Kotiautomaatio

Enemmän se Xiaomin ruudulla oleva arvo päivittyy. Vein sen eilen ulos ja silloin oli 22C mitä sisällä. Tunnin päästä antoi tuloksen +10C eli tuo ei päivity oikein. Olisikohan se 2 malli sitten parempi?

Paha sanoa kun itsellä päivittyy ihan kuten kuuluu. Päivitysväli on muistaakseni 10min vakiofirmiksellä ja silloin tulee aina uusi lukema (ei kait tuota useammin ulkolämpötilaa tarvitse päivittää?). Custom firmiksellä saa sitten tiheämpään, jos haluaa. Saunassa muutin muistaakseni päivitysvälin minuuttiin custom firmiksellä.
 
Ilppiin kytketty Shelly 1PM Plus aiheutti viime viikolla harmaita hiuksia. Melcloudista tuli maili että yhteys pumppuun poikki, etänä HA:sta katsomaan että jahas Shelly on iskenyt overvoltage protectionin päälle ja sitämyöten virrat pois ilpiltä. Tuota overvoltage protectionia oli login mukaan reilu puolituntia pomppinut päälle ja pois mutta jännite oli login mukaan pysynyt alle 240V (overvoltage raja säädetty 260V). Buuttaamalla Shelly hävisi ongelma eikä ole ainakaan vielä toistunut. Tein push notifikaation kännykkään vastaavan vararalle.

Onko muilla ollut mitään vastaavaa ongelmaa?
 
Aika vaihtelevia nuo Xiaomin anturien päivitysvälit näyttää olevan custom firmikselläkin, näistä kolme ylintä on LYWSD03MMC antureita jotka näyttää roiskivan uusia näytteitä tietokantaan satunnaisin välein. Alin anturi on Ruuvitag joka taas päivittyy aivan tarpeettoman usein

1677144669226.png
 
Ilppiin kytketty Shelly 1PM Plus aiheutti viime viikolla harmaita hiuksia. Melcloudista tuli maili että yhteys pumppuun poikki, etänä HA:sta katsomaan että jahas Shelly on iskenyt overvoltage protectionin päälle ja sitämyöten virrat pois ilpiltä. Tuota overvoltage protectionia oli login mukaan reilu puolituntia pomppinut päälle ja pois mutta jännite oli login mukaan pysynyt alle 240V (overvoltage raja säädetty 260V). Buuttaamalla Shelly hävisi ongelma eikä ole ainakaan vielä toistunut. Tein push notifikaation kännykkään vastaavan vararalle.

Onko muilla ollut mitään vastaavaa ongelmaa?
Oletko päivittänyt shellyn firmiksen? Mulla teki autonlämmityksen shelly samaa. Heti kun laittoi lämmityksen päälle laukes tuo suoja. Firmiksen päivitys korjasi tuon.
 
Aika vaihtelevia nuo Xiaomin anturien päivitysvälit näyttää olevan custom firmikselläkin, näistä kolme ylintä on LYWSD03MMC antureita jotka näyttää roiskivan uusia näytteitä tietokantaan satunnaisin välein. Alin anturi on Ruuvitag joka taas päivittyy aivan tarpeettoman usein

1677144669226.png
Muistelisin että vakiona Xiaomin custom firmis lähettää minuutin välein ja lämpötilan muuttuessa 0,5 astetta / kosteuden 5%. Noitahan pystyy säätelemään custom firmiksellä.
 
Nedis SmartLife ja palovaroittimet. Haluaisin sellaisen toiminnon, että yhden palovaroittimen hälyttäessä alkavat muutkin varoittimet kiljumaan. Eikö tämä ole mahdollista vai enkö vain osaa?

Saan kyllä joka varoittimesta hälyt mobiilisovellukseen kuten pitääkin, mutta jos yöllä ulkovarastossa alkaa hälytin piippaamaan niin haluaisin että sisällä talossakin alkaisi varoitin huutamaan. Automaatioihin saa kyllä käynnistysehdoiksi varoittimien aktivoitumisia, mutta mitään kautta ei pysty ohjaamaan varoitinta hälyttämään.

