Kotiautomaatio

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja xera, 13.02.2017.

 1. Illotus

  Illotus

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  01.09.2018
  Hnnmm, nythän ne alko houkutella. Olisko se sittenkin kasa noita vai DMX.
   
 2. moelanen

  moelanen

  Viestejä:
  84
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
 3. tapiotaivainen

  tapiotaivainen

  Viestejä:
  144
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Laitoin kuitenkin antureista tilausta ja antoihan tuo tilata kuitenkin nuo...
   
 4. Heikkin

  Heikkin

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  18.06.2019
  Aika perusjuttuja haussa. Periaatteessa "Verisure ilman vartiointipalvelua" -tyyppinen ratkaisu, jossa olisi kulunvalvontaa, murtohälytintä, vuotohälyttimiä, ilmankosteus- ja lämpötila-antureita jne. Mihinkään laiteohjaukseen (valot, verhot jne.) ei tässä vaiheessa ole tarvetta.

  Ideaalisti ratkaisu olisi sellainen, että siinä olisi helppokäyttöinen mobiilikäyttöliittymä ja järjestelmään olisi mahdollista lisäillä uusia laitteita ilman teknistä syväosaamista.
   
 5. ilkkes

  ilkkes

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  15.01.2017
  Juuri sain ensimmäisiä kokemuksia tästä Xiaomi Mi Smart Sensor Set EU -kotiautomaatiopaketti Aqaran lisälaitteilla 230,00 €
  Roborock S6 on vielä lisäämättä tuohon mukaan, mutta kokonaisuus näyttää alustavasti todella hyvältä. Sopivan simppeli systeemi, mutta mahdollisuuksia on kuitenkin runsaasti. Toimii EU servereillä ilmeisesti, kun sovellus ei vaatinut vaihtoa Kiinaan. Jonkin verran vähemmän on tuettuja laitteita EUn puolella, mutta on kuitenkin jo omiin tarpeisiin ihan riittävästi. Näitä pääsee tarkastelemaan sovelluksen kautta, kun tekee tilin ja "lisää" uusia laitteita.
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2019
 6. moelanen

  moelanen

  Viestejä:
  84
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Nyt sain minäkin tilattua. Laitoin hubin, monitoimisensorin, liikesensorin, vuotosensorin ja pistokkeen tulemaan. Pääsee lomalla virittelemään!
   
 7. tapiotaivainen

  tapiotaivainen

  Viestejä:
  144
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Suosittelisin kyllä tuota Samsungin Smartthings laitosta. Nyt oli vielä 25% alennus yli 150€ ja alle 300€ tilauksesta ilmaisilla postikuluilla.
   
 8. Glory_hunter

  Glory_hunter

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itsellä ainakin toimii varsin mainiosti, kunhan muistaa olla tilatessa tarkka, että tulee tilanneeksi juuri sen itselle sopivan version.

  Hueen parittamista tosin sai renkata pariin otteeseen, mutta lopulta sekin onnistui.

  Ninjaedit:
  Tällä ohjeella itse rakentelin.

  Itse sen verran skeptinen noiden kiinalaisten muuntajien kanssa, että hankin hyväksytyt muuntajat Saksasta (vaikka ovatkin varmaan ihan samalta hihnalta).
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2019
 9. ReliQ

  ReliQ

  Viestejä:
  313
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Xiaomin laitteiden konffaus on kyllä tuskallista. Kameran parittamiseen voi helposti vierähtää toista tuntia, kun pitää yrittää löytää sopiva versio Mi Homesta, jolla paritus onnistuu.
   
 10. jase

  jase

  Viestejä:
  173
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei aina riitä että tilaa oikean vehkeen, tilasin aliexpressin kautta 2 ww/cw ohjainta, lähettivät sitten 2 rgb ohjainta. Sain osan rahoista takasin, mutten ole vieläkään viittiny tilata uudestaan, enkä edes myydä noita rgb ohjaimia eteenpäin (saa kysellä privalla). Tilasin myös 3 gu10 polttimoa, kahta en saa paritettua, vain yks toimii ihan hyvin.

