• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Vikahan on tuottavuudessa eikä palkoissa.

En tunne teollista paperintekoprosessia, mutta olen siinä käsityksessä, että se duunari siinä ei ole pullonkaula, joten jos prosessia voidaan tehostaa, niin sitä voidaan tehostaa ihan kaikkialla suht helposti.
Eli parempi koulutus esimerkiksi ei paranna tuottavuutta suhteessa kehitysmaiden työukkoihin.
 
En tunne teollista paperintekoprosessia, mutta olen siinä käsityksessä, että se duunari siinä ei ole pullonkaula, joten jos prosessia voidaan tehostaa, niin sitä voidaan tehostaa ihan kaikkialla suht helposti.
Eli parempi koulutus esimerkiksi ei paranna tuottavuutta suhteessa kehitysmaiden työukkoihin.

Sitten pitää varmaan keksiä jotain parempaa ja korkeamman lisäarvon tuottavaa kuin sellunkeitto sen sijaan, että aletaan kilpailemaan kehitysmaiden kanssa kuka polkee palkkatasoa eniten. Sillähän sitä elintasoa ja hyvinvointia on aina hankittu.
 
Ennenkuin edes pystyy keskustelemaan, niin varmastihan kaikki ymmärtävät, että työpaikkojen määrä ei ole vakio (kommenttien perusteella en olisi niinkään varma)

Ja ihan ideologian ja arvojen pohjalta: onko se jotenkin oikeudenmukaista, että suljetaan kaikista huono-osaisimmat pois työmarkkinoilta (ihan näiden ihmisten kannalta) ja toisaalta myös se, että julkinen talous ei tule pidemmän päälle tätä kestämään. Ja kehen ne leikkaukset tulevat taas kohdistumaan...

Mutta kai se oman edun ajaminen (vaikka perustelut olisivat kaiken lisäksi vääriä ja uhkakuvat turhia) ajaa suomalaiseen tapaan kaikkien hyvinvoinnin kasvattamisen yli.
 
Robotisaatio sulkee jo nyt toistaitoisia pois työmarkkinoilta kohtuu tehokkaasti. Ei tämän hetken työttömyysluvut ole mitenkään ihmeellisiä. Jatkossa tulee olemaan paljon kovempia.
 
Robotisaatio sulkee jo nyt toistaitoisia pois työmarkkinoilta kohtuu tehokkaasti. Ei tämän hetken työttömyysluvut ole mitenkään ihmeellisiä. Jatkossa tulee olemaan paljon kovempia.

No kyllä vaan on: jotenkin kummallisesti aina laman/taantuman jälkeen työttömyys jämähtää pysyvästi korkeammalle tasolle.

Ja vaikea kuvitella, että Saksa (työttömyys alle 4%) tai Ruotsi (n.6%) olisi digitalisaatiossa tai automatisaatiossa Suomea helvetisti jäljessä. Varmaankin päinvastoin.
 
Ja ihan ideologian ja arvojen pohjalta: onko se jotenkin oikeudenmukaista, että suljetaan kaikista huono-osaisimmat pois työmarkkinoilta (ihan näiden ihmisten kannalta) ja toisaalta myös se, että julkinen talous ei tule pidemmän päälle tätä kestämään. Ja kehen ne leikkaukset tulevat taas kohdistumaan...

Ei ainakaan vähemmän oikeudenmukaista kuin maksaa palkkaa jolla ei pärjää ja yrittää pudottaa vielä nykyinenkin keskiluokka samalle tasolle.
 
No eikai käy jos se tarkottaa työpaikkojen vähentämistä tai palkkojen poljentaa.
Nytkin tällä viikolla ek ehdotti että viikko lomaa pois. Mieluummin viikko lisää lomaa jotta tulee niitä vapaita työpaikkoja.

EK ei ole mikään pulmunen. Tällaiset typerät ehdotukset pitää heti torjua. Toisaalta EK ei sääntöjensäkään takia enää neuvottele työehtosopimuksista.
 
Ensinnäkin tuo puolittaminen oli niin ilmiselvä epärealistinen heitto että en jaksa perustella miksi siihen kohtaan puuttuminen on hölmöä.
Puolittaminen itsessään ei ole mitenkään epärealistinen juttu vaan se että ylipäätään lähdetään tällailailla (klassiseen vasemmistolaistyyliin) iskemään teoreettisia anekdootteja yksittäisiä pohjattomia tapauksia/lukuja geneerisen ajattelun sijaan. Joissain jo valmiiksi matalapalkkaisissa ammateissa ei välttämättä tapahtuisi kuin marginaalisia vivahteluita kun taas sitten esim. ahtaajien ja vastaavien roolien kohdalla palkat saattaisivat pudota 4-5 kertaisesti.