Voisin tietenkin ostaa älypistorasian, kytkeä siihen jonkun sireenin ja ohjelmoida sitten tämän pistorasian kytkeytymään päälle jos joku palovaroitin hälyttää, mutta tuntuu aikamoiselta purkkaratkaisulta.
 
HA ja Google ilmeisesti töhöilleet jotain ja HA:n kojelaudan castaus meni rikki. Onneksi HA betassa ongelma on jo korjattu joten sillä sai taas kojelaudat toimimaan Nest Hubeissa.
 
Onko teillä mitään seurantaa veden osalta?
Löysin tämmöisen projektin mutta koska pitäisi ostaa laitteita ja palikoita niin onko mitää valmiimpaa?



Voisi vertailla mikä tulisi kustannuksiltaan järkeväksi.
 
Onko noissa Shelly Plug S plussissa tai muissa minkälainen se käyttö jos ei ole käyttöpaikassa internettiä tarjolla? Korkeintaan hotspotti puhelimesta kun sattuu paikalla olemaan. Toimiiko energiankulutuksen seuranta ja ottais tiedot kun käy paikan päällä?
 
Shellyihin saa oman wifi access pointin ja niissä on oma sealainkäyttöliittymä. Mikään internetistä tietoa hakeva toiminto ei tietenkään toimi, mutta muuten kyllä pitäisi.

Kulutuksen seurannasta en tiedä toimiiko muuten kuin pilven kautta.
 
Voit tehdä atribuutti tiilen, johon saat noita päiviä yms. Devicen logista näet miten on lämmöt muuttunut.

Heivasin virrattomaksi tuon Hubitatin ja laitoin Domoticzin päälle. Domoticz:ssa on kiinni Zigbee- ja Zwave-tikku sekä RFLink ja RTL433, mutta käytän nyt tuota vain lämpötilojen seurantaan. Aina tulee jotain ongelmaa eikä ole aikaa säätää.

1677417920155.png



Vanhempien luokse otin Nediksen laitteita testiksi. En vielä ole parittanut kaikkia antureita, mutta ikävä puoli on se, että eipä näy lämpötilaa anturin kuvakkeessa. Ei vaikuta kätevälle, jos pitää jokainen anturi klikata auki, jotta voi katsoa lämpötilan. Pistorasian voi klikata päälle ja pois kuvakkeesta suoraan. Toinen etäohjattava pirstorasia muistaa tilansa sähkökaton jälkeen ja toinen on aina sähkökatkon jälkeen pois päältä.

1677418424106.png



Edit:
Jos ei halua tarkkaa kosteusprosenttia, niin halvat 433 MHz:n anturit ovat olleet hyviä käytössä. Kaksi AA-paristoa kestää pitkään, useissa antureissa on oma nestekidenäyttö, usein myös noiden kanssa toimii jokin halpa sisäyksikkö, jossa näyttö. Kosteusanturi on kaikissa ollut resistiivinen malli, jonka tarkkuus ei ole kummoinen. Antureiden kantama on ollut hyvä ja mittausarvot lähetetään säännöllisesti. Ainoa haitta on ollut se, että joskus harvoin siirtovirheen vuoksi lämpötila on saanut hetkellisesti väärän todella suuren tai pienen arvon.

1677420271151.png


Edit 2:

Tässä Aqara Homen näkymä. Kokeilin asentaa Nediksen sovelluksen vanhaan Android 5 -pädiin, mutta sovellus ei tue enää laitetta. Aqaran Home asentui kuitenkin ongelmitta.

1677425736083.png


Edit:
Kokeilin asentaa Nediksen laitteet Tuya Smart -sovellukseen. Pistorasiat asentuivat ihan hyvin ja niminä säilyi samat, jotka olin Nediksen puolella määrittänyt. Zigbee -gatewat oli hankalampi asentaa, koska laite piti valita listasta, jossa oli useita samannimisiä laitteita. Pistorasiaa ei saa klikattua päälle ja pois kotinäkymästä kuten Nediksen ohjelmalla, liekö jokin bugi. Domoticziin on plugari, jolla saa etäohjatin pistorasian toimimaan, mutta antureita plugari ei tue.
 
