Juuh ja sitten vaikka natsiksi on voinut haukkua persuja aivan surutta koska eihän natsiksi haukkuminen ole mitään vihapuhetta toisin kuin esimerkiksi muijaksi nimittäminen kys. listan mukaan. Nuo listan sanat näyttää aika isosti keskittyneen vasemmistolaisten haukkumistermeihin.
No jaa, huomannet tuostakin paperista itsekin, että hälytyssanoissa ei ole natsi, mutta on natsisika. Ei ole kommunisti, mutta on punikki. On siis käytetty muotoja, jotka ovat useimmiten vain haukkumakäytössä.
Toinen rajoite on, että peiteltyjä uhkauksia ja peiteltyjä vihaviestejä ei koneajossa kyetty tunnistamaan.
Tämäkin on siellä kyllä selitetty, jos malttaa lukea. Hyvään tutkimustapaan kuuluu tällainen valintojen ja rajoitusten kuvaaminen aukikirjoittamalla. Se itse asiassa parantaa tutkimuksen arvoa, kun lukija voi sitten ottaa sen huomioon.
” Luokittelimme viestin vihamieliseksi, jos sillä oli seuraavat kaksi piirrettä:
Tarkastelimme vain viestejä, jotka sisältävät halventavia nimityksiä tai niin sanottuja “hälytyssanoja”. Hälytyssanoilla tarkoitamme viestien tunnepitoisuutta ilmaisevia tai vahventavia ilmaisuja, jotka ovat “karkeita”, eli joiden käyttöön liittyy tiettyjä kulttuurisia rajoitteita (Hjort 2007). Näihin kuuluvat kirosanat sekä ryhmiä leimaavat sanat. Lista hälytyssanoista löytyy raportin liitteestä numero 5.
Tunnistimme käyttämämme tietokonemallin avulla, että kyseistä ilmaisua käy- tetään todennäköisesti päämääränä halventaminen tai uhkaaminen. Suurin osa halventavia sanoja sisältävistä viesteistä ei tosiasiassa ole vihamielisiä (Bartlett et al. 2014).
Näin tunnistetut viestit ovat vain osa kaikista vihamielisistä viesteistä. Menetelmä viestien tunnistamiseen ei ota mukaan niitä vihamielisiä viestejä, jotka käyttävät arkista kieltä uhkausten tai kiertoilmaisuja uhkausten tai solvausten tekemiseen. Esimerkiksi peitelty uhkaus “olisi sääli, jos sinulle kävisi jotain” ei sisällä niin sanottua hälytyssanaa. Alla esitetyt arviot vihamielisten viestien määrästä ovat siksi todennäköisesti liian pieniä suhteessa vihamielisten viestien todelliseen määrään.”