Tuossa talouden toimimisessa on muitakin osa-alueita kuin kysyntä/tarjonta. Esim. koulutus eri aloille ei ole kovin nopeasti reagoiva osa-alue. Joillekkin aloille koulutetaan enemmän kuin tarvitaan ja toisille vähemmän. Tuosta tulee isoja tappioita kansantaloudellisesti kun toinen puoli ei ole ennakoitavissa(palkka ja työllisyystilanne) ja toinen puoli (koulutusmäärät) reagoivat vuosien viiveella tarpeeseen. Koulutuksen kesken jättäminen lisääntyisi ja tätä kautta työvuosien määrä per kansalainen vähentyisi, kun koulutusalaa alettaisiin vaihtaa kesken kun unelma-ammatin palkkataso tai työllistymisen todennäköisyys ei olisi yhtään säänneltyä.
Koulutus ja sen reagointi työmarkkinoihin on jo nyt aivan päin persettä ja on ehdottomasti osa-alue mihin tulee tehdä ankaria muunnoksia. Samoin koulutuksen laatu on monilla aloilla aivan käsittämättömän huonoa. Se ei kuitenkaan mitenkään liity tähän keskusteluun joten jätetään nämä turhat derailit pois jatkossa jookoskookos?

Jos palkkojen alatasoa ei määritellä, palkkojen polkemisesta tulee se paras kilpailuetu monella alalla.
Lisää taikasanoja. Mitään "polkemista" ei ole olemassa vaan hinnat ohjautuvat kohdalleen kun tämä synteettinen työmarkkinoiden panttivankitilanne lopetetaan ellei valtio ala pakottamaan ihmisiä tiettyihin ammatteihin tietyllä palkalla (avainsanat: kommunismi, Neuvostoliitto jne.)

Ne firmat jotka hoitaa hommat hyvin häviää kilpailutukset niille, jotka maksavat palkkaa selkeästi alle työntekijän tuottaman hyödyn mukaan.
Kilpailutuksissa on mukana miljoona muutakin asiaa kuin työntekijöiden palkkauksesta koituvat kustannukset tai edes ylipäätään palvelun hinta. Toiseksi palkan suuruun tai pienuus on edelleenkin täysin subjektiivista ja suhteellista. Työtä jonka palkalla ei ihmiset pärjää on järjetöntä tarjota, koska siihen hommaan ei yksinkertaisesti saa työntekijöitä. Ainakaan ellei valtio ala tekemään jotain helvetin idioottimaista kuten subventoimaan palkkausta tuilla tms. Toiseksi työntekijän huonovointisuus ja yksityiselämän ongelmat/puutteet heijastuvat myös työnteon tehoon mikä on suoraan tappiollista toimintaa myös yrityksen kannalta.

Kaikilla aloilla missä työntekijöitä on enemmän kuin löytyy tarvetta seuraus olisi aika automaattisesti että koko alan kattavasti kaikki jotka töihin suostuu ovat matala-palkkaisia ja ei kovin hyvinvoivaa väkeä(kannattaa myydä yksityisten terveysfirmojen osakkeet nopeasti jos tämmöistä muutosta tulee) -> tämä myös johtaa kansanterveydellisiin vaikutuksiin, joiden kustannukset on vaikea tarkkaan arvioida mutta huomattavan isoja kuitenkin.
Se on koko jutun pointti, että työstä maksetaan se hinta minkä arvoista se on. Jos tekee työtä minkä voi tehdä kuka tahansa muu ilman mitään koulutusta/pienellä koulutuksella niin niin ei siitä pidäkään saada mitään huippuliksaa. Kansanterveys ei mitenkään liity asiaan. Ei maitotörpötkään mene kaupaksi jos niihin lyödään 100e hintalappu kun kaikki tietävät että reaaliarvo on +-1e luokkaa. Eteenkin suomalaisessa yhteiskunnassa missä kaikki on tuotu valmiina lusikalla eteen jokainen voi itse päättää paljonko elämässä arvostaa rahaa ja varakkuutta ja rakentaa oman työuransa sen mukaisesti. Jos päättää alkaa siivoojaksi ja jättää koulut väliin niin siinä on aivan turha itkeä kuin vaipoissa pyörivä tuttisuu epäreilua elämää vaan kantaa itse vastuu omista teoistaan.

Mutta jossainpäin maailmaa tätä unelmaa jo toteutetaan, esim. somalia. Ei ole turhaa säännöstelyä.
Alkaa ilmeisesti argumentit loppua ku näin paskoja trolleja jo pitää alkaa ampumaan loppusinettinä? Somalialla ei ole mitään tekemistä tai relevanssia asian kanssa tai ehkä samanlainen relevanssi kuin korrelaatiolla viiksien kasvatuksen ja kansansurmien välillä (Hitler, Stalin).
 
Työtä jonka palkalla ei ihmiset pärjää on järjetöntä tarjota, koska siihen hommaan ei yksinkertaisesti saa työntekijöitä. Ainakaan ellei valtio ala tekemään jotain helvetin idioottimaista kuten subventoimaan palkkausta tuilla tms. Toiseksi työntekijän huonovointisuus ja yksityiselämän ongelmat/puutteet heijastuvat myös työnteon tehoon mikä on suoraan tappiollista toimintaa myös yrityksen kannalta.

