Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Onkos muita Telldus-vehkeiden käyttäjiä jotka kokeneet viimepäivinä ongelmia? Ilmeisesti ollut jotain ongelmaa yleisesti (https://twitter.com/telldus_status). Nyt pitäisi olla kunnossa, mutta eipä toimi edelleen oikein huonostikaan. Valojen ohjaukset ei toimi, ei saa statusta lämpömittareista, ja telldus.live -nettisivutkin toimii avain uskomattoman hitaasti.
Tässä kävi niin, että Shellyn tuki pyysi lähettämään nuo 3EM heille, tutkivat labrassaan, mikä niissä mättää. Odottavat nyt pussissa noutajaa;-)Itsellä tuo PF elää 0.95 - 1 väliä.
- Ostaakko lämpötilamittaukseen DHT11 vai DHT22? Jääkö epätarkempi mittaus myöhemmin häiritsemään vai harmittaako turhaan tuhlatut lisäeurot?
Itse olen yleensä käyttänyt DS18B20 mutta kun muutamia DHT11 sain käytännösä ilmaiseksi niin pitihän niitä kokeilla. Omat kokemukset tuosta tarkkuudesata on kyllä huomattavasti paremmat, omat DHT11-yksilöt tuntuvat olevan aikalailla yhden asteen päässä DS18B20-anturin näyttämästä, viileässä on vähän tarkempaan samassa ja yli 30⁰C lämpötilassa vähän päälle asteen päässä verrokista. Omat DHT11:t siis näyttävät noin asteen enemmän kuin DS18B20:t jotka keskenään tuntuvat olevan parin kymmenyksen sisällä.Älä nyt ainakaan DHT11:ta osta. Se ei ole millään tavalla toimiva mihinkään oikeaan mittaukseen. No, saattaa siitä lämpötilan viiden asteen tarkkuudella saada. DHT22 nyt sisälämpötiloissa jotain järkevää näyttääkin, mutta jos vaan on joku muu vaihtoehto saatavilla, niin kyllä se muu on parempi. Pitkän piuhan päähän DS18B20, lähimittauksiin vaikka BME280.
Toisaalta, harvemmin tarvitsee ihan hirveän tarkkaa absoluuttista lämpötilaa ja jos virheen tietää ja se on edes suunnilleen lineaarinen niin pystyyhän sitä pienellä laskutoimituksella säätämään. Tosin, sama kyllä hankkia esim juuri DS18B20, nuo tuntuvat olevan esim aliexpressissä melko edullisia ja ainakin itselle on tullut aitoja, tai ainakin ovat olleet riittävän tarkkoja ja ovat toimineet.
Minkälaisia näyttöjä porukalla on seinillä? Mikä olisi kustannustehokkain 8+" näyttö? Onko se joku
Helpoin varmaan tämä jos Wifin kantama riittää sähkömittarille.Sähkömittarin vaihtoa pukkaa ja olisi mahdollista lukea kulutustietoa ulos RJ12 HAN-rajapinnasta. Minkälaisia vaihtoehtoja voisi olla esim HomeAssistantin kylkeen saada lukemia luettua?
Tuo on ihan 230V tyristorisäädin. Ei ole oikein mitenkään helposti automatisoitavissa. Meilläkin noita 3kpl (IV-koneet ja tallin huippari). Ehkä ainoa mitä tulee mieleen on pistää noita esim. kaksi eri säädöillä ja sitten jollain releellä kytkeä jompi kumpi käyttöön (käytännössä sähkärin hommia enkä tiedä suostuuko kukaan sähkäri tuollaista viritystä tekemään).Niin oliko tuo nyt se hituvirtasäädin vai? Joku ao. tyylinen aparaatti jos oli 0-10V kyse.
