Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Asustaisikohan tuo REST API jossain muusa portissa? Tai pitääkö tuo laittaa jostakin laitteen asetuksista ensin päälle? Ainakin kannattaa kokeilla skannata mitä kaikkia portteja tuossa laitteessa on auki ja kurkkia mitä niistä löytyy. Itsekin löysin muunmuassa omasta telkkarista REST API -rajapinnan juuri tuolla tavalla, koko telkkarissa ei pitänyt muka edes olla sellaista.Onko täällä moni saanut asennettua ilmalämpöpummpua ha:n? Mulla olisi tarkoitus se tehdä, mutta ongelmia saada tuo tokeni pumpusta ulos...
Mulla siis Samsungin uusi pumppu, joka pitäisi vastata portissa 8888 (new generation, REST API). Pumppu on jo liitetty kodin iot-verkkon, saanut ip-osoitteen, vastaa pingiin ja liitetty SmartThingsiin, mutta toketia en siltä saa ulos ohjeilla. Tosin ei vastaa telnet pyytöön portissa 8888. Yritykset tehty Windows 10 koneella, admistrator tunnuksilla ja cmd:llä
Unifin päästä näkyy, että verkossa
Ping vastaa
Telnet ei tosin onnistu porttiin 8888
ja kun sitä toketia pythonilla yrittää saada ulos tokenia niin virheilmoitusta pukkaa koska yhteyttä ei voida muodostaa.
Skannis myös laitetta nmapin avulla, mutta vähän heikkoa
Tässä vielä ihan hyviä ohjeita / linkkejä, joiden avulla yritin. Tipsejä otetaan vastaan
Guide: Samsung A/C to Home Assistant – Creating Smart Home
www.creatingsmarthome.comClimate_IP - ClimateDevice for IP based units (not only Samsung AC)
Hi Everyone, I’ve done a custom component for controlling my Samsung AC unit. After that I did it more flexible and I think that it’s ready to work with other IP controlled devices. At this moment component supports: Samsung AC units available at port 8888 (new generation, REST API) Samsung...community.home-assistant.io
Dokkareidein mukaan pitäisi just asua tuossa 8888 ja kun skannisen verkkoa nmapille niin yks portti oli auki, mutta sekin numero vaihtui kokoajan. Pitää tutkia lisää ja ehkä kokeillan Samsungin supportia.Asustaisikohan tuo REST API jossain muusa portissa? Tai pitääkö tuo laittaa jostakin laitteen asetuksista ensin päälle? Ainakin kannattaa kokeilla skannata mitä kaikkia portteja tuossa laitteessa on auki ja kurkkia mitä niistä löytyy. Itsekin löysin muunmuassa omasta telkkarista REST API -rajapinnan juuri tuolla tavalla, koko telkkarissa ei pitänyt muka edes olla sellaista.
Sulla on tuossa nyt ihan liikaa nodeja. Et tarvitse muuta kuin Liiketunnistin "on" -> Lamppu päälle -> stoptimer -> Lamppu pois päältä.Mikä olisi oikea tapa tehdä HA node redillä automaatio joka liikkeestä sytyttää valot ja pitää ne päällä kunnes liike loppuu (ajastimella toki).
Tälläisen virittelin mutta nyt käy niin että valot ei pysy päällä mikäli liikettä on. Poll statella taas tuntuu että lamppu pysyy loputtomiin päällä.
Pitäisikö tuon timerin jälkeen jotenkin saada vielä kysyttyä tunnistimelta että onko liikettä ? Tai saako jostain "resetoitua" tämän flown että aloittaa aina alusta.
Tuohan vaikuttaa näppärältä. Itsekin olen rakentanut ehkä turhankin monimutkaisesti.Sulla on tuossa nyt ihan liikaa nodeja. Et tarvitse muuta kuin Liiketunnistin "on" -> Lamppu päälle -> stoptimer -> Lamppu pois päältä.
Stoptimerissa on sisäänrakennettuna tuo reset, eli laskuri alkaa aina alusta jos tulee uusi message. Kannattaa lukea niitä nodejen kuvauksia.