Miksi ihmeessä ei tarjoaisi? työntekijä on yritykselle pelkkä pakollinen kuluerä (joka korvataan heti robotilla kun automatisaatio sallii), josta yritys on valmis maksamaan tasan sen mikä on pakko. Esimerkkejä asiasta on useasta eri maasta esimerkiksi Aasiasta, jossa ihmiset joutuvat tekemään kahta tai kolmea eri työtä, jotta pystyisivät elämään. Sosiaalitukien leikkaukset ja paikallisen sopimisen lisäys johtaa väistämättä palkkojen leikkauksiin. Muutamilla harvoilla aloilla, joilla pula on todellinen, voi johtaa myös nykyistä korkempiin palkkoihin, mutta suurimmalla osalla aloista johtaa leikkauksiin.

Jos hyvinvointi halutaan säilyttää edes jollain tasolla, en näe muuta vaihtoehtoa kuin nykyisenkaltaisen järjestelmän, tai sitten sen, että valtio maksaa ihmisille perustulon ja yritykset voivat maksaa työntekijöille haluamaansa palkkaa, paikallista sopimista hyväksikäyttäen.

Jos päättää alkaa siivoojaksi ja jättää koulut väliin niin siinä on aivan turha itkeä kuin vaipoissa pyörivä tuttisuu epäreilua elämää vaan kantaa itse vastuu omista teoistaan.

Heh, luulet että siivoojaksi voi kuka tahansa alkaa ja että se on huonomman ihmisen merkki jos on puhdistuspalvelualalla? Se vaatii ammattikoulutuksen ja niiden laitteiden hallitseminen vie aikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Miksi ihmeessä ei tarjoaisi? työntekijä on yritykselle pelkkä pakollinen kuluerä (joka korvataan heti robotilla kun automatisaatio sallii), josta yritys on valmis maksamaan tasan sen mikä on pakko. Esimerkkejä asiasta on useasta eri maasta esimerkiksi Aasiasta, jossa ihmiset joutuvat tekemään kahta tai kolmea eri työtä, jotta pystyisivät elämään. Sosiaalitukien leikkaukset ja paikallisen sopimisen lisäys johtaa väistämättä palkkojen leikkauksiin. Muutamilla aloilla, joilla pula on todellinen, voi johtaa myös nykyistä korkempiin palkkoihin, mutta suurimmalla osalla aloista johtaa leikkauksiin.

Oma kantani on, että palkkojen ja sosiaalietuuksien on euroaikana voitava joustaa alaspäin kun taloustilanne niin vaatii. Voimme toki kaikki paheksua typeriä johtajia, kun eivät saa uutta iPhonea tai Nuukhiaa aikaiseksi, mutta se ei johda silti mihinkään. Pidän massatyöttömyyttä paljon pahempana asiana niin yhteiskunnalle kuin yksilööle, kuin hieman pienempiä palkkoja/etuuksia.

Ja siksi on LOISTAVAA, että nykyhallitus on saanut aivan liian avokätistä ansiosidonnaista leikattua. Lähes 2 vuoden sohvalla makoilu (100 viikon ansiosidonnainen) ei ikinä kannusta työllistymään - varsinkin jos takana on hyväpalkkainen työ. Ansiosidonnaisen taso pitäisi olla lähempänä peruspäivärahaa (jonka taso voisi olla korkeampi). Eli pidetään huolta, että töihin kannattaa mennä, mutta samalla pidetään huoli ettei kenenkään talous täysin romutu.

Heh, luulet että siivoojaksi voi kuka tahansa alkaa ja että se on huonomman ihmisen merkki jos on puhdistuspalvelualalla? Se vaatii ammattikoulutuksen ja niiden laitteiden hallitseminen vie aikaa.

Ainakin pari vuotta sitten siivoojaksi pääsi helposti ja jopa ilman koulutusta:

Siivoojaksi pääsee vaikka heti – jopa kolmannekseen avoimista työpaikoista vaikeaa löytää tekijöitä

Itse en arvota ihmisiä lähtökohtaisesti näiden tekemän työn perusteella. Mutta kouluttautuminen hyväpalkkaiseen alaan on ainakin Suomessa pitkälti itsestä kiinni. Opinto- ja asumistukijärjestelmä, sekä opiskelu työttömyysetuudella antavat hyvät mahdollisuudet kelle tahansa kouluttautua - jopa myöhemmin elämässä.
 
Ja siksi on LOISTAVAA, että nykyhallitus on saanut aivan liian avokätistä ansiosidonnaista leikattua. Lähes 2 vuoden sohvalla makoilu (100 viikon ansiosidonnainen) ei ikinä kannusta työllistymään - varsinkin jos takana on hyväpalkkainen työ. Ansiosidonnaisen taso pitäisi olla lähempänä peruspäivärahaa (jonka taso voisi olla korkeampi). Eli pidetään huolta, että töihin kannattaa mennä, mutta samalla pidetään huoli ettei kenenkään talous täysin romutu.