  Taidan pysytellä ikean polttimoissa kun ovat ihan hyvin hinnoiteltuja täällä pohjolassakin.

  Ite suosin virtalähteissä Meanwellin vehkeitä, ovat laadukkaita ja valikoimaa löytyy. Esim tme.eu:sta saa kohtuu postikuluilla. Jos himmentimiä käyttää niin kannattaa kattoa ettei ole minimi virralle rajoitteita virtalähteessä (sammuvat ennenku himmenee riittävästi)
   
 11. PatrikSelin

  PatrikSelin

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2017
  SmartThings toimii ainoastaan pilven kautta (eli ei toimi ilman nettiä ja komennot menevät hitaammin kuin Home Assistant -ratkaisussa, vai)?

  Home Assistant kiinnostaisi, millaisia kokekmuksia siitä on? Sellaisen luomiseen vaadittiaisiin (ymmärtääkseni):
  - Raspberry Pi (ottaisin 3+-version)
  - Zigbee-adapteri (CC2531 + CC Debugger + Downloader Cable). Näitä tuntuisi olevan lukemattomia määriä. Mikä olisi hyvä?
   
 12. Zilenzio

  Zilenzio

  Viestejä:
  143
  Rekisteröitynyt:
  13.04.2018
  Kokemukset on oikein hyviä. Vähän on ongelmia tuon CC2531 kanssa kun välissä ei valot syty liikkeestä. En ole ehtinyt tarkemmin debugata mitä tapahtuu. Toinen hyvä vaihtoehto on deCONZ tuota tikkua ei ollut oikein saatavilla kun tilasin niin päädyin tuohon CC2531 ja zigbee2mqtt:hen. Tuohon zigbee2mqtt on kyllä tulossa päivitystä tässä jossain vaiheessa, että pitää odottaa ainakin sinne asti. ennen kuin lähden tilaamaan.

  Tässä vähän enemmän mitä olen tehnyt:
  #1549
   
 13. Heimolainen

  Heimolainen

  Viestejä:
  760
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Onko hirvee säätö tuon hass:n kanssa? Kiinnostava projekti olisi, eikä nyt ihan hirveästi haittaa säätää. Saiko tähän muuten helposti z-wavet kiinni?

  Tuli tämmöinen vastaan, Fibaron Walli, seinään asennettava pistorasia. Walli Outlet type F Specifications | FIBARO
   
 14. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  701
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos YAML hallussa, niin ei ongelmaa hassin kanssa, jos ei niin sormi saattaa mennä suuhun, mutta ainakin sitten oppii :)
   
 15. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  965
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Hass.io on nykyisin todella näppärä ja käyttöliittymää on parannettu paljon helpompaan suuntaan. Esim tuo web UI lovelace on aika tervetullut lisä ja nyt pystyy myös editoimaan suoraan web käyttöliittymäs kaikki yaml filetkin ei tarvitse välttämättä sambaa/ssh käyttää.
  Hass.io

  Lovelace UI

  Itsellä ollut nyt tässä kotiautomaation kyljessä reilu 2vuotta Home Assistant (hasbian) versiona ja nyt raspin huoltoa vaihdoin Hass.io ja ei ole paluuta "perus" home assistanttiin on niin paljon helpompi käyttöinen tämä hass.io. Varsinkin näin ei linuxia käyttäneelle kaverille :)

  Itsellä melkein kaikki mqtt:llä ja zwave:llä hoidettu.