Viimeksi muokattu:
Tuohan on mielenkiintoinen, onkohan tuo miten toimintavarma ja yhteensopiva erilaisten mittareiden kanssa. Putkiasentaja olisi tulossa ensi viikolla, pitäisiköhän asentaa perusmittari lämpimällekin vedelle. Voisi sitten joskus laittaa seurannan sillekin.
En ole ite saanut aikaiseksi liitettyä home assistant:iin tuota vielä, mutta kuulopuheiden mukaan hyvin toimii. Vaatii, että mittarissa on pyörivä metallirengas, mittaus induktion perusteella. Sivustolla oli kuvat yhteensopivista mittareista ja oma päävesimittari oli ainakin kuvattuna, eli sensus 620.
 
Laitoin tämän kysymyksen ensin omaan säikeeseensä, mutta sopii ehkä paremmin tänne:

Hei,

Nuo mainiot Ikean zigbee napit Styrbar ja Trådfri) toimivat hienosti suoraan ainakin Ikean valoihin yhdistettynä, mutta haluaisin käyttää niitä muihinkin, ja mielellään zigbee hubin kautta.
Parittaminen zigbee reittittimeen ei vaan ota onnistuakseen, siis kun kyseessä ei ole Ikean reititin. Olen käyttänyt muiden zigbee laitteiden kanssa menestyksekkäästi Lidlin halpis zigbee hubia ja "Smart Life - Smart Living" nimistä android appia puhelimessä, jonka pitäisi olla parannettu painos Tyua Smart:ista. (Ja parempi kuin Lidlin oma äppi)

Olen kokeillut erinäisiä tapoja käynnistää paritus: 4 nopeaa painallusta, jolloin ledi alkaa hehkua napissa. Sitten myös koittanut painaa pitkään paritusnappulaa, 5 sekunttia, 10 sekunttia, joskus sen n. 30 sekunttiakin, samaan aikaan Smart Live appista haku päälle, joko automaattihaku tai spesifimpi zigbee katkaisija tai kaukosäädin, mutta mikään ei ole tärpännyt. Koittanut pitää Ikean nappia ihan lähellä tukiasemaa, joskus kauempanakin.
Tällä palstalla on näkynyt joitakin kommentteja siihen suuntaan, että ainakin joku olisi onnustunut tällaisessa parituksessa yleis-zigbee tukiasema ja Ikean styrbar ja/tai trådfri napit.

Siis tällaisia tarkoitan:

STYRBAR Kaukosäädin, älylaite valkoinen Älyvalaistuksen käyttäminen on nyt superhelppoa. STYRBAR-kaukosäätimen avulla voit ohjata useita valonlähteitä yhdellä painalluksella. Voit esimerkiksi himmentää valoja ja säätää niiden väriä ja värilämpötilaa.
www.ikea.com
www.ikea.com

TRÅDFRI Langaton himmennin, älylaite valkoinen - IKEA
TRÅDFRI Langaton himmennin, älylaite valkoinen Älyvalaistuksen käyttäminen on nyt helppoa kaikille. Langattoman himmentimen avulla valoja voi kytkeä päälle tai pois tai himmentää valaistusta tunnelmaan sopivaksi.
www.ikea.com
www.ikea.com
 
Tasan kolme vuotta sitten maksoin rpi nelosen 4gb versiosta koteloineen ja virtalähteineen 80€. Ei noissa hinnoissa ole järjen hiventäkään, mieluummin joku x86 kone vaikka käytettynä.
Sama täällä, jos Raspien hinnat ovat nousseet noin järkyttävän paljon niin sitten alkaisi jo vaihtoehdotkin kiinnostaa (mikäli olisi tarvetta). Itsellä toimi pitkään Raspberry 3 + SSD -yhdistelmä HA:n alustana (SSD:n käyttö oli jo mahdollista RP3:n kanssa mutta alkusäätöjä kyllä vaati), jossain vaiheessa sitten päätin päivittää RP4:een ajatellen että tulisi historiakäppyröiden tarkasteluun vähän nopeutta. Mutta ei minulla ole mitään huonoa sanottavaa ollut RP4+SSD -kombosta HAOS -käyttiksellä. Joskus hyvin hyvin harvoin tilttaa (ehkä kerran vuoteen?) ja silloinkin raspista vaan virrat pois ja takaisin niin kohta on HA taas pystyssä eikä ongelmia. Äänetön ja vähävirtainen ratkaisu.
 