Tästä olen samaa mieltä. Toinen ongelma ansiosidonnaisessa on myös se, että kassat maksavan vain noin 5% siitä ja suurimman osan maksaa veronmaksajat.
 
Miksi ihmeessä ei tarjoaisi?
Vastaus löytyy juuri tuosta kohdasta mitä lainasit.

työntekijä on yritykselle pelkkä pakollinen kuluerä (joka korvataan heti robotilla kun automatisaatio sallii), josta yritys on valmis maksamaan tasan sen mikä on pakko.
Taloudellisesti tottakai on, niinkuin kaikki muukin mikä maksaa rahaa. Se että työ maksaa ja rahan menettäminen ei ole kivaa ei lienee kauheasti yllätä ketään. Työnantajat ovat myös valmiita maksamaan enemmän työntekijöistä jotka tekevät hommat paremmin, jotka suostuvat tekemään joustavemmin töitä ja joilla on mahdollisesti tarjottavaa myös muissa hommissa kuin siinä päätoimessa mihin heidät ensisijaisesti palkataan. Tällainen Hollywood-propagandan luoma valheellinen kuva siitä että ihmiset muuttuvat saatanoiksi perustaessaan yrityksen on täysin naurettava. On helvetin paljon yrityksiä jossa työntekijöiden hyvinvointiin sekä työssä että vapaa-ajalla panostetaan erittäin paljon. Niin megakorporaatioista pieniin startuppeihin, koska kuten aikaisemmin mainittiin niin työntekijän hyvinvointi on loppupeleissä myös yrityksen etu.

Esimerkkejä asiasta on useasta eri maasta esimerkiksi Aasiasta, jossa ihmiset joutuvat tekemään kahta tai kolmea eri työtä, jotta pystyisivät elämään.
Ihan hieno tarina vailla pohjaa, mutta miten jotkut yksittäiset köyhät Aasian diktaattorivaltiot miljardeineen eri muuttujineen ja rajoitteineen nyt liittyvät Suomen nykytilanteeseen milläänlailla?
Toiseksi käsite "elämisestä" on täysin subjektiivinen ja riippuu sekä palkasta, mutta myös kulurakenteesta. Toiselle se on se että saa leivän suuhun, toiselle se että saa asua suuressa kaupungissa, jollekin se on se että voi ostaa iPhonen joka kuukausi.

Sosiaalitukien leikkaukset ja paikallisen sopimisen lisäys johtaa väistämättä palkkojen leikkauksiin. Muutamilla harvoilla aloilla, joilla pula on todellinen, voi johtaa myös nykyistä korkempiin palkkoihin, mutta suurimmalla osalla aloista johtaa leikkauksiin.
En näe miksi nuo toimenpiteet johtaisivat palkkojen nousuun ellei sitten puhuta sosiaalitukien leikkauksesta säästyvien veroeurojen palautumisesta työntekijöille. Muutenkin nyt pääaiheena oli harkintatarve eikä sosiaaliturva tai paikallinen sopiminen.

Jos hyvinvointi halutaan säilyttää edes jollain tasolla, en näe muuta vaihtoehtoa kuin nykyisenkaltaisen järjestelmän, tai sitten sen, että valtio maksaa ihmisille perustulon ja yritykset voivat maksaa työntekijöille haluamaansa palkkaa, paikallista sopimista hyväksikäyttäen.
Täysin velkarahalla ja riistoveroilla rahoitettu surrealistinen "hyvinvointi"yhteiskunta josta huippuosaajat virtaavat ulkomaille ja jonne kädettömät pakolaiset virtaavat, romahtaa joka tapauksessa ennen pitkään joten parempi että se tuhotaan itse ja lähdetään rakentamaan realistisempaa mallia pitäen joitain sen perusperiaatteita pohjana tai suunnanantajana.

Heh, luulet että siivoojaksi voi kuka tahansa alkaa ja että se on huonomman ihmisen merkki jos on puhdistuspalvelualalla?
Etkö saisi vielä yhtään enempää valehdeltua ja laitettua sanoja suuhuni? Ensinnäkin siivoojaksi VOI alkaa käytännössä kuka tahansa ellei ole pahasti vammainen tai liikuntarajoitteinen. Toiseksi kerrotko millä huumeella tulkitsit viestistäni että siivoojan työ olisi huonomman ihmisen merkki?

Se vaatii ammattikoulutuksen ja niiden laitteiden hallitseminen vie aikaa.
Aivan täyttä paskaa. Kun siivoojan työt aloittaa niin se työkaveri Ritva joka sitä hommaa on tehnyt jonkin aikaa pystyy opettamaan perusteet parissa minuutissa ja loput nyanssit oppii työtä tehdessä. Suomalaisen työpolitiikan paskabyrokratian takia tosin pysyvän työsopimuksen tekeminen osa-aikaisen sijaan on tai ainakin aikoinaan oli vaikeampaa jos ei ollut virallista koulutusta asiaan.

Nimim. olen ollut siivoojana itse sekä kunnalla, että kahdessa eri yrityksessä.
 
Ihan hieno tarina vailla pohjaa, mutta miten jotkut yksittäiset köyhät Aasian diktaattorivaltiot miljardeineen eri muuttujineen ja rajoitteineen nyt liittyvät Suomen nykytilanteeseen milläänlailla?

Ei voida vielä verrata, mutta tulevaisuudessa kyllä, jos palkkoja ja etuja aletaan polkemaan.

Vastaus löytyy juuri tuosta kohdasta mitä lainasit.
En näe miksi nuo toimenpiteet johtaisivat palkkojen nousuun ellei sitten puhuta sosiaalitukien leikkauksesta säästyvien veroeurojen palautumisesta työntekijöille. Muutenkin nyt pääaiheena oli harkintatarve eikä sosiaaliturva tai paikallinen sopiminen.

Tässä oli kyseessä siis paikallinen sopiminen, joka voi harvoilla aloilla myös nostaa palkkatasoa nykytilanteesta. Työnantaja voi halutessaan maksaa myös suurempaa palkkaa kuin työehtosopimuksessa on säädetty, jos työvoimapula alalla on niin suuri, että työvoimaa ei saada muuten. Tämä tosin koskee hyvin harvoja aloja.

Etkö saisi vielä yhtään enempää valehdeltua ja laitettua sanoja suuhuni? Ensinnäkin siivoojaksi VOI alkaa käytännössä kuka tahansa ellei ole pahasti vammainen tai liikuntarajoitteinen. Toiseksi kerrotko millä huumeella tulkitsit viestistäni että siivoojan työ olisi huonomman ihmisen merkki?

Näin sen ymmärsin lauseestasi. Jos et niin tarkoittanut, niin hyvä sitten.

Aivan täyttä paskaa. Kun siivoojan työt aloittaa niin se työkaveri Ritva joka sitä hommaa on tehnyt jonkin aikaa pystyy opettamaan perusteet parissa minuutissa ja loput nyanssit oppii työtä tehdessä. Suomalaisen työpolitiikan paskabyrokratian takia tosin pysyvän työsopimuksen tekeminen osa-aikaisen sijaan on tai ainakin aikoinaan oli vaikeampaa jos ei ollut virallista koulutusta asiaan.

Nimim. olen ollut siivoojana itse sekä kunnalla, että kahdessa eri yrityksessä.

Käytännössä tutkinto tarvitaan, jos haluaa siivota muutenkin kuin tilapäisenä kesätyönä tai työkokeiluna (asia on varmistettu TE-toimistosta). Ei kyse ole siitä, etteikö tekemällä oppisi, vaan juurikin järjestelmästä.
 
Viimeksi muokattu:
Se sosialisointi tapahtuu tulevaisuudessa kun valtio maksaa nämä terveysmaksut joilla ei tule olemaan kilpailua jotka sitten otetaan veroina ihmisiltä.
Mikä estää lääkäriä tai jotain lekurien kaveripiiriä pistämästä pystyyn omaa kilpailevaa terveysfirmaa, jos näyttää että ulkomaista vaihtoehtoa vastaan on helppo kilpailla? Moniin muihin aloihin verrattuna homma ei edes vaadi mitään kovin suuria investointeja.
 
Mikä estää lääkäriä tai jotain lekurien kaveripiiriä pistämästä pystyyn omaa kilpailevaa terveysfirmaa, jos näyttää että ulkomaista vaihtoehtoa vastaan on helppo kilpailla? Moniin muihin aloihin verrattuna homma ei edes vaadi mitään kovin suuria investointeja.

Joku yksi lekurin kaveripiiri ei pysty yhtään monimutkaisempia sairaalahoitoja tarjoamaan.

Se aloittaminen tuolla alalla on juurikin hyvin monimutkaista kun on yksi byrokraattisimpia aloja Suomessa ja joku sairaalan pystyyn laittaminen kyllä rahaakin melkoisesti vaatii. Uusi lastensairaala maksoi 175 miljoonaa.
 
Viimeksi muokattu:
Se aloittaminen tuolla alalla on juurikin hyvin monimutkaista kun on yksi byrokraattisimpia aloja Suomessa ja joku sairaalan pystyyn laittaminen kyllä rahaakin melkoisesti vaatii. Uusi lastensairaala maksoi 175 miljoonaa.
Siis, meinasitko nyt, ettei sosiaali- ja terveydenhuoltobisnekseen voi lähteä mukaan, ellei ole varaa rakentaa uutta lastensairaalaa vastaavaa pytinkiä?
 
Siis, meinasitko nyt, ettei sosiaali- ja terveydenhuoltobisnekseen voi lähteä mukaan, ellei ole varaa rakentaa uutta lastensairaalaa vastaavaa pytinkiä?

En meinannut? Mutta sairaalahoito on täysin eri asia jostain pienestä yksityisestä lääkäristä joka voi jonkun syylän jäädyttää ja poistaa.
 
Mikä estää lääkäriä tai jotain lekurien kaveripiiriä pistämästä pystyyn omaa kilpailevaa terveysfirmaa, jos näyttää että ulkomaista vaihtoehtoa vastaan on helppo kilpailla? Moniin muihin aloihin verrattuna homma ei edes vaadi mitään kovin suuria investointeja.

Pelkkä lääkärin vastaanotto ilman mitään muuta ei paljoa maksa. Mutta kai se potilas sitä tutkimusta ja hoitoakin haluaisi.
 
Pelkkä lääkärin vastaanotto ilman mitään muuta ei paljoa maksa. Mutta kai se potilas sitä tutkimusta ja hoitoakin haluaisi.
Omien kokemuksien perusteella yksityinen lääkäri kirjoittaa melko herkästi lähetteen sairaalaan, jos kyseessä on joku muu kuin perus flunssa tai viikon virus. t: Nimim. Päivän tarkkailussa viettänyt.
 
Heh, luulet että siivoojaksi voi kuka tahansa alkaa ja että se on huonomman ihmisen merkki jos on puhdistuspalvelualalla? Se vaatii ammattikoulutuksen ja niiden laitteiden hallitseminen vie aikaa.

Sukulaistyttö ainakin meni kesätöihin siivoamaan kaverinsa kanssa, ja molemmille tyrkytettiin kesän jäljiltä joko vakipaikkaa, tai sitten tuntitöitä. Ja samaa juttua olen kyllä kuullut muualtakin, meillä käyvä siivoojakin on minusta joku opiskelija joka sivuhommina käy siivoamassa. Aika harvassa siivoushommassa oikeasti mitään vuosien koulutuksia tarvitsisi... Nuoruudessa kun siivosin rappukäytäviä, niin silloin koulutuksena kävi se että olin 2 päivää ammattilaisen mukana, joka näytti lähinnä reitit ja antoi pari vinkkiä, sitten pitikin itse pärjätä...
 
Omien kokemuksien perusteella yksityinen lääkäri kirjoittaa melko herkästi lähetteen sairaalaan, jos kyseessä on joku muu kuin perus flunssa tai viikon virus. t: Nimim. Päivän tarkkailussa viettänyt.
Millä tavalla nämä yksityiset lääkärit sitten näitä ruuhkia ja hoitoonpääsyä helpottavat? Siitä kai tästä sotesta pitäisi olla kysymys, vaikka kaikki on huolellisesti sössitty.
 
Pelkkä lääkärin vastaanotto ilman mitään muuta ei paljoa maksa. Mutta kai se potilas sitä tutkimusta ja hoitoakin haluaisi.

Oulussa ainakin esim. labratestit voi käydä ottamassa Oulun Diakonissalaitoksella paljon halvemmalla mitä ne maksaisi yksityisessä ja sen jälkeen mennä sinne yksityislääkärille papereiden kanssa.
 
Millä tavalla nämä yksityiset lääkärit sitten näitä ruuhkia ja hoitoonpääsyä helpottavat? Siitä kai tästä sotesta pitäisi olla kysymys, vaikka kaikki on huolellisesti sössitty.
Ehkäpä suuremmissa lääkäriasemissa on paremmat palvelut? Nythän puhe oli yksittäisen yleislääkärin perustamasta vastaanotosta.
 
Kehitysmaataloutta kohti mennään, kiitos näköalattomien palkanpolkijoiden.

Jaahas, vasemmistopropaganda on keksinyt uuden sanan, "palkanpoljenta" ja nyt sitä papukaijat toistelee kaikkialla heti täysin tyhjänä nolla- argumenttina aina kun joku yrittää ehdottaa jotain järkeä palkkojen määräytymiseen.

Jospa keskityttäisiin itse asiaan ja asia-argumentteihin eikä naurettavien uhkakuvien maalailemiseen ja olkukkoiluun. Se, että palkat määräytyvät markkinatalouden mukaan ei tee maasta kehitysmaataloutta, täysin päin vastoin. Ne maat, missä markkinatalous toimii, menestyy, ja ne maat, missä asioita kuten palkkoja ja hintoja säännöstellään, taantuu.
 
Jaahas, vasemmistopropaganda on keksinyt uuden sanan, "palkanpoljenta" ja nyt sitä papukaijat toistelee kaikkialla heti täysin tyhjänä nolla- argumenttina aina kun joku yrittää ehdottaa jotain järkeä palkkojen määräytymiseen.

Jospa keskityttäisiin itse asiaan ja asia-argumentteihin eikä naurettavien uhkakuvien maalailemiseen ja olkukkoiluun. Se, että palkat määräytyvät markkinatalouden mukaan ei tee maasta kehitysmaataloutta, täysin päin vastoin. Ne maat, missä markkinatalous toimii, menestyy, ja ne maat, missä asioita kuten palkkoja ja hintoja säännöstellään, taantuu.

Viitsiikö tähän edes vastata... Joo ei viitsi.
 
Itse olen sillä kannalla että palkkoja ei tarvitse määritellä, jos pohjalla on perustulo. Sen jälkeen kaikki työ olisi kannatavaa, vaikka sitä verotettaisiin kunnolla ja palkka ei olisi huimaava. Eli siis jos perustarpeet tulisi kansalaispalkalla niin homma voisi toimia ihan kivasti.
 
Mun puolesta tessit saa poistaa jos lakiin kirjataan minimi palkaksi vaikkapa 10e tunti.
 
Mun puolesta tessit saa poistaa jos lakiin kirjataan minimi palkaksi vaikkapa 10e tunti.

Kaliforniassahan tuo on vajaa 10 euroa. Esimerkki menestymättömästä kehitysmaataloudesta.

Lakisääteinen minimipalkka on kyllä paljon fiksumpi tapa kuin saman asian määrääminen (ja määräämättä jättäminen) lukuisissa työehtosopimuksissa.
 
Kaliforniassahan tuo on vajaa 10 euroa. Esimerkki menestymättömästä kehitysmaataloudesta.

Lakisääteinen minimipalkka on kyllä paljon fiksumpi tapa kuin saman asian määrääminen (ja määräämättä jättäminen) lukuisissa työehtosopimuksissa.

Kaliforniassa tuo johtaa tosin suureen tarpeeseen muunmaanlaiselle työvoimalle. En usko että moni suomalainenkaan tekisi nykyisiä hommiaan selvästi pienemmällä palkalla, koska sen verran monella alalla ei nytkään mitkään omakotitaloja ostella. Ehkä pelkkä lakimääräys 10€/tunti toimisi jos saataisiin lisää maahanmuuttajia.

Jos Trump häätää siirtolaiset Yhdysvalloista, kuka tekee työt? Piilaakson suomalaisyrittäjä ei näe ”playstationsukupolvea” raskaissa töissä
 
Kaliforniassa tuo johtaa tosin suureen tarpeeseen muunmaanlaiselle työvoimalle. En usko että moni suomalainenkaan tekisi nykyisiä hommiaan selvästi pienemmällä palkalla, koska sen verran monella alalla ei nytkään mitkään omakotitaloja ostella. Ehkä pelkkä lakimääräys 10€/tunti toimisi jos saataisiin lisää maahanmuuttajia.

Jos Trump häätää siirtolaiset Yhdysvalloista, kuka tekee työt? Piilaakson suomalaisyrittäjä ei näe ”playstationsukupolvea” raskaissa töissä

En nyt ymmärrä. Kyllä aina enemmän saa maksaa.
 
En nyt ymmärrä. Kyllä aina enemmän saa maksaa.

No vaikka tuossa itse esille ottamassasi kaliforniassa tilanne on että tuotantoa supistetaan, kun siitä saatavalla palkalla ei saada muuta kuin ulkomaalaista työvoimaa. Ratkaisu ei ole maksaa enemmän, koska sitten niitä tuotteita ei enää osteta kun hinta nousee -> työt jäävät tekemättä kokonaan(tai siis siltä osin mihin ei riitä ulkomaista halpatyövoimaa).
 
No vaikka tuossa itse esille ottamassasi kaliforniassa tilanne on että tuotantoa supistetaan, kun siitä saatavalla palkalla ei saada muuta kuin ulkomaalaista työvoimaa. Ratkaisu ei ole maksaa enemmän, koska sitten niitä tuotteita ei enää osteta kun hinta nousee -> työt jäävät tekemättä kokonaan(tai siis siltä osin mihin ei riitä ulkomaista halpatyövoimaa).

Sitten niitä tuotteita ei varmaan tarvita. Miksi niitä pitäisi saada niin halvalla? Ulkomainen halpatyövoimahan on ihan samanlaista markkinatalouden sotkemista kuin työehtosopimuksetkin.
 
Mikäs velvollisuus niillä "palkanpolkijoilla" nyt on tätä hyysärivaltiota pelastaa? Eiköhän niillä ole joka tapauksessa parhaat oltavat ja vaihtoehdot siinä vaiheessa, kun korttitalo alkaa kaatua.

Mikä velvollisuus kenellä nyt on mihinkään? Anarkiaa prkl!

Noinhan se yhteiskunnan korttitalo juuri romahtaa, kun ketään ei kiinnosta enää kuin oma napa.
 
Mikä velvollisuus kenellä nyt on mihinkään? Anarkiaa prkl!

Noinhan se yhteiskunnan korttitalo juuri romahtaa, kun ketään ei kiinnosta enää kuin oma napa.

Tuo "kiitos näköalattomien palkanpolkijoiden" nyt vaan kuulosti siltä, että joku velvollisuus heillä mielestäsi olisi. Ja muutenkin nämä viimeisimmät viestisi ovat vähän sen suuntaisia.
 
Tuo "kiitos näköalattomien palkanpolkijoiden" nyt vaan kuulosti siltä, että joku velvollisuus heillä mielestäsi olisi. Ja muutenkin nämä viimeisimmät viestisi ovat vähän sen suuntaisia.
Viimeisenähän tässä palkanpolkemisessa sekä tutkimuksen ja koulutuksen alasajossa ovat esiintyneet edukseen Sipilä ja Orpo puolueineen. Kyllä heillä mielestäni olisi velvollisuus ohjata maata hieman toiseen suuntaan.
 

Kokoomuksen agenda saada suomeen mahdollisimman paljon kehitysmaalaisia ei ole mikään uutinen. Helposti saadaan palkat poljettua, työmarkkinat "joustaviksi" (paikallista sopimista eli tee 5e/h tai tilalle tulee joku joka tekee) ja sosiaaliturva romutettua kun ei ole enää varaa kun on liikaa elätettäviä. Se miksi vasemmistopuolueet haluavat samanlaista tulevaisuutta on vähän erikoisempi juttu :confused:

Tulee mielenkiintoiset vaaliväittelyt, niitä odotellessa.
 
Sitten niitä tuotteita ei varmaan tarvita. Miksi niitä pitäisi saada niin halvalla? Ulkomainen halpatyövoimahan on ihan samanlaista markkinatalouden sotkemista kuin työehtosopimuksetkin.
Tottakai niitä tuotteita "tarvitaan". Vaihtoehtoja on kaksi:
1) Ulkomaaliset siirtotyöläiset poimivat avokadot, aprikoosit, pistaasipähkinät ja mantelit Kaliforniassa 7-10e tuntipalkoilla
2) Samat työläiset poimivat saman määrän avokadoja, aprikooseja, pistaaseita jne. Meksikon puolella rajaa 2e tuntipalkalla ja pelkäävät kuollakseen huumejengejä ja ne tuotteet roudataan rajan yli kaliforniaan hipstereiden ruoaksi.

Jos halpatyön tekeminen ja teettäminen estetään Kaliforniassa ja tuonti kielletään, niin eniten kärsivät ne meksikolaiset jotka jäävät työttömiksi ja toiseksi eniten ne kalifornialaiset jotka jäävät ilman avokadoja. Kysyntä meinaan romahtaa jos tuotantokustannukset moninkertaistuvat. Ja kukaan ei oikeasti hyödy näistä rajoituksista mitenkään.

Sen takia matalapalkkatyöt pitää mahdollistaa.
 
Tottakai niitä tuotteita "tarvitaan". Vaihtoehtoja on kaksi:
1) Ulkomaaliset siirtotyöläiset poimivat avokadot, aprikoosit, pistaasipähkinät ja mantelit Kaliforniassa 7-10e tuntipalkoilla
2) Samat työläiset poimivat saman määrän avokadoja, aprikooseja, pistaaseita jne. Meksikon puolella rajaa 2e tuntipalkalla ja pelkäävät kuollakseen huumejengejä ja ne tuotteet roudataan rajan yli kaliforniaan hipstereiden ruoaksi.

Jos halpatyön tekeminen ja teettäminen estetään Kaliforniassa ja tuonti kielletään, niin eniten kärsivät ne meksikolaiset jotka jäävät työttömiksi ja toiseksi eniten ne kalifornialaiset jotka jäävät ilman avokadoja. Kysyntä meinaan romahtaa jos tuotantokustannukset moninkertaistuvat. Ja kukaan ei oikeasti hyödy näistä rajoituksista mitenkään.

Sen takia matalapalkkatyöt pitää mahdollistaa.

Ei Meksikossa poimiminen mitään auta, jos ne pellot ovat Kaliforniassa.
 
Tottakai niitä tuotteita "tarvitaan". Vaihtoehtoja on kaksi:
1) Ulkomaaliset siirtotyöläiset poimivat avokadot, aprikoosit, pistaasipähkinät ja mantelit Kaliforniassa 7-10e tuntipalkoilla
2) Samat työläiset poimivat saman määrän avokadoja, aprikooseja, pistaaseita jne. Meksikon puolella rajaa 2e tuntipalkalla ja pelkäävät kuollakseen huumejengejä ja ne tuotteet roudataan rajan yli kaliforniaan hipstereiden ruoaksi.
Sittenhän näin kävisi jo nyt. Mutta ei käy. Lisäksi nämä laittomat maahantunkeutujat vievät työpaikkoja yhdysvaltalaisilta, joten heidän poistaminen toisi lisää työllisyyttä maan oikealle väestölle.

Kysyntä meinaan romahtaa jos tuotantokustannukset moninkertaistuvat. Ja kukaan ei oikeasti hyödy näistä rajoituksista mitenkään.
Markkinataloudessa kysyntä ja tarjonta määrittää tuotteiden hinnan. Laittomien maahantunkijoiden työllistymisen ei pidä olla minkään arvoista millekään yhteiskunnalle.

Sen takia matalapalkkatyöt pitää mahdollistaa.
Mutta ei laittomille maahantunkijoille. Heille ei pidä mahdollistaa yhtään mitään.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
264 321
Viestejä
4 579 471
Jäsenet
75 405
Uusin jäsen
erddun

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom