Terve!
Oletko kuullut sellaisesta asiasta kuin markkinatalous? Siis se on talousjärjestelmä, jossa talous pohjautuu kysyntään ja tarjontaan. Oletko tietoinen siitä, että maailmassa hyvinvoinnin kasvu on seurausta ennen kaikkea toimivasta markkinataloudesta ja teknologisesta kehityksestä?
On ihan ymmärrettävää, että tässä kepuloinnin luvatussa maassa pyöritetään paljon veronmaksajien rahoilla toimintaa, jota muuten ei olisi olemassa heikon kysynnän takia. Alueelliset kyläkepukaupat ovat malliesimerkki juuri siitä. Alueilla, joissa esim. ruokakaupassa käy 5 ihmistä päivässä, ei normaalissa järkevässä yhteiskunnassa tuettaisi tätä toimintaa verovaroin. Suomi on poikkeus sillä Keskusta on heilunut hallituksissa lähes koko Suomen itsenäisyyden ajan, vieläpä suurilla paikkamäärillä. Kepun valta näkyy myös noissa kunnissa, joita on tosiaan yli 300. Keskusta-puolue on kusenut demokratiaa linssiin siirtämällä suhteellista painoarvoa ja päätäntävaltaa maakunnille, ja on ollut haluton korjaamaan maaseutujen suhteettoman suureksi jäänyttä valta-asemaa(saavutetut edut). Syynä on tietenkin Suomen d'hontin vaalitapa, jossa painotus on asetettu maaseudulle. Tämä oli ihan kohtuullinen malli 100 vuotta sitten kun Suomi oli agraariyhteiskunta. Kansa on muuttanut kaupunkeihin mutta vanha paikkajaottelu suosii edelleen kepua ja sattuneista syistä tämä änkyräporukka ei halua läänityksistään luopua.
Mielestäni 200 päivääkin on vähän liikaa ansiosidonnaisessa, puoli vuotta olisi sopiva määrä eli olisiko se noin 150 päivää. Jos normisuomalainen tienaa noin 3200€ bruttona kuussa, niin ansiosidonnaisella saa siitä kuitenkin noin 70% eli 2240€ tekemättä yhtään mitään. Kyllä minun mielestä 6 kk lomailua veronmaksajien piikkiin on ihan maksimi aika lomailua. Siinä ajassa ehtii kuitenkin muuttamaan uudelle paikkakunnalle töiden perässä, rustailemaan useampia työhakemuksia jne jne... Toki muuttamista voi hidastaa se että kämppää ei saa myytyä muuttotappioalueelta, mutta ainahan voi muuttaa vuokralle uuteen kaupunkiin kun on saanut töitä ja koittaa jatkaa vanhan asunnon myymistä.
Pitkä ansiosidonnainen ei ole hyödyksi niin työntekijälle, työnantajille tai valtiolle. Työntekijän osaaminen rapistuu työttömänä ollessa ja työllistyminen vaikeutuu, työnantajien kiinnostus palkata kotiin jääviä pitkäaikaistyöttömiä laskee ja valtio joutuu maksamaan enemmän yhteisestä kassasta. Toki ymmärrän että jotkut ihmiset tykkäävät kuluttaa paljon ja joutuvat ongelmiin jos joutuvat työttömiksi eivätkä ole valmiita muuttamaan kulutustottumuksiaan. Korkea tuhlailu ei ole kuitenkaan mikään subjektiivinen oikeus joka tulisi veronmaksajien maksaa.
Edelleen missä on yksilön vastuu? Miksi vanhemmat asuvat jossain perähikiällä 200km päässä lähimmästä kaksoistutkinnon suorituspaikasta? Nämäkin ovat varmaan kepuloinnin uhreja, vähän niinku turpeenpolttajat jotka ovat ottaneet isosti pataan vaikka Keskusta on ollut hallituksessa tällä vaalikaudella samalla kun näiden liiketoimintaa on kovalla vauhdilla ajettu alas.
Mielestäni nämä ovat taas oivallisia esimerkkejä siitä kuinka kansalaisille on tullut narkomaaninen riippuvuussuhde valtioon. Harvalla tulee edes mieleen ottaa itse vastuuta tekemisistään. Suurin vika ei ole kansalaisissa jotka joutuvat tämän järjestelmän uhriksi, vaan politiikkojen jotka eivät suostu saavutetuista eduista ja läänityksistä tinkimään.
Sosiaalidemokraattien vaalipuheisiin saadaan vielä odottaa konkreettisia lukuja. Sdp:n Mäkysen mukaan puolue ei ole lähdössä mukaan "typerään” leikkauspolitiikkaan.
www.hs.fi
Kepu ja demarit, Suomen politiikan superjarrumiehet ja -naiset. Ehdotan Keskustan ja demarien puoluejohdolle uutta eläkevirkaa, se sijaitsee Linnanmäen vuoristoradan jarrumiehinä/naisina. Boomerivallan kivijalkojen on aika astua sivuun, muut puolueet voivat saatella ne Linnanmäen pestin jälkeen suoraan vanhustenkotiin. Siellä ne voivat sitten tarinoida äänestäjiensä kanssa siitä kuinka hienoa Suomessa oli silloin kultaisina YYA-aikoina.