Selvisikö syy ensimmäisen 3EM:n ongelmiin vai lähtikö sekin toimimaan? Meillä on sähköasentaja käynyt omaa asennusta jo kertaalleen korjaamassa, mutta laite ei vain näytä oikeita lukemia. Asennusen jälkeen kaikki näyttää ihan hyvältä, mutta sähköyhtiön lukemiin verrattuna ollaan joku 30-40 % alempana Shellyllä mitattuna.
Selvisi, tässä olikin kyse siitä että jostain syystä sähköyhtiö näyttää heti seuraavana päivänä jotain arviolukemia tms, vaikka nettisivulla ei tästä mitään mainintaa olekaan vaan näytetään toteutuneena kulutuksena... Nuo lukemat sitten parin päivän kuluttua muuttuvat vielä (huomasin tämän vahingossa) ja silloin korjaantuvat. Nyt en ollutkaan pitkään aikaan tarkistanut noita mittaustuloksia mutta katsoinpa nyt 24-25.2. kulutukset Shelly vs sähköyhtiö, ja Shelly näyttää hieman liian vähän kummassakin tapauksessa, mutta 24.2. erotus on 0,83% ja 25.2. erotus on 0,89%. Shelly ilmoittaa muistaakseni tarkkuudeksi +-2% jolloin nuo mahtuvat siihen väliin hienosti.

En osaa sanoa mikä sinun asennuksessa on pielessä, onko nuo klipsit varmasti kolmessa eri vaiheessa, ja oikeassa järjestyksessä vielä?
 
Selvisi, tässä olikin kyse siitä että jostain syystä sähköyhtiö näyttää heti seuraavana päivänä jotain arviolukemia tms, vaikka nettisivulla ei tästä mitään mainintaa olekaan vaan näytetään toteutuneena kulutuksena... Nuo lukemat sitten parin päivän kuluttua muuttuvat vielä (huomasin tämän vahingossa) ja silloin korjaantuvat. Nyt en ollutkaan pitkään aikaan tarkistanut noita mittaustuloksia mutta katsoinpa nyt 24-25.2. kulutukset Shelly vs sähköyhtiö, ja Shelly näyttää hieman liian vähän kummassakin tapauksessa, mutta 24.2. erotus on 0,83% ja 25.2. erotus on 0,89%. Shelly ilmoittaa muistaakseni tarkkuudeksi +-2% jolloin nuo mahtuvat siihen väliin hienosti.

En osaa sanoa mikä sinun asennuksessa on pielessä, onko nuo klipsit varmasti kolmessa eri vaiheessa, ja oikeassa järjestyksessä vielä?

Saattoi olla jotain pientä klipsien asentamisessa... Nyt mittaus toimii ja tarkkuus vaikuttaisi noin viikon mittausten jälkeen aika samalta kuin sinulla eli alle 1 % ero vuorokausikulutuksessa. Ero on samaa luokkaa tuntikohtaiaissa kulutuksissa.
 
Onko olemassa jotain huokeita BLE:llä ohjattavia johtojen väliin tulevia switchejä (kulutusmittarilla tai ilman), mitkä toimis HA:n kanssa tai olis säädettävissä toimimaan sen kanssa? Jos muutaman sähköpatterin laittasi tuollasen taakse... Ja siis nimenomaan BLE, ei Zigbee.
 
Onko olemassa jotain huokeita BLE:llä ohjattavia johtojen väliin tulevia switchejä (kulutusmittarilla tai ilman), mitkä toimis HA:n kanssa tai olis säädettävissä toimimaan sen kanssa? Jos muutaman sähköpatterin laittasi tuollasen taakse... Ja siis nimenomaan BLE, ei Zigbee.

