkeikää on nostettu. Tai oikeastaan eläkeikää ei ole käytännössä nostettu, sillä harva jaksaa 70: vuotiaaksi töissä (ainakaan yksityisellä puolella). Tuota ennen joko siivotaan ulos YT neuvotteluissa tai joutuu sairaseläkkeelle. Sairaseläkeläisen osalta tilanne on vielä jossain määrin ok, mutta jos joudut kilometritehtaalle 60 vuotiaana, käytännössä nykyrakenne on johtanunt siihen että sitten kun varsinainen eläke koittaa, sitä on leikattu. Tämä erikoiskohtelu on varattu meille nyt työelämässä vielä vaikuttaville, edellisillä sukupolvilla tilanne oli toinen.
Inkeroisen palkkatasolla liikkuvat henkilöt psytyvät usein myös verojärjestelyjen kautta saamaan sinne "sukan varteen" hieman paremmin, joka toki mahdollistaa oranvanpyörästä hyppäämisen. Kuten yllä sanottu minusta tosin näissä huippupalkoissa on leikkaamisen varaa, harva jos kukaan oikeasti on noiden summien väärtti. Varsinkin kun noita palkkoja perustellaan "sitoutumisella".
Jos jokin olisi oikein niin Viron tyyppinen tasavero. Tuo mahdollistaisi ihmisten oman säästämisenkin ihan toisella tavalla. Mutta tämähän ei tälle sosialistiselle maalle käy, sillä tuo edellyttäisi monen turhan hyväliksaisen suojatyöpaikan lopettamisen etenkin julkiselta sektorilta.
Voi olla "kateelisten ulinaa" mutta jos tuota Hesarin artikkelin kommentteja lukee, niin aika moni tuon saman on havainnut. Suosituin kommentti tällä hetkellä:
" Työmarkkinapomo voi siis jäädä pois työelämästä 55-vuotiaana ja "ottaa aikaa itselleen", kun meidän muiden pitää pidentää työuraamme 70 vuoden hujakoille. No, toiset ovat aina tasa-arvoisempia kuin toiset."
Tuo on kyllä totta, ellei sitten kustannuksia saataisi merkittävästi alas, jolloin voitaisiin palata minusta "normaaliin" eläkeikään joka on 64-65 vuoden tietämillä. Mutta tasaveron tyyppinen rakenne mahdollistaisi kyllä säästämisen nykyistä tehokkaammin. Useammalla olisi mahdollisuus vaikuttaa itse siihen missä vaiheessa hyppää oravanpyörästä ulos. Minusta ihmisen omaa toimeliaisuutta ja yrittämistä pitää kuitenkin palkita, jos olet valmis tekemään töitä, ja kehittämään itseäsi tuosta pitäsi hyötyä enemmän kuin nyt on mahdollista.Tasavero ei helpottaisi lähihoitajan aikaisempaa eläkkeelle jäämistä. Eli se olisi yhä epätasa-arvoinen siinä missä nykyinen. Lisäksi tuo veisi reilusti verotuloja jotka pitäisi korvata.
Juu, juuri näin. Tuo viron tasaprosenttivero usein käytännön keskusteluissa vääntyy tasavero muotoon.Sivuhuomautuksena terminologiasta: Tasaverolla tarkoitetaan varmaankin yleisesti tasaprosenttiveroa, kuten Virossa. Tasavero tarkoittaisi sitä, että kaikki maksaisivat veroja saman määrän euroina. Tasoaprosenttiverossa esimerkiksi 100 000 euroa tienaava maksaisi veroja kaksi kertaa enemmän kuin 50 000 euroa ansaitseva.
Tasaverolla tarkoitetaan varmaankin yleisesti tasaprosenttiveroa, kuten Virossa. Tasavero tarkoittaisi sitä, että kaikki maksaisivat veroja saman määrän euroina. Tasoaprosenttiverossa esimerkiksi 100 000 euroa tienaava maksaisi veroja kaksi kertaa enemmän kuin 50 000 euroa ansaitseva.
Mikä se prosentti olisi? Jos muistan yhtään suuruusluokkaa niin jos Suomen budjetti on 50 jaardia ja ihmisiä 5 miljoonaa olisi tasavero noin 10k euroa eli iso osa lapsista, opiskelijoista eläkeläisistä tms ei edes pystyisi maksamaan tuota.Juu, juuri näin. Tuo viron tasaprosenttivero usein käytännön keskusteluissa vääntyy tasavero muotoon.
Näissä spekulastioissa ei näköjään koskaan ole mukana sitä vaihtoehtoa, että kansantuotteesta kierrätettäisiin aikaisempaa pienempi osuus verotuksen kautta.Mikä se prosentti olisi? Jos muistan yhtään suuruusluokkaa niin jos Suomen budjetti on 50 jaardia ja ihmisiä 5 miljoonaa olisi tasavero noin 10k euroa eli iso osa lapsista, opiskelijoista eläkeläisistä tms ei edes pystyisi maksamaan tuota.
Tasaprosentti, heitetään vaikka 20%, tarkoittaisi verojen korotusta ehkä 60%:lle ja laskua rikkaimmalle porukalle, osalle jopa merkittävästi, eli kasvattaisi tulo- ja varallisuuseroja
Köyhimmät saa korvauksin erilaisina tukina joten keskiluokka kärsisi eniten. Hyvätuloiset hyötyisivät mukaan lukien ay pamput.Mikä se prosentti olisi? Jos muistan yhtään suuruusluokkaa niin jos Suomen budjetti on 50 jaardia ja ihmisiä 5 miljoonaa olisi tasavero noin 10k euroa eli iso osa lapsista, opiskelijoista eläkeläisistä tms ei edes pystyisi maksamaan tuota.
Tasaprosentti, heitetään vaikka 20%, tarkoittaisi verojen korotusta ehkä 60%:lle ja laskua rikkaimmalle porukalle, osalle jopa merkittävästi, eli kasvattaisi tulo- ja varallisuuseroja
Toki. Niinhän voi ja kannattaa tehdä mutta en tiedä onko se suoraan riippuvainen siitä että progressiivinen verotus auttaa pieni- ja keskituloisia.Näissä spekulastioissa ei näköjään koskaan ole mukana sitä vaihtoehtoa, että kansantuotteesta kierrätettäisiin aikaisempaa pienempi osuus verotuksen kautta.