Qubino Flush Himmennin 0-10V
Qubino Flush Himmennin 0-10V. Maailman ainoa universaali 0-10V himmenninwww.kotiautomaatiokauppa.fi
tämän mallinen, ulkonäön perusteella ainaskin sama. Ei kannata näköjään rueta omia aukomaan jos aikoo vielä käyttää. Ainaskin videolla 16A rele mutta pistokkeen tappien kiinnitys piirilevylle ei ole kovin vakuuttava jos tuollaista oikeasti 16A käyttäisi.Tuli laitettua alista muutama Tuya-pistorasia matkaan. Suomesta kun ei tahdo saada oikeen mistään Tuya pistorasiaa joka muistaa sen että missä statuksessa rasia on ollut ennen sähkökatkoa. Tarkoitus on tuollaisella seurata esim. tietokoneen ja verkkolaitteiston sähkönkulutusta. Onko muilla ollut Alista tilattuja käytössä? Myös se kiinnostaa että onko joku avannut tälläistä ja katsonut mitä tuollainen on syönyt? 16A malliksi mainostavat mutta monesti näissä on saattanut esim. releet olla 10A malleja. Itsellä sekä PC että verkkolaitteisto ei peruskäytössä vie kuin n. 200 wattia niin sinällään tuollainen ei kuormana ole mitään. Enemmän mietityttää elektroniikka että päästääkö ajan myötä savut pihalle.
Noissa saa määriteltyä muistaako vanhan tilan sähkökatkon jälkeen vai vaihtaako tietylle tilalle. Oletusasetukset on tietyst mutta silloin ohjaus ei ole päällä. Varaajaa tmv. ison sähkön laitetta laittaisin shellyn releen ohjaamaan kontaktoria jolloin periaatteessa Pro 1 riittäisi tai Pro 2 jos haluaa varauksen toiselle ohjauksella.Minkälaisia nuo shellyn kytkimet/releet oikein ovat? Eli jos tulee esim. sähkökatko, niin muistavatko nuo laitteet aina viimeisimmät asetetut asetukset? Entä onko näissä valmiina mitään oletusasetusta eli jos laitteen resetoi, niin onko silloin valmiina mitään oletuksena? Vai täytyykö asetukset aina ensiksi laittaa kuntoon, jotta sähkön saa kulkemaan?
Lämminvesivaraajan ohjaamiseen tarvitsisin tuollaisen kytkimen ja ehkä myös sähköauton latausta varten tulevaisuudessa. Pärjäänkö siis yhdellä tuollaisella Shelly Pro 4PM releellä? Vai kannattaako ostaa erikseen Shelly Pro 2Pm releet käyttötarkoitusta varten?
Tuli laitettua alista muutama Tuya-pistorasia matkaan. Suomesta kun ei tahdo saada oikeen mistään Tuya pistorasiaa joka muistaa sen että missä statuksessa rasia on ollut ennen sähkökatkoa. Tarkoitus on tuollaisella seurata esim. tietokoneen ja verkkolaitteiston sähkönkulutusta. Onko muilla ollut Alista tilattuja käytössä? Myös se kiinnostaa että onko joku avannut tälläistä ja katsonut mitä tuollainen on syönyt? 16A malliksi mainostavat mutta monesti näissä on saattanut esim. releet olla 10A malleja. Itsellä sekä PC että verkkolaitteisto ei peruskäytössä vie kuin n. 200 wattia niin sinällään tuollainen ei kuormana ole mitään. Enemmän mietityttää elektroniikka että päästääkö ajan myötä savut pihalle.
Tuo Pro 4PM on valitettavasti vain 1-vaihelaite. Jos (yleensä kun) varaaja on 3-vaiheinen, et sitä pysty tuolla ohjaamaan.Minkälaisia nuo shellyn kytkimet/releet oikein ovat? Eli jos tulee esim. sähkökatko, niin muistavatko nuo laitteet aina viimeisimmät asetetut asetukset? Entä onko näissä valmiina mitään oletusasetusta eli jos laitteen resetoi, niin onko silloin valmiina mitään oletuksena? Vai täytyykö asetukset aina ensiksi laittaa kuntoon, jotta sähkön saa kulkemaan?
