Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Sama meininki tälläkin foorumilla, jotkut pohtii että miten saataisiin vanhukset jotka on koko elämänsä tehneet töitä kuolemaan nopeammin ettei matuvirta vaan hiljene. Kannattais pohtia ennemmin miten matut jotka ei ole tehneet mitään Suomen hyväksi, saataisiin poistettua maasta mahdollisimman nopeasti.Ruotsalaista oikeustajua: Etiopialainen raiskasi lapselle elinikäisen aivovamman, 7000 euroa korvauksia - Partisaani Lähde on vähän huono en muuta suomen kielistä löytänyt tähän hätään. Mutta näinköhän olisit valmis maksamaan kun kolahtaisi omalle kohdalle.
Ruotsin hyvinvoinnin kasvu on nojannut pitkään maahanmuuttoon. Toki sitä ennen pitkä suurvalta ajanjakso ja erittäin hyvälaatuista malmia.Ei kuitenkaan maahanmuutosta johtuen vaan siitä huolimatta.
Kuka on muka pystynyt kumoamaan laskelmat? Jo pelkästään 44 000 ulkomaista työtöntä tekee niin ison summan että pystyy helposti toteamaan että Vahteran laskelmat ei voi paljon heittää ohi. Kummaa maahanmuuton suojelua, kun laskelmia ei haluta tehdä. Kaikkea muuta kyllä tutkitaan mutta ei näin merkittävää asiaa joka tulee muuttamaan yhteiskunnan perusteellisesti.
Vihervasemmisto on tällä politiikalla tuhonnut yhteiskunnan. Koulutusjärjestelmä on paskottu, terveydenhuolto on paskottu, yhteiskunnan turvallisuus on paskottu. Mutta nyt on se unelma toteutunut.
Ekonomisti Risto Murto on kirjoittanut, että enemmänkin nimenomaan siitä johtuen: pääajureina se, että työvoimaa riittää ja syntyvyys pysyy korkeampana. Sehän se kasvun takaa.
Hinta on kyllä sitten ne mukana tulleet epäterveet ilmiöt, mutta se hinta ei ole niinkään taloudelle vaan enemmänkin turvallisuudelle ja politiikalle. Sen hinnan olisin valmis kantamaan siitä, että taloudella menisi hyvin.
Eikö se nyt pitäisi oll jo about kaikille selvää, että liian pieni syntyvyys on se ensisijainen ongelma joka aiheuttaa ison kasan muita ongelmia.Osuu se talouteenkin, koska turvallisuus ja vakaus ovat yleensä edellytyksiä sille että voidaan pyörittää liiketoimintaa luotettavasti. Samoin olisi huomioitava se, minkälaista maahanmuuttoa suositaan - kaikki maahanmuutto ei suinkaan tarjoa osaavaa ja hyvin tuottavaa työvoimaa. Huonosti toteutettuna se riskeeraa oikeastaan kaiken:
- talous ei hyödy jos tulijat ovat kouluttamattomia, vaativat lähinnä itselleen ilmaiseksi kaikkea kivaa ja rasittavat siten jo ennestään huonoa julkista taloutta
- yhteiskunnallinen koheesio kärsii, kun systeemi on rakennettu sille ajatukselle että monokulttuurissa on suurinpiirtein turvallista mutta yhtäkkiä et saa edes tuota epäkohtaa esille ilman että joku persereikä syyttää rasismista ja yrittää hommata sinulle fudut vääränlaisen mielipiteen ilmaisun takia
- edellä mainitut vievät monilta uskon järjestelmään, jolloin ei haluta lisääntyä ja mahdollisesti halutaan muuttaa jonnekin muualle (miksi kärsiä täällä jos ei omassa maassaankaan saa olla isäntä talossa)
- riittävän pitkään sovellettuna kriisin tullessa moni voi alkaa miettiä, onko maassa itselle niin paljon puolustettavaa että sen takia haluaa riskeerata ainokaistaan
Kysymys on myös aikajänteestä - haetaanko lyhytaikaisia ratkaisuja, mitkä tuottavat muita ongelmia ja sitten yritetään ratkaista niitä jollain tavalla, tai vaihtoehtoisesti vain estää niistä puhuminen kun ei voida tai haluta ratkaista niitä, vai haetaanko vähän pitkäjänteisempää ratkaisua ja tunnistetaan omassa yhteiskunnassa ja kulttuurissa ne piirteet, mitkä aiheuttavat taloudellisesti kestämättömän tilanteen.
Mutta koska se ei ole todennäköistä, niin kyllä sekin asia pitää paikata sillä työvoiman tuonnilla ulkomailta tai sitten kärsiä koko ajan heikkenevästä huoltosuhteesta ja reagoida ajamalla hyvinvointirakenteita alas sen heikkenemisen tahdissa.
Tai siirtyä japanin malliin, missä eläkeläisetkin käy työssä niin kauan kuin kykenee ja missä valtion velan annetaan vaan kasvaa, kasvaa ja kasvaa.
Se on täysin meidän valinta, ottaako tänne osaavaa ja koulutettua porukkaa vai pitääkö ovet auki kaikille, jolloin sitä osaamatonta ja kouluttamatonta kyllä tulee niin paljon kun jaksaa raottaa ovea.Ekonomisti Risto Murto on kirjoittanut, että enemmänkin nimenomaan siitä johtuen: pääajureina se, että työvoimaa riittää ja syntyvyys pysyy korkeampana. Sehän se kasvun takaa.
Hinta on kyllä sitten ne mukana tulleet epäterveet ilmiöt, mutta se hinta ei ole niinkään taloudelle vaan enemmänkin turvallisuudelle ja politiikalle. Sen hinnan olisin valmis kantamaan siitä, että taloudella menisi hyvin.
Onko se jotenkin erityisen paha asia, jos eläkeläiset käyvät töissä? Ovathan monet eläkeläiset Suomessakin työelämässä.Tai siirtyä japanin malliin, missä eläkeläisetkin käy työssä niin kauan kuin kykenee ja missä valtion velan annetaan vaan kasvaa, kasvaa ja kasvaa.
Onko se jotenkin erityisen paha asia, jos eläkeläiset käyvät töissä? Ovathan monet eläkeläiset Suomessakin työelämässä.
Japanin velkaantumisesta ja väestörakenteen ongelmista on varoiteltu jo ainakin 20 vuotta. Koska se romahdus tulee?
Jos nyt vähän kyynisemmin asiaa ajattelee, niin jos kerran suomalaiset häviävät suomesta, niin silloin Japanin malli voi olla ihan toimiva. Ketä siinä vaiheessa enää kiinnostaa valtionvelka jos suomalaiset eivät sitä ole maksamassa pois.
Syntyvyyteen on mahdollista vaikuttaa, kysymys on meidän tapauksessa siitä, että siihen ei haluta vaikuttaa koska jostain syystä pidetään niin suuressa arvossa niitä kulttuurin piirteitä mitkä sen tilanteen tuottavat. Sitten oletetaan että maahanmuutto korvaa, mutta pidemmällä aikavälillä se ei toimi niin, vaan ne ulkomaalaiset poistuvat maasta saman tien jos olosuhteet huononevat. Sen jälkeen tilanne on vielä huonompi. Kysymys on lähinnä siitä, hyväksytäänkö tosiasiat ja korjataanko asioita, vai mennäänkö niin kuin nyt on menty että "meidän jälkeemme vedenpaisumus".
Taitaa sama ongelma olla lähes kaikissa liberaali demokratian maissa, ehkäpä osasyynä on harjoittamamme yltiö liberaali politiikka.Niin miten siis ajattelit lisätä syntyvyyttä, jos se on kerran kiinni vain siitä, ettei haluta lisätä syntyvyyttä.
Japanilla on semmoinen pikku juttu, kun oma valuutta.Eihän Suomi ole vielä lähelläkään Japanin velkamääriä. Niin kauan, kun rahaa tulee sisään ja velat tulevat maksetuiksi ja talous pyörii, niin Japani pysyy pystyssä.
Niin miten siis ajattelit lisätä syntyvyyttä, jos se on kerran kiinni vain siitä, ettei haluta lisätä syntyvyyttä.
Jos tilastoja eri maista katsoo, niin syntyvyyttä lisää tehokkaimmin lapsikuolleisuuden kasvattaminen.
Niin miten siis ajattelit lisätä syntyvyyttä, jos se on kerran kiinni vain siitä, ettei haluta lisätä syntyvyyttä.
Kysymys on aika pitkälti arvomaailmasta ja siitä, että saat sitä mitä tuet. Ihmiset voivat tehdä valintoja ja arvostuksia, mitkä ovat vahingollisia ja jos julkisella rahalla pehmennetään niiden seuraukset (ts. tuetaan niitä), niin silloin ne valinnat jatkuvat koska ei ole mitään syytä muuttaa toimintatapaa (se on yksi liberaalin hyvinvointivaltion epämiellyttävämpiä piirteitä). Siitä on tavallaan aika hyvä esimerkki puheenaihde-podcastin keskustelussa Liina Iston ja Kaarle Hurtigin välillä - jälkimmäinen edustaa ns. edistysuskoa. Se argumentti oli suurinpiirtein että "mutta meillä on nyt niin paljon vaurautta että voidaan...." Mikä on ideana jo lähtökohtaisesti hölmö. Tavallaan se on vähän sellainen, että nyt ollaan sen verran vauraita että haaskataan se lähinnä kaikkinaisten mielihalujen tyydyttämiseen (ja dopaamiinikoukku on vähän sellainen ettei niille haluille ole lopulta äärtä eikä rajaa). Niin kauan kun ajatusmalli on sellainen, niin ongelma on ja pysyy - jos sitä pehmennetään kovin paljon erilaisilla kikkailuilla, kuten tuomalla tarvittavaa työvoimaa ulkoa ja siinä sivussa aiheuttaen nippu muita ongelmia, niin sehän on vain jonkinlainen lyhyen aikavälin laastari mutta ei pitkällä aikavälillä kestävä ratkaisu.
Eli mitä tekisit siis syntyvyyden kasvattamiseksi Suomessa? Jos kyse on siis vaan siitä, että syntyvyyttä voitaisiin helposti kasvattaa, mutta ei vain haluta.
En minä helposta ole puhunut mitään. Ensimmäinen asia olisi alkaa tukea niitä valintoja, jotka ovat hyödyllisiä ja tarpeellisia, kuten suomalaisten lapsiluvun kasvu. Lisäksi tietysti kulttuurista muutosta pitäisi ajaa siltä osin myös, että kokonaisuus muuttuisi lapsimyönteisemmäksi. Samalla ihmisten vastuuta valintojensa seurauksista pitäisi lisätä - niin hyvässä kuin pahassakin. Se ohjaa vähän pakostakin sellaisiin toimintamalleihin, mitkä toimivat vähän paremmin ja ottamaan vastuuta omasta elämisestä varhaisemmassa vaiheessa. Sekään ei takaa vielä mitään, mutta olisi ainakin jonkinlainen lähtökohta.
Jos joskus tässä haluaa jäädä eläkkeellä niin varmaan olisi hyvä jos joku sen maksaisi…Ei Suomessa tarvita lisää väestöä, maailmassa on jo muutenkin liikaa väkeä. Suomi on mukava juuri sen takia että ei ole ihmis massaa joka nurkassa pyörimässä.
Ei auta kuin säästää.Jos joskus tässä haluaa jäädä eläkkeellä niin varmaan olisi hyvä jos joku sen maksaisi…
Tämä on vähän sama kuin politiikoillakin, ympäripyöreiden tavoitteiden ja ideaalien sijaan pitäisi keksiä konkreettisia toteutettavissa olevia toimia - niitähän tuossa ei nyt ollut yhtään.En minä helposta ole puhunut mitään. Ensimmäinen asia olisi alkaa tukea niitä valintoja, jotka ovat hyödyllisiä ja tarpeellisia, kuten suomalaisten lapsiluvun kasvu. Lisäksi tietysti kulttuurista muutosta pitäisi ajaa siltä osin myös, että kokonaisuus muuttuisi lapsimyönteisemmäksi. Samalla ihmisten vastuuta valintojensa seurauksista pitäisi lisätä - niin hyvässä kuin pahassakin. Se ohjaa vähän pakostakin sellaisiin toimintamalleihin, mitkä toimivat vähän paremmin ja ottamaan vastuuta omasta elämisestä varhaisemmassa vaiheessa. Sekään ei takaa vielä mitään, mutta olisi ainakin jonkinlainen lähtökohta.
Ei auta kuin säästää.
Oma eläke pitää maksaa, eikä ottaa velaksi.
Muuten hyvä mutta mitä Suomella on tarjottavana näille koulutetuille mikä ei olisi monessa muussa länsimaassa paremmin (palkat, verotus, ilmasto jne) Koulutus ja turvallisuuskin on nyt menossa huonompaan suuntaan.Tai lisätään tuottavan maahanmuuton tuontia, eli koulutettua, joustavaa ja liberaalia väkeä tänne Euroopasta ja Aasiasta. Sen sijaan ei-koulutettua, jäykkää ja konservatiivista maahanmuuttoa Islamin vaikutuspiiristä vähentäisin.
Eipä tänne halua kuin sossu kuppaajat todellisuudessa.Muuten hyvä mutta mitä Suomella on tarjottavana näille koulutetuille mikä ei olisi monessa muussa länsimaassa paremmin (palkat, verotus, ilmasto jne) Koulutus ja turvallisuuskin on nyt menossa huonompaan suuntaan.
Tai lisätään tuottavan maahanmuuton tuontia
Ville Valkonen on asian ytimessä maahanmuutossa:Kun lisättäisiinkin. Valitettavasti meillä on hallituksessa puolue, joka halusi vähentää tuottavan maahanmuuton pääsyä maahan asettamalla älyttömiä tulorajavaatimuksia. Tuo olisi käytännössä pysäyttänyt lähes kaiken typeräisen maahanmuuton. Juuri sen jota täällä tarvitaan. Onneksi se torpattiin, ja nyt Suomella on useita aktiivisia rekryohjelmia Filippiineillä, Brasiliassa ja Intiassa (lähde: Sijoituskästi, jossa vieraana kansanedustaja Ville Valkonen, kok.), joilla tänne pyritään haalimaan osaavaa, tuottavaa työvoimaa. Varmaan sekä sotepuolelle että yksityiselle sektorille. Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa, humanitäärinen on sitten asia erikseen. Sosiaaliturvan kiristäminen auttaa osaltaan siihen, ettei tänne tulla notkumaan, eikä täällä jo olevat notku ellei ole aivan pakko.
Nyt sitten nähdään konkreettisesti tuleeko sitä osaavaa ja tuottavaa työvoimaa vai 1500€ notkuvia ja tulonsiirroista riippuvaisia nettosaajia. Tulorajat ei koske EU-maita, joten jos on huutava pula, niin unionissa on 500m asukasta.Kun lisättäisiinkin. Valitettavasti meillä on hallituksessa puolue, joka halusi vähentää tuottavan maahanmuuton pääsyä maahan asettamalla älyttömiä tulorajavaatimuksia. Tuo olisi käytännössä pysäyttänyt lähes kaiken typeräisen maahanmuuton. Juuri sen jota täällä tarvitaan. Onneksi se torpattiin, ja nyt Suomella on useita aktiivisia rekryohjelmia Filippiineillä, Brasiliassa ja Intiassa (lähde: Sijoituskästi, jossa vieraana kansanedustaja Ville Valkonen, kok.), joilla tänne pyritään haalimaan osaavaa, tuottavaa työvoimaa. Varmaan sekä sotepuolelle että yksityiselle sektorille. Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa, humanitäärinen on sitten asia erikseen. Sosiaaliturvan kiristäminen auttaa osaltaan siihen, ettei tänne tulla notkumaan, eikä täällä jo olevat notku ellei ole aivan pakko.
Mutta sijoittajat tykkäävät halvasta ja osaavasta työvoimasta, EU väki alkaa olemaan heille liian kallista.Nyt sitten nähdään konkreettisesti tuleeko sitä osaavaa ja tuottavaa työvoimaa vai 1500€ notkuvia ja tulonsiirroista riippuvaisia nettosaajia. Tulorajat ei koske EU-maita, joten jos on huutava pula, niin unionissa on 500m asukasta.
Ei millään pahalla, mutta idioottimainen ajatuksen juoksu! Nuo kaksi asiaa eivät ole millään tavalla toisiaan poissulkevia asioita. Minä en ainakaan toivo yhtään loisijoita Suomeen. Lisäksi en toivo, että vanhuksien tulisi kärsiä kuset ja paskat housuissa vuosikaudet, vailla pienintäkään inhimillisyyttä, vain koska "elämä on pyhä".Sama meininki tälläkin foorumilla, jotkut pohtii että miten saataisiin vanhukset jotka on koko elämänsä tehneet töitä kuolemaan nopeammin ettei matuvirta vaan hiljene. Kannattais pohtia ennemmin miten matut jotka ei ole tehneet mitään Suomen hyväksi, saataisiin poistettua maasta mahdollisimman nopeasti.
Näiltä samoilta henkilöiltä voisi kysyä, miksi tämä ongelma ei ole ratkaistu aiemmin, kun ei mitään tiukkoja tulorajoja ollut aiemminkaan. Erikoista, sangen erikoista.Mutta sijoittajat tykkäävät halvasta ja osaavasta työvoimasta, EU väki alkaa olemaan heille liian kallista.
Mutta sijoittajat tykkäävät halvasta ja osaavasta työvoimasta
Kappas, sieltä alkaakin paljastua se todellinen motivaatio, eli halpatyövoimaa ja mielummin ilmaista sellaista, tarpeeksi kun kakistaa ulos, niin tuleehan se vastaus joskus.Tietenkin, se tuo verotuloja ja talouskasvua ihan kaikille. Ja sijoittajat tykkäävät myös siitä, että kun ovat kuolinvuoteella vaipat paskassa, niin joku tulisi ne vaihtamaan. Kuten tykkää jokainen muukin vanhus. Soteala on se suurin ongelma ja omasta takaa ei sitä reserviä tule koskaan löytymään, jolla jatkuvasti kasvava eläkeläisten ikäryhmä hoidetaan. Vaikka ajetaan maan talous täydelliseen konkurssiin ja yhä vain nostetaan sotealan palkkoja ja julkisia menoja, ei omasta takaa sitä työvoimaa saada kasaan.
(Ja siis tämä on selvää muille paitsi PS:lle, joten ongelma sinänsä on ihan hyvin lähes kaikkien tiedossa)
Olen kyllä osittain eriä mieltä: hoiva-alalla on aikaisemmin ollut porukkaa, niin että päät kolkkaa toisiinsa. Miten siihen on ollut aikaisemmin varaa? Ongelma on se, että it-järjestelmiin varat on otettu hoitajista/lääkäreistä ja kun järjestelmiin käytetyt varat eivät ole käytännössä keventäneet työtaakkaa suorittavalta portaalta(ovat lisäksi tuoneet kalliin jatkuvan menoerän, kun ulkoisia palveluja ostetaan). Aikaisemmin palkattiin itse porukka, joka koodasi järjestelmät ja ylläpiti sitä -> nyt ostetaan projektina järjestelmä, jossa on preemiot hinnassa + jatkuva maksullinen hintava ylläpito. Apotti taitaa olla kuuluisin kusetus, joka tietojärjestelmissä on ikinä tehty ja rahaa on poltettu ihan turhaan.Sote-alalla ainoa ongelma ei ole ikääntyminen (asiakkaiden lisääntyminen) vaan se, että työnantajat joutuu repimään kaiken työntekijöidensä selkänahasta, koska palkkaaminen on liian kallista. Seurauksena autoilevan lähihoitajan 10h työt teetätetään 8h:ssä. Ylitöitä ei välttämättä saa palkkana, vaan vapaana (ehkä joskus kuukausien~vuoden päästä, jos silloinkaan, mikä on täysin ristiriitaista järjen kanssa). Moni joka menee kokeilemaan lähihoitajan töitä, lopettaa ja vaihtaa alaa, koska työolot ei ole inhimilliset. Vaihtuvuus on suurta. Paikasta toisiin siirtymisiin, wc-taukoihin jne ei varata tarpeeksi aikaa. Kesken päivää lisätään töitä jos näyttää siltä että olisi mahdollista pysyä aikataulussa. Tämä on täysin arkipäivää sekä julkisella että yksityisellä puolella. Sitkeimmät sissit tuota jaksaa tehdä pitkään. Sitten vielä vaaditaan että palkkoja pitäisi nostaa, seurauksena työntekijöitä vähennetään ja työtahtia kiristetään kun on vähennetty työntekijöitä. Hoitajamitoitusta voidaan kiertää haamutyöntekijöillä. Jotain pitäis tehdä palkkauksen kuluille. Koko systeemi on mennyt ns. ihan perseelleen, kun hoidettavilta otettavat kulut ei läheskään tarpeeksi hyvin kata tota hoitosysteemiä, siinäkään tuskin on paljoa nostovaraa. Ihan ymmärrettävää että HALPAtyövoima on enää ainoa ratkasu tälle alalle jos palkkauskuluja ei voida mitenkään rukata kevyemmäksi. Jos työntekijöitä riistetään, vaikka palkka ois kuinka suuri, se ei ole kenenkään etu.
Olen kyllä osittain eriä mieltä: hoiva-alalla on aikaisemmin ollut porukkaa, niin että päät kolkkaa toisiinsa. Miten siihen on ollut aikaisemmin varaa? Ongelma on se, että it-järjestelmiin varat on otettu hoitajista/lääkäreistä ja kun järjestelmiin käytetyt varat eivät ole käytännössä keventäneet työtaakkaa suorittavalta portaalta(ovat lisäksi tuoneet kalliin jatkuvan menoerän, kun ulkoisia palveluja ostetaan). Aikaisemmin palkattiin itse porukka, joka koodasi järjestelmät ja ylläpiti sitä -> nyt ostetaan projektina järjestelmä, jossa on preemiot hinnassa + jatkuva maksullinen hintava ylläpito. Apotti taitaa olla kuuluisin kusetus, joka tietojärjestelmissä on ikinä tehty ja rahaa on poltettu ihan turhaan.
Syntyvyydestä ja sen kehityksestä sekä maailman väkiluvun kasvusta kannattaa lukea Hans Roslingin Faktojen maailma kirjasta. Teaser: syntyvyys vähenee sitä mukaan kuin lapsikuolleisuus ja köyhyys vähenee sekä naisten koulutustaso nousee.
No tässä tullaan siihen, että yksityisellä puolella tulee vastaan raha, eli tuottoa pitää on pakko saada eikä voittomarginaalista olla valmiita karsimaan. Nuo yksityiset lääkärit, missä olen käynyt ovat kyllä olleet miehitykseltään hyviä. Vanhuspuolen touhu on varmasti aivan eri.Hyvin mahdollista julkisella puolella mutta ei yhtään täsmää siihen että meno on ihan samanlaista yksityisellä puolella jotka voi käyttää halutessaan hyvin kevyitäkin/halpoja systeemeitä, esim NurseBuddyä. Taitaa olla yleisin ns. pienten hoitoalan/lähäri firmojen softa.
Syntyvyydestä ja sen kehityksestä sekä maailman väkiluvun kasvusta kannattaa lukea Hans Roslingin Faktojen maailma kirjasta. Teaser: syntyvyys vähenee sitä mukaan kuin lapsikuolleisuus ja köyhyys vähenee sekä naisten koulutustaso nousee.
Olen kyllä osittain eriä mieltä: hoiva-alalla on aikaisemmin ollut porukkaa, niin että päät kolkkaa toisiinsa. Miten siihen on ollut aikaisemmin varaa? Ongelma on se, että it-järjestelmiin varat on otettu hoitajista/lääkäreistä ja kun järjestelmiin käytetyt varat eivät ole käytännössä keventäneet työtaakkaa suorittavalta portaalta(ovat lisäksi tuoneet kalliin jatkuvan menoerän, kun ulkoisia palveluja ostetaan). Aikaisemmin palkattiin itse porukka, joka koodasi järjestelmät ja ylläpiti sitä -> nyt ostetaan projektina järjestelmä, jossa on preemiot hinnassa + jatkuva maksullinen hintava ylläpito. Apotti taitaa olla kuuluisin kusetus, joka tietojärjestelmissä on ikinä tehty ja rahaa on poltettu ihan turhaan.
Paljonko pitää laskea vaikka ansiotuloveroa että hankit kaksi lasta?Ehkäpä sen vuoksi voisi keksiä uusia kannustimia lasten hankkimiseen, kuten vaikkapa lasten vaikutus tuloveroa alentavasti.
Vassarit tietysti torppaa tämän ideologisista syistä keksimättä mitään muuta tilalle. Mutta ei käy.
Juu. Sellainen eli lapsivähennys oli vuoteen 1994 saakka, sen lisäksi vielä yksinhuoltajavähennys..Ehkäpä sen vuoksi voisi keksiä uusia kannustimia lasten hankkimiseen, kuten vaikkapa lasten vaikutus tuloveroa alentavasti.
Vassarit tietysti torppaa tämän ideologisista syistä keksimättä mitään muuta tilalle. Mutta ei käy.
Paljonko pitää laskea vaikka ansiotuloveroa että hankit kaksi lasta?
Eikö päätös ole yksilön? Tietysti vasemmistossa halutaan päätös antaa "viisaammille"Se lie viisaampien ihmisten päätettävissä, mihin nuo rajat vedetään tai kannattaisi vetää.
Porvarit poistivat lapsivähennyksen, joten ideologia on heidän puolellaan.Ehkäpä sen vuoksi voisi keksiä uusia kannustimia lasten hankkimiseen, kuten vaikkapa lasten vaikutus tuloveroa alentavasti.
Vassarit tietysti torppaa tämän ideologisista syistä keksimättä mitään muuta tilalle. Mutta ei käy.
Nämä kaikki korreloi mutta niillä itsessään tuskin on juuri mitään vaikutusta tai merkitystä syntyvyyden vähentymisen kannalta. Köyhyyden vähentyminen lienee lähimpänä sitä oikeaa syytä eli sitä että kun ollaan kasvuyhteiskunnassa tai sellaisessa joka on jo käynyt kasvuvaiheen läpi niin:Syntyvyydestä ja sen kehityksestä sekä maailman väkiluvun kasvusta kannattaa lukea Hans Roslingin Faktojen maailma kirjasta. Teaser: syntyvyys vähenee sitä mukaan kuin lapsikuolleisuus ja köyhyys vähenee sekä naisten koulutustaso nousee.
Mitä meinaat tällä?Syntyvyyteen on mahdollista vaikuttaa, kysymys on meidän tapauksessa siitä, että siihen ei haluta vaikuttaa koska jostain syystä pidetään niin suuressa arvossa niitä kulttuurin piirteitä mitkä sen tilanteen tuottavat.
Syntyvyyteen on mahdollista vaikuttaa, kysymys on meidän tapauksessa siitä, että siihen ei haluta vaikuttaa koska jostain syystä pidetään niin suuressa arvossa niitä kulttuurin piirteitä mitkä sen tilanteen tuottavat.
Vähän jäi ideat utuiseksi, en epäile etteikö syntyvyyteen voisi vaikuttaa, mutta julkisuudessa vahvat ideat jääneet aika vähiin, lähinnä jääneet muotoihin että se ja se päätös heikentää syntyvyyttä.En minä helposta ole puhunut mitään. Ensimmäinen asia olisi alkaa tukea niitä valintoja, jotka ovat hyödyllisiä ja tarpeellisia, kuten suomalaisten lapsiluvun kasvu. Lisäksi tietysti kulttuurista muutosta pitäisi ajaa siltä osin myös, että kokonaisuus muuttuisi lapsimyönteisemmäksi. Samalla ihmisten vastuuta valintojensa seurauksista pitäisi lisätä - niin hyvässä kuin pahassakin. Se ohjaa vähän pakostakin sellaisiin toimintamalleihin, mitkä toimivat vähän paremmin ja ottamaan vastuuta omasta elämisestä varhaisemmassa vaiheessa. Sekään ei takaa vielä mitään, mutta olisi ainakin jonkinlainen lähtökohta.
Juu. Sellainen eli lapsivähennys oli vuoteen 1994 saakka, sen lisäksi vielä yksinhuoltajavähennys..
Lisäksi vuoteen 1975 saakka oli sinkkuvero, ts. yli 24 vuotiailta naimattomilta kerättiin korotettua veroa.
Molemmat vaan käyttöön samaan aikaan, jälkimmäisellä rahoittaisi helposti ensimmäisen.
Koska tuskin nuo tehoaa heihin joita ei parituminen kiinnosta, joita ei lapset kiinnosta, edes rahalla, eikä jotkut suurpehe kulttuurit, niin kielletään sitten asioita joiden uskotaan johtavan moiseen lapsikileteisyyteen.
Ehkäpä sen vuoksi voisi keksiä uusia kannustimia lasten hankkimiseen, kuten vaikkapa lasten vaikutus tuloveroa alentavasti.
Vassarit tietysti torppaa tämän ideologisista syistä keksimättä mitään muuta tilalle. Mutta ei käy.