  Tuossa pieni yhteenveto omasta systeemistä:
  #1529
   
 16. Heimolainen

  Heimolainen

  Viestejä:
  760
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  No jonkun verran sitä tullut harrastettua dockereiden ja azure devopsin kanssa, mut aika pintapuolisesti. Oppina voisi olla hyvä kanssa :)

  Pitääpä ottaa tämä lähempään tarkasteluun. Vähän kuitenkin kiinnostaa aina itse säätää ja kokeilla, mutta mietityttänyt onko tässä sitten ihan liikaa sitä vääntämistä.
   
  juhaa tykkää tästä.
 17. PatrikSelin

  PatrikSelin

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2017
  Kuinka monta laitetta zigbee2mqtt tukee? Joissakin sanotaan 15 kpl, mielestäni se tuntuu vähäiseltä (hankinnassa olisi lämpötilasensorit jokaiseen huoneeseen, ovi/ikkuna- ja värinäsensoreita jne. Tällä hetkellä löytyy lukuisia Hue-lamppuja ja kytkimiä ja liikutunnistimia.)
   
 18. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  701
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  40+ toimii ainakin. Olisiko se ollut 15 suoraa yhteyttä koordinaattoriin (eli yhteen CC2531 (tai mikä versio onkaan käytössä) tikkuun, kun se toimii koordinaattorina eikä routterina) jos ja kun haluaa lisää, niin tarvitset routtereita, joina nuo Hue lamppusi jo toimivatkin. Jos ei ole yhtään zigbee vehjettä mikä kytketty suoraan 240 volttiin eli pelkkiä antureita käytössä, niin toisesta tikusta voi tehdä myös routterin tai vaikka kahdesta uudesta tikusta.
   
 19. MrAatu

  MrAatu

  Viestejä:
  547
  Rekisteröitynyt:
  06.09.2018
  Hass.io suhteen odottelen koska alkaa tukemaa Raspberryn SSD boottia. Toi muistikortin loppuun kuluminen on yksi rasite. Hassbian versio Home Assistantista toimii jo SSD kiintolevyllä. Joiden firmis on kehittyneempi tuota loppuun kulumista vastaan. Vähän itsellä kun ajatus että järjestelmä pitää olla sen puolen vuosikymmentäkin unohda toimivuudella.

  Tai ainakaan en itse saanut hass.io asennettua 120gigan SSD usb-levylle. Kokeilin 32bit ja 64bit ja tuli ongelmia siinä kun lataili netistä uusinta versiota levylle hyläten lopulta. Eli boottas kyllä asennuksen usb-levyltä, mutta sekoili kai poluissa. Hassbian imagen laittaes toimi heti.

  Muutehan Hassbion on aika sama käytöltään, mutta jää se Hass.io osuus pois ja vähän eritavalla asennetaan sambat, NodeRed sun muut.

  Installing Hassbian
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2019
 20. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 705
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eikös tuo Samsung smartthings ollut silloin joskus vuosi pari sitten muutaman kuukauden alhaalla tai ainakin viikkoja? Muistelisin, että redditissä oli melko hyvin valitusta tuosta eikä ihme. Kohtuullisen paljon muutenkin ihmisillä ollut ongelmia tuon kanssa kun ei saa yhteyttä verkkoon eikä mikään toimi.

  Onko niistä ikean tai jonkun muun vastaavan moottoroiduista pimennysverhoista kuulunut? Olohuoneeseen sopisi loistavasti.

  Mikähän olisi paras laitteisto sään seurantaan? Ostin amazonista sellaisen missä on sää ennusteet yms. mutta näyttää ihan mitä sattuu. Netatmo vaikuttaisi siinä mielessä mielenkiintoiselta, että näyttäisi kaikki nuo muutkin jutut kuten sisäilman laadun jne. mitä ei ainakaan muista ole tullu vastaan. Tuossa vaan ei harmillisesti ole mitään tablettia tmv. ruutua josta tiedot näkisi.
   
 21. moelanen

  moelanen

  Viestejä:
  84
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Netatmo on ollut itsellä joulusta asti käytössä ja hyvin on toiminut. Tiedot voi tsekata Netatmon omasta sovelluksesta tai sitten jostain muusta Netatmoa tukevasta sovelluksesta. Ja ainakin HomeAssistantista löytyy suora tuki tuolle.
   
 22. MrAatu

  MrAatu

  Viestejä:
  547
  Rekisteröitynyt:
  06.09.2018
  Eiköhän noi kaikki pelkästä ilmanpaineesta tekevät sääasemat ole ihan yhtä hyviä ennustaan kuin mekaaniset ilmapuntarit joissa paineasteikkoon vaan painettu teksti mitä keliä. Digitaalisena nykyiset sit vaan pyörittää pilvi, sade ja aurinko animaatiota sen mukaan mikä paine.

  [​IMG]
   
 23. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 448
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eli kertoo säätilanmuutoksesta jotain 4-8 tuntia etukäeen ja se säätilanmuutos on suhteessa siihen mikä se sää juuri nyt on ts tarvii tietää myös lämpötila ja ilmankosteus tällähetkellä että voi tehdä suht luotettavan veikkauksen sen n. 4 tuntia eteenpäin.

  Itse olen todennut että julkisen säätutkakuvan seuraaminen on paljon luotettavanpi ja täsmällisempi ennustuskeino sen 4 tuntia eteenpäin.

  PS Kattoremontia tehdessä oli aikas tärkeä tietää milloin sade alkaa että ehti vetää pressut katolle ajoissa mutta ei kumminkaan hukannut työaikaa turhaan.
   
 24. delerium

  delerium

  Viestejä:
  122
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Onko kukaan täällä kokeillut laittaa hue lightstrippiä saunaan, kaveriksi jokin alumiinilista siirtämään lämpöä pois ledistä? Luulisi soveltuvan samalla tavalla kuin mikä tahansa muu valonauha?
   
 25. MrAatu

  MrAatu

  Viestejä:
  547
  Rekisteröitynyt:
  06.09.2018
  Monikin riittävän IP:n omaava ulkoledinauha käy kunhan ottaa huomioon tehonvähennyksen ympäristölämpötilan takia. Eikös Hue:n powerin/valonauhan jännite ollut kanssa matala "suojajännite", joten siten kävisi myös saunaan. Poweri itsessään ei taida lämmönkestoltaan käydä saunan puolelle eli joutuu ulkopuolelle jättämään. Eli kunhan et ajele täydellä teholla niin pitäisi kestää hyvinkin. En nyt muista ulkoa noit ledien tehonvähennyksiä ulkolämpötilasta, mutta olisko ollut 70-80% teholla ajaen ikä pysyy vielä kohtuullisena. Eli mitoittaa valonauhat riittämään vajaallakin teholla.

  Jäähdytys toki hiukan auttaa, mutta saunassa ollaan jo muutenkin lämpötiloissa joissa ei äärettömänkään hyvä jäähdytyslevykään ei saa junktion-lämpötilaa pysymään normaalitehoissa kurissa. Tuo sisäinen ja ulkopinnan lämpöero kun kasvaa tehon mukaisesti. Siksi se tehonlasku on ledin iälle välttämätön myös jäähdytettynä korkeissa ympäristölämpötiloissa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.07.2019
  delerium tykkää tästä.
 26. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 705
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  @MrAatu

  Minulla olevan mittarin lämpötilat yms. heittää myös jonkin verran muista mittareista niin ei ihan älyttömästi herätä luottamusta muihinkaan arvioihin, joskin ei tuo maksanutkaan kuin 30€. Tänne on tosin vaikea asentaa ulkomittaria järkevään paikkaan kun asun rivarissa jossa takapihalla paistaa aurinko melkein koko päivän. Tosin viestiä kirjoittaessa tajusin, että pitäisi varmaan rakentaa tuolle jokin kehikko tmv.? Ideoita? Minulla on siis pihalla vaan aidan tolpat tai terassin tolpat mihin asentaa ne ja siihen paistaa aurinko käytännössä aamusta iltaan. Toisella puolella taloa taas on varjossa eikä pysty kuin seinään asentamaan. Jos olisi kahden mittarin järjestelmä niin sitten olisi aika hyvä kun pystyisi molemmista katsomaan arvot. Joskin talon takanakin se ongelma, että mittari on lähellä betonia ja tulokset ei ole ihan todelliset.

  Itellä "unelma" olisi sellainen tabletti/ruutu josta näkisin kaikki infot yhdellä silmäyksellä eteisessä kun on lähdössä ulos. Tuosta netatmosta lueskelin niin nuo muutkin arvot voisivat olla mielenkiintoiset nähdä kuten sisäilman laatu. Ulkona myös olisi kiva nähdä tuulensuunta, mutta sen mittaria on käytännössä mahdotonta asentaa kun aidat tai seinät estäisi sen toiminnan.

  Koitin xiaomin laitteita googletella, mutta heillä ei ollut kuin lämpötila ja kosteus antureita. Varsinkin makuuhuoneeseen kiinnostaisi tuollainen netatmo tyylinen mittari jossa on kaikki. Tuossa Netatmossa vaan se huonopuoli, että joutuisi aina kännykältä kattomaan.
   
 27. moelanen

  moelanen

  Viestejä:
  84
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Homeassistant ainakin tukee Netatmoa, joten senkin luvut on mahdollista siihen unelmatabletin näytölle saada. Se on myös oma tavoite.
   
 28. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 646
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Saunassa lednauhat toimii lauteissa tai jossain muualla matalalla. Kattoon asennettuna se lämpötila on normaalisti niin korkea että aika tuuripeliä.

  Selvää on että se led lämpenee aina ympäristöään lämpimämmäksi päällä ollessaan, sillä jäähdytysprofiililla lämpötilaeroa saa tietysti pienemmäksi, jos oikein guruilemaan alkaa, niin voihan sinne rakentaa vesijäähdytyksen, jolloin sen lednauhan voi asentaa todella kuumaan paikkaan, kun sen ledin voi jäähdyttää ympäristöään viileämmäksi.

  Se onko nauha Hue ohjattu vai ei, ei oikeastaan vaikuta millään tavalla tuohon saunassa toimivuuteen. Teholähde on jokatapauksessa saatava riittävän viileään ympäristöön.
   
  delerium tykkää tästä.
 29. PatrikSelin

  PatrikSelin

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2017
  Hass.io tuli asenenttua Raspberryyn vaivattomasti. Pitäisi saada "Samba share" -lisäosa toimimaan. Seurasin näitä ohjeita.

  Koodi:
  {
   "workgroup": "WORKGROUP",
   "name": "Hassio",
   "guest": false,
   "map": {
    "config": true,
    "addons": true,
    "ssl": true,
    "share": true,
    "backup": true
   },
   "username": "XXX",
   "password": "XXX",
   "interface": "eth0"
  }
  Tulee virheilmoitus:
   
 30. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  965
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Itsellä toimii ainakin tälläisellä paketilla. Windows10 kotiryhmistä tms ei jostain syystä löydy vaan pitää lisätä verkkoasema mikä linkittyy tuohon rapsberryn ip:seen.

  {
  "workgroup": "WORKGROUP",
  "username": "username",
  "password": "salasana",
  "interface": "eth0",
  "allow_hosts": [
  "10.0.0.0/8",
  "172.16.0.0/12",
  "192.168.0.0/16"
  ]
  }
   
  Markok tykkää tästä.
 31. RHead

  RHead

  Viestejä:
  360
  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Onko joku rakentanut ovikameraa jo olemassa olevasta valvontakamerasta? Lähinnä että joku tabletti tms joka osaa kaapata esim onvif:stä kuvan näyttöön?
  Mahdollisimman plug&play. Tai raspi tms.
   
 32. marse

  marse

  Viestejä:
  83
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei varsinaisesti tänne liity, mutta koska täällä on porukalla Echoja niin oletteko Logitech in harmony Hubeja virittänyt toimimaan? Tai PS4 suoraan muuten?
   
 33. Papru

  Papru

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mulla on echo (alexa) yhdistettynä Logitechin harmony hubiin. Peittää echon puolesta hyvin, mutta toi harmony hubi vetää itsensä välillä jumiin. Jumi sinänsä ei johdu tuosta echolla ohjauksesta.
   
 34. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 705
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  En tiedä saanko koskaan aikaiseksi ottaa home assistanttia käyttöön, mutta minulla olisi Nexus 9 ylimääräisenä ja mietin pystyyköhän sitä hyödyntämään tällaisessa käytössä? Uskaltaako tuollaista tablettia pitää 24/7 laturin päässä ja näyttö päällä?

  Vähän mietin, että voisin ostaa 2 sisäanturia, yhden ulkoanturin ja sitten sademittarin. 280€ setti verkkokauppa.comista.
   
 35. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  701
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tabletin käyttö 24/7.
  Jos haluaa helppoa, niin itse laittaisin jonkun kellokytkimen (ne yleensä autolämppäreissä käytettävät), joka sitten katkoo päivittäin sähköä x tuntia, mitä ikinä se akku siinä kestääkään. Tuolla saa mahdollisen ylikuumenemisen hoidettua.
  Näytön pitäminen päällä 24/7 ei välttämättä sekään kuulosta hyvältä, pitääkö sen olla kokoajan hehkua näkyvillä vai voisiko näytön kopautus tai ele kameran edessä pistää näytön päälle? tai jopa napin painaminen? :)
   
 36. johansson

  johansson

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  21.03.2017
  Meillä on Harmony Hub ja Echo(ja), mutta ei ole ensi testien jälkeen paljon tullut käytettyä. Teknisesti toimii ok, pl satelliittiboksin toggle on/off diskreetin power on/power off -valinnan sijaan on aika hanurista.
  Harmony Hub voisi itse asiassa olla myytävänä, jos olisi jollain enemmän käyttöä.
   
 37. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  965
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Meanwellille myös ääni tullut käytettyä paljon ja yleensä löytyy joka käyttöön valmis. Valmiilla pwm himmennyksellä olevat mallit on myös käteviä. Itse käyttänyt mouser.com (fi) sieltä tulee nykyään olikohan yli 49e vai 59e tilaukset ilman posteja.
   
 38. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  965
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Liiketunnistinta ja tablettia olen käyttänyt jo parin vuoden ajan ongelmitta eteisen seinällä.
   
 39. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 705
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Voitko hieman tarkempia tietoja antaa miten tuo on toteutettu?
   
 40. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  965
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Hass.io perässä on. Kun liiketunnistin näkee liikettä eteisessä pysyy tabletin laturi 3min päällä ja toki countdown 3min alaspäin alkaa aina uudestaan jos liikettä on. Joskus siis päällä tunteja joskus vaan sen 3min kun joku käveli ohi. Vois toki myös lisäillä ehtoja ettei yöllä reagoi liikkeeseen tms, mutta eipä tuo ole haitannut vaikka yölläkin menee päälle.
   
  mikajh, Oudie, peebee77 ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 41. hannuf

  hannuf

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  09.05.2017
 42. spede

  spede

  Viestejä:
  2 200
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Pelittääkö kaikki Zigbee napit ja kytkimet "suoraan" Hass.io himmelin kanssa? Esim. vaikka nuo Verkkiksestä löytyvät Xiaomit: Xiaomi Aqara Wireless Remote Switch -kaksipainikkeinen kytkin 26,90

  Tässä tarkoitus ruveta hiljalleen väsäämään pientä automaatiota. Valot on Philipsin Hue ja imuri Xiaomi. Lähinnä mietin, että hoitaisi alustan kuntoon heti kärkeen niin voi sitten hiljalleen lisäillä rompettaa. Vaihtoehtoja nyt näyttäisi olevan:

  - Samsungin smartthings
  - Xiaomin hubi
  - Raspi + hass.io
   
  Eldmor tykkää tästä.
 43. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  731
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Kattelin että Ikeassa on aika hyvä valikoima jo noita automaatiokilkkeitä. Oikeastaan tarvitsisin ainoastaan enää jonkun tavan ohjata kattoon upotettuja led-valoja ja sitten yhtä vähän erikoisempaa kattovalaisinta. Sähkärin hommat on tuttuja, ja mun mielestä paras olisi kun saisi jonkun pienen palikan joko kattorasiaan/alaslaskuun kytkettyä väliin, tai sitten kojerasiaan kytkimen taakse. Ei oikein hotsittaisi alkaa kaikkia kytkimiä vaihtamaan, vaan ne sais jäädä ennalleen.

  Löytyykö tommosia? Plussaa jos pelaisi Homekitin kanssa, olis kiva kokeilla miten Applen ekosysteemi toimii näissä. Ainakin noi Ikean romut näyttäisi olevan Homekit-yhteensopivia.

  Eli en nyt siis hae valokytkintä joka tulee vanhan tilalle, tai valokytkintä joka vaan liimataan seinään ja pelaa langattomasti. Ensinmainittu toimisi, mutta en haluaisi sellaisia. Semmoisia myös löysin paljon, mutta googlaustaidot ei oikeen nyt riitä tollaisen haluamani palikan löytämiseen.
   
 44. tapiotaivainen

  tapiotaivainen

  Viestejä:
  144
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Ainakin z-wave releitä löytyy ko. tarkoitukseen. Valmistajia ainakin philio ja fibaro.

  Z-wave relay on hyvä hakusana. Tai voisko löytyä homekit relay - haulla...
   
  mmst1 tykkää tästä.
 45. jase

  jase

  Viestejä:
  173
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Shelly1 Shelly 1 Open Source - Shelly Cloud
  Mulla on noita kolme, mutten ole vielä ehtinyt asentamaan. Sen verran testasin että toimivat.
   
  tapiotaivainen, BaTTman ja mmst1 tykkäävät tästä.
 46. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  731
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Tutkin tuota jonkun matkaa ja vähän jäi auki että miten ton saa pelaamaan HomeKitin kanssa? Toimiiko suoraan, tarviiko flashata jotain firmistä sisään? Hinta kyllä ehdottomasti kohdillaan.

  Edit: Ja jos nyt manuskaa luin oikein niin pitäis toimia vielä niin että softalla saa releen naksautettua auki/kiinni taikka sitten ohjaa vanhasta valokytkimestä, ja valokytkimen asennon ei pitäisi vaikuttaa softakäyttöön? Jos nyt tota kytkentäkaaviota luin sen verran oikein, että vehkeessä kuitenkin on tarkotus pysyä sähköt vaikka kytkimen avaa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2019
 47. Napsteri

  Napsteri

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2019
  Terve,
  Tuli heräteostoksena tilattua Xiaomin perussetti (Xiaomi Mi Smart Sensor Set EU -kotiautomaatiopaketti 99,90)


  Mikä etäohjattava (maadoitettu) EU-pistoke on sen kanssa yhteensopiva? Vai onko mikään? Tarkoitus olisi ajastaa parvekkeen valot palamaan illalla/yöllä. Rasian ei tarvitse olla ulkokäyttöön speksattu.
  Siis tarvisin tällaisen, mutta Suomeen sopivan:
  US $13.29 5% OFF|Original Xiaomi Mi Smart WiFi Socket Plug ZigBee Version Remote Control Work With Xiaomi Smart Home Mijia Mi home APP-in Smart Remote Control from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group
   
 48. jase

  jase

  Viestejä:
  173
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näin minäkin sen ymmärsin, että mökkylä kiinteästi vaiheeseen ja nappula kiertää vaiheesta SW-inputtiin.

  HomeKitistä en valitettavasti tiedä yhtään mitään. oli se siellä kyllä mainittu.

  Screenshot from 2019-07-18 10-07-14.png
   
 49. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  731
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Satunnaiset foorumipostaukset väittää että toimis HomeKitillä. Katsotaan katsotaan...
   
 50. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 646
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kun nyt aihetta liippaa, niin osaako joku kertoa mtä sarjaa tämä on.. lähinnä mitä kerron googlelle. Asuntomessuilla bongasin, ja näyttää kivalta.

  IMG_20190720_1456267.jpg