Lämminvesivaraajan ohjaamiseen tarvitsisin tuollaisen kytkimen ja ehkä myös sähköauton latausta varten tulevaisuudessa. Pärjäänkö siis yhdellä tuollaisella Shelly Pro 4PM releellä? Vai kannattaako ostaa erikseen Shelly Pro 2Pm releet käyttötarkoitusta varten?
Voi, mutta vaatii reletuloon 3-vaihe kontaktorin. Järkeä ei ole jos ei satu olemaan kontaktoria ylimääräisenä. Kontaktori kun on 50e+. Tietty kontaktori on kestävämpi kuin noi 10cnt releet mitä shellyissä.Tuo Pro 4PM on valitettavasti vain 1-vaihelaite. Jos (yleensä kun) varaaja on 3-vaiheinen, et sitä pysty tuolla ohjaamaan.
Tuo Pro 4PM on valitettavasti vain 1-vaihelaite. Jos (yleensä kun) varaaja on 3-vaiheinen, et sitä pysty tuolla ohjaamaan.
En kyllä laittaisi lämminvesivaraajaa tai mitään muutakaan suurta kuormaa noiden Shellyn releiden taakse suoraan. Kunnon kontaktori ja Shelly sitten ohjaamaan vain sitä kontaktoria.Eli siinä tapauksessa pitäisi hankkia tällainen shellyn rele Shelly Pro 3 - 3-vaihe DIN-kiskorele 3x16A - LAN-, WiFi- ja BT jotta saa lämminvesivaraajaan yhdistettyä?
Samaa mieltä. Mikään rele ei kestä pitkään sitä että vedetään kontaktit yhteen täydellä kuormalla. Juuri ennen yhteen osumista lyö valokaaren ja siitä kertyy "nokea" kontaktien väliin. Alkuun rele lämpöää normaalia enemmän ja lopulta ei enää johda sähköä. Tulipaloa ei oma kokemus ole saanut aikaiseksi. Tämä siis ihan teollisuudessa Omronin releillä joilla ennen vanhaan ajettiin lämpövastuksia.
Lämpövastus kun on aina täydellä teholla. Eli siinä ei ole mitään ns. pehmoa vaan samantien kun saa sähköä se vetää täysillä. Siksi ei ole suositeltavaa ohjata niitä releillä.
Sinällään hauskaa että identtinen tuon tilatun kanssa näyttää olevan muuten paitsi että en löydä mistään sivuilta tuosta on/off muistista mainintaa. On/off ajastus on eri asia.Tässä ainakin löytyy edellisen tilan muisti ja kulutuksen seuranta : Denver SHP-102 SmartHome pistorasia sisäkäyttöön | Motonet Oy
Ihan mikä tahansa joku 4kW kontaktori riittää siihen hommaan.Minkälainen kontaktori pitäisi olla sitten vesivaraajaan ja minkälainen shellyn rele tuollaisen vesivaraajan ajastamiseen? Eli minkälainen kombinaatio käytännössä? Hiukan ehkä tyhmiä kysymyksiä, mutta aivan kuutamolla olen itse näiden suhteen. Aurinkopaneelit tosiaan tulossa maaliskuussa ja haluaisin ajastaa lämminvesivaraajan esim. lämmittämään aikajaksolla 1.3. - 1.10. klo 10:00 - 18:00 välisellä kellonajalla ja muutoin lämmitys olisi noiden päivämäärien ulkopuolella 24/7. Onko tuollainen edes mahdollista, että pystyykö päivämääriä syöttämään ja ajastamaan tuolla tapaa?
Ihan mikä tahansa joku 4kW kontaktori riittää siihen hommaan.