Eikö wifi käy? Niitä saa kohtuu rahalla ihan kivijalkaliikkeistäkin.
 
En tiedä meneekö ihan täysin ketjun aiheeseen, mutta rakentailla on pientalo, johon pitäisi löytää rikkari/palovaroitin/vuotohälytys -keskus. Olisiko antaa suosituksia? Pitäisi löytyä ainakin etähälytykset. Vai kannattaako tuota edes hankkia integroituna vai olisiko erilliset järjestelmät parempi vaihtoehto. Säädön minimoiminen lasketaan kuitenkin isoksi eduksi.
 
En tiedä meneekö ihan täysin ketjun aiheeseen, mutta rakentailla on pientalo, johon pitäisi löytää rikkari/palovaroitin/vuotohälytys -keskus. Olisiko antaa suosituksia? Pitäisi löytyä ainakin etähälytykset. Vai kannattaako tuota edes hankkia integroituna vai olisiko erilliset järjestelmät parempi vaihtoehto. Säädön minimoiminen lasketaan kuitenkin isoksi eduksi.
Voisiko Ajax sopia tähän?
 
Vaikuttaisi muuten hyvältä, mutta yksi asia unohtui mainita, eli rakennusvalvonta edellyttää langallisia palovaroittimia. Tuo rajaa valikoimaa paljon ja vaatimus ei ole musta muutenkaan tätä päivää kun paristojen vaihtoikä alkaa olemaan samaa luokkaa varoittimien vaihtoiän kanssa. Mutta asiasta vääntäminen valvonnan kanssa menee liian vaikeaksi, ja tuskin tuottaa tulosta.
 
Vaikuttaisi muuten hyvältä, mutta yksi asia unohtui mainita, eli rakennusvalvonta edellyttää langallisia palovaroittimia. Tuo rajaa valikoimaa paljon ja vaatimus ei ole musta muutenkaan tätä päivää kun paristojen vaihtoikä alkaa olemaan samaa luokkaa varoittimien vaihtoiän kanssa. Mutta asiasta vääntäminen valvonnan kanssa menee liian vaikeaksi, ja tuskin tuottaa tulosta.
MultiTransmitter — Module for integrating wired third-party devices ja Ei186 optinen palovaroitin - Turvatek
Tuohon ajaxin transmitteriin voit kytkeä mitä langallisia laitteita vain ja tuosta saat 12v käyttöjännitteen laitteille.
 
Vaikka näillä onnistuu. Itselläni vanhemmat versiot HA:n ohjaamana.



Kiinnostaa tietää, että kuinka moni pörssisähkösopimuksen tehnyt on viritellyt lämminvesivaraajan (LVV) tai lattia- ym. lämmityksen halvemmille pörssitunneille spot-hinta.fi-palvelun ja Shellyn avulla? :)

Yllättävän vähän täällä on keskustelua (tai sitten en vain löytänyt :cool:)

Tuo palvelu on kyllä hiottu helpoksi kelle tahansa toteuttaa hyvine ohjeineen :thumbsup: Ei tarvitse kuin sähkärin asentamaan, joten maksanee itsensä kohtuu nopeasti takaisin.

(Shelly Plus 1PM + häiriönpoistaja RC Snubber +teline Shellylle DIN-kiskoon, joku 35-50 € riippuu vähän mistä tilaa).

Meinasin toteuttaa lähiaikoina LVV:n pörssisähköohjauksen Shellyllä.
 
Kiinnostaa tietää, että kuinka moni pörssisähkösopimuksen tehnyt on viritellyt lämminvesivaraajan (LVV) tai lattia- ym. lämmityksen halvemmille pörssitunneille spot-hinta.fi-palvelun ja Shellyn avulla? :)

Yllättävän vähän täällä on keskustelua (tai sitten en vain löytänyt :cool:)

Tuo palvelu on kyllä hiottu helpoksi kelle tahansa toteuttaa hyvine ohjeineen :thumbsup: Ei tarvitse kuin sähkärin asentamaan, joten maksanee itsensä kohtuu nopeasti takaisin.