Edit: ja varmistat vielä sen, että tuo timer on pidempi kuin tunnistimen sisäinen off-time. Kaikki tunnistimet on kovakoodattu nukkumaan tietyn ajan liikkeen havaitsemisen jälkeen ennen kuin voivat lähettää uuden ilmoituksen. Esim. Ikeala taitaa olla juuri parin minuutin luokkaa.
En nyt ihan täysin ymmärtänyt mikä tuossa on ongelmana, mutta jos tarve on antaa timerille haluttu aika dynaamisesti parametrina, niin kirjastosta löytyy ainakin tällainen: node-red-contrib-stoptimer3En kuitenkaan löytänyt helppoa tapaa välittää parametrina itse laskurin arvoa, ainoastaan kiinteästi aikana tai sitten env-muuttujana, jota ei pysty manipuloimaan ajon aikana? Oma käyttötapaus on, että ensinnäkin päivisin/öisin on eri pituus laskurilla (tämän voisi toteuttaa helposti tälläkin), mutta lisäksi HA:n puolella jokaisen tilan osalta on mahdollista säätää tuota arvoa erikseen päivälle ja yölle, ja siksi pitäisi pystyä välittämään vaikkapa global.variablena. Enkö vain hiffannut, vai eikö tämä oikeasti onnistu?
Tämä kiinnostaisi meikäläistäkin. Kokeilitko koskaan tulkata sen datakaapelin bittivirtaa?Onkos kukaan selvitellyt mitä mahtaa kulkea Harvia Forte-kiukaan ohjauspurkin datakaapelissa? Sinnehän menee nelinapainen RJ11, eli varmaanhan siinä on joku pieni käyttöjännite (5V tai 12V?) ja esim RS232 tai RS485..
Tuossa kulkisi vaan kaikkea mielenkiintoista, kun ohjauspurkista näkee kiuaskivien lämpötilat ja pystyy ohjelmoimaan lämpötilapyyntiä ja ajastuksia yms. Olisi hienoa saada Raspberry Pi / Domoticz tuohon naitettua.
Sulla on tuossa nyt ihan liikaa nodeja. Et tarvitse muuta kuin Liiketunnistin "on" -> Lamppu päälle -> stoptimer -> Lamppu pois päältä.
Stoptimerissa on sisäänrakennettuna tuo reset, eli laskuri alkaa aina alusta jos tulee uusi message. Kannattaa lukea niitä nodejen kuvauksia.
Edit: ja varmistat vielä sen, että tuo timer on pidempi kuin tunnistimen sisäinen off-time. Kaikki tunnistimet on kovakoodattu nukkumaan tietyn ajan liikkeen havaitsemisen jälkeen ennen kuin voivat lähettää uuden ilmoituksen. Esim. Ikeala taitaa olla juuri parin minuutin luokkaa.
Jep. Dynaamisesti pitäisi päästä asettamaan se ajastus parametrina riippuen huoneesta ja kellonajasta sekä säätää manuaalisesti noita parametreja HA:n päässä. Katsoin kaikki löytämäni stoptimer* nodet läpi ja osassa pääsee mielestäni syöttämään kiinteän ajan lisäksi $env variablena ajan, mutta minun tietämykseni mukaan ympäristömuuttujia pystyy ainoastaan lukemaan noden puolella, ei manipuloimaan. Tästä syystä tuo ei näyttäisi soveltuvan käyttötarpeisiini.En nyt ihan täysin ymmärtänyt mikä tuossa on ongelmana, mutta jos tarve on antaa timerille haluttu aika dynaamisesti parametrina, niin kirjastosta löytyy ainakin tällainen: node-red-contrib-stoptimer3
Jep. Dynaamisesti pitäisi päästä asettamaan se ajastus parametrina riippuen huoneesta ja kellonajasta sekä säätää manuaalisesti noita parametreja HA:n päässä. Katsoin kaikki löytämäni stoptimer* nodet läpi ja osassa pääsee mielestäni syöttämään kiinteän ajan lisäksi $env variablena ajan, mutta minun tietämykseni mukaan ympäristömuuttujia pystyy ainoastaan lukemaan noden puolella, ei manipuloimaan. Tästä syystä tuo ei näyttäisi soveltuvan käyttötarpeisiini.
Muuta tapaa kuin kiinteä aika ja ympäristömuuttuja en löytänyt. Onko muita tapoja olemassa?
Siis tuolle stoptimer3 nodelle ainakin voi tuupata sen ajan messagessa. Eikö tällä juuri onnistu se mitä haluat?Jep. Dynaamisesti pitäisi päästä asettamaan se ajastus parametrina riippuen huoneesta ja kellonajasta sekä säätää manuaalisesti noita parametreja HA:n päässä. Katsoin kaikki löytämäni stoptimer* nodet läpi ja osassa pääsee mielestäni syöttämään kiinteän ajan lisäksi $env variablena ajan, mutta minun tietämykseni mukaan ympäristömuuttujia pystyy ainoastaan lukemaan noden puolella, ei manipuloimaan. Tästä syystä tuo ei näyttäisi soveltuvan käyttötarpeisiini.
Stoptimer3:ssa minulla näkyvät ainoastaan vaihtoehdot "number" tai "env variable".Siis tuolle stoptimer3 nodelle ainakin voi tuupata sen ajan messagessa. Eikö tällä juuri onnistu se mitä haluat?
Ja mitä tarkoitat ympäristömuuttujilla? Jos sinulla on joku numeroarvo HA:ssa, jota voi muuttaa, niin eikö se silloin ole määritelty input_number -tyyppisenä? Silloin sitä voi Noden puolelta ihan normaalisti muutella call servicen avulla. Omastakin systeemistä muutama tällainen löytyy.
Et siis lukenut tuota stoptimer3 dokumentaatiota:Käsitykseni mukaan tarvitsisin siis jonkin kolmannen tavan, eli esim. välittää payloadina tuon ajastimen kesto tai sitten vaikkapa node redin flow tai global variablena.
Mielestäni enemmänkin niin, että ei ole. Yksi erittäin kätevä on esim. "call service" joka siis kutsuu jotain HA:n serviceä. Tuollekin voi kaikki arvot (mitä kutsutaan, millä parametreilla) tuupata messagessa. Tämä on erityisen kätevä esim. jossain monimutkaisemmassa valojen säätämisessä kun voit erilaisilla ehdoilla koota niitä valoja ja/tai haluttuja parametreja msg-objektiin ja sitten yhdellä call service -kutsulla muuttaa tilaa ilman että on tarvinnut manuaalisesti määrittää sitä call service -nodea kaikille mahdollisille valokombinaatioille.Yleensä näissä on ihan valikosta otettavissa msg.
Oisko jollaki tietoa hyvistä home assistanttiin menevistä pistorasioista joilla sais mitattua kulutustakin. Varmaan halvimmat on wifi pohjasia ja semmosia just haetaankin että vois isomman bulkin ostella Joihinki meni joskus tasmota/tuya vissiin sissään jos en väärin muista mutta onko semmosia nykyään.
Edit: itse itselleni vastaten amazonista löyty ainakin Nous A1 plugit joihin pitäs mennä tasmota sisään sukkana.
Tosiaan näitä lähes samanlaisia Tuya/Smartlife -kopioita on myynnissä usealla eri tuotemerkillä. Valitettavan moni on niin uudella firmiksellä että tuya convert ei pelaa. Mainitsemasi Nous A1 ei ole omia kokemuksia, mutta ainakin Amazonin kuvauksessa lupaavat onnistuvan.Oisko jollaki tietoa hyvistä home assistanttiin menevistä pistorasioista joilla sais mitattua kulutustakin. Varmaan halvimmat on wifi pohjasia ja semmosia just haetaankin että vois isomman bulkin ostella Joihinki meni joskus tasmota/tuya vissiin sissään jos en väärin muista mutta onko semmosia nykyään.
Edit: itse itselleni vastaten amazonista löyty ainakin Nous A1 plugit joihin pitäs mennä tasmota sisään sukkana.
Kertokaas viisaammat, mikä olisi paras/tehokkain/hyvä keino ajaa Talologgeria, joka lähettää MQTT:llä Ouman EH-800 tiedot Home Assistantille? Saako sen jotenkin pyörimään Containeriin tai Custom Addonilla?
Nyt talologgeria pyörittää oma ubuntu virtuaalikoneensa, niin tuntuu että menee ehkä hieman resurssuja hukkaan....
Ainakin Shellyt tekevät oman access pointin. Toki bluetooth-vehkeetkin varmaan toimisivat?Onko kenelläkään tiedossa wifi- pistorasioita joita voisi käyttää ilman ulkoista nettiyhteyttä ?
Tuo varmaan riippuu siitä miten/missä HA itse ajaa.
Jos HAlle on varattu koko kone niin sitten pitää varmaan virittää docker, sillähän ne addon- palikatkit taitaa ajaa.
Jos HA ajaa virtuaalissa tai dockerilla niin kokeilisin tuota loggeria suoraan hostissa (olettaen että on sopiva käyttis).
Home Assistant OS käytössä, eli koneella ei pyöri mitään muuta. Eli Docker pitäisi viritellä. Mutta miten?
Ainakin Shellyt tekevät oman access pointin. Toki bluetooth-vehkeetkin varmaan toimisivat?
Vai tarkoitatko että on wifi, mutta ei internet-yhteyttä? Väittäisin että suurinta osaa voi ohjata ihan lähiverkosta ilman pilvipalvelua
Mitkäs on muuten halvimpia pistorasioita joita saadaan zigbeen / wifin avulla Ha:han kiinni, joissa oikeastaan vain on/off ominaisuus? Ikean TRÅDFRI:t on 13€/kpl joten ne lienevät ihan ok vaihtoehtoja.
Miten olisi BW-SHP13 ?Zigbee-rasioista edullisia ovat Ikean lisäksi ainakin Lidlin (olleet tarjouksessa 9,99 jo pitkään, mutta näitä on tullut toistaiseksi kolmena bumtsina Suomessa myyntiin; tiedä sitten tyhjentävätkö varastonsa ja lopettavat kokonaan tämän vai tulevatko taas jouluvaloineen ja valonauhoineen marraskuussa myyntiin). Turun seudulla näitä näyttäisi edelleen hyllystä löytyvän. Itsekin täydensi eilen valikoimaa taas kahdella.
Wifin puolella Tuya/Smartlife malleja saa energiamittauksella Amazonista normaalisti noin 10e/kpl ainakin, jos ostaa neljän paketeissa. PrimeDay ja BlackFriday -tarjouksena sitten vielä edullisemmin.
Itse kaipaisin edullista pientä zigbee-protokollan energiamittauskykyistä pistorasiaa, mutta ei ole vielä tullut vastaan. Piti pystyttää toinen IoT-WiFi-mesh, kun wifi-laitteiden kokonaismäärä nousi liian suureksi.
Aqaraa on ulkona, saunassa, pakastearkussa - hyvin toimii. Pakastearkun anturikin ollut kohta jo pari vuotta tuollaisessa -18 asteessa ilman mitään ongelmia. Kerran unohtui tehopakastus päälle turhan pitkäksi aikaa ja mittariin tuli alimmillaan -31.8 astetta.Onko mitään hyviä zigbee-ulkolämpömittareita tarjolla? Vai kylmästi sisälämpömittari ulos ja toivoo että pysyy hengissä pakkasella?
Onhan mulla jossain Rflink, sillä saisi langattoman "sääaseman" tuloksista kiinni, mutta kun tuo zigbee-verkko jo talossa on niin ennemmin käyttäisi sitä.
Kiitos tiedosta, kyseisiä antureita on jo sisätiloissa käytössäAqaraa on ulkona, saunassa, pakastearkussa - hyvin toimii. Pakastearkun anturikin ollut kohta jo pari vuotta tuollaisessa -18 asteessa ilman mitään ongelmia. Kerran unohtui tehopakastus päälle turhan pitkäksi aikaa ja mittariin tuli alimmillaan -31.8 astetta.
Siis näitä: 15.3€ 46% OFF|Xiaomi Mi Aqara Temperature Smart Air Pressure Humidity Environment Sensor Remote Control Zigbee Work Gateway Hub Homekit APP|Smart Remote Control| - AliExpress
Meinaatko että speksi loppuu vai oikeasti lopettaa tiedon lähettämisen? Xiaomi LYWSD03MMC näyttö sammuu muutamassa pakkasasteessa mutta hyvin lähettää vielä -22°c pakastimesta. Valmistajan speksi taitaa olla sille 0-60°c.Itsekin noita etsin ja näyttää monessa loppuvan mittaus -20c tienoilla. Päädyin sitten ruuvitagiin.
Mutta hyvin kyllä kesti vuoden xiaomin sisäanturi kun ei suoraan sateessa ollut
Lähettää tietoa, mutta ei mittaa matalampia lukemia. En tarkalleen muista mikä oli se kovin pakkanen minkä mittasi 20-25c välille se jäi muistaakseni.
Ei riitä pohjoissuomessa niin piti laittaa ruuvitag
Muistaakseni aqara/mijian zigbee-sensori lähettää vain -25 saakka, no täällä etelässä se on riittänyt kyllä hyvin…Tutkitko tarkemmin? Loppuiko siis mittauskyky vai sammuiko laite? En ihmettelisi jos satunnainen kiinalainen patterikin alkaa hyytyä noissa lämmöissä ja laite sammuu lopettaen raportoinnin.
Itse toki niin etelässä että tuskin enää talvea tuleekaan
No jos se Nedis on toiminut hyvin, niin eikö kannata selvittää miksi se ei nyt enää toimi? Ja korjata ja jatkaa sillä.Lämpimänkäyttöveden kiertovesipumppu on ulkorakennuksessa, pitäsi saada pumppu ohjelmoitua kierrättämään vettä esim. 20min välein 5min.
Nyt käytössä Nediksen wifi pistorasia jossa ohjelma tehtynä sitä varten, toiminut eiliseen asti loistavasti, mutta nyt automatiikka ei pelaa enään kirveelläkään. Aiemmin käytin kahta perinteistä kellokytkintä peräkkäin, mutta siinä tuli ongelmaksi se että minimi kierrätysaika oli 15min, joka taas hukkaa energiaa.
Onko jollain suositella pomminvarmaa patenttia jolla saisin tuon LKV-Pumpun toimimaan halutulla tavalla?
Onko markkinoilla mitään toimivaksi todettuja älytermostaatteja, joille saisi erillisen huonanturin liitettyä? Eli lämpötilan säätö pitäisi olla aidosti huoneanturin perusteella. Sitten nykyaikaisessa anturissa pitäis olla älyä, eli mukautuva oppiminen, että osaisi ennakoida muutoksiin. Ainakin Danfossin Ally termareissa tuommoinen, mutta ei taas saa keskitetysti huoneanturin mukaan säädettyä
Noita termostaatteja näyttää olevan monenlaisia, mutta se anturi on siellä termostaatissa niin ei säädä todellisuudessa sitä huoneen lämpötilaa. Vai miten esim. tuo Danfossin Ally toimii, että osaako säätää riittävä tarkasti huonelämpötilan , vaikka anturi siellä jossain nurkassa ja ei tiedä varmasti todellaista huonelämpötilaa(nurkasta voi vetää, verho voi olla edessä yms.)? Entä jos pattereita ja termareita useampia samassa tilassa?
Ite oon vähän kyllästynyt kaikkeen DIY säätämiseen tällä hetkellä, joten haussa valmis ratkaisu, jos vaan niitä onAinakin teoriassa Allyyn voi kirjoittaa ulkoisen lämpötilan, kotiautomaatiosta päivittää huoneen kaikkiin termostaatteihin luetun huoneenlämmön?
edit. Toimivuudesta en mene takuuseen, mutta näin ajatuksen tasolla onnistuisi