Shellyksi käy mikä vaan vaikka plus 1ABB MINI SU minikontaktori
ABB 230 V minikontaktori DIN-kiskoon 4 sulkeutuvaa kosketinta. AC3 = 4kW 440V. Leveys 48 mm.www.finnparttia.fi
Din-kiskoon sitten vaikka 1 pro. PM-malleissa on virran mittaus lisänä ja siitä ei ole mitään muuta iloa kuin korkeampi hinta kontaktorin ohjauksessa
Shellyn pystyy ohjelmoimaan viikonpäiville erikseen, mutta ei tietääkseni kalenterijaksolle?
Kiitos vastauksista! Alkaa pikkuhiljaa löytyy lisää ymmärrystä. Eli kannattaa siis satsata johonkin tällaiseen kontaktoriin esimerkkinä "äänetön malli" KONTAKTORI ÄÄNETÖN KONTAKTORI CTX 634023 4 MOD 4S 63A 230 AC/DC GE666156 | sähkökaluste.fi Ulvilan Fri-Tuotanto Oy
Hintaero 5 euron luokkaa tuohon PM malliin 1 Pro mallissa https://www.dustin.fi/product/5011256485/pro-1pm-din-wifi-1-ch-16a-power-metering-red joten varmaan aika se ja sama haluaako vitosen maksaa enemmän vai ei? Onko tuosta virrankulutuksen seurannasta mitään hyötyä oikeastaan? Näkee paljon lämminvesivaraaja vie sähköä?
Sinällään hauskaa että identtinen tuon tilatun kanssa näyttää olevan muuten paitsi että en löydä mistään sivuilta tuosta on/off muistista mainintaa. On/off ajastus on eri asia.
Itsellä tätä sarjaa.Valokytkimet pitäisi saada HA:n taakse ja ne voisi uusia muutenkin joten onko olemassa fiksun hintaisia zigbee valokytkimiä tai sitten kohtuu ohuita että mahtuisi relekin seinärasiaan? Haut ei oikein tuota tulosta.
Aqara H1:siä:siä on meillä muutamat ja ei valittamistaValokytkimet pitäisi saada HA:n taakse ja ne voisi uusia muutenkin joten onko olemassa fiksun hintaisia zigbee valokytkimiä tai sitten kohtuu ohuita että mahtuisi relekin seinärasiaan? Haut ei oikein tuota tulosta.
Itsellä tätä sarjaa.
€ 19,57 44%OFF | MOES Smart Light Switch Tuya ZigBee No Neutral Wire No Capacitor Needed Smart Life 2/3 Way Works with Alexa Google Home 2mqtt
Zigbee Light Switch Neutral Capacitor | Smart Light Switch Neutral Capacitor - Smart - Aliexpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com
Aqara H1:siä:siä on meillä muutamat ja ei valittamista
Meillä laitettiin vanhojen tilalle. Muutaman miillin isommat kuin vanhat ABB:n Jussit niin ei jäänyt mitään jälkiä.Oletteko laittaneet nämä siis vanhojen tilalle vai uudiskohteeseen? Jos vanhojen tilanne niin peittikö vanhan kytkimen jäljet vai piti maalailla?
Toimiikos tuo itsenäisesti, manuaalista ei ihan täysin selvinnyt? 7-kytkintä tuolla ei ainakaan voi korvata ilman ohjausta.Meillä laitettiin vanhojen tilalle. Muutaman miillin isommat kuin vanhat ABB:n Jussit niin ei jäänyt mitään jälkiä.
Tuon pystyy valitsemaan ohjaako nappu kytkimen relettä (oletus), vai ohjaako nappi zigbeen kautta jotain muuta. Meillä on yksi tuollainen kaksi-nappinen niin, että rele on kokoajan kytkettynä, ja toinen nappi ohjaa zigbee2mqtt:n kautta keittiön lampussa olevia neljää Hue-polttimoa ja toinen nappi olohuoneen valoja. Toinen rele on kokonaan kytkemättä.Toimiikos tuo itsenäisesti, manuaalista ei ihan täysin selvinnyt? 7-kytkintä tuolla ei ainakaan voi korvata ilman ohjausta.