(Shelly Plus 1PM + häiriönpoistaja RC Snubber +teline Shellylle DIN-kiskoon, joku 35-50 € riippuu vähän mistä tilaa).

Meinasin toteuttaa lähiaikoina LVV:n pörssisähköohjauksen Shellyllä.
Hae tästä ketjusta "shelly" niin löytyy kyllä juttua vaikka kuinka: Hakutulokset: shelly

Yleinen konsensus on, että Shellyillä jos haluaa jotain isompaa kuormaa kuten varaajaa ohjata, niin kontaktorin kautta (löytyy usein jo valmiiksi LVV:n ohjaukseen tai jos ei, niin ei paljon maksa lisää).
 
Hae tästä ketjusta "shelly" niin löytyy kyllä juttua vaikka kuinka: Hakutulokset: shelly

Yleinen konsensus on, että Shellyillä jos haluaa jotain isompaa kuormaa kuten varaajaa ohjata, niin kontaktorin kautta (löytyy usein jo valmiiksi LVV:n ohajukseen tai jos ei, niin ei paljon maksa lisää).

Ok :thumbsup:

Lähinnä tarkoitin keskustelua tuosta spot-hinta.fi palvelusta, eli sehän on vaivaton kotiautomaation sovellus ja helppo ottaa käyttöön kenellä tahansa, vaikka ei mitään automaatiosta tai sähköistä tietäisikään :)

Edit. siirsin pitemmän vastauksen tuonne eri ketjuun. Soveltuu paremmin sinne :cool:
 
Viimeksi muokattu:
Olisikos kellään ideaa zigbee-lampusta E27-kantaan joka miellyttäisi paremmankin puoliskon silmää kun sijoituspaikka on aika näkyvä? Philips Huen Globe olisi tietty se paras vaihtoehto mutta aika hintava. Ominaisuuksina tarvisi olla himmennys ja valkoisen sävyn valinta, ei tarvitse rgb:tä.
 
Kiinnostaa tietää, että kuinka moni pörssisähkösopimuksen tehnyt on viritellyt lämminvesivaraajan (LVV) tai lattia- ym. lämmityksen halvemmille pörssitunneille spot-hinta.fi-palvelun ja Shellyn avulla? :)

Yllättävän vähän täällä on keskustelua (tai sitten en vain löytänyt :cool:)

Tuo palvelu on kyllä hiottu helpoksi kelle tahansa toteuttaa hyvine ohjeineen :thumbsup: Ei tarvitse kuin sähkärin asentamaan, joten maksanee itsensä kohtuu nopeasti takaisin.

(Shelly Plus 1PM + häiriönpoistaja RC Snubber +teline Shellylle DIN-kiskoon, joku 35-50 € riippuu vähän mistä tilaa).

Meinasin toteuttaa lähiaikoina LVV:n pörssisähköohjauksen Shellyllä.
Minulla on Shelly 1 pro din-kiskossa ohjaamassa yösähkön apukontaktoria. Siinä on tuo spot hinta-scripti valitsemassa vuorokauden kolme halvinta tuntia. Toimii ihan kuten suunniteltukin. Erittäin yksinkertainen, halpa ja toimiva säästökonsti. Toki jos tarvitsee sähkömiestä, niin silloin kustannus pomppaa. Harva urakointiluvallinen tekee pikkuhommia pikkurahalla.

Tuo "PM"-malli on ihan turha, jos ohjaa kontaktoria. Shellyt olen tilannut Saksan Amazonista, missä tainnut olla euroopan halvimmat. Lämpöpumput.info löytyy aika paljon juttua noista varaajaista+ shellyistä ja itse scriptien tekijäkin siellä aktiivinen. Opastaa, neuvoo ja kuuntelee hyvin palautteita. Tekee harrastepohjalta.
 
Olisikos kellään ideaa zigbee-lampusta E27-kantaan joka miellyttäisi paremmankin puoliskon silmää kun sijoituspaikka on aika näkyvä? Philips Huen Globe olisi tietty se paras vaihtoehto mutta aika hintava. Ominaisuuksina tarvisi olla himmennys ja valkoisen sävyn valinta, ei tarvitse rgb:tä.

Lidlin valikoimassa oli ihan samannäköinen lamppu, tosin ei värilämpötilan valintaa. Ikean valikoimassa on pari isompaa palloa, maitolasilla, joissa 3-portainen värilämpötilan säätö. Oletan, että vaihtoehtoja on muillakin firmoilla, sen verran perustuote alkaa olla jo zigbeelappu.
 
Lidlin valikoimassa oli ihan samannäköinen lamppu, tosin ei värilämpötilan valintaa. Ikean valikoimassa on pari isompaa palloa, maitolasilla, joissa 3-portainen värilämpötilan säätö. Oletan, että vaihtoehtoja on muillakin firmoilla, sen verran perustuote alkaa olla jo zigbeelappu.
Ja luultavasti tuossa IKEAn lampussa on kuitenkin portaaton värilämpötilan säätö, kännykkäsovelluksesta ei vaan taida saada vaihdettua kuin 3 eri värilämpötilan välillä mutta ainakin omat IKEA-polttimot säätyvät aikalailla portaattomasti automaation perässä.
 
HACS lakannut toimimasta. Onko hyviä neuvoja? Olen poistanut asennuksen ja samat viat jatkuu uudelleen asennuksen jälkeen. Liitteenä kuva logista
 

Liitteet

  • hacs problems.gif
    hacs problems.gif
    41,9 KB · Luettu: 115
HACS lakannut toimimasta. Onko hyviä neuvoja? Olen poistanut asennuksen ja samat viat jatkuu uudelleen asennuksen jälkeen. Liitteenä kuva logista
Ensimmäisenä katsoisin tuon lokilla mainitun tiedoston rivin 1477, koska ilmeisesti siinä on jotain ongelmaa.
 
Tässä vielä virheet:

Logger: homeassistant.util.json
Source: util/json.py:68
First occurred: 4. maaliskuuta 2023 klo 23.07.27 (41 occurrences)
Last logged: 08.52.29

Could not parse JSON content: /config/.storage/hacs.repositories
Traceback (most recent call last):
File "/usr/src/homeassistant/homeassistant/util/json.py", line 68, in load_json
return orjson.loads(fdesc.read()) # type: ignore[no-any-return]
orjson.JSONDecodeError: unexpected control character in string: line 1477 column 14 (char 49232)


Toinen virhe
Tämä virhe on peräisin mukautetusta integroinnista.

Logger: custom_components.hacs
Source: custom_components/hacs/utils/data.py:184
Integration: HACS (documentation, issues)
First occurred: 4. maaliskuuta 2023 klo 23.07.27 (40 occurrences)
Last logged: 08.52.29

Could not read /config/.storage/hacs.repositories, restore the file from a backup - unexpected control character in string: line 1477 column 14 (cha r 49232)

Kolmas virhe

Tämä virhe on peräisin mukautetusta integroinnista.

Logger: custom_components.hacs
Source: custom_components/hacs/base.py:402
Integration: HACS (documentation, issues)
First occurred: 4. maaliskuuta 2023 klo 23.07.27 (40 occurrences)
Last logged: 08.52.29

HACS is disabled - restore
 
Tuo .storage on "piilotettu" kansio koska siinä on piste alussa. Eli vähän riippuen millä olet tuota koittanut etsiä, saattaa olla että jotain tiedostojen ja kansioiden näkyvyysasetuksia pitää muuttaa tai sitten vaan kirjoittaa tuon polun jos mahdollista. Mutta siellä näyttäisi olevat tuossa tiedostossa joku ihmeellinen merkki rivillä 1477 sarakkeessa 14.
 
