Ikuisuuskysymys: työperäinen maahanmuutto ja humanitäärinen maahanmuutto.
Professori Vesa Kanniaisen selvitys maahanmuutosta
Professori itse oli selvityksen perusteella sitä mieltä, että
työperäinen maahanmuutto on yhteiskuntaa ja kansantaloutta vahvistava elementti. Tämä on tutkimuksin vahvistettu.
Itsekin monikulttuurisissa työyhteisöissä aina toimineena olen 100% tämän kannalla. Olen nauttinut jokaisesta päivästä tällaisissa organisaatioissa. Huippuosaajien saaminen yrityksiimme Suomessa tulisi olla mahdollisimman nopea ja kivuton prosessi. Tästä hyötyvät sekä työnantaja- sekä työntekijäpuoli.
Matalapalkka-aloille ulkomailta tuotava työvoima rasittaa valtiontaloutta eli julkisia menoja ja sitä kautta julkista velkaa.
Eli puolensa ja puolensa. Ja tässä kyseessä sosiaaliturvalla tuettavat työt. Onko tässä sitten syy Perussuomalaisten vaatimalle korkealle tulorajalle tulijoiden suhteen? En tiedä asiasta tarkemmin vaan ainoastaan nostan kysymyksen esille. Toki osa näistä tulijoista VOI työllistyä vientisektorille ja matalalla palkalla parantavat kilpailukykyä.
Humanitäärisen maahanmuuton hinta on KORKEA. Esimerkkinä hän mainitsi Ruotsin tilastoja jossa ensimmäisen vuoden kustannus julkiselle taloudelle per lärvi per vuosi oli keskimäärin 191,000Kr (Ruotsin Kruunua) joka on vajaa 17,000€ päivän kurssilla. Jatkossa se vähän alenee koska osa työllistyy mutta kuuden (6) vuoden jälkeen edelleen reilu 95,000Kr(Kruunua) eli reilu 8200€ per vuosi. Ensimmäinen vuosi on luonnollisesti se kaikkein rankin.
Kanniainen kirjoittaa myös,että
sosiaaliturva on kollegtiivinen vakuutusjärjestelmä, joka nykyisessä Euroopassa tarjoaa houkutuksen rajat ylittävälle muuttoliikkeelle vaikka henkilökohtaisen suojelun tarvetta ei olisikaan.
2021 Kanniainen piti Itärajan tilannetta seurattavana asiana koska sen rajan takana on reilu 11milj. "ei Venäläistä" jotka ovat maahan muuttaneet. Heidän tulotasonsa on niin heikko siellä, että Suomalainen Sosiaaliturva näyttää erittäin anteliaalta.
Aitoja rakennetaan pitkin Eurooppaa ja EU ei ole pystynyt ratkaisemaan tätä asiaa. Tämä on fakta.
Maahanmuuton negatiivisia (korkeita) kustannuslaskelmien tuloksia oli myös tarjottu Yhteiskuntapolitiikka -lehteen julkaistavaksi kansalaisille. Vastaus oli, että "meillä on nyt ruuhkaa". Artikkeli ei koskaan mennyt julkiseksi...
Pienen joukon tuominen Suomeen autettavaksi on
hemmetin kallista. Samalla rahalla voidaan auttaa
paljon suurempaa joukkoa sielä lähtöalueilla jos auttamisen halua oikeesti on. Heittää palloa myös rikkaille öljymaille, jotta hekin tekisivät asian suhteen enemmän.
Kanniainen kommentoi myös
viimeisen 40 vuoden aikana tapahtunutta globalisaatioprosessia, joka on puolittanut maailman absoluuttisen köyhyyden. Tämä on tapahtunut Aasiassa ilman kehitysapua. Se on tehty talouden voimin kun työpaikat luotiin esimerkiksi Kiinaan. Maahan joka oli rutiköyhä vielä 80-luvun alussa. Talouden kuntoon saattaminen lähtömaissa on se mekanismi tähän kaikkeen ongelmaan eikä se,että ihmisiä siirretään paikasta toiseen. Ei Kiinasta/Intiasta tullut miljoonia ihmisiä Eurooppaan vaan niiden taloutta kehitettiin.