Miksi ihmeessä ei tarjoaisi?
Vastaus löytyy juuri tuosta kohdasta mitä lainasit.
työntekijä on yritykselle pelkkä pakollinen kuluerä (joka korvataan heti robotilla kun automatisaatio sallii), josta yritys on valmis maksamaan tasan sen mikä on pakko.
Taloudellisesti tottakai on, niinkuin kaikki muukin mikä maksaa rahaa. Se että työ maksaa ja rahan menettäminen ei ole kivaa ei lienee kauheasti yllätä ketään. Työnantajat ovat myös valmiita maksamaan enemmän työntekijöistä jotka tekevät hommat paremmin, jotka suostuvat tekemään joustavemmin töitä ja joilla on mahdollisesti tarjottavaa myös muissa hommissa kuin siinä päätoimessa mihin heidät ensisijaisesti palkataan. Tällainen Hollywood-propagandan luoma valheellinen kuva siitä että ihmiset muuttuvat saatanoiksi perustaessaan yrityksen on täysin naurettava. On helvetin paljon yrityksiä jossa työntekijöiden hyvinvointiin sekä työssä että vapaa-ajalla panostetaan erittäin paljon. Niin megakorporaatioista pieniin startuppeihin, koska kuten aikaisemmin mainittiin niin työntekijän hyvinvointi on loppupeleissä myös yrityksen etu.
Esimerkkejä asiasta on useasta eri maasta esimerkiksi Aasiasta, jossa ihmiset joutuvat tekemään kahta tai kolmea eri työtä, jotta pystyisivät elämään.
Ihan hieno tarina vailla pohjaa, mutta miten jotkut yksittäiset köyhät Aasian diktaattorivaltiot miljardeineen eri muuttujineen ja rajoitteineen nyt liittyvät Suomen nykytilanteeseen milläänlailla?
Toiseksi käsite "elämisestä" on täysin subjektiivinen ja riippuu sekä palkasta, mutta myös kulurakenteesta. Toiselle se on se että saa leivän suuhun, toiselle se että saa asua suuressa kaupungissa, jollekin se on se että voi ostaa iPhonen joka kuukausi.
Sosiaalitukien leikkaukset ja paikallisen sopimisen lisäys johtaa väistämättä palkkojen leikkauksiin. Muutamilla harvoilla aloilla, joilla pula on todellinen, voi johtaa myös nykyistä korkempiin palkkoihin, mutta suurimmalla osalla aloista johtaa leikkauksiin.
En näe miksi nuo toimenpiteet johtaisivat palkkojen nousuun ellei sitten puhuta sosiaalitukien leikkauksesta säästyvien veroeurojen palautumisesta työntekijöille. Muutenkin nyt pääaiheena oli harkintatarve eikä sosiaaliturva tai paikallinen sopiminen.
Jos hyvinvointi halutaan säilyttää edes jollain tasolla, en näe muuta vaihtoehtoa kuin nykyisenkaltaisen järjestelmän, tai sitten sen, että valtio maksaa ihmisille perustulon ja yritykset voivat maksaa työntekijöille haluamaansa palkkaa, paikallista sopimista hyväksikäyttäen.
Täysin velkarahalla ja riistoveroilla rahoitettu surrealistinen "hyvinvointi"yhteiskunta josta huippuosaajat virtaavat ulkomaille ja jonne kädettömät pakolaiset virtaavat, romahtaa joka tapauksessa ennen pitkään joten parempi että se tuhotaan itse ja lähdetään rakentamaan realistisempaa mallia pitäen joitain sen perusperiaatteita pohjana tai suunnanantajana.
Heh, luulet että siivoojaksi voi kuka tahansa alkaa ja että se on huonomman ihmisen merkki jos on puhdistuspalvelualalla?
Etkö saisi vielä yhtään enempää valehdeltua ja laitettua sanoja suuhuni? Ensinnäkin siivoojaksi VOI alkaa käytännössä kuka tahansa ellei ole pahasti vammainen tai liikuntarajoitteinen. Toiseksi kerrotko millä huumeella tulkitsit viestistäni että siivoojan työ olisi huonomman ihmisen merkki?
Se vaatii ammattikoulutuksen ja niiden laitteiden hallitseminen vie aikaa.
Aivan täyttä paskaa. Kun siivoojan työt aloittaa niin se työkaveri Ritva joka sitä hommaa on tehnyt jonkin aikaa pystyy opettamaan perusteet parissa minuutissa ja loput nyanssit oppii työtä tehdessä. Suomalaisen työpolitiikan paskabyrokratian takia tosin pysyvän työsopimuksen tekeminen osa-aikaisen sijaan on tai ainakin aikoinaan oli vaikeampaa jos ei ollut virallista koulutusta asiaan.
Nimim. olen ollut siivoojana itse sekä kunnalla, että kahdessa eri yrityksessä.