Tuo .storage on "piilotettu" kansio koska siinä on piste alussa. Eli vähän riippuen millä olet tuota koittanut etsiä, saattaa olla että jotain tiedostojen ja kansioiden näkyvyysasetuksia pitää muuttaa tai sitten vaan kirjoittaa tuon polun jos mahdollista. Mutta siellä näyttäisi olevat tuossa tiedostossa joku ihmeellinen merkki rivillä 1477 sarakkeessa 14.
File editorilla ole yrittänyt etsiä. Mikä olisi parempi siihen? En löytänyt asetuksia millä saisi piilotetut näkyville
 
Löydätkö tuon config-kansion? Mene sinne ja kirjoita osoiteriville siihen perään tuo '.storage', niin pääset varmaan sinne sisään.
Ilmeisesti ihan Windowsin tiedostohallinnalla sitä etsit, etkä esim. SSH-päätteessä?
 
File editorilla ole yrittänyt etsiä. Mikä olisi parempi siihen? En löytänyt asetuksia millä saisi piilotetut näkyville
File editorin asetuksissa taitaa olla oletuksena piilotettuna tuo .storage eli käy File editorin asetuksista poistamassa tuon kansion piilotus niin pääset näkemään sen. Eli Settings / Add-ons / File editor / Configuration ja sieltä klikkaat ruksista tuon .storage pois.
 
File editorin asetuksissa taitaa olla oletuksena piilotettuna tuo .storage eli käy File editorin asetuksista poistamassa tuon kansion piilotus niin pääset näkemään sen. Eli Settings / Add-ons / File editor / Configuration ja sieltä klikkaat ruksista tuon .storage pois.
Kiitos avusta. Tämähän etenee kokoajan:cool:
Mitäs tuolla riville pitäisi tehdä? Itsellä ei kokemusta tästä koodin väännöstä niinkuin varmaan arvasitkin jo
 

Liitteet

  • IMG_20230305_141356.jpg
    IMG_20230305_141356.jpg
    211,1 KB · Luettu: 175
Voisiko noiden laitteiden viran hoitaa joku perinteisempi termostaatti? Ei ole niin paljoa sähköinsinöörin vikaa, että noiden kanssa osaisin toimia.

No joo, ainakin tälläinen löytyy, mutta millainen mahtaa olla? Eikä ihan hinnat alkaen.

 
Onko joku saanut solis inverterin toimimaan yhdessä home assistantin kanssa? Tällaista virhetta pukkaa. Yritin varmaan aluksi väärillä tiedoilla niin pitäisikö poistaa kaikki tiedot jostain muisteista?
EDIT: sain toimimaan kun poistin osoitteen perästä kenoviivan eli https://www.soliscloud.com:13333/ --> https://www.soliscloud.com:13333
 

Liitteet

  • IMG20230306210250.jpg
    IMG20230306210250.jpg
    227,8 KB · Luettu: 39
Viimeksi muokattu:
Sähköauton latauksen mittaamiseen ja duunipaikan laskuttamiseen suositeltiin aiemmin shelly 3EM mittaria. Shelly plug s töpseleistä hyviä kokemuksia eli sillä mennään.
Mutta sellainen asia vaivaa mieltä, kun paketin mukana tulee 120A virtapihdit, ja näyttäisi olevan saatavana myös 50A versioita. Sulakkeiksi laiturille tulee 3x16A. Onko mitään haittaa että noi virtapihdit on maksimivirroilta niin paljon isommat?

edit: voisi olettaa että 50A on tarkempi pienillä virroilla, mutta onkohan tässä käytössä mitään merkitystä? Eikö tuon vakio 3EM laitteen tarkkuus pitäisi olla 1% luokkaa?
 
Viimeksi muokattu:
Osaisiko joku kertoa löytyykö kotimaisesta kaupasta max 100€ lattialämmitys termostaattia jota voi ohjata home assistantilla?
Järjestelmästä löytyy Aqara zigbee hubi jos se vaikka laajentaisi termostaatti valikoimaa.
Tarkoituksena olisi nyt aluksi ostaa yksi termostaatti ja ohjata aurinkosähköä yhden huoneen lattiaan. Myöhemmin menee vaihtoon loputkin
termostaatit ja silloin alkaa hinnalla olemaan jo isompi merkitys.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
257 519
Viestejä
4 475 398
Jäsenet
73 946
Uusin jäsen